Sunday, May 10, 2009

ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ...39 ΚΑΙ ΒΑΛΕ!!


Κι'εκεί που περιδιαβαίνω ανέμελη στο νέτ μετά από μιά βδομάδα εξαντλητικής δουλειάς και σπασίματος νεύρων (βλέπε κάτω πόστ), ανακαλύπτω αυτό!
Και παθαίνω σόκ!

Όχι, δεν παίζει, δεν είναι δυνατόν! Πρέπει να μάθω!

Η μοναδική γυναίκα που έχω γνωρίσει μέχρι τώρα η οποία ζεί με τη σύνταξη της ανύπαντρης κόρης, είναι μία σιτεμένη κυριούλα στο χωριό μου η οποία ευτυχώς ενέπεσε στην παραπάνω νομοθετική ρυθμιση γιατί είναι πιό κουτή κι'από τα χόρτα του βουνού και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να την προσλάβει κανένας εργοδότης ούτε για να μοιράσει διαφημιστικά φυλλάδια.

Με τις φίλες μου μάλιστα, όταν είχαμε πληροφορηθεί από που προέρχονται τα έσοδα της γυναίκας αυτής είχαμε κάνει απίστευτο χαβαλέ, "Ωραίες εποχές", "Αντρέα με τις μαλακίες σου μας κατέστρεψες", "Ισότητα δε θέλαμε, πάρτα τώρα" κτλ!! Εννοείται πως ούτε καν μας είχε περάσει από το μυαλό πως αυτό το πράμα ισχύει ακόμη!!!
Κι'όμως...

Άρχισα να σκέφτομαι αν γνωρίζω καμία περίπτωση ανύπαντρης, ορφανής από πατέρα ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε από το Δημόσιο, από Τράπεζα ή από το Ταμείο Στρατιωτικών...Χα! Η Ελίνα!

"Ρε συ να σε ρωτήσω κάτι? Η Ελίνα πώς στο διάολο ζεί?? Ξέρω ότι δουλεύει σε φροντιστήριο αγγλικών και τα έσοδά της μετά βίας ξεπερνούν τα 650 το μήνα", ψαρεύω στο τηλέφωνο τη φίλη μου τη Σ.

"Παίρνει τη σύνταξη του πατέρα της ρε μαλάκα, δεν το'ξερες???", με αποστομώνει η Σ.

"Εφ'όσον εργάζεται"??? φρικάρω εγώ...

"Ναί, δεν έχει σημασία. Θα την παίρνει για όσο καιρό παραμείνει ανύπαντρη, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ φυσικά!!" σαρκάζει η Σ!

......

"Να σου πώ ρε, η Μ. παίρνει τη σύνταξη του πατέρα της??? Ξέρεις εσύ κάτι τέτοιο???"

ρωτάω στα καπάκια την κολλητή μου που δε χρειάζεται κάν να την ψαρέψω, εκστασιασμένη με την καινούρια μου ανακάλυψη..

"Εννοείται ρε, διευθυντής σε Λύκειο ήταν ο πατέρας της, σούμπιτη την παίρνει τη σύνταξη, κόβεται μόνο όταν παντρευτεί", μου απαντάει αδιάφορα η Ν. για κατι που ήταν κοινό μυστικό για όλους εκτός από μένα φαίνεται!!

"Μα βγάζει χίλια πεντακόσια το μήνα και παίρνει και δύο ενοίκια"..διαμαρτύρομαι εγώ.

"Έτσι λέει ο νόμος, δεν το ξέρεις?' αναστενάζει η Ν. Αρκεί να είσαι ανύπαντρη. Η και διαζευγμένη.

"Αχ, ο δικός μου τι του'ρθε κι'έγινε λογιστής, μου λές????"

.........
"Καλέ δεν το'ξερες????" σκάει στα γέλια η μαμά μου όταν ρωτάω και αυτήν.

Η κυρία Μαίρη και ο Κύριος Σπύρος ποτέ δεν παντρεύτηκαν! Απλώς ο Σπύρος αναγνώρισε τα παιδιά! (οικογενειακοί μας φίλοι γύρω στα εξήντα σήμερα ). Σιγά μη χάσουν ολόκληρη συνταξάρα!!

Και η κόρη του κυρ Θανάση απέναντι παντρέυτηκε στο εξωτερικό και ποτέ δε δήλωσε το γάμο στο Ληξιαρχείο στην Ελλάδα για να μη χάσει τη σύνταξη του κυρ Θανάση!!

Και έχω να πώ τα εξής φίλοι μου.

1:
Καταλαβαίνω πως σε παλαιότερες εποχές που οι γυναίκες δε συνηθιζόταν να εργάζονται, μία ανύπαντρη μεγαλοκοπέλα δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Οπότε για τότε μία τέτοια ρύθμιση ήταν ας το πούμε λογική. Όμως μόνο για τις κόρες των τραπεζικών, των Δ.Υ και των στρατιωτικών???

Του αγρότη η κόρη δεν έμενε ορφανή και απροστάτευτη δηλαδή????

Ξεκάθαρος ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο.

2:
Ακόμη και σήμερα, παρ'όλα τα φεμινιστικά σκιρτήματα που διαπερνούν το κορμί μου, καταλαβαίνω πως η ζωή για μία γυναίκα μόνη της στον κόσμο, ίσως είναι λίγο δυσκολότερη από έναν άντρα μόνο του στον κόσμο. Θες οι χαμηλότερες αμοιβές, οι λίγο πιο περιορισμένες σωματικές αντοχές, κτλ...ίσως ένα τέτοιου είδους βοήθημα για κάποιες να είναι και ευεργετικό.

Για κάποιες άνεργες όμως, που δε δηλώνουν της Παναγιάς τα μάτια στη φορολογική τους δήλωση!

Ο.κ, πεθαίνει ο πατέρας σου, δεν έχεις δουλειά, δεν πρόκειται ίσως να βρεις γιατί είσαι και κάποιας ηλικίας, ωραία, ας σου δώσουμε ένα βοήθημα (και όχι ολόκληρη σύνταξη φυσικά).
Αλλά όχι όταν δουλεύεις, και δη στο Δημόσιο, τουτέστιν δε θα μείνεις άνεργη και έχοντας και εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα ή δεν ξέρω τι σκατά άλλα.
Και βέβαια όχι μόνο αν είσαι κόρη των τριών αυτών αποκλειστικά κατηγοριών (βλ. 1).

3: Το έκτρωμα αυτό είναι άκρως ρατσιστικό για το αντρικό φύλο.

Δηλαδή, μεγαλύτερη ανάγκη έχει η καβατζωμένη ορφανή κόρη, παρά ο άνεργος και απένταρος γιός???

Δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ κανένας γιος γι'αυτό το αίσχος??? Η Γενική Γραμματεία Ισότητας τότε γιατί υπάρχει???

4: Η έγγαμη άνεργη με δύο και τρία παιδιά γυναίκα τότε τί να πεί????

Α, ξέχασα, αυτή βρίσκεται υπό την προστασία του συζύγου της τώρα πιά που στάνταρ είναι από μεγαλοβιομήχανος ώς ιδιοκτήτης ΠΑΕ...

ΥΓ: Έχω ένα φίλο γκέι που είναι ορφανός από πατέρα.

Ο πατέρας του ήταν διευθυντής σε τράπεζα.

Σε περίπτωση που ο άνωθεν φίλος μου προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου, θα μπορέσει κι'εκείνος να διεκδικήσει τη σύνταξη της άγαμης κορασίδας???????

Θα του τηλεφωνήσω τώρα αμέσως!!!
ΥΓ2: Σε περίπτωση που κάποια από'σας λαμβάνει την παραπάνω σύνταξη, καλά κάνει.
Δεν έγραψα το πόστ με σκοπό να κράξω κάποιον. Εφ'όσον ένα κράτος σας κατακλέβει ούτως η άλλως αλλά συνάμα σας παραχωρεί αυτό το (παράλογο έστω) δικαίωμα, καλά κάνετε και το εκμεταλλεύεστε. Και εγώ το ίδιο θα έκανα.


60 comments:

aaduck said...

Πες τα πατσιούρι, ΔΥ-ΝΑ-ΤΑ
ΟΛΑΡΙΑ ΟΛΑ ΛΑ!
:D
ΚΑΙ από κάτι τέτοιες μαλακίες στη διαχείριση των οικονομικών την πληρώνουμε όλοι.
Για να μη θυμηθώ μια θεια μου που συνταξιοδοτήθηκε από τον ΟΛΠ στα 45 της!...

Laplace said...

καλησπερα πατσιουρακι!
το λινκ που εδωσες δεν ανοιγει!οχι πως αλλαζει κατι στα γραφόμενα

δεν το περιμενα οτι ακομα κ το 2009 θα ίσχυε αυτο!απιστευτο!!

σε βρισκω πολυ πολυ σωστη!!

αντε,γιατι γεμισαμε 'φεμινιστριες' που θελουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ υπερ των γυναικων κ απο αντικειμενικότητα αντιμετωπισης του ζητηματος, τίποτα....

καλο απογευμα

€lisavet said...

Πρώτη φορά το ακούω...!!!

Απαπα, δεν παντρεύομαι! Χαχαχαχα!

Nikos Lioliopoulos said...

Μπουρδελο χωρα γαμω τον αντιθεο μου γαμώ. Αν ειναι δυνατον ρε συ πατσιουρι θα τρελαθω. Πρωτη φορα το ακουω και μου ρχεται να σπασω τον υπολογιστη, αν ειναι δυνατον. Δεν γρανει που χρυσοπληρονουμε μια ζωη τους χαραμοφαιδες του δημοσιου, που δεν δουλευει ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΛΉΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥς ΟΣΟ ΖΟΥΝ .
μΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΆΝΤΩς ΤΑ ΓΡΆΦΕΙς ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΥΦΆΛΙΑ..

demetrat said...

ά ναι;
δεν τόξερες;
Ξέρω πολλές που δεν παντρεύονται μόνο γιαυτό.
Και καλά αυτές.
Ο άντρας τους που καταδέχεται να μη το κάνει το πάντρεμα γιά τα φράγκα , ενώ το θέλει , τι πράμμα θάναι.
Παναγίτσα μου.

Marina said...
This comment has been removed by the author.
Marina said...

Το ξαναγράφω γιατί ήταν γεμάτο ανορθογραφίες
"Είναι έτσι και συγχρόνως δεν είναι. Εχω 2 περιπτώσεις που τις γνωρίζω πολύ καλά. Κοντινή μου συγγενής παντρεύτηκε μετά το Γυμνάσιο, δεν δούλεψε ποτέ της, χώρισε όταν ήταν άνω των 60 ετών (ξεμυαλίστηκε αυτός με μία νεώτερη).. έκανε τα αδύνατα δυνατά να πάρει τη σύνταξη του πατέρα της και τη πήρε αφού ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι ΔΕΝ είχε κανένα άλλο εισόδημα πέρα απο το διαμέρισμα που έμενε. Η δεύτερη περίπτωση, μία πρώην μαθήτριά μου, που δεν θέλησε ποτέ να εργασθεί, ζεί με κάποιον εδώ και 20 χρόνια, έχει κάνει παιδιά μαζί του και εισπράττει τη παχουλή σύνταξη του πατέρα της που ήταν υψηλόβαθμος στρατιωτικός. Δεν έχει όμως άλλο εισόδημα στο όνομά της, γιατί όπως μου είχε πεί, αν της βρίσκανε κάποιο άλλο έσοδο θα της την κόβανε τη σύνταξη.

koulpa said...

μμμμ ναι το 70 το είχα ακούσει αρκετά.. δεν ήξερα ότι ισχύει ακόμα.. δεν είναι κακό.. για ιδικές περιπτώσεις.. αλλά θα έπρεπε όπως λές να έχει γενική εφαρμογη..:):)
καληνυχτούδια:):)

Dr_MAD said...

Αν χρειαστεί ο φίλος σου ο gay οδηγίες ας διαβάσει το "τα πουλιά παιθαίνουν τραγουδώντας" που έγραψα χαχαχαχαχαχαχα

σοκαριστικό

είμαι ορφανός και ανύπαντρος! γκρρρ

ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ!!!

Tanila said...

TΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ;;;
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;

Ή μόνο της Τράπεζας της Ελλάδος ας πούμε, που είναι καθαρά δημόσια;
SOS


ΤΣΈΚΑΡΕ ΤΟ ΜΈΗΛ ΣΟΥ.

mamma said...

Ωχ, με τσάκωσες :(

mamma said...

:-P

tdjm said...

Γλυκό μου Πατσιουράκι ,για να πούνε αλεύρι!!!
Η Κομισιόν τις γυρεύει!!

Ρίξε μια ματιά!!
http://www.capital.gr/News.asp?id=729978

manetarius said...

Χα! Η θειά μου, που είχε πάρα πολύ καλή δουλειά (όχι στο δημόσιο) και παίρνει 1500 € σύνταξη, έχει ..ούτε θυμάμαι πόσα σπίτια που νοικιάζει πάνω από 700 € το καθένα, παίρνει τη μισή σύνταξη του παππου μου (300 € από τα 600 € που είναι η σύνταξη) από τη γιαγιά μου (που σημειωτέον δεν έχει άλλους πόρους), γιατί είναι διαζευγμένη!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;;; Εκτός από το ότι όλη μέρα κλαίγεται οτι δεν της φτάνουν τα λεφτά και εκτός από το ότι το σπίτι που μένει η γιαγιά μου (δηλαδή η μάνα της θείας μου ..να εξηγιόμαστε) είναι της θειάς μου και της παίρνει ΝΟΙΚΙ!!!
Φυσικά την βοηθάμε εμείς τη γιαγιά (οι γονείς μου με μια σύνταξη 1000€από το ΤΕΒΕ για σκληρή δουλειά από τα 12 και με βαρέα ένσημα παρακαλώ)και πληρώνουμε και το νοίκι στην κόρη της (τη θεία μου!!) που δεν ξέρει τι έχει!!!
Τώρα έλα πες μου για δικαιοσύνη και ισότητα σ' αυτόν τον κωλόσκοσμο!

Maria Tzirita said...

Πατσιούρι μου, σε περίπτωση που δε ζει η μητέρα συμβαίνει αυτό, έτσι; Γιατί αλλιώς παίρνει η χήρα τη σύνταξη, ή κάνω λάθος; Όχι ότι μ'ενδιαφέρει κι ιδιαίτερα δηλαδή, έτσι πληροφοριακά ρωτάω...

patsiouri said...

-Aaduck:
Φαντάζομαι όμως θα παίρνει πολύ μικρή σύνταξη. Γιατί έχω κι'εγώ μία θεία που έφυγε από τράπεζα μικρή, αλλά παίρνει ούτε 600 νομίζω.

-Laplace:
Το έφτιαξα το λίνκ!
Όντως γεμίσαμε φεμινίστριες που τα θέλουν όλα δικά τους. Κατά τη γνώμη μου, κάθε ορφανό που τυχαίνει να είναι άνεργος και δεν κληρονομεί ακίνητα και τέτοια, πρέπει να λαμβάνει ένα ελάχιστο κρατικό ΄βοήθημα. Κάθε ορφανό όμως, όχι μόνο οι ΄κόρες των παραπάνω..

-Ελισσάβετ:
Οπότε αν θές καμιά δικαιολογία να μην παντρευτείς τον εκλεκτό σου αλλά να ζείτε μαζί...αγάπη μου, πές του, παιδί σπουδάζουμε μ'αυτά τα λεφτά!!!

-Νίκος Λολλιόπουλος:
Τσαντίστηκα γιατί ξέρω μία κοπελίτσα που έμεινε ορφανή και ΟΝΤΩΣ δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Οι δικοί της είχαν ένα μαγαζάκι που έκλεισε για χρέη και η κοπέλα δουλεύει εδώ κι'εκεί για κάτι λεφτά της ντροπής. Ε λοιπόν, εκείνη το δικαιούται το βοήθημα.

-Δήμητρα:
Η αλήθεια είναι πως αν το κράτος μου έδινε αυτό το παράλογο δικαίωμα και αν με το σύντροφό μου τα βγάζαμε πέρα τσίμα-τσίμα, μάλλον θα το εκμεταλευόμουν κι'εγώ, οπότε δεν κράζω! Όπως είπα και στην Ελισσάβετ για πλάκα, παιδί σπουδάζεις μ'αυτά τα λεφτά. Απλώς το θεωρώ πολύ άδικο.

patsiouri said...

-Μαρίνα:
Μα κι'εγώ δεν είπα πως δεν πρέπει να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, ίσα ίσα τα περασμένα χρόνια ευδοκιμούσε πολύ αυτή η περίπτωση, δηλαδή η γυναίκα να παντρεύεται μικρή, να συμφωνεί με το σύζυγο να μη εργαστεί για να μεγαλώσει τα παιδιά και ξαφνικά ο σύζυγος να την κοπανάει και να την αφήνει με τα παιδιά...και τον π...λο.
Απλώς υπάρχουν άπειρες τέτοιες γυναίκες που ο πατέρας τους δεν ενέπιπτε στις κατηγορίες αυτές, αυτό μου τη δίνει. Τώρα για τα εισοδήματα δεν ξέρω, δεν το διευκρίνιζε το άρθρο, αλλά είδα και το σχ΄λιο της Manetarius πιο κάτω. Μήπως δεν στην κόβουν αλλά παίρνεις λιγότερα αν δηλώνεις κάτι στο όνομά σου, η βασική προυπόθεση πάντως είναι να μην είσαι έγγαμη.

-Κούλπα:
Σίγουρα δεν είναι κακό, ειδικά για τις διαζευγμένες και΄όχι τις ανύπαντρες που τη σήμερον ημέρα θα έπρεπε να εργάζονται. Απλά με εξοργίζει που είναι επιλεκτικό.

-Mad:
Τρέχω!!!
Ποτέ δεν είν'αργά!!

-Τανίλα:
Δεν το διευκρινίζει το άρθρο. Κανά φόρουμ μήπως μπορούμε να βρούμε.

-Mamma:
Τι σε τσάκωσα καλέ?
Αφού σου λέω το ίδιο θα'κανα κι'εγώ.
Πόσο μάλλον εσύ που είσαι και ανύπαντρη μάνα.
Εσείς μάλιστα, όχι απλά το δικαιούστε, το χιλιοδικαιούστε!!
Μήπως μπορείς να διαφωτίσεις την Τανίλα???

mamma said...

Καλέ, πλάκα κάνω. Ευτυχώς ο πατέρας μου ζει και βασιλεύει.

patsiouri said...

-Τgdm:
Ε, φαντάζομαι από'δω και περα θα καταργηθεί. Όμως αυτές που το λαμβάνουν ήδη δε θίγονται.
Το ξαναλέω, δεν το βρίσκω εντελώς άκυρο, απλώς θα έπρεπε να χορηγείται και σε άντρες και σε παιδιά άλλων κλάδων, αν και εφ'όσον όντως δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

-Μανιτάρι:
Όχι ρε μαλάκα, δεν είναι δυνατόν!!
Παίρνει νοίκι από τη μάνα της???
Μα καλά, η γιαγιά σου δε δικαιούται τη σύνταξη του άντρα της αν δεν έχει δική της???
Μη χειρότερα!
Κι'αυτός ο χριστιανός τι έκανε, γιατί τα'γραψε όλα στην κόρη του αφού έβλεπε τι σαπάκι ήταν????

-Μαρία Τζιρίτα:
Η γυναίκα αν δεν έχει δική της σύνταξη, τότε παίρνει ένα μέρος από εκείνη του άντρα της. Αν έχχει δική της δεν παίρνει τίποτα. Μόνη εξαίρεση αν θυμάμαι καλά οι γυναίκες των γιατρών η των δικαστικών που εισπράττουν κανονικά και τις δύο συντάξεις.
Τώρα σε περίπτωση που ούτε η σύζυγος δούλευε και υπάρχει και ανύπαντρη κόρη, δεν ξέρω, αυτό ρώτησα και το μανιτάρι. Μήπως τη μοιράζονται???

Tanila said...

Kaι όμως, ο μπαμπάς μου, που παίρνει δική του σύνταξη, λαμβάνει ως χήρος και ποσοστό από τη σύνταξη της μάνας μου.
Μαρία Τζιρίτα μη μασάς

patsiouri said...

_Μάμα:
Ευτυχώς...
Σου εύχομαι να τον έχεις γερό για πολλά χρόνια ακόμα!

-Τανίλα:
Όμορφοοοοο...
Εχει μία λογική, εφ'όσον υποτίθεται πως με το θάνατο του ενός από ένα υπερήλικο ζευγάρι, αυτόματα μειώνονται τα μισά έσοδα του σπιτιού, του οποίου τα έξοδα δυστυχώς δε διαιρούνται δια δύο, είτε μέσα σ'αυτό ζει ο ένας, είτε οι δύο. Δεν είδες ο Γιωργάκης πόσα υπόσχεται για ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη για ένα άτομο και πόσα για το ζευγάρι??? Θ'αρχίσουν να πέφτουν βροχή τα διαζύγια στην τρίτη ηλικία!
Φαντάζομαι η σύνταξη μοιράζεται στους δικαιούχους, γιατί μπορεί ένας πατέρας να έχει δέκα ανύπαντρες κόρες, ε, δε θα πάρουν δέκα συντάξεις αλλά το 1/10 η καθεμία!

Tanila said...

Λοιπόν, κατόπιν απαιτήσεως της πατσιούρη και συνενοήσεως με ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΤΣΠΑΤΕ:
Τα τέκνα των συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας που πέθαναν μετά το 1991 δικαιούνται κατιτίς μέχρι τα 18 τ'αγόρια ή και μέχρι τα 24 τα κορίτσια.
Εφ'όσον η Αγροτική έγινε ΑΕ περίπου τότε, (το '91) με την ίδια λογική τα τέκνα των λοιπών τραπεζών θα έπερναν τέτοιες συντάξεις μόνο εαν οι γονείς τους πέθαναν ΠΡΙΝ γίνουν ΑΕ.
Τώρα για τα τέκνα συνταξιούχων ΤτΕ, δε ξέρω....

Laplace said...

ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ 'ΤΑ ΤΕΚΝΑ' ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ...

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 'ΥΙΟΘΕΤΗΜΈΝΟΙ' ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ..

Tanila said...

* τέτοιες συντάξεις = σαν αυτές περί ων ο λόγος, τις ισόβιες

BUTTERFLY said...

Δεν το ηξερα αυτο! Τι να πω...το θεατρο του παραλογου! Ο κλεψας του κλεψαντος εχουμε γινει! Μας κατακλεβει το Κρατος, μας πεταει ψιχουλα, τα παιρνουμε εστω και με ανομα μεσα κοκ και ο κυκλος συνεχιζεται...
Καλημερα!

ZouZouna said...

Και γιατί απολογείσαι, στο τέλος. Σιγά! Οποιανού αρέσει. Και ναι, θα την κρίνω, μέχρις εκεί που δεν παίρνει την τεμπέλα!!
Γνωρίζω κι εγώ, κοπέλλες που παίρνουν σύνταξη του μπαμπά!!!

Προ καιρού δεν θυμάμαι σε τι αναφερόταν αλλά βρήκαμε πως ισχύει ενας νόμος απο το 1902!!

Μ' αρέσει που μπήκαν οι γυναίκες στη βουλή! Να κάνουν τι κι αυτές?
Καλά καθόντουσαν στην σκάφη!!!

Artanis said...

Ρε, λες η "ακατονόμαστη" να παίρνει και την σύνταξη του μπαμπά της; ΟΜG!!!
Πρέπει να μάθω λεπτομέρειες...
Φιλιά, φιλιά, τρέχωωωωωω....

Anonymous said...

Σταματήστε να μετράτε τα λεφτά των άλλων και βρείτε τρόπους να κλέψετε, κλέψουμε. Δεν υπάρχει λύση λέμε!

manetarius said...

Η γιαγιά δικαιούται τη μισή σύνταξη του παππού (αφού δεν έχει δική της) αφού η κόρη είναι διαζευγμένη!!!
Ο παππούς υποχρεώθηκε να τα γράψει όλα στην θεία αφού του τα έπρηζε καθημερινά! Κι η μαλακία πάει σύννεφο!

takis said...

Πάντα έλεγα οτι υπάρχουν πολλοί λόγοι να μη παντρευτεί κάποιος...

MANETARIOUS,

Παντρεύεται η θεία σου?...

Anonymous said...

Μια ζωή τα ίδια .. να χρηματοδοτούν οι πολλοί τα προνόμια που χαίρονται οι λίγοι ..χωρίς να έχουν τα ίδια προνόμια αυτοί που πληρώνουν. Σαν να οδηγώ ένα στάρλετ του 85 που καίει λάδια … και να σου αγοράσω μια Mercedes χωρίς να πάρω εγώ καλύτερο αμάξι. Μόνο στην Ελλάδα …

Ellie said...

Το ήξερα ότι ίσχυε κάποτε αυτό αλλά δεν ήξερα ότι ισχύει ακόμη, νόμιζα ότι για κάποιο λόγο είχε καταργηθεί. Βέβαια, δεν εφόσον το κράτος μας κλέβει καθημερινώς και ασύστολα γιατί να μην το κλέψουμε κι εμείς; Δες το κι από αυτή την πλευρά. Το βέβαιο είναι ότι τα λεφτά που πάνε χαμένα δεξιά κι αριστερά κατ αυτόν τον τρόπο (και πολλούς άλλους, όπως π.χ. δήθεν αναπηρικές συντάξεις και τα σχετικά) θα μπορούσαν να τα διαθέσουν σε χίλιες άλλες πλευρές.

maria said...

meta ap afto to post tha ginei geniki katharsi...
th'arxisoun na skotwnoun oi thigateres tous gero-mpampades dimosious ipalilous...

ama piasei kai kanas kafswnas kai fetos tha ginei kai pio efkolos o fonos... "outs! mpampouli mas xalase to air condition kai mas kopike kai to nero...ftou..."

kai tha ftes esi gaïdoura opws panta!

Ασκαρδαμυκτί said...

Έχω κι εγώ μια γνωστή μου στην πολυκατοικία που έμεινε ανύπαντρη για να παίρνει τη σύνταξη του μακαρίτη του πατέρα της...

Anonymous said...

..ξερεις κατι? εγω δε θα το εκλεβα το κρατος για εναν απλο λογο: γιατι ειναι τοσο ευκολο πια, που ειναι σα να κλεβεις καραμελα απο 2χρονο....αει πια...μας ξανα-σιχαθηκα που το διαβασα..

hookie said...

Αυτό είναι ανήκουστο,έτσι??Πάμε να κρυφτούμε σε καμια καλύβα στο βουνό,δε μας βλέπω καλά.....

An-Lu said...

To kalutero to exeis xasei! Sxedon 80etikoutis kiuria, me pliri synta3i diki tis apo tin ergasia tis se trapeza, lambanei KAI tin pliri synta3i tou patros tis, ka8oti tin epoxi pou diezeux8ei, kaitoi ergazomeni, den eixe 8espistei akoma to ka8estws tis 1 synta3is (an en8umoumai or8ws, auto egine to 1983).

YG Sorry gia ta greeklish alla edw pou briskomai, pio eukola briskw philadelphia me geusi fraoulas para elliniki grammatoseira ;-)

Marina said...

Λοιπόν θυμάμαι τη συγγενή μου να πουλάει άρον-άρον μία γκαρσονιέρα που είχε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ τη σύνταξη του μπαμπά της.
Οι νόμοι αυτοί είναι πολύ παλιοί. Να σκεφτείς ότι μία εργαζόμεν μητέρα σε κρατική τράπεζα παίρνει ακόμη επίδομα γάλακτος βάση νόμου που ψηφίστηκε το 1940!!!

G700 said...

άσε Patsiouri σύνταξη στα 12 στρατός στα 100 για όλους να τελειώνουμε να κλείσουμε και τα blogs μη χαλάμε τζάμπα σάλιο :)

marianaonice said...

Κάποτε στο δικηγορικό γραφείο που εργαζόμουν ως δακτυλογράφος ενώ σπούδαζα ήρθε ένα ζευγάρι στο δικηγόρο εργοδότη μου για να του αναθέσει το εξής περίεργο:
Ήταν λίγο πριν ψηφιστεί ο νόμος για τη θέσπιση του πολιτικού γάμου το 1983. Η σύζυγος ήταν κόρη γνωστού αποβιώσαντος Ακαδημαϊκού και ο σύζυγος καθηγητής του Πολυτεχνείου. Ήταν παντρεμένοι στην Αμερική με πολιτικό γάμο και είχαν και ένα ή δύο παιδια δεν θυμάμαι καλά. Η σύζυγος έπαιρνε τη συνταξάρα του ακαδημαϊκού πατέρα, αφού ο πολιτικός γάμος τότε δεν ίσχυε στην Ελλάδα και έτσι θεωρούνταν άγαμη θυγατέρα. Για να προλάβουν λοιπόν το κακό μη χάσουν τη σύνταξη άνέθεσαν στο δικηγόρο να επιμεληθεί για το διαζύγιό τους στην Αμερική πριν θεσπισθεί ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα και έτσι θεωρηθεί έγκυρος και ο δικός τους πολιτικός γάμος που είχαν κάνει στην Αμερική!
Από τότε λοιπόν έμαθα αυτό το παράξενο που εσύ πατσιουράκι μου μόλις ανακάλυψες και τρελλάθηκες...
Ψυχραιμίαααα!!
:)))

ria said...

σόρυ, αλλά εγώ που είμαι διαζευγμένη, δικαιούμαι τη σύνταξη του μπαμπά που ήταν στρατιωτικός??

για δώσε περισσότερες πληροφορίες πληζ!

Anonymous said...

αχ βρε Πατσιουράκι, τόχο αργά της το λες της >Ριας μας? θα σε ... μαλλώσω!Ρια σε θέλω! να σε πω!
Πατσιουρακι μ να΄σαι καλά! χεεχεχ δεν χορταίνω να σε διαβάζω απόψε!
Εμενα ποιος θα μου πληρώσει την κλήση που πηρα?

Unknown said...

Ε να τώρα...
Με κάτι τέτοιες χαζομάρες πλήττεται και ο θεσμός του γάμου...
Τί να πεις...
(Πώωωωπωωωω... Καλά που το είπες να υπολογίσω τις ανύπαντρες θηλυκές γκαμήλες!!!!)

Stefanos said...

Γαμάτο!! Θα πω στην αδερφή μου να μείνει ανύπαντρη!!

ουπς! στάκα.. Ο πατέρας μου είναι μια χαρά όμως..!!

Αθανασία said...

Καλό μου Πάτσ..γειάσου ήρθα να σου πώ ότι απόδώ και πέρα θα με βρίσκεις εδώ-www.mikriahtida.wordpress.com έτσι;;..φιλάκια...

leondokardos said...

Απολαυστικοί οι ...διάλογοί σου !!
Όσο για τα συνταξιοδοτικά, μη τα ρωτάς. Κονφούζιο. Μόνο η ... αιωνιότητα θα μας σώσει απο αυτά !!!

Side21 said...

Ξέχασες να γράψεις
για τις χήρες που συμβαίνει
σχεδόν το ίδιο πράγμα !!!
Περνάνε ζωή χαρισάμενη με τον επόμενο
χωρίς να παντρεύονται και τα πίνουν
εις υγείαν του μακαρίτη !!!

βιολιστης στη στεγη said...

Aλήθεια; Δεν το ήξερα. Πάντως βρήκα άλλη μιά απάντηση στο αιώνιο ερώτημά μου, γιατί οι μισοί Ελληνες βρίζουν το Δημόσιο και οι άλλοι μισοί φιλάν κατουρημένες ποδιές για να δουλέψουν στο Δημόσιο!

zekia said...

νομίζω πως αν σ'αυτή τη χώρα δεν έκλεβε κανείς, θα είχαμε τόσα λεφτά που θα τα πετούσαμε φειγβολαν στους δρόμους...

manetarius said...

@τακη
αν έχεις περιουσία, η θεία παντρεύεται... αν δεν έχεις.. δεν την συμφέρει... θα χάσει τα 300 ευρώ από τη σύνταξη του παππού...χαχαχαχχαααα....

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Mπράβο σου Πατσιούρι που παρουσιάζεις και τις δύο πλευρές.
Είναι κακό πράγμα ο ρατσισμός πρός οποιο φύλο η πολίτη εκδηλώνεται.
Οσο για το κράτος και τις κυβερνήσεις που μας κατακλέβουν και που τις κράζουμε 4 χρόνια έρχεται η στιγμή(7 Ιουνίου)που θα πάμε να τις ψηφίσουμε και με τα δύο χέρια.
Για τον λούτσο είμαστε..

Tanila said...

Side21 δε το έγραψε γιατί και οι χήροι κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Μόνο που οι χήροι είναι είδος υπό εξαφάνιση, γι' αυτό μάλλον δε ξέρεις ότι οι χήροι δικαιούνται ότι ακριβώς και οι χήρες.

Λινα said...

Εμένα μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί το μυαλό του Έλληνα πρέπει να πηγαίνει ΠΑΝΤΑ στην λαμογιά;
:-?

kwstask said...

ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΚΙ,ΜΠΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ!!!ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ(ΚΑΙ ΠΑΛΙ!)ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ!!!ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!

Independent said...

Patsiouraki, είσαι στο Ελλαντα-Ουγκάντα...

Όλα θα τα συναντήσεις στην Ελλάντα, ακόμα και του σπανού τα γένια...

kwstask said...

Patsioyraki ειμαι μεσα για αυτο που προτεινεις στο μπλογκ μου.Πως θα γινει να το οργανωσουμε?Στηλε μου mail στο gatoylis1981@yahoo.gr να συννενοηθουμε!

Ναπoλέων said...

Να σου εξηγήσω εγώ, Λίνα "μου".

ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΤΕΙ.
{αλλά δεν είναι και η μόνη εθνικότητα βέβαια, που αυτό διδάχτηκε...}

@ Πατσιούρι

Ωραία τα λές {αν και κάπως φλύαρα} αλλά απλώς περιγράφεις το ...νύχι του λιονταριού.

Το ίδιο το λιοντάρι ...«ουχ οράς»;;;

Σκέφτηκες π.χ. ποτέ ότι η ίδια η «σύνταξη» δεν είναι "κατάκτηση του εργαζόμενου λαού" αλλά ένας μοντέρνος καιάδας, που τον εφεύραν όσοι θέλουν να απαλλάσσονται εύσχημα από τα μή τόσο παραγωγικά πλέον "εργαλεία";;;

Περισσότερα στο δικό μου:
«Γηράσκω αεί εργαζόμενος».

α-α-ε
Ν.

Doc said...

Εμένα πέθανε ο Πατέρας μου όταν ήμουν πιτσιρικάς.
Ένα 40% της σύνταξης που ΘΑ έπαιρνε (γιατί δεν πρόλαβε...) ο πατέρας μου, το παίρνει η μητέρα μου.
Ένα 20% το έπαιρνα εγώ (το υπόλοιπο 40% ΚΑΝΕΝΑΣ)...αλλά μέχρι τα 24!!!
Επειδή είμαι άντρας, και όχι γυναίκα...
Σπούδαζα γιατρός, και, επειδή πέρασα με τη δεύτερη, θα τελείωνα στα 25 (ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ). Συν ένα χρόνο που πήγα φαντάρος, 26.
Μετά θα μπορούσα να βγάλω τα δικά μου χρήματα (δουλεύοντας εννοείται, έτσι? όχι βρίσκοντας χορηγό...)
ΕΠΕΙΔΗ είμαι άντρας, αναγκαστηκα να δουλεύω από τα 23 μου, για να καλύψω τα έξοδα των σπουδών μου και το φανταριλίκι τα τελευταία δύο χρόνια...
Αν ήμουν γυναίκα, με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά, θα συνέχιζα να παίρνω τη "σύνταξη" ισόβια (εκτός και αν υπ-ανδρευόμουνα)!!!!
ΑΙΣΧΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ!
Ζήτω στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ!
Πότε θα έρθει (επιτέλους?).
Πότε θα σταματήσουμε να είμαστε Ιράν και θα γίνουμε Ευρώπη?

Donnaliza said...

Να μιλησω και εγω απο μεσα?
Δεν ειναι ακριβως ετσι.

Ναι μεν οι ανυπαντρες κορες Δ.Υ και στρατιωτικων λαμβανουν την συνταξη του πατερα αλλα αν ειναι ανεργες η αν το εισοδημα τους το ετησιο δεν υπερβαινει καποιο ποσο, δεν θυμαμαι τωρα ποσο ακριβως , αλλα το ποσο ειναι πολυ μικρο, αν δηλαδη εξασφαλιζεις ενα βασικο μηνιαιο εισοδημα περιπου πεντακοσιων ευρω ειτε απο εργασια, ειτε απο ενοικια ,ειτε απο αλλη πηγη κοβεται η συνταξη.

Εγω και η αδελφη μου ειμαστε κορες στρατιωτικου.

Οσο ηταν ανεργη η αδελφη μου και ανυπαντρη εννοειται, μοιραζοταν με την μητερα μας την συνταξη του πατερα, μολις επιασε δουλεια της την εκοψαν, αν ξαναμεινει ανεργη ομως (και ανυπαντρη) την δικαιουται.

Εγω σαν διαζευγμενη με δυο ανηλικα παιδια( καποια στιγμη ανηλικα) ανεργη, χωρις διατροφη απο συζυγο και χωρις αλλα εισοδηματα δεν μπορεσα να παρω μερος της συνταξης του πατερα μου γιατι σκονταψα σε καποιο συσχετισμο ημερομηνιων θανατου πατερα και διαζυγιου.
Αν φυσικα γινοταν να παρω και εγω θα μοιραζοταν η συνταξη στα 3, στην μητερα μας , στην αδελφη μου και σε μενα.

Σε καμια περιπτωση παντως ,τα τελευταια χρονια τουλαχιστον δεν λαμαβανεις συνταξη πατρος η εστω πληρη συνταξη αν εχεις εισοδηματα , μισθο απο σημοσιο η ιδιωτικο φορεα ,η δικη σου συνταξη,τα οποια φυσικα δηλωνονται στην εφορια.
Αυτοματα γινεται η διακοπη της παροχης της συνταξης με βαση το εκκαθαριστικο σου το οποιο λαμβανει το Γενικο Λογιστηριο του κρατους οπως και δηποτε , θελεις δεν θελεις δηλαδη.

Οσο για την αδικια σε βαρος των αντρων-γιων καποια στιγμη καποιος γιος εκανε προσφυγη και κερδισε το δικαιωμα να παιρνει την συνταξη του πατερα με τις αναλογες φυσικα προυποθεσεις, υπαρχει σε καποιο φυλλο της εφημεριδας των Νεων το αναλογο ρεπορταζ, θα ψαξω να το βρω και να σας το παραθεσω.
Οι ενδιαφερομενοι αντρες-γιοι ομως ας το ψαξουν

Donnaliza said...

Να συμπληρωσω πως αν διοριστεις στο δημοσιο με την καμια δεν λαμβανεις την συνταξη του πατερα ας μεινεις και μεχρι τα 300 σου ανυπαντρη....


Και κατι αλλο που ισως δεν ειναι γνωστο στον πολυ κοσμο, δεν ξερω αν συμβαινει σε ολες τις κατηγοριες δημ.υπαλληλων στων στρατιωτικων ομως ξερω καλα αφου και πατερα και αντρα στρατιωτικους ειχα, με την γεννηση του παιδιου ξεκινανε ειδικες κρατησεις επι του μισθου, οχι ευκαταφρονητες, θελεις δεν θελεις.

Το ποσο που μαζευοταν-μαζευεται απο αυτες τις κρατησεις παλια δινοταν στις κορες σαν βοηθημα γαμου.
Με την προσκομιση ληξιαρχικης πραξης γαμου και μονο εκταμιευοταν και το ποσο που ειχε παρακρατηθει και δινοταν στην παντρεμενη πλεον κορη.
Μερος του μαλλον γιατι παντα υπαρχουν διαφορες κρατησεις.
Αν η κορη εμενε ανυπαντρη...το ποσο αυτο εμενε στα ταμειο του δημοσιου για παντα.
Τοτε υπηρχαν πολλοι εικονικοι γαμοι σε υπερ-σιτεμενες ηλικες προκειμενου να μην χαθει το ποσο αυτο.

Καποια στιγμη αυτο αλλαξε,αρχικα αν η κοπελα εφτανε 30 μπορουσε να τα εκταμιευσει εστω και αν δεν ειχε παντρευτει, μετα ειτε κοριτσι ηταν το παιδι ειτε αγορι κρατουσαν παλι το ποσο αυτο απο τον μισθο και μολις το παιδι , αγορι η κοριτσι εφτανε-φτανει στα 24 μπορει να εκταμιευσει το ποσο αυτο ειτε σαν βοηθημα γαμου, ειτε σαν βοηθημα επαγγελματικης σταδιοδρομιας , μπορουσε-μπορει δε οταν τελειωνε-τελειωνει τις λυκειακες σπουδες να εκταμιευσει μερος των χρηματων αυτων σαν βοηθημα σπουδων και το υπολοιπο οταν φτασει 24 χρονων.

Πολλες φορες η αγνοια και η διαθεση κριτικης για το συνολο των παραλογων που φυσικα ζει και βασιλευει σε αυτον το τοπο, μας οδηγει σε μια παραποιηση της πραγματικοτητας και με την ταση για συμμετοχη στο..."ραδιο αρβυλα¨που μας διακατεχει , στομα με στομα φουσκωνουμε τα πραματα .
Σαφως υπαρχει "ρατσισμος" ειτε σχετικα με τις ¨κατηγοριες" επαγγελματων ( εμποροι , αγροτες κλπ ) ειτε σχετικα με τα φυλα .

Ομως.....η εσωτερικη θα ελεγα οργανωση των ταμειων των διαφορων κλαδων ειναι τελικα εκεινη που μορφοποιει τελικα το υψος της συνταξης η των οποιων παροχων ειτε στον αμεσα δικαιουχο ειτε στους εμμεσα ( συζυγο τεκνα κλπ) δικαιουχους.

Οταν πχ το ΤΕΒΕ(ΟΑΕΕ) δεν κρατα εισφορες για βοηθημα γαμου, επαγγελαμτικης αποκαταστασης κλπ των τεκνων απο τον ασφαλισμενο δεν θα το λαβουν τα παιδια του, σε αντιθεση με καποια αλλα που το ταμειο των γονιων κραταει τετοιες εισφορες .