Saturday, April 28, 2007

SOS




Απομένουν λιγότερες από 40 ημέρες για να γίνει η Ελλάδα μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας (IWC) και να συστρατευθεί με τις χώρες που προστατεύουν τις φάλαινες.

Η χώρα μας δεν είναι ακόμα μέλος της επιτροπής, όμως υπάρχουν πολύ θετικές ενδείξεις που μας κάνουν να ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα γίνει εγκαίρως μέλος και θα συμμετάσχει στην κρίσιμη συνάντηση στα τέλη Μαΐου, ώστε με την ψήφο της να προστατεύσει τις φάλαινες.


Η Ιαπωνία, που θεωρεί το κρέας των φαλαινών μέρος της κουζίνας και του πολιτισμού της, εκμεταλλεύεται «παράθυρο» στις διατάξεις της επιτροπής που της επιτρέπει να κυνηγά φάλαινες για «επιστημονικούς» λόγους. Το κρέας όμως καταλήγει στην αγορά.

Στην περσινή συνάντηση της επιτροπής, οι χώρες υπέρμαχες της φαλαινοθηρίας κατάφεραν να ψηφιστεί μια διακήρυξη υπέρ της επανέναρξης της εμπορικής φαλαινοθηρίας με διαφορά μιας μόνο ψήφου: 33 υπέρ – 32 κατά.


Η ψήφος της Ελλάδας υπέρ των φαλαινών θα είναι καταλυτική!

Θα προλάβει η Ελλάδα να γίνει πλήρες μέλος της Επιτροπής ή θα αφήσει με μια ψήφο λιγότερη τις φάλαινες στο έλεος των φαλαινοθηρών;

Σήμερα η επιτροπή έχει 73 μέλη.

Για να επισπευθεί η διαδικασία, η Greenpeace σκέφτηκε μια απλή δράση. Άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο, έχουν ανεβάσει φωτογραφίες τους στην ιστοσελίδα whales.greenpeace.org και στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στην προσπάθεια της χώρας μας.

Στείλτε, λοιπόν, το μήνυμα στην Ελληνική Κυβέρνηση:

Animated Banner από την magicasland
συμμετέχουν τα ιστολόγια:


Greenpeace


Greenpeace

Shades

magicasland

ο δείμος του πολίτη

Klearchos Guide to the Galaxy

Allu Fan Marx

blogopoly

Sevarose

Ασπαστός

patsiouri

Ανναμαρία

Elafini

Γωγώ

7 comments:

elafini said...

http://elafini.blogspot.com/2007/04/blog-post_29.html

η συνεισφορά μου

ο δείμος του πολίτη said...

Με βαθιά οικολογικές ανησυχίες και έντονη αντιπολιτευτική τάση δηλώνω τη συμπαράστασή μου. Πέρασα απλά για μια καλημέρα.

Shades said...

Patsiouri.. ευχαριστούμε που είσαι μαζί μας στη προσπάθεια αυτή..
Καλημέρα και καλή Κυριακή.

ΥΓ. αν μπορείς τα ονόματα και τη κεντρική σελίδα της Greenpeace κάντα σε λινκ.. για να υπάρχει σύνδεση στην ομπρέλα που φτιάχνουμε.
Αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια εδώ είμαστε..

patsiouri said...

-elafini thanks!

-Δείμε καλημερούδια και σε σένα!

-Shades έρχομαι κι από'κει, τώρα το είδα το χτεσινό σου σχόλιο για το mail,φυσικά δέν ξέρω να βάζω λίνκ, γι αυτό δέ σας έχω βάλει άλλωστε, είναι patsiouri@yahoo.com, φεύγω όμως τώρα, θα το δώ αύριο το πρωί κατά πάσα πιθανότητα, ευχαριστω!

Anasazi said...

Κι εγώ δηλώνω τη συμπαράστασή μου. Δεν χρειάζεται να τρώμε ΚΑΙ τις φάλαινες στο όνομα κάποιου τοπικού πολιτισμού - και ας με συγχωρήσουν οι Ιάπωνες. Αλλά είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα ψηφίσει υπέρ τους, αν γίνει μέλος; Ή θα σκοράρει το 34-32;

patsiouri said...

Φυσικά και δέν είμαστε σίγουροι καλέ μου...

Και από την άλλη, για να μήν κρυβόμαστε, η ίδια προσπάθεια θα έπρεπε να γίνει για να καταργηθεί στη δική μας χώρα ρο σούβλισμα του αρνιού...
Το έχουμε και πρόσφατο, αλλά όσο μεγαλώνω, φρικάρω με αυ΄τή τη φρικτή βεβήλωση του νεκρού σώματος...πόσο ατιμωτικό...και γύρβ γύρω να χορεύουν καλαματιανά...

Ο.κ, και ο Αχιλλέας σκότωσε τον Έκτορα, αλλά δέ σχολιάστηκε αυτό, αρνητικά σχολιάστηκε πως μετά θάνατον τον ξεφτύλισε...κανονικότατα...πάνω κάτω δέ διαφέρει και τόσο...
Ούτε που ξέρω πως μου ήρθαν τώρα όλ'αυτά, φιλιά!

Anonymous said...

patsiouri μου για άλλη μια φορά σε συγχαίρω για τις φιλοζωϊκές τάσεις , στάσεις και απόψεις σου...
να προσπαθήσουμε όλοι μαζί...
φιλάκια....

ps : και συγχαρητήρια που έγινες θεία (τώρα διάβασα το προηγούμενο post σου. αγοράκι ή κοριτσάκι???