Friday, July 11, 2008

ΚΟΥΜΠΑΡΟΔΑΝΕΙΟ!!!


«Διακοπούλες που θα κάνουμε???», ξεχνιέμαι και ρωτάω χαρωπά ένα γνωστό που πέτυχα στο δρόμο προχτές. Μου τη σπάει αυτή η ερώτηση γιατί ποτέ δεν ξέρω τι θα κάνω μέχρι τα μέσα Ιουλίου τουλάχιστον! Μαλακία θα μου πείτε, ένας σκασμός λεφτά χαμένα αφού όταν το έχεις κανονίσει από νωρίς είναι καλύτερα, αλλά δεν την αντέχω αυτή την ψυχασθένεια του να κλείνουν όλοι τα πακέτα τους πριν το Πάσχα και αυτό να αποτελεί το θέμα μας ΟΛΟ το Πάσχα. Άσε που παλιότερα, κάποιες φορές που όντως κανόνισα κάτι σα φρόνιμο κοριτσάκι νωρίς νωρίς μες τη χαρά και την οργάνωση..κατά σατανική σύμπτωση όταν έφτασε η ώρα του ταξιδιού, δε μπορούσα η ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ να πάω! Δε μπορούσα γιατί αρρώστησα, νοσηλεύτηκα, έγινε μαλακία με τη δουλειά, άλλαξα δουλειά και δεν είχα άδεια, τσακώθηκε η παρέα, τσακώθηκα εγώ, έπεσε θανατικό, έκλεισε το πρακτορείο, γαμήθηκε το σύμπαν, πάντως εγώ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ.
Δεν ήθελα γιατί έσκασε κάτι καλύτερο, άλλαξα γνώμη, έσκασε έκτακτη συμμετοχή που δεν τη γούσταρα καθόλου (είμαι λίγο μπίου σ’αυτά..), πρόλαβα κι’έφαγα τα λεφτά μου αλλού, χώρισα η ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ Ιούνιο βρε αδερφέ και δε θέλω να πάω εκεί που είχα κανονίσει από το Μάρτη, θέλω να μπω σ’ένα τυχαίο καράβι με το μωράκι κι’ας είναι και ο σκυλοπνίχτης που κάνει το δρομολόγιο Γύθειο-Κρήτη ( μη μπείτε ποτέ, θα ζητήσετε να ξαναπάτε σχολείο να ξαναγράψετε διαγώνισμα για τη Μικρασιατική καταστροφή αφού αυτή τη φορά θα γράψετε 20!).

«Στην Αγία Σκέπη του Παπάγου», μου απαντάει με βλέμμα σκοτεινό (ο γνωστός που λέγαμε). Παντρεύω το Σεπτέμβριο…
«Ε και»??? ρωτάω αθώα εγώ.
«Εχεις παντρέψει ποτέ?», με ρωτάει σαρκαστικά.
«Όχι, αλλά ξέρεις εμένα οι κολλητοί μου φίλοι δεν έχουν αρχίσει ακόμη να παντρεύονται (μη σου πω πως οι περισσότεροι ζουν στο πατρικό τους!) και δεν έτυχε, όταν όμως αρχίσουν σίγουρα θα…»
«Σίγουρα να ΜΗΝ!», μου απαντάει αποφασιστικά και για την επόμενη μισή ώρα ακούω αναλυτικά τον κατάλογο των εξόδων του και έχω ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΕΙ! (Μη με ξεσυνερίζεστε, μου λείπουν οι επαναλήψεις του Ρετιρέ…)

«Γαμώ την πουτάνα μου!», ξεφωνίζει η κολλητή μου που έχουμε μεγαλύτερη οικειότητα, στο τηλέφωνο. 7 Σαββατοκύριακα κλεισμένα! 4 γάμοι και 3 βαφτίσια! Και θα ξεφραγκιάσω ΚΑΙ δε θα πάω πουθενά αλλού! Ο ένας γάμος είναι στη Μύκονο, ο άλλος στο Κουφονήσι και τα βαφτίσια στην Τήνο
«Σόρι, πρέπει να πάς σε ΟΛΑ αυτά???» ρωτάω εμβρόντητη (ξενέρωσα μόνο που το σκέφτηκα…)
«Ο ένας γάμος είναι της ξαδέρφης, ο άλλος του διπλανού εκατό χρόνια στο γραφείο, το ένα βαφτίσι της άλλης ξαδέρφης και το άλλο βαφτίσι της Μαιρούλας που την ξέρω από πέντε χρονών! Εσύ τι λες, να μην πρέπει να πάω??? Ευχαριστώ λέω μόνο που είχαν έτοιμους κουμπάρους και τη γλίτωσα!»

«Τι κάνεις εσύ εδώ???», πετυχαίνω παλιό συνάδελφο στην Εθνική…
«Κουμπαροδάνειο», γελάει…παντρεύω τον κολλητό και μ’έχουν πηδήξει χωρίς σάλιο!»
«Και θα πάρεις καταναλωτικό»?? ξεκαρδίζομαι!
«Λες να τα’χω και να τα κρύβω ρε βλαμμένο?», γελάει (σωστό…)
«Ε, τότε γιατί είπες ναι??? Να βρίσκανε άλλον!»
«Δε γίνονται ρε συ αυτά, το’χουμε πει με τον Κωστή πως θα αλληλοπαντρέψουμε από φοιτητές! Είσαι μικρή ακόμη, θα τη φας κι’εσύ την πίκρα…»

Οι δικοί μου φίλοι ελπίζω αν και όταν έρθει η ώρα να μην είναι τέτοιες ψωνάρες σαν τους δικούς τους που είναι ικανοί να χαλάσουν 200 χιλιάρικα για ένα βράδυ.
Ακόμη κι’αν έχουν και θέλουν να τα χαλάσουν, πρόβλημά τους και όχι του κουμπάρου.
Πλην του ελάχιστου νορμάλ κόσμου που έχει απομείνει και παντρεύεται γιατί αυτό ακριβώς θέλει να κάνει, να παντρευτεί ήσυχα και όμορφα, οι υπόλοιποι μάλλον θα έπρεπε να πιάσουν δουλειά στο αντικείμενο του management πολυτελών εκδηλώσεων, παρά να παντρευτούν οι ίδιοι! Και να καταχρεώνουν και άλλους!

«Έτσι παντρεύεστε όλοι εδώ???», με ρωτούσε έκπληκτος ο Ελβετός συνεργάτης του πατέρα της φίλης μου στο γάμο της φίλης μου πέρσι τέτοιο καιρό. «Στην Ελβετία πρέπει να είναι ο πατέρας σου πρέσβης για να κάνεις τέτοιο γάμο!» Ο τύπος είχε πάθει πλάκα με το κτήμα, την πισίνα και τους δύο χιλιάδες καλεσμένους (το ζευγάρι δεν ήξερε ούτε τους μισούς και ο κουμπάρος έδωσε κάπου χίλια ευρώ για τις λαμπάδες όπως με πληροφόρησε - μα ποιος προσέχει τις λαμπάδες???)

«Θα έρθουν οι πολύ κολλητοί από Αθήνα αλλά θα πληρώσω σε όλους το ξενοδοχείο», μου ανακοίνωσε ο ξάδερφός μου όταν ήταν να παντρευτεί .Στην επαρχία. Ξέρω πως θα νιώσουν υποχρεωμένοι να έρθουν και δε θέλω να μπουν σε έξοδα, φτάνουν τα δώρα και οι βενζίνες».
«Τα έχεις?» τον ρώτησα.
«Αν δεν τα είχα θα έκανα πολιτικό» μου απάντησε.
Οι δύο φίλοι που τον πάντρεψαν δεν έδωσαν ούτε ευρώ, μόνο το δώρο τους.
Φυσικά ΔΕΝ έκανε κρεβάτι (κι’όμως, την κάνουν ακόμη αυτή τη μαλακία και το θεωρώ τη μεγαλύτερη ρομπιά που υπάρχει και μη μου πείτε πως το ζητάνε οι γονείς γιατί οι γονείς μπορεί να θέλουν και να παντρευτείς το γιό του χασάπη απέναντι που έχει και εξοχικό στο Διακοφτό αλλά εσύ θες το μωρό σου που θέλει να μεταναστεύσει σε φυτεία μπαμπού στη Χιλή και να τους γράφετε…)

«Δε μπορούμε ρε συ, έχουν αρχίσει οι δόσεις για το δάνειο του γάμου», μου εξομολογείται η Ι. όταν τη ρωτάω πότε θ’αλλάξει επιτέλους το σαραβαλάκι της…
Η Ι. και ο Δ. είναι στα 40 και συζούν από τα τριάντα. Δέκα χρόνια στο ίδιο σπίτι, σαν παντρεμένοι δηλαδή. Το Σεπτέμβριο που μας πέρασε παντρεύτηκαν και δανείστηκαν 70.000 ευρώ για το σκηνικό εκτός των υπολοίπων εξόδων. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και «φτωχοί», έχουν ούτως η άλλως οικονομικό πρόβλημα. Κι’όμως, για ένα βράδυ επιβάρυναν κι’άλλο την ήδη καταχρεωμένη ζωή τους. Και τους γονείς τους, ντροπή!

Μάλλον κάποιους τους πρόσβαλα ήδη και συγγνώμη, αλλά θεωρώ τον κυριλλέ θρησκευτικό γάμο γελοίο. Σιχαίνομαι κάτι φασιστογκαγκά σαν τον Άνθιμο αλλά έχει δίκιο. Εφ’όσον υπάρχουν ακόμη πέντε ρημαδοάνθρωποι σ’αυτή τη χώρα που είναι αληθινοί Χριστιανοί (και δεν εννοώ το συνάφι του), ας πηγαίνουν στις Εκκλησίες μόνο εκείνοι που ξέρουν γιατί πηγαίνουν. Οι περισσότεροι γάμοι δεν υστερούν σε σχέση με ένα (αποτυχημένο) ντεφιλέ του Μάρκελλου Νύχτα και φυσικά η πλειοψηφία των νυμφευόμενων έχει τη θρησκεία γραμμένη στα παπάρια της και καλά κάνει αφού είναι νέοι άνθρωποι και τους ενδιαφέρει μόνο το πάρτυ μετά. Περιττή λοιπόν η στάση στο Ναό. Και (άλλος) ένας σκασμός λεφτά για το νυφικό. Και ο καημένος ο πατέρας να ξεπουλάει χωράφια για να χρηματοδοτήσει τη σεμνή αυτή τελετή.
Κατά τ’άλλα όντως, τι καλύτερο από το να σου περισσεύουν δυο τρία χιλιαρικάκια και να μπορείς να οργανώσεις μία υπέροχη βραδιά όπου τα φιλαράκια σου θα πιούνε τζαμπέ, είτε παντρεύεσαι είτε όχι. Να σου περισσεύουν όμως!

Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ που ανεχτήκατε το καλοκαιρινό μου παραλήρημα!
Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Δεν ξέρω ακριβώς πότε, γιατί είπαμε, ακόμα παίζει το πότε θα διακτινιστώ στην πρώτη δόση διακοπών!


ΥΓ: Αυτή η μπούρδα με τα περιστέρια πότε έγινε της μοδός???

Και πάλι σόρι αν το εχει κάνει κάποιος από'σας στο γάμο του, αλλά αυτό το πέταγμα στην ελευθερία μάλλον στα διαζύγια ταιριάζει και θα έπρεπε να τα αμολάνε έξω από το συμβολαιογραφείο...

103 comments:

KitsosMitsos said...

Ρε συ πατσιούριον...Τους έσκισες πάλι! Και ξέρεις κάτι; Είναι όλα αυτά αλήθεια! Απορώ γιατί γίνεται όλος αυτός ο χαμός. Γιατί πρέπει να δώσεις τόσα και άλλα τόσα, να σκάσεις, να τρέξεις, να ιδρώσεις, να καταχρεωθείς, να αγχωθείς για κάτι που υποτίθεται ότι είναι τυπικό και αφορμή για χαρά.
Όσο για τα κουμπαροδάνεια, είναι το next best thing των τραπεζών!
Μακριά από εμάς, λοιπόν.
Τα φιλιά μου.

αντωνης said...

εγραψες λεμεεεεεε!!!

Εμενα ευτυχως ο κολλητος που ειπαμε να τον παντρεψω, αργει ακομα χαχαχαχα. Ουτε κοπελλα δεν εχει βρει (και χλωμο τον κοβω να βρει ετσι οπως δεν κανει τιποτα)

Το πιο αστειο ηταν αυτο με τα περιστερια χαχαχαχα, μας το ειχαν και μας σαν εκπληξη στο γλεντι.

: )))

Anonymous said...

Περιστερια, κερια, λαμπαδες και αλλες συναφεις
μλκιες ειναι για οσους θελουν να κανουν φιγουρα σε συγγενεις και φιλους και να τα οικονομησουν παραλληλα (...κρεββατι)! Φαινεται οτι η πλειοψηφια των Ελληνων ειναι πολυ συντηριτικιλες, οποτε δεν υπαρχει ελπιδα για ουσιαστικες αλλαγες σ αυτο τον κοντοφθαλμο τοπο με ατομα που ενω θελουν να αποδειξουν οτι ειναι απο τη πρωτευουσα κανουν τα παντα να μας πεισουν οτι ειναι ολοι ΒΛΑΧΟΙ!
Εσυ φαινεσαι διαφορετικη γι αυτο κοιτα να μη πεσεις σε κανενα παρομοιο λουκι με παπαδες και γαμους για τα ματια του κοσμου! Υπαρχει για ολους μια φυτεια στη ...Χιλη εκει εξω που περιμενει, το προβλημα ειναι οτι οι περισσοτεροι δεν εχουν τα κοτσια να κανουν ενα τετοιο βημα!

Princess said...

Δεν ξερω ρε πατσιουρινο μου... ειμαι κι αρχαία βέβαια εγω, αλλα αφου οι γονεις μας θελανε γαμο δοξα και τιμη, τους αφήσαμε να τονε κανουνε.. Και το τι γέλιο ριξαμε δεν περιγράφεται! εμεις βεβαια δεν ειχαμε περιστέρια: ευτυχως γιατι οπου με βρούνε με κουτσουλάνε τα ατιμα!

Prince Of The City said...

Εχει η Χιλή φυτεία μπαμπού?

Κοίτα να δεις που σε βλεπω να μετοικιζεις για να ανταπεξελθεις...

jh deco said...

Δυστυχώς ακόμα και σε αυτό το θέμα, μας κατατρέχει μέχρι και σήμερα το παραμύθι του πρίγκηπα ή της πριγκίπισσας που κουβαλάει αγκαζέ και ένα μυθικό γάμο, με όλους τους θείους και τις θείες, άσχετα αν τελευταία φορά που τους είδες ήταν στο τελευταίο ευτυχές ή ατυχές γεγονός στην οικογένεια, δηλαδή δε θυμάσε πότε, με κούρσα στολισμένη να κορνάρει λυσασμένα, όλους τους πολυέλαιους αναμένους στην μεγάλη εκκλησία και 10 παρανυφάκια να ραίνουν το δρόμο σας με άνθη.Δυστυχώς ακόμα και σε φιλοσοφικές συζητήσεις γι' αυτό το θέμα, κυριαρχεί η απόψη να κάνουμε ότι πρέπει για το μπαμπά μας, τη μαμά μας ή γιατί αν δε παντρευτείς στην εκκλησία πως θα καταλάβεις το γάμο.Τα ίδια και χειρότερα στα βαφτίσια, όπου βρίσκει πεδίο δόξας λαμπρό το ψώνιο του κάθε γονιού ή του κάθε κουμπάρου.Δεν είμαι παντρεμένος, αλλά ο γάμος μου θα ήθελα να ήταν απλός, παρεά με 5-10 άτομα που θα το χαιρόντουσαν το ίδιο με εμένα και οι ευχές τους θα πήγαζαν από τη καρδιά τους.

leila said...

περασα δυο λεπτα (και τα 2 λεπτα εγιναν 102!!) να δω τι καμεις και τι γραφεις λιγο πριν φυγω για διακοπες, και κρατω την κοιλια μου απο τα γελια!! και οπως βλεπεις , αφηνω και σχολιο!
ειναι οντως για γελια αυτου του τυπου οι γαμοι.. αλλα οταν συνενουν το ζευγαρι γιατι οι γονεις θελουν να βγαλουν υποχρεωσεις και τα ρεστα.., τοτε, καλα να παθουν! και οντως αυτη η μπουρδα με τα περιστερια ειναι πολυ μεγαλη μπουρδα!!
οσο για μενα, στο δικο μου γαμο, ουτε μια περιουσια πληρωσα για το νυφικο, ουτε για λοιπα αηδιες.. απλα πραγματα χωρις πολλους φραμπαλαδες και αυτο που μου εμεινε ηταν το τραπεζι μετα.. το φαγητο ηταν καλο, η μουσικη υπεροχη, οι φιλοι χορεψαν ολοι και περασα φανταστικα.. σαν παρτυ και οπως ακριβως το θελαμε!
ουτε οι κουμπαροι ξεπαραδιαστικαν ουτε τα λοιπα γραφικα που συνηθως γινονται!
οποτε πατς, οπως βλεπεις το θεμα ειναι τι θελει να καμει ο καθενας.. γιατι αν καμει γαμο πανεγυρτζιδικο, τοτε, ειναι οντως για τα πανεγυρια!! χεχεχε!!
αντε και καλες βουτιες.. εμεις δεν κανονισαμε 5μηνες πριν τις διακοπες.. θα ανεβουμε στο αμαξι και οπου μας αρεσει, θα καθισουμε! τοσο απλα.. εξαλλοι οι διακοπες ειναι για χαλαρωση κι οχι για τσιτες....
φιλακια..

αντωνης said...

να πω κατι, παντα καλοπροαιρετα.

Οσοι ειναι εξω απο το χορο, πολλα τραγουδια ξερουν. Αυτο για τους ανυπαντρους και τα σχολια τους για κατι που δεν εχει ερθει ακομα η ωρα να το ζησουν. Και μεις ετσι λεγαμε πιο παλια, αλλά οταν ηρθε η ωρα απλα αφησαμε τους γονεις να το χαρουν οπως εκεινοι ηθελαν. Το δικαιουνται, πως να το κανουμε δηλαδη.

mamma said...

Ρε πατσιούρι! χαίρομαι να σε διαβάζω.

Εγώ είχα μείνει στο γαμοδάνειο, δεν ήξερα πως δημιουργήθηκε ανάγκη και για κουμπαροδάνειο. Βρε τι σου είναι η πουτάνα η κοινωνία. Δε φτάνει δλδ που ο κουμπάρος έχει ήδη αυξημένα καθήκοντα [ο κουμπάρος την κουμπάρα τρεις φορές την εβδομάδα], τον βάζουν να ξεπαραδιάζεται κιόλας; Εεεεε! Φτάνει.

Φιλιά και καλή ξεκούραση :)))

athinovio said...

δεν είναι μόνο οι γονείς
υπάρχουν και κάτι νύφες "ψώνια" που μετράνε τα κουφέτα.....

πάντως ο γάμος δε γίνεται για το ζευγάρι αλλά για τον κόσμο, για να επικυρωθεί κοινωνικά ο δεσμός των νυμφευμένων

αλλά στις μέρες μας ποιός τα λογαριάζει αυτά?
τζάμπα τα λεφτά.

Κώστας said...

...πές τα!!! πές τα!!
1000 δίκια έχεις....

Καλό βράδυ!!

diva said...

Patsiourion
Μ'αυτά κι αυτά κι επειδή παρατηρώ μία νωχελικότητα στους άντρες - πώς να πεις όχι στη μαμά που θέλει να δείξει στις φίλες της πως είναι large - βλέπω τις γυναίκες στο εξής να κλέβουν τους αντρες.
Η συμφωνία θα κλείνεται μεσω των κουμπάρων οι οποίοι θα συμμετέχουν ξαλαφρωμένοι από όσα θα γλιτώσουν.

- ρε συ θα μας παντρέψεις;
- αμέ..τι ώρα να φέρω τη σκάλα;

Υ.Φ.
Πάντως κι εγώ έχω φίλο που όταν ήταν να παντρέψει το'πε νέτα σκέτα.
500 ευρώ έχω να "χαρίσω" που σας αγαπώ. Αποφασίστε πού θα τα δώσω.

Kwlogria said...

Καλά, χτύπησες φλέβα! Το τι μου τη δίνουν οι γάμοι, τα βαφτίσια και όλα τα σχετικά και κάθε φορά βαριέμαι και σιχτιρίζω, δε λέγεται! Βασικά μου τη δίνει αυτή η γαμημένη συνήθεια που έχουν να μένουν κέντρο αλλά κάνουν το γάμο στην Καβάλα, το τραπέζι στη Θεσσαλονίκη και τα βαφτίσια του παιδιού τους στο Παρίσι! Είναι λογικό βλέπεις να οδηγείς 7 εκατομμύρια χλμ μπρος πίσω για τη χαρά των άλλων! Βρε δε με χέζετε; Εγώ πάντως τους φίλους μου όταν κάνουν τέτοια, τους βρίζω!

Shades said...

Να πω κι εγώ τώρα μια κακιούλα...??
Ο γάμος είναι μια παράσταση για τους τρίτους.. όλα για τους τρίτους!!!!
και όταν περάσουν λίγα χρόνια και σκέφτεσαι την μέρα εκείνη έχεις τέτοια νεύρα που δεν μπορώ να σου περιγράψω.
Χαλάς μια μικρή περιουσία για να είναι ΟΛΑ όμορφα (τι 8α πει ο κόσμος) μεγάλη ατάκα.. και το μόνο που βλέπει ο κόσμος.. είναι ότι το μαλί σου ήταν κάπως.. και το φαί ήταν χάλια.. μη χέσω!!!
Καλημέρα κουμπάρα!!!! χαχαχαχαχα...

Nikos Lioliopoulos said...

Τι εκπληκτικό παραλήρημα ήταν αυτό! μπράβο πατσιουρί.
Ο γάμος είναι η μεγαλύτερη μα...κια που κάνουμε. (όχι ο θεσμός μη βαράτε!) η τελετή.

Κατα ενα παράξενο τρόπο οι γάμοι στα μέρη μου γίνονται όλο και πιο δαπανηροί σε μια εποχή πολύ ...στενη. Και κάθε μέρα και νεα εφέ . Μια τα περιστέρια , μια τα αυτοκίνητα ννα μπαινουν στην πίστα των κέντρων , να τα στο΄λισματα και εγω δεν ξέρω τι άλλο. Μια ακόμη σύγχρονη νεοελληνική παραδοξότητα.
Και κόσμος, όλο και περισσότερος κόσμος , ατέλειωτοι οι καλεσμένοι.
Με έχουν καλέσει και τύποι που δεν μου μιλάνε καλά καλά !απίστευτο!

βιολιστης στη στεγη said...

Τά είπες όλα!
Απαιχτη, όπως πάντα!
Υ.Γ. Τόν άλλο μήνα, πάω με το σκυλοπνίχτη, από Γύθειο, Κύθηρα.
Νά σας αποχαιρετήσω τότε, καλού-κακού;

Laplace said...

εισαι απαιχτη λεμεεεεεε

να πω κ στα δικα σου ή θα με βρίσεις?αχαχα

Artanis said...

Χα,χα,χα,χαχ,χα,χα,χα,χα,χα!!
Και ΄γω με θρησκευτικό παντρέυτηκα, αλλά με έναν απόλυτα λιτό θρησκευτικό...Την γλίτωσα...
Σοβαρά τώρα: Ούτε ο γάμος, ούτε και οτιδήποτε άλλο, δεν μπορούνε να σου εγγυηθούν οτι θα μέινεις μια ζωή με έναν άνθρωπο, ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι...Και συνήθως παντρεύεσαι για τους γονείς σου, τους γύρω και τα λοιπά, εκτός αν έιχες πάντα το ψώνιο να ντυθέις νυφούλα και να πας με άσπρη άμαξα στην Εκκλησία, με 3 δεσποτάδες, 50 παπάδες και 200 διάκους...
Αυτό πια, είναι παθολογικό...
Εμένα η κουμπάρα μου, πλήρωσε τότε, το (λιτό) στόλισμα του αυτοκινήτου, τα γάντια μου, και τα στέφανα...Την ανθοδέσμη την πλήρωσα εγώ, το νυφικό το ράψαμε (70.000 δρχ όλα, ύφασμα- ράψιμο), και όλα τα υπόλοιπα από μισά, εγώ και ο άντρας μου...Σιγά μην "απελευθερώσω" και στρουθοκαμήλους με ροζ φιόγκους στους λαιμούς...

Pan said...

Καλησπέρα πατσιουρί!

Σε ευχαριστώ πολύ, φαντάζεσαι πόσο ανάγκη είχα να χαμογελάσω λίγο.

Αλήθεια, δανείστηκε άνθρωπος 70.000 ευρώ για να μην καταλάβει τίποτα από όσα θα συμβούν εκείνη την ημέρα;!;!;

Και αυτό δεν είναι της φαντασίας μου. Όταν παντρεύονταν σωρηδών οι ξαδέλφες μου, ρώταγα τους άντρες τους και όλοι, μα όλοι, ομολογούσαν ότι εκείνη την ημέρα δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν.

Anonymous said...

Ειμαστε large λαός - πως να το κάνουμε?!
Το σκατό παξιμάδι θα κάνουμε αλλά η ξιπασιά ξιπασιά

Θυμάμαι μιά θεία της πρώην μου από τη Σπάρτη που έψαχνε τις ντουλάπες και τα συρτάρια το βλαχαδερό, κάτι κολόγριες που αναμασούσαν τυπικότητες και σε γέμιζαν σάλια και κάτι ξεφτίλες παπάδες που κοστολογούσαν τους ... πολυελαίους.

Και όταν φτάσαμε στο Μαυρίκιο γιά το γαμήλιο ταξίδι είδαμε διάφορους ξένους που είχαν έρθει εκεί γιά να παντρευτούνε μόνοι τους και να περάσουνε καλά

Συμπέρασμα:

1- Κάντε πολιτικό γάμο ή γάμο σε εξωτικά μέρη. Χέστε το σύμπαν
2- Αν το παπαδαριό αρνείται να βαφτίσει τα παιδιά σας (επειδή κάνατε πολιτικό γάμο) τραβήξτε τους μιά ξεγυρισμένη μήνυση
(από που κι ως που τα κοπρόσκυλα αποφασίζουν αυτοί?)
3- Σε όλες τις κυράτσες που θέλουν "κοινωνικό γεγονός" προτείνετε μιά ταβέρνα με σκυλολαικό πρόγραμμα
4- Υπάρχει και η μαγική φράση που όλοι εσείς οι μοσχοαναθρεμμένοι δεν τολμάτε να σκεφτείτε - πείτε τους κατάμουτρα "ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ"

Ellie said...

Μπορείς κάλλιστα να κάνεις θρησκευτικό γάμο ΧΩΡΙΣ να σκάσεις μια περιουσία σε περιττές μαλακίες. Ούτε είναι υποχρεωτικό να καλέσεις όλο το σόι να παρευρεθεί και την ώρα της χαιρετούρας (άλλη μαλακία αυτή!) να σε συστήνουν...Αυτή είναι η ξαδέλφη της θείας του κουμπάρου του μπατζανάκη μου... Λίγους συγγενείς-πολλούς φίλους, άτομα που γουστάρεις να δεις και όλα τα υπόλοιπα αναλόγως με την οικονομική σου κατάσταση...Μπορείς και γουστάρεις να κάνεις ακριβό γάμο και δεξίωση;Γούστο σου και μαγκιά σου, ΑΝ σου περισσεύουν.
Αν όμως δεν σου περισσεύουν, κάνε αυτό που μπορείς. Απλά, λιτά και απέριττα.

kakaskimos said...

Καλές διακοπές
Και παντρέψου εκεί που θα πας, για να μην έχεις έξοδα μετά :p

Sofia K. said...

Τα σπας Πατσιούρι μου!! Δίκιο έχεις, αυτή η αρχοντοχωριατιά θα μας φάει...Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει σώνει και καλά να κάνεις γάμο-κοινωνικό event, με άμαξες, περιστέρια, λιμουζίνες, νυφικό των 3.000 ευρώ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...όπως επίσης δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει σώνει και καλά να καλέσεις το μπατζανάκη του κουμπάρου της θείας σου, ή τελοσπάντων, όλο το συγγενολόι (που τα 3/4 δεν τους ξέρεις καν ή τους έχεις δει μόνο μια φορά στη ζωή σου - και πιθανότατα μετά το γάμο δεν θα τους ξαναδείς) Ξέρω, ξέρω, το κάνουμε για τους γονείς, για να βγάλουν την υποχρέωση, αλλά πάλι εμένα γιατί το όλο σκηνικό μου κάνει "μπλιάαααααχ"; Απλά και λιτά, σε μικρή εκκλησία (ή δημαρχείο), με ωραίο (αλλά οικονομικό) νυφικό, με μερικούς καλούς φίλους και μόνο τους συγγενείς που πραγματικά γουστάρεις, γιατί δεν γίνεται;

Ακόμα θυμάμαι που πριν από κάτι χρόνια έλεγα πως όταν έρθει η ώρα να παντρευτώ, ή που θα πάρω τον καλό μου και θα κλεφτούμε στο εξωτερικό, ή που θα κάνω το γάμο στον Άι-Λια στο χωριό του πατέρα μου (όπου Άι-Λιας, βλέπε τόσο δα παρεκκλήσι χτισμένο σε απότομη βουνοπλαγιά, που για να πας πρέπει ή να καβαλήσεις μουλάρι, ή να σκαρφαλώνεις επί μιάμιση ώρα ανάμεσα σε κατσάβραχα και πουρνάρια) Και στις δύο περιπτώσεις, παντρεύομαι χωρίς την παρουσία της κάθε Σάρας και Μάρας (και με την ωραιότατη δικαιολογία "Α, εγώ σας κάλεσα, εσείς δεν ήρθατε!") Τώρα βεβαίως, μου έτυχε ο σύντροφος να είναι Ολλανδός, οπότε άν (λέμε) φτάσει το πράγμα μέχρι εκεί, θα ισχύσει όντως η περίπτωση "γάμος στο εξωτερικό", και δη σε δημαρχείο (διότι εδώ μόνο ο πολιτικός γάμος αναγνωρίζεται από την πολιτεία, θρησκευτικό κάνεις μόνο άμα γουστάρεις και πάντα αφού έχει προηγηθεί ο πολιτικός)Και είναι και γενικώς πιο χαμηλών τόνων τα πράγματα εδώ, οπότε μια χαρά βγαίνει το θέμα ("Ρε μαμά, αφού παντρεύτηκα λέμε, πού να κατεβαίνω τώρα Ελλάδα να κανονίζω πιστοποιητικά, εκκλησίες και λαμπάδες, είναι κι ο γαμπρός ετερόδοξος, πού να μπλέκουμε με τους παπάδες τώρα...άστο για μια άλλη φορά..." (στις 32 του άλλου του μηνός ίσως;;) Άμα δεν καταλαβαίνεις ότι παντρεύεσαι για να γιορτάσεις εσύ και οι (πολύ) δικοί σου άνθρωποι την αγάπη και τη σχέση με το σύντροφό σου (ή πιέζεσαι λόγω mommy και daddy), τρέχα τότε για γαμοδάνεια και κουμπαροδάνεια... εμένα να με συγχωρείτε, αλλά δεν θα πάρω (χεχε) Άντε και στα δικά μας οι λεύτεροι/ες!! (και χωρίς τα περιστέρια ε!)

Anonymous said...

και έχω ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΕΙ! (Μη με ξεσυνερίζεστε, μου λείπουν οι επαναλήψεις του Ρετιρέ…)


ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!
ΧΤΥΠΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!!!!!

Φασιστογκαγκά...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ;;;;

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Patsiouraki μου, δε θα το πιστέψεις, αλλά ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ!!!!!

Αυτή τη λογική(;) να χρεώνονται για μια "επίδειξη", ποτέ δεν την κατάλαβα.
Στους δικούς μου εχω πει, προτιμώ αυτά τα ό,ποια χρήματα να σας τα δώσω για να ταξιδέψετε όπου θέλετε,παρά αυτό το καραγκιοζιλίκι.
Το άλλο που το βάζεις με τις ...λίστες γάμου, όπου υποχρεώνεις τον άλλον σώνει και καλά να τα ....ακουμπήσει και μάλιστα γερά;

Καλά να περνάς και μην το ζαλίζεις το κεφάλι!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

maria λεμονατη! said...

de facto για υποψηφιους νυμφιους:
παντρευτηκα με 10.000 ευρω που μας επισταφηκαν απο τα δωρα και το διασκεδασαμε αφαντασταστα.

marianaonice said...

patsiouri μου γλυκιά τι φοβερό παραλήρημα ήταν αυτό!
Όλα όσα περιέγραψες τα σιχαίνομαι όπως ο διάολος το λιβάνι! Ποτέ δεν μου άρεσαν ακόμη και τότε που ήμουν κοριτσάκι! Σαν πανηγυριώτικος τσερτσελές μου έμοιαζε όλο εκείνο το θεατρικό με τα φουρώ και τα τούλια και τις λαμπάδες και το γύρω-γύρω όλοι (το χορό του Ησαϊα εννοώ) και το ρύζι να πέφτει στα μάτια, φρίκη,φρίκη, φρίκη!! Και να πρέπει και να ξοδέψεις ένα σωρό ευρώπουλα!! Δεν τρελλάθηκα!!
Γι'΄αυτό έκανα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ! και δεν το μετάνοιωσα! τον πολιτικό λέω, για το γάμο συζητιέται χαχαχα!!
Και μετά τη σεμνή και ουσιαστική τελετή στο Δημαρχείο που την έκανε και δημοκράτης Δήμαρχος, και η οποία στοίχισε πάμφθηνα και σε μας και στους κουμπάρους -μάρτυρες, κάναμε ένα κλειστό γλέντι οι στενοί συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι σε ταβέρνα και ξεφαντώσαμε μέχρι το πρωί με όλη μας την καρδιά!!
Και τα χρήματα που μας περίσσεψαν τα διαθέσαμε για ένα 20ημερο ταξίδι στη Γερμανία σε φίλους μας!
Πρακτικά πράγματα και ρεαλιστικά και όχι μακακίες με περιστέρια και λιμουζίνες γκλαμουράτες!!
Εμείς πήγαμε στο Δημαρχείο μαζί με τον άνδρα μου, με το κόκκινο γκολφάκι του!! Και εγώ φορούσα ένα δικό μου άσπρο φόρεμα - τουαλέτα, και όχι νοικιασμένο νυφικό (σαν στολή σε καρναβάλι) που το φόρεσα και μετά σε εξόδους μου. Και μιλάμε φίλη μου προ 20ετίας έτσι?!!
Και οι γονείς μας ήρθαν με τον αδελφό μου! Και καθόλου δεν τους παραξενοφάνηκε για να είμαι ειλικρινής το αποδέχθηκαν χωρίς να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη!!Ίσως ήξεραν ότι δεν γινόταν αλλιώς!!
Φιλιά και καλό Σ/Κ.

... said...

Καλημέρα καλημερα.

Μόλις μαζεύτηκα από το Αιγαίο

Θα συμφωνήσω φυσικά μαζί σου...σιζαίνομαι να προγραμματίζω..

Άν δεν με σπρώξουν, θα ασχοληθώ τελευταία στιγμή και πολύ το χαιρομαι.

Και έχω πλέον την βεβαιότητα ότι οι περισσότεροιέχουν ανάγκη να σου πούνε που θα πάνε, που πήγαν....και να σε παίρνουν και τηλέφωνο από τις διακοπές τους ενώ όσο είσαι Αθήνα, ούτε που να σε χέσουν. Άσε πολυ μου τη σπάει όλο αυτό με τις διακοπές. και άμα τους την πεις κιολας σε βγάζουν παλαβό, ότι οι Σουηδοί προγραμματίζουν κλπ κλπ κλπ

Και όσον αφορά τους γάμους...με πήρε προχθές ένας φίλος, που είχε χαθεί κανα χρόνο....να μου πει ότο παντρύεται τελη Αυγουστου σε νησί.... Μεχρι προν 6 μήνες είχε να κ'ανει σχεση 11 χρονια!!!! και μέσα σε 6 μήνες παντευεται....

Και γω του πα ότι θα πάω, μα σκάσω 150 ευρώ για το πήγαινέλα 2 μέρες συν το δώρο για έναν που για 1 χρόνο δεν τον έβρισκες ποτέ....

Καλημέρα

Aggelos Spyrou said...

Στο δεύτερο γάμο μου, (τονίζω το "δεύτερο"), όταν είχα δει όλα αυτά που περιγράφεις και τα είχα... υλοποιήσει εν μέρει,

έκανα αυτό ακριβώς που μου άρεσε!

Κατέληξα μετά την τελετή σε ένα πάρτι, μόνο με πολύ στενούς φίλους, δίπλα στη θάλασσα, τουλάχιστον να θυμάμαι κάτι ευχάριστο αν στραβώσει το πράγμα αργότερα!

Αλλιώς, κανείς δε θυμάται τα περιστέρια, τα νυφικά, τα παπούτσια του γαμπρού, τις λαμπάδες ή τα ...μανικετόκουμπα!!! :)

Anonymous said...

Γειάσου ρε Πατσιουράκι!...έτσι πέστα ρε παιδί ν αγιάσει το στοματάκι σου!...ούυυφ! και μένα μου τη σπάνε αυτοί οι δήθεν μαλάκες (συγνώμη αλλά)..χαζονεόπλουτοι που στην ουσία ψωμολυσσσάνε και δεν έχουν δεκάρα τσακιστή..αλλά όταν είναι να παντρευτούν χαλάνε εκατομμύρια εκατομμυρίων..είναι ανάγκη δηλαδή να κάνεις τον πιό χλιδάτο γάμο της Αθήνας και ας μη τα έχεις;;;ή να μπλέξεις με καταναλωτικά δάνεια,τράπεζες κλπ,κλπ,κλπ...ε,άμα πιά επιτέλους με τη μαλακία που μας έχει βαρέσει! (ξανά συγνώμη αλλά...)δε θα συνέλθουμε κάποτε πιά;;;εγώ πρωσοπικά είμαι εντελώς κατά του γάμου..αλλά εάν..εάν ξαναλέω αποφάσιζα κάποτε να παντρευτώ..(που δε το βλέπω ούτε σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια)...θα αποφάσιζα να κάνω έναν απλό και συμμαζεμένο γάμο και χωρίς τρελλά και άχρηστα έξοδα..και δεν θα έκανα όπως κάνουν οι βλαχάρες που κοιτάνε να κάνουν επείδιξη στους συγγενείς γιανά τους βγεί το μάτι από τη ζήλεια και το κακό τους και χίλια δυό τέτοια καράκατινίστικα που με αηδιάζουν και μου 'γυρίζουν τ άντερα'που λένε και στο χωριό μου....και φυσικά ΔΕΝ θα καλούσα όλη την κοινωνία...λίγους και καλούς....αυτά..πάντως έχεις απόλυτο δίκιο...πολύ δίκιο σε ότι λες...φιλάκια,Αθανασία.

ΣΠΙΘΑΣ said...

ΑΜΑΝ ΠΙΑ !
Τάπες και... ξεθύμανα!
Νάσαι καλά -)

patsiouri said...

-Kitsosmitsos:
Καλώστο! Εγώ τα συναυλιοδάνεια ονειρεύομαι αλλά που....

-Αντώνης:
Δεν πειράζει πες στον κολλητό σου, οι Κινέζοι υποστηρίζουν πως "Αργά βαδίζεις, ζωή κερδίζεις!" Καλημέρες!

-Ανώνυμε:
Μη φοβάσαι, εγώ σίγουρα δε θα πέσω σε τέτοια λούμπα! Καταρχήν, όταν βλέπω παπά πρωί-πρωί έξω, ξέρω πως θα μου πάει σκατά όλη η μέρα...αυτό έλειπε και να'θελα να ευλογήσει το γάμο μου! Δε θέλω βέβαια να προσβάλλω τους ελάχιστους νορμάλ ιερωμένους που αποτελούν την εξαίρεση που...μπλα...μπλα...μπλα...
Δεν πιστεύω στη γρουσουζιά αλλά στη θέα του παπά η -ακόμα χειρότερα- της καλόγριας, ανατριχιάζω!
Επίσης, δε βλέπω το λόγο να παντρευτείς αν δεν εχεις ήδη κάνει παιδί, για το τυπικό. Εννοείται πολιτικός γάμος και στο παιδί ονοματοδοσία!

-Princess:
Ενας φίλος που οι γονείς του είχαν λυσσάξει για "δόξη και τιμή", έκανε πολιτικό, μετά μας έβγαλε έξω την παρέα και τέλος. Οι γονείς του οργάνωσαν μόνοι τους ένα τεράστιο τραπέζι στον τόπο καταγωγής τους μία βδομάδα αργότερα, στο οποίο παρεβρέθηκε το ζευγάρι! Το ίδιο και οι γονείς της κοπέλας! Οπότε εμειναν και οι δύο ευχαριστημένοι, σε ξεχωριστές μέρες!

patsiouri said...

-Gothangel:
Η μόνη περίπτωση να μετοικήσω είναι να πάει το πακέτο τσιγάρα 10 ευρώ! Θα πάω στη φυτεία να στρίβω...

gh deco:
Καλά, αυτό που το ζευγάρι δε γνωρίζει αρκετούς (γηραιούς) καλεσμένους και συστήνονται εκείνη την ώρα, είναι ότι πιο γελοίο εχω δει! Αν ήθελα να παντρευτώ, το γάμο θα τον έκανα όπως ακριβώς περιέγραψα από πάνω, να ευχαριστηθούν και οι γονείς αλλά ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ!

-Λέιλα:
Μπράβο! Η αλήθεια είναι πως ο γάμος αποτελεί μια πρώτης τάξεως αφορμή να οργανώσεις τρελό παρτάκι για τα φιλαράκια σου, χωρίς -για μια φορά!- να υπολογίσεις τόσο τα έξοδα! Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε τρεις φορές το χρόνο!
Να περάσετε τέλεια!

-Αντώνης:
Μα το είπα, δε διαφωνώ, απλά δεν είναι απαραίτητο να γίνει την ίδια μέρα το γλέντ των γονιών! Εκτός από το φίλο μου εκείνον, έχω ακούσει και άλλα ζευγάρια που ζουν Αθήνα αλλά ο ένας είναι από την Ικαρία και ο άλλος από την Αλεξανδρούπολη, οπότε κάνουν το γάμο όπου θέλουν και αντί να τραβιέται ο κόσμος, απλώς το ζευγάρι κάνει δύο ταξιδάκια και παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις που οργανώνουν οι γονείς όπως γουστάρουν!

αντωνης said...

Δεν ξερω πατσιουρακι μου, προσωπικα θα μου φαινοταν πολυ πιο βαρετο να βρεθω σε κατι τετοιο πανω απο μια φορα.

Τοτε δεν κατανταει εντελως πανηγυρτζιδικο το πραγμα;

patsiouri said...

-Μάμμα:
Α χα χα χα χα! Η βλακεία είναι πως έχει γίνει της μόδας να ξεπαραδιάζεται και ο κουμπάρος και ξέρω αρκετούς που ενώ στενεύονται δε λένε όχι για να μην κακοχαρακτηριστούν...εγώ πάλι πιστεύω πως ο κολλητός σου αν θέλει τόσο πολύ να τον παντρέψεις, θα σε βγάλει ο ίδιος από τη δύσκολη θέση.

-Athinovio:
Κι'εκείνον που τα λογαριάζει αυτά... αν δλδ είσαι παντρεμμένος η όχι, αν σε ευλόγησε παπάς...κτλ...μάλλον δεν θα τον θέλαμε στον εν δυνάμει γάμο μας!

-Κώστα:
Τα λέω η κακομοίρα, δεν τα λέω???

Ντίβα:
Γαμάτη η ιδέα σου και του φίλου σου η συμπεριφορά επίσης!
Εμένα είχε μία πρόταση ο κολλητός μου να παντρέψει ένα ζευγάρι με τους οποίους δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις, αλλά προφαώς δεν έβρισκαν άλλον! Στην αρχή τους λυπήθηκε και είπε το "ναι" με βαριά καρδιά. Όταν όμως άκουσε τα περί εξόδων, φρίκαρε γιατί έχει ένα τρελό δάνειο στο κεφάλι του και ο υποψήφιος κουμπάρος το ήξερε αυτό. Τον έπιασε λοιπόν και του είπε "Κοίτα, μάλλον δε θα μπορέσω να το΄κάνω, ξέρεις πως είμαι στριμωγμένος και δε μπορώ να διαθέσω πάν από 7 κατοσταρικα π.χ αλλά π'ότι κατάλαβα εσείς θέλετε τρελή χλιδή..."
Η απάντηση του μαλάκα ξέρεις ποια ήταν?
Αντί να του πει "Δεν πειράζει ρε φιλαράκι, σε θέλω, βάλε εσύ τα 700 και είμαστε εντάξει..."του είπε "Εχεις δίκιο ρε φίλε, θα σου πήγαινε πάρα πολύ, άστο,θα βρω άλλον (κορόιδο!)
Ο φίλος μου το φυσάει και δεν κρυώνει πως αν δεν έβρισκε το θέρρος να το πει τώρα θα είχε ξεφραγκιάσει για ένα μαλάκα!

patsiouri said...

-Κωλόγρια:
Το είχα ξεχάσει αυτό με τις μετακινησεις εντός Αθηνών.Τις εκτός γενικότερα τις σουτάρω και δεν παραβρίσκομαι, εκτός αν είναι πολύ αγαπητός και το βλέπω σαν εκδρομούλα.Αλλά αυτό που κάνουν άλλοι, που τρέχουν στον άσχετο γάμο στου διαόλου τα κέρατα και αρκετές φορές ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ χωρίς να ξέρουν κανέναν, α πα πα!!!

-Shades:
Γι'αυτό στο δεύτερο ήσυχα και όμορφα θα πάμε καμιά δεκαριά στο δημαρχούκο (όχι δεξιό κατά προτίμηση) και μετά βολτίτσα! Εγώ θα κεράσω παγωτάκια βρε!

-Νίκος Λολιόπουλος:
"Κατα ενα παράξενο τρόπο οι γάμοι στα μέρη μου γίνονται όλο και πιο δαπανηροί σε μια εποχή πολύ ...στενη. "

Ελα ντε...και στο δικό μου μέρος. Είναι οι ίδιοι εντωμεταξύ που κλαίγονται στον Αυτιά πως δε φτάνει η σύνταξη!
Το κακό είναι πως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τους βλέπουμε, για τους οποίους όντως δε φτάνει..ούτε ο μισθός ούτε η σύνταξη...
Έχω δει τραπέζι γάμου με 6 άτομα στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου που χωράει μόλις 5 τραπέζια, το νυφικό ήταν σαν το παιχνίδι "Βρες το λάθος στην εικόνα" και όλοι ήταν θλιμμένοι...
Προτιμώ μια μέση κατάσταση.

-Βιολιστής στη στέγη:
Μη, για το Θεό! Πήγαινε από Νεάπολη! Να θυμάσαι ότι σε αγαπούσαμε!

patsiouri said...

-Laplace:
Πες "Στις χαρές σου" που είναι πιο περιεκτικό!!!!
Και σε σένα βρε μισογύνη!

-Αρτάνις:
"Σιγά μην "απελευθερώσω" και στρουθοκαμήλους με ροζ φιόγκους στους λαιμούς..."

Α χα χα χα χα!

Μπράβο που φέρθηκες σπαθί στην κουμπαρούλα σου!
Τουλάχιστον συμφωνούσατε για θρησκευτικό και οι δύο, κάποτε δούλευα σε αντικείμενο που είχε σχέση με τους γάμους και πολλά ζευγάρια σφζονταν γιατί ο ένας ήθελε θρησκευτικό και ο άλλος έβγαζε φλύκταινες!

-Παν:
Σωρηδόν? Ποσες ξαδέρφες έχεις καλέ???
Είσαι καλύτερα?

-Ανώνυμε:
Χτύπησες φλέβα χρυσού. Είμαι από Σπάρτη (περίπου...).
Εχω άπειρες τέτοιες θείες.
Λυπάμαι που χώρισες (αν λυπάσαι κι'εσύ βέβαια), χαίρομαι που ξέμπλεξες από τους σκατόβλαχους.
Φαντάζομαι βέβαια πως κάποιος της είχε δώσει και το θαρρος ν'ανοίγει συρτάρια...

Όσο για το άλλο θέμα που έθιξες...
"2- Αν το παπαδαριό αρνείται να βαφτίσει τα παιδιά σας (επειδή κάνατε πολιτικό γάμο) τραβήξτε τους μιά ξεγυρισμένη μήνυση
(από που κι ως που τα κοπρόσκυλα αποφασίζουν αυτοί?)"

υπάρχει και η ονοματοδοσία. Το παιδάκι σου παίρνει όνοματάκι από την Πολιτεία χωρίς να πρέπει να υποστεί τον τρόμο του να το κουνάει γυμνό ένα τέρας με γένια που θέλει να το πνίξει. Το έχει κάνει ο θείος μου και στα δύο του παιδιά.
Φυσικά, αν θέλεις να τα βαφτίσεις και ο οποιοσδήποτε παπάς αρνηθεί, εννοείται πως κάνεις μύνηση και το φτάνεις στα άκρα.

patsiouri said...

-Ελλη:
"Μπορείς και γουστάρεις να κάνεις ακριβό γάμο και δεξίωση;Γούστο σου και μαγκιά σου, ΑΝ σου περισσεύουν. "

Αυτό!!!
Πως πήγε με το διάβασμα???

-Κακάσχημος:
Μπα, η μόνη περίπτωση να παντρευτώ είναι ένα φίλο μου που είναι στο Δημόσιο σε περίπτωση διορισμού μου. Δηλώνεις συνυπηρέτηση και η τουρνέ στα χωριά αντί να διαρκέσει 6-7 χρονάκια διαρκεί γύρω στα 2 και μετά έρχεσαι Αθήνα!

-Σοφία Κ.
"αρχοντοχωριατιά ", όπως ακριβώς το είπες!

Καλή η ιδέα με τα κατσάβραχα και τα πουρνάρια, χα χα!!!
Μπορείς να το κάνεις και με σκυλοπνίχτη στη Χάλκη, ποια θεία θα ξεκουνηθεί να 'ρθει???
Με μποφόρ κιόλας!

-Βασίλης:
Χα χα, δεν είναι δικιά μου η λέξη, κάπου την έχω ακούσει κι'εγώ αλλά τη γουσταρίζω τρελά!!!
Να πω "και στα δικά σου" ξανά?????

-Γλαρένια:
Ισα ίσα που το περίμενα πως θα συμφωνείς γιατί ξέρω πόσο σ'αρέσουν τα ταξίδια! Κι'εγώ όταν κάποια μεγάλα χρηματικά ποσά τα θεωρώ "πεταμένα", αμέσως το μυαλό μου πάει στο υπέροχο μέρος το οποίο θα μπορουσα να επισκεφτώ με τα χρηματα αυτά!
Χειρότερο από τις λίστες θεωρώ το λογαριασμό τραπέζης πάνω στην πρόσκληση!!!

patsiouri said...

-Μαρία Λεμονάτη:
Και πολύ καλά έκανες! Ούτως η άλλως τώρα πια όλοι συζούν οπότε το σπίτι είναι έτοιμο, δε χρειάζεσαι κουζινικά και καφετιέρες!
Κανονικά θα έπρεπε να παντρευόμαστε δέκα χρόνια μετά την εγκατάσταση στο σπίτι ώστε να βγάλουμε την...ανακαίνιση!!!

-Μαριάννα:
Κρίνοντας και από τους δικούς μου, είμαι της άποψης πως οι γονείς συμπεριφέρονται όπως τους μάθεις. Εχουμε τρομερή σχέση, αλλά ουδέποτε έχουν διανοηθεί να παρέμβουν σε προσωπικά μας θέματα, γιατί τους κόψαμε τον αέρα από την αρχή και μάλιστα είμασταν και υπερβολικές: Του στυλ "Που ήσασταν?"? "Σ'ένα μπαράκι, δεν το ξέρεις", "Με ποιούς?", "Με κατι παιδιά δεν τα ξέρεις".
Εχω φίλους που οι γονείς τους ξέρουν ΟΛΑ τα προσωπικά όχι μόνο τα δικά τους αλλά και τα δικά μας! Που ούτε οι δικοί μου δεν τα ξέρουν! Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα ακολουθήσουν πιστά τις επιταγές των γονιών...

-Κέρμιτ:
"Μεχρι προν 6 μήνες είχε να κανει σχεση 11 χρονια!!!! και μέσα σε 6 μήνες παντρευεται...."
Ε, να σου πω την αλήθεια μου φαίνεται πως αν το κάνεις καλό είναι να το κάνεις αυθόρμητα αλλιώς δε θα γίνει ποτέ!
Όχι από απελπισία όμως επειδή έχεις 11 χρόνια να σταυρώσεις γυναίκα!!!!

Anyway, δεν είσαι υποχρεωμένος να πας, εκτός αν είναι καλό το νησάκι και η παρέα!

-Άγγελος:
Είμαι τόσο σοφή, αλλά ακόμη έχω ένα θέμα σχετικά με...τα μανικετόκουμπα! Γιατί τόσος ντόρος? Σε τι χρησιμεύουν? Είναι σαν...τα σεμεδάκια ας πούμε???

-Αθανασία:
Ε, ναι μωρέ, είναι ακριβώς αυτό που λες, χαζονεόπλουτοι. Τουλάχιστον υπάρχει το -πλουτοι!
Εμένα με προβληματίζουν οι χαζονεόπτωχοι που συμπεριφέρονται έτσι, η και οι πτωχοί σχέτο!

patsiouri said...

-Σπίθας:
Μου φαίνεται πως έχω να κάνω με παθών! (Και μαθών???)

-Αντώνης:
Ε, ναι μωρέ, αλλά έτσι μένουν όλοι ευχαριστημένοι.
Η μέρα του γάμου σου είναι όλη δική σου με τους καλεσμένους που θες και τις άλλες δύο βραδιές θα τις υποστείς για χάρη των γονιών.
Έχει και το κορίτσι αφορμή ν'αλλάξει τρία φουστάνια, να κάνει spa και πρόβες και να ζήσει τρεις φορές το να μεταμορφωθεί σε θεά!!!

jh deco said...

επανέρχομαι για να αναφέρω ότι ο γάμος και τα βαφτίσια είναι κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις, τις οποίες μπορείς να διαχειριστείς, μέχρι ένα σημείο
τι γίνεται όμως με τις κηδείες και τους τοκετούς;
για το πρώτο έχω ιδία άποψη από πρόσφατο γεγονός
το γραφείο κηδειών πήρε 2.350€ για μια κηδεία απλή και ήσυχη, ενώ ακολούθησαν μνήμα, 2 μνημόσυνα και στην ουρά περιμένουν λογιστής-εφορεία-συμβολαιογράφος για τα κληρονομικά και ότι άλλο βγει
αυτά φυσικά στην επαρχία, γιατί από όσα έχω ακούσει, οι τιμές είναι ακριβότερες στην Αθήνα
για το δεύτερο, από κουβέντες παλαιότερα, άκουγα για ένα κόστος ~2.000€
ψάχνωντας στο google βρήκα ένα forum (http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=230) όπου ανέφεραν ένα κόστος από 1.000-1.200€ στην επαρχία μέχρι 4.500-5.000€ στην Αθήνα (αφορά όλα τα έξοδα των 9 μηνών)
εννοείται ότι τα ποσά αλλάζουν αν μιλήσουμε για εξωσωματική γονιμοποίηση
και μπορεί αυτά να μοιάζουν μικρά ποσά μπροστά στα έξοδα ενός γάμου όπου μόνο το νυφικό μπορεί να κάνει από 1.000-1.500€, αλλά μη ξεχνάμε ότι είμαστε μια κοινωνία που υπάρχουν συντάξεις 350€ και μισθοί 600-700€, σε μεγάλα ποσοστά του πληθυσμού
στις μέρες μας ούτε να πεθάνεις μπορείς, ούτα να γεννηθείς
αφοριστικό μεν, αληθές σε μεγάλο βαθμό

αντωνης said...

@deco, χτυπησες φλεβα τωρα.
Εμεις εχουμε υπολογισει οτι τα εξοδα απο τωρα μεχρι τη γεννα, σε δημοσιο μαιευτηριο παρακαλω, θα μας κοστισει περιπου 3000-3500 € (γ*μω τα συστηματα υγειας μεσα). Και το ΙΚΑ που το πληρωνουμε τοσα χρονια ο καθενας μας, μονο κατι επιδοματακια δινει. Γιατι με την αργοπορια του, για τις απαραιτητες εξετασεις αναγκαστικα πηγαινει η γυναικα σε ιδιωτικα εξεταστικα κεντρα.

Οσο για το αλλο (μακρια απο μας, αλλά θα συμβει καποια στιγμη), απλα ειναι άλλη μια καλη μπιζνα για το παπαδαριο. Ενω με μια απλη καυση θα τελειωναμε ησυχα και ωραια.

geokalp said...

το παραλήρημα σου είναι μια χαρά!
αποπνέει υγεία!
όμως είναι θέμα του σύγχρονου τρόπου ζωής: αντίστοιχα, η αύξηση του βιοτικου επιπέδου π.χ. των Κινέζων αυξάνει την τιμή του ρυζιού ή της βενζίνης, έτσι κι εδώ ο γάμος έχει γίνει τέτοια επιχείρηση, με έσοδα-έξοδα και μετόχους!

manetarius said...

Χα, η κολλητή μου παρεξηγήθηκε γιατί δεν της βάφτισα το παιδί που το είχαμε πει από το γυμνάσιο, γιατί είχα τα δικά μου έξοδα (παντρευόμουνα βλέπεις..)...δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω δάνειο..έλεος πια, αν δεν σε καταλαβαίνουν κι οι φίλοι σου...έχω κι εγώ τα δίκια μου!! Έ ρε τραβάμε..!

manetarius said...

Α! Ξέχασα να σου πω... και στον δικό μου γάμο άφησαν περιστέρια - έκπληξη της μαμάς των κουμπάρων!! Συμφωνώ απόλυτα οτι ταιριάζει καλύτερα στα διαζύγια!

koulpa said...

μια χαρά τα λες.. ποτέ δε κατάλαβα όλη αυτή την υποκρισία.. άσε που το μια φορά παντρεύεσαι που λέαν πα΄λιά δε μπορείς ούτε να το ψυθηρίσεις πλέον χωρίς να ακουστείς γελίος..:):)
είναι αλήθεια ότι μερικές φορές αφήνεσαι στις ορέξεις των οικογενειών για να μη τους κακοκαρδίσεις.. αλλά δε μπορώ αυτή τη στιγμή να με φανταστώ σε αυτή τη θέση.. έχω μεγαλώσει κι όλλας όποτε μάλον διέφυγα τον κίνδυνο..:):)
καληνυχτούδια:):)

K-Top said...

Υποκλείνομαι. Έτσι απλά, και για τα 2 μέρη του ποστ. Από διακοπές έχω να κανονίσω νωρίς χρόνια τώρα.. φέτος δεν ξέρω καν αν θα μπορέσω να πάω μέσα στο καλοκαίρι.. λίγο η δουλειά, λιγο ότι δεν ξέρω που να αφήσω τον σκύλο..(ανάλογα τι κανονίζεις βέβαια αυτός μπορεί να ακολουθησει :p).

Για τους γάμους τι να πω.. ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν αντιδρά κανένας στην στυγνή εκμετάλλευση και την θεωρούν και υποχρεωτική. Η φτωχογκλαμουριά θα μας φάει σε αυτή τη χώρα...

Ellie said...

Ευτυχώς οι δικοί μου γονείς στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξίσου αντικοινωνικοί με το βλαστάρι τους!!! Και σιχαίνονται τα πολλά πάρε δώσε με αχώνευτους της οικογένειας!! Οπότε δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα, όταν κι αν, από τη δική μου πλευρά.Από την άλλη, οψόμεθα!!
Πατσιουράκι μου ακόμα με το διάβασμα παλεύω και θα παλεύω...Τρελά όμως και η μάχη είναι άνιση!!!

azrael said...

Ωραίες οι θεωρητικούρες πιτσιρίκια , αφήστε τώρα την πείρα του παππού να μιλήσει :)

Ενα ωραίο γλέντι σε γκλαμουράτο μέρος , σε συνδυασμό με προσκλητήριο που έχει μέσα αντι για λίστα γάμου καρτελάκι με αριθμό λογαριασμού Τραπέζης , προδιαθέτει τους φίλους και συγγενείς να χώσουν βαθιά το χέρι στην τσεπούγκα.

Υπολογίστε για ένα τέτοιο γλέντι με 200 προσκλητήρια να σας στοιχείσει δέκα εώς 15 χιλιαρικάκια.

Δύο τινά:

1.Εάν το σόϊ και οι φίλοι είναι καβούρηδες θα έρθετε στα λεφτά σας. Οπότε έχουμε γλέντι τζάμπα!!

2.Εάν είναι απλοχέρηδες θα βγάλετε και φραγκάκια. Οι εκτιμήσεις μιλάνε για αποδοσείς x2 εώς x5 του κόστους

Not bad, not bad!!! :-)

Υ.Γ. Ωραίο μπλογκ θα σε επισκέπτομαι συχνότερα

Tanila said...

1. Περί παπάδων και εκκλησιαστικού καθεστώτος δε σχολιάζω γιατι σιχαίνομαι.
2. Περί γάμου δε σχολιάζω διότι δε με αφορά το ζήτημα. Η μια από τις κολλητές μου είναι παντρεμένη, πήγα, τελείωσα με το θέμα, άλλους γάμους δε περιμένω. Με τις υπόλοιπες έχουμε συμφωνήσει ότι όσες γεράσουμε μαγκούφες θα πάμε να μείνουμε μαζί, να δίνει η μια ένα ποτήρι νερό στην άλλη.
3. Όταν αμολάνε περιστέρια στους γάμους, αυτά δε χέζουν; Πόσο συμβολικό μπορεί να είναι δηλαδή να ξεκινάς την καινούρια σου ζωή με τον άλλον μεσ'το σκατό;
4. Το "Manaras Express" το έχεις ακουστά; Ακόμα χειρότερα, το καραβάκι που κάνει τη διαδρομή Πάρος-Αντίπαρος; Εκεί σε θέλω κάβουρα..... Κι εμένα μου τη δίνει να κανονίζω από το Πάσχα που θα πάω τον Αύγουστο. Αγαπώ ταξίδια της τελευταίας στιγμής. Βέβαια την τελευταία στιγμή δε βρίσκεις ούτε υπνόσακο σε ελεύθερο κάμπινγκ....

ZouZouna said...

Δεν παντρεύτηκα, δεν τόχα σκοπό για οικογένεια, δεν με αγγίζουν αυτά. Ούτε να συζήσω, ο καθ' ένας σπίτι του να κλείνει την πόρτα του!
Προτιμώ τις διακοπές σε μέρη μακρινά κι ονειρεμένα....
Οτι βολεύει τον καθ' ένα κάνει....
την καλημέρα μου !

An-Lu said...

Το πιστεύεις ότι η μάνα μου, μου κρατάει ακόμα μούτρα που δεν έκανα θρησκευτικό γάμο;


Αυτό τα λέει όλα νομίζω ;-)

Anonymous said...

χε χε χε, φοβερή είσαι! :^)

Πάντως, μην απελπίζεσαι με τις κουμπαριές. Της ηλικίας είναι. Όλοι πάνω - κάτω σε κοντινές ηλικίες παντρευόμαστε. Και για να ακουστώ και απόλυτα κυνικός, στον δικό μας κύκλο άρχισαν να σκάνε μαζεμένα τα διαζύγια εδώ και 1.5 χρόνο.

*Αυτό* πρέπει να πεις στους νεόνυμφους και να τους ζητάς συγνώμμη κι όχι για τα περιστέρια (μα πόσο χόλυγουντ γινόμαστε ώρες - ώρες...) ;^)

Anonymous said...

Της κολλητής μου ο γκόμενος της ζήτησε να το πάνε σοβάρά, ξέρεις να γνωρίσει τους γονείς του κλπ. Το χειμώνα σιγά σιγά να φτιάχνονται. Εγώ είμαι η κουμπαρούλα που θα φορτωθεί το κουμπαροδάνειο που λές. Αυτή από το γαμπρό περιμένει κοτρώνα, φαντάσου τί θα περιμένει από εμένα. Ελπίζω τώρα που είμαι single, να βρώ έναν ματσωμένο να με γλιτώσει...χα.

Anonymous said...

Πατσιουράκι δεν τα ξέρω αυτά. Αυτό μόνο που μπορώ να πω έξω από τον χορό είναι πως το λαϊκό έσθιμα προτρέπει ακόμα: "Δώσε στον λαό άρτον και θεάματα".Θα πεις ότι είναι άσχετο αλλά για τα θεάματα παντρεύεται ο κόσμος και για το τί θα πει ο λαός...ή καλύτερα πως θα το βουλώσει η κατίνα που κοιτάει το ζευγάρι με μισό μάτι. Πάντως θα προτιμούσα να μου βγει ολόκληρο το μάτι παρά να πάρω δάνειο 70.000;;;!!! ευρώ για να κάνω έναν γαμημένο γάμο. Με 70.000 ρε παίρνεις ένα μικρό διαμέρισμα σε καλή περιοχή...Έλεος. Αλλά τόσο μυαλό έχουν έτσι πράττουν. Δεν σκέφτονται όμως πως πέρα από την ματαιοδοξία τους γεμίζει και το ταμείο των τραπεζών. Τουτέστιν: Με δανεικά κόλυβα δεν κάνεις κηδεία(στη θέση της κηδείας μπαίνει ο γάμος και στην θέση των κολύβων μπαίνουν τα χρήματα).

Φιλάκια...

snikolas said...

Σιγά να μην έπαιρνα δάνειο για να παντρέψω. Θα έλεγα πως δεν μπορώ και τέρμα.

Anonymous said...

...ποια περιστερια? που ζω? που ειμαι?

τεσπα. καλα τα λες. γυφτιες ειναι.

αει σιχτιρι...

spyros1000 said...

ΡΕ ΣΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ,ΘΑ ΞΕΦΡΑΓΚΙΑΣΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ,ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.....

Unknown said...

Βρε 'συ, ο κουμπάρος πληρώνει για να καλύψει εκ των προτέρων το μετά...
Ξέρεις... το "ο κουμπάρος την κουμπάρα" κτλ...

Δράμα πάντως αυτό μετα σερί κλεισμένα σαββατοκύριακα. Κυνηγάω τους φίλους μετο δίκανο για να πάμε για κανά καφέ. Λόττο παίζω κάθε φορά για να βρω ποιός έιναι ελεύθερος :p

Anonymous said...

Γάμος και γέννηση= Η ΄μεγαλύτερη μπίζνα του αιώνα!
Και καλά στο πρώτο, τα μοντάρεις, στο δεύτερο τι κάνεις?

patsiouri said...

Παιδιά σόρι, υπάρχει πρόβλημα με το μπλόγκ και δεν ξέρω τι να κάνω.

Προχτές, όταν επισκέφτηκα τη σελίδα κάποιου μπλόγκερ, ξαφνικά το pc έφαγε ένα σκάλωμα και α΄ρχισε να ανοίγει το παράθυρο αυτό εκατομμύρια φορές, δεν ξεκόλλαγε με τίποτα.

Από εκείνη την ώρα, σε όποια μα όποια σελίδα σας μπαίνω, τη βρίσκω ανενημέρωτη, αλλά δε γίνεται τόσες μέρες να μην έχει γράψει κάτι κανείς, έτσι δεν είναι?
Ακόμη και το press gr κολλημένο στο Σάββατο είναι.

Επίσης, όποιο μπλόγκ ανοίγω, μόνο μπλόγκ, μου βγάζει security allert, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου μπλόγκ. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω,δείχνει πως ε΄χω 50 σχόλια, αλλά ξέρω πως είναι παραπάνω, δεν εμφανίζονται για να σας απαντήσω.

Έχει κανείς ιδέα τι γίνεται???

Agobooks said...

Εμεις οι πολιτικοπαντρεμένοι, δεν ξέρουμε απο κουμπαριές!:)

αντωνης said...

Πατσιουρακι γεια.

Δεν εχω και μεγαλη ιδεα απο τα "κολπα" αυτα, αλλά ετσι οπως το διαβαζω μαλλον εφταιγε το blog εκεινο. Αλλά δεν ξερω να σε βοηθησω πως μπορει να το διορθωσεις.

:)

demetrat said...

όπως τα μάθεις τα φιλαράκια πατσιούρι μου.Άμα θέλουν εσένα γιά σένα ,δεν κοστιζει τιποτα.
Έχω τσεκάρει επίσης πως προχώ ξεπροχώ, επανάσταση ή άνευ, όταν πάνε γιά γάμο, τα περιστέρια τα θέλουνε.
Εγώ και παντρεψα, αλλά ουδεν εξοδο εγινε, εκτος κατι στην εκκλησία, και βάφτισα, τα είχαν όλα έτοιμα, και έδωσα μάχη να κανω δωρο στο βαφτιστηρι μου το σταυρο.
Απλως πιστευω πως ειναι θεμα ισορροπίας η όλη ιστορία.

patsiouri said...

-Αντώνη αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ξένο υπολογιστή. Πήρα τεχνικό και μου είπε πως μάλλον κόλλησε το σύστημα από κάποιο blog στο οποίο ξεπετάγονται διαφημίσεις, μιας και μόνο στα blogs υπάρχει πρόβλημα.

Έχω αφήσει το δικό μου υπολογιστή να καθαρίσει τα cookies και βλέπουμε.

Θερμή παράκληση:
Δε θέλω να αναφέρω το όνομα του blog που πιθανότατα μου προκάλεσε το πρόβλημα, αλλά αν κάποιος από'σας βλέπει πως στο μπλόγκ του έχουν παρεισφρήσει ξένα στοιχεία χωρίς την άδειά του, ας απευθυνθεί στο blogger.
Αργά η γρήγορα μπορεί άθελά του να προκαλεσει πρόβλημα σε κάποιον ή κάποιους άλλους.

Pan said...

Καλησπέρα πατσιουρί.

Κοίτα, η πλευρά της μάνας μου είναι οκτώ αδέλφια!

Άλλα τόσα η πλευρά του πατέρα μου!

Κατάλαβες φαντάζομαι.

Σιγά σιγά πάει καλύτερα το πράγμα.

Ελπίζω να λύθηκε το πρόβλημα.

Μόλις μπορείς ρίξε μια ενημέρωση να ξέρουμε και εμείς τί γίνεται.

Skouliki said...

η αληθεια ειναι ετσι οπως τα λες.....χαλια ...αλλα ετσι οταν ενα συστημα γενικα σε υποχρεωνει και σε χρεωνει ειτε αυτο ειναι δημοσιο αγαθο ειτε θρησκευτικο αστα φιλεναδα... το θεμα παει κατα διαολου

καλη συνεχεια καλες διακοπες

manetarius said...

Καλημέρα Πατσιούρι..κι εγώ το έπαθα χθες αυτό αλλά έκανα restart στον υπολογιστή και δεν δείχνει να έχει πρόβλημα.. τι να πω!

Μιμης Ζερβος said...

ΡΕ,τι γίνεται εκεί έξω? καλοκαίρι κι αντί να πιάσουμε καμια ξαπλώστρα, απο εκκλησία σε εκκλησία?γιατι 'όλοι φέτος? θα ανέβουν οι ΄ταρίφες των παπάδων?

industrialdaisies said...

Πριν από λίγες εβδομάδες έπρεπε να πάω σε ένα γάμο φίλων.

Λοιπόν,η νύφη αγόρασε 2 νυφικά, ναι, καλά διάβασες, 2. Ένα για την εκκλησία, 1 για το τραπέζι. Σκάγανε πυροτεχνήματα, μπουφέδες 15 χιλιομέτρων σε λουξ ξενοδοχείο, χρυσά μανικετόκουμπα, 7όροφες τούρτες, γαμώ το κέρατό μου...

Δεν ξέρω, προσωπικά έχω μία φυσική απέχθεια για χριστιανοηθικολογικά πανηγύρια με πρόφαση ένα "μυστήριο". Αν όμως σε κάποιον σημαίνουν κάτι ευχαρίστως να πάω και να μοιραστώ τη χαρά του (εντάξει, δεν περνάω σούπερ σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά αν οι άλλοι το χαίρονται χαίρεσαι κι εσύ). Όμως τόση υπερβολή, τέτοια ματαιοδοξία με ξενερώνει -μόνο και μόνο γιατί οι γκόμενες μεγαλώνουν με το όνειρο του άσπρου νυφικού και πάνε στα πάρκα όταν είναι πιτσιρίκια όχι για να κυλιστούν στα χώματα αλλά για να βγάλουν βόλτα την κούκλα με το καροτσάκι της (μπλιαχ, μα γιατί το κάνουν αυτό στα παιδάκια);

Τα παιδιά, λοιπόν, δεν θα πάνε διακοπές γιατί μείναν κι αυτοί και οι γονείς τους άφραγκοι. Θα τους λυπόμουνα μέρες που είναι. Αλλά, στην τελική, πόσο μαλάκας είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο;

Και μετά σου λέει "Χωρίσαμε γιατί όλο τσακωνόμασταν". Ε, ναι ρε μαλάκα, άμα τρως τον άλλον όλη μέρα στη μάπα με 50 βαθμούς στην Αθήνα και απένταρος δεν θα σκοτωθείτε; Να μάθεις άλλη φορά να θες φιλέτο σολωμού με γαρνιτούρα από λαχανάκια Βρυξελλών αντί για διακοπές σε νησί.

Αυτά. Έβγαλα την δόση κακίας μου και αποχωρώ κυρία κι ελεύθερη.

Φιλιά!

dyosmaraki said...

Χα χα χα
Πολύ γέλασα με την αφήγησή σου patsiouri μου. Μα πιο πολύ με το κουμπαροδάνειο!!!!
Λοιπόν οι άλλοτε τελετουργικές διαδικασίες που συνόδευαν έναν γάμο, τα βαφτίσια κλπ κλπ έχουν ξεφύγει εντελώς!!!!
Πρόσφατα βρέθηκα σε ένα ξενοδοχείο όπου γινόταν γάμος. Την ώρα που το ζευγάρι έκοβε την τούρτα άστραψε και βρόντηκε ο ουρανός από πυροτεχνήματα. Σκιάχτηκα! Λες και γινόταν πόλεμος!
Λοιπόν, όποιος blogger θέλει σεμνό και ταπεινό γάμο το μαγαζί διαθέτει δωρεάν συμβουλές!!!!
Εχω βοηθήσει καμιά 10ριά φιλενάδες και φιλενάδους....
Είτε πολιτικός είτε θρησκευτικός ο γάμος μπορεί να γίνει με λίγα χρήματα....Ολα τα άλλα είναι για επίδειξη με έντονο το στοιχείο της υπερβολής!!!!
Οσο για τους γάμους καλά νάναι όλα τα παιδιά που παντρεύονται μες το κατακαλόκαιρο αλλά εγώ λυπάμαι συνήθως Σαββατοκύριακα βρίσκομαι εκτός. Εάν κανείς κάνει το γάμο του άνοιξη και φθινόπωρο ευχαρίστως να παρευρεθώ!!!! Μην τρελλαθούμε....
Εκτός κι αν κάνεις τον δικό σου γάμο οπότε θα πω χαλάλι της....!!!!

m_stelios said...

Δε ξέρω τι λέτε εγώ παντρεύτηκα με μηδέν και με τα δώρα ντύσαμε το σπίτι μας.Η αλήθεια είναι ότι λεφτά για διακοπές δεν έχουμε καθώς οι τράπεζες και το υποθηκοφυλακείον μου έφαγαν όλη την καβάτζα αλλά δε μπορείς να τα έχεις και όλα.Σίγουρα δε θα πάρω δάνειο για να πάω διακοπές το Μπαλί που είχα στο πρόγραμμα μπορεί να περιμένει κάνα χρόνο δε θα πάει πουθενά.Θα πάρω το καταγρατσουνισμένο αμαξάκι μου που δεν έχει και ΚΤΕΟ τη γυναίκα μου μια σκηνή και λίγα ευρά και αν στο δρόμο με γράψουν δε βαριέσαι ρε αδερφέ δε θα σκάσω ούτε θα μαλώσω με τη γυναίκα μου για το χρήμα.Όλοι γύρω μου έχουν βαλθεί να με πείσουν ότι περνάει κρίση όλος ο κόσμος αλλά δε με πείθουν.Ο μικροαστισμός είναι η καινούργια trendy μόδα και βλέπουμε και τα αποτελέσματα από το κοινωνικό σοκ που υπέστη ο κόσμος καθώς δεν μπορούν να πράξουν το αγαπημένο σπορ του "πάμε για ψώνια".
Όσον αφορά εσάς που πιστεύεται οφείλω να σας πω ότι δεν υπάρχει απώτερος σκοπός σε αυτή τη ζωή όλα γύρω από το χρήμα γυρίζουν.Έχετε επιλογή να χαθείτε αν θέλετε σε καμιά tribe του Αμαζονίου αλλά κάντε το τώρα γιατί θα τον κάψουν και αυτόν κάποια στιγμή.Και θα κλείσω με τον ίδιο τρόπο του Jimmy Panousi "Γαμώ το σπίτι σας γαμώ κολοαμερικάνοι".

faraona said...

Patsiouraki μου
απλα θα πω οτι εισαι απαιχτηηηη!!!!

Anonymous said...

ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ.
ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΓΑΜΟ.
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Nyala said...

Αυτό με τα περιστέρια δεν το έχω ξανακούσει ... φρίκη! Έχω ακούσει για κροτίδες και πυροτεχνήματα, μπαλοθιές και διάφορα άλλα που σχετίζονται με χαρακώματα και πολέμους. Αυτό που με κατέπληξε είναι η είδηση από ένα γάμο κοσμικού ζευγαριού (νομίζω ο γαμπρός ήταν γιος ενός από τους πιο επιφανείς -και γελοίους- κοσμηματοπώλες της Αθήνας)Το ζεύγος έκανε πρόβα επί μήνες για το βαλς που θα χόρευε στο γάμο! Κουφό αλλά αληθινό! Το άπαιχτο όμως στην όλη υπόθεση είναι η νέα μόδα με τους γάμους στα νησιά - αυτό το ξεκίνησε η ολιγαρχία των πλουσίων που επινοεί κάθε λίγο και λιγάκι νέους τρόπους για να ξοδεύει τα αμύθητα ποσά που κερδίζει στις επιχειρήσεις και το ακολουθεί με ευλάβεια όλη η ελληνική κοινωνία που συνεχώς γκρινιάζει για την ακρίβεια, την ανεργία, τις τιμές του πετρελαίου και όλες τις πληγές του Φαραώ...

vlacha said...

Έγραψες ακόμα μια φορά με το ποστ σου!!!! Δεν συμφωνώ με όλα, αλλά ο τρόπος που τα γράφεις είναι κορυφαίος! Φιλιά

ATHENA said...

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΑΦΕΙΑ!

ria said...

τα καλέσματα? που τα πας τα καλέσματα!
να είναι μεταξωτό το χαρτί, ανάγλυφα χρυσά τα γράμματα, και με μπόνους το μέγεθος σαν εφημερίδα διπλωμένη στα δυο! υπάρχει μεγαλύτερο πέταμα χρημάτων?

άσε τα άλλα, ρύζια σε σακουλάκια με το ρύζι χρωματιστό και τα σακουλάκια από δανδέλα, χαζομάρα που μας δέρνει!, μπομπονιέρες με την άρτα και τα γιάννενα, και φυσικά το γλέντι που αν δεν έχει βεγγαλικά και λοιπά εφέ δε λέει!

πεταμένα λεφτά. αν σώνει και καλά οι γονείς θέλουν να πετάξουν τόσα λεφτά, γιατί δεν τα δίνουν στους νεόνυμφους να πάνε κανά ταξίδι, να αγοράσουν αυτοκίνητο ή να πάρουν σπίτι?

patsiouri said...

-Deco αυτό που αναφέρεις είναι τραγικό. Φυσικά, για μία ακόμη φορά φταίει η υπερβολή μας, αφού μπορείς κάλλιστα να επιλέξεις να γεννήσεις σε δημόσιο μαιευτήριο όπως λέει ο Αντώνης και όχι στο Μητέρα η το Ιασώ που πίστεψέ με, έχω νοσηλευτεί εκεί και τα έξοδα είναι υπέρογκα! Καταλαβαίνω πως η γυναίκα αισθάνεται ασφαλέστερη αν γεννήσει εκεί που βρίσκεται ο γιατρός της, αλλά αν δεν περισσεύουν χρήματα, ο.κ, και ο άλλος μαιευτήρας είναι, όχι χασάπης! Οι ιατρικές εξετάσεις βέβαια που είναι πανάκριβες, πρέπει να βγουν στην ώρα τους και φυσικά αυτό δε γίνεται στο δημόσιο, είναι μεγάλο θέμα.
Όπως επίσης τα βλαστοκύτταρα, οι υπέρηχοι κτλ καθώς και οι ιατρικές επισκέψεις. Αλλά παιδί σου είναι, τι να κάνεις? Αναγκαστικά θα τα λουστείς αλλιώς καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου.

Όσο για τις κηδείες, έχω μια απορία. Αν παρεις ένα τηλ. το Δήμο η δεν ξέρω ποιόν άλλο υπεύθυνο και πεις πως πέθανε ένας φίλος σου στην ψάθα, δεν έχει παιδιά, ανήψια, συγγενείς, κανέναν και άφησε πίσω του μόνο χρέη, τί γίνεται?? Άθαφτος δε γίνεται να μείνει. Τί τους κάνουν?

-Αντώνη:
Άκου εκεί τόσα χρήματα για να γεννήσεις στο δημόσιο!!! Απίστευτο! Αυτό με τα βλαστοκύτταρα το δικαιολογεί το ΙΚΑ???
Όσο για τις εξωσωματικές που ανάφερε ο Deco, άλλο πονεμένο θέμα. Είναι αλητεία που δεν καλύπτονται ενώ καλύπτονται με "τρόπο" οι κωλοπλαστικές ανόρθωσης γλουτού.
Αν και είμαι κατά της εξωσωματικής. Πιστεύω πως δύο-τρεις προσπάθειες και όχι 8 και 10 που ακούω, είναι αρκετές. Μετάα, καλό είναι να το ψάξει το ζευγάρι αλλιώς...Φοβάμαι τα πολλά φάρμακα και τις μακρυπρόθεσμες επιπτώσεις τους στον καινούριο οργανισμό, γι'αυτό...
Όσο για τις κηδείες...εκείνη την ώρα για τον καθένα μας μόνο αυτό δε θα μας απασχολεί!

-Geokalp:
Βασικά άνοδος του επιπέδου ζωής δεν είναι να σ'έχει σταμπάρει ο λευκός Τειρεσίας τουλάχιστον επειδή πήρες δανειάρα για να παντρέψεις την κόρη!!! Αλλά όλα από'μας ξεκινάνε...

-Manetarius:
Σου κράτησε μούτρα, α χα χα χα χα!!! Και ήξερε ότι παντρευόσουν??? Κι'εγώ ειχα πει σ'ένα συμμαθητή μου στην Α Γυμνασίου πως θα τον παντρευτώ, λες να με ψάξει να με καθαρίσει για αθέτηση υπόσχεσης???
Ήμαρτον!

patsiouri said...

-Koύλπα:
Δε βαριέσαι, άλλοι αφήνονται στις ορέξεις των οικογενειών για το τι δουλειά θα κάνουν...αυτό το "θα γίνει γιατρός" ισχύει ακόμη!!!

-Ατρον
Φτωχογκλαμουριά, όπως το'πες, Και στους γάμους και στις διακοπές εσχάτως! Μας έχει περικυκλώσει! Για το παιδί μπορείς να βρεις και ξενοδοχείς, δωμάτια κτλ που δέχονται, ευτυχώς δεν είναι όπως παλιά, έχουν αυξηθεί αλματωδώς οι ζωόφιλοι!!!

-Έλλη:
Καλά ξεμπερδέματα ρε κοριτσάκι!!!
Αφού εσύ θα κάνεις στρατιωτικό γάμο βρε! Με καψόνια και τα ρέστα!

-azrael:
Καλωσήρθες αν και μ'έπιασες πάνω στο πρόβλημα και σε δανεικό pc!
Να σου πώ, για μπίζνα δεν ακούγεται κακό! Με τον κολλητό μου είχαμε πει αν ποτέ στριμωχτούμε τρελά να κάνουμε τρεις γάμους, έναν Αθήνα, έναν στο χωριό μου και άλλον έναν στο δικό του όπου η νύφη περπαταέι στον κεντρικό του χωριού, ο κόσμος είναι μαζεμένος σαν σε παρέλαση και καρφιτσώνει πάνω της κατοστάευρα!!!
Από την άλλη, σκέφτομαι πόσο κουτσομπολεύουμε στις παρέες εκείνους που στέλνουν προσκλητήριο με αριθμό λογαριασμού και αλλάζω γνώμη! Αξιοπρέπεια!

patsiouri said...

-Τανιλα:
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό με το χέσιμο αλλά ναι!!!
Χαίρομαι πολύ για τις κολλητές σου και σένα. Κάτι μου λέει πως τα γυναικεία κοινόβια και τα κοινόβια γενικότερα θα γνωρίσουν μέρες δόξας σε καμιά τριανταριά χρονάκια, λίγο οι "αδιέξοδες ανθρώπινες σχέσεις", μπου χα χα, λίγο η βενζίνη και τα πάγια που έχουν φτεράαααα, λίγο τα εκατό φάρμακα που θα κουμπώνουμε τη βδομάδα τότε αν ζούμε, λίγο ο φόβος για τους κλέφτες που βασανίζουν ηλικιωμένους...βρε λες να το κάνουμε μπίζνα???

-Γλυκοκερασοζουζούνα:
Η συμβίωση εμένα μ'αρέσει, υπό ρεαλιστκούς όρους βέβαια και όχι "Παρ'το στεφάνι μας, παρ'το γεράνι μας, εμείς οι δυό κι'άλλος κανείς και τέτοια".
Το "για πάντα" με τρομάζει αλλά έχουν αλλάξει οι εποχές και δεν είναι "υποχρεωτικό".
Απορώ γιατί τώρα παντρεύεται ο κόσμος λιγότερο, αφού με την πρώτη ευκαιρία μπορείς να πάρεις διαζυγιο!
Παλιά που ήταν σπάνιο να πάρει κάποιος την απόφαση να χωρίσει ήταν που έπρεπε να το σκέφτονται εκατό φορές, κι'ίμως παντρεύονταν σωρηδόν, παράξενο!
Θα μου πεις δεν υπήρχε η συμβίωση..

-Αν Λου:
Πω πω...Σας εύχομαι (εφ'όσον κι'εσείς το επιθυμείτε βέβαια), θρησκευτικά βαφτίσια και γρήγορα ώστε να παρηγορηθεί.
Μπορείτε πάντα βέβαια να κάνετε ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ.
Απορώ γιατί δεν έχει τόση απηχηση όσο ο πολιτικός γάμος. Εγώ πάντως θα το έκανα. Και τα ξαδερφάκια μου που δε βαφτίστηκαν σε εκκλησία μια χαρά είναι (εικοσάχρονα τώρα πια...)

-Μπαμπάκης:
Διάβασε το σχόλιό μου στη Ζουζούνα παραπάνω!
Εμένα πιο πολύ απ'όλα με εκνευρίζει αυτό που΄είπε ο Άτρον, η φτωχο γκλαμουριά. Μου φαίνεται το ίδιο με το να αγοράσεις τσάντα Prada μαιμού ή με δόσεις. Αν σου περισσεύουν (και δεν αυτοθεωρείσαι κορόιδο να σκάσεις τόσα λεφτά για...τσάντα) πάρτη! Αν δε σου περισσεύουν και οι κινέζοι μια χαρά τσαντούλες έχουν!

Όσο για τα διαζύγια...σκέφτομαι τον εαυτό μου, να έμενα αυτή τη στιγμή μόνη με δύο ή και ένα παιδί, με τα χρήματα που βγάζω και με πιάνει ναυτία. Και μάλλον δε θα έπαιζαν καν τα χρήματα που βγάζω γιατί κάποιος πρέπει να μεγαλώσει και τα παιδιά...
Πρακτικά λοιπόν είναι φιάσκο.
Συναισθηματικά, μπορεί και χειρότερο.
Δεν παύω όμως να πιστεύω πως το διαζύγιο είναι υγεία. Για όλους. Και αρκετοί δεύτεροι γάμοι είναι απείρως πιο πετυχημένοι από τους πρώτους.
Μαλακία βέβαια να χωρίζεις με το παραμικρό, εφ'όσον υπάρχουν παιδιά στη μέση. Εκεί είναι που πρέπει να το τραβήξεις απ'τα μαλλιά...

patsiouri said...

-Lianne:
Λοιπόν, αρνήσου τώρα. 700 ευρώ παίρνεις, ήμαρτον! Σιγά μην πάρεις και δάνειο! Εκτός αν ο γενναιόδωρος κουμπάρος σου δεν έχει πρόβλημα η παρουσία σου να είναι συμβολική!

-Island:
Με 60.000 ευρώ αγόρασαν οι δικοί μου ένα τέλειο δυαράκι στην επαρχία για τα γεράματά τους!
Και καλά κάνανε!
Σιγά μην τα φυλάγανε να μας παντρέψουν (αν και μας μας ρώτησαν μήπως!!!)

-Νικόλας:
Όπως πάντα συμφωνούμε απόλυτα.
Μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη.
Γιατί να ντρέπεσαι να πεις "δε μπορώ" για οποιοδήποτε θέμα??
Εχω ένα γνωστό που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.
Εχει κάνει συμφωνία με τον εαυτό του, την τελευταία βδομάδα του μήνα να μη χαλάει ούτε ένα ευρώ για προσωπικά έξοδα! Την ονομάζειη "Εβδομαδα ΔΕ ΜΠΟΡΩ"!!!

-Εξώφθαλμη:
Στο μοναστήρι δε ζεις καλέ??? Εκτός αν μετακόμισες στις σπηλιές!

-Σπύρος:
Σου έχω απαντήσει στο μπλόγκ σου! Πάντως είναι παρα πολλά τα χρήματα που αναφέρεις, πάρα πολλά!

-Dathiir the abban:
Άμ αυτοί που παντρεύονται μέσα σε τριήμερο??? Μια γαμημένη αργία έχει ο κόσμος καλέ μου άνθρωπε, θέλει να φύγει!!!!!

patsiouri said...

-Ανωνυμε:
Το πρωτο μπορείς να το κάνεις και με έξοδα μηδέν, η και καθόλου (να μην το κάνεις).
Το δεύτερο δυστυχώς είναι ακριβό αλλά και δε μπορείς να κάνεις αλλιώς.
Τώρα να γεννήσεις κάτω από το δέντρο με τη μαμμή του χωριού χωρίς προγεννητικό έλεγχο...πρέπει να είσαι καθυστερημένος.
Θα συμβούλευα κάποιο ζευγάρι που στενεύεται με την εγκυμοσύνη, να βρει ένα γυναικολόγο εμπιστοσύνης σε δημόσιο νοσοκομείο, η ακόμη καλύτερα, χίλιες φορές να πληρώνει τις βενζίνες και να κάνει τη δουλειά του σε νοσοκομείο της επαρχίας...

-N.Ago:
Εμείς οι ανύπαντροι επίσης!!!!

-Δήμηρα:
Συμφωνώ απόλυτα, θέμα ισορροπίας και πολιτισμένων ανθρώπων και όχι γύφτων.
Αν διαβάσεις τις απαντήσεις μου στην πρώτη παρτίδα σχολίων για τον παραλίγο κουμπάρο του κολλητού μου θα καταλάβεις!

-Παν:
Το πρόβλημα δεν εχει λυθεί αλά βαριέμαι να ασχοληθώ. Μαθαίνω πως στο δικό μου υπολογιστή τα σχόλια έχουν κολλήσει στο 60!

-Σκουλήκι:
"οταν ενα συστημα γενικα σε υποχρεωνει και σε χρεωνει ειτε αυτο ειναι δημοσιο αγαθο ειτε θρησκευτικο αστα φιλεναδα... το θεμα παει κατα διαολου "

Σε χρεώνει, δε σε υποχρεώνει! Μόνος σου υποχρεώνεσαι. Η λέξη "αγαθό" με τη λέξη "θρησκευτικό" δε συμβαδίζουν!
Εκεί που το σύστημα και σε χρεώνει και σε υπεχρεώνει, είναι στα θέματα υγείας που δε μπορείς να κάνεις αλλιώς...
Φιλάκια πολλά πολλά!

patsiouri said...

-Manetarius:
Όταν λες το ίδιο εννοείς πως είχαν κολλήσει όλα τα μπλόγκς???
Εχω κάνει εκατό φορές restart αλλά τίποτα, το πρόβλημα υπάρχει, τα πόστ τα βλέπω με εκατό encoding γιατί βγαίνουν κινέζικα και τα νέα δεν εμφανίζονται...

-Μίμης Ζερβός:
Ελα ντε καλοκαιριάτικα!
Κρίμα που δε θα ζω όταν θα έρθει η μέρα που θα ξυπνήσει ο κόσμος και οι παπάδες θα κλαίνε για μια συνταξουλα μόνο!

-Industrial daisies:
"Δεν ξέρω, προσωπικά έχω μία φυσική απέχθεια για χριστιανοηθικολογικά πανηγύρια με πρόφαση ένα "μυστήριο". Αν όμως σε κάποιον σημαίνουν κάτι ευχαρίστως να πάω και να μοιραστώ τη χαρά του (εντάξει, δεν περνάω σούπερ σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά αν οι άλλοι το χαίρονται χαίρεσαι κι εσύ)"

Δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο, ειδικά όταν πρόκειται για άτομα που τους τρέχουν...
Όταν δεν εχεις χρήματα, άστο ρε φιλαράκι γιατί μεθαύριο θα κάνεις παιδί και θα έχεις τα έξοδα που αναφέρει ο Αντώνης που δε θα'ναι και επιλογή σου, είναι υποχρεωτικά.

ΔΥΟ ΝΥΦΙΚΑ???????????
Τι άλλο θ'ακούσουμε!

-Δυοσμαράκι:
Μη φοβάσαι συντρόφισσα, δεν κινδυνεύεις από μένα!!!
Πω πω , και τα βεγγαλικά ξενέρωμα είναι.
Όντως το νόημα έχει χαθεί και άντε βρέστο!

-Στελιος:
Πόσο δίκιο έχεις.
Ξέρω κι'αλλους που παντρεύτηκαν με έξοδα μηδέν, πήγαν γαμήλιο ταξίδι τριήμερο στο Νάυπλιο και το καταδιασκέδασαν.
Όταν είσαι υγιής, έχεις την (όποια) δουλειά σου, ένα σπίτι να μένεις και μπορείς να φας και να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου,είσαι αχάριστος αν κλαφτείς για οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα λίγο η πλύ κάποιοι στενευόμαστε αλλά δεν έγινε και τίποτα ρε άνθρωπε να μην πας διακοπές μια χρονιά, δεν έγινε και τίποτα αν σου κοπεί το τηλέφωνο για λίγο, δε θα πεθάνει κανείς αν μείνεις και χωρίς αυτοκίνητο (εγώ που δεν οδηγώ, καθόλου δε μου λείπει, μια χαρά κινούμαι και στην πατρίδα κατεβαίνω με το ΚΤΕΛ.)

Να κλαίμε αν χάσουμε την υγεία μας η τη δουλειά μας(στα 50 γιατί αν είσαι νέος δουλειές όπου να'ναι υπάρχουν).
Αυτά.

patsiouri said...

-Φαραοννα:
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!
Να μη ρωτήσω πως περνάς, έ??????

-Ανώνυμε:
Τρεις θρησκευτικούς????
Μαμά μου!
Αν ήταν γυναίκα μάλλον δε θα έκανε ούτε και το δεύτερο, θα τον έκανε πολιτικό, μάλλον όμως ήταν η πρώτη φορά των συζύγων του και θέλανε νυφικούλι, έ???
Τουλάχιστον είναι μαζί με την τρίτη?

-Νυαλλα:
Καλωσήρθες!

"Το ζεύγος έκανε πρόβα επί μήνες για το βαλς που θα χόρευε στο γάμο! Κουφό αλλά αληθινό! "

Μετά τα δύο νυφικά της industrialdaisies αυτό! Τι άλλο θα διαβάσω σήμερα!!!

Όσο για τη μόδα, την ακολουθείς πιστά αν έχεις φράγκα και αν είσαι θύμα. Μόνο τότε. Τα θύματα λοιπόν να κόψουν την κλάψα γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουνε να φάνε και δεν ξέρουν τι θα πει "γάμος σε νησί" γιατί δεν έχουν ούτε πέντε ευρώ να αγοράσουν τα περιοδικά για τα οποία φωτογραφήθηκε ο μαλάκας με τη φώκια του.
Να'σαι καλά!

-Βλάχα:
Πάλι στα μπλόγκς γυρνάς????
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΙΠΑΜΕ!!! ΤΩΡΑ!!!

-Αθηνά:
Σου άρεσε, έ?????
Ελπίζω να φτιάξω σύντομα το pcaki να τα λέμε πιο συχνά, μετά τις διακοπές βέβαια...

-Ρία:
Καλέ σταμάτα, θα ξεράσω, τα είχα ξεχάσει αυτά τα extra tips!!!!

Οι γονείς έχουν αγοράσει στην πλειοψηφία τους αυτοκίνητο στον κανακάρη η τη μπουμπούκα τους από τότε που έμενε μαζί τους, επίσης οι έρευνες λένε πως το 50/100 των γονιών αγοράζουν με το εφάπαξ τους σπίτι για τον κανακάρη η τη μπουμπούκα, οπότε ο ένας από τους δύο θα εχει που να μείνουν, άρα τι μένει???
Το ταξίδι???
Μα τους το κάνουν δώρο ούτως η άλλως η το βγαζουν από τα δωρα!
Ε, που θα τα χαλάσουμε λοιπόν τα εβδομήντα χιλιάρικα????

Katerina ante portas said...

Βρε τι κάνουν καλοκαιριάτικα οι μελλόνυμφοι και οι νεόνυμφοι στον κοσμάκη!

suspiria said...

Καλή φάση. Ευτυχώς οι νυν φίλοι μου δεν έχουν τάσεις γάμου :)

Side21 said...

Άκου κουμπαροδάνειο !!!
Χριστέ μου τι θ' ακούσουμε ακόμα ...

elf said...

Όπως είχε πει και ο Λούκυ Λούκ: "Ο γάμος είναι ένας υπέροχος θεσμός που επιτρέπει σε δυο ανθρώπους ν'αντιμετωπίζουν μαζί τις δυσκολίες που θα είχαν αποφύγει αν δεν είχαν παντρευτεί."

Μπουρμπουλήθρα said...

Λογω οικονομικων αδυμανιων αρνηθηκα να γινω κουμπαρα σε μια φιλη.. Πρεπει να εισαι ζαμπλουτος για να κανεις μια κουμπαρια σημερα.. Οχι ομως να φτασουμε να παιρνουμε και δανεια για γαμους.. Τραπεζες, ολο καινουργιες ανακαλυψεις ειναι! Καλημερα!

mistiriO/S said...

Έχω υποσχεθεί να γίνω κουμπάρος για μία και μοναδική φορά και επειδή είμαι βράχος ηθικής δεν παίρνω ποτέ πίσω τις υποσχέσεις μου (γι' αυτό και υπόσχομαι σπάνια). Και αν χρειαστεί να πάρω κουμπαροδάνειο θα το πάρω το ... τιμημένο. Απλά αν χωρίσουν δεν τους γλυτώνει τίποτα!

------ said...

καλημερα σου!!!
καλά μεγάλη πλάκα!!!!
Να σε ρωτήσω κάτι;
Να διαβάσω αυτην την ανάρτηση στην αποψινή εκπομπή μου;
Αν ναι είμαστε εντάξει αν οχι δεν πειράζει άλλη φορά.
Πάντως όπως και νάχει σ`ευχαριστώ.
Νανά Τσούμα ΝΕΤ 105,8

Ασκαρδαμυκτί said...

Πατσούριον, εγώ το έλυσα γρήγορα το πρόβλημα (βέβαια, με ευνόησε και η τύχη): δύο ζευγάρια που πάντρεψα χώρισαν στο άψε σβήσε! Κι ένα πιτσιρίκι που βάφτισα βγήκε ομοφυλόφιλος! Οπότε έπεσε "σύρμα" και δεν με καλεί κανένας σ' αυτές τις βαρετές εκδηλώσεις! Χεχε

Σοφία said...

70.000 για ένα γάμο; Θεός φυλάξοι!!! Πόσους κάλεσαν πια; Και τι τους τάισαν; Eίμαι υπέρ του να κάνεις τρελό γλέντι όταν παντρεύεσαι, αλλά υπάρχουν και όρια!

Έχω παντρέψει μία φορά, και βαφτίσει 5, αλλά ποτέ δεν έχω ξεπαραδιαστεί ως κουμπάρα. Μάλλον είμαι τυχερή και δεν έχω φίλους ψώνια. Φιου!

(Τα περιστέρια μεγάλη μαλ@κία όντως).

Anonymous said...

Το να ξεκινάς τη νέα σου ζωή (κατα)χρεωμένος είναι η μεγαλύτερη μαλακία που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου (πες στους φίλους σου).
Και στη σχέση σου.
Παθών.

Γιώργος

Marina said...

Ακου να δείς πατσιούρι πώς δουλεύει η μηχανή (κάτι ξέρω έχω παντρευτει 2 φορές με 3 τελετές)
1) Ο θρησκευτικός γάμος σημαίνει ΟΛΟ το σόϊ και φίλοι σου να τσακισθούν να έρθουν. Μπορεί να γίνει στην Αθηνα ή και στην Ανω Κουτσούφλιανη, θα βρούν τρόπο να παραστούν, γιατί και εσύ/οι γονείς σου πήγατε στα αντίστοιχα δικά τους.
Γάμος = δώρα. Με σύγκριση. Εσύ δεν το καταλαβαίνεις, το καταλαβαίνει η μάνα σου. "πώ πω! τι κρύσταλλο σου έστειλε ο θείος Κοκορίκος! Ενώ ο ανεπρόκοπος Αντρέας την έβγαλε την υποχρέωση με ένα βάζο της δεκάρας" Και τα δύο στον κ..λο σου θα τα βάλεις, άσε που θα τσακισθείς να τα αλλάζεις ΑΝ αλλάζονται και δεν είναι η πάσα-της-πάσας. Εσύ μπορεί να είσαι της αριστοκρατίας, το σόϊ σου/του γαμπρού όμως να είναι τσόκαρα, στα οποία μετράνε όλα αυτά. (Προσωπική πείρα έτσι ήταν το σόι του πρώτου μου άντρα)
Γάμος = δεξίωση. Ποιός θα την πληρώσει, αδιάφορο. Πρέπει να δείξουμε τα αρχ.. σε όλους.
2) Ο Πολιτικός γάμος δεν θα σε σώσει. Γλυτώνεις κερια κλπ αλλά τα δώρα + δεξίωση ΘΑ ΤΑ ΦΑΣ.

Γιατί ο Ελληνας έχει αξιοπρεπή πενία. Στο δίσκο να βγεί, να δανεισθεί, να ΄στήσει..θα κάνει γάμο τριζάτο για τη κόρη!

Marina said...

Επεξήγηση για τις 3 τελετές. Νόμιζα η άσχετη ότι αν έκανα πολιτικό γάμο θα γλυτωνα χρήματα..τρομάρα μου! Το έφαγα το πακέτο μετά ΟΛΟ.
Ασε που πλήρωσα για 2 νυφικά. Ενα για τον Προτεστάντικο γάμο στο εξωτερικό, άλλο για τον πολιτικό γάμο στην ίδια χώρα. Αλλο μπουκέτο, άλλη κουάφ..

Στο δεύτερο γάμο τη ξαναπάτησα. Παντρεύτηκα με ένα φουστάνι, και τους δεξιώθηκα όλους.

Μετά απο αυτά ...είμαι εναντίον του γάμου. Αει στο διάλο!

patsiouri said...

-Katerina:
Αστα Κατερίνα μου, τρομοκρατία!

-Suspiria:
Ευτυχώς ούτε οι δικοί μου...

-Side21:
Φθινοπωροδάνειο...
Σε περίπτωση που γυρίσεις καταχρεωμένος από τις διακοπές!

-Ελφ:
Α χα χα χα χα!!!!!!

patsiouri said...

-Μπουρμπουλήθρα:'
Συμφωνώ απόλυτα.
Κι'εγώ θα είχα αρνηθεί αμέσως!

-Μυστήριος:
Αμα είναι για μια φορά...σε συγχωρούμε!!!!
Αν (που ελπίζω δεν) χωρίσουν...
όταν σου βγαίνει μάπα το καρπούζι πρέπει να ζητάς τα λεφτά σου πίσω!

-Νανά:
Εμείς τα'παμε, να'σαι καλά!

-Ασκαρδαμυκτί:
Ετσι ακριβώς και ο πατέρας μου! Δύο ζευγάρια χώρισαν και το βαφτιστήρι δεν έγινε ομοφυλόφιλος αλλά μπάτσος!
Πλήγμα για την τιμή μας!
(Χωρίς παρεξήγηση για ένα μικρό ποσοστό των αστυνομικών που είναι μια χαρά στη δουλειά τους...)

patsiouri said...

-Σοφία:
Είσαι όντως πολύ τυχερή.
Συμφωνώ κι'εγώ με την υπερβολή και το χαβαλέ και τους άπειρους καλεσμένους στο γάμο.
Τι καλύτερο!
Όταν τα έχεις όμως...
Είναι όπως το αμάξι, αν τα'χεις, πας και αγοράζεις Φερράρι, αν δεν τα'χεις, μεταχειρισμένο και πολύ σου είναι!

-Ανώνυμος (Γιώργος):
Δεν το εχω ζήσει αλλά είμαι σίγουρη.
Για να το λες κι'εσύ που το'χεις ζήσει κατι παραπάνω θα ξέρεις.
Ασε που ειδικά το νέο ζευγάρι δεν πρέπει να είναι χρεωμένο στην αρχή γιατί μπορεί να σκάσει απρόοπτα και το πιτσιρίκι κι'εκεί να δεις έξοδα!
Τότε θα σου χρειαστούν στ'αλήθεια!

-Μαρίνα:
Α χα χα!!!
Εχω πεθάνει στο γέλιο!
Χαρά στο κουράγιο σου!!!
Ειλικρινά!

Anonymous said...

Φιλενάδα έγραψες πάλι...γέλασα και θυμάμαι και τα δικά μου , μία φορά έγινα κουμπάρα και βάφτισα και το παιδάκι τους...σύνολο περίπου 3.000ευρώ έξοδα.
Χαλάλι μεν αλλα πιστεύω οτι οι απαιτήσεις των ζευγαριών είναι παρατραβηγμένες...ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη ...αμαν πια.

Anonymous said...

Το χειρότερο από όλα είναι οτι τα φρου φρου τα κάνουν αυτοί που δεν έχουν μια για διαφήμιση.

Ξέρω μια που έφαγε όλη την Κηφισιά ένα μήνα για να στολίσει την εκκλησία με στάχια που πλήρωσε 600 ευρώ κι όταν τα είδα έπαθα συγκοπή από το πόσο μαλακια ήταν.

Οτι μας πουλάνε το τρώμε ανεπιφύλακτα!

Anonymous said...

check tis out:www.vasoulaswedding.blospot.com