Monday, February 4, 2008

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ?????

Αντιγράφω εδώ από το αξιόλογο blog G 700...
Εσείς τί λέτε???

Επίσης πολύ καλό άρθρο επί του θέματος εδώ!


Η μεταμεσονύκτια λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού είναι ένα πάγιο αίτημα πολλών συμπολιτών μας. Μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις και παράπονα πολλών ετών η Πολιτεία αποφάσισε επιτέλους το αυτονόητο (ίσως και το ελάχιστο): να επιμηκύνει δοκιμαστικά το ωράριο λειτουργίας των συρμών κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 02:00, για μια δοκιμαστική περίοδο 2 μηνών.Μόνον έτσι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η συγκεκριμένη υπηρεσία εξυπηρετεί έναν πραγματικά σημαντικό αριθμό πολιτών, εάν με άλλα λόγια η επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας είναι κοινωνικά επιβεβλημένη και οικονομικά συμφέρουσα.Το σωματείο των εργαζομένων ωστόσο αντιδρά. Όχι μόνο διαφωνεί με τη δοκιμαστική επιμήκυνση του ωραρίου, αλλά αποφασίζει και διατάζει τη μη-εφαρμογή της. Με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 24:00 έως τις 02:00 κάθε Παρασκευή και Σάββατο επιχειρεί να επιβάλει αυταρχικά την άποψή της σε ολόκληρη την κοινωνία. Μας αρνούνται ακόμη και το δικαίωμά μας να «ψηφίσουμε» χρησιμοποιώντας το δίκτυο κατά τη δίμηνη δοκιμαστική περίοδο.Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό. Η διεύρυνση της χρήσης τους –εφόσον κριθεί εφικτή- θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους μας: από τη μείωση της κίνησης των ΙΧ κατά τις ώρες της βραδινής εξόδου και τον περιορισμό των ατυχημάτων που οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μέχρι την οικονομική ελάφρυνση όλων εκείνων που μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ταξί για τις αντίστοιχες μετακινήσεις τους.Η Κοινωνία των Πολιτών δε μπορεί να μένει απαθής και αδρανής μπροστά σε αυτήν την πρόκληση.
Λέμε ΟΧΙ στην αντίληψη που θέλει τα δημόσια αγαθά, τις υπηρεσίες και τις υποδομές της χώρας έρμαιο στα χέρια των συνδικαλιστών.
Λέμε ΟΧΙ στο βόλεμα και τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αλλαγή.
Λέμε ΟΧΙ στη φίμωση της κοινωνίας, στην αποστέρηση του δικαιώματος όλων μας να δοκιμάσουμε μια νέα δυνατότητα.
Λέμε ΟΧΙ στην αυταρχική και κοινωνικά ανάλγητη στάση των Σωματείων Εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
Καταλαμβάνουμε συμβολικά το Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008 από τις 24:00 έως τις 02:00.Απαιτούμε την κανονική δοκιμαστική εκτέλεση των δρομολογίων.
*ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΗ
Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

1.ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ "ΞΕΧΥΛΩΝΕΙ" ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2.ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ

3.ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.



68 comments:

snikolas said...

kapou akousa pos den theloun oi ergazomenoi na doulepsoun perissotero giati leei tha kanei to metro mh kerdofora etaireia! paparies leo ego.
kala tha kanoun na epimikinoun to orario. fusika mazi me to orario na epimikinoun kai ton mistho tous. to kerdos tha einai gia olous megalo.

koulpa said...

Επιδή θεωρώ εξωπραγματικό να χρησημοποιώ ΙΧ για διασκέδαση και το ταξί για κάποιο λόγο το αντιπαθώ και δε το θυμάμαι καν σα λύση.. φεύγοντας από παγκράτι που είναι 4-5 χιλιόμετρα από κάθε πιθανη έξωδο στο κέντρο.. έχω κόψει τις εξόδους.. Από την αρχή μου είχε φανεί παράλογο τη στιγμή που ζωή στη πόλη ξεκινά μετά τις 10:00 στην καλήτερη περίπτωση.. το μετρό να σταματά στις 12:00 ούτε κινηματογράφο δε μπορείς να πας.. να μη πω για ποτό, που δε προλαβαίνεις να πας, όχι να γυρίσεις κιόλας..:):)
Μάλον δε θα το χρησημοποιήσω.. έτσι κι αλλιώς και έχω ξεσυνηθίσει και δε μου άρεσε ποτέ η εξοδος ΣΚ..:):)
Γιά να δούμε..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

΄Υστερα σου λέει μη χρησιμοποιείς Ι.Χ.....

Καλό σου βράδυ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

M said...

Μου φαίνεται απαράδεκτη η στάση των εργαζόμενων, ΑΝ είναι σαφές ότι θα ισχύουν αυτά που αναφέρει η διευκρίνιση!

R2-D2 said...

Αυτονόητα... μα φτάσαμε διάβολε στα χρόνια που και τα αυτονόητα θα πρέπει να τα εξηγούμε και να τα υπερασπιζόμαστε...

Καλημέρα μετά από χρόνια και ζαμάνια. Επέστρεψα από τους νεκρούς!

al barouak said...

εγω ειμαι με τους εργαζομενους κατι παραπανω ξερουν απο εμας. καλημερα απο την συρο

m_stelios said...

Ελπίζω εάν παρατείνουν τη λειτουργία να παίζει η ίδια περιφρούρηση και καλύτερη από τις πρωινές ώρες.

demetrat said...

Επειδή δεν είμαστε γερμανοί και εγγλέζοι, και επειδή του δίνουμε και καταλαβαίνει το σαββατοκύριακο, θα μου φαινόταν πάρα πολύ καλό να παραταθεί το ωράριο .
Επίσης ,επειδή έτυχε να δώ στην τηλεόραση τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να αναλύει με έναν
τραμπουκισμό που τον είχα ξεχάσει τα επιχειρήματά του ,
στύλ,:δε θέλουμε να κόψουμε το ψωμί απο τους ταξιτζήδες.
Θα μου φαινόταν υπέροχα αναγκαίο πιά να γίνει.

δ

Skouliki said...

αν και δεν διανοουμε να κυκλοφορω χωρις αμαξι η συνηθεια βλεπεις απολυτο λογικο ολο αυτο που λες εννοειται ....τωρα γιαι χρειαζεται να το διεκδικουμε το αυτονοητο μεγαλη κουβεντααααααα..


σημ στην ερωτηση σου αν εχω αλλο blog κοιτα λιγο το προγραμμα μου

πρωι 8-12 -> σπιτι δουλειες,
φορουμ admin, msn, blog, facebook
12-23-> work,work
23-00-> βλεπω αντρα ,τρωω
00-3 -> ξανα forum, msn, blog, facebook
3-8 ->υπνος
προλαβαινω λες ?????????

Takiz said...

Ο καθένας κοιτά μονό τον πισινό του.
Δυστυχώς

Έχουμε αυτό που μας αξίζει

neropistolero said...

Αν ισχύουν τα 3 τελευταία -αυτονόητα μεν, αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό δε- σημεία, τότε να εφαρμοστεί πάραυτα!
Αλλά έχω μια υποψία ότι δεν θα ισχύσουν αυτά.
Αν τα επιχειρήματα των εργαζομένων είναι να μην κοπεί το ψωμί των ταξιτζήδων, δηλαδή τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των συμφερόντων των πολλών, τότε για ακόμα μία φόρα δε μιλάμε σοβαρά. Ας επικρατήσει η άποψη αυτού που θα φωνάξει με περισσότερα ντεσιμπελ στα παράθυρα. Δε με νοιάζει.

lazinio said...

egw stous olumpiakous pou douleve mexri arga to metro to epairna sunexeia k eixe polu plaka.

Protash 2as dhmotikou.

lazinio said...

egw stous olumpiakous pou douleve mexri arga to metro to epairna sunexeia k eixe polu plaka.

Protash 2as dhmotikou.

... said...

Παιδιά, εδώ υπάρχει και ένα άλλο κομμάτιπου δεν άκουσα κανέναν να το θίγει...

Το Μετρό, το εκμεταλλέυεται για 30 χρόνια μια γερμανική κοινοπραξία, δηλαδή λεςιτουργεί με πλαίσιο ιδιωτικού δικαίου...

Που σημαίνειότι καλείται ο ιδιώτης, να προσλάβει νέο προσωπικό, να του πληρώνει ταξί για να επιστρέψει σπίτι του, να έχει επιπλέον έξοδα λειτουργίας, την ίδια στιγμή που το επιβατικό κοινό δεν θα ανταποκρίνεταοι με αυτό της ημέρας...δηλαδή τα κέρδη θα είναι ασήμαντα για να λειτουργήσει 2 ώρες ακόμη το Μετρό...

Και φυσικά ο ιδιώτης δεν πρόκειται να ζημιωθεί..και φυσικά εάν τελικά πραγματοποιηθεί θα καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έτσι λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας, δυστυχώς

Matrix said...

Εγώ ψηφίζω συμμετοχή στο κάλεσμα των G700.

Και οι παρατηρήσεις τους στο τέλος είναι πάντως σημαντικές.

âlex said...

Εγώ είμαι υπέρ της αποπεράτωσης του Μετρό στη Θεσσαλονίκη πριν πατήσω τα 30.

? said...

μπράβο τους! τρελάθηκα μόλις διάβασα ότι αντιδρούν οι εργαζόμενοι του μετρό.ας γίνουμε επιτελους και στην πράξη ευρωπαική πρωτεύουσα.

patsiouri said...

Επειδή βιάζομαι τρομερά και δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλους, σας αντιγράφω το σχόλιο που έκανα στους g700, γιατί αυτό που εμένα με εξοργίζει περισσότερο, είναι το γεγονός πως υπάρχουν ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που δουλεύουν νύχτα, πληρώνουν φόρους για να χαιρόμαστε εμείς οι "της ημέρας" το δικαίωμα να μετακινούμαστε από και προς τον τόπο εργασίας μας, ενώ εκείνοι όχι...είχα φρικάρει πέρισυ που ήμουν στο νοσοκομείο με το γεγονός πως ο συμβασιούχος νοσοκόμος που η βάρδια του έληγε πχ στις 4, περίμενε κουτουλώντας ως τις 6 για να φύγει προκειμένου να μην πληρώσει ταξί!

Η κολλητή μου είναι σερβιτόρα, από τα 30 εως 40 ευρώ που βγάζει κάθε βράδυ, τα 15 πηγαίνουν στο ταξί που θα τη γυρίσει στο σπίτι.
Δηλαδή σχεδόν το μισό της μεροκάματο.
Όπως δικαιούνται οι πρωινοί εργαζόμενοι τη μεταφορά τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, νομίζω πως έτσι τη δικαιούνται και οι βραδινοί που όπως ειπώθηκε και πιο πάνω δεν είναι καθόλου λίγοι.
Χωρίς βέβαια να θιγεί το οχτάωρο ή η υπερωρία κανενός.
Θελω επίσης να προσθέσω πως δεν αντιδρούν οι εργαζομενοι αλλά η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ της οποίας εκπρόσωποι είναι οι συνδικαλιστές αυτοί.
2-3 εργαζόμενους ξέρω μόνο στην εταιρεία και συμφωνούν κι εκείνοι με το μέτρο θεωρώντας το μάλιστα ελάχιστο.

Γι αυτό όταν γίνει η δοκιμή εγώ θα χτυπήσω εισιτήριο, ελπίζω όλοι μας.

ΥΓ: Ο κύρος συνδικαλιστής να ενημερωθεί πως στα μπουζούκια το πρόγραμμα αρχίζει μετά τη 1...
Νωρίτερα, πρίν δηλαδή χρησιμοποιήσεις το μετρό, σινεμά, θέατρο ή ένα ποτάκι θα πιείς, κοινώς στην εξοδό σου μπορεί να χαλάσεις και ένα δεκάευρο μόνο. Γιατί να πρέπει να πληρώσεις άλλο ένα για να πας κάπου πιό κοντά στο σπίτι σου?

kwstask said...

Συγνωμη που θα διαφωνησω αλλα με μια ανακοινωση που εξεδωσαν οι εργαζομενοι στο Μετρο μας ενημερωνουν οτι:Φιλε επιβατη:Ο υπογειος σιδηροδρομος συντηρειται ανελλιπως καθε βραδυ απο τις 01:00 ως τις 04:30.Ενας στρατος εργαζομενων δινει μαχη με τον χρονο,ετσι ωστε καθε πρωι ολα να βρισκονται στην θεση τους. Η μειωση των ωρων συντηρησης θα εχει επιπτωσεις στην ευρυθμη λειτουργεια,στην ασφαλεια του Δικτυου και στην ποιοτητα των παρεχομενων υπηρεσιων. Ο υπογειος σιδηροδρομος εχει εξοδα.Δεν πρεπει να γινει"προβληματικος".Η παραταση του ωραριουμκοστιζει 3.600.000Ε ετησιως,κοστος που δεν καλυπτεται απο τα προβλεπομενα εσοδα! ΛΕΜΕ ΝΑΙ:Στην εξυπηρετηση του επιβατη,στην ευρυθμη,ασφαλη και ποιοτικη λειτουγια,στην εξυπηρετηση των πραγματικων αναγκων της πολης και σε μια δημοσια επιχειρηση κοινωνικης ωφελειας που θα επιβιωνει χωρις να απαξιωνεται! ΛΕΜΕ ΟΧΙ:Στην εξυπηρετηση μικροπολιτικων και μικροπελατειακων συμφεροντων,στην μετατροπη του μετρο σε προβληματικη εταιρια και στην επεκταση του ωραριου λειτουργιας σε βαρος της ασφαλειας σιδηροδρομου και της ασφαλειας επιβατων και εργαζομενων! Σας ευχαριστουμε:Οι εργαζομενοι στο Μετρο./Και καταληγω:Διαφωνω γιατι αν και εφοσον εκεινες τις ωρες γινεται συντηρηση στον σιδηροδρομο,στις γραμμες και στους συρμους,τοτε αυτο γινεται και για την δικη μου ασφαλεια και θελω καθε μερα μετα την δουλεια να γυρναω ασφαλης σπιτι μου και να μην χρειαζεται πριν μπω στο μετρο να εχω κανει ασφαλεια ζωης,διαθηκη και ολα τα σχετικα.Θυμηθητε το αυτο οταν-χτυπα ξυλο-συμβει το πρωτο σιδηροδρομικο δυστυχημα με μετρο και μην σπευσετε να ζητησετε κατευθειαν ευθηνες απο τους εργαζομενους του Μετρο.Και εμενα δεν με χαλαει η παραταση του ωραριου αρκει ομως καποιος να δεσμευτει:Α)Οτι θα ειναι ασφαλες(οχι απο τους εργαζομενους αλλα απο την διοικηση,μην πω απο τον ιδιο τον αρμοδιο υπουργο!)και Β)Οτι με την παραταση του ωραριου δεν θα μπει μεσα η εταιρια και ετσι θα υπαρξει μια νεα Ολυμπιακη η ενας νεος ΟΣΕ.Μπορει καποιος να δεσμευτει για αυτα τα δυο?Αν,ναι να γινει η παραταση ωραριου.Αν οχι,μη σωσει και γινει!

Hades said...

Προσωπικα΄πιστεύω πάντως πως πρόκειται για ένα κακό μέτρο, κι εξηγούμαι:
-αν ισχύσει, αυτομάτως θα μειωθούν (έστω και λίγο) τα πρόστιμα για οδηγούς που οδηγούσαν πιωμένοι, ως εκ τούτου θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους. Κακό.
-αν ισχύσει, θα πρέπει να πληρώνονται επιπλέον όλοι εμπλεκόμενοι, οπότε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στο κρατικό ταμείον (που ήδη είναι μείον). Πολύ κακό.

Συνδυασμός των 2 προαναφερθέντων κακών: νέοι φόροι (άλλωστε μην κρυβόμαστε, για αφορμές ψάχνουν...)

Κι επιπλέον, αν έχουμε μετρό σε τέτοιες ώρες δεν θα έχουμε δικαιολογία ώστε να μην κάνουμε αυτό που αποτελεί ύψηστη μαγκιά: να οδηγούμε λιάρδα, ενέργεια που ταυτίζεται αρμονικά με τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα του "εγώ δε μασάω μία".

Κοινώς, ψηφίζω Λεβέντη.

kwstask said...

Και κατι ασχετο:Απο εχθες υπαρχει η Οικολογικη Παρεμβαση Πολιτων στο διαδικτυο:oikopap.blogspot.com Oποιος -οποια θελει να ενωσει την φωνη του-της με την δικη μας ας περασει μια βολτα.Θα ειναι ευπροσδεκτος-ευπροσδεκτη.

An-Lu said...

Η αλήθεια είναι πως εάν τηρηθούν οι τρεις όροι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαμρτύρονται ακόμα και για την πιλοτική εφαρμογή της επέκτασης...

ΥΓ Γμτ θα λείπω το Σάββατο...

ΩΣΗΕ said...

να γίνουν όλα 24ωρα και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι ανάλογα. Είναι δύσκολο δηλαδή να είναι όλοι ευχαριστημένοι;

Marina said...

Συμφωνώ με τη πρότασή σου Pats, ας γίνουμε και λίγο Ευρώπη..ας παραταθεί το μετρό έστω τα σβκ. Οσο για τους εργαζόμενους που αντιδρούν..χρηματικό είναι το θέμα, αν τους δώσουν λεφτά θα σύμφωνήσουν αμέσως..

KitsosMitsos said...

Παντού στην Ευρώπη που έχουν τα ανάλογα μέτρα, γιατί δεν μπαίνουν μέσα; Μόνο εδώ θα γίνει αυτό;
Λόγια του αέρα τα επιχειρήματα των εργαζομένων. Όσες φορές στα κανάλια ήταν απέναντί τους κάποιος με επιχειρήματα, δεν ήξεραν τι να απαντήσουν...
Βέβαια, αν εφαρμοστεί έστω και πιλοτικά και δεν συμμετέχουμε ως πολίτες, τότε θα είμαστε άξιοι της ταριφο-μοίρας μας.

Laplace said...

επιτελους πρεπει να γινουμε ευρωπη..αν δεν αρεσει στους εργαζομενους ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ οπως ολοι μας οταν πανε να κανουν αλλαγες στις δουλειες μας κ δεν τις δεχομαστε..
δεν γινεται στην ελλαδα 12 ατομα να κανουν οτι θελουν(απο οτι διαβασα σε ενα φορουμ μονο 12 ατομα ουσιαστικα αντιδρουν για αυτο το 2ωρο της παρατασης του ωραριου)

kwstask said...

laplace οπως ειπες 12 ατομα μονο σε ενα φορουμ.Εξω απο αυτο,ποσα?Επισης προσεξα οτι ολοι ασχοληθηκατε με το αν θα μπει η εταιρια μεσα,αλλα κανεις με το θεμα της ασφαλειας μας-σας-τους.Οπως προανεφερα απο τις 01:00 εως τις 04:30 γινεται συντηρηση στους συρμους,στις γραμμες και γενικα στον υπογειο σιδηροδρομο(Μετρο).Αν μειωθουν αυτες οι ωρες,τοτε η συντηρηση θα ειναι πλημμελης με αποτελεσμα και η ασφαλεια μας να μην ειναι και τοσο"ασφαλη".Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και θα παρακαλεσω να μην σχολιαζουμε μονο το οικονομικο μερος της υποθεσης και να μην κοιταμε μονο την παρταρα μας,γιατι τοτε δε διαφερουμε σε τιποτα απο αυτο που ολοι μας ονομαζουμε Ελληναραδες....

kwstask said...

laplace εχω μια αντιρησση στο:Να παραιτηθουν.Δηλαδη πως την εχουμε δει?Γαμ..ε και δερνουμε?!Αυτο το:Αν δε σ'αρεσει παραιτησου,μου θυμιζει κατι παλιοφασιστες του κερατα,αφεντικα και την Χουντα!Ε,οχι ρε φιλε,εγω αν ημουν εργαζομενος στο Μετρο δεν θα σου εκανα την χαρη να παραιτηθω.Τουναντιον!Θα κατεβαινα μαζι με τους υπολοιπους συναδελφους σε 24ωρες επαλαναμβανομενες απεργιες και πορειες στο κεντρο της Αθηνας μεχρι δικαιωσης μας!Οπως λεει και ενα συνθημα:Εμπρος λαε,μη σκυβεις το κεφαλι!Ο μονος δρομος ειναι αντισταση και παλι!/Ειπατε καποιοι για την νυχτερινη διασκεδαση χωρις αμαξι.Πληροφοριακα λειτουργουν την νυχτα 3 γραμμες του ΟΑΣΑ:040-Πειραιας/Συνταγμα,500-Πειραιας/Κηφησια και 790-Γλυφαδα-Περιστερι(Μπουρναζι) με συχνοτητα δρομολογιων ανα 30'.Επισης σε 24ωρη βαση λειτουργει η γραμμη 11 του ΗΛΠΑΠ-Κολιατσου-Παγκρατι και απο Παρασκευη μεχρι και Κυριακη 23:55 σε 24ωρη βαση το Τραμ.ΟΛΑ τα παραπανω Μ.Μ.Μ διερχονται απο το κεντρο της Αθηνας.Καποιος η καποια ειπε οτι μενει στο Παγκρατι και οτι θελει την παραταση του ωραριου.Δεν μπορω να καταλαβω τον λογο,αφου το Παγκρατι ετσι και ετσι ΔΕΝ ΕΧΕΙ Μετρο αλλα καλυπτεται την νυχτα απο την γραμμη 11...

ανεστης said...

Το μετρό; Ποιό μετρό;
ΤΟ μΕτρο ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Το Μέτρο!!!
Σας θυμίζω οτι στην Αγία Παρασκευή μετα απο κινητοποίηση τψν κατοίκων δεν έγινε σταθμός ΤΟΤΕ αλλά θέλουν να γίνει ΤΩΡΑ, οπότε θα πρέπει να διακοπή η γραμμή για να γίνει ΤΩΡΑ ο σταθμός.

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!!!

ανεστης said...

και κάτι για τον kwstask
Φίλε η συντήρηση δεν είναι ταρίφα με συγκεκριμμένες ώρες. Η δουλειά γίνεται με ανθρωποώρες που σημαίνει ότι περισσότερο προσωπικό=μικρότερο χρονικό διάστημα.
Δηλάδή όταν με το καλό μεγαλώσει το δίκτυο και γίνπυν πολλοί σταθμοί και γραμμές, θα έχουμε συντήρηση 24 ώρες;;;
Μη μας τρελλαίνεις...

patsiouri said...

Ναί, ρε Κώστα, ήμαρτον, στο εξωτερικό δηλαδή και ειδικά στην Αγγλία που το μετρό είναι παμπάλαιο πώς το συντηρούνε??? Το δικό μας είναι και ολοκαίνουριο! Αυτά-σόρι- είναι πίπες!

πίσης, δε θέλουμε μετρό για να μας βγάζει στο σπίτι μας, αλλά κάπου ΚΟΝΤΑ στο σπίτι μας, εμένα προσωπικά τα λεωφορεία που ανέφερες δεν περνάνε ούτε μισάωρο κοντά από την περιοχή μου.

Παρατηρω επίσης πως παίρνεις το μέρος των εργαζομένων του μετρό και όχι όλων των υπόλοιπων νυχτερινών εργαζόμενων που δεν έχουν πως να πάνε σπίτι τους. Αυτούς γιατί δεν τους σέβεται το κράτος?????

Και μ'αυτή τη λογική, αν οι υπάλληλοι δε θέλουν να δουλέψουν 12-2, τότε να κλείσει οτιδήποτε άλλο δουλεύει 12-2, υπάλληλοι στο αεροδρόμιο, νοσοκομεία, αστυνομία, γιατροί SOS, σερβιτόροι, μουσικοί ΚΑΙ ταξιτζήδες. Να μην κουνιέται φύλλο μετά τις 12. Για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

patsiouri said...

-Νικόλας: Εγώ προσωπικά αυτό το 12-2 το θεωρώ ηλίθιο, το προτιμώ κάθε μια ώρα όλη τη νύχτα με διπλό και τριπλό εισιτήριο!

-Κούλπα: Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη, δυστυχώς εγώ λόγω μη-οδήγησης έχω κάνει πλούσια την κίτρινη φυλή! Ξανατονίζω όμως πως υπάρχει και κόσμος που ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ τη νύχτα και θέλει να γυρίσει σπίτι του...

-Γλαρένια: Αμ το να μην οδηγείς μεθυσμένος???

-Μ: Προσωπικά αμφιβάλλω ακόμη και για το άν είναι άποψη των εργαζομένων, τους συνδικαλιστές πλέον δεν τους εχω σε καμία εκτίμηση...Θα ήθελα΄όμως να ξέρω και κατα πόσο η Αττικό Μετρό θα είναι συνεπής στις προσλήψεις και τις αυξήσεις...

R2D2΅Ρομποτάκι επιτέλους!!! Μόλις τελειώσω με το κατεβατό μου έρχομαι από'κει!

patsiouri said...

-Αl Baroyak: Αυτό ακριβώς έγραψα και στον από πάνω σου, θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον εργαζόμενο του μετρό που τον εμπιστεύομαι όμως!

-M.Stelios: Εγώ επειδή ζω σε απομακρυσμένη περιοχή, έξω από το μετρό και το εικοσάλεπτο που μεσολαβεί μετά μέχρι το σπίτι μου, θέλω ΦΩΤΑ, ΦΩΤΑ, ΦΩΤΑ! Ακούω κάτι κλώσσες που γκρινιάζουν γιατί ζούν στο κέντρο και θέλω να τις φέρω κατα δώ που μετά τις 8 φοβάσαι να περπατήσεις!

Demetrat:Τον είδες κι εσύ??? Μα δεν ήταν θρασύτατος??? Αμ για τα μπουζουκια που είπε??? Στις 2 ξεκινάνε καλέ τα μπουζούκια, δεν τελειώνουν!

Σκουλήκι: Μπάνιο δεν κάνεις??????????

-Τακιz: Πάντως αν δούλευα νύχτα θα τα'χα πάρει πολύ-πολύ άσχημα...

patsiouri said...

-Νεροπιστολέρο: Απ'ότι ξέρω η Αττικό Μετρό θεωρείται μία από τις καλύτερες περιπτώσεις εργοδοσίας στην Ελλάδα και στην ποδιά της σφάζονται παλληκάρια για να μονιμοποιηθούν εκεί...

-Laz: Κι εγώ το έπαιρνα! Γαμώ ήταν! Τέλειες μέρες, δεν είχαμε και σχολείο!

-Kermit: Τότε γιατί θεωρείται δημόσιο αγαθό κι εγώ πληρώνω φόρους για να μετακινηθώ μ'αυτό???
Να τα πληρώσει το κράτος-και μην αρχίσετε να μου λέτε πως θα πέσει έξω ο προυπολογισμός, έστω κι ένα συρμό κάθε δίωρο τη νύχτα. Μ'αυτή τη λογική να κλείσουν και τα ΚΕΠ της περιοχής μου που για να τ'ανακαλύψεις θες GPS και οι υπάλληλοι όλη μέρα ξύνονται!

Η αλλιώς, ας πληρώνουν όλοι οι φορείς, δημόσιοι και μή, ταξί στους νυχτερινούς τους υπαλλήλους να γυρίζουν σπίτι!

-Matrix: Τηρουμένων των προυποθέσεων, δε βλέπω το λόγο να υπάρχει κάποιος κατά...

patsiouri said...

-Alex: Ελα ντε! Αλλά έχει πολλούς συμβασιούχους να πληρώσει ο νομάρχης απ'ότι μου λένε κάτι φιλαράκια πάνω για τα βρωμορουσφέτια του και δεν τον παίρνει να πιέσει...είναι όντως έτσι???

-Νίκος Κ. Κι αν δε θέλουν μετρό, να επιδοτήσουν τα ταξί μετά τις 12 να είναι μισή η ταρίφα!

patsiouri said...

-Κώστας Κ.: Σου έχω απαντήσει πρώτο!

-Hades: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τα σέβη μου!

Αν Λου: Υπάρχει. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία που νομίζουν πως κάθε βήμα προόδου είναι επικίνδυνο. Ευτυχώς που δεν υπάρχουν μόνο τέτοιοι γιατί ακόμη θα μαγειρέυαμε με το γκαζι!

ΩΣΗΕ: ω ΝΑΊ, ΑΚΑΤΌΡΘΩΤΟ! Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί στραβώνουν με το ωράριο...εμένα αν τηρείτο το οχτάωρό μου δε θα είχα πρόβλημα να δουλέψω και δύο νύχτες τη βδομάδα, φτάνει να μην ήταν ούτε λεπτό πάνω από οχτάωρο!

-Ακάλυπτος: Καλώστον! Εννοείται πως όταν λέμε μετρό εννοούμε καί το τρένο καί τον προαστιακό, γενικώς ότι διαθέτει συρμούς και εξυπηρετεί οσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές...

patsiouri said...

-Μαρίνα: Κι εγώ κάτι τετοιο ψυλλιάζομαι...πάντως θα το ξαναπώ, εκνευρίζομαι που όλοι μιλάνε μόνο για τους επιβάτες που θα χρησιμοποιήσουν το μετρό για διασκέδαση...

-Κιτσοσμήτσος: Εχεις απόλυτο δίκιο και στα δύο. Το πρώτο κάνει μπάμ,κι εγώ έπαθα σόκ με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστών! Άσχετοι!
Αλλά κι εμείς, με την πρώτη δοκιμή στο ύψος μας, έτσι???

patsiouri said...

-Laplace: Αν τηρηθούν οι όροι που έθεσαν οι g700 στο ακέραιο και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αντιδρούν, συμφωνώ μαζί σου, ας παραιτηθούν. Τόσος και τόσος κόσμος δουλεύει σε σκατοδουλειές τη νύχτα και ικετεύςει για μια θέση με το μισθό του υπαλλήλου της Αττικό Μετρό. Όπως είπα και πιό πα΄νω, αν πάει έτσι, τότε να μην κινείται φύλλο μετά τις 12, ούτε τα σκουπιδιάρικα, ούτε τα εφημερεύοντα.

-Κώστας Κ: Νομίζω η απάντησή μου στο Laplace σε καλύπτει και σένα...

-ΑΝΕΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ:
Μεγάλωσα κι εγώ στη φριχτή Αγία Παρασκευή..΄πρίν 10 χρόνια, ίσως και παραπάνω, μας είχαν φέρει να υπογράψουμε στο φροντιστήριο κάτι φυλλαδια για να μην ανοίξουν Village στην Αγία Παρασκευή γιατί θα είχε φασαρία...
Και για το μετρό αργότερα μου είχαν πεί να υπογράψω..
Οι ντόποιοι της Αγίας Παρασκευής είναι για τον πούτσο, δεν απέχουν ακθόλου από τη νοοτροπία του χωριού μου...γενικώς...ίσα που έχω αρχίσει να χαίρομαι που ξεφυτρώνουν πολυκατοικίες σαν τα μανιτάρια...


ΥΓ: Σόρι αν ξέχασα κανέναν, ζαλίστηκα!

... said...

δεν διαφωνώ μαζί σου στην έννοια δημόσιο αγαθό...

όταν όμως το δημόσιο αγαθό ε΄΄ισαι ανίκανος να το κατασκευάσεις και παραχωρείς κατασκευή και εκμετάλλευση στον ιδιώτη, αυτός κάθεται από πάνω σου και τα δικά του τα κεφια θα κάνεις

διαφωνώ μέν, στην Ελλάδα είμαστε δε

ας κατέβει όλη η Αθήνα μια μέρα και ας κλείσει τις εισόδους του Μετρό...άς κατέβουμε ρε αδερφέ στους δρόμους

αλλά να σου πω κάτι; ποολλές φορές ντρέπομαι που είμαι Έλληνας,όταμν για παράδειγμα ο άλλος την η,έρα των εκλογών δεν πάει να ψηφίσει....και πάει τριήμερο αστην Ύδρα....

Για ποιοες κινητοποιήσεις μιλάω

Ποιους συνειδητούς πολίτες; Παρτάκιες ε΄'ιναι ποι περισσότεροι

Laplace said...

kwstask εμενα μου ειπαν καποια στιγμη ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΕ 3ΠΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ Κ ΜΕ 4 ΡΕΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ,επρεπε να κανω απεργια?ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑ κ εφυγα,τι παει να πει κανεις απεργια?εκτος κ αν υπαρχουν εργαζομενοι 2 ταχυτητων..αν δεν τους γουσταρει ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ,δεν γινεται να ειμαστε ο περιγελλος της ευρωπης τοσα χρονια που σταματαει στις (ακουσων ακουσων) 12(!!!)το μετρο!Και δεν ειναι φασιστικο φιλε μου,ειναι ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ..Φασιστικο ειναι να μην εχουμε μετρο μετα τις 12 για μια δεκαδα εργαζομενους που αντιδουν..ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ να παρουν την θεση τους αλλοι που θα σκοτωναν για την δουλεια (ποσο μαλλον,στο μετρο)..
Επισης φιλε να σου πω οτι εγω εργαζομαι απο τα 14(κ ας πηγαινα σχολειο το πρωι) κ αυτη την στιγμη εργαζομαι σε 2 δουλειες οποτε ΚΑΙ εγω ειμαι ευαισθητος στα εργασιακα δικαιωματα ειμαι κ ας το κατηγορεις για φασιστικο αυτο που ειπα(μακρια απο εμας ο φασισμος) ..
Αλλα αλλο αυτο κ αλλο η ασυδοσια ορισμενων που τους νοιαζει μονο η παρτη τους..ΤΕΛΟΣ,να γινουμε Ευρωπη,δεν θα ειμαστε μια ζωη ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΛΩΝ..Μια γυναικα πες οτι δουλευει ως αργα σε βαρδια βιομηχανιας κ σχολαει 12 πως θα παει σπιτι?θα πρεπει να δωσει τα λεφτα σε ανωμαλο-ταριφα ή να κανει ωτο στοπ ή να παρακαλεσει τον καθε ανωμαλο συναδελφο?Επειδη λοιπον τα ζω αυτα κ ξερω οτι πολυς κοσμος δεν θελει το μετρο για ποτα κ παρτουζες αλλα για να παει σπιτι μετα απο μια γαμω-βαρδια στην φασμπρικα,σου λεω οτι ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να γινει..


πατσιουρακι πολυ καλο το θεμα που ανοιξες,ωραια πργμτ εχουν ειπωθει εδω μεσα..Ωραιες αυτες οι συζητησεις

demetrat said...

Αν το είδα λέει.
Το τραμπουκόσκυλο.Τι φασισταριό ήταν αυτό.
Λες και οι εργαζόμενοι είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι.Και άντε οι απογευματινοί.
Δεν έχει δει το κοπρόσκυλο την τρίτη βάρδια ποτέ να κινείται;
Το σκούπρο.
Μόνο και μόνο γιά κάτι τέτοιους πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί το πραματάκι που θα μας βοηθάει να τους σφαλιαρίζουμε από τον καναπέ.
Το φαντάζεσαι εκεί που ο βρωμιάρης -γιατί διέκρινα και μιά λίγδα απάνω του-έλεγε μ ΑΥΤΟ το ύφος για το μεροκάματο των ταξιτζήδων ,κτίμπουμπου να τόρχεται η σφαλιάρα η δικιά μου , η δικιά σου, των άλλων ,πως αυτομάτως θα αλλάξει υφος!!
Τέτοια σκέφτομαι και φτιάχνομαι τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
δ

tzonakos said...

Θέλω πολύ να πάρω το μέρος των εργαζόμενων εκει, μα δεν βρίσκω λόγο ικανό, εκτός αν όντως δεν θα πληρωθούν παραπάνω για τη δουλειά τους. Μη τρελλαθούμε κιόλας, και εκείνοι πρέπει να ζητάν λογικά πράγματα αλλα το βασικό ειναι να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, και λίγο ειναι μέχρι τις 2.00.
Θα έλεγα μεχρι τις 3.00 να πάει εστω και με ελαφρά αυξημένο εισιτήριο.
Αν ειμαι Αθηνα το Σάββατο βράδι θα κατέβω για υποστήριξη.

Dr_MAD said...

Bravo στην πρωτοβουλία. Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που το μετρό δεν εξυπηρετεί μέχρι αργά. Μέχρι τη μία το ελάχιστο, για να μην οω ως τις 2.30 τα Σάββατα (γκούχου). Κρίμα που είμαι Σαλόνικα, αλλά θα τους κανονίσω κι εδώ μόλις το φτιάξουν (και ξεμπλέξουμε από το μότο "Ολη η πόλη, ένα γιαπί")

mmexer said...

Μόνο στο Ελλάντα διαμαρτύρονται άνθρωποι για αυτά που δίνονται στο λαό που τους πληρώνουν...

Μακάρι να γίνει 24ωρο για να καταραστούν οι υπάλληλοι την μέρα που έγλειψαν τον τάδε ή τον δείνα βουλευτή για να αράξουν στο δημόσιο.

Σκληρό για αυτούς που δουλεύουν πραγματικά αλλά αισχρό να νομίζεις πως ο κόσμος σου ανήκει επειδή είσαι απλά δημόσιος υπάλληλος!

island said...

Μαζί σου.Θα κατέβω...Έχει αποφασιστεί πως η κάθε υπερωρία θα πληρώνεται κανονικά.Εγώ όμωςείμαι αντίθετος στο "δοκιμαστικά".Δηλαδή τί;Αν δεν καλύπτει ο αριθμός των επιβατών το κόστος δεν θα το κάνουν;Δεν μπορούν να συμψηφίσουν δηλαδή το κόστος με τα κέρδη που σίγουρα έχουν από την ημέρα;
Εγώ ήξερα πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι των τσεπών.
Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ...

Stefanos said...

Θα ερχόμασταν με τον Zaphod, αλλά θα πάμε Πανούση :) :) :)

Κατουρημένη ποδιά said...

εγώ ψηφίζω Σπάρτης..

oKyrios said...

Πάλι μ' έπιασε το τίκ μου
με τούς εργαζόμενους πού θεωρούν ιδιοκτησία τους την εταιρεία που εργάζονται
με τούς εργαζόμενους πού θεωρούν μόνο την πάρτη τους εργαζόμενους λές και οι υπόλοιποι σ' αυτή την χώρα είμαστε περιφερόμενοι χομπίστες
με τούς εργαζόμενους βολευόμενους πού αφού φίλησαν 100 κατουρημένες ποδιές για να προσληφθούν τήν είδαν μετά ...αναντικατάστατοι.
Ρε σείς πάρτε το χαμπάρι είμαστε σαράντα χρόνια πίσω και ...ανατολικά, όλοι γελάνε με το χάλι μας, είσαι αδικημένος απο τον εργοδότη σου? αξίζεις περισσότερα? το καπελάκι σου και δρόμο, η αγορά εδώ είναι και σε περιμένει

Βαγγέλης Μπέκας said...

Τελικά οι εργαζόμενοι ψήφισαν από μόνοι τους.
Και μην ξεχνάς.
Είμαστε πρώτα εργαζόμενοι και μετά καταναλωτές.

Feidias said...

Καλησπέρες πατσιούρι παιδί μου!
Να συμφωνήσω με τον κyrio παρπάνω γιατί αυτή είναι η νοοτροπία μας γενικώς...όχι οτι είναι εύκολα τα πράγματα στην αγορά εργασίας έξω βέβαια,και είναι ανακούφιση να μπεις κάπου και να είσαι "σίγουρα" αλλά κάτσε ρε φίλε,όλοι εργαζόμενοι είναι κι όταν δουλεύεις σε μαζικό μεταφορέα έχε και μια κοινωνική ευαισθησία,αλλιώς άι σιχτίρ επιτέλους,γιατί την ευαισθησία τη κοινωνική τη κάνουνε κάποιοι καραμέλα και την χρησιμοποιούν για τις δικές τους συνδικαλιστικές αρπαχτές!Τέσπα...είχα διαβάσει τη κίνηση στο μπλόκ των 700 και θα κατέβαινα το προηγούμενο Σάββατο αλλά επειδή έγινε μπάχαλο και ντούρου ντούρου,φαντάστηκα οτι θα ακυρωνόταν όπως και έγινε!Επιφυλλάσομαι για το προσεχές Σάββατο να κάτεβω κι εγώ.see you there λοιπόν!
Καλό βράδυυυ

Feidias said...

Κι επιπλέον εγώ ψηφίζω Θηβών,είμαστε νικητές πλεόν και κυρίαρχοι,για αυτό σους...άντε.

island said...

Τελικά αγαπητό πατσιούριον αποφασίστηκε να εφαρμοστεί κανονικά το πιλοτικό πρόγραμμα όπου τελικά δεν θα χρειαστεί να κατέβουμε στην κατάληψη αλλά συνεχίζω να είμαι αντίθετος με τον όρο "πιλοτικό".

patsiouri said...

-Kermit: Μόλις διάβασα στο Athens voice ένα εξαιρετικό άρθρο επί του θέματος που θα τ λινκάρω σε λίγο, καθώς και μια απίστευτη πρωτοβουλία των επιβατών στην Εθνική σκοτώστρα Αθηνών-Κορίνθου που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια! Λες αυτή να είναι η λύση?

Laplace: "Επειδη λοιπον τα ζω αυτα κ ξερω οτι πολυς κοσμος δεν θελει το μετρο για ποτα κ παρτουζες αλλα για να παει σπιτι μετα απο μια γαμω-βαρδια στην φασμπρικα,σου λεω οτι ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να γινει.."
Τα είπες όλα...απορώ πως υπάρχει τόσος κόσμος που εξακολουθεί να εθελοτυφλεί πιστεύοντας πως η ζωή στην Αθήνα υπάρχει μόνο 9-5...

-Δήμητρα: Α χα χα, εσύ μην έρθεις στη διαμαρτυρία γιατί θα πλακώσεις κανέναν και θα χάσουμε το δίκιο μας!!!
Τραμπουκόσκυλο, έτσι ακριβώς!

-Τζονάκος: Εγώ πρότεινα λύση...αν πάει έτσι η δουλειά, τότε να νεκρώσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ μετά τις 12, ούτε εφημερεύον να μη βρίσκεις...λες και είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι του κόσμου γαώτο. Στην τελική, λες και έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι δικαίωμα να κάνουμε απεργία...
Έχω δουλέψει κι εγώ νύχτα...μακάρι να μπορούσα τότε να απεργήσω για να μου (χρυσο)πληρώνουν το ταξί που με γύριζε σπίτι.

patsiouri said...

-Μad: Με το καλό να σας έρθει! Εσείς το χρειάζεστε περισσότερο από κάτι κολογειτονιές στα Β.Π εδώ, πχ την Αγία Παρασκευή που σε λίγο θα έχει τέσσερις στάσεις σε απόσταση 5 λεπτών η μια από την άλλη...

-Mmexer: Αυτή η δημοσιουπαλληλική νοοτροπία που φοβούνται η βαριούνται την παραμικρή αλλαγή, είναι άνω ποταμών! Κάποτε δούλευα με σύμβση σ'ένα υπουργείο, (όχι το γνωστό!) και μόλις τους είπαν πως θα μετακομίσουν σ'ένα κτίριο δύο στενά πιο πέρα έκαναν λες και τους σκότωνες τη μάνα! Ακόμη δεν έχω καταλάβει τί φοβόντουσαν! Μάλλον μήπως το γραφείο τους πάει λίγο πιο κοντά στη διευθύντρια και τους λυπηθεί για το ζόρι που τραβάνε 10-1:30 γιατί μόνο τότε τους έβρισκες στη θέση τους!

-Island: Όντως, αν κοιτάζαμε το κόστος μόνο θα βρισκόμασταν ακόμη στον ...Αχλαδόκαμπο! Κι εγώ το θεωρώ αυτονόητο πως ο μέσος πολίτης φυσικά και πρέπει να εξυπηρετείται με οποιοδήποτε κόστος! Δηλαδή να κλείσουν και τα σχολεία στα χωριά που έχουν μόνο 7 μαθητές γιατί είναι κόστος το φώς, το νερό και οι δάσκαλοι??? Ήμαρτον!

-Εστάριαν: Πήγα ήδη!!! Να πάτε οπωσδήποτε! Για ποιά μέρα λέτε??? Αν πάτε τραπεζάτοι κλείστε από τώρα γιατί εμείς μόνο βύσμα δε βάλαμε!

patsiouri said...

-Κατουρημένη Ποδιά: Εγώ ΕΠΑΙΞΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ τον Σπάρτης και έχασα 45 ευρώ...αύριο θα πάω να παίξω Χίλαρι για σίγουρα...

-Οkyrios: Ποιός δημόσιος υπάλληλος παραιτήθηκε ποτέ χρυσέ μου που θα παραιτηθεί τώρα??? Αν πάντως η εταιρεία είναι ο.κ στις υποχρεώσεις της τότε είναι για ξύλο οι άνθρωποι...λες και μόνο αυτοί σχολάνε 12 και 2 σ'αυτή τη ζωή...

-Vita Mi: Δεν το ξεχνώ, γιατί έχω πολλους νυχτερινούς εργαζόμενους στον κύκλο μου που ψάχνουν ταξί κάθε νύχτα...εντάξει εγώ σαν καταναλώτρια να το πληρώσω για να γυρίσω από τη διασκέδαση αλλα΄όχι και από τη δουλειά ρε πούστη...

-Feidias: Εγώ δε θα κατέβω για τη διαμαρτυρία, θα κατέβω και αύριο και μεθάυριο μετά τις 12 στο μετρό και θα χτυπήσω από 5 εισιτήρια έστω κι αν δεν το χρησιμοποιήσω! Κάντε το όλοι!Όσο για την αγορά εργασίας, ειδικά σήμερα που με πετυχαίνεις στα δύσκολα, καθόλου δε θα με χάλαγε μια θεσούλα εξ'ουρανού στην Αττικό Μετρό!

Όσο για τον Θηβών, είδες, το πλήρωσα ακριβά όσο και το ποτό μου στον Πανούση!

-Island: Κι εγώ είμαι κάθετη όσον αφορά το "πιλοτικό". Κατέβα όμως και χτύπα 5 εισητήρια κι εσύ αύριο και μεθαύριο! Εγώ θα το κάνω!

Feidias said...

Μα...έλα....θα περάσουμε καλά!Θα πίνουμε μπύρες και θα πετάμε εισιτήρια σκισμένα στον αέρα καθώς απ τα μεγάφωνα θα παίζουν τη μελωδία της ευτυχίας!!ω ω ω ω θα είναι μούρλια...

demetrat said...

Τόχω από παλιά το τραύμα.
Γιαυτό όταν κάνουν απλως διαμαρτυρίες, με κρατάνε δεμένη.
:))
δ

roadartist said...

σε αυτη τη περιπτωση, ειμαι υπερ!
χρειάζεται σίγουρα.. :)

Άκης said...

Τελικά η απόφαση πάρθηκε.Θα αρχίσει πιλοτικά το πρόγραμμα με την παράταση των 2 ωρών,έστω και με μια εβδομάδα καθυστέρηση.Άντε να δούμε.Είμαι σίγουρος ότι πολλούς θα τους βοηθήσει!

Ellie said...

Με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και φυσικά τα δικαιώματα των εργαζομένων τότε ναι, σίγουρα το μετρό δεν θα πρέπει να σταματάει στις 12. Αυτό συμβαίνει μεν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αλλά εκεί η νυχτερινή ζωή τους τελειώνει πολύ νωρίτερα. Σε μια χώρα που τα πάντα ξεκινάνε μετά τις 10-11 για ποιο λόγο να υποχρεώνεσαι να πληρώσεις ταξί σε κάθε σου έξοδο;

maria λεμονατη! said...

για να δουμε τι θα δουμε...σαν να φαινεται οτι η λογικη επικρατησε και το μετρο εφαρμοζεται εστω και προσωρινα...μονο μην ειναι σταχτη στα ματια για να πουν μετα 'το δοκιμασαμε αλλα δεν πετυχε' και τι θα πει δεν πετυχε; ασε που σιγουρα θα κυκλοφορησει ο κοσμος (σαν το ανεκδοτο με τον γρυλλο κανω τωρα)

Stefanos said...

Παπάρια Πανούση πήγαμε τελικά..
Οσον αφορά το θέμα, μας έχει φάει ο εργατοπατερισμός και ο ξυσταρχιδισμός των Δ.Υ.. αμάν πια..
Την κυριακάτικη καλησπέρα μου.

If...ιγένεια said...

Δυο δωδεκάωρα δούλεψα στον ΗΣΑΠ και τα είδα όλα.. Συμφωνώ με τα μέτρα και ναι καλή η επέκταση αλλά μην πηδάτε τους εργαζόμενους.. Βάλτε κανέναν υπάλληλο ακόμα και δώστε και καμιά υπερωρία..

NY ANNA said...

Θυμάμαι πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες το μετρό λειτουργούσε (σχεδόν) συνέχεια κι ένιωθα όμορφα κι ελεύθερα - πολίτης του κόσμου. Η αίσθηση ήταν υπέροχη... Από κείνη τη στιγμή λοιπόν ήθελα να επεκταθεί το πράγμα, για να κινούμαστε σαν άνθρωποι και να μην πήζουμε στην κίνηση. Με λίγα λόγια, είμαι εντελώς ΥΠΕΡ, με μόνη διαφορά όλα αυτά να ΜΗ γίνουν τζάμπα, αλλά οι άνθρωποι να πληρωθούν κανονικά κι όπως πρέπει. Τώρα, αν παρόλα αυτά, οι έργαζόμενοι δεν θέλουν να δουλέψουν, νομίζω πως από κει και πέρα θα πρόκειται για κωλοπαιδισμό του κερατά και για δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία του τέλειου Ελληναρά που ξέρεις πόσο έξαλλη με κάνει! Δηλαδή δεν κατάλαβα, στον υπόλοιπο κόσμο που το μετρό πάει πιο αργά, τι είναι οι εργαζόμενοι; Βλάκες ή malakes??? Φιλιά μουτράκλα!

patsiouri said...

-Feidias: Είδες, τελικά δε χρειάστηκε! Και ήταν τέλεια την Παρασκευή που μπήκα σπίτι μου στις 2:30 έχοντας γυρίσει με το μετρό!

-Δήμητρα: Χμ...για να σκεφτώ που μπορεί να σε χρειαστούμε!

-Roadartist: Δεν το συζητώ ότι χρειάζεται, και επαναλαμβάνω πως κι εμένα μου φαίνεται μια βλακεία και μισή το 12-2 για δυο μέρες. Το προτιμώ ολονύχτιο κάθε μια ώρα!

-Άκης: Σίγουρα ήδη βοήθησε πολλούς, είδες τί κόσμο είχε???

patsiouri said...

-Ellie: Οι σερβιτόροι να δείς χαρές που έκαναν! Τουλάχιστον τώρα οι των ταβέρνων γλιττώνουν δύο ταξί τη βδομάδα, άντε και στους των μπαρακίων!

-Μαρία Λεμονάτη: Χα χα, λες να πούν πως το μετρό είναι σαν το ταγκό και θέλε πάνω από 10.000 άτομα για να χορευτεί???

-Εστάριαν: Γιατί ρε χαζά δεν πήγατε????

-Ιφιγένεια: Εννοείται πως αυτό αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση...κουράγιο κούκλα!

-Άννα: Εγώ δούλευα στους Ο.Α.Το τρένο λειτουργούσε όλη τη νύχτα, το γαμημένο το μετρό όχι, αν και το είχαν πιό αργά...δυστυχώς πλάρωνα ταξί καί όταν είχα πρωινή βάρδια που έπρεπε να είμαι στις 4μιση το πρωί στο ΟΑΚΑ καί όταν τελείωνε η νυχτερινή, δηλ. στις 3 το πρωί για να γυρίσω σπίτι...μιλάμε τα μισά λεφτά που έβγαλα πρέπει να πήγαν σούμπιτα στους ταρίφες...και το μεγαλύτερο κακό είναι πως στην ερημιά που μένω δεν τους έβρισκες εύκολα, οπότε ή έπρεπε να πάρω ραδιοταξί και να πληρώσω τα κέρατά μου ή να βγώ και να περπατήσω μέσα στα σκοτάδια στις 4 το πρωί για είκοσι λεπτά μέχρι να βγω στη δημοσιά!

Anonymous said...

Συμφωνώ , την καλησπέρα μου!

Anonymous said...

Emena to 12-2 de moy leei tipota, simfonw me tin oikodespoina edw, eimai moysikos kai kathimerina teleiwnv girw stis dio. Se kapoia sximata eimai tyxeros kai yparxei kappios poy menei konta, se alla oxi kai plirwnw taxi kathe bradi.
Emeis kata kyrio logo plirwnomaste me pososta. Otan loipon to magazi den exei kosmo mpainw mesa opikonomika plirwnontas ton tarifa, eyxaristw.

Den exw kati me toys taxitzides, isa isa toys sympathw.