Friday, August 22, 2008

LIVE YOUR MYTH IN GREECE


Τι σπλατεριά καλοκαίρι ήταν αυτό από εκατό μεριές?
Τι στις ειδήσεις, τι real life…τα είδα όλα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη φίλη μου την Ε. που τη ντύνουμε νυφούλα στις 6 του Σεπτέμβρη και θα μας χαρίσει ένα αξέχαστο τριημεράκι στην αγαπημένη μας παραλία (που κατα βάση είναι χάλια αλλά πάνω της μεγαλώσαμε), στο αγαπημένο μας ξενοδοχειάκι ([που κι’αυτό χάλια είναι αλλά το έχουν χτίσει και ανακαινίσει εκατό φορές οι αναμνήσεις μας και μια ζωή αναρωτιόμαστε πως θα αντιδρούν τα εγγόνια μας που σίγουρα θα κάνουν παρέα με τα εγγόνια των σημερινών ιδιοκτητών και φίλων, όταν τα φαντάσματά μας θα ξεπετάγονται και θα ρωτάνε «Μπουουου, γιατί κάθεσαι στο σκαμπώ μου???» αφού ΣΤΑΝΤΑΡ θα το’χουμε στοιχειώσει, δεν υπάρχει περίπτωση…όπα, το’χασα, πού είχαμε μείνει…ά, στην Ε. και το Σ. που κάνουν την ύστατη προσπάθεια να με πείσουν πως μπορώ κι’εγώ να απολαύσω μερικές μέρες ενός ήσυχου μικροαστικού καλοκαιριού αφού το υπόλοιπο ήταν ΣΧΕΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!

Πάντα ήμουν ΄ενας πολύ ευδιάθετος, ήρεμος και συνεννοήσιμος άνθρωπος. Τα γλομπάκια που μου ανάβουν τις περιόδους που πήζω στη δουλειά, κατεβάζουν παροχή από το πρώτο δευτερόλεπτο που εγκαταλείπω την τίμια εργασία μου. Όταν δε εγκαταλείπω την Κόλαση (έτσι αποκαλώ την Αθήνα από τέλη Μάη ως τέλη Σεπτέμβρη, κατά τα’άλλα τη λατρέυω) νιώθω σαν δέκα Μητέρες Τερέζες μαζί, έτοιμη να σκορπίσω απλόχερα την αγάπη και την καλή μου διάθεση παντού, ακόμη και στους εχθρούς!

Αμ δε! Φέτος η ζωή είχε άλλα σχέδια…
Και θέλω τη γνώμη σας γι’αυτό.
Εγώ παραφρόνησα ξαφνικά ή κάποιοι γαμημένοι νησιώτες ιδιοκτήτες ξενοδοχείων η ενοικιαζόμενων ή ξενοδοχείων πάσχουν από την ασθένεια του Ναπολέοντα που είχε κι’ένα λόγο να είναι μεγαλομανής, αυτοκράτορας, remember??????????????????
Δεν έχω τσακωθεί ποτέ στη ζωή μου στις διακοπές ή σε κάποια έξοδό μου, ποτέ.
Αντιθέτως, απεχθάνομαι τον κόσμο που βγαίνει έξω έτοιμος να ξεκαβλώσει πάνω στον κάθε δυστυχή σερβιτόρο, υπάλληλο, πωλητή κτλ που είναι αναγκασμένος να τον υποστεί.
« Το επίπεδο του ανθρώπου διαφαίνεται μόνο από ένα πράγμα», υποστηρίζει ο τρισμέγιστος Χατζηφωτίου στο υπερπόνημα «Το Κολωνάκι πριν την Άλωση».
Από το πώς μιλάει στο σερβιτόρο.
Και έχει απόλυτο δίκιο.
Δεν έχω παραπονεθεί ποτέ και για τίποτα σε μαγαζί (εκτός αν ήταν κάτι συνταρακτικό που δε’μου ρχεται αυτή τη στιγμή…). Αποφεύγω συστηματικά τις παρέες κακογαμημένων που με το που κάθονται κάπου αρχίζουν τη μουρμούρα: Τα καθίσματα είναι άβολα, Το φαγητό είναι χάλια (ΠΑΝΤΑ όμως!), το ποτό είναι δυνατό/ελαφρύ/ντεμί αλλά εγώ το ήθελα δυνατό, ο καφές τα ίδια, ο σερβιτόρος δε μας είδε στα πρώτα δύο λεπτά…Προσωπικά θεωρώ πως όποιος δίνει σημασία στις λεπτομέρειες γενικώς, χάνει την ουσία. Κανόνας.
Το ίδιο ισχύει και για τη θάλασσα. Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτό το ψείρισμα «Μμμμ…όχι εκεί, δεν είναι καλή η θάλασσα, όχι εκεί, σηκωνει κύμα, όχι εκεί, δεν είναι ωραίο το μπαράκι, όχι εκεί, ο Τζίμης πριν πέντε χρόνια είχε βρει μια καπότα να επιπλέει…»
Χαίρω πολύ ρε παιδιά, κι’εγώ έπαθα πλάκα με το Σίμο και το Κάθισμα αλλά όταν ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ και θέλω να ρίξω τη βουτιά μου δε βλέπω όμορφη και άσχημη παραλία, ούτε θάλασσα με κύματα η χωρίς, θέλω απλά να ΔΡΟΣΙΣΤΩ, γκέγκε?????? Και το μόνο που μπορεί να με αποθαρρύνει είναι η ΚΑΦΕ θάλασσα, τίποτ’άλλο!

Με όλα αυτά θέλω να αποδείξω πως είμαι ο πιο βολικός άνθρωπος στον κόσμο, οπότε και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως και στα δύο νησιά που επισκέφτηκα φέτος παραλίγο να γίνω δολοφόνος. Τη δεύτερη φορά μάλιστα, απείλησα τη διεύθυνση του ξενοδοχείου μας πως εφ’όσον δουλεύω πάλι το Σεπτέμβρη δεν έχω κανένα πρόβλημα να αράξω στα σκαλοπάτια τους και να διηγούμαι σε ‘όλους τους υποψήφιους πελάτες μεχρι τότε, τι μας κάνανε. Ένα πράγμα σιχαίνομαι σ’αυτή τη ζωή και φέτος το βρήκα μπροστά μου δις, τους κολόβλαχους που ενώ τους έχεις ήδη αφήσει ένα σκασμό λεφτά, εκείνοι ζητούν κι’άλλα, κι’άλλα, κι’άλλα…Ανθρώπους στην ηλικία των γονιών μου που ούτε για 200, ούτε για εκατό, αλλά για πέντε και δέκα ευρώ, είναι ικανοί να σε κοιτάξουν γαλήνια στα μάτια και να σου πούν «Μα τι όμορφο το σιέλ μπλουζάκι σου», αφήνοντάς σε να ωρύεσαι εκτός εαυτού «Μα είναι ΚΟΚΚΙΝΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΚΟΚΚΙΝΟ» και η παρέα σου να ψιθυρίζει καθυσηχαστικά «Έλα μωρέ, παραδέξου το πως είναι σιέλ να πάει στο διάολο η τρελή», αλλά εσύ κοντεύεις να πετάξεις ανεύρυσμα από έκπληξη και την οργή σου και όχι, αυτή τη φορά δε θα το αφήσεις έτσι, αυτή τη φορά δε θα δείξεις ανωτερότητα, θέλεις να βγεις στα κανάλια με το κόκκινο μπλουζάκι και να ζητησεις δημοψήφισμα, είναι ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΣΙΕΛ???? ΚΙ’ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΑ ΒΡΩ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ????????
Τελικά το βρήκα, αλλιώς θα ήμουν φυλακισμένη ακόμη στο Α.Τ της Άνδρου για φόνο ή θα με είχαν μεταφέρει εδώ χωρίς να με αφήσουν να σας εξηγήσω.
Πράγμα που θα γίνει΄ούτως η άλλως στο επόμενο πόστ γιατί τώρα τα θυμήθηκα και συγχίστηκα.

Στο προηγούμενο νησί, μείναμε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το δεύτερο πρωινό ξύπνησα με το κεφάλι βαρύ και αναφώνησα όλο χαρά «Αχ, κοιμήθηκα σαν πουλάκι!»
Μετά είδα τις πεταμένες και ανοιγμένες τσάντες και δεν είδα τα πορτοφόλια μας, που φυσικά έλειπαν…Τότε συνειδητοποίησα πως είχα κοιμηθεί σα ΝΑΡΚΩΜΕΝΟ πουλάκι…Sheet…Όλοι μας φέρθηκαν υπέροχα, εκτός από την ιδιοκτήτρια του συγκροτήματος η οποία δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μας παρά τα εκατό μηνύματα που αφήσαμε στα παιδιά της…Ονοματάκι και συγκρότημα στα προσεχώς.
Πιο πολύ τα’χω (ΚΑΙ) μ’αυτήν παρά με τους διαρρήκτες…
Κι’όλα αυτά αναμεμειγμένα μαζί με εκατοντάδες βαμπίρικες πληροφορίες από τον έξω κόσμο, σκυλιά που τα καίνε ζωντανά ή τα κρεμάνε στα δέντρα ή τα σουβλίζουν, κτηνώδεις δυνάμεις-ογκώδεις άγνοιες που σκοτώνουν στο ξύλο εικοσάχρονα παιδάκια, ένας πατέρας που δεν τους ρίχνει ούτε ένα γαμωσταυρίδι , αντιθέτως ευχαριστεί τον ΥπερΠολιτισμό μας (σόρι παιδιά, εγώ τόση ανωτερότητα δεν την αντέχω…), ψυχοπάθείς να κόβουν βόλτες κρατώντας στα χέρια τους το κομμένο κεφάλι μιας εικοσιπεντάχρονης μικρούλας και όλα αυτά σα χορωδία να τραγουδούν ζωηρά: « LIVE YOUR MYTH IN GREECE…”.

Σοβαρά τώρα παιδιά, κάτι τρέχει με τα νησιά μας. Τουλάχιστον.
Και μια ματίτσα εδώ...

85 comments:

ο αποτέτοιος said...

από φέτος άρχισα να σκέφτομαι ότι τα καλοκαίρια δε χρειάζεται να μεταναστεύουμε όλοι στα νησιά. υπάρχουν ένα σωσρό μέρη της υπόλοιπης ελλάδας που είναι εξίσου (για να μην πω και πολύ περισσότερο) υπέροχα, στα οποία δεν υπάρχει τόσο έντονο αυτό το φαινόμενο (αν και εδώ που τα λέμε όπου υπάρχει τουρισμός - με την κακή έννοια - το πράγμα λίγο πολύ έχει χαλάσει). άμα αρχίσει ο κόσμος και λιγοστεύει στα νησιά να τους δω τι θα κάνουνε τότε.
επίσης προς αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων εκπλήξεων, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην πηγαίνετε στα ρουμς του λετ. πηγαίνετε σε ένα κάμπινγκ, ή ακόμα καλύτερα όπου μπορείτε και δεν κυνηγάνε κατασκηνώστε ελεύθερα. μπορεί να χάνετε την άνεσή σας κατά κάποιον τρόπο, αλλά κερδίζετε την ηρεμία σας.
(το ίδιο ισχύει και για την τσέπη σας)

Anonymous said...

Γειάσου ρε Πατσιουράκι...με τα ωραία σου!...έχουμε (δυστυχώς;;;) λαλήσει ομαδικώς έχω να πώ εγώ..καλά μη νομίζεις...και γώ πέρσυ που πήγα Κέρκυρα..τα ίδια αν και πήγα σε ένα ξενοδοχείο που θεωρείται το καλύτερο σε όοοολο το νησί...(θεωρείται είπα,είναι όμως;;) εκεί είναι το πρόβλημα..παρ αυτά υπήρξαν κάποια προβλήματα βέβαια όπως πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του δωματίου (έπεφταν διαρκώς οι ασφάλειες).. και κοβόταν το ρέυμα...και ένα άλλο πρόβλημα ότι στην αρχή μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο στο οποίο δίπλα ήταν αποχέτευση..και μύριζε κάπως απαίσια..αλλά τέσπα..μετά όμως από παράπονα του πατέρα μου στη ρεσεψιόν..μας άλλαξαν..μπορώ να πώ...ότι όμως μας φέρθηκαν σχετικά καλά...δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα...ε,ναί πατσιουράκι...οι ιδιωκτήτες τέτοιων επηχειρήσεων σε βλέπω σαν ένα πάκο λεφτά ίσως..βέβαια μερικοί το δείχνουν κάπως άσταλα αυτό είναι αλήθεια..αλλά..ναί έχεις δίκιο..λίγη ευγένια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...αλλιώς ντάξει δεν τους κάνεις τη τιμή να πας ξανά στο δικό τους ξενοδοχείο και τέλιωσε..πολύ απλό..δε θέλει κόπο θέλει τρόπο που λέει και ένας καλός φίλος!...φιλάκια,και καλοσώρισες καλή επάνοδο έυχομαι.Αθανασία.

marianaonice said...

Αχ @φίλη μου το ξέρεις νομίζω πόσο σε καταλαβαίνω σε όλα, μα όλα όσα λες!!
Και εγώ πάντα ήμουν τόσο βολική μέχρι μ***κίας δηλαδή και σαν και σένα βουτάω όπου υπάρχει νερό για δροσιά, εκτός από το καφέ και εμφανές μάλιστα!!! Χαχα!!! Και δεν σνομπάρω τις παραλίες μας είτε της Αττικής είτε όπου αλλού ψάχνοντας να βρω τα μοναδικά καταγάλανα κρυστάλλινα νερά του κόσμου!!
Ευτυχώς σε τούτη την άκρη της Ελλάδας που βρίσκομαι τώρα στο βόρειο Αιγαίο και μάλιστα στο όχι και πολύ τουριστικό αλλά παραδοσιακό χωριό μου, δεν με τσάντισε κανείς ακόμη και το θεωρώ μεγάλη τύχη και ευλογία!! Μακάρι να μην αλλοτριωθούν ποτέ εδώ οι άνθρωποι, μήπως και σωθεί καμιά γωνιά ανθρώπινη για να έχω ως καταφύγιό μου!!
Τα φιλιά μου!!
Και υπομονή!!

αντωνης said...

Πατς, ενα εχω να πω μονο. Ειμαι ευτυχης που ανακαλυψα εκεινη τη γωνια της γης και πηγαμε φετος διακοπες. Και σιγουρα θα ξαναπαμε γιατι ειναι πανεμορφο το μερος και οι ανθρωποι του.
Γιατι τα εχω παρει με πολλα νησια και τους κατοικους τους ετσι και αλλιως. Για μενα 2 ειναι τα νησια που αξιζουν απο ολες τις αποψεις (και φθηνα εισιτηρια στο καραβι, και καλα καταλυμματα και πολυ καλο φαγητο και ιδιαιτερα φιλοξενοι ανθρωποι)
Το ενα ειναι η λεβεντογεννα και το αλλο ειναι η Ναξος.
Φιλια!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Πατσιουράκι μου ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ!!!

Επεισοδιακή ταλαιπωρία είχες....
Μην το αφήσεις έτσι.... στο εξωτερικό οι πελάτες των ξενοδοχείων είναι ασφαλισμένοι. Να μάθουμε και εδώ πως δεν είμαστε στην ΕΟΚ οποτε και όπου μας συμφέρει μόνο....

Φέτος, θαρρείς και ήταν προμελετημένα τα ...εγκλήματα αμαυρώθηκε, πέρα από την άλλη αμαρτωλή πλευρά της εκμετάλλευσης και της κακής εξυπηρέτησης, η αξιοπρέπειά μας, η σύγχρονη και πολιτισμένη, υποτιθέσθω, κοινωνία μας.
Το τελευταίο επεισοδιάκι οι...κουμπουριές στην λεβεντογέννα για κτηματικές διαφορές.
΄Ηξερες όμως ποτέ η τρέλα να πηγαίνει στα βουνά;
Οπότε, όσο λωλαίνεται ο κόσμος, τέτοια δυστυχώς θα βλέπουμε...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

... said...

Με τέτοια και με τέτοια, σε λίγο όλοι θα πηγαίνουθ Αλβανια και Τουρκία διακοπές, λόγω τιμώς και συμπεριόράς αψογης προς τον πελάτη.
Και έχουν και το θράσος να κλαίγονται ότι δεν πάνε τουρίστες....

Να ονομάσεις νησιά και ξενοδοχεία. Να μην ξαναπατήσεςι κανεις

Πρόπερσυ, στη Λέρο, αρχές Ιουλίου, όλα τα δωμάτια άδεια. Πρέπει να αφήσουμε το δωμάτιο 12 μεσημέρι. Τιο βαπόρι φευγει 11 βράδυ. Την παρακαλοπύμε να αφήσουμε τα πράγματά μας, και να κάνουεμ ένα ντουζάκι 8 το βράδυ πριν το καράβι...

Δεν γίνεται λέει. Εοαναλαμβάνω, όλα άδεια....

Σημειωτέων, όταν είχαμε φτάσει στο νησί, είχε πάει 6 το πρωί, και για 6 ώρες χρεωθήκαμε μέρα!!!! Όταν φέυγαμε...αυτό το ξέχασε η βλάχα

Είναι το Studio Μαρία...στα Άλιντα της Λέρου

Και φέτος, απέτρεψε πολλούς γνωστούς να κλείσουν σ'αυτήν

Γιώργος said...

Καλως ηρθες βασικα και ελπιζω εκτος απο αυτα που μας αναλυεις....(την γκρινια με λιγα λογια:P) να περασες και λιγοοοοο καλα :D
Αυτο που λες με το σερβιτορο ειναι 1000% σωστο.
Ετσι ανακαλυψα μια μερα πως ο μικρος μου αδερφος δεν εχει τροπους.
Και γω σαν βολικος ανθρωπος που ειμαι μπορει να σχολιασω κατι, ή να κανω χαβαλε με την σερβιτορα, αλλα δεν θα ταλαιπωρησω κανεναν...και νιωθω ειληκρινα ασχημα οταν κσεχναω να αναφερω πως θελω χαμηλο ποτηρι για την μπυρα μου, με αποτελεσμα πολλες φορες να μην μπαινω καν στον κοπο να το ζητησω...

Οοοοοολα τα αλλα για τα νησια συμβαινουν οχι μονο εκει αλλα παντου....παντως οπως και ο αποτετοιος θα προτιμουσα διακοπες σε καποιο αλλο μερος της ελλαδας που δεν εχω παει απο το να τριγυρναω σε νησια...
π.χ δεν εχω κανει τον γυρω πελοποννησου που παντα ηθελα!
χμμμ
αυτα εν ολιγοις...
περιμενουμε περισσοτερες ανατριχιαστικιες (και οχι) λεπτομερειες! και ισως ....γιατι οχι? καμια φωτογραφια :)

Princess said...

πατσιουρινο μου, τιποτα δε τρεχει με τα νησιά μας... με μας τρέχει, μοναχα που το καλοκαίρι σηκωνόμαστε ολοι και παμε στα νησιά, κι οπως και το κανεις, πιο μικρός ο χωρος, ερχεται η παράνοια και δείχνει και γίνεται αντιληπτή.. Ολοι προσπαθούμε να ζήσουμε το μυθο μας στην Ελλαδα: οι νησιώτες να τα κονομήσουν, οι Αθηναίοι να ηρεμήσουν -κι αυτοι ολοι μαζι πανε, γινονται τετοια πράματα;-και κει καπου μπερδεύονται ολοι οι μυθοι μαζί και καταλήγουμε στο σπλάτερ που ζουμε καθε καλοκαίρι!

Laplace said...

καλως ηλθες πατσιουρακι!μας ελειψες!

1. για την τρελη:κακως ασχοληθηκες...εγω θα ελεγα ΝΑΙ ΣΙΕΛ,ΟΤΙ ΠΕΙΣ..χαχαχα

αν διναμε σημασια στον καθε ενα θα ειχαμε τρελαθει..

2.σας εκλεψαν κ εσας?κ αλλο το εγραψαν αυτο στο blog τους.ζησε την κλεψια στα ελληνικα νησια,θα επρεπε να ειναι το σλογκαν!

οσο για τα εγκληματα κλπ που ζησαμε αυτο το καλοκαιρι,τα ειπαμε κατα καιρους..θα πηγαινουμε ολο κ προς το χειροτερο..

εγω προσωπικα διαφωνω με το οτι θα πρεπει να πηγαινουμε διακοπες ελλαδα..ΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ για το πορτοφολι μου..

φιλια

Unknown said...

Χαααααααχαχα
Άπαιχτο το βαμπιράκι στη φώτο :)
Να σου πω, τα τζιτζίκια τα χαμήλωσες;

suspiria said...

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού παθαίνουν μία έξαρση το καλοκαίρι και γι' αυτό δεν λέει με τίποτα διακοπές σε νησί αυτήν την περίοδο

Άσε που το τελευταίο πράγμα που βλέπεις είναι το νησί

Επίσης όσον αφορά τον πατέρα του Αυστραλού, δεν ήταν Έλληνας, που σημαίνει οτι δεν έχει τον τρόπο έκφρασης των Ελλήνων τον οποίο έχουμε συνηθίσει και ο οποίος (σε χαρά/λύπη/οργή κτλ) είναι κάπως έντονος. Οι Αυστραλοί (και γενικώς οι μη Μεσογειακοί λαοί) εκφράζονται ψυχρά ακόμα και σε τέτοια περιστατικά..

SGT said...

το πρόβλημα δεν είναι κάποιων νησιωτών - το πρόβλημα είναι ότι έτσι είναι ο Ελληνας.

Πέρα από τις διακοπές σκεφτείτε πόσες άλλες καταστάσεις καθημερινότητας είναι γεμάτες από την ξεχειλίζουσα νεοελληνική "αρετή", την απίστευτη ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.

Δεν είναι ζήτημα κόστους, όσο κι αν πληρώσεις η ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ θα παραμένει.
Το αποτέλεσμα είναι υποβαθμισμένα προιόντα και υπηρεσίες.

Ας μιλήσουμε γιά τον ελληνικό τουρισμό λοιπόν-
Εγώ φέτος βρήκα ένα πακέτο €340/7 διανυκτερεύσεις με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ σε ξενοδοχείο 4* όπου όλα ήταν καλά και οργανωμένα και παράπονο δεν έχω κανένα. Στην Πελοπόννησο.
Όχι από αγγελίες στις εφημερίδες όμως, μέσω οργανωμένου τουριστικού γραφείου (το οποίο σας θυμίζω είναι συνυπεύθυνο γιά το επίπεδο των υπηρεσιών που πουλάει)

Εσείς που πήγατε σε κάποιο νησάκι υποστήκατε την ταλαιπωρία των πλοίων (χάνοντας μισή, ενίοτε και ολόκληρη μέρα) γιά να απολαύσετε τι?

Ωραία παραλία και καθαρή θάλασσα ?
Τι άλλο? Οργανωμένες υπηρεσίες απο την κάθε κυρά-Μαριώ που αντί να αρμέγει κατσίκες αρμέγει κορόιδα ?

Και σου λέει τι θα κάνουν τα κορόιδα? Θα γκρινιάξουν. Ε και?
Στο νησί όλοι την ξέρουν ...

Τόβαλε κανείς σας σκοπό να κλείσει κανένα τέτοιο άθλιο "μαγαζάκι" ? Εθνική ευεργεσία θα είναι.

Έκανες μύνηση ? Ζήτησες αποζημίωση? Καταγγελία στο ξενοδοχειακό επιμελητήριο ? Στον ΕΟΤ ?

ΟΧΙ? Που να τρέχω τώρα θα πείτε. Να χαλάσω τις διακοπές μου ?

Ε τότε κάτσε να στις χαλάσουν άλλοι, πλήρωσε τες χρυσές και μην παραπονιέσαι.

Όταν ο Έλληνας απαιτήσει αυτό που αγοράζει με τα χρηματά του, τότε θα αρχίσουν να τον σέβονται

oKyrios said...

Γεια σου Πατς με τα χιλια δίκια.
Ωραια τα λεει ο φίλος ser, φταίμε και μεις για όλα αυτα τα δεινά που τραβάμε ΟΛΟ τον χρονο αλλά τονίζουμε το καλοκαίρι, αφού δεν μπαινουμε στον κόπο να αντιδρασουμε ψυχραιμα και συγκροτημένα. Κάποια στιγμή δε θα πρέπει να απαιτήσουμε αυτό το οποιο πληρώσαμε, βέβαια δεν είναι απλό, το θρασος κάποιων απο αυτους τους "επαγγελματίες" ειναι απερίγραπτο και αν δεν οπλιστει κανεις με δυναμη και υπομονή το μονο που θα του μεινει ειναι το στομα ανοιχτο απο την έκπληξη...(μού 'χει τυχει πολυ προσφατα)

Anonymous said...

Και μετα σου λενε πηγαινε διακοπες να χαλαρωσεις!!!!

An-Lu said...

Σίγουρα κάτι τρέχει πάτς.....πολλή τρέλλα....

Artanis said...

Συγγνώμη Πατσιούρι μου, πειράζει να γελάσω; Είναι ο τρόπος που τα γράφεις κυρίως και όχι το περιεχόμενο...
Εχεις απόλυτο δίκιο βέβαια, και απορώ που δεν έκανες περισσότερη φασαρία...Αλλά γενικώς, κυκλοφορεί πολλή τρέλα εκεί έξω...
Ψυχραιμία....

Anonymous said...

Kalosorises pisw sto trelladiko,agapiti mou. Syggwmi alla metaxy mas den axizei pia na pigaineis diakopes stis koloperioxes me tous kolovlaxous pou mas ekmetallevontai olous se vathmo pou se kanei na pareis oplo sto xeri! Twra to katalavate oloi sas re paidia oti mas exoun piasei thymata? Pou isastan oloi otan psifizate? Mi mou peite oti den to skeftikate oloi sas oti ola einai allilendeta. Pws to vlepete eseis diladi? Poios apo ti kyvernisi tou Kwstaki tha noiastei an sas pianoun esas koroïdo? Kala na pathete kai sas koroidevoun. Egw stamatisa apo xronia tis diakopes sta meri me tous kolovlaxous yiati sti fernoun etsi ki alliws, opws les kai esy, patsiouraki. Eisai exypni kopella, dialexe kammia alli xwra opou oi idioktites den perniountai yia afentika kai yia ....exypnoi,(tromara tous!)Makria apo ta nisia kai ti vlaxiki nootropia!

Kimonas Nikolaou
Athina

SGT said...

@ κιμωνας

Τι λες βρε άνθρωπε? Οι πολιτικοί αρχηγοί φταίνε ? Ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης ?

Ημαρτον.....

Eva F. said...

Εγώ θα σου πω απλά καλώς ήρθες.....
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.....
Εύχομαι του χρόνου να είναι καλύτερα από φέτο.
Εχεις την αγάπη μου,

ria said...

το νερό θα φταίει πατσιούρι μου, αλλιώς δεν εξηγείται!

είναι δυνατό, για μια τρύπα με υποτιπώδες μπάνιο και κανά χιλιόμετρο από τη θάλασσα να ζητούν τα μαλλιοκέφαλά τους για την παραθαλάσσια σουίτα τους?

tzonakos said...

Πριν οι υπεύθυνοι του Υποργείου Τουρισμού, Πολιτισμού τι ειν αυτο τελοσπάντων αποφάσιζαν να βγάλουν αυτο το σλόγκαν για να διαφημίσουν την Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να εχουν φροντίσει ωστε αυτο το σλόγκαν να δικαιώνεται ;
Εχω την τύχη / ατυχία να μην εχω πάει σε νησί μετα το 2001.
Πάω αλλού, θα δεις πού στην αυριανή μου ανάρτηση. Ωστόσο μου λείπουν τα νησιά.
Μου λείπει ομως οτι καλό εχω βρει εκει.
Τα άσχημα ηθελα να πιστεύω οτι θα εξαλείφονταν ωστε να ζούμε κάποιο "myth in Greece"...

Marina said...

Για το νησί το μόνο που σου λέω είναι ότι οφείλεις να το ονοματίσεις. Για να προσέχουν οι επόμενοι.
Τις διακοπές στα νησιά τις έχω καταργήσει απο τότε που πηγαινα στη Μήλο. Βλέπανε τουρίστα και στοιχημάτιζαν "πόσο θα τον γδάρουμε". Ο μόσχος ο σιτευτός, φέύγοντας απο το νησί ήταν αδύνατος σαν τσίρος, ωραίες οι παραλίες αλλά οι ντόπιοι..δεν θα ξεχάσω τα φρέσκα αυγά που μου πούλησε μπακάλης στα Πολλώνια και όταν ήρθε η ώρα της ομελέτας, τα σπάσαμε και δεν χύθηκε τίποτα απο μέσα. Γιατί είχαν ένα νεκρό πουλάκι κολλημένο στο κέλυφος ..και μιά μπόχα..
Οπου φύγει-φύγει.

Anonymous said...

Πάντα κάτι έτρεχε κάτι με τα νησιά μας. Αλλά από τη στιγμή που ο ελληναράς θα πάρει 8000 δάνειο μόνο και μόνο για να πάει στην Μύκονο και να δει και δύο σελέμπριτι(μη χέσω) και πάρει μαζί του και την μικροαστική του συμπεριφορά. Οι ιδιοκτήτες των πανσιόν βέβαια συμπεριφέρονταν έτσι και παλιά. Σαν να έχουν πιάσει τον παπά από τα αρχίδια. Σε κάποιους άνετα θα έριχνα μολότωφ για να τους δω να ξεροψήνονται.

Εύχομαι να μην σου κλέψαν πολλά και να ξεκουράστηκες κομμάτι. Καλώς επέστρεψες και φιλί...

KitsosMitsos said...

Ευτυχώς φέτος έζησα αρκετά από τα αντίθετα. Ευγενικούς ανθρώπους με κάθε διάθεση εξυπηρέτησης, που δεν σε κοιτάνε στο πορτοφόλι μόνο αλλά πάνω απ'όλα ήταν άνθρωποι και επαγγελματίες.
Να τα πεις τα μέρη να ξέρουμε να αποφεύγουμε. Αυτή είναι η ουσιαστικότερη άμυνά μας.
Όσο για το σχόλιο με τα φαντάσματα και τα σκαμπώ, κορυφαίο!!!
Κάτι τρέχει με τα νησιά μας; Δε νομίζω. Μάλλον κάτι τρέχει με όλους μας γενικότερα... Ας το ψάξουμε εκεί καλύτερα.
Φιλιά!

Anonymous said...

@ser

Yia na katalaveis to skeptiko, aftoi pou psifizoun tous Kwstayiorgakides mou ftaine,file!
Aftoi pou me ti psifo tous dexontai ti nootropia tou ''Exw lefta kai kanw o,ti mou goustarei kai esy pou den exeis lefta, filaraki, as..prosehes yia na mi piasteis koroïdo sta nisia''!
Got it ,ser?

Kimonas N.

Meropi said...

Αχ βρε Πατσιούρι μου τι έπαθες!!
Πράγματι στις διακοπές κινδυνεύουμε πολύ από διαρρήκτες, αρκετοί από τους οποίους το θέρος μεταναστεύουν στα νησιά κυρίως. Ξέρουν ότι στις διακοπές κουβαλάμε συνήθως και αρκετά λεφτά μαζί μας.... Ένα φιλικό μας ζευγάρι έπεσε θύμα μένοντας σε ξενοδοχείο στη Μύκονο...
Αν κατάλαβα καλά σας έριξαν και αναισθητικό σπρέυ????

marayia said...

PAts μου εφυγες την καλυτερη εποχη ...
σκεψου τι θα αντιμετωπιζες νωριτερα αναμεσα στο αγριεμενο πληθος!
Ηρεμα κοριτσι μου..
Δοκιμασε Κρητη μια φορα και 8α με θυμηθεις! Δεν υπερβαλω .. Δεν ειναι τυχαιο που μαζευει βοριοευρωπαιους και απαιτητικους τουριστες..
Το Λυβικο παντως ηταν μια μαγεια φετος.. Και απο σερβις και ποιοτητα σε πολυ καλα επιπεδα.
ευχομαι να ξεκουραστεις και να μη μας ερθεις γκαζομενη! Αλλα και γκαζομενη να μας ερθεις εμεις σε συμπαθουμε!
φιλια απο Λιακαδα ( καλοκαιρινη)
¨-)

SGT said...

@kimwnas

ο πιό πλούσιος βουλεύτής (και άεργος) είναι ο Αλαβανος -

Κίμωνα γιά το χάλι μας δεν φταίει ούτε ο Κωστάκης ούτε ο Γιωργάκης
ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ

άλλωστε όπως είπε ο Τσώρτσιλ "καθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν"

Από εκεί και πέρα, η κάθε κυρά Μαριώ σε κάποιο ξερονήσι με το πως κανει εκαστος εξ υμών διακοπές σχετίζεται, οι πολιτικοί όμως πως σχετίζονται ?

(πήγαινε στο g700 και χώστα στους πολιτικούς)

patsiouri said...

-Αποτέτοιος:
Τα έχω κόψει τα νησιά ούτως η άλλως, εξαιτίας του κόστους των εισιτηρίων.Όχι πως δεν έχω τα χρήματα, αλλά προτιμώ να κάψω 500 ευρώ με τον αναπτήρα μου παρά να τα σκάσω για Σαντορίνη αλέ-ρετούρ με τη μηχανή! Χίλιες φορές στάχτη!
Τα δύο αυτά τριήμερα αποφασίστηκαν γιατί υπήρχε λόγος, ένας γάμος και ένα dj set ενός φίλου! Αυτοβούλως δεν ξαναπατάω σε κανένα γαμώνησο ποτέ!

-Αθανασία:
Είπα και από πάνω πως γενικά δεν πατάω σε νησιά, εξαιτίας ακριβώς αυτής της αλητείας. Υπήρχε όμως λόγος και για τις δύο αυτές εξορμήσεις. Γενικότερα προτιμώ να χαλάσω τα λεφτάκια μου σ'ένα ωραιότατο ταξίδι στο εξωτερικό και το καλοκαίρι να το περάσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου που διαθέτει θάλασσα ούτως η άλλως!

-Μαριάννα:
Μην ανησυχείς καλή μου, ο άνθρωπος δεν αλλοτροιώνεται μόνο από τους τουρίστες και τα φράγκα...Νομίζω πως αρκετές "φυλές" το'χουν στο dna τους εκ γεννετής.

-Αντώνης:
Νάξο έχω να πάω πολλά χρόνια. Για τη λεβεντογέννα συμφωνώ και επαυξάνω! Τη λατρεύω!Κι'εκεί που ήσουν μια χαρούλα είναι όντως!

patsiouri said...

-Γλαρένια:
Και μένα μου λείψατε!!!!
Και αγχώνομαι γιατί προβλέπεται δύσκολο το φθινόπωρο και πάλι θα τρέχω με τη γλώσσα έξω να προλαβαίνω τα ποστάκια σας!!!!
Όσο για τα υπόλοιπα...μακριά από'μας ξανά!

-Κέρμιτ:
Εννοείται.
ΑΝΔΡΟΣ, ενοικιαζόμενα ΝΗΡΗΙΔΕΣ στον Άγιο Πέτρο (δίπλα στο Μπατσί).
Της Μυκόνου δε θυμάμαι καν αν είχε όνομα, ξέρω όμως το όνομα της ιδιοκτήτριας. Ήδη έχω αρχίσει να τους κάνω δυσφήμιση αλλά μη φοβάσαι, δεν τα ξεχνάω, μόλις με το καλό μπει ο Μάιος του 2009 θα αρχίσω συστηματική εκστρατεία, από την αρχή της σαιζόν!

-Γιώργος:
Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που το πρόσεξες αυτό με το σερβιτόρο. Βαράω μεγάλο ζόρι με τον κόσμο αυτό και λυπάμαι για το αδερφάκι σου...τι δουλειά κάνει ο ίδιος????

Όσο για τα νησιά, είπα και πιο πάνω πως δεν τα επισκέπτομαι ούτως η άλλως, εκτός αν υπάρχει λόγος καλή ώρα.
Τις διακοπές μου τις περνώ εδώ και πολλά χρόνια εκεί που θες να πάς, Πελοπόννησο! Προτείνω ιδιαίτερα Μάνη, Λακωνική και Μεσσηνιακή!

Μη φοβάσαι, ΠΕΡΑΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ! Ακόμη και αυτά, είχαν το αστείο τους!

-Princess:
Όντως, το καλοκαίρι βγαίνει ο κακός μας εαυτός τελικά...
Απλά από'δω και πέρα εγώ θα τα μοντάρω αλλιώς τα πράγματα, όχι πως δεν το προσπαθούσα ούτως η άλλως αλλά μετά και απ'αυτά απλώς ΑΡΝΟΥΜΑΙ!!!!

αντωνης said...

Πατσιουρακι μου, η Ναξος εχει αλλαξει πολυ προς το καλυτερο. Και γω περναγα παλιοτερα για να παω στις μικρες Κυκλαδες απεναντι (τοτε που δεν τις ηξερε η μανα της) και εκανα αμαν να ερθει ο "Σκοπελιτης" να φυγουμε.
Για την Κρητη ο,τι και να πει κανεις ειναι νομιζω περιττο.
Οσο για τα μερη σου, ειναι σουπερ!!!
Θα ξαναπαμε σιγουρα.
:)

patsiouri said...

-Laplace:
1: Έπρεπε να την είχες εσύ!
Χοντρικά, μας ζητούσε 50 ευρώ για μια ζημιά που ΦΥΣΙΚΑ δεν είχαμε κάνει αλλιώς της έδινα και 500, δεν το συζητώ. Διαφορετικά, εκείνη "δε βρήκε κανένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας" (τα είχαμε ξεχάσει στο δωμάτιο...)
Ένα πράγμα δεν παλεύω, να με δουλεύουν στα μούτρα, εντελώς όμως!
Και όχι, δε θα παραδεχτώ πως ήταν σιέλ επειδή έχει εκείνη το ακαταλόγιστο πως δεν τής κόβει! Τέρμα η δικτατορία του κουτοπόνηρου!

2: Ναι, μας έκλεψαν. Ήταν το λιγότερο όμως. Η συμπεριφορά της αστυνομίας παραδόξως ήταν άψογη, της ιδιοκτήτριας των ενοικιαζόμενων όμως δεν τη συζητώ...

Κι'εγώ διαφωνώ με τις διακοπές Ελλάδα, ιδίως σε νησιά. Δοξάζω το θεούλη που η γενέτειρά μου είναι γαμάτη! Επίσης, υπάρχουν και τα κάμπινγκ...

-Darthiir the Abban:
Ευτυχώς δεν την πλήρωσαν και αυτά! Μίσησα οτιδήποτε έμψυχο κυκλοφορεί στην Άνδρο φέτος! (Αν εξαιρέσεις μερικούς καλούς φίλους που έχω στο νησί!)

-Suspiria:
Γενικότερα είμαι εναντίον (σα χαρακτήρας) όλου αυτού που πανικού, να πάμε, να ξεσκιστούμε, να γυρίσουμε, να μείνουμε κυριλλέ, να προλάβουμε να τα δούμε όλα...χίλιες φορές στη δουλειά!!!!
Όσο για τον Αυστραλό ναι, προσπαθώ να το καταλάβω...αλλά πάλι...κοινώς έτσι όπως έχω μεγαλώσει τουλάχιστον, δε θα ήθελα ο δικός μου μπαμπάς να αντιδράσει ακριβώς έτσι...

-Ser:
Συμφωνώ με κάθε, μα με κάθε σου λέξη.
Ξεκαθάρισα πιο πάνω πως δεν είμαι των νησιών, ούτε όλης αυτής της υστερίας.
Και ναι, παλιά ήμουν πιο αδιάφορή, τώρα όμως δεν ανέχομαι τίποτα.
Τα τελευταία χρόνια και έχω κυνηγήσει και έχω βρει (κάποιες φορές) το δίκιο μου...

Εθιξες όμως κ'άτι πιο σοβαρό, το θέμα της γαιδουριάς-γυφτιάς γενικότερα...
Ξέρεις, γυρίζοντας από Άνδρο κατέβαζα Παναγίες μέσα στο πλοίο, μέχρι που είδα ξανά τη γνωστή εικόνα, πατέρα να χώνει στο πεντάχρονο παιδάκι του ένα φούσκο εκατόν ογδόντα μοιρών...
Πήρα βαθειά ανάσα...και...

patsiouri said...

-Κύριος:
Μου λείψατε!
Συμφωνώ κι'εγώ απόλυτα με το Ser.
Όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση...
Αν δεν υπήρχε η αντίδραση (η μάλλον αν υπήρχε στην περίπτωσή μας...) δε θα υπήρχε και η δράση!

-Ασημώνης:
Ευτυχώς, αν εξαιρέσεις τα δύο τριήμερα στα γαμώνησα (που επαναλαμβάνω είχε και την πλάκα του αφού ήμουν με την κατάλληλη παρέα...), μια χαρούλα πέρασα!
Με το σπρέυ ειδικά, έχει πέσει το γέλιο της αρκούδας όταν συνήλθαμε από το τραγικό του πράγματος...

-Αν Λου:
Αστα κοριτσάκι...έγραφα και στη Μαριάννα πως αρχές Αυγούστου γνώρισα ένα συμπαθές αγόρι και αντί να ανθουσιαστώ τον φανταζόμουν να κόβει βόλτες στην πλατεία κουνώντας το τσαντάκι του και το κεφάλι μου...

-Αρτάνις:
Τι να πειράζει καλέ???
Εδώ γελάω εγώ!
Πω πω, έλειπα τόσο καιρό και έχω τόσα να διαβάσω από σας, θ'αργήσω πολύ το επόμενο πόστ μου φαίνεται!

patsiouri said...

-Kίμωνας;
Συμφωνώ απολύτως με το ότι πρέπει όλοι να αλλάξουμε μοντέλο διακοπών για να ξεπαρκάρουν τα καλάμια τους κάποιοι.
Επίσης, μισώ και τον Κωστάκη και το Γιωργάκη και σχεδόν όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς ανεξαρτήτως παράταξης.
Και ψιλοχάρηκα με το βρωμόξυλο του Ευθυμίου.
Και ψιλοχαλάστηκα με τη σύλληψη Παλαιοκώστα.
ΘΑ προτιμούσα να τον άφηναν και να μπουζούριαζαν 300κάτι γνωστούς μας στη θέση του.
Για το θέμα του θράσσους και της ασυδοσίας όμως, φταίμε αποκλειστικά εμείς.
Ο καθένας από μας.
Γιατί δεν είμαστε δυναμικοί και οργανωμένοι.
Και οι πολιτικοί μας απλώς είναι ο καθρέφτης μας.
Φυσικά δεν ψήφισα τους δύο που προανέφερες...

-Σέρ:
Όντως, είναι πιο βολικό για μάς στα χίλια εκατό που φταίνε να τους αφήνουμε και εκείνα για τα οποία φταίνε κι'εκείνοι αλλά κυρίως εμείς...

-Εva f:
Δε βαριέσαι, και φέτος καλά ήταν...
Θα μορούσαμε να είχαμε σπάσει και κανα πόδι...
Δεν το αφήνω όμως έτσι!

-Ρία:
Ρία μου εμένα αυτό μου φαίνεται απόλυτα λογικό, εφ'όσον υπάρχουν κορόιδα που τα δίνουν...κι'εγώ αν είχα ένα σπιτι που η κανονική του αξία ενοικίου ήταν 600 ευρώ, βεβαίως και θα το νοίκιαζα 1600 αν βρισκόντουσαν πρόθυμα κορόιδα. Από μας ξεκινούν όλα...εσύ όλα καλά???

patsiouri said...

-Τζονάκος:
Ε, δε θα βγάλουμε και τα νησάκια μας χάλια επειδή οι κάτοικοί τους κάποιες φορές αποθρασσύνονται.
Καλά κάνεις και σου λείπουν.
Δεν είναι αναντικατάστατα όμως, τόσα πανέμορφα "στεριανά" μέρη υπάρχουν!

-Μαρίνα:
Μήλο δεν έχω πάει να σου πω την αλήθεια.
Αλλά κι'εγώ όπως έγραψα πιο πάνω δεν τα προτιμώ τα νησιά.
Για πολλούς λόγους, τελευταία και οικονομικούς.
Όλα στο μυαλό είναι και με τη σωστή παρέα μπορείς να περάσεις καλά οπουδήποτε μα οπουδήποτε.
Πρώτη φορά δεν έκανα δεκαπενταύγουστο στο βουνό και μου'λειψε!
Το νησί είναι η Άνδρος, ενοικιαζόμενα "Νηριίδες" στον Άγιο Πέτρο.

-Ιsland:
Μύκονο ειδικά δεν έχω πάει ποτέ χωρίς λόγο. Η για γάμο, η για βαφτίσια, ή για dgset και από φέτος ποτέ ξανά!
Και γενικώς δε συχνάζω στα νησιά.
Μου έκλεψαν όλα τα χρήματα που είχα για το τριήμερο...σνίφ!
Ειδικά την κυρά της Άνδρου την έκανα κι'εγώ φλαμπέ ευχαρίστως!

-Κιτσοσμήτσος:
Χαίρομαι που πέρασες καλά!
Κι'εγώ δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα σε διακοπές!
Η...τύχη του πρωτάρη...
Μύκονο μας κλέψανε και Άνδρο ήταν το χειρότερο, προσπάθησαν να μας κλέψουν οι ξενοδόχοι με ασύστολα ψέματα στα μούτρα!

-Κιμωνα:
Χμ...δε νομίζω πως οι μοναδικοί άνθρωποι που κινδυνεύουν να πιαστούν κορόιδα σ'αυτή τη ζωή είναι εκείνοι που ψηφίζουν Κωστάκη και Γιωργάκη.
Έχουμε πρόβλημα σα λαός΄γενικότερα και όχι μόνο ως ψηφοφόροι ειδικότερα...

patsiouri said...

-Μερόπη:
Ω ναι, δε μου έφταναν τα χειρουργεία πέρισυ, τσίμπησα κι'άλλη ολική αναισθησία φέτος!
Μύκονο κι'εμείς.
Θυμάσαι που έμεναν οι φίλοι σου???
Ελπίζω να μην τους πήραν πολλά...

-Χειμωνιάτικη Λιακάδα:
Λατρεύω Κρήτη! Λατρεύω!
Και αν εξαιρέσεις αυτά τα δύο το καλοκαίρι ήταν σούπερ!
Γκαζωμένη και ανανεωμένη ήρθα αλλά με περιμένουν ένα κα΄ρο δουλειές και αηδίες και φοβάμαι [πως δε θα σας προλαβαίνω!

-Σερ:
Θα συμφωνήσω με το σύντροφο Ουίνστον....
και διαβάζω φανατικά g700...καλά που μου θύμισες να λινκάρω εκείνους, εσάς και άλλους πόσους...

-Αντώνης:
Μ'έχεις ψήσει άσχημα για τη Νάξο. Μορώ να τη συνδυάσω με το Κουφονήσι που επίσης θέλω να πάω! Βρίσκονται κάτι φίλοι εκεί και τους περιμένω για πληροφορίες...

Anonymous said...

@ser

Kai poios sou eipe,ser, oti
den eimai melos sto g700?

Yia to poios ftaiei tha mou epitrepseis na sou pw oti DEN ftaime ....OLOI mas, opws pas na mas mperdepseis!
Egw pote den psifisa, ta pio panw palloukaria opote den ferw kammia efthini, etsi?
Esy kai kapoioi alloi pou tous psifisate kai me tin apokotia sas afti YPOFEREI kai tha ypoferei oli i ELLADA,epi xronia, ti exete na peite?

Oso yia ti malakia pou eipe o Churchill oti ''o καθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν" ante na ton vreis esy kai na tou exigiseis POSO malakas itan pou eipe kati tetoio! Yparxoun polles mlkies pou lene polloi kata kairous, ARAGE prepei na tous akoume olous?
Arnoumai na mpw sti idia logiki me allous yiati den exw kammia sxesi kai den thelw na me sygkrinoun me kretinous pou psifizoun afto pou vlepoun se kathe afissa ston apenanti tous toixo, i afto pou psifizei xronia twra i yiayia tous!

Na pas ESY kai na ta xwseis se kanena politiko, alla fainetai eisai poly ''efxaristimenos'' ap afti ti katastasi, etsi den einai?

Kimwnas

αντωνης said...

Για να μην τα ακουσω μονο εγω αν πας και δεν σου αρεσει (πλακιτσα κανω), ριξε μια ματια στου κιτσομητσου να δεις τι γραφει άλλος ενας για τη Ναξο.
Και οτι πληροφοριες θελεις, εδω ειμαστε για διευθυνσεις και ονοματα...

:)

patsiouri said...

-Island:
Χα χα, το Ντι τζέι στον έγραψα Ντι Γκέι!!!
Άτιμα Αγγλικά!

SGT said...

@kimwnas

καλό το παραλήρημά σου αλλά προφανώς μπέρδεψες τα πράγματα, εκτός κι αν ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου έχουν τουριστικά γραφεία και δεν το ξέραμε.

Εσύ άραγε που δεν φταις όπως ισχυρίζεσαι κάνεις τίποτα γιά να βελτιωθεί η κατάσταση ή θεωρείς ότι η λύση είναι η αποχή από τις εκλογές?

Βαρέθηκα να ακούω το ποιηματάκι ότι φταίνε οι πολιτικοί και να περιμένουμε να αλλάξουν όλα ΑΠΟ ΠΑΝΩ σαν δικαιολογία γιά την απραξία και την ανικανότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Το patsiouri οι πολιτικοί το έκλεψαν ? Οι πολιτικοί σε σερβίρουν στα εστιατόρια με βλέμμα λες και τους σκότωσες όλο το σόι ?
Οι πολιτικοί σε "εξυπηρετούν" στις δημόσιες υπηρεσίες ?

Όταν εμείς αρχίσουμε να αλλάζουμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο θα αλλάξει και η τσογλανο-κοινωνία μας που έχει σήμα κατατεθέν το Porsche Cayenne και την λαμογιά.

Μέχρι τότε θα μας εκπροσωπούν οι βιτρίνες της κοινωνίας μας, σε όλα τα επίπεδα

Γκέκε ?

patsiouri said...

Ειρήνη υμίν!

Pan said...

Καλησπέρα πατσιουρί!


Σας νάρκωσαν και σας έκλεψαν;;;

Τι είναι αυτά που λες;

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Να μην αγχώνεσαι...ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ, ούτε ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΡΤΕΣ..


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ioli247 said...

Geia xara...!

A!a! Mou aresei o tropos sou, 8a sas parakolou8hsw, "nohtos"..!

Kalos sas vrika..!
Gia thn istoria, symfwnw me tous prolalisantes!


Lady_O

mamma said...

Καλό μου πατσιούρι, σας νάρκωσαν, σας λήστεψαν και είσαι τόσο ψύχραιμη; Εύγε κόρη!

Δεν σχολιάζω τα λοιπά γιατί είμαι εξαιρετικά δύσκολος άνθρωπος. Όμως δεν έχω μιλήσει άσχημα σε υπάλληλο ποτέ. Καλά, ίσως το ποτέ να είναι υπερβολικό, αλλά για να την πω σε κάποιον θα μου έχει κάνει κάτι πολύ σοβαρό. Και πάντα με ευγένια, ποτέ δεν βρίζω. Ακόμα κι όταν με βρίζει ο άλλος.

Anonymous said...

Mια εκδρομή είπες να πας μωρό μου, τ΄ άσπρα, μαύρα είδες. Είναι όμως βρε παιδί μου κάποιες φορές που στραβώνει και πάει έτσι μέχρι το τέλος. Το χω προσέξει. Πάντως οι ευχές μας ήταν ειλικρινείς κι από καρδιάς, όταν έφευγες. Δεν πειράζει πατσιουράκι μου. Την άλλη φορά. Να σαι καλά εσύ και θα τα θυμάσαι του χρόνου και θα γελάς.
Φιλί κοραλένιο και μια αγκαλιά για μια όμορφη εβδομάδα.

manetarius said...

Λοιπόν και στην Κεφάλονιά που πήγα παρα λίγο να γίνει έγκλημα...αλλά θα το έκανα εγώ!
Κάτι πρέπει να έχει ο θαλασσινός αέρας!

Anonymous said...

@ser

Mporei na min exoun... touristika grafeia ta parapanw palloukaria, omws exoun poly kala organwmena ''grafeia evresews ergasias'', les kai den to ixeres? Loipon ola einai sxetika. Oso yia to an psifizw fysika kai psifizw file mou, ti tha tous ekana ti xari na mi psifiza? Oxi,da! MONO pou den psifizw aftous pou SAS koroïdevoun psilo gazi, entaxei? Psifizw aristera kai eimai perifanos yiati ekei vriskw katanoïsi sta provlimata mou, file.
Entaxei? Ase loipon to paramythi sou kai koita ti prgamatikotita yirw sou.Poioi einai aftoi pou ftaine yia ti simerini katantia, oi aristeroi,oi syneiditopoiimenoi polites(estw aftoi oi ligoi), i ta tsoutsekia, fasistoeidi,
pou mono to xrima,ti mouri kai to meson sevontai?
To patsiouri to eklepsan aftoi pou exoun tetoies koloaxies, file mou.
Emas oi goneis mou mas megalwsan me sevasmo ston allo kai as eimastan ftwxi oikogeneia. O megalos mou adelfos einai servitoros kai einai perifanos yiati exei douleia simera kai den exei pote tou koroidepsei pelates, i kanei moutra yiati xerei pws ston idiwtiko tomea trws apolysi, file, AN exeis ta MOUTRA, pou esy ypainisesai oti exoun oi perissoteroi servitoroi. Mipws ARAGE einai apo ton ypotimitiko tropo pou tous fereste merikoi otan pate diakopes? Egw xerw oti o kosmos antidra kala se genikes grammes mexri na tou ferthei kapoios skarta!
Oso yia tous volemenous sto dimosio tomea, rwtise ESY tous politikous sou yia ta moutra twn ypallilwn tous afou den tous ekanan ta rousfetia pou ithelan kai DEN tous topothetisan ekei pou tha ithelan yi afto exoun kai MOUTRA apo panw, anti na lene kai ena efxaristw yia ti douleia pou apektisan oi xaramofaïdes amorfwtoi tou dimosiou. Afto pou xreiazetai, file, einai mazikes apolyseis se ola afta ta atoma pou symfvnw oti den prosferoun katholou ypiresies.
GIATI tote menoun ante rwta ta grafeia tou Kwstoyiorgaki yia na deis ti tha sou poun? Xwris aftous tous xaramofaides erxetai to xaos yia ta Kwstoyiorgakia, file...
Kala pou zeis esy?
Allaxe loipon ESY komma stis epomenes ekloges yiati egw den exw skopo na to kanw! Γκέκε ?

YG. Syggnwmi yia ti kataxrisi xwrou,agapito
patsiouraki! Elpizw esy na katalavaineis ti ennow!

Kimwnas

Ταχυδρόμος! said...

Ιαπωνικό spatter μάλιστα..

Κούκος said...

Όχι πολλά πολλά με τα νησιά μας...

Καλώς σε βρήκα!

Anonymous said...

ναρκωμενο μου πουλι, ελεος! ειπες να κανεις κι εσυ διακοπες και σου τις βγαλανε ξυνες. ξερεις, τη μια λες "μωρε, ας μη μιλησω" για ολα τα κακως κειμενα καιτην αλλη ξεσπαθωνεις καισυμφωνα με αυτα που εγραψες, με το δικιο σου!
αλλα σιγουρα απο μονα τους δε γινονται αυτα. μαλλον ολοι εμεις το εχουεμ δημιουργησει αυτο το πραγμα καιφυσικα την παταμαε εντελει. αρα καλυτερα να διαμαρτυρομεθα, δε νομιζεις; μπας και βαλουεμ τα πραγματ στη θεση τους.

SGT said...

@kimwnas

Ευγε νέε μου!

Στο μόνο που συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου είναι στην ανάγκη απολύσεων δημ. υπαλλήλων και υπάλλήλων ΔΕΚΟ -δυστυχώς αντιβαίνει στο Σύνταγμα.

Έτσι αυτός ο χώρος θα συνεχίσει να είναι προνομιακός γιά αυτούς που ψηφίζεις και τους άεργους επαγγελματίες τεμπελο-συνδικαλιστές

Γιατί δεν προτείνεις στο κόμμα σου να αποδεχθεί ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο δημόσιο?

Αντε ντε!

Όσο γιά τον υπαινιγμό σου ότι κλέβουν μόνο οι μικροαστοί δεξιοί έχει ενδιαφέρον.

Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω να συνδιαλέγομαι σε αυτό το μήκος κύματος,παρόλο που σε συμπάθησα, επειδή οι απόψεις σου αντιπροσωπεύουν την φοβική Ελλάδα του χθες, αυτή την Ελλάδα που εξορκίζω.

Και γιά να λήξει το θέμα, είμαι κι εγώ από φτωχή οικογένεια. Σπούδασα με υποτροφίες και εργαζόμενος επί 5συνεχή έτη, με ένσημα από φοιτητής (μου φάγανε και 2 έτη). Και το "8ωρο" γιά μένα ήταν "14ωρο"

Ποτέ μου όμως δεν περίμενα κάτι από πολιτικούς, δεξιούς και αριστερούς, επειδή είναι η βιτρίνα της ανίκανης, ανήμπορης και υπερφίαλης κοινωνίας μας, της BMW και του CAYENNE.

Νάσαι καλά και να ψηφίζεις όποιον "σωτήρα" θες









Και κάτι ακόμη- πήγαινε να δουλέψεις στις πρώην ανατολικές χώρες. Εκεί θα δεις

mistiriO/S said...

Έχω κόψει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό εδώ και πολύ καιρό: η χώρα είναι όμορφη, οι άνθρωποι όχι.
Εξωτερικό: φθηνότερα, αλλαγή παραστάσεων, γνωριμία με διαφορετικές κουλτούρες.

faraona said...

Ε ρε Πατσιουρακι μου τι τραβας!

Του χρονου καλυτερα !

φιλια

Anonymous said...

@ser,@kimwnas

Ξέρετε είναι ωραίος ο προβληματισμός σας αλλά μου φαίνεται πως ακουμπά νωχελικά το κεφάλι του στην κλασσική ερώτηση του ποιός έκανε το αυγό ή την κότα. Φταίμε και δεν φταίμε, φταίνε και δεν φταίνε. Και οι πολιτικοί φταίνε που μας φέραν σε τέτοια κατάσταση αλλά και ο λαός που ενώ συνεχίζει να βλέπει το δάσος παραμένει μόνο στο να καλωπίζει το δέντρο. Λύσεις υπάρχουν όμως έχουμε τα cohones να τις υλοποιήσουμε;

@patsiouri

Δεν φταίς εσύ για το λάθος. Άλλωστε το νησί από μόνο του προκαλεί τέτοιους συνειρμούς :)

Anonymous said...

@ser

Ευγε και σ εσενα.Απεδειξες και εσυ οτι εισαι απο τους πολλους στην Ελλαδα που βλεπουν την επιφανεια και οχι την ουσια! Χρησιμοποιεις τη γνωστη Πασοκικη γλωσσα των υπεκφυγων και κατηγοριων, αντι να βλεπεις οτι τα πραγματα δεν τραβανε οπως ειναι και ακομα και εσυ το εχεις καταλαβει οτι χρειαζονται ουσιαστικες αλλαγες στο σκηνικο και οχι πασοκο-νεοδημ/κες
'αλλαγες',με λιγα λογια,
μια ...τρυπα στο νερο!
Μιλας για ΒMW & CAYENNE...
Μα γιατι τετοιο κολλημα, ρε παιδια με τις μαρκες αυτοκινητων; Μου θυμισες τα φοιτητικα μου χρονια οταν ακουγα καποιους απο την επαρχια να μιλανε ωρες για αυτοκινητα και γκομενες..Φαινεται οτι οι περισσοτεροι απο ΠΑΣΟΚ & ΝΔ εχουν μεγαλο κολλημα εκει,ωστε να μη χρειαζεται να μιλανε για τα σημαντικα προβληματα του τοπου....
Γιατι ανησυχεις τοσο για το Δημοσιο; Φοβασαι να μη σου παρουν τη δουλεια οι 'τεμπελο-συνδικαλιστές' οπως αποκαλεις ατομα που δεν εχεις ιδεα για τη ζωη τους και τη δουλεια τους; Αδικα ανησυχεις.
Οταν ομως η απολυση χτυπησει καποια μερα και τη δικη σου πορτα θα ευχεσαι να μην το επαιζες
'ο ξυπνιος του καφενειου'..

Για εμενα οι ΚΛΕΦΤΕΣ και οι κλεφτες σε ολες τις περιπτωσεις ειναι γνωστοι και μη εξαιρετεοι, φιλε. Εσυ ομως και καποιοι αλλοι σαν και εσενα δεν ΘΕΛΟΥΝ να τους δουν, γιατι το βλεμμα στον καθρεφτη σκοτωνει, πως να το κανουμε;

Οσο για τις απόψεις μου που οπως λες
'αντιπροσωπεύουν την φοβική Ελλάδα του χθες',
τα πραγματα αλλαζουν,φιλε, ασχετα αν μερικοι σαν και εσενα δεν θελουν να το παραδεχτουν! Εσυ δλδ. βλεπεις οτι ολα βαινουν καλως και θα συνεχισουν να πηγαινουν ετσι για πολυ; Εγω βλεπω πολυ συντομα μεγαλες αλλαγες!
Ετσι για να τρομαξουν και μερικοι που κοιμουνται και ονειρευονται...τουτού!

Αντιθετα απο εσενα δεν ψηφιζω "σωτηρες", ψηφιζω ιδεες, ο,τι κι αν αυτο ακομη λεει σε μερικους απο εμας που ΟΥΤΕ στο Δημοσιο περιμενουμε να μας βαλουν, ΟΥΤΕ πουθενα! Απλα θελουμε δουλειες για ολους και οχι μονο για τα βαφτηστηρια του ταδε...

Ειχα δουλεψει και σε πρωην ανατολικες χωρες οταν ηταν "πραγματικα ανατολικες" οχι τωρα τυπου Που(σ)τιν και βλεπω τη τεραστια διαφορα! Tωρα μονο οι πορνες και οι μαφιοζοι επικρατουν.
Μη μου κανεις το γνωστο και παλιο οσο οι λασπες, μαθημα, φιλε. Τα πραγματα τα ξερω απο πρωτο χερι και δεν ειμαι κανενας νεαρος για να με ταπωσεις, με παιδαριωδη επιχειρηματα.
Το επομενο που θα πεις ειναι σιγουρα το κλασσικο
"αστειο" με τα τζην και τις γκομενες, στις ανατολικες χωρες, ετσι δεν ειναι; Παλιωσαν κι αυτα και αυτοι που τα ειπαν δεν ειχαν ποτε χιουμορ!

Κιμωνας

kakaskimos said...

Αφού δεν έχεις κόψει κεφάλι μαθητή σου, δεν θα σε δούμε στις ειδήσεις.

Ασκαρδαμυκτί said...

Εγώ κατάλαβα πως "κάτι δεν πάει καλά με τα νησιά μας" όταν πριν αρκετά χρόνια υπηρετούσα τη θητεία μου σε ακρητικό νησί και όταν πέρναμε έξοδο (με πολιτικά ρούχα εννοείται) δεν μας επέτρεπαν να καθίσουμε στις καφετέριες γιατί "τόσοι νταγλαράδες χαλάμε τη μόστρα του μαγαζιού"!

Προσωπικά, προτιμώ να πάω διακοπές στην Τουρκία παρά σε Κυκλάδες ή Δωδεκάνησο...

SGT said...

α ρε Κιμωνα

πες το ποιηματάκι σου
τιποτα δεν καταλαβες απ'οσα έγραψα
τι να σου λεω τώρα......

αντε καλό υπόλοιπο βδομάδας

Кроткая said...

οκ, εγώ πάντως δεν ξαναπατάω σε νησί που μαζεύει πολυ κόσμο.
πήγα στη Λακωνία και πέρασα καταπληκτικά σε ένα χωριουδάκι που μαζεύει λίγο κόσμο και καλό.
πλήρωνα 35 ευρώ τη βραδιά σε δίκλινο, σε ένα δωμάτιο μια χαρά με σπιτονοικοκυρά χαμογελαστή και γλυκύτατη. ξόδεψα σε μια εβδομάδα 350 ευρώ (incl. βενζίνες, διόδια, δώρα, φαγητό κλπ).

κατω η δικτατορία της κυκλάδας!!!

tzonakos said...

"Κάτω η δικτατορία της ...Κυκλάδας"
Μου άρεσε αυτό !

Ellie said...

Είναι ανάγκη διακοπές να πάμε σε νησί; Καλά κι εγώ σε νησί πήγα αλλά εγώ δεν είχα επιλογές...!!! Και αν είναι νησί, είναι ανάγκη να είναι Κυκλάδες; Δεν πήγα Κυκλάδες φέτος...αμέ!! Εντάξει, παντού τα ίδια είναι πάνω-κάτω! Δουλεύουν 3 μήνες το χρόνο και θέλουν να κονομήσουν για 12...
Αυτό που δεν κατάλαβα και δεν χώνεψα και δεν πρόκειται να χωνέψω είναι το νταβατζιλίκι που γίνεται στις παραλίες με τις ξαπλώστρες. Γιατί πρέπει να σκάσω λεφτά για να έχω κάπου να ακουμπήσω τα πράγματά μου; Στα χρωστάω;

Anonymous said...

@ser

Koitaxe, AN DEN thelei na katalavei kaneis, POTE then prokeitai na to kanei...
Esy exeis tis apopseis sou kai egw tis dikes mou kai den prokeitai na peisoume o enas ton allon.Den xreiazetai na peiseis olous, peise mono ton eafto sou,arkei......

Kimwnas

koulpa said...

αχ.. ελπίζω να σου μήνουν μόνο τα καλά να θυμάσαι το χειμώνα.. αλλά να τα ξαναθυμηθείς όλα το επόμενο καλοκαίρι..(ας μην είμαστε μίζεροι στις ευχές μας..:):))
καλό υπόλοιπο:):)

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Πω πω λεπτομέρειες...έχασα το νόημα..:)--
Βρε σε στείλαμε για διακοπές,κάναμε υπομονή ένα μήνα χωρίς post σου και γύρισες πιο γκρινιάρα;απαπα...:)-
Σοβαρά τώρα έχεις δίκιο σε ότι γράφεις..Ελπίζω να μην έχει να κάνει με επαρχιώτικες νοοτροπίες!
Καλησπέρα!

Roadartist said...

αν ειναι δυνατον ρε..
Τελικά δε το μετανιωσα με τιποτα που βγηκα εκτος ελλαδας φετος το καλοκαιρι..οσο πικρο κ αν ακουγεται..
Νισαφι πια! Ειναι τραγικη η κατασταση.. Τα λεφτα που χαλασαμε ειναι ιδια (η και λιγοτερα) απο οσα ειχα χαλασει παλιοτερα σε νησι εδω.. Καλησπερα..

spyros1000 said...

den tin diavasa tin anarthsi einai poli megali.........
tin kalispera moy........

SGT said...

@kimwnas

επειδή βλέπω ότι τρώγεσαι-

κράτα τις απόψεις σου. Χρειάζονται και αυτές διότι χωρίς εσάς δεν μπορούμε να ζήσουμε.

Αν επιλέγεις να πουλάς Ριζοσπάστη στο Σύνταγμα ή την Ομόνοια είναι δικό σου θέμα.

H κοινωνία γιά να προχωρήσει πρέπει καποιοι να βρίσκονται στο περιθώριο.

Αφού αυτή είναι η επιλογή σου και είσαι χαρούμενος με αυτή εένα δε με νοιάζει

Zaphod said...

Υπάρχουν νησιά και νησιά. Σε πολλά πάντως η όλη ρεμούλα έχει φτάσει σε αηδιαστικά επίπεδα. Κάντους ρόμπα, τουλάχιστον να ξέρουμε που να ΜΗΝ πάμε :)

ZouZouna said...

Kαλό χειμώνα λοιπόν μιας κι αυτός μάς πάει καλύτερα.
Εχω μια άγνωστη λέξη την "σπλατεριά". βοηθάτε περικαλώ.
Ναι, επίσης επειδή απο την ώρα που γεννήθηκα δεν έχω πάει ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ διακοπές στην Ελλάδα, πολύ ευχαριστιέμαι όταν παθαίνετε διαφορα!!! Χι χι χι !!!. Δεν θα φύγω εγώ απο το σπίτι μου, για να πάω να ταλαιπωρηθώ. θα πάω στις κοντινές θάλασσες και ένα ταξίδι επιμορφωτικό στο Εξωτερικό άμα κάτσει. Αυτή την παράνοια να στριμωχτειτε στα νησιά δεν την κατανοώ. Με ζέστη, με φαγητό χειρίστης ποιότητας, με ακρίβεια και τοσα άλλα.
Δεν πολυκατάλαβα τι έπαθες ακριβώς αλλά ένα κατάλαβα και σχολιάζω.
Καλά, ρε στους Αντριώτες, πήγες να κάνεις διακοπές? Γιατί τους λένε αφιλόξενους και ζαβα-ντριώτες, ξέρεις? Δεν ξέρεις φαίνεται.....

Cookie said...

Όλοι επέστρεψαν χαρούμενοι και ξεκούραστοι από τις διακοπές τους;; Όσα μπλογκ κι αν διάβασα όλοι έχουν νευράκια... [και τον εαυτό μου συμπεριλαμβανομένο] Κάτι τρέχει βρε παιδιά...

Anonymous said...

@ser
Ουτε τρωγομαι, ουτε τιποτα.Δε μου αρεσει ομως και να μου κολλανε καποιοι.
Kανουμε και πνευμα τωρα με τις εφημεριδες,ετσι; Δεν υπαρχει αναγκη για να κανω κατι τετοιο φιλε, μια και ολοι οι γνωστοι και φιλοι ανηκουν σε τετοιο κυκλο διανοησης που απο μονοι τους διαβαζουν Ριζο. Εκει ειναι ακριβως η ειδοποιοιος διαφορα, φιλε. Το επιπεδο. Αλλα μερικοι αισθανονται καλυτερα φαινεται να ..'λυπουνται' αλλους και να το παιζουν 'φον ομπεν'. Ουτε εσυ πειθεις πια κανενα, ουτε φυσικα και οι πολιτικες που υποστηριζεις.
Οχι πια!

Κιμων

Κώστας said...

ΧαΧαΧα

...και νόμισα ότι μόνο εγώ είχα παράπονα απο τις διακοπές μου :)))

Γειά σου ρε πατσιούρι

Καλό Βράδυ!!

aa-duck said...

Καλό μου πατσιούρι,

εννοείται πως είναι ΚΟΚΚΙΝΟ!!!

*#&$^*#$^@#%$(*@#$^
>:|


Εν τω μεταξύ, βρήκα ένα πολύ ωραίο νέο και ήσουν ο πρώτος άνθρωπος που ήθελα να το λινκάρω

Μα κοίτα :)

Κλικ Leo:))))

rain said...

Και ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο? Ότι όλοι έχουμε άπειρες ιστορίες να συμπληρώσουμε το υπέροχο κατεβατό - ξεφωνητό σου..

βιολιστης στη στεγη said...

Πατσιουράκι καλωσόρισες!
Τί να σχολιάσω τώρα για τις διακοπές σου;
Και τις διακοπές χιλιάδων άλλων ομοιοπαθών.
Προτιμώ να μη σχολιάσω, μόνο να δώ το πράγμα κάπως ρεαλιστικά.
- Λειτουργούμε σαν αγέλες και πάμε όπου είναι της μόδας. Γιατί να μη μας πηδήξει ο Παριανός, όταν η μισή Ελλάδα πάει για διακοπές στην Πάρο; Και στη Μύκονο, και στη Σαντορίνη και και και...
-Ο Ελληνας δε ξέρει γενικά να διεκδικεί τα δικαιώματά του με τον κατάλληλο τρόπο. (Συνήθως τον διεκδικεί με "θα σας γαμήσω "κ.λ.π.
συναφή). Και πώς να ξέρει δηλαδή, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να τον ενημερώσει σωστά.
-Ο επαγγελματισμός είναι λέξη σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα. Το άκρον άωτον της επιτυχίας του κάθε
τυχάρπαστου "επαγγελματία", είναι το άν θα τα κασταφέρει προσφέροντας τα λιγότερα, να κονομάει τα περισσότερα.
-Και τέλος, η καθαρά προσωπική άποψη του καθενός, για το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί στον πελάτη, που πηγάζει, νομίζω, απο το πόσο σεβασμό τρέφει στον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό, με διαφορετικά λόγια, δε λέει και ο Χατζηφωτίου;
Ισως είμαι απο τους τυχερούς, που είχα μιά εντελώς διαφορετική εμπειρία απο τις διακοπές μου στα Κύθηρα φέτος. Προσεχώς, οι λεπτομέρειες, απο ένα υπέροχο 15νθήμερο, που είχα τη τύχη να "φιλοξενηθώ" απο ένα τελείως διαφορετικό είδος ανθρώπων, σ'αυτό το νησί...

Skouliki said...

εχω μεινει αφωνη..τι να πω ....

εχεις δικιο ..και θα συμφωνησω με τον φιλο rain οτι ολοι λιγο πολυ εχουμε και εμεις κατι τετοιο να διηγηθουμε ..

να φανταστεις και στην οικογενεια μου εχει συμβει αυτο μας ναρκωσαν 6 ατομα και 2 μικρα παιδια ....και τα πηραν ολα ..αυτυχως δεν μας πειραξαν ..στην σαρωνιδα αΥΤΟ ..

φιλακια μικρη μου ...και να ευχηθω και καλο μηνα

? said...

Έλληνες είστε και φαίνεστε!

cinderella said...

Τι να πω τώρα η φτωχή πλην τίμια αναγνώστρια; Εκεί που σκεφτόμουνα να σου προτείνω να παρουμε καρεκλάκια και να πάμε έξω από το ξενοδοχείο να ειδοποιούμε τους επόμενους τουρίστες, διάβασα το τέλος και τελικά δεν το θεωρώ καθόλου καλή ιδέα! Καθόλου καλή ιδέα. Άσε μην μας πάρει κανεις τρελός αμπάριζα...και δεν τα μπορώ τα αίματα!
Φιλάκια Πατσιουράκο μου!
Καλώς ήρθες πίσω!!

demetrat said...

γιαυτό σου λέω.
Γιά δοκίμασε μιά φορά κάποιο καλοκαίρι να πάς στο Βράχο εκεί κατά Πρέβεζα μεριά, και νάχεις όλη την ακτη του Ιονίου δικιά σου;
δ

snikolas said...

Α βλέπω πέρασες πολύ όμορφα… είχα και εγώ κάτι ψιλοπεριστατικά αλλά είπα να μην γράψω τίποτα και να το ρίξω στο χαβαλέ (ως συνήθως δηλαδή).

Μπουρμπουλήθρα said...

Tι ποστ καταπελτηςηταν αυτο? Ναι μαλλον κατι τρεχει στα νησια αν και δεν φταινε τα νησια αλλα οσοι βλαμμενοι το παιζουν ιστορια.. Αστους μωρε.. Περιμενω το ονομα απο τα ενοικιαζομενα, για να ξερουμνε κι εμεις! Καλο μηνα και καλως σε ξαναβρισκω!

KitsosMitsos said...

Άντε! Συνέχεια και με ονόματα γρήγορα!!!

Σοφία said...

Πω πω πω! Έχω μείνει άφωνη! Εννοείται ότι περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τελευταία χρόνια ψηφίζω Πελοπόννησο δαγκωτό. Μάλλον καλά κάνω, ε;

Stefanos said...

Ναρκώσεις; διαρρήξεις; ρε τι χαρντκοριές είναι αυτά;;;;
τι να πω ρε..
Γενικά πάντως, εγώ μετά τις φετινές μου διακοπές εις τα εξωτερικά, πραγματικά θα το ξανασκεφτώ πολύ σοβαρά να πατήσω το πόδι μου οπουδήποτε στην Ελλάδα τον Αύγουστο..
και ας μου λένε όλοι μαλακίες του τύπου "που τρέχεις κάθε τρείς και λίγο ρε, που θα βρείς καλύτερα απο την Ελλαδίτσα;;;".. Θέλεις να στα πω με αλφαβητική σειρά ή τυχαία;!!