Wednesday, November 19, 2008

UPDATE
Φωτογραφια στη Daily Mail (που ειχε η ...γιαγια και μ αυτη σαν αποδειξη θα μπορουσε να ειχε σωθει το μωρο!!) Εβγαζαν και φωτογραφιες, τοσο ψυχασθενεις ηταν!!
H τελικη αποφαση για τη ποινη των 3 ενοχων θα βγει στις 15 Δεκεμβριου.
Στη Βρετανια 4 παιδια πεθαινουν καθημερινα απο κακοποιηση!!
Αντιγραφή από Μετανάστη.
19 Νοεμβρη:
Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση!!
Ήταν ένα μωρό μόλις 17 μηνών, που η μητέρα του, ο πατριός του και ένας φίλος τους χρησιμοποιούσαν σαν σάκο του μποξ επί οκτώ ολόκληρους μήνες, κακοποιώντας το μέχρι θανάτου. Οι δήμιοι καταδικάστηκαν, αλλά οι ένοχοι δεν είναι μόνον αυτοί.Άφωνη παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες η βρετανική κοινωνία την υπόθεση του μωρού που έπεσε θύμα της κτηνωδίας των «δικών του» ανθρώπων και της αδιαφορίας των κοινωνικών και υγειονομικών υπηρεσιών. Ο Βaby Ρ, όπως είναι γνωστός για νομικούς λόγους, γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 2006 στο Χάρινγκεϊ του Βόρειου Λονδίνου και παραδόθηκε στην ευθύνη της μητέρας του όταν η τελευταία χώρισε με τον πατέρα του.
Στις αρχές του 2007, η μητέρα συνήψε δεσμό με έναν άλλο άνδρα. Τότε ξεκίνησε και το μαρτύριο του μωρού, που κράτησε οκτώ ολόκληρους μήνες. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, ίσως η μητέρα του να βασάνιζε το μωρό από τότε που γεννήθηκε.
Σαν σκυλίΣτο διάστημα αυτό, ο Βaby Ρ νοσηλεύτηκε πάνω από 60 φορές (!) με μώλωπες, δαγκωματιές και διάφορους άλλους τραυματισμούς. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ψάξει ποιος τον βασάνιζε. Ώσπου, τον Αύγουστο του 2007, βρέθηκε νεκρός στην κούνια του.
Είχε οκτώ σπασμένα πλευρά, σπασμένη πλάτη, κι έλειπε ένα κομμάτι από το δάκτυλό του. Παντού γύρω του υπήρχαν κηλίδες αίματος. Πηγές της ανάκρισης είπαν ότι είχε πάνω από 50 τραύματα, από τα οποία 15 γύρω από το στόμα. Κάποιος είπε ότι, παρ΄όλα αυτά, στο πρόσωπο του μωρού υπήρχε μια υποψία χαμόγελου. Ίσως επειδή γνώριζε πια ότι το μαρτύριό του τελείωνε.
Οι τρεις δολοφόνοι καταδικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε κάθειρξη 14 ετών. Για την 27χρονη μητέρα έγινε γνωστό ότι δεν είχε ποτέ μια σταθερή δουλειά και περνούσε ώρες σε πορνογραφικές ιστοσελίδες. Όσο εκείνη σερφάριζε, ο 32χρονος φίλος της κακοποιούσε το μωρό, στριφογυρίζοντάς το στον αέρα από τον λαιμό ή τα πόδια και γρονθοκοπώντας το.
Το ανάγκαζε επίσης να εκτελεί εντολές σαν σκυλί. Όπως είπε στο δικαστήριο, ήθελε να το «σκληραγωγήσει». Η τρομακτική αυτή υπόθεση έφερε στην επιφάνεια το επίπεδο των υγειονομικών υπηρεσιών στη Βρετανία και ανέδειξε την ανάγκη να αναθεωρηθούν επειγόντως οι νόμοι για την προστασία των παιδιών.
Όποτε το μωρό διακομιζόταν στο νοσοκομείο με μώλωπες, οι γιατροί πίστευαν τις απίθανες δικαιολογίες που έδινε η μητέρα. Μια μέρα επισκέφθηκαν το διαμέρισμα και διαπίστωσαν ότι ήταν βρώμικο και μύριζε ούρα. Μια άλλη μέρα βρήκαν ψόφια ποντίκια- τροφή για το φίδι που ο άνδρας είχε στο δωμάτιό του.
Όλα αυτά δεν τους εμπόδισαν, όμως, να επιτρέψουν να συνεχιστεί η παραμονή του μωρού στο σπίτι. Η τελευταία γιατρός που είδε το μωρό ζωντανό, δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του, διέγνωσε κρυολόγημα...
Γκόρντον Μπράουν
Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. Σύμφωνα πάντως με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Sunday Times», θύμα κακοποίησης έχει πέσει και η αδελφή του Βaby Ρ, που είχε ενταχθεί κι αυτή σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας.
Αναδημοσιευση απο τα ΝΕΑ

I N F O
19 Νοεμβρίου: 933 οργανισμοί από 135 κράτη παγκοσμίως ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην παιδική κακοποίηση. Για ένα παιδί κινητοποιήθηκε η κρατική μηχανή και οι πολίτες στην Αγγλία. Για τα 1984 στη χώρα μας τι έχουμε κάνει;

Σχόλιο Πατσιούρι:
Η ηλεκτρική καρέκλα ακόμη και αν προβλεπόταν θα ήταν λίγη, πολύ λίγη.
Για τέτοιες κατηγορίες εγκληματιών το μόνο που δέχομαι είναι ο δημόσιος λιθοβολισμός.
Τίποτα λιγότερο.
Το ίδιο και για τους γιατρούς που αδιαφόρησαν.

91 comments:

Laplace said...

καλησπερα,ελπιζω να εισαι καλα πατσιουρακι..

ΣΥΜΦΩΝΩ..η ηλεκτρικη καρεκλα ή ο δημοσιος λιθοβολισμος θα ηταν το καλυτερο..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

εμετός μου ήρθε μόνο που το διάβασα πριν απο λίγο στον μετανάστη...

ria said...

όχι λιθοβολισμός!
να υποστούν τα μαρτύρια που υπέστει η ψυχούλα αυτή. να του σπάσουν τέσσερα πλευρά, να του κόψουν δάκτυλο, να του σπάσουν τη λεκάνη και να τον αφήσουν έτσι, να τον γεμίσουν μελανιές και να πεθάνει σε φριχτούς πόνους!

αυτό θα είναι δικαιοσύνη για τα κτήνη αυτα!

marianaonice said...

Αα!! Καλά παντού τα ίδια!! Και νόμιζα ότι οι Άγγλοι είχαν κράτος πρόνοιας!!
Μόνο 14 χρόνια κάθειρξη;;
Για το βασανιστήριο ενός αγγέλου;;!!!
Μα τόσο φθηνή είναι η ζωή των αγγέλων στον κόσμο μας;;;!!!

Πατσιουράκι μου, είμαι υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής μόνο για το λόγο ότι πιστεύω ότι ο θάνατος σε εκτέλεση μιας απόφασης δικαστικής δεν διαφέρει σε τίποτε από τη δολοφονία και γίνεται ακόμη χειρότερος όταν υπάρχει κίνδυνος να δολοφονούνται αθώοι, μια και οι εγγυήσεις δίκαιης δίκης ήταν και παραμένουν ανύπαρκτες σε όλα τα κράτη σχεδόν!!
ΟΜΩΣ σε περιπτώσεις σαν κι αυτή που αφορά η ανάρτησή σου, πιάνω τον εαυτό μου να νοσταλγεί και να επιθυμεί σφόδρα την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα!!
Να χαρώ εγώ το δυτικό πολιτισμό που υποτίθεται ότι έχουμε στην Ευρώπη, τρομάρα μας!!!!!

sapia said...

Υπάρχουν και τα προφυλακτικά.
Αν κάποιος τα αγνοεί,υπάρχουν και οι εκτρώσεις.
Αν κάποιος τις αγνοεί ΚΑΙ αυτές,υπάρχει και η επιλογή της αυτοκτονίας.

Ellie said...

Αν και κάτι τέτοιες περιπτώσεις σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί καταργήθηκη η θανατική ποινή, τουλάχιστον ας ήτανε ισόβια!!Όχι μετά από κάποια χρόνια να ξαναβγούν και να συνεχίσουν κανονικά την ζωούλα τους!!

Anonymous said...

Γειάσου Πάτσ μας..ΦΡΙΚΗ!...μόνο αυτό έχω να πώ...αηδία και φρίκη.. απίστευτο..όπως το λες ηλεκτρική καρέκλα και λίγο είναι...να τον κάψουνε ζωντανό...αυτό θέλει..το παιδάκι πέθανε και γλίτωσε από τη μαρτυρική και απαίσια ζωή που ζούσε αυτός πως θα γλιτώσει από τις τύψεις που θα τον κυνηγάνε μεχρι να πεθάνει;;;..πόσο ανώμαλος και πόσο κτήνος μπορεί να είναι κάποιος ώστε να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδάκι;;;..έυχομαι να τιμωρηθούν και οι τρίς όπως τους αξίζει..με τη πιό σκληρή από όλες τις ποινές που υπάρχουν...σκώτοσαν ένα μωρό παιδάκι...φιλάκια,Αθανασία.

Skouliki said...

συγκλονιστικο ...ανατριχιασα.. θυμωσα ..κανονικα επρεπε να πανε για θανατο ..ακου μονο 14 χρονιαα

δεν μπορω ρε φιλεναδα , αρρωσταινω με αυτα ..αληθεια δεν μπορω ...

rain said...

Πατσιουράκι μου, επειδή έχω παιδιά όπως ξέρεις, μου φαίνεται το λιγότερο αδιανόητο να κακοποιήσει κάποιος ένα παιδί και πόσο μάλλον το δικό του. Αγγελοι επί γης που δυστυχώς γίνονται αποδέκτες της κόλασης των ενηλίκων προβληματικών που θα'πρεπε όχι να πάνε στην καρέκλα γιατί αυτό είναι ανώδυνο, κρατάει λίγο, αλλά να τους υποβάλλόυν στα ίδια μαρτύρια που υπέβαλαν αυτά τα παιδιά και για το ίδιο χρονικό διάστημα και λίγα λέω γιατί είμαι αρκετά εκνευρισμένη και δεν ξέρω αν βγάζω και νόημα.
Αυτά πατσιουράκι μου..Τι άλλο να πει κανείς

βιολιστης στη στεγη said...

Τί να γράψω Πατσιουράκι μου! Τί να γράψω; Το στομάχι μου έχει γίνει κόμπος.... Ποιό λάθος της φύσης ευθύνεται που γεννιούνται τέτοιοι υπάνθρωποι; Για να μη μιλήσουμε για Θεούς και τέτοια...

Stefanos said...

Το Hostel το χετε δει; ....
τέτοια θέλουν..
μερικές φορές αυτή η ρημάδα η δημοκρατία μας παρατρώει..
άκου 14 χρονια..
βέβαια θα καλοπεράσουν στις φυλακές και οι δύο..
ειδικά ο πατριός...............

Anonymous said...

emena mou rxontai klammata kathe fora...giati ap tin wra pou gennisa edw sto belgio exoun ginei arketes fores tetoia. teleftea... edw konta malista...ta idia m afta pou les...mono pou to mwro 13 minwnekapse i mitria tou 19 etwn me kafto nero mes tin mpaniera prin to gronthokopisei...

Mia alli to petaxe ap ton 13o orofo giati den antexe ta klammata.

Prin dio xronia mia mana edw pali belgio, stin nivelles skotwse ta 5 (!) pedia tis apo 2 ews 14 etwn, fwnazontas ta ena ena stin kouzina kai legontas tous oti eixe mia ekplixi kai kovontas tous to laimo me maxairi. TA pedia tis. Ta dika tis! 5 pedia!

kai kathe fora sokarizete i koinwnia oloi...kai meta ola xehniounte kai xanasimvenoun...

Poia ilektriki karekla?? liga les...
Na tous lithovoloun na tous kovoun kommatia zwntanous kai tous thavoun prin pethanoun!

kai liga, poli liga lew.

kai na steirwnoun osous exoun kati fakelous NA stin asfaleia kai einai sto epidoma panw apo 10 xronia kai to xinoun.

Artanis said...

Διάβαζα σήμερα στο http://blogs.sch.gr/arganasta/, μια έρευνα που έλεγε πως το 50% των Βρετανών, πιστεύουν πως τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν ζώα...
Αν βάλεις αυτήν την είδηση, δίπλα στην άλλη του μαρτυρικού θανάτου του μωρού, νομίζω πως έχεις μια πλήρη εικόνα της κοινωνίας μας σήμερα...

aKanonisti said...

Εγώ πιστεύω πως η μάνα ήταν άρρωστη... το ίδιο και ο συντροφός της...
Φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί να χτυπήσει ένα παιδάκι....

Αυτοί που φταίνε... για μένα είναι οι γείτονες, οι γιατροι και οι ειδικοί.... Το βλέπανε το μωρό... έπρεπε να το απομακρύνουν αμέσως...
Αυτοί θα έπρεπε να χάσουν την δουλειά τους και να φυλακιστούν...

spyros1000 said...

λοιπον επειδη σε τετοιες καταστασεις γινομαι μεγαλο αρχιδι να σου πω ποια τιμωρια θα προτεινα.
κοψιμο απο την ριζα το χερι το ποδι και τα αρχιδια του πατριου.
κοψιμο απο την ριζα το χερι το ποδι και στειρωση στην μανα.
βγαλσιμο και των 2 ματιων και να τους αφησεις ελευθερους να ζησουν ετσι τα τσογλανια..
οσο για τον φιλο που συμμετειχε...
ασε θα πω βαρια κουβεντα.
ελπιζω να υπαρχει θεος,δεν μπορω να ακουω τετοια,ειμαι πολυ ευσυγκινητος σε τετοια θεματα...
καλο βραδυ.

ELvA said...

Δεν νομιζω οτι υπαρχουν λογια οταν διαβαζει κανεις για τη συντομη ζωη ενος μικρου αθωου παιδιου, που εφυγε με τετοιο τροπο. Η ιδια περιοχη, Haringey, με μεγαλα οικονομικα και κοινωνικα προβληματα πριν οκτω χρονια ειχε θρηνησει ενα ακομη θυμα κακοποιησης και εγκαταλειψης, την 8χρονη Victoria Climbie. Τι εγινε λοιπον; Τι μαθηματα πηραν ολοι αυτοι οι γιατροι,κοινωνικοι λειτουργοι, υπαλληλοι που υποτιθεται δουλευουν για να σωζουν ζωες μικρων παιδιων; Δυστυχως, παρ ολη την αγανακτηση -ακομη κι αν αλλαξουν οι νομοι προστασιας των παιδιων- τετοια περιστατικα θα συμβουν ξανα, αφου ειναι απορροια μιας συντηρητικης πολιτικης, οπου τα προβληματα των φτωχων δεν ενδιαφερουν και τοσο. Ενα αλλο συγκλονιστικο στοιχειο
ειναι οτι πανω απο 80% των παιδιων που θανατωνονται, η τραυματιζονται σοβαρα απο εγκαταλειψη η κακοποιηση δεν καταχωρηθηκαν στα αρχεια προστασιας παιδιων στην Αγγλια! Εγκληματικη αδιαφορια, λοιπον, που εχει
παρει πια διαστασεις σκανδαλου!http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/7730939.stm

Οι τρεις ενοχοι ομως θα δικαστουν ξανα,με διαφορετικες κατηγοριες, στις 15 Δεκεμβριου 2008. Ας ελπισουμε η καταδικη τους να ειναι ισοβια και να μη βγουν ποτε πια, εξω, στο κοσμο.Καλο θα ηταν να τους δικαζαν οι συγκρατουμενοι τους..Στη φυλακη,λεγεται οτι υπαρχει
μεγαλυτερη και καλυτερη απονομη δικαιοσυνης! Μακαρι να ισχυσει και σ αυτη τη περιπτωση!

Y.Γ Ευχαριστω για τη φιλοξενια, pats.

Maria Tzirita said...

Δεν άντεξα καν να διαβάσω ολόκληρο το κείμενο, το σκάναρα με το μάτι γρήγορα γρήγορα. Ούτε στις ειδήσεις άντεχα να το βλέπω. Όχι δεν αντέχω. Και ναι, με τα χέρια μου, με γυμνά χέρια θα τους σκότωνα, χωρίς καμία τύψη κι ας πήγαινα φυλακή ισόβεια. Αυτα επί του θέματος, φιλιά και καληνύχτες...

Кроткая said...

νομίζω πως αυτοί οι "άνθρωποι" που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα είναι πρώτα οι ίδιοι άρρωστοι και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. ήδη λοιπόν είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται να έχουν παιδιά υπό την κηδεμονία τους. ήδη θα έπρεπε να είναι σε ιδρύματα και να παίρνουν φαρμακευτική αγωγή και να παρακολουθούνται.
Κάποιοι λόγοι τους οδήγησαν εκεί. Κι αν δεν εκλείψουν οι λόγοι, δεν θα εκλείψουν και τα εγκλήματα, όσοι λιθοβολισμοί κι αν προκύψουν. Δεν λύνεις το πρόβλημα με λιθοβολισμό. ΑΠλά εξαφανίζεις φυσικά έναν από όσους το προκαλούν. ΑΛλά παραμένουν εν ζωή και εν δράσει χιλιάδες άλλοι. Και χιλιάδες άλλα θύματα.
Τα προβλήματα δνε λύνονται με εκδικητική αντιμετώπιση, όσο κι αν αυτή ικανοποιεί.

Και παίρνοντας αφορμή από το σχόλιο της Μαρίας: ποια λογική θεωρεί νορμάλ να είναι μητέρα ένα παιδί 19 χρονών;

Кроткая said...

Συν το γεγονός ότι είναι πολύ συγκεκριμένοι αυτοί που οδήγησαν το σύστημα υγείας και κοινωνικής περίθαλψης της Βρετανίας σε αυτά τα χάλια. Ναι, οι γιατροί έχουν ευθύνες, αλλά ρωτάει κανείς κάτω από ποιες συνθήκες εργάζονται; Και αν είναι σε θέση να εργαστούν όπως αρμόζει στο λειτούργημά τους, υπό αυτές τις συνθήκες; Με 48ωρες εφημερίες, έλλειψη προσωπικού και χρωστούμενους μισθούς;

Προσοχή, γιατί τα ίδια ετοιμάζουν και στην Ελλάδα, κατά το Βρετανικό παράδειγμα: νοσοκομεία-επιχειρήσεις, με μάνατζερς στη διοίκηση. Για να τα κάνουν αποδοτικά και να μην κοστίζουν, να είναι κερδοφόρα.
Κερδοφορία από την υγεία, έλεος δλδ!

ΣΠΙΘΑΣ said...

@ patsiouri

Δεν υπάρχουν ανθρώπινα λόγια, γι'αυτά.
Άρα...
Συμφωνώ με το σχόλιο του κειμένου σου, δυστυχώς.

manetarius said...

Δεν άντεξα να το διαβάσω όλο..."έφυγα" τελείως..

AVRA said...

ανακατευτηκε το στομαχι μου...και μονο στη σκεψη αρρωσταινω....

tdjm said...

Αφωνη!!!

tzonakos said...

Καλά, το ειχαν δει άλλες φορές γιατροί χτυπημένο και δεν το κατήγγειλαν αυτό ;;;
Τι να πω... τέρατα ! Βλακώδη τέρατα.

demetrat said...

να με συγχωρήσετε αλλά εγώ δεν μπορώ να συμπαρασταθώ σε τέτοιου είδους κρατουμένους για καλύτερες συνθήκες φυλάκισης.Και ελάττωση της ποινής.
Είμαι πολύ σκύλα.
δ

K-Top said...

Αν αυτοί ξανακυκλοφορήσουνε ποτέ ελεύθεροι θα μιλάμε για την μεγαλύτερη αποτυχία του νομικού συστήματος, πιθανώς και σε παγκόσμιο επίπεδο.

BUTTERFLY said...

Καπως ετσι αισθανομαι κι εγω...αγανακτω! Βγαινω απο τα ρουχα μου, βγαινω απο την ανθρωπινη υποσταση μου και θελω να τους ξεσκισω τους αλητες! Δεν ξερω αν αυτο με κανει εγκληματια, αλλα ρε γαμωτο...ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ;!!!! ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ;;!!!ΕΝΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΘΩΟ ΠΛΑΣΜΑ!!!!!;;;ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ, ΕΛΑ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΙΣΟ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ!!!!!ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ!!!!
Τωρα μετα απο αυτο, πως να πω καλημερα;;;

Crazy Tourists said...

14 χρόνια; Με το γάντι τους φέρθηκαν ή μου φαίνεται; Αντί να τους κλείσουν να σαπίσουν σε ένα κελί....

? said...

αν είναι δυνατόν..τι άλλο θα ακούσουμε

fieryfairy said...

Είναι φρίκη συμφωνώ. Έχω διαβάσει σχετικά άρθρα στο bbc.co.uk.Η γιατρός που το επισκέφθηκε 2 μερες πριν πεθάνει δεν "πρόσεξε" ότι το κακόμοιρο είχε 2 πλευρά σπασμένα και μελανιές στην πλάτη. Τώρα που θα χάσει τη θέση της όμως διαμαρτύρεται!
Ο 36χρονος φίλος που βρισκόταν μαζί τους είχε αφήσει τη γυναίκα του και το είχε σκάσει με μια 15χρονη. Μιλάμε για περιπτώσεις ανθρώπων.

Ο μεγάλος ντόρος γίνεται στην Αγγλία γιατί ο baby p ζούσε στο ίδιο μέρος του Λονδίνου με μια μικρή κοπελίτσα την οποία σκότωσαν παλιότερα η μάνα της ή ή θεία της, θα σε γελάσω. Και φωνάζουν που έγινε το ίδιο πράγμα και ζητούν την παραίτηση της δειθύντριας του social services. Ότι και να κάνουν, το παιδί δε θα γυρίσει, κι όχι μόνο δε θα γυρίσει αλλά στους 18 μήνες της ζωής του γνώρισε μόνο θλίψη και πόνο. Αυτό είναι το τραγικό.

Λινα said...

Πως είναι δυνατόν κάποια τέρατα της φύσης να ασελγούν πάνω σε αγγέλους; Ποιός ανθρώπινος νους μπορεί να το δεχθεί; Πως είναι δυνατόν να βρίσκουν χαρά σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις;
Μιλάε για αθώες ψυχούλες, μωράκια, ανυπεράσπιστα σε αυτή την ηλικία πλασματάκια που γίνονται δέκτες φρικαλέων συμπεριφορών.
Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Δεν το χωράει ο νους μου. Και μόνο διαβάζοντας το θέμα ένιωσα αποστροφή και φρίκη.

Το χειρότερο όμως είναι ότι δυστυχώς, η δικαιοσύνη μας, τους καταδικάζει σε κάθειρξη λίγων χρόνων που πιθανότατα, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, θα μειωθεί και σύντομα θα βρεθούν και πάλι ελεύθεροι λόγω "καλής διαγωγής".

Αυτή η ψυχούλα όμως δεν θα υπάρχει.

Κρίμα!!!

Olga said...

Τι να πει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις?? Μου προκαλεί αποτροπιασμό.. Δεν αξίζουν τέτοιοι ανεγκέφαλοι, τέτοιοι άρρωστοι άνθρωποι να είναι γονείς.. Απορώ γιατί φέρνουν στον κόσμο παιδιά...Οι αλήτες... Τόσα ζευγάρια στον κόσμο προσπαθούν - λαχταρούν να αποκτήσουν ένα παιδί και δεν μπορούν και ζουν συνέχεια με αυτόν τον καημό - κάποιοι στην θέα ενός παιδιού λιώνουν κυριολεκτικά...
Τι να πω και για τη δικαιοσύνη... 14 χρόνια φυλάκισης είναι πταίσμα, μπρος στην ταλαιπωρία και την βαναυσότητα που φέρθηκαν σε αυτό το αγγελούδι...

leondokardos said...

Ειλικρινά, δε μπορώ να βρώ τη σκληρότερη ποινή που θα έπρεπε να επιβάλλεται σε αυτά τα κτήνη που κακοποιούν παιδιά.
Φτάνει κανείς στο σημείο να ζητα να βασανίζονται με οδυνηρό τρόπο,όπως αυτά βασανίζουν τα αθώα πλασματάκια.

island said...

Από όλες τις χώρες έχει ψηφιστεί μία χάρτα για τα διακαιώματα και την προστασία των ανήλικων παιδιών. Αυτήν την χάρτα δεν την έχουν υπογράψει 2 (δύο) χώρες στον κόσμο. Η μία θαρρώ είναι η Βολιβία(δεν είναι σίγουρο) ενώ η άλλη στα σίγουρα είναι οι ΗΠΑ. Λέει κάτι αυτό; Τίποτα.

Η θανατική ποινή είναι το ελάχιστο. Το καλύτερο θα ήταν ξύλο μέχρι να μπουν στο νοσοκομείο, και μόλις αναρρώσουν ξανά ξ΄πυλο μέχρι να ξαναμπούν. Και ξανά και ξανά. Μέχρι να φτύσουν της μάνας τους το γάλα.

island said...

Φυσικά και συμφωνώ με τα σχόλια της Κροτ. Όμως να της θυμίσω πως πολλά παιδιά κακοποιούνται για την "σκληραγώγηση" από γονείς υπεράνω υποψίας ψυχολογικών προβλημάτων. Το να έχεις ένα λαθεμένο τρόπο που βλέπεις τα πράγματα δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα. Σε αυτούς αρμόζει η τιμωρία που προτείνω. Για την "σκληραγώγηση". Βέβαια μην ψάχνουμε στο Ελλάντα ιδρύματα σωστά για τις άλλες περιπτώσεις.

K-Top said...

Σχετικό με την ιστορία και τις προηγούμενες που αναφέρονταν στις κακοποιήσεις ζώων.

Αντιγράφω από το site του BBC όπου έχει μαρτυρία μίας γυναίκας που γνώριζε τον φίλο της μητέρας του άτυχου μωρού.

A woman who has known him for 14 years reveals that "he has a thing about hurting animals".
(http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/panorama/7732125.stm)

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που επιμένουν ότι οι βασανιστές ζώων δεν είναι επικίνδυνοι και δεν χρειάζονται ειδική παρακολούθηση?

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Πατσιουράκι μου..... έτσι όπως το τυράννησαν να τιμωρηθούν.
Θα γίνω αιμοβόρα τώρα και θα μιλήσει μέσα μου το "κτήνος", έτσι ακριβώς όπως του φέρηκαν....
Αργά...αργά... και βασανιστικά, με σπασμένα πλευρά και κομμένα δάχτυλα..

Μ΄πως είναι το μόνο...

Η άλλη προκομένη η δική μας στο ΄Ιλιον το εξέδιδε....
΄Αλλο έγκλημα και τούτο.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Prince Of The City said...

Θυμάσαι τι έλεγε ο Τσαγανέας στο "Οι Γερμανοί ξανάρχονται"?

[b]Ανθρωποι, άνθρωποι, αιμοσταγείς, αιμοδιψείς και αιμοβόροι...[/b]

Κι είχε δίκιο ο τρελλός.

Μπορούμε να κάνουμε κακό από τη φύση μας.

Γιατί από όταν ήμαστε παιδιά φαίνεται.

Δεν έχω δεί άλλο ζώο στη φύση να είναι τόσο destruction-addict...

Οι περισσότεροι βασάνιζαν έντομα και μικρά ζωάκια μικροί, γιατί να μή συνεχίσουν και με ένα παιδί;

kikop80 said...

..................
Τέρατα!!!!
Τέρατα!!!!
:(((

patsiouri said...

-Laplace:
Θα συμφωνήσω ακόμη περισσότερο με τις τιμωρίες που προτάθηκαν στα επόμενα σχόλια...
Καληνύχτες!

-St:
Εμένα μου έρχεται ναυτία κάθε φορά που τ'ακούω, ειδικά όταν το βλέπω στις ειδήσεις για τη χώρα μας, η οποία διαθέτει και το "πλεονέκτημα" της Ομερτά.
Άμα βρεις γείτονα που θα μιλήσει, εμένα να με φτύσεις.
Χειρότεροι εαυτούληδες από τους Άγγλους...

-Ρία:
Όλα αυτά που είπες, αλλά να μην πεθάνει, να ζουν έτσι, μέσα σε φριχτούς πόνους, και όταν πάνε να χαλαρώσουν να παίζει ο επόμενος γύρος...

-Μαριάννα:
Πάντα ήμουν αντίθετη στη θανατική ποινή.
Ακόμη και γι'αυτά.
Για κάποιους είναι πολύ σκληρή, για κάποιους άλλους καλή ώρα πολύ λίγη.
Μακάρι να τους λιθοβολούσαν στα στάδια αντί να το κάνουν στα κακόμοιρα τα κοριτσάκια οι μουσουλμάνοι...

-Sapia:
Προσυπογράφω.
Είμαι υπέρ των στειρώσεων, όχι μόνο στα αδέσποτα αλλά και σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων.
Για να υιοθετήσει δηλαδή κάποιος παιδί γιατί είναι τόσο αυστηρά τα κριτήρια, ενώ το κάθε αρρωστάκι μπορεί να το φέρει στον κόσμο όποτε γουστάρει και να το βασανίζει με την ησυχία του???
Και δυστυχώς δεν τους κόβει μέχρι την αυτοκτονία, είδες ποτέ κανένα βαρεμένο ή κακό άνθρωπο να αυτοκτονεί???
Στις περισσότερες περιπτώσεις η σκέψη της αυτοκτονίας είναι ένα ακόμη θλιβερό προνόμιο του σκεπτόμενου ανθρώπου...

-Ellie:
Ναι, τουλάχιστον ισόβια...
Όσο για την απονομή της πραγματικής δικαιοσύνης που τους αξίζει, λεχω τουλάχιστον εμπιστοσύνη στους συγκρατούμενους...
Γιατί εκεί καταντήσαμε.

patsiouri said...

-Aθανασία:
Ποιές τύψεις καλή μου???
Τα κτήνη αυτά δεν έχουν ποτέ τύψεις.
Ποτέ.
Αντίστοιχα, αφού δεν έχουν τύψεις, δεν πρέπει να λαμβάνουν και κανένα έλεος.
Ανοχή μηδέν.

-Σκουληκάκι:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα...
Τα διαβάζω ή τα ακούω κατά καιρούς και δε μπορώ να διαννοηθώ ότι συμβαίνουν.
Πραγματικά δε μπορώ.
Κι'όμως γίνεται.
Και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

-Rain:
Όποιος είναι ήδη γονιός είναι λογικό να έχει φρικάρει περισσότερο απ'όλους.
Διάβασε και το σχόλιο της Μαρίας πιο κάτω.
Κανένα έλεος.
Και έλεγχος γεννήσεων άμεσα.
Πλέον επιβάλλεται.

-Βιολιστής στη στέγη:
"Ποιό λάθος της φύσης ευθύνεται που γεννιούνται τέτοιοι υπάνθρωποι; Για να μη μιλήσουμε για Θεούς και τέτοια..."

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με βασανίζει αυτη η απορία.
Κάποτε μάλιστα είχα αγοράσει ένα τεράστιο βιβλίο που μιλούσε για το γονίδιο της κακίας.
Ήταν πολύ ενδιαφέρον αλλά τέτοιες στιγμές δε με νοιάζουν οι θεωρίες.
Με νοιάζει μόνο η τιμωρία, η απομονωση και ο παραδειγματισμός...

patsiouri said...

-Εστάριαν:
Από το στόμα σου και στων συγκρατούμενων τ'αυτί.
Ειδικά για τον πατριό..
Και ναι, το Hostel γαμάει και είναι ότι πρέπει...

-Mαράκι:
Και λίγα λες, όντως.
Έχω βαρεθεί να μιλάω υπέρ των αναγκαστικών πλέον στειρώσεων σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων.
Με έχουν πει από φασίστρια μέχρι Χιτλερικιά αλλά δε με ενδιαφέρει.
Κάποτε πρέπει να δοθεί ένα τέλος.
Δε μπορεί ο κάθε βαρεμένος να έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω σε οποιαδήποτε ανυπεράσπιστη ζωούλα.
Μητριά 19 χρονών?
Ήμαρτον...

-Αρτάνις:
Τουλάχιστον αυτοί που αγαπάνε τα ζώα τους τους φέρονται πιο ανθρώπινα απ'ότι κάτι τέτοιοι στα παιδιά τους...'
Σιγουρα τέτοιου είδους περιστατικά συνέβαιναν ανέκαθεν αλλά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στην καρδιά της Ευρώπης εν έτει 2008, όχι μόνο να βασιλεύει η ατιμωρησία αλλά και η ανοχή και η συγκάλυψη...

-Ακανόνιστη:
Δε διαφωνώ, απλά έχω βαρεθεί πλέον να ανέχομαι τον κάθε βαρεμένο να επιβάλλεται με τη δικαιολογία ότι είναι βαρεμένος.
Ας τους είχαν κλείσει νωρίτερα μέσα.
Η ας μάζευε την καριόλα ο πρώην άντρας της.
Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να σαπίσουν μέσα αφού πρώτα τους σαπίσουν.
Ούτως η άλλως, το είδαμε το σύστημα της Πρόνοιας.
Εδώ δε μπόρεσε να βοηθήσει το αγγελούδι, θα νοιαστεί για τα ψυχάκια αυτά???
Για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στη υπόθεση έχεις απόλυτο δίκιο.
Ισάξια τιμωρία τους χρειάζεται.
Και δημόσια κατακραυγή..

-Σπύρος 1000:
Ευτυχώς υπάρχει ακόμη κόσμος σαν εσένα που είναι άξιος εκατό τοις εκατό να γίνει γονιός και - σαν εσένα - το παίρνει απόφαση.
Είστε η μόνη, μα η μόνη ελπίδα σ'αυτό τον κόσμο, εσείς και τα παιδιά σας.
Μπράβοπου γίνεσαι αρχίδι,γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα όπως βλέπεις αρχίδια γινόμαστε όταν ακούμε τέτοια.
Και έτσι πρέπει.

patsiouri said...

-Ελβα:
"Στη φυλακη,λεγεται οτι υπαρχει
μεγαλυτερη και καλυτερη απονομη δικαιοσυνης! Μακαρι να ισχυσει και σ αυτη τη περιπτωση! "

Το είπα και παραπάνω, ευτυχώς υπάρχουν και οι συγκρατούμενοι που ίσως αποδόσουν πραγματική δικαιοσύνη.
Καταλαβαίνω επίσης πως τα προβλήματα αυτά γεννιούνται σε χώρους χαμηλού μορφωτικοκοινωνικοοικονομικού επιπέδου...
Από την άλλη όμως Έλβα μου αυτό δεν είναι δικαιολογία.
Εχω γνωρίσει ανθρώπους πάμφτωχους, αμόρφωτους ή και άνεργους που ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ δέκα φορές παραπάνω για τα παιδιά τους.
Ακριβώς επειδή επιθυμούν το καλύτερο γι'αυτά.
Κι κάτι πλούσιους μορφωμένους με ψυχολογικά προβλήματα που κάνουν τέρατα στα παιδιά τους...
Άρα, ναι, να μεριμνήσει το κράτος ίσως για τη ρίζα των προβλημάτων.'
Το τέρας όμως για μένα εξακολουθεί να μην έχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία...

-Μαρία Τζιρίτα:
Κι'εγώ δε θα είχα καμία τύψη να τους τσακίσω.
Βαρέθηκα να έχω τύψεις.
Τύψεις από'δω και πέρα θα έχω μόνο για κάποιον που θα είχε και αυτός τύψεις...

-Κροτ:
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Εξαρχής τα άτομα αυτά όπως είπες δε θα έπρεπε καν να ζουν έξω και εννοείται σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί.
Εγινε όμως.
Έγραψα και πιο πάνωστην Έλβα πως δε διαφωνώ, το κακό πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη ρίζα του.
Το αυτονόητο.
Είμαστε όμως εδώ που είμαστε.
Και θεωρώ εύλογα τα συναισθήματα που γεννήθηκαν στους περισσότερους από'μας.
Ποιος ξέρει...αν τα τέρατα αυτά φοβόντουσαν αν όχι το Νόμο, τουλάχιστον την αυτοδικία, τότε ίσως κάποια παιδάκια από όλα αυτά θα είχαν σωθεί...
Όσο για τα συστήματα υγείας και πρόνοιας, βρωμάει εδώ και χρόνια, δυστυχώς...

-Σπίθας:
Κι'εγώ συμφωνώ ακόμα με το σχόλιό μου...

-Manetarius:
Τουλάχιστον δεν έχουμε αναισθητοποιηθεί...
Είναι αν μη τι άλλο παρήγορο πως κάθε φορά φρικάρουμε και περισσότερο...

patsiouri said...

-Αύρα:
Δυστυχώς συμβαίνουν μανούλα...
Τυχερά τα παιδάκια σου...

-Tdgm:
Παρομοίως...
Οι γονείς που έχω γνωρίσει εδώ μέσα αποτελείτε την ελπίδα του μέλλοντος όπως είπα και στο Σπύρο..

-Τζονάκος:
Κι'εγώ μ'αυτό φρίκαρα περισσότερο.
Γιατί τα άλλα τα ζώα ζούσαν προφανώς μαστουρωμένοι 24 ώρες το 24ωρο.
Όποιος όμως είδε χτυπημένο παιδί, εν ώρα εργασίας μάλιστα και δε μίλησε, είναι εξίσου δολοφόνος μ'αυτούς...

-Δήμητρα:
Χειρότερη από σένα.
Θα τους έκλεινα μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο εφ'όρου ζωής.
Με λίγο νερό, ελάχιστο φαγητό, ούτε κωλόχαρτο κατα τ΄άλλα και έτσι...να συνέχιζαν να υπάρχουν.
Και όρθιοι.

-Άτρον:
Επειδή το περιστατικό ακούστηκε πολύ, συμφωνώ.
Αν και στη χώρα μας άπειροι παιδεραστές, εξίσου κτηνώδες έγκλημα δηλαδή, κυκλοφορούν έξω με κάτι χρονάκια μόνο...

patsiouri said...

-Butterfly:
Μην ανησυχείς.
Εγώ τουλάχιστον, συμμερίζομαι απόλυτα τα συναισθήματά σου...

-Crazy toyrists:
Τα 14 χρόνια είναι σκάνδαλο.
Ελπίζω στη δίκη να τους σκίσουν.

-Νίκος Κ.:
Πολλά ακόμη υποπτεύομαι...

-Fieryfairy:
Αυτό το παιδάκι δε θα έπρεπε να είχε γεννηθεί ποτέ. (Απο αυτή τη μάνα εννοώ).
Είναι κρίμα που το λέω αλλά το εννοώ.
Μακάρι να είχε κάνει έκτρωση.
Χίλιες φορές μακάρι.

-Λίνα:
Κρίμα, ναι.
Και δυστυχώς οι περιπτώσεις αυτές είναι αδύνατον να ελεγχθούν...
Σκέψου τι μπορέι να γίνεται δίπλα μας και να μην το ξέρουμε.
Εχω γίνει πλέον τόσο καχύποπτη...
Βλέπω μαθητή μου με μελανιά και αντί να σκεφτώ το λογικό, ότι έπεσε και τσακίστηκε παίζοντας, το μυαλό μου πάει πλέον στο κακό...

patsiouri said...

-Όλγα:
Δεν τους κόβει να πάρουν προφυλάξεις, ούτε να κάνουν έκτρωση.
Βαριούνται και δεν τους κόβει...
Όο για τα παιδιά, κι'εγώ έχω επαφή με ζευγάρια που λαχταρούν αλλά δε μπορούν.
Και θα έδιναν τα πάντα για να είχαν το baby P. στην αγκαλιά τους και να τον κάνουν να ξεχάσει...
Τα πάντα εν σοφία εποίησε Όλγα μου...

-Λεοντόκαρδος:
Νομίζω πωςαυτή η επιθυμία που έχουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα να τους σπάσουμε στο ξύλο είναι υγιές φαινόμενο.
Φαντάσου να μασουλούσαμε ατάραχοι το πρωινό μας και να συζητούσαμε παθητικά "Τι λές? Σκοτώσανε κι'άλλο μωρό στο ξύλο? Τι ώρα θα πάμε κομμωτήριο είπαμε???"
Όχι, προτιμώ χίλιες φορές την οργή μας..

-Island:
Δεν το ήξερα αυτό για τη Χάρτα.
Ήμαρτον...
Όσο για τη τιμωρία τους συμφωνώ, όπως και με το Σπύρο, τη Μαρία και τους υπόλοιπους..

-Άτρον:
Σιγά μη και δε βασάνιζε και ζώα η ανωμαλάρα.
Η αρχή είναι τα ζωάκια.
Μετά οι υπόλοιποι...
Κάποιοι και ταυτόχρονα...
Είναι ΠΑΝΤΑ ο ίδιος άνθρωπος...

-Γλαρένια:
Ναι, η δική μας το εξέδιδε.
Σε έναν ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ και έναν ΠΑΠΑ μεταξύ άλλων αν θυμάμαι καλά...
Η ΠΑΤΡΙΣ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
Γιατί εκεί έχει φτάσει η σήψη μας...στη ρίζα.

patsiouri said...

-Gothangel:
Εκτός του ότι είμαστε οι χειρότεροι απ'όλους, υποτίθεται πως διαθέτουμε και το αβαντάζ της λογικής...
Οπότε η ύβρις είναι ακόμη μεγαλύτερη...

-Kikop80:
Ελπίζω σύντομα ξυλοδαρμένα τέρατα...

Καληνύχτα baby P.
Εκεί που είσαι μακάρι να υπάρχουν μόνο παιδάκια και ζωάκια...

Anonymous said...

Έτσι συμβαίνει όταν παρατάνε τα βιβλία και ανοίγουν οι TV και τα DVD.

Καλύτερα Έλληνας και υγιείς,
παρά Άγγλος Ασθενής...

Ποια παιδεία, ποια δημοκρατία, ποια κουλτούρα?

Ζώα ήταν πάντα, και μετά μας ενοχλούν οι Νιγηριανοί με τα CD...

Λινα said...

Έχουμε γίνει πλέον τόσο καχύποτποι με όλους patsiouri μου. Και είναι φυσικό, με τόσα που ακούμε και βλέπουμε γύρω μας.
Πολλές φορές πιάνω και εγώ τον εαυτό μου να παρατηρώ γονείς με τα παιδια τους και πως τους φέρονται.

Από την μια βλέπουμε τα τέρατα εκείνα που μεταχειρίζονται βάναυσα αθώες ψυχούλες, και από την άλλη σκέφτομαι όλους εκείνους που λαχταρούν να αποκτήσουν ένα μωρό, να του δώσουν αγάπη και φροντίδα, αγκαλιά τρυφερή.
:-(

Paranoia said...

εγώ θα σταθώ σ' αυτό : "Κάποιος είπε ότι, παρ΄όλα αυτά, στο πρόσωπο του μωρού υπήρχε μια υποψία χαμόγελου. Ίσως επειδή γνώριζε πια ότι το μαρτύριό του τελείωνε".

κι εδώ τελειώνουν τα λόγια...

panagiota said...

Πατς μου,
ευτυχώς χάνομαι μέσα στα πάμπερς και τα σκατοκαθαρίσματα των γερόντων μου και εκτονώνω εκεί την οργή μου φανταζόμενη βασανιστήρια για τους φρικαλέους ανθρώπους που ζούνε ανάμεσα μας.

Τελικά καταντήσαμε υπάνθρωποι!
Αισχος μας...

Anonymous said...

ρε. φταιει που εχω συνεχως κλειστη την τιβι και αρνουμαι να ενημρωθω. εχω φρικαρει. ολα αυτα μου θυμιζουν σκηνικο απο κακοφταιγμενη αρρωστιαρικη ταινια, ρε.

δεν εχω τι να πω. συγχωρα με αλλα αν κανεις τονκοπο να αναπαραστησεις στο μυαλο σου αυτα τα πραγματα, πνιγεσαι. φαντασου τι διαολο μυαλο κουβαλουσαν εκεινοι οι ανθρωποι.

cinderella said...

Ειλικρινά παρακολουθώ την υπόθεση μέσω των free press που μοιράζουν έξω από το μετρό σε καθημερινή βάση.
Καθημερινά μέχρι προχτές τουλάχιστον η ιστορία ήταν στο πρωτοσέλιδο με μια πλαστική κούκλα που έδειχνε τα τράυματα ως ομοίωμα του παιδιού. Παρότι οι εφημερίδες ασχολούνται συνεχώς, εγραφαν πολύ λιγότερα από αυτά που διαβάζω τώρα σε σένα. Κατ' αρχλας δήλωναν πως δεν ήταν σίγουροι οτι τα τράυματα τα προκάλεσε η μητέρα και ο πατριός. Παράλληλα λένε οτι υπήρχε μια υποψία πως και η γιαγιά κακοποιούσε το παιδί.
Και το πιο εκπληκτικό και ανατριχιαστικό συνάμα;
Είχαν κινηθεί οι αρχές για να διερευνήσουν την υπόθεση. Δυο μέρες πριν πεθάνει λοιπόν το μωρό, επισκέφθηκαν την μητέρα και της ανακοίνωσαν πως η υπόθεση έκλεισε και η κηδεμονία παραμένει σε αυτήν χωρίς κανέναν περαιτέρω έλεγχο από τη μεριά του κράτους.
Απλά άθλιοι. Όλοι τους.

ELvA said...

Pats

Eιναι σιγουρο οτι τα 3 αυτα
κτηνη ειναι & ψυχασθενεις
και χαμηλού μορφωτικο
κοινωνικοοικονομικού επιπέδου, οπως λες και εσυ,
και φυσικα δεν το θεωρω σε καμμια περιπτωση σαν
'ελαφρυντικο'! Αυτο ομως που με TΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ ακομη περισσοτερο και γι αυτο σου προτεινα να αναδημοσιευσεις το αρθρο
αυτο στο μπλογκ σου (να εισαι καλα που το εκανες!)ειναι η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ
πραγματικοτητα του οτι δεν υπηρξε ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ να σωσει μια ζωη (και μαλιστα παιδικη!), ουτε το κράτος, ουτε μεμονωμενα ολοι αυτοι οι ανθρωποι που ηρθαν σε επαφη με το μωρακι, (κοιν.
λειτουργοι, γιατροι κλπ). Ας το σκεφτουμε για λιγο, υπαρχει χειροτερος εφιαλτης
απο αυτο;Σε ποιον να βασιστεις τοτε; Που υπαρχει
ελπιδα, οταν ολοι σε πουλανε;

Daria said...

Συνήθως μένω άφωνη μπροστά σε τέτοια. Δεν βρίσκω λέξεις. Έχω παιδί και ξέρω πως τα παιδιά κάποιες στιγμές μπορούν να σε φέρουν στα όριά σου. Αλλά υποτίθεται πως είμαστε ενήλικες και δεν ξεσπάμε τα προβλήματά μας πάνω τους. Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί κάνει ο κόσμος παιδιά. Δεν είναι υποχρωτικό για κανέναν. Έκτρωση και πάλι έκτρωση αν δεν νιώθει κάποιος ικανός; έτοιμος; ό,τι και να νιώθει που δεν τον κάνουν να έχει μια σιγουριά πως το θέλει και θα το αγαπάει. Χίλιες, ένα εκατομμύριο φορές έκτρωση κι ας λένε οι κολλημένοι πως είναι φόνος. Ακόμη κι αν είναι, είναι λιγότερο από κάτι τέτοια που βλέπευν το φως της δημοσιότητας. Και πόσες χιλιάδες άλλες τέτοιες περιπτώσεις κακοποίησης δεν το βλέπουν γιατί δεν είναι τόσο "χτυπητές" και τα παιδιά επιζούν.
Καλά, τι σκατά έκανε η μάνα του όλη μέρα σε πορνογραφικές ιστοσελίδες;

Leviathan said...

exo pa8ei sok me auta pou diavasa...simfono apolita me to sxolio sou..kalo mesimeri!

KitsosMitsos said...

Είναι η μετεξέλιξη αυτών που επιτίθενται στα ζώα. Πρώτα ζώο, μετά παιδί, μετά δεν ξέρεις τι.
Η θρασυδειλία είναι παντού. Όπως και η αδιαφορία. Έλεος!

Skouliki said...

αμα δεν ειναι πολυ αυστηρη η ποινη ρε συ δεν γινεται τιποτα

απο την αλλη κακως αλλα λεω ευτυχως που οι φυλακη εχει νομους δικους της μεσα και θα τους @@@@@@@ κανονικα ....
και χαιρομαι !!!!

καλημερα

Anonymous said...

οι κολασοι ειμαστε εμεις και οχι οι αλλοι. Απο την ιδια τη μοναδα ξεκιναει το κακο.
στα σκατα μεσα χωμενοι ολοι, πως να βρουμε τη λυση. Αντε ψαξε να δεις ποιος ΠΡΩΤΟ-φταει...

κανενας και ΟΛΟΙ

Sidepap21 said...

Ανατρίχιασα ...

FuSmOKer said...

Γνώριζα μωρό (στο Birmingham) στο οποίο η καμμένη η Ali (η μάνα) μπούκωνε το μωρό (ήταν 2 ετών τότε) με venlafaxine και remeron όποτε έκλαιγε (πάνω από 40 tablets average το μήνα). Έλεος!
Μια μέρα (νύχτα ήταν) ήταν κομμάτια (η Ali) και αντί να του δώσει τα 2 efexor (venlafaxine) που θα του έδινε (του μωρού), μπερδεύτηκε και του έδωσε 2 mitsubishi (E's) από την καβάτζα.
Φυσικά το μωρό σε 10 λεπτά (όταν είχε ξεπεράσει τους 200-240 σφυγμούς) πέθανε..

mistiriO/S said...

Η βία αναπαράγει βία. Δε μπορούμε να θέλουμε το θάνατο των ενόχων. Γινόμαστε συνένοχοι. Η πραγματική απομόνωση στη φυλακή είναι από μόνη της τόσο σκληρή τιμωρία.

Καταλαβαίνω ότι όταν χάνεται η ψυχραιμία δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί σοβαρά και πόσο μάλιστα όταν εμπλέκεσαι σε τέτοια τραγικά γεγονότα...

leon said...

Συγγνωμη, αλλα δε μπορω να συμφωνησω καθολου με τον mistirio παραπανω.Γιατι ΔΕ θα πρεπει να θέλουμε το θάνατo των ενόχων, οταν οι ενοχοι αυτοι βασανιζαν επι μηνες ενα μωρακι,που δεν εφταιγε σε τιποτα; Δε το καταλαβαινω.. Θα τα ελεγες αυτα αν το δικο σου παιδι κακοπεφτε & το εγκατελειπαν
ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ μαζι με την ιδια
του τη'μανα'; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ! Προτιμας μηπως να τους βρουμε κι απο ενα καλο
δικηγορο, ωστε να βγουν εξω
σχετικα συντομα ωστε να συνεχισουν το θεαρεστο τους εργο;Προκειται για ΚΤΗΝΗ κι οχι για καποιο ατυχημα και θα μου επιτρεψεις να πω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα,
ετσι; Τα ηπια & κατευναστικα σχολια δε τα
δεχεται κανεις, ευκολα,
ξερεις, ειδικα οταν οι πραξεις ειναι αποτροπαιες
και οταν δε χωραει καμμια αμφιβολια για το ποιος ειναι o ΕΝΟΧΟΣ!Μηπως εισαι
δικηγορος, ή παπας; Τοτε δεν μετραει...

Marina said...

Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι σε αυτή τη Γή, Πατς. Μορφωμένοι και αμόρφωτοι, άσπροι και μαύροι, νέοι και ΄γέροι. Η βία καιροφυλακτεί μέσα μας, απλά δεν την εκφράζουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Τα κράτη, οι νόμοι εμποδίζουν τον περισσότερο κόσμο να σκοτώσει..τη πεθερά του επειδή είναι και θανάσιμη. Κανένας νόμος όμως δεν μπορεί να εμποδίσει τον άρρωστο εγκέφαλο απο το έγκλημα. Θύμα και θύτης έχουν την ίδια μοίρα, η βία θα τους εκμηδενίσει. Το θέμα είναι να μη φθάσουν εκεί.
Δεν μπορεί κανείς να πεί " γιατί ο θεός δίνει γονιμότητα σε τέτοια τέρατα που σκοτώνουν λίγο-λίγο το μωρό τους και δεν δίνει σε άτεκνα ζευγάρια" κανείς δεν ξέρει τη μοίρα του Ηλιου.

leon said...

Αγαπητη Μαρινα, γιατι δεν μπορεί κανείς ν αγανακτησει
και να πεί "Γιατί ο θεός δίνει γονιμότητα σε τέτοια τέρατα που σκοτώνουν λίγο-λίγο το μωρό τους και δεν δίνει σε άτεκνα ζευγάρια;" Εγω που ΔΕΝ εχω παιδια (ενω θα ηθελα πολυ)και εχοντας διαβασει το αρθρο αυτο και αλλα παρομοια, το λεω καθε μερα! Γιατι, εχω αδικο; Οχι, αν κατσεις και το σκεφτεις, σοβαρα,δλδ τρελλαινεσαι. Με ποια λογικη απεκτησαν αυτα τα κτηνη παιδι,ενω δεν το ηθελαν ΠΟΤΕ και αφου δεν το ηθελαν, γιατι τοτε δεν το εδιναν για υιοθετηση τα ΚΤΗΝΗ του κερατα, παρα το βασανισαν ετσι; Ποιο μυαλο και ποια λογικη μπορει να δεχτει το γεγονος οτι το παιδι αυτο ηρθε στο κοσμο για να υποφερει και μονο; Δεν αντεχω ουτε και να το σκεφτομαι.

mistiriO/S said...

@leon

Δεν είμαι ούτε δικηγόρος ούτε παπάς. Αν θέλεις να δεις ποιος είμαι τότε
http://blog.mistirios.net/2008/10/7.html

Καταλαβαίνω πως κανείς πλυμμηρίζει από οργή όταν πάθει κάτι δικός του άνθρωπος και ειδικά όταν μιλάμε για ένα μωρό παιδί αλλά απλά πιστεύω ότι όλη η ζωή είναι ιερή και ότι δεν έχω εγώ και κανένας άλλος δικαίωμα να την αφαιρεί εκτός από την περίπτωση της προστασίας της δικής μας.

Πολύ απλά αν γίνουμε και εμείς εκτελεστές κατεβαίνουμε στο επίπεδο αυτών που δικάζουμε και καταδικάζουμε. Και είναι πολύ εύκολο να επιθυμείς το θάνατο κάποιου όταν αυτό το έργο το αναλαμβάνει κάποιος άλλος. Για δοκίμασε να γίνεις ο εκτελεστής και όχι με μία σύριγγα αλλά με ένα μαχαίρι που θα σκίσει τη σάρκα αυτού που θέλεις... ή εκεί θα δείξεις την ανωτερότητα σου επιλέγοντας τον ανώδυνο (για σένα) θάνατο μέσω ένεσης;

Αν και το θέμα συζήτησης δεν είναι η θανατατική ποινή κύριο επιχείρημα είναι η αποφυγή της βίας. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η βία δεν γεννάει βία;

faraona said...

Tα τερατα...τα κτήνη και μαζι μ αυτους και τα κράτη με τους νόμους τους.
Ολοι σ ενα καζανι βράζουν γι αυτο την πληρώνουν τα μωρα.

Αη και σιχτιρ βραδιατικα που να τους φαει ολους η κόλαση να ησυχάσει ο κόσμος.

Anonymous said...

Everybody,
Everybody who came in contact with Baby P FAILED
him miserably.No one was PROACTIVE. Heartbreaking to
be born into such a dysfunctional household where sadistic systematic torture was the norm, not detected and acted upon by so-called discerning professionals involved in case from day 1.Visits by social people to a kip reeking of urine,excrement
smeared on walls, dead animals, etc.,and they didn't deem it a HEALTH HAZARD for children to be living in, and REMOVE them IMMEDIATELY.Mind-boggling. It doesn't add up.I presume biological dad had
access, it's reported that he saw his BABY 2 days before his death! Did he not see the PHYSICAL MANIFESTATIONS OF ABUSE on his son's bruised & battered body, and REFUSE to let him back into that environment? I'm stating the obvious, BLATANTLY so, not with the benefit of hindsight. I NEVER REALISED THERE WAS SO MUCH EVIL IN THIS WORLD! Now I do! To torture a HUMAN BEING is Heinous. To do it to a defenceless, vulnerable, voiceless BABY...words fail!

- Anne Robinson,
Liverpool, UK, 24/11/2008 Daily Mail

Λινα said...

Anne, we some times tend to close our eyes not to see the obvious. Maybe cause it's better, cause we need to do so believing it will make it stop existing, or cause we don't have the strength to stand up for and act. Or even cause we just don't care. It doesn't effect us..
Either way, we become part and accomplicies in such horrible, gruesome crimes against those angels!

Lina.

patsiouri said...

Παιδιά συγγνώμη, πήζω λίγο άσχημα αυτές τις μερες, θα απαντήσω σύντομα σε όλους...

Βαγγέλης Μπέκας said...

Είναι για ψυχιατρείο!

tzotza said...

patsiouraki μου!!!!
πολυ μου ελειψες!!! (ειμαι καραγαιδουρα το ξερω!!!!)
δεν θελω να σχολιασω το θεμα..σαν μαμα ξερεις ποσο με ποναει..μα παρα πολυ...
εχουμε την ιδια αποψη φιλη μου καλη...
σε φιλω γλυκα γλυκα και ελπιζω να μη ξαναχαθω!!!(να με δειρετε τη επομενη!!!)

:))))

(παω να σχολιασω το προηγουμενο σου ποστ γιατι αχ!!!!μου εχεις χτυπησει ευαισ8ητο σημειοοοο!!!!!)

suspiria said...

αν στείλουμε όλους τους διεστραμμένους στην ηλεκτρική καρέκλα ή στο δημόσιο λιθοβολισμό προσωπικά στοιχηματίζω ό,τι έχω και δεν έχω οτι με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε μία κοινωνία πιο διεστραμμένη από κάθε φαντασία.

Roadartist said...

ελεος πια...

leon said...

Μα τοτε να στείλουμε τους
..μισους απ αυτους τοτε;
Και οι μισοι απο τα κτηνη αυτα,που σκοτωνουν παιδια, να πανε στην ηλεκτρικη καρεκλα, εμενα προσωπικα μου φτανει!!Διαβαστε πρωτα λεπτομερειες, μερικοι, γινετε γονεις και μετα να μιλατε! Μερικοι απ οτι διαβαζω, βλεπετε τα πραγματα λιγο 'απ εξω', λυπαστε μεν το παιδακι, αλλα δεν τολματε να εμπλακειτε περισσοτερο με το θεμα, γιατι κατι τετοιο εχει ΜΕΓΑΛΟ συναισθηματικο ρισκο! Υπαρχουν και καποιοι
απο εμας που δεν μπορουν να ησυχασουν απο τοτε που το διαβασαν, γιατι δεν το χωραει η λογικη τους...
Εκει ειναι ομως που σας θελω...

mistiriO/S said...

Συναίσθημα και λογική δεν μπορούν ισορροπήσουν εύκολα ταυτόχρονα. Το συναίσθημα επικρατεί ολοκληρωτικά την ώρα που λαμβάνει χώρα και είναι ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις ο χειρότερος σύμβουλος. Πρώτα πρέπει να καταλαγιάζουν οι μπόρες για να δούμε τα πράγματα καθαρά. Και μόνο τότε μπορείς να δεις ότι όσες ζωές και να αφαιρέσεις η ζωή που χάθηκε και που σου λείπει δε γυρνάει πίσω. Γιατί φυσικά εκδικούμαστε όχι γι'αυτόν που χάθηκε αλλά για το κομμάτι που χάσαμε εμείς. Ένας φαύλος κύκλος του εγώ...

Για τη θέση του δήμιου δεν βλέπω να έρχεται κανείς για συνέντευξη...

NY ANNA said...

Πάντα πίστευα πως το "μητρικό ένστικτο" δεν είναι αυτονόητο. Πάντα πίστευα επίσης πως δεν υπάρχει χειρότερο "θηρίο" από τον άνθρωπο, όσο κι αν αυτό ακούγεται κοινότοπο. Με αφορμή εκείνη την ιστορία (στη Γερμανία;) που ο πατέρας είχε φυλακίσει την κόρη του στο υπόγειο και της έκανε συνέχεια παιδιά, είχα διαβάσει μια εκπληκτική ανάλυση του φαινομένου, σε κάποιο ένθετο της "Καθημερινής" αν δεν κάνω λάθος. Τελικά μας κάνει ο "πολιτισμός" πιο ανθρώπινους; Δεν είμαι καθόλου σίγουρη πια. Ίσα ίσα, νομίζω πως ίσως μας απομακρύνει από τα πιο ανθρώπινά μας ένστικτα μερικές φορές. Μας αποξενώνει στην... ευδαιμονία του life style και του "έπεσα από τα σύννεφα..." για πράγματα που συμβαίνουν δίπλα μας, αλλά δεν είναι "δικιά μας δουλειά!". Απομονωνόμαστε όλο και πιο πολύ στην ασφάλεια του "σταρχιδισμού" μας.
Χαίρομαι όμως που μερικά πλάσματα που ξέρω δεν είμαστε τόσο "πολιτισμένα" τελικά και παραδεχόμαστε δημοσίως πως θα έπρεπε να λειτουργεί ο νόμος της Άγριας Δύσης σε μερικές περιπτώσεις - αν και πάλι: ποιος θα σώσει από τους κρίνοντες; Μεγάλη κουβέντα, άλλη ώρα, άλλη στιγμή.
Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο γιατί δεν έχουμε κάποιοι από μας πέσει στο χειρότερο εφιάλτη του Μάνου Χατζιδάκι: τη συνήθεια στο αποτρόπαιο.
(Έλειπα πάλι κι όπως βλέπω έχω χάσει πολλά. Τα φιλιά μου...)

ELvA said...

NΥ ΑΝΝΑ και leon

Mαζι σας! Μα το θεο,εχουμε πολλους πολιτισμενους
εδω..Δε μπορω να καταλαβω πως ορισμενοι που πιθανοτατα δεν εχουν διαβασει τιποτα απ ολες αυτες τις ιστοριες αφανταστου σαδισμου,τρελλας
& διαστροφης πανω σε παιδια
(ειτε συνεβησαν στην Αυστρια,σ' ενα ελεεινο υπογειο, ειτε στην Αγγλια στο αθλιο Haringey, ειτε οπου διαολο συμβαινουν πια,
σ αυτο το κοσμο),ΔΕΝ ΕΞΙΣΤΑΝΤΑΙ, αλλα αντιθετα μιλανε για πραγματα που δεν
καταλαβαινω. Συνεχιστε να πηγαινετε στην.. εκκλησια, εκει που οι συγχωριες απο τους παπαδες περισσευουν,
αν βεβαια εμπιστευεστε και αυτους,ετσι που εχει γινει πια ο κοσμος, γυρω μας και μετα απ ολα αυτα που διαβαζουμε καθημερινα.. Αν αυτα τα αποτροπαια πραγματα
συνεβαιναν σε γνωστα σας παιδια, πολυ κοντα σας, παλι για...συγχωρεση θα μιλαγατε; Μακρια απο εμας κι οπου θελει ας ειναι, ετσι;Τετοιο 'πολιτισμο',
οπως λεει η Νy anna και αλλοι εδω,δε τον θελω, χαρισμα σας....

Λινα said...

Συμφωνώ μαζί σας Elva ότι ο πολύς πολιτισμός μας έφαγε τελικά, μόνο που έχω μια ένσταση.
Γιατί να τους κάνουμε την χάρη να τους θανατώσουμε; Γιατί να τους λυτρώσουμε; Γιατί για εκείνους λύτρωση είναι, μια και η ζωή τους θα είναι πολύ δύσκολη μετά από αυτό. Δεν το καταλαβαίνω. Ειλικρινά.
Είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βιας αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να αφήνουμε τους νόμους της φυλακής να υπερισχύσουν, εκεί μέσα, όσο αντέξουν, θα περάσουν "πολύ καλά".

patsiouri said...

-News7:
"Ζώα ήταν πάντα, και μετά μας ενοχλούν οι Νιγηριανοί με τα CD..."
Έγραψε...


-Λίνα:
Τα'παμε και πιό πάνω.
Τα πάντα εν σοφία εποιησε...

-Παράνοια:
Κι'εγώ γι'αυτό το λόγο ακριβώς το μαύρισα..μας έλειψες.

-Παναγιώτα:
Ευλογία να φροντίζεις τους γέροντες που σου ΄φέρθηκαν τόσο καλά λοιπόν...

-Lifewispers:
Δε μπορώ με τίποτα να κάτσω να τα αναπαραστήσω στο μυαλό μου.
Είναι σαν τα θριλερ που στις ζόρικες στιγμές κλείνεις τα μάτια...
Αν το κάνω θ'αρχίσω να ουρλιάζω.

patsiouri said...

-Cinderella:
Μακάρι να πίστευα πως υπάρχει κόλαση.
Θα αισθανόμουν ίσως λίγο καλύτερα.
Και η γιαγιά έ?

-Έλβα:
Συ,φωνώ απόλυτα.
Εκτός από τις ψυχανωμαλάρες που σε καμία περ΄πτωση κι'εγώ δε δικαιολογώ, υπάρχουν και οι λεγόμενοι "επίσημοι" φορείς.
Που μάλλον δεν υπήρξαν ποτέ.
Αν και διακρίνω μία αλήθεια και στα λόγια της Krotkaya.

-Ντάρια:
Το θέμα της έκτρωσης αποτελεί αφορμή για μία ακόμη μεγάλη συζήτηση, αν και προσωπικά δε βρίσκω το λόγο.
Χτυπιέμαι για την προφύλαξη αλλά και για την έκτρωση τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ.
Το ίδιο ισχύει και για τη στείρωση σε ορισμένους...

-Λεβιάθαν:
Κι'εγώ έπαθα σόκ όταν τα διάβασα.
Και ειδικά όταν τα ακούω για τη χώρα μας και παιδιά που ενδεχομένως έχουν περάσει και δίπλα μας...

-Κιτσοσμήτσος:
Μετεξέλιξη λες?
Νομίζω πως τα κάνουν ταυτόχρονα ( αφού όπως σωστά είπες εξασκούνται πάνω σε κανένα κουτάβι στα παιδικά τους χρόνια...)

patsiouri said...

-Σκουλήκι:
Μακάρι να ισχύσουν οι νόμοι της στενής, γι'αυτούς και πολλούς άλλους ακόμη...

-Εξώφθαλμη:
Αυτές τις μέρες με διακατέχει κι'εμένα ένας μηδενισμός χωρίς προηγούμενο...Λες να ήρθε το τέλος (μας)???

-Sidepap:
Ανατριχιάζω ακόμα...

-Fusmoker:
Και τι έγινε?
Τιμωρήθηκε τελικά?

-Μυστήριος:
Μετά από ένα γερό βρωμόξυλο μίνιμουμ κι'εγώ θα ψήφιζα πραγματική και πλήρη απομόνωση.
Δυστυχώς αυτό πια δεν υφίσταται.
Σε λίγο θα τους αφήνουν να κάνουν και σεξ στο κελί.Και θα γουστάρουν.
Για να μη θεωρηθώ ρατσίστρια, δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνει σεξ στο κελί του τη μέρα του επισκεπτηρίου κάποιος που είναι μέσα για μικροκλοπές...

patsiouri said...

-Λεον:
Σα νομοθέτης δε μπορώ να μιλήσω γιατί δεν ξέρω αν θα έβαζα τέτοιου είδους νόμους.
Είναι πιο σοβαρό.
Σαν άνθρωπος όμως επιμένω σ'αυτό που είπα.
Κάθε ποινή είναι μικρή.
Και το γεγονός πως όταν ακούμε κάτι τέτοια ξυπνούν μέσα μας ένστικτα δολοφονικά με χαροποιεί.
Γιατί νομίζω πως είμαστε ακόμη ζωντανοί.
Και όχι απαθείς.

-Μαρίνα:΅
Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση.
Η Μοίρα, ο προορισμός του ανθρώπου κτλ κτλ...
Μετά από τέτοιες συζητήσεις όλοι ηρεμούμε.
Αν είχα όμως τον πατριό η τη μάνα του babyP μπροστά μου δε θα ηρεμούσα και πάλι.
Γενικώς συμφωνώ με κάτι παλιές παροιμίες του τύπου "παθαίνοντας μαθαίνεις", "όταν σου κάνουν αυτό που κάνεις θα καταλάβεις" κτλ.
Δε νομίζω πως κυκλοφόρησαν τυχαία.
Όπως επίσης δε μπορώ να σταματήσω να φρικάρω με το παράλογο κάποιων συμπαντικών λειτουργιών...βλ. Λεόν παρακάτω.

-Λεόν:
Θα το έγραφα ακριβώς έτσι.
Ακριβώς έτσι.
Δυστυχώς δε θα μάθουμε ποτέ την απάντηση...

-Μυστήριος:
Θα σου απαντήσει η Λεόν.
Εγώ ξεκαθάρισα πως δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη πλέον. Τη νόμιμη εννοώ.
Γι'αυτό αν μπορούσα θα τους έκανα κακό.
Όχι για σωφρονισμό,η κάτι τέτοιο.
Και το ξέρω πως η βία γεννάει βία.
Μόνο για να υποφέρουν δύο λεπτά αυτά που υπέφερε το μικρούλι. Σα μία ελάχιστη δικαίωση...

-Φαραόννα:
Το είπα και στη Σιντερέλλα πιο πάνω.
Μακάρι να υπήρχε κόλαση.
Μακάρι.

patsiouri said...

-Anne:
Τhanks for the visit.
I dont know if God exists.
If he does, he must disappear us. Immediately...

--Λίνα:
Ευχαριστώ ρε συ.
Αν περίμενε εμένα η Anne να απαντήσω...

-Vita Mi:
Για Ελληνικό Ψυχιατρείο...

-Τζότζα:
Welcomeback μανούλα...
Με πέτυχες σε δύσκολες μέρες αλλά θα προσπαθήσω να περάσω μετά...

-Suspiria:
Φυσικά.
Θα έχει εξαφανιστεί η ήδη σκιώδης "πρόληψη".
Μιλάμε όμως για εγλήματα όχι συνηθισμένα.
Ούτε είπα να στείλουμε τον οποιοδήποτε δολοφόνο στην καρέκλα.
Τέτοιες περιπτώσεις όμως σε κάνουν να αναρωτιέσαι μήπως πρέπει να καθαρίσει ο τόπος...
Άστοχο, το ξέρω, αλλά έτσι σκέφτομαι κάθε φορά.

patsiouri said...

Και πάλι σόρι οι υπόλοιποι, έχω θεματάκι με το DSL και δε μπόρεσα να απαντήσω...

Anonymous said...

A few words from a UK resident (involved with child protection as well). Πλέον κανείς δεν μπορεί να μιλάει για κατάσταση των Social Services σε επίπεδο χώρας εδώ πέρα. Μόνο σε επίπεδο πόλης/περιοχής. Βλέπεις καταπληκτικές υπηρεσίες όπου όλα δουλεύουν ρολόι, βλέπεις και σημεία και τέρατα. Είναι φοβερό το οτι συνέβη αυτό στην ΙΔΙΑ ακριβώς περιοχή όπου έμενε η Victoria Climbie, ο θάνατος της οποίας έγινε αφορμή για το νέο νομοσχέδιο του 2004 (στη wikipedia μπορείτε να βρείτε info για κείνη την εξίσου σοκαριστική υπόθεση). On the other hand, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο παιδιά να απομακρύνονται από τα σπίτια τους ΧΩΡΙΣ αυτό να χρειάζεται (again, tons of info to be found online). Πολλοί επαγγελματίες πλέον ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να πάρουν παιδί από το σπίτι του χωρίς αδιάσειστα στοιχεία. Στην περίπτωση του baby P., αν είχαν ασχοληθεί, ΜΑΛΛΟΝ θα τα έβρισκαν. Μάλλον. Αφήνω κι ένα περιθώριο γιατί όταν ο ίδιος ο γιατρός σου λεει οτι δεν έχεις να κάνεις με τραύματα κακοποίησης αλλά με αλλεργία, ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο (πράγμα που ΣΥΝΕΒΗ στην περίπτωση αυτή), για πες μου τι κάνεις. Κάθε απόφαση θέλει αιτιολόγηση, βασικός κανόνας του child protection. FYI, η φωτογραφία που και καλά δείχνει τα τραύματα που έδωσε κάποιος λίνκ πιο πάνω δεν αποδεικνύει τίποτα. Τερτίπια των εφημερίδων που ψάχνουν ψύλλο στ' άχυρα τώρα για να βγάλουν είδηση.

Σαφώς και οι υπεύθυνοι δεν έδρασαν όπως έπρεπε σε αυτή την περίπτωση (η ανεκδιήγητη γιατρός που το παιδί πήγε μπλε μαρέν κι αυτή δεν το εξέτασε κανονικά (!!) γιατί λεει ήταν miserable and cranky θέλει αφαίρεση άδειας όχι τώρα, χτες), αλλά το πρόβλημα είναι δυστυχώς βαθύτερο και δε θα λυθεί -μαγικά- αν απολυθούν πέντε-έξι εργαζόμενοι. Μάλλον αν προσληφθούν κι άλλοι και αναθεωρηθεί το child protection system ξανά, και ξανά αν χρειαστεί.

Ασκαρδαμυκτί said...

Δεν χωράνε λόγια ... τι να πεις για την κατάντια αυτού του ζώου που λέγεται άνθρωπος!

Καλό μήνα...

ELvA said...

@Koi
Συμφωνω με αυτα που λες σχετικα με τους νομους προστασιας παιδιων, που στη περιοχη/κοινοτητα του Ηaringey, φαινεται ξεκαθαρα
οτι χρειαζονται συνολικη αναθεωρηση, αφου ηδη δυο παιδακια εχουν κακοποιηθει μεσα στο σπιτι τους! Παντως
παραλληλα με την αναθεωρηση
καλο θα ειναι να απολυθουν και οι υπευθυνοι,ετσι ωστε να αποδοθει εστω και...
καθυστερημενα δικαιοσυνη!
Μετα, δε δειχνει κρατικη αδιαφορια και εγκαταλειψη πολιτων με χαμηλο οικον. εισοδημα, το ολο αυτο τραγικο συμβαν; Δε πιστευω σε καμμια περιπτωση οτι κοινων.λειτουργοι,γιατροι
κ.α θα αδιαφορουσαν αν
παρομοια περιστατικα ειχαν συμβει σε καποια αλλη, πιο αναβαθμισμενη, περιοχη!
Εσυ τι λες;

Dory said...

Patsiouri,
totally agreed
κάτι τέτοιες ώρες λέω, μακάρι να υπάρχει κόλαση...

FuSmOKer said...

Patsiouri την βρήκαν υπο effect κωδείνης κλπ και πήρε μεγάλη άφεση (μπήκε μέσα για 4 μήνες σύνολο).
Μετά βρήκε δουλειά και δούλευε σε ένα από τα infirmary (νοσοκομεία) του Birmingham.

To 2005 "απορρόφησε" πάρα πολύ acid και έφαγε ένα τριπάκι ότι έβγαινε από τα σωθικά της το παιδί και πήρε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στην κοιλιά της.
Έζησε εν τέλει αλλά είχε πολλές επιπλοκές (η χημεία πήγαινε σύννεφο και όταν δεν υπήρχαν φράγκα, κοπανούσε τα ληγμένα πχ. cheracol, peragon, PCP κλπ) και απεβίωσε πρόπερσι.

Σκατοκατάσταση..

zekia said...

η ηλεκτρική καρέκλα μπορεί να ήταν και απόλαυση για τα συγκεκριμένα άτομα... ώρες ώρες τα χάνω με το πόσο μπορεί ένας άνθρωπος να απομακρυνθεί τόσο απο την ανθρώπινη φύση του...