Tuesday, April 10, 2007

Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΤΑΣ.....

Λείπω 5 μέρες...Μόμο 5 μέρες...Και μόλις τώρα άραξα και σκέφτομαι πως μέσα σε αυτές τις 5 μέρες έκανα τόσα πράγματα που μου φαίνεται πως έζησα 5 ζωές...
Είδα τόσο κόσμο, που τους βλέπω πάντα με μεγάλη ευτυχία 3 φορές το χρόνο maximum...
Γιατί πάντα αυτοί που συμπαθούμε και εκτιμάμε βρίσκονται πιό μακριά από όλους??
Έχω λαλήσει από τα ξενύχτια...Η ώρα που γέρνω επιτέλους στο κρεβάτι μου παίζει μεταφύ 7:30 με 10 το πρωί...και δέν κοιμάμαι πολλές ώρες, πετάγομαι πάνω νωρίς το μεσημέρι κι ας σέρνομαι...γιατί θέλω να προλάβω να δώ, να μυρίσω, να ακούσω, να μιλήσω, να χορτάσω...
Δέν έχω βαρεθεί ούτε μισό δευτερόλεπτο...
Και γαμώτο..η πραγματική μου ζωή μου φαίνεται τόσο μα τόσο ξενέρωτη...
Χτυπάει τηλέφωνο από Αθήνα και φρικάρω..δέν το σηκώνω κάν...
Οι φίλοι που δέ φύγανε, που δέ συνηθίζουν γενικά να φεύγουν, με μιζεριάζουν απίστευτα..
Έκανα 2-3 απόπειρες χτές να μιλήσω με κάποιους για τα χρόνια πολλά..Στο τρίτο " Έλα βρε, μαζέψου λίγο, πάλι λιώσατε στα ξενύχτια εκεί πάνω..εμείς εδώ μωρέ..οικογενειακά..ξεκουραστήκαμε..κούκλα η Αθήνα μας τώρα που λείπουν όλοι..κούκλα..., άντε, κάτσε μία φορά να κάνουμε Πάσχα εδώ που όλο φεύγεις...αρνάκι φάγατε???"..και........ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΑΣΩ....
Στην τρίτη προσπάθεια εγκατέλειψα, έστειλα κάποια μηνύματα εξηγώντας πως έχει πρόβλημα το κινητό μου και τα παράτησα..συγκεκριμένα στην ατάκα " Τρίτο βράδυ σερί βγήκατε??? Μπράβο βρέ Θηρία!!!"

Και ντρέπομαι γιατί ξέρω πως δέ μου φταίνε οι άνθρωποι..κι εγώ στην Αθήνα έτσι σάν υστερική κάνω άν ξενυχτήσω πανω από 2 μέρες..δέ μπορώ να πάρω τα πόδια μου..ενώ εδώ πετάω..και ανακαλύπτω όταν φεύγω πως η ζωή μου κάθε μέρα μοιάζει με τη μέρα της μαρμότας..και θέλω να αποκτήσω χρήματα..πολλά χρήματα..και να μήν έχω ούτε μία υποχρέωση σ'αυτή τη ζωή..και να ζώ κάθε μέρα έτσι..ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΆ??

Και όχι, δέν έφαγα αρνάκι την Κυριακή, δέν είδα ούτε ένα συγγενή, δέν πάτησα στον Επιτάφιο, ούτε στην Ανάσταση, 5 μέρες το μόνο που κάνω είναι να μιλάω με ανθρώπους, είτε σοβαρά είτε χαζά..είτε για την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού είτε για τις χτεσινοβραδινές μας κατακτήσεις...

Ούφ, θα μου περάσει, φιλάκια σας!

28 comments:

MTdoggie said...

κλαψ!κλαψ!ζηλευω τρελα!ενταξει ειπαμε η Αθηνα ειναι ωραια οταν ειναι αδεια αλλα καλυτερα να εισαι μακρια και να την γραψεις εντελως στα παλια σου τα παπουτσια(ειμαι και κοσμια, δεν λεω....στα αρχιδια μας τι κανει η Αθηνα!!!).μην τους παιρνεις στα σοβαρα πολυ τους φιλους σου, απο προσωπικη πειρα σου λεω οτι τα λενε αυτα μπας και τα ακουσουν οι ιδιοι και παρηγορηθουν που δεν καταφεραν να την κανουν.φλκ!!!

CrazyCow said...

Είπες "και να μήν έχω ούτε μία υποχρέωση σ'αυτή τη ζωή..και να ζώ κάθε μέρα έτσι..."

Και μου θύμισες πάλι αυτό:
"Στέκομαι... είμαι σε τέλεια αρμονία... δεν έχω καμία υποχρέωση και κανένας δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί μου" (ΙΟΝ & Λένα Πλάτωνος - Διάλειμμα το Σάββατο)

Καλή συνέχεια και μην ακούς κανέναν! Ξεφάντωσεεεεεεεε!!!

lazinio said...

επαρχία rules them all.

btw ταινιάρα η μέρα της μαρμότας.

snikolas said...

Εύχομαι να καταφέρεις αυτά που θέλεις και πάντα να περνάς όμορφα. :)

Sigmataf said...

κΑΛΉ ΕΠΑΝΈΝΤΑΞΗ

annamaria said...

Mη γκρινιαζεις,
εχουν και αυτοι τα δικια τους!
Ομως θα μου επιτρεψεις να σου πω πως οσα χρηματα και να αποκτησεις παντα υποχρεωσεις θα υπαρχουν, παντα κατι θα υπαρχει που θα σου "τρωει" το μυαλουδακι !!

Άρης said...

Εγώ από μεριάς μου θα συμφωνήσω ότι καλά δεν ντρέπεσαι σερί 3 βράδια ξενύχτια … τστστστς δεν είμαστε καλά … ;)

Τα καταραμένα λεφτά όχι για χάρη τους (απαπαπαπαπαπαπα) αλλά για ένα μέρος σιγουριάς, και προβλημάτων που σου παίρνουν π.χ. να βλέπεις το αφεντικό κάθε μέρα … όταν θα μαζέψω και μου φτάνουν εμένα να μην βλέπω την φάτσα μερικών, θα σου δώσω να γλεντάς με τα άτομα που θες και να σκάσουν οι φίλοι στην Αθήνα … ;)

Anonymous said...

Δεν μπορώ να σχολιάσω νυστάζω... εδώ και μέρες....απο βδομάδα που αναγκαστικά θα ξυπνήσω θα επανέλθω....χουρ...χουρ....χουρ...

Κατουρημένη ποδιά said...

τα χρήματα μπορεί να μη φέρνουν την ευτυχία, αλλά μπορείς να είσαι δυστυχισμένη σε ωραία μέρη..

AVRA said...

ζηλευουν βρε ! μην δινεις σημασια , το παθαινουμε ολοι!

τι καλα που περασες τοσο ομορφα!
αντε κανονισε τωρα στο επομενο τετραημερο! (πρωτομαγια πεφτει τριτη κολλαμε και την δευτερα απο τη σημαια και μια χαρα βγαινει η εκδρομουλα!)

Shades said...

Εγώ λέω ότι καλά έκανες που δεν έκανες τίποτα και άραξες..
Η μέρα της μαρμότας μας περιμένει όλους μας.

An-Lu said...

Τις καλύτερες διακοπές έκανες πατς!
Κι εμείς το ίδιο! ούτε Επιτάφιο, ούτε Ανάσταση (μόνο από την ταράτσα!) ούτε αρνί (τί μπλιαξ κι αυτό το πράμα!)
Μόνο ολίγη από ξενύχτια!
Σματς!

Anonymous said...

patsiouri μου και εμείς που κάτσαμε Αθήνα τίποτα από τα Πασχαλιάτικα έθιμα δεν ακολουθήσαμε. Είναι όμως γεγονός ότι κι εγώ όταν φεύγω από την Αθήνα δεν λογαριάζω τίποτα. Δεν μου καίγεται καρφί για τίποτα. Αράζω και ξεκουράζομαι.
Κοίτα να το απολαύσεις...
φιλάκια....

Anonymous said...

8ee mu, einai tromaxtiko to poso tairiazun peristaseis, pepoi8hseis kai idees metaxy orismenon blogerz :P

ki ego tora pu epestrepsa nio8o les kai ezisa 5 zoes. isos to ofeilume stin elipsi ypnu kai sta 24ora surta-ferta :P

anima rana said...

To ότι αυτοί που γουστάρουμε είναι πάντα μακριά, είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Δεν ξέρω βέβαια αν απλώς τυχαίνει να είναι μακριά, ή αν τους γουστάρουμε ακριβώς επειδή είναι μακριά και δεν τους τρώμε κάθε μέρα στη μάπα.

ε?

Και επίσης, μου κάνει εντύπωση που χαλιούνται όταν βλέπουν ότι το ξενυχτάς σερί 2 και 3 μέρες. Τι γίνεται παιδί μου, με καλόγερους κάνεις παρέα???

ένα κουάξ! από μένα.

σμάκ

ο δείμος του πολίτη said...

Μακάρι κι εγώ για 5 μέρες να μην είχα κανέναν. Έλεγα θα πάω εκδρομή, θα δω κόσμο, μακριά από τη γυναίκα ή τους γονείς μου. Εσύ είσαι που το λες; Ήρθαν μαζί μου στην Πελοπόννησο να χαρούν το καμάρι τους να κάνεις αρχηγίες και ξεναγήσεις εν ζωντανό. Και φυσικά δεν με άφησαν σε χλωρό κλαρί. Χρόνια Πολλά, καλή ξεκούραση.

PD said...

Χρόνια καλά, και πολλά λεφτά everybody. Αγαπημένο pats, υποφέρεις από το σύνδρομο των πρώιμων διακοπών (όλα μακριά από την καθημερινότητα μοιάζουν παραμυθένια). Αλλά μην ανησυχείς, όλα θα ισσοροπήσουν με τον καιρό. Από την στιγμή που δεν ζεις (και κυρίως δεν φαίνεται να θέλεις να ζήσεις στο μέλλον) ζωή του του υποκοριστικού (η ζωίτσα μου, η δουλίτσα μου, το αμαξάκι μου, τα παιδάκια μου κτλ), όλα θα σου πάνε καλά.
Και επίσης... Για να μην ξεχνιόμαστε, και για να μην παραμυθιαζόμαστε μόνοι μας. Μακάριοι είναι οι φτωχοί τω πνεύματι, και δυστυχείς οι σκεπτόμενοι κι ευαίσθητοι. Από την στιγμή που «σκέφτεσαι, άρα υπάρχεις», το κυνήγι της ευτυχίας σου θα είναι κάπως έτσι. Κουραστικό και επίπονο, με στιγμές ευτυχίας που θα νοστιμεύουν και θα ορίζουν τις αναμνήσεις σου. Με τον καιρό, θα μάθουμε όλοι μας να μην μας πειράζει τόσο πολυ...
Φιλιά και καλή μας άνοιξη (για να μην πω καλοκαίρι δηλαδή).

patsiouri said...

Λοιπόν, είχα ήδη αποφασίσει να παρατείνω τη διαμονή μου, αλλά τώρα που σας διάβασα σιγουρεύτηκα!!

-mtdoggie δέ ζηλεύουν, μάλλον επειδή οι πεερισσότεροι φίλοι μου είναι βέροι Αθηναίοι και δέ λείπουν γενικώς πολύ, δέν έχουν συνηθίσει..

-cow εννοείται δέν ακούω κανέναν, από κείνες φαίνομαι???

-lazinio πάω να τσεκάρω από πού είσαι!

-Νικόλα μου ευχαριστώ και ανταποδίδω!

-sigmataf..παρομοίως..

-Άννα Μαράκι μου δέ γκρινιάζω..απλά είναι από τις φάσεις που τα βλέπεις όλα μαύρα, δέ σου έχει συμβεί?? Όσο για τα χρήματα δίκιο έχεις, όμως γενικότερα στη ζωή μου προσπαθώ να δημιουργά όσο το δυνατόν λιγότερες υποχρεώσεις...

-Εντροπία...άχ!!

-Μαράκι μου στα ίδια βλέπω είμαστε,μή μου αγχώνεσαι, δέ χανόμαστε!

-Κατουρημένη Ποδιά σαφέστατα και δέ φέρνουν την ευτυχία...μήν τρελλαθούμε...απλά υπάρχουν κάτι φάσεις σε αυτη τη ζωή που όλα σου πάνε καλά εκτός από αυτό, χρρρρ!!

-Αυρούλα άχ, δυστυχώς μέχρι τις Πανελλήνιες λίγο δύσκολο να πάω και μέχρι το Αγκίστρι...δυστυχώς...

-Shades πάλι καλά, τουλ΄αχιστον το καταλαβαίνουμε...σήμερα άκουσα την ατάκα "Άχ, μου έλειψε το γραφείο!!"

-An Lu μου νομίζω πως οι δικές σου διακοπές ήταν καλύτερες...τις είδα τις φωτογραφίες!!

-Keimgreek έχεις όλη την ειλικρινή και αμέριστη συμπαράστασή μου φίλε...

-Βατραχάκι μου καλόγεροι δέν είναι...απλά επειδή δέν κατάγονται από κάπου, δέν ξέρουν πως ακριβώ; είναι να πηγαίνεις κάπου που σε περιμένουν, που έχεις γνωστούς άπειρους..κτλ...Φαντάσου όταν χαιρετάω κόσμο στο δρόμο που τους ξέρω από τη γενέτειρά μου που λογικό είναι να γνωριζόμαστε όλοι, τους φαίνεται παράξενο που είναι τόσοι πολλοί...

-Δείμε πώ πώ...κουράγιο, κανόνισέ το σε φάση που να μήν είναι γιορτές, έτσι θα τα ξεφορτωθείς πιό εύκολα τα πευερικά!

-Pd πόσο δίκιο έχεις φίλε μου, είναι πολύ όμορφο αυτό που έγραψες! Όσο για τα υποκοριστικά...τα έχουμε αποτάξει εδώ και πολλά χρόνια, το ποτάμι δέ γυρίζει πίσω σίγουρα!!

Σπιτόγατος said...

τς τς τς τς τς.....

Τρεις συνεχόμενες μέρες ξενύχτι;;;

ΜΟΝΟ;;;;;;


ΥΓ: Τελικά υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμένα...

~~kindergarden teacher ~~ said...

μια χαρα περασες,,μας ελειψες..καλως ηρθες πισω οχι στην αθηνα ,,στο μπλογκοχωριο καλε ~~

patsiouri said...

-Σπιτόγατε, ήμουν σίγουρη για σένα αδερφέ μου...

-Σεβάκι μου καλώς σας βρήκα, ιντερνετικά τουλάχιστον! Το άλλο πληασιάζει και δέ θέλω να το σκέφτομαι!

Katerina ante portas said...

Γειά σου βρε "θηρίο"! Είδες τι μας κάνει η Αθήνα; Ανθεκτικούς!!

Χρόνια πολλά και καλά χρυσό μου και σε σένα!

patsiouri said...

Εσύ Κατερίνα μου δέ δικαιούσαι να μιλάς!!! Με Μέλανα Ζωμό δέ μεγάλωσες??? Ποιά Αθήνα και αηδίες....επιστρέφουν...THE SPARTANS!!!

tiranoulis said...

mia xara se vriskw sta kalitera sou!!!!
xronia polla!!!!

patsiouri said...

Χρόνια πολλά τυρρανούλη!!!!!

Anonymous said...

aaaaaaax se pion ta les, se pion ta les.....



i'm back, ki oso eimoun ekei afto to grafeio emiaze virtual. Kapou se kapio paralilo simpan, anthrwpoi doulevan edw mesa enw egw epina capuchino fredo ki evlepa filous....

ekeino to mail to esteiles i m evales apla kia dimosiefsa pagosmios to e-mailaki mou gaidoura?

kai nai, kala katalaves, athina patisa 36 deftera ola ki ola.... na rtheis larissa na fame arni tou xronou.

patsiouri said...

ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΡΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ???????
αν οχι ρίξε σύρμα να στο ξανακάνω forward!

Για Λάρισσα μέσα!!!

patsiouri said...

Και Μεγάλη Παρασκευή????? Και σου μιλάω ακόμα??????

Πλάκα πλάκα εκεί που περνάω εγώ Πάσχα όλα είναι ανοιχτά Μεγάλη Παρασκευή, επειδή δέν κάνω γιορτές ποτέ οικογενειακά, πάντα 4-5 ορφανά χαζεύουμε τον Επιτάφιο από κάποιο μπαράκι!

Στην Αθήνα επληροφορήθην πως ήταν όλα κλείστά.....ανοιξαν μετά την περιφορά!!