Wednesday, November 12, 2008

ΚΕΝΤΡΟΜΩΡΑ VS Β.Π...



Αφιερωμένο στη συμπάσχουσα συντρόφισσα Τανίλα…

Να ξεκαθαρίσω πως δε βαράω κανένα ζόρι με τα χιλιάδες γκομενάκια που αποθεώνουν τα επίσης χιλιάδες τυπάκια που κυκλοφορούν με διθέσιο, φοράνε αποκλειστικά todds, δεν έχουν ρίξει ποτέ ούτε μία Χριστοπαναγία στη ζωή τους και σε κοιτούν με το βλέμμα της αγελάδας όταν αναφέρεσαι σε κάποιο μέρος που είχε την ατυχία να βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το Ψυχικό…Ίσως θα έπρεπε να στέλνουμε φαντάρους κι’εκεί να φυλάνε τα σύνορα και να ελέγχουν ποιος κοινός θνητός (τολμάει να) διασχίζει την εμπόλεμη ζώνη…
Ναι, δε βαράω κανένα ζόρι με τα γκομενάκια αυτά. Ίσα ίσα, έτσι κοριτσάκια μου, να τους γουστάρετε. Και να κάνετε τα πάντα για να τους ρίξετε, να αφοσιωθείτε εκατό τοις εκατό σ’εκείνους…ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΝΟΡΜΑΛ ΚΕΝΤΡΟΜΩΡΑ διαθέσιμα για μας!

Όπου κεντρομωρό = αν μη τι άλλο περπατημένος γκόμενος.
Ο οποίος
-είτε μεγάλωσε στο κέντρο της πόλης (γαμώ)
-είτε έχει καταγωγή από επαρχία αλλά όταν κατέφτασε στην πρωτεύουσα προτίμησε να κατοικήσει στο κέντρο της πόλης (γαμώ)
-είτε .όταν εγκατέλειψε το πατρικό του, δεν επέλεξε να μείνει κάπου κοντά στη μαμά του, στο απόκεντρο της πόλης, αλλά ανηφόρησε ή κατηφόρισε στο σημείο G της πολης (γαμώ).

Το κεντρομωρό θα σε βγάλει βόλτα το μεσημέρι. Στο πολύγωνο της ευτυχίας, Ψυρρή, Μοναστηράκι, Γκάζι, Θησείο, Εξάρχεια…όπου θα πετύχετε άπειρους γνωστούς και φίλους και θα καταλήξετε όλοι μια μεγάλη παρέα πίνοντας ούζα ευτυχισμένοι.
Το Β.Π μωρό θα σε πάει στην Κηφισιά για παγωτό.
Η χυμό.
Συνήθως δεν πίνουν καφέ.
Ούτε πολύ αλκοόλ.
Η και καθόλου.
Ακόμη χειρότερα, θα σε πάει στο σπίτι του, όπου σπίτι = όχι αμαρτωλή γκαρσονιέρα αλλά οικογενειακή βίλλα κάπου στα Β.Π όπου το καλοκαίρι θα κάνετε μπάνιο στην πισίνα με την υπόλοιπη οικογένεια και κάποιους φίλους και το χειμώνα θα παίξετε bowling η ποδοσφαιράκι ή κάτι άλλο σε μπουμπουνοφάση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του σπιτιού που βρίσκεται συνήθως στο υπόγειο.
Μπορεί να σου προτείνει να δοκιμάσετε και το γυμναστήριο…
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Κάποια από’σας μπορεί να είναι καλός άνθρωπος και να αντέξει. Από το μεσημέρι μέχρι τη νύχτα. Και να κάνει το λάθος να κοιμηθεί εκεί.
Να έχει υπόψην της λοιπόν πως στα περισσότερα απ’αυτά τα τρομακτικά σπίτια το κάπνισμα απαγορεύεται και το φραπέ είναι άγνωστη λέξη.
Το πρωί,την ώρα που θα κόβει τις φλέβες της άκαπνη και με το μάτι θολό σα να’χει ρουφήξει τη μισή Μποκοτά παίρνοντας μάτι τις γωνίες του κήπου στις οποίες θα μπορούσε ν’ανάψει ένα γαμημένο τσιγάρο και το σπιτάκι του κηπουρού που που σίγουρα διαθέτει νεσκαφέ και σέικερ, οι υπόλοιποι θα πίνουν φρέσκο χυμό και θα πασάρουν ευτυχισμένοι ο ένας στον άλλον ψωμάκια με βούτυρο και μαρμελάδα καθώς και ψωμάκια τηγανισμένα με αυγό, (γαμάτο!)

Ξεχάστε την περίπτωση να γνωρίσετε Β.Π μωρό που μένει μόνο του. Φεύγουν από το σπίτι μόνο όταν συνάψουν έναν πλούσιο γάμο (βλέπε τραστ…).
Εκτός αν είναι από’κεινους τους μονδέρνους που τους αγόρασε ο μπαμπάς ένα περιοδικό ή μια εταιρεία παραγωγής η ένα στούντιο ηχογράφησης η something like that και μεταφέρθηκαν σε κάποιο μοντέρνο ( και κακόγουστο συνήθως) λόφτ. Αν το λόφτ αυτό βρίσκεται στο Γκάζι τότε συγχαρητήρια, πετύχατε επαναστάτη-αντάρτη εφάμιλλο του Τσε ( τον οποίο βέβαια θα τον γνωρίζει μόνο φατσικά και αυτό από τα μπλουζάκια αλλά δε έχει σημασία…).

Το κεντρομωρό πάλι ζει σε γκασονιέρα, το πολύ δυάρι και συνηθώς είναι αηδιαστικά αυτόνομο.( το «αηδιαστικά» γιατί το ζηλεύω εφ’όσον εγώ δεν είμαι…) Ξέρει να φτιάχνει παστίτσιο και μουσακά με δική του μπεσαμέλ, καθαρίζει μόνο του το σπίτι του και σε εκπλήσσει με τις γνώσεις του στην οικιακή οικονομία οι οποίες συνήθως δεν προέχονται από τη μάνα του αλλά από το ίντερνετ. Το σπίτι του είναι ντουμάνι αλλά δεν καπνίζει εκεί που κοιμάται, τα έπιπλά του είναι τα φοιτητικά του αλλά γιατί να αλλάξει αφού τη δουλειά τους μια χαρά την κάνουν και όταν έχει όρεξη για ποτάκι φοράει τα (αθλητικά η ορειβατικά συνήθως) παπούτσια του και κατεβαίνει στο μπαράκι που βρίσκεται κάτω από το σπίτι του με τους ιδιοκτήτες του οποίου πλέον συνδέεται με σχέση αδερφικής φιλίας. Καμιά φορά σε παίρνει κι’εσένα μαζί! Και τότε καπνίζεις, βρίζεις, γελάς δυνατά και γνωρίζεις ένα μάτσο ενδιαφέροντα τυπάκια με τα οποία μπορείς να σχολιάσεις τα πάντα, από το ζόρικο φωτιστικό στη γωνία μέχρι το αν συμφωνείτε ή όχι με την αποπομπή του Βαλιανάτου από το ΠΑΣΟΚ!
Αν συνεχίσετε μετά θα πάτε σε κάποιο άλλο μπαρ της ίδιας η της διπλανής περιοχής που το έχουν πάλι γνωστοί και θα γελάς χαιρέκακα με τα μηνύματα της απελπισμένης κολλητής σου που πίνει κοκταίηλ με τον ξενέρωτο και άλλο ένα φιλικό ( καλοπαντρεμμένο συνήθως) ζευγάρι κάπου στη μακρινή Πολιτεία…απαντώντας της "Θες ένα αχλάδι αγάπη μου"???

Kαι τώρα θα σας αφήσω παρ΄οτι έχω έμπνευση.
Και φυσικά το πόστ ισχύει και για τους κατοίκους της επαρχίας.
Τώρα που το σκέφτομαι, αν κρίνω από τη δική μου γενέτειρα…αρκετά.
Και μην ξεχνάτε, η βίλα είναι μία!

107 comments:

aa-duck said...

Έεεεεετσι.
Αν και οι περιγραφές σου για τα βουπουστάσια είναι σχεδόν χαλαρές. Και λίιιγα λεσ, δηλαδή. Γιατί αυτοί οι ξενέρωτοι, δυσκοίλιοι (μα με τόσα φρούτα;) βουπουχίτες είναι μια εντελώς διαφορετική φάση, όταν π.χ. είναι προβληματέμποροι, με δυσλειτουργικές οικογενειακές σχέσεις που δεν διστάζουν να ξεμαλλιαστούν όλοι μαζί μπροστά σου το επόμενο πρωί :PPP
Τρελό lol, ρε πατσιούρι :D

Thanos said...

Δηλαδή εγώ που μένω (όταν είμαι Αθήνα) Μαρούσι είμαι χαμένος από χέρι ε;

Tanila said...

Bρε κορίτσι μου, δεν έχω αντίλογο, δεν έχω επιχειρήματα, δεν έχω τπτ. Εγώ μια φορά γνώρισα έναν τύπο από Β.Π., βγήκα μαζί του 3 φορές και μετά μυρίστηκα ότι κάτι βρόμαγε και την έκανα.
Δεν έχω εμπειρία στα ΒΠ, παίζει να μην έχω γνωρίσει και κανέναν, αφού κινούμαι συνήθως από Κυψέλη και κάτω.
Ούτε τα ΝΠ μωρά έχω ν'αντιπαραβάλλω (και για μένα ΝΠ είναι Γλυφάδα-Βούλα), μιας και μια ζωή έβγαινα με τύπους από Μοσχάτο και Νέο Ηράκλειο μέχρι Λάρισα. Δηλαδή όλα τ' άσχετα με το θέμα.
Πάντως ο τύπος απ'το Μαρούσι έμενε στο σπίτι της μάνας του, σε ξεχωριστή διαμορφωμένη ημιυπόγεια κατοικία, απ'ότι έλεγε. Εγώ δε πρόλαβα να τη δω, γιατί άρχισε να μου τα πρήζει με τα ψυχολογικά του κι έτζασα.
Πάντως ο συγκεκριμένο ήταν στιλ προβληματισμένος "καλλιτέχνης" (dj- μουσικός) που νιώθει σα μαραμένος κύκνος από τις πιέσεις της ζωής. Που ξεκάθαρα δε ξέρει τι θέλει, όταν τη μια λέει άσπρο και την άλλη μαύρο, ντύνεται πιο ανθρώπινα, όχι με τοντς, αλλά ενώ είναι "άγριος ροκάς" συχνάζει σε δήθεν στέκια της κηφισιάς με γρασίδι και κάνει φασαρία στο γκαρσόνι γιατί το ποτό του δεν έχει κόκκους καφέ.

Tanila said...

Πάντως, ανεξαρτήτως ΒΠ ή κέντρου, εγώ άντρα που δεν καπνίζει/ πίνει αλκοόλ/ καφέ/ ξενυχτάει, δεν τον εμπιστεύομαι.
Καλά, δεν είναι απαραίτητο να τα κάνει όλα ΜΑΖΙ, δεκτά και τα 2 στα 4, ούτε είναι ανάγκη να βγάζει μαύρα φλέμματα και να θυμίζει τον Ορέστη Μακρή.

manetarius said...

Ουουουουιιιιι! Δέχομαι συγχαρητήρια!!
Παντρεύτηκα ένα κεντρομωρό!!!!
:))))
Απίθανο πόστ!!!
Υ.Γ. Βίλλα Αμαλία με φωνάζει το "κεντρομωρό" μου όταν γίνομαι αντιδραστική!!!

Zaphod said...

Σωστή η κυρία!!

ΣΠΙΘΑΣ said...

Σωστή:)
Αλλά ο καφές κομμένος;
Μεταξεταστέος, έμεινα!

Laplace said...

κεντρομωρό μάλλον είμαι αλλα μένω Δυτικά προάστια,πάντως αν κ τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα περιγράφεις θελω να πω οτι κ τα κεντρομωρα ειναι κ αυτα με υποκατηγοριες..
πχ αν πας ψυρρη κ δεις κατι ΠΑΠΑΡΕΣ με κατι φουλαρια στο κεφαλι κ τον λαιμό να το παιζουν αποτυχημενοι σκηνοθετης-ηθοποιοι ή καλλιτεχνες του κώλου κ προσπαθουν μεσα απο ενα ψευτικο στυλακι να σε πεισουν οτι δεν ειναι στο μηδεν κ θελουν προσπάθεια..

απο την αλλη μπορει να δεις ενα κεντρομωρο που οντως ζει αυτονομα,οντως συζητατε τα παντα,οντως ειναι ειλικρινης,οντως ειναι μορφωμενος,αλλα δεν βγαινει εκει,μπορει να βγαινει σε μερη που δεν εχει 'στημενα ατομα'

πολλες κατηγοριες,πολλοι διαφορετικοι ανθρωποι..

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ:ΠΟΤΕ,ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ..Μπορει καποια να πει ΤΩΡΑ,εδω μεσα,προτιμω εναν ανδρα πχ κλωνο/μειγμα του σβατζενεγκερ-αινσταιν-μπραντ πιτ κ ΘΑ ΕΔΙΝΕ Κ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ απλα για να εχει σχεση με εναν κοντοπιθαρο πακιστανο..

η εμπειρια μου αυτο με εχει διδαξει:ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ,στην πραγματικοτητα οι γυνμαικες εχουν την ταση να υποταχθουν/παραδοθουν..τωρα αν το καταφερει αυτο ενα κεντρομωρο ή ενας φλωρος ΒΠ,αυτο ειναι καθαρα θεμα τυχης,θεμα γυναικας,θεμα εμπειριων,θεμα timing..

καλημερες

Anonymous said...

Σωστήηηηη!!!
Από τις πιο καλές ατάκες,δε, που μπορείς να ακούσεις είναι:"Τι??? μένεις εξάρχεια??? και πως αντέχεις??"

Σοφία said...

Χαχα κι εγώ κεντρομωρό είμαι, κι ας μην μένω πια Αθήνα :-)

Πάντως μια φορά είχα γνωρίσει ένα άλλο κεντρομωρό που έμενε με τη μάνα του στο Παγκράτι και όταν με πήγε σπίτι του, η μάνα του μας σέρβιρε τσάι σε πορσελάνινες κουπίτσες και χειροποίητα κουλουράκια. Όλα σχετικά είναι!

patsiouri said...

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:

Α: Κι'εγώ ζω στα Β.Π.
Β: Κεντρομωρό δε γεννιέσαι, γίνεσαι.
Γ: Φλώρος επίσης.
Δ: Μπορεί να είσαι κεντρομωρό στην ψυχή αλλά η ρημάδα η ανάγκη να σ'έριξε στις στρούγκες (καλή ώρα...).
Ε: Μπορεί να είσαι το αντίθετο, να ντρέπεσαι να πεις πως έχεις μεγαλώσει στα Πατήσια ( φιναλίστ για σφαλιάρες κατηγορία!)
ΣΤ: Βασικά η διαφορά έγκειται πρωτίστως στο που γουστάρεις να συχνάζεις και στο αν ξυνίζεις τη μούρη σου όταν σου προτείουν να "πάμε Πειραιά για ψαράκι"!

mistiriO/S said...

Προσωπικά έχω γραμμένες όλες τις κατηγοριοποιήσεις και ταμπέλες όλων μορφών.

Υπάρχει ήδη αρκετός εκφυλισμός των σχέσεων μεταξύ μας για να τον ανατροφοδοτούμε με μοντελοποιήσεις...

Matrix said...

Χαχά έγραψες στο ποστ.

Ήθελα και άλλο.

Αλλά και στο σχόλιο, πολύ σωστή η κατηγορία Ε, αλλά και ότι κεντρομωρό δεν γεννιέσαι, γίνεσαι.
Αν και είναι δύσκολο όταν το περιβάλλον που μεγαλώνεις είναι ΒΠδίστικο να κάνεις αυτή τη μικρή επανάσταση.

Μια επισήμανση, νομίζω ότι ορισμένοι από αυτούς που μένουν ΒΠ, μένουν σε ημιαυτόνομο σπίτι (και καλά), πάνω ο μπαμπάς και η μαμά, κάτω αυτοί.Αυτοί δηλώνουν ότι μένουν μόνοι.

Ellie said...

Το μένω μόνος σημαίνει πλένω-σφουγγαρίζω-ξεσκονίζω-μαγειρεύω μόνος ή μόνη!! Γιατί ξέρω πάμπολλο κόσμο που λέει ότι μένει μόνος αλλά η κατάψυξη είναι φουλ στα ταπεράκια από τη μαμά γιατί δεν ξέρει να μαγειρεύει και φυσικά δεν έχει και καμιά διάθεση να μπει στη διαδικασία να μάθει!! Αλλά λέει ότι μένει μόνος!! Γιατί απλά η μαμά της στέλνει τα ταπεράκια και δεν τα βάζει η ίδια στο ψυγείο. Αλλά μιλάνε 45345278 φορές την ημέρα στο τηλέφωνο για τα πάντα, πλήρη αναφορά...Και μένει Κυψέλη, όχι Β.Π.!!

Anonymous said...

Γειάσου αγαπητή μας Πάτσ...ε..τώρα τι να σου πω..εμένα πάντως μου τη σπάνε τα ηλίθια παιδάκια του μπαμπά....που το παίζουν ότι κάποιοι είναι επειδή ο μπαμπάς τους έχει πολλά λεφτά,εκατομμύρια κλπ,κλπ...ενώ στην ουσία οι πιο πολλοί από αυτούς είναι εντελώς μπάζα και μαλακισμένα του κερατά...και δε ξέρουν που παν τα τέσσερα..και δε κουνιούνται ρούπι αν δε πάρουν πρώτα έγκριση από τη 'μαμά'και από τον 'μπαμπά'...εγώ συγνώμη δε θα ήθελα να τα μπλέξω με έναν τέτοιο πο-τέ...βέβαια καλά είναι όοοολα αυτά που περιγράφεις..αλλά τι να τα κάνω εάν πρέπει να ζητήσει άδεια από τη..'μαμά' του ακόμη και για το...ξέρεις...σε μιά σχέση δεν αρκούν μό-νο αυτά,οι ωραίες βόλτες τα ακριβά δώρα,οι βίλες κλπ,κλπ..κατάλαβες;;...φιλάκια,Υσ- εδώ και κάτι μέρες άνοιξα και γώ το δικό μου μπλογκάκι γι αυτό βγαίνω πιά μπλέ!.Καλημέρα!.

zekia said...

"Το πρωί,την ώρα που θα κόβει τις φλέβες της άκαπνη και με το μάτι θολό σα να’χει ρουφήξει τη μισή Μποκοτά παίρνοντας μάτι τις γωνίες του κήπου στις οποίες θα μπορούσε ν’ανάψει ένα γαμημένο τσιγάρο και το σπιτάκι του κηπουρού που που σίγουρα διαθέτει νεσκαφέ και σέικερ, οι υπόλοιποι θα πίνουν φρέσκο χυμό και θα πασάρουν ευτυχισμένοι ο ένας στον άλλον ψωμάκια με βούτυρο"...
χαχχαχαααααα νομίζω πως θα ταυτιζόμουν συγκλονιστικά σε μια τέτοια περίπτωση με υτό το στιλ!! τι σας ζητήσαμε βρε αδερφέ! ένα τσιγαράκι και ένα φραπεδάκι... γαμώ τις περιουσίες σας:)

Unknown said...

Bίλλα στο Ρίο επιτρέπεται;

Βαγγέλης Μπέκας said...

Μετά τους κεντροαριστερούς και τους κεντροδεξιούς, να σου που έσκασαν μύτη και τα κεντρομωρά…

Olga said...

Σωστότατο το ποστ!! Βεβαίως ξέχασες να αναφέρεις το κλάσικο κόλπο κλειδιά αυτοκινήτου πάνω στο τραπέζι!! Κι αν εσύ δεν δώσεις σημασία αρχίζει τα "Έχω και porsche - BMW - Mercedes - Cayenne, πάμε μια βόλτα??
Αυτό που με χαλάει τελευταίως είναι ότι ξαφνικά όλα τα Β.Π ανακάλυψαν το Γκάζι και βολτάρουν συχνά πυκνά για να το παίξουν alternative...
Προς Θεού, δεν έχω κάτι με τα Β.Π. κι εγώ εκεί έμενα, μέχρι που μετακόμισα επιτέλους στο κέντρο πριν ενάμιση χρόνο και τώρα χαίρομαι!

K-Top said...

χααχαχαχα γελασα πολύ με μερικά!

Η αλήθεια είναι πως έχω βρεθεί σε ΒΠ συνάξεις και ώρες ώρες είμαι σαν κανίβαλος! Ξέρεις σε φάση:
-Μπου!
-ΑΑΑ!
Πχ. έχει πλάκα να παίρνουν όλοι καφέ και να παραγγέλνεις μπύρα λέγοντας "δεν πίνω καφέ" ή ακόμη καλύτερα να κουβαλάς ένα σέικερ καμικάζι! :p

Κατά τα άλλα βέβαια όλα είναι σχετικά. Ο φλώρος είναι φλώρος και μπορεί να έρχεται από παντού (κάτι σαν τους βλάκες αλλά λιγότερο εκνευριστικοί).

Πάντως προσωπικά δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι που είναι ΒΠ γιατί απλά δεν έτυχε να ζήσουν αλλιώς. Με ενοχλούν αυτοί που απαξιώνουν και φοβούνται να έρθουν σε επαφή με το διαφορετικό.

ELvA said...

Μηπως ειναι καλυτερο ν αφησουμε το που μενει κανεις & τι ρουχα φοραει
και να δουμε τι ανθρωπος πραγματικα ειναι; Ασχετα απο καποιες χοντρες εξαι
ρεσεις ειναι τελικα δυσκολο
να βαλουμε ετικεττα στον
αλλο. Ηξερα και κατι ΚΜ
που ως φοιτητες το επαιζαν
'αναρχα και ετσι'και αρεσαν
σφοδρα στο γυναικειο
πληθυσμο,στη σχολη...Tα εβαζαν με ολους και ολα ΚΑΙ πιο πολυ με το δεξιο μπαμπα τους,oμως σημερα αν τους δεις εγιναν μεγαλο
δικηγοροι και(ω,τι θαυμα!) ψηφιζουν και αυτοι ΝΔ οπως και ο μπαμπας τους! Οι κατη
γοριες δε βγαζουν πουθενα! Ειδα κι αποειδα λοιπον και την έκανα απο Ελλαδα! Οχι θα κατσω να τρελλαθω με το ποιος & ποια ειναι ΚΜ και Β.Π!
ΥΓ. Kαι εδω υπαρχουν κατηγοριες, αλλα ειναι πολυ πιο απλες:
1.Πινει και γινεται λιωμα! 2.Αντεχει & δεν χρειαζεται
να τον/την μαζευουν! :)

αντωνης said...

Πατς, εγω που μενω στα ανατολικα προαστια της Αττικης (μεσογεια τα λενε και αλλιως) να πω;

Οσο μου τη σπαει το Β.Π. στην εδρα του, μου τη σπαει και οταν κατεβαινει στου Ψυρρη.

Και φυσικα μου τη σπαει και το Ν.Π. πχ στη Γλυφαδα.
Αλλά μου τη σπαει και το κεντρομωρο του Κολωνακιου επισης.

Αλλά ευτυχως εχουν μεινει ακομα καποιες περιοχες ατοφιες.

Φιλια απο τα μακρινα και απολιτιστα μεσογεια!!!

:)

Anonymous said...

Τι μόδα κι αυτή με τις "Έτικέτες" ?
-Που μένεις; Σε χάι περιοχή ή λαϊκή?
-Τι φοράς; Μάρκες ή no name ?
- Τι αυτοκίνητο οδηγείς; Σούπερ μοντέλο ή της φτωχολογιάς?

Δεν αντέχω άλλο τους μαμάκες τύπου ΒΠ που ωραία περιγράφεις στο ποστ σου ...πάντα απολαμβάνω να σε διαβάζω.

Anonymous said...

Τι μόδα κι αυτή με τις "Έτικέτες" ?
-Που μένεις; Σε χάι περιοχή ή λαϊκή?
-Τι φοράς; Μάρκες ή no name ?
- Τι αυτοκίνητο οδηγείς; Σούπερ μοντέλο ή της φτωχολογιάς?

Δεν αντέχω άλλο τους μαμάκες τύπου ΒΠ που ωραία περιγράφεις στο ποστ σου ...πάντα απολαμβάνω να σε διαβάζω.

Laplace said...

κ εγω δεν μπορω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τους ΒΠ κ ισωςειμαι ενας απο τα ΚΜ που λεει το πατσιουρακι ΑΛΛΑ την ιδια απεχθεια μου προκαλουν κ οι ΒΡΩΜΥΛΟΙ ΚΜ που το παιζουν 'παιδια του λαου,αδικημενα' κ 'επαναστατες χωρις αιτια' περιφερομενοι απο καφετερια σε καφετερια σαν κινητες μιζεριες κ ΜΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ κατι για να προοδευσουν σαν ανθρωποι..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Πατσιούρι μου.οι Β.Π ή Ν.Π. έτσι έμαθαν και έτσι γνωρίζουν. Απλά τους αποφεύγεις, δεν τους συναναστρέφεσαι...
Εγώ ξέρεις τι σιχαίνομαι περισσότερο; Τον άνθρωπο της σειράς μου...τον "ξεβράκωτο", που θέλει σώνει και καλά ή επιμένει να το παίζει Β.Π....
Τον έχεις δίπλα σου στο γραφείο, όπου δεν έχεις κανένα περιθώριο επιλογής, οπότε ακουσίως τον τρως στη μάπα ένα ολόκληρο 8ωρο επί καθημερινής βάσεως...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Anonymous said...

Πόσο θα συμφωνήσω με την Γλαρένια! Αυτοί που προσπαθούν να παραστήσουν κάτι που δεν είναι είναι το χειρότερο είδος. Τουλάχιστον οι άλλοι, τρώνε 40 είδη τυριών και απορούν δικαιολογημένα τι είναι η φέτα (μου έχει τύχη), αλλά δεν κυκλοφορούν σαν μεταλιζέ ως Φλωρινιώτης παριστάνοντας τους high ΒΠιώτες.

Οπως και να το δεις, καλό είναι να ξέρεις τι μπορεί να αντέξεις. Ιεραρχείς κι επιλέγεις. Αν και πολλές γνωστές μου θα έκαναν τα παντα για να χωθούν στις βιλάρες που λες. Εγώ πάλι μετά από τόσσαα χρόνια (17) αυτονομίας ουσιαστικής, ξερνάω σε κάθε τέτοιο φαινόμενο.

Φιλούρες

BUTTERFLY said...

Εμενα παλι κεντρομωρο δε με λες, γιατι κεντρο βγαινω σπανια, αλλα με λες λιμανομωρο, γεννημα θρεμμα Πειραιωτισσα!
Τα ΒΠ τυπακια ειναι ξενερουα...ευτυχως παντα υπαρχουν οι εξαιρεσεις!
Πολυ γελιο το κειμενο παντως, οντως εμπνευση εχεις!

Pan said...

Καλησπέρα!

Ξεκινάω από το τέλος:

Τι μανία είναι αυτή σήμερα με την Βίλλα Αμαλίας;;;

Η manetarius παρακάλαγε να την ρίξουμε εκεί να εξαγνιστεί από το μίασμα του μπάτσου, εσύ βάζεις λίνκ.

Πωπωπωπω!!!

Και συνεχίζω.

Το κείμενό σου επαρκεί για να σε επικηρύξουν οι πάσης φύσεως μαμάδες, δεν ξέρω άμα το γνωρίζεις.

Ποιά από όλες τους θα προτιμούσε την πρώτη κατηγορία και ποια την δεύτερη;

Γι'αυτό, άκου την φιλική συμβουλή μου, να φυλάγεσαι και λίγο!

kikop80 said...

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά έχει καταντύσει πολύ ενοχλητικό να κατεβαίνεις κάτω για ποτάκι, να σε ξέρει σάρα και η μάρα και επίσης να μη βρίσκεις θέση για πάρκινγκ με τίποτα με όλους αυτούς που κουβαλιούνται καθημερινά τρυγύρω!
Αμαν πια!
Δεν αντέχω άλλο, θα την κάνω απομόνωση σε κανα χωριό και θα γίνω αποκεντρωμωρό!

ΥΓ
Κρατάμε μερικές γωνιές του κέντρου μακριά από τα μάτια των πολλών για να μην καταντήσουν Ψυρή, Γκάζι, Θησείο και αυτές!

Ξου!
Μακριά εισβολείς!
Σκόρδα!
:DDD

βιολιστης στη στεγη said...

Εκτός κι' αν το Β.Π.μωρό, είναι σαν τον Γεωργούλη στο σήριαλ "Είσαι το ταίρι μου" που ακόμα έμενε στα Β.Π, και όχι στα Δυτικά όπου άρχισε και να παχαίνει... Ε, έντάξει! Εκεί να την κάνουμε μιά θυσία βρε παιδάκι μου...

Ασκαρδαμυκτί said...

Εκτός απ' τα "μωρά βορείων προαστείων" και τα "κεντρομωρά", υπάρχουν και τα "μωρά κάτω στα λεμονάδικά"!
Δοκίμασέ τα, αξίζουν!

rain said...

Αχ αυτά τα ΤΒΠ (έτσι ειν το σωστό αγάπη μου, τεκνά βορείων προαστίων΄) timberland και κότερο, κολλεγιακή δεμένη στο λαιμό, λακοστάκι και μια γυαλάδα στη μούρη άλλο πράμα!
Συζητούσα μια φορά για το πόσο ωραία περάσαμε με κάποιους φίλους και πως καταλήξαμε να γυρίσουμε στις 7 το πρωί και γυρνάει κατάπληκτος και μου λέει: ΥΠάρχουν μαγαζιά που μένουν ανοιχτά τόσο αργά?????!!!!!!!!!!!!!
Καλό παιδάκι όμως (χειρότερη βρισιά βέβαια δεν υπάρχει για έναν άντρα, αλλά αλήθεια λέω. Καλό παιδάκι..)

Skouliki said...

ωπα ωπα παιδια η πιο χαμενηα πο χερι ειμαι εγω που παω μονο κολωνακι αχαχαχ
ευτυχως που κυκλοφορω με βατο αυτοκινητο τυπου οπελ και δεν με πιανει το ματι σου σαν ψωνιο

φιλι βρε

Artanis said...

Χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα!!!!!!!
Απίστευτη ανάρτηση...Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εγώ γέλασα πάρα πολύ...Τώρα σχετικά με το θέμα, εγώ μένω επαρχία, οπότε δεν πιάνει...
Εμείς πάντως εδώ στα εργατικά ορεινά της πόλης, τους ψωρονεόπλουτους τους έχουμε στο κέντρο...Αγιονικολάκηδες ονομάζονται...
Νά 'σαι καλά Πατσιούρι μου, η διάθεσή σου είναι το κάτι άλλο...
Φιλιά...

leondokardos said...

Βρε τι μωρά είναι αυτά (γαμώ)!!!

Αφού είχες έμπνευση γιατί δε συνέχισες πατσουράκι μου ;;Τοσα μαλακομωρά υπάρχουν,απο μακρυά φαίνονται.
Υπέροχη,πλήρης η περιγραφή σου.

AATON said...

Ωραίο, όντως είχες έμπνευση.
Την επόμενη όμως, γράψε και για μάς που είμαστε απο χωριό (κέντρο του χωριού "γαμάω") γιατί καταπιάστηκες με την πόλη και το κέντρο της (γάμησέ τα) και ξεχάστηκες :-Ρ

maria λεμονατη! said...

οταν επιπλωσαμε το σπιτι μας με επιπλα ικεα μερικοι το χαρακτηρισαν φοιτητικο. λες να φταιει που ηταν στα β.π.;

marianaonice said...

Αχ patsiouri μου όσο γυαλιστερός τενεκές και αν είσαι, όταν είσαι άδειος τότε κάνεις τον περισσότερο θόρυβο!
Τίποτε πιο όμορφο από την αλήθεια της απλότητας και της πηγαίας αγάπης!
Όλοι αυτοί οι δήθεν των Β.Π. είναι σαν τους ρηχούς ποταμούς! Κάνουν θόρυβο πολύ αλλά περιεχόμενο μηδέν!
όσο πιο βαθύ το ποτάμι τόσο πιο ήσυχα και αθόρυβα κυλάει τα κρυστάλλινα νερά του!
Και εγώ δεν αλλάζω με τίποτε τα στέκια του Ψυρρή και τις ταβερνούλες των Εξαρχείων με τα σαλέ των δεξιώσεων και των κοκτέϊλς τους!!
Να τα χαίρονται!!
Καλό ξημέρωμα!
:)))

ΣΠΙΘΑΣ said...

Ο καφές καλή μου που κολλάει στα "κεντρομωρά"?
Που σε χαλάει?
Σε χαλάνε οι κύκνοι, τώρα οι καφέδες, μετά ???
Σε παρακαλώ και μούπεσε απ'τα χέρια μόλις το διάβασα!

Nikos Lioliopoulos said...

Για χωριατόπαιδα τι γνώμη έχετε;

patsiouri said...

-Aa duck:
Η αλήθεια είναι πως δε μου έχει τύχει, από φίλες μου τα έχω ακούσει όλα αυτά τα σκηνικά. Αυτό που μου έχει τύχει είανι πως το Β.Π γκομενάκι μίας τέτοιας φίλης της είχε πει ότι με ΦΟΒΑΤΑΙ!!! Επειδή αν τσαντιστώ πολύ κατεβάζω κανα καντήλι ( και μη φανταστείς πως είμαι και βόθρος, τα πολύ συνηθισμένα..)Επίσης είχε τολμήσει να πει πως είναι κρίμα μία κοπελίτσα του στυλ μου (έτυχε να είμαι κοντή, λεπτή και ξανθιά) να τσαλακώνει την εικόνα της έτσι!!

-Θανος:
Όχι βέβαια! Κι'εγώ προς τα'κει μένω και δουλεύω και όχι ΟΤΑΝ είμαι Αθήνα γιατί ΕΙΜΑΙ Αθήνα.
Εξαρτάται από το αν στραβώνεις τα μούτρα σου όταν ένας φίλος σου προτείνει να πάτε για ποτάκι στην πλατεία Μαβίλη!

-Τανίλα:
Πάντως ο συγκεκριμένο ήταν στιλ προβληματισμένος "καλλιτέχνης" (dj- μουσικός) που νιώθει σα μαραμένος κύκνος από τις πιέσεις της ζωής.

Αν δούλευε κάποτε ένα δεκαωράκι σερί να δει τί ωραία που είναι, νομίζω πως θα τα ξεπερνούσε αμέσως όλα αυτά του τα προβλήματα!

Επίσης, χτύπησες φλέβα. Μισώ τους ανθρώπους που μιλάνε άσχημα στους σερβιτόρους. Τους θεωρώ ξεχωριστή κατηγορία καιέίμαι απιστευτα ρατσίστρια μαζί τους. Και είναι πολύχρωμη κατηγορία, έχει μέσα Β.Π, Ν.Π, κεντρο, άντρες, γυναίκες, χωριά, όμορφους, άσχημους κτλ...

-Μαnetarious:
Αποκλείεται ο Λ. να είναι Β.Π μωρό.

Α: Ξέρει τη βίλα Αμαλία,
Τα Β.Π θα σε ρωτήσουν τι εννοείς αν την αναφέρεις...

Β: Ξέρει το Σίντ!!!!

Γ: Και βασικότερο.
Παντρεύτηκε εσένα...

patsiouri said...

-Zaphod:
Όλα καλά εσύ??? Τα'μαθα τα κους κους!

-Σπίθας:
Τι εννοείς καλέ??

-Laplace
Όντως δε διευκρίνισα καλά τον όρο κεντρομωρό.
Το κεντρομωρό μπορεί να ζει ακόμη και σε ένα ξενέρωτο προάστιο, η ΄διαφορά όμως είναι πως δεν του αρέσει να βγαίνει εκεί και κράζει τον "δήθεν" κόσμο που κυκλοφορεί.
Επίσης, κεντρομωρό είναι αυτός που γνωρίζει καλά την πόλη του αδιάφορο σε ποιά περιοχή της ζει...
Ειλίκρινά μου έχει τύχει να προσπαθω να εξηγήσω σε 35 χρονο άνθρωπο που έχει μεγαλώσει στην Αθήνα (Κηφησιά) πως θα φτάσει οδηγώντας στο Θησείο. Γιατί ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ!
Ναι, το κέντρο έχει μαζέψει αρκετή δηθενιά, αλλά νομίζω είναι κατανοητό πως δεν περιγράφω τα τυπάκια αυτά, καμία σχέση.

Όσο για τις γυναίκες...τα'χουμε ξαναπεί. Άβυσσος η ψυχή μας, όπως και η δική σας εννίοτε.
Τελικά νομίζω πως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα συνεννόησης στην εποχή μας, όχι μεταξύ αντρών και γυναικών αλλά μεταξύ ανθρώπων γενικώς!

-Λαχανάκι:

Πες τα ρε συ λάχανο!!!
Αυτό ακριβώς εννοούσα!!
Άνθρωποι που δεν έχυν ούτε καν την περιέργεια να δουν πως είναι πέρα από τα "σύνορα"!
Παλιοί μου συμμαθητές, από το προάστιο της Αθήνας που μεγάλωσα, στα Β.Π, παίζει να μην έχουν κατέβει ακόμη κέντρο η αν αυτό έχει γίνει να ήταν μόνο πρωί και για δουλειά.
Ακόμη βγαίνουν εκεί που βγαίναμε στο σχολείο, στα ίδια μαγαζιά, με τις γυναίκες και τα παιδιά τους κάποιοι που φυσικά ήταν κοντοχωριανοί!

-Σοφία:
Ε, αυτός μπορεί αν μην είχε την οικονομική δυνατότητα να φύγει από το σπίτι ακόμα.
Και χίλιες φορές το τσαγάκι αν υπάρχει έστω και ένα τασάκι μέσα στο σπίτι!
Ωραίο το Παγκράτι, νομίζω πως αν του βάλουν και μετρό τελικά άνετα θα πήγαινα να μείνω προς τα 'κει, τώρα έχει τρελή κίνηση και δεν οδηγώ ρε γαμώτο, οπότε φροντίζω να κατοικώ πάντα κοντά σε υπόγειο...

patsiouri said...

-Μυστήριος:
Ναι μωρε, πλάκα κάνουμε τώρα, βασικά θάβαμε μια μέρα με την Τανίλα κάτι ξενέρωτους και είπαμε να γράψω το πόστ!
Μη μου πεις όμως πως πειστατικά σαν τα δύο παρακάτω που θα σου γράψω, δε σε βάζουν σε πειρασμό να τους κατηγοριοποιήσεις αυτόματα!

Α:
Μιλώντας με έναν τύπο εντελώς Β.Π.

-..και πήγαμε με τον πατέρα μου να διαπραγματευτούμε την αγορά για το κότερο! Οδήγησα εγώ, με το καινούριο αυτοκίνητο! (εκείνος)

-Α, ωραία (εγώ)! Ήρθε και η μαμά σου μαζί?????

-Μα τι λές??? (με κοιτάει αυστηρά)...Αφού είναι ΔΙΘΕΣΙΟ το αμάξι!!
(Εννοείται πως δεν το είχα δει το αμάξι, έπρεπε να το υποθέσω...)

Β:
Δύο Β.Π μιλάνε δίπλα μου.
-Και που λες, γίναμε λιώμα με μπύρες και μετά ο Θ. έβαλε φωτιά με το Ζίπο στα μαλλιά του και βούτηξε στην πισίνα να δει πως θα νιώσει όταν το νερό σβήσει τη φωτιά από το κεφάλι του!!!!
(Εχω μείνει κόκκαλο...)

Απάντηση φίλου:
-Σε ποιά πισίνα ρε??? Στην εσωτερική η την εξωτερική??????

patsiouri said...

-Μάτριξ:
Ε, η αλήθεια είναι πως αν στο δίνουν το σπίτι πακετάκι η αν η δουλειά σου είναι κοντά στο σπίτι σου, δε λες εύκολα όχι.
Κι'εγώ ονειρεύομαι να ζήσω σε μερικές περιοχές της Αθήνας αλλά εκτός του ότι κάποιες είναι πανάκριβες, σε κάποιες άλλες αν πάω να μείνω θα τρώω τουλάχσιτον ένα τετράωρο τη μέρα στο δρόμο.
Οπότε προς το παρόν επιλέγω να μένω κάπου που βολεύει για τις δουλειές μου και αργότερα βλέπουμε...
Όντως, η κατηγορία Ε τα σπάει...

-Έλλη:
Δεν το συζητ΄ω.
Έχω φίλους από επαρχία που κάθε Παρασκευή μετά τη δουλειά κατηφορίζουν στον Κηφισσό να παραλάβουν το...φαί της εβδομάδας που θα έρθει με το ΚΤΕΛ!
Επίσης, υπάρχουν ειδικές εταιρείες απ'ότι ξέρω που αναλαμβάνουν τη μεταφορά του φαγητού αυτού, συνεννοούνται πολλές μανάδες από Λάρισσα πχ και τα ταπεράκια καταφτάνουν Αθήνα την ίδια μέρ.
Βέβαια, είναι περισσότερο για φοιτητές.
Αν ακι πιο λογικό το θεωρώ να στείλει η μάνα ταπεράκι στον εργαζόμενο που εν πάσει περιπτώσει μπορεί και να μην προλαβαίνει να μαγειρέψει μέσα στη βδομάδα, παρά στο φοιτητή που τις περισσότερες φορές ξύνεται!
Και ναι, ζουν κέντρο.

-Αθανασία:
Ερχομαι για το καλωσόρισες!!!
Τα κατάφερες τελικά!

-Ζεκια:
Ευτυχώς δεν το έχω ζήσει, αλλά μου το έχουν περιγράψει...φιάσκο!!!

-Darthiir:
Αράχωβα να μην είναι και όλα επιτρέπονται!!!!

-Vita Mi Barouak:
Χα χα χα, είδες???
Λες να πω στον Τσίπρα να με πάρει στο διαφημιστικό τμήμα????

patsiouri said...

-ΌΛγα:

Χα χα, όντως, τα κλειδιά!
Αυτό το έχω ακούσει δε διπλανή παρέα, εμένα το μόνο που μου έχει τύχει σχετικό είναι ένας βλάκας από τη ΄Σχολή που με είχε πάρει τηλέφωνο μετά από 8 χρόνια(!) που είχα να τον δω και μου έλεγε "Ελα ρε, ο Δημήτρης είμαι", "Ποιός Δημήτρης???", "Έλα ρε, ο Δημήτρης λέμε"...εγώ να μην καταλαβαίνω και στο τέλος μου πετάει το θανατηφόρο "Έλα ρε, ο Δημήτρης με το κάμπριο!!!"
Ούτε το επίθετό του!!

-Ατρον:
Μα το ίδιο λέμε.
Έχω φίλες που ζουν Β.Π και είναι μια χαρά λλά έχει τύχει να βρεθώ και σε κάτι παρέες που όταν κλείσει το δίωρο συζητώντας μόνο για (πανάκριβες) κρέμες έχω πετάξει καντήλες.
Το πιο θεικό το άκουσα το καλοκαίρι:
Γκόμενα Β.Π, μας έχει ζαλίσει τον έρωτα μιλώντας μόνο για νέεςκολλεξιόν.
Κάποια στιγμή η συζήτηση αλλάζει και μία φίλη αρχίζει να μιλάει για μία γνωστή της που ήθελε να γυρίσει τον κόσμο, μάζεψε πολλά λεφτά, παραιτήθηκε από τη δουλειά και τον τελευταίο ενα χρόνο ταξιδεύει μονίμως, μένει σε youth hostels και τέτοια.
Το Β.Π γκομενάκι τότε αναφωνεί:
"Μα καλά! Είναι δυνατόν??? Πάει καλά στα μυαλά της αυτή η κοπέλα???"
Την έβγαλε και βαρεμένη!

-Έλβα:
Σωστή η τελευταία κατηγοριοποίηση!
Εγώ μιλάω αποκλειστικά για ψωνάρες που πιστεύουν πως η υπόλοιπη Αθήνα/ χώρα είναι άλλος πλανήτης.
Κατά τ'άλλα δε θα διαφωνήσω, καλή ψυχή να έχει ο άλλος και ας είναι ότι να'ναι.
Με ενοχλούν οι ανύπαρκτοι ορίζοντες βασικά.
Ε, και είπα να ανεβάσω και κάτι πιο λάιτ...

-Αντώνης:
Χα χα!! Και είμαστε πολύ κοντά!!
Έχεις δίκιο, το είδος Β.Π ευδοκιμεί και σε πολλές άλλες περιοχές, επειδή όμως έχει επικρατήσει η ορολογία Β.Π είπα να το σχολιάσω έτσι!
Β.Π κυκλοφορούν και στο χωριό μου...
Εσύ λοιπόν είσαι Μεσογειακό Μωρό!!

patsiouri said...

-Τρελοφαντασμένη:
Κι'εγώ δεν το αντέχω το υφάκι τους!
Φυσικά, υπάρχουν πάντα και οι μή φραγκάτοι που (καταχρεωμένοι) έχουν ενστερνιστεί αυτό τον τρόπο ζωής.
Και αυτό είναι πολύ χειρότερο...
Η μαντάμ Σουσού ήταν πολύ διδακτκή σειρά..

-Laplace:
Μα φυσικά!
Με τον όρο "κεντρομωρό" δεν αναφέρομαι στους φραπεδόμαγκες της πλατείας...( Ωχ ωχ ωχ, σαν τοναντιπαθητικό θείο μου εκφράζομαι!)
Γιατί εκείνοι με ξένες πλατίτσες το παίζουν επαναστάτες...
Το όνειρό μου είναι να τους βάλω να δουλέψουν ένα δεκαωράκι όπως είπα και παραπάνω...

-Γλαρένια:
Χρόνια πολλά και από'δω!!
Είναι αυτό ακριβώς που έγραψα και παραπάνω στην Τρελοφαντασμένη...
Να αρνείσαι αυτό που είσαι, τι χειρότερο!
Μιλούσα μια μέρα με μία γνωστή μου που ήρθε να μείνει στην Αθήνα από ένα κατσικοχώρι ( τίποτα δεν έχω με τα χωριά, ίσα ίσα) και συζητούσαμε για το που θα νοικιάσει σπίτι.
Όταν της είπα να ψάξει προς Γαλάτσι γιατί είναι κοντά η δουλειά που βρήκε μου απάντησε: "Δεν είναι του βεληνεκΕς μου!!"
Ποιού βεληνεκΕς σου κοπέλα μου??? Μάθε πρώτα να το κλίνεις και τα ξαναλέμε!!!

-Freedula:
Διάβασε το παράδειγμα που έγραψα στη Γλαρένια ακριβώς από πάνω!
Εχετε δίκιο.
Τουλάχιστον ο φραγκάτος αν μη τι άλλο έχει κι'ένα λόγο να την ψωνίσει...
Ο άλλος???
Ειλικρινά το λέω πως έχω ακούσει γνωστό μου να αποφεύγει να πει πως μεγάλωσε στα Πατήσια, δεν κάνω πλάκα...

-Bytterfly:
Διαφορά μεταξύ των μωρών του λιμανιού και των μωρών του σαλονιού:
Εσύ ξέρεις κατά που πέφτει το κέντρο, ο άλλος μάλλον όχι!
Εσύ δε θα κάνεις γκριμάτσα όταν σου προτείνω να πάμε πλατεία Καρύτση για ποτάκι, ο άλλος ναι!
Εσύ δε θα μου πρήξεις τα ούμπαλα με τη νέα σειρά κρεμών ημέρας, νύχτας, μεσημεριοπύ και δεκατιανού της Estee Lauder...
Φιλάκια!

patsiouri said...

-Παν:
Φαντάζομαι πως οι μαμάδες ΄΄αλλο που δε θέλουν να κυκλοφορούν παντού γυναίκες με τα γούστα μου!
Για να μείνουν οι καλοί γαμπροί ελεύθεροι για τις μπουμπούκες τους!
Όσο για τη δική μου μαμά...μμμ...σίγουρα δε θα τη χάλαγε το αγόρι να έχει περιουσία και το κοριτσάκι της να περνούσε ξεκούραστη ζωή, αλλά νομίζω πως αν της έφερνα κανέναν υπερ-φλώρο θα ξενέρωνε τη ζωή της. Ίσως γιατί με ξέρει καλά...
Για τον πατέρα μου πάντως δεν το συζητώ, θα είχε ξεράσει!

-Kikop 80:
ΑΠΟ κεντρομωρό!!!
Καλό!
Ε, αν θες να βγεις νορμάλ στο κέντρο, πάντα υπάρχουν μέρη, απλά δε θα πάς στα δύο ιν που παίζουν κάθε χρονιά..
Άστα, μέχρι και στα Πετράλωνα φέτος έχει συμφόρηση!

-Βιολιστής:
Ε ναι, ο Γεωργούλης ήταν κεντρομωρό ζώντας αλλού! Όντως!
Ούτε ο αδερφός του με χάλαγε γιατί ήταν πανέξυπνος και καλά στο έργο...
Οπότε ναι, μια εξαίρεση την κάνουμε!

-Ασκαρδαμυκτί:
Κοίτα την απάντηση μου στη συντρόφισσα Bytterfly!
Έχω κατηφορίσει κι'εγώ, μην ανησυχείς, αλλά υπάρχει στο σότι και η αδερφή μου που έχει τιμήσει και συνεχίζει να τιμά δεόντως τους πρίγκηπες της Δυτικής Όχθης!

patsiouri said...

-Rain:
"Αχ αυτά τα ΤΒΠ (έτσι ειν το σωστό αγάπη μου, τεκνά βορείων προαστίων΄) timberland και κότερο, κολλεγιακή δεμένη στο λαιμό, λακοστάκι και μια γυαλάδα στη μούρη άλλο πράμα!"

Αυτό ακριβώς!!!!
Βρήκες τα λόγια που ήθελα να το εκφράσω!!
Η κολλεγιακή δεμένη στο λαιμό έγραψε!!
Και ναι...το "καλό παιδάκι"...
του έχεις ανοίξει το λάκο στεγνά όμως!

-Σκουλήκι:
Εσύ????
Καλό!
Κρίμα που δε μπορώ να γράψω εδώ μέσα γιατί ΔΕΝ είσαι σίγουρα από'κείνους!
Χε χε!

-Αρτάνις:
Πως δεν πιάνει για την επαρχία!
Ίσα ίσα!
Στη δική μου επαρχία κυκλοφορεί τόση επίδειξη και νεοπλουτισμός που το μεγαλύτερο ποσοστό των "Αθηναίων" θα χλώμιαζε!!
Άσε που εκεί έχουν και τα υπόλοιπα, ζηλεύουν το διπλανό, τον αντιγράφουν...κτλ!!
Απίστευτη επιδειξιομανία!

-Λεοντόκαρδος:
Μου κάνανε παράπονα ότι γράφω σεντόνια και δεν προλαβαίνουν να τα διαβάσουν από τη δουλειά και είπα για μία φορά να συγκρατηθώ και να γράψω μικρότερο κείμενο!
Αλλά νομίζω πως μου βγήκε μάπα!
Την επόμενη φορά θα γράψω βιβλίο!

-Aaton:
Όχι βρε, αν κοιτάξεις θα δεις πως έγραψα ότι ισχύει και για επαρχία στάνταρ!
Και μη σου πω χειρότερα!
Κοίτα τι απάντησα στην Αρτάνις δύο σχόλια πιο πάνω και την απάντησή μου στη Γλαρένια!

patsiouri said...

-Μαρία Λεμονάτη:
Στάνταρ!
Αυτή την ψύχωση με τα ακριβά έπιπλα ποτέ δε μπόρεσα να την καταλάβω...
Ο.κ, δε λέω, πάρε και ένα και δύο και τρία πανάκριβα κομμάτια που πραγματικά σου αρέσουν, αλλά μέχρι και το πούφ πρέπει να κοστίζει ένα χιλιάρικο!!!!

-Μαριάννα:
Βαρέθηκα να συμφωνώ συνεχώς εκατό τοις εκατό αμζί σου όπωςλέω και στο φίλο Άτρον...
Φούσκες, πραγματικά...
Και οι περισσότεροι (υπάρχουν βέβαια και φωτεινές εξαιρέσεις) τόσο μα τόσο βαρετοί...

-Σπίθας:
Κοίταξε να δείς καλό μου!
Δε με χαλάει καθόλου να μην πίνει ο άλλος καφέ.
Ίσα ίσα, καλά κάνει γιατί οι πολλοί καφέδες βλάπτουν.
Το ίδιο ισχύει και για το τσιγάρο.
Όμως, με χαλάει να με αντιμετωπίζει σαν οπρεζάκι επειδή εγώ πίνω καφέ και καπνίζω!
Αυτό εννοώ...

Εγώ π.χ δεν τρώω ζαμπόν, μπέικον και γαλοπούλα.
Τα σιχαίνομαι.
Αν όμως έρθεις σπίτι μου και σου προτείνω να σου φτιάξω τόστ, θα στο φτιάξω με ζαμπόν.
Γιατί ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος το τρώει έτσι!
Και δε θα σε κοιτάξω με φρίκη αναφωνόντας "Καλέ! Εδώ δεν τρώμε ζαμπόν!"

-Νίκος Λολιόπουλος:
Την καλύτερη!!
Εκτός αν είναι από τους "επιδειξίες" που ευδοκιμούν στο δικό μου χωριό. Του στύλ "Πήρα τα λεφτά από τις ελιές, ανέβηκα Αθήνα, πήγα σε ΟΛΑ τα μπουζούκια, αγόρασα ΜΟΝΟ φιρμάτα ρούχα και ήρθα να σας κάνω επίδειξη σε σας που δεν έχετε τόσα εισοδήματα!
Γιάξ!

Τώρα που το σκέφτομαι, στο χωριό μου υπάρχει μία περιπτωσάρα που δε φοράει γυαλιά ηλίου πάνω στο τρακτέρ για να μην τον πουν πούστη...
Έχει αρχίσει και εχει προβλήματα με την όρασή του γιατί εργάζεται και ντάλα μεσημέρι, επίσης το δέρμα του κοντεύει να καταντήσει ζωντανό έγκαυμα γιατί αρνείται πεισματικά να βάλει κάποια κρέμα...
Έχετε κι'εσείς καναντέτοιο ή μόνο στο δικό μου μαζεύτηκαν????
Καλημέρες!

roadartist said...

αχααχααχα μαζί σου πατσιουρι!!!
Κεντρο φορ εβερ!!! :)))
Το χειρότερο όλων είναι πως το μόνιμο θέμα που έχουνε αυτοί οι τύποι να πουνε ειναι για το Ε9 τους..
Αι σιχτιρ!!
Ολοι την ώρα να μιλάνε για το τσίρο που κάνανε..και να ξέρεις.. αυτοί είναι οι χειρότεροι τσιφούτηδες !!!
Δεν υπάρχει χειρότερο από την τσιγκουνιά!

Maria Tzirita said...

Καταπληκτικό το κείμενό σου και πολύ αληθινό! Ευτυχώς εγώ τη γλύτωσα, τώρα θα το δώσω της κόρης μου να το διαβάσει, έτσι για να σιγουρευτώ ότι θα κάνει τη σωστή επιλογή! Καλώς σε βρήκα λοιπόν!

Maria Tzirita said...

Y.Γ. Το διάβασα το αντίστοιχο άρθρο με το δικό μου, περί ομοφυλοφιλίας και υιοθεσίας. δε θα γράψω κάτι εκεί, γιατί έτσι κι αλλιώς δε θα το διαβάσει κανείς, τόσους μήνες μετά! Αφού μου το ζήτησες όμως, θα σου πω πως κι εμένα τα κριτήριά μου βασίζονται στον χαρακτήρα, το ήθος και το ψυχικό μεγαλείο ενός ανθρώπου κι όχι στις σεξουαλικές προτιμήσεις του. Αν ήταν στο χέρι μου λοιπόν να εγκρίνω υιοθεσίες, ναι θα έδινα τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς στον ήλιο μοίρα μέσα σε ιδρύματα σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων που θα έκρινα ότι είχαν τα προσόντα να τα μεγαλώσουν σωστά. Δηλαδή που θα τους αφιέρωναν χρόνο, ποιότητα ζωής και όλη την αγάπη που μπορεί να χωρέσει στην καρδιά τους...

tzonakos said...

Nα 'χεις ρουφήξει τη μισή Μποκοτά ε ;
Πρόσφατα ένιωσα έτσι αλλα όχι με Κεντρομωρά, μάλλον με ΒΠμωρά. Δεν ψάχνω μωρό βέβαια, κατα λάθος happened.
Το θέμα γράφτηκε απο γυναίκα για γυναίκες αρα εγω δεν μπορώ να πω άλλο κάτι.
Χαιρετισμούς στην Τανίλα.

m_stelios said...

"Αφιερωμένο στη συμπάσχουσα συντρόφισσα Τανίλα…"

χαχαχα πατσιούρι συμπάσχουσα;Μήπως έμπλεξες με κυριλέ λεμέ και μας το κρύβεις;

Artanis said...

Για το ζήτημα του "κέντρου", έλεγα στο σχόλιο πως δεν ισχύει...Όσο για τα υπόλοιπα, όπως τα λες, και τρισχειρότερα ακόμα...
Καλό Σ/Κ...

Anonymous said...

Αγαπητές συντρόφησες,
παίρνω το Θάρρος να σας εκμυστηρευτώ τα εξής:

- Τα Β.Π. μωρά-στολίδια της πόλης μας ξεπατώνονται στο εξωτερικό με τις φίλες τους και όχι μόνο, απο το LSE, το Cambridge, το Coventry κλπ. πανεπιστήμια που τους έχουν μείνει αποθημένο 5-10 χρόνια πριν, και καλά για να μην μάθουν οι κολλητοί τους τίποτα ( και αυτοι εξίσου αξιόπιστοι φίλοι που μπορεί και να τους κάψουν αργότερα...)

- Παίρνουν φουλ τα πάντα ακόμη και κάτουρα φρέσκα αλλά σσσσσ.... δεν είναι σωστό να τα συζητάμε αυτά

- Για να γαμ... πρέπει να έχουν άλλοθι. Αυτό σημαίνει ότι: δεν την πέφτουν ποτέ, δεν πάνε με άγνωστες κάτω από Κηφησίας (όρια Ψυχικού), πρέπει να πιούν για να μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.. και τέλος
ένα TIP!!!!
το κωλοδαχτυλάκι βοηθάει στην επισημοποιησή, της πιθανής σχεσούλας...

Τα ΒΠ παληκάρια δεν έμαθαν να γαμ...σε μπουρδέλα, αλλά δίπλα σε ένα κωλοσουρομένο μου.. μιας φίλης της μαμάκας τους ή στην καλύτερη περίπτωση κάνοντας χαζοζιγκολιλίκια στα 22-24 τους, ενώ τα Κεντρομωρά είχαν ήδη παρτουζώσει σε ένα νησί κάποια καλοκαίρια πριν.

τα TODS είναι κάλυψη!!!!

η αλήθεια κρύβεται στα string!!!

Επίλογός
Ακόμη και στα 30 τους συζητάνε το ξύλο που έπεσε στο γήπεδο (τυχαία βρεθηκαν 15 χρόνια πριν)
Είναι τραγικά εντελώς... αλλά ότι πρέπει για μικρές ξανθιές wanabe something τσουλίτσες, φτωχές πλην τίμιες zara last version models που βαρέθηκαν το παπάκι και το ταξί στην καλύτερη, και επιτέλους αναβάλουν τα γαμ..ια για μετά τα ΒΠ νεόφερτα μουλικά τους

Αντε κουράγιο καληνυχτάκιδες ευτυχισμένοι κερατάδες!!!

leondokardos said...

Μωρέ μιά χαρά σου βγήκε το κείμενο.Σε ο,τι με αφορά,γράφε και σεντόνια αν έχεις διάθεση. Περιορισμοί δε χωράνε...

Daria said...

Εποικοδομητική η ανάρτησή σου μιας και όλη μου τη ζωή υπήρξα κεντροπόντικας. Σε τρεις διαφορετικές πόλεις μεν, στο κέντρο τους δε.
Και όσοι γκόμενοι μπήκαν στη ζωή μου κι αυτοί στο κέντρο τριγυρνούσαν. Θα μου πεις τους άλλους που ακριβώς να τους έβρισκα. Κι αυτό σωστό είναι.
Και μια και το θυμήθηκα. Κάποτε, μια παλιά μου φίλη που έμενε στα Μελίσσια ήρθε στο σπίτι μου επίσκεψη με τη μικρή της κόρη. Η απορία της μικρής ήταν το "πως βρίσκουν αυτοί οι άνθρωποι που μένουν εδώ ποιό είναι το σπίτι τους;"

kikop80 said...

Το ξέρω! Έχει κουβαληθεί όλο του κουλό ΒΠ που νομίζει ότι καθε τι που του πλασάρουν είναι τρέντι!

faraona said...

Ω μικρη μου κυρια!
Σ αυτο το ποστ μιλατε γιαπωνεζικα... για μενα.
Ντεν καταλαβαινω λέξη.
Το χειροτερο απο ολα ειναι οτι δεν μπορω να αντιστοιχισω στον σκληρο μου το κεντρομωρο με κατι αντιστοιχο των δικων μου προαιώνων στην πιατσα.To μόνο που θυμαμαι ειναι οτι στο κεντρο της Σαλονικης οι γκόμενοι αυτου του status,την δεκαετια του 79-80 κατέβαιναν στου Φλόκα πίτα στις βότκες με στολη δυτη (οπως το ακους) και μας κερνουσαν αρμενοβίλ μεγαλα σαν τα τσιγαράδικα καράβια που άραζαν στα βαθειά του Θερμαϊκου.Πέντε απ αυτους εχουν ηδη πεθανει απο αλκοολ,τρεις απ αυτους αυτοκτονησαν ,οι υπόλοιποι καμμια δεκαριά έγιναν σώγαμπροι με συζύγους μια 15ετια μεγαλύτερες.
Εμεις οι τοτε γκόμενες είμαστε φτου σκορδα ολες μας μια χαρα.
Ανθεκτικα κύτταρα βλεπεις τα θηλυκα!!!

φιλι

KitsosMitsos said...

Προχθεσινή συζήτηση με γνωστή φίλη ;-) που δεν μπαίνει σε μετρό και είναι Αθηναία γένημμα-θρέμμα.
-Θα βγούμε το βράδυ Γκάζι, έρχεσαι;
-Πού είναι αυτό; (νταν)
-Πειραιώς κάτω απ'το Θησείο.
-Πού είναι η Πειραιώς; (νταν νταν)
-Ιερά Οδός μετά τις γραμμές δεξιά.
-Ποια είναι η Ιερά Οδός; (νταν νταν νταν).
-Πάρε ταξί και ΕΛΑ!

Τι άλλο να προσθέσει κανείς...
Το κέντρο δεν το αλλάζω σίγουρα. Σπίτι Πατήσια έψαξα και βρήκα γιατί μου αρέσει σε 10 λεπτά με τον ηλεκτρικό να είμαι κοντά. Αν είχα δε περισσότερα χρήματα, κάπου προς Πετράλωνα θα κοιτούσα.
Κέντρο βγαίνουμε συνήθως - αν και ομολογώ ότι στην πλατεία τώρα τελευταία άρχισα να συχνάζω.
Πολύ απλά, το κέντρο δεν το αλλάζω με τίποτα!
Η ανάρτηση είναι απλώς κορυφαία!!!
Την καλησπέρα μου.

Axis Mundi said...

χαχαχα πάρα πολύ καλό! Δεν πέφτεις κι έξω σε πολλά απο αυτά! Τώρα πρέπει να πιάσεις τα ΝΠ, ΑΠ, ΔΠ :))))
Την καλημέρα μου, και καλό σ/κ

kwstask said...

Καλησπερα Πατσιουρακι.Τις φωτογραφιες της Βαλιας της βρικα μεσω του γκρουπ,στο οποιο ανηκω στο facebook(για αυτο εχω χαθει καπως απο το blogging).Το γκρουπ για οποιον θελει να μπει ειναι: http://www.facebook.com/inbox/readmessage.php?t=1011382569503#/group.php?gid=30287077142 και λεγετε: ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ. Οποιος θελει να ερθει να βαλει ενα χερακι για τα ζωακια μας ευπροσδεκτος.Της φωτογραφιες της ανεβασε μια κοπελα η οποια μας ενημερωσε για το συμβαν.Ομως μπητε στο Γκρουπ γιατι υπαρχουν νεοτερα σε σχετικο τοπικ.

Meropi said...

Πατσιουράκι μου,
μην έχεις κλισέ. Μπορεί κι ένα παιδί από τα Β.Π να είναι καλό και να τη βρείτε. Και το ίδιο μπορεί και ένα κεντρομωρό να είναι αλήτης και να μην αντέχεται.
Έχε πάντα το μυαλουδάκι σου ανοικτό.

fieryfairy said...

Ωραιες οι περιγραφές σου πατσιουράκι μου, αλλά κι εγώ στην επαρχία είμαι και ο συσχετισμός είναι κομματακι δύσκολος. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ψώνια, ίσα ίσα, αλλά δεν διαχωρίζονται ανά γειτονιές. Είναι απλά στον άνθρωπο εδώ.

Γέλασα πάντως πάρα πολύ και με τις αναμεταδόσεις από συζητήσεις που έγραψεσ σε κάποια παραπάνω σχόλια.

aKanonisti said...

Είσαι πολύυυυυυυυ κακιάαααααααααα
Γουστάρωωωωωωωωωωω
Αλλά... να μασήσεις... και να μην καπνίσεις???
Αίσχος...
Εγώ το κάπνισμα... το θεωρώ δεδομένο!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχα δεν πα να έχει και συναγερμό??? Χωρίς τσιγάρο... δεν...
(όσο για το νες καφέ... έχω πάντα φακελάκια στην τσάντα....)
Χαχαχχααχαχαχαχα

aKanonisti said...

Είσαι πολύυυυυυυυ κακιάαααααααααα
Γουστάρωωωωωωωωωωω
Αλλά... να μασήσεις... και να μην καπνίσεις???
Αίσχος...
Εγώ το κάπνισμα... το θεωρώ δεδομένο!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχα δεν πα να έχει και συναγερμό??? Χωρίς τσιγάρο... δεν...
(όσο για το νες καφέ... έχω πάντα φακελάκια στην τσάντα....)
Χαχαχχααχαχαχαχα

kwstask said...

Ptsioyraki Δυστηχως εχουμε και νεα κτηνωδια εις βαρος αδεσποτου στα Γλυκα Νερα με πανομοιοτυπο τροπο με το αδεσποτο των Χανιων!Μπες στο μπλογκ μου η στο ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΜΑΤΙΕΣ να δεις...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

αααααχχχχχχ κάποτες είχα και εγώ το διάρακι μου -ανατολίκα του κέντρου και 504 χλμ βόρεια των Εξαρχείων- και δεν κάπνιζα εκεί που κοιμόμουν!!!!!!

Ωραία ποστ ρε τρελή!
Πολλά φιλιά καλό σουκου

Anonymous said...

πολύ χολή ρε παιδιά

τι απωθημένα έχετε ? Μη βάζετε ετικέττες επειδή κι εσείς μπορεί να βρεθείτε σε αυτή τη θέση

κι ένα ωραίο - προ ετών σε επαρχιακή πόλη βρέθηκε γυναίκα να φοράει φόρεμα με το ταμπελάκι της τιμής τάχα μου ξεχασμένο προς τα έξω ........

Nikos Lioliopoulos said...

Αν έχουμε λέεει ; Γεμάτος ο τόπος απο ψωνάρες. Μεταξύ μας τώρα μια αντηλιακή κρέμα την βάζω που και που!

Aνεμος said...

Το κεντρομωρό είδες τι μαθαίνει κανείς στο νετ καλημέρα

koulpa said...

xaxaxaxa πολύ καλόοοο:):)
αχ.. ετσι είναι.. ξεκινάς κεντρομωρό.. και καταλίγεις.. παρακεντροπουρό..:):)
καλησπερούδια:):)

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

Το μεγάλο γέλιο είναι πάντως όταν τυχαίνει να γνωρίσεις τύπο από ΒΠ ο οποίος έχει "απομυθοποιήσει" την όλη φάση και είναι "λίγο του σαλονιού και πολύ του λιμανιού"!!!Ένας καλός φίλος ανήκει σ'αυτήν την σπάνια κατηγορία και έχει πολύ γέλιο να ακούς περιγραφές ανάλογες του κειμένου σου.
Φιλιά1
υγ.καλά είμαστε....στο χάσιμο της ζωής θα έλεγα...;-))

Anonymous said...

...Και το καλύτερο απο ΒΠ στην κοπέλα του που είχαν ραντεβου στο Μοναστηράκι έξω από τον ηλεκτρικό στις 9 το βράδυ καθημερινής (έχει σημασία η λεπτομέρεια):

Μη με στήσεις πάλι όπως την προηγούμενη φορά (...που ήταν και η παρθενική επαφή του τύπου με το Μοναστηράκι - ίσως είχε πάει και για σώβρακα πριν το στρατιωτικό βέβαια και μετά είχε κεντήσει πάνω τους το ARMANI...) γιατί ΑΓΡΙΕΥΟΜΑΙ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!

Respect απλά : )

Kleine wolke said...

Αν και είσαι λίγο προκατειλημμένη, δίκιο έχεις!! χαχα!
"κεντρομωρό = αν μη τι άλλο περπατημένος γκόμενος."
αυτό τα λέει όλα έτσι;

ceralex said...

:)) A ΡΕ πατσιούριον!! ... "Εγραψες" πάλι!!

Κι αυτό το "Θες ενα αχλάδι αγάπη μου"....χαχαχα!!!!

Καλό σου βράδυ!

Olga said...
This comment has been removed by the author.
Olga said...

Β:
Καλά πέθανα στο γέλιο με τον διάλογο που έγραψες!!!!!!

Δύο Β.Π μιλάνε δίπλα μου.
-Και που λες, γίναμε λιώμα με μπύρες και μετά ο Θ. έβαλε φωτιά με το Ζίπο στα μαλλιά του και βούτηξε στην πισίνα να δει πως θα νιώσει όταν το νερό σβήσει τη φωτιά από το κεφάλι του!!!!
(Εχω μείνει κόκκαλο...)

Απάντηση φίλου:
-Σε ποιά πισίνα ρε??? Στην εσωτερική η την εξωτερική??????

ellinaki said...

Έεετσι!

Τιμή και δόξα στα κεντρομωρά που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους ανάμεσα Β.Π. γκομενίτσες και σκυλούδες.

Το παστίτσιο είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης μας!!

Stefanos said...

Άντε ρε πότε θα πάμε για τσίπουρα σε κανα χαμετυπείο; :P

Stefanos said...

ώπα λάθος..
πότε θα πάμε για τσίπουρα σε κανα χαμετυπείο γαμώ το διάολό μου, γκουχ γκουχ γκουχ :p
να φέρεις και κανα κεντρομωρό φίλη σου όμως την άλλη φορα :P

Skouliki said...

μεσα στον σημερινο χαμο περασα να σου πω ενα καλησπερα ....και να δωσω ενα φιλι ..

σβιν εφυγαααααα

habilis said...

!!!
Α εγώ δεν είμαι ρατσιστής .
Στο χωρίο μου δεν κάνουμε διακρίσεις .
Ολους τούς Αθηναίους τους έχουμε γιά φλώρους..
:-]

habilis said...
This comment has been removed by the author.
cinderella said...

Είσαι Θεά!!!!
Λατρεύω Πατς και κεντρομωρό!!!
Τέλος!!!

âlex said...

"Προσωπικά έχω γραμμένες όλες τις κατηγοριοποιήσεις και ταμπέλες όλων μορφών.

Υπάρχει ήδη αρκετός εκφυλισμός των σχέσεων μεταξύ μας για να τον ανατροφοδοτούμε με μοντελοποιήσεις..."

+1

Xαλοου δερ Πατς :)

patsiouri said...

-Roadartist:
Χε χε αυτό με την τσιγκουνιά ξέχασα να το αναφέρω!
Αλλά έτσι γίνονται οι περιουσίες μικρό μου...

-Μαρία Τζιρίτα:
Ε, με μαμά που κάνει σωστές επιλογές, σίγουρα το κορίτσι έχει πάρει και τις σωστές βάσεις!

-Τζονάκος:
...και προφανώς το μωρό αυτό σε καταράστηκε και έχει πρόβλημα το μπλόγκ σου???
Περιμένουμε ενημέρωση, μην ξεχνάς...

-Μ.Στέλιος:
Σε νόμιζα για φίλο!
Κι'εσύ να με αμφισβητήσεις αμέσως!
Σνίφ!
Όχι βρε, η Τανίλα δεν είναι συμπάσχουσα στο συγκεκριμένο θέμα...είναι γενικώς...

-Αρτάνις:
Ναι, η επαρχία έχει κι'εκείνη τα δικά της...
Αλλά εσύ φεύγεις!
Τώρα θα μας γράφεις (ελπίζω) για τα κεντρομωρά της εξωτικής εκείνης χώρας...

patsiouri said...

-Ανώνυμε!'
Έχω λιώσει στο γέλιο!!!!
Μπας και εχεις βγάλει Deree????
Γιατί μόνο από φίλους που έχουν αποφοιτήσει από εκείνο το μεγάλο "σχολείο της ζωής και των χαρακτήρων" έχω ακούσει τέτοια ΑΚΡΙΒΩΣ σχόλια!

Οσο γι'αυτό που έγραψες..."μικρές ξανθιές wanabe something τσουλίτσες, φτωχές πλην τίμιες zara last version models που βαρέθηκαν το παπάκι και το ταξί στην καλύτερη, και επιτέλους αναβάλουν τα γαμ..ια για μετά τα ΒΠ νεόφερτα μουλικά τους..."

ισχύει...
Και όχι, δεν έχω διαβάσει το "μαμάδες Βορείων Προαστίων"...

-Λεοντόκαρδος:
Να'σαι καλά!
Δυστυχώς αυτές τις μέρες και να'θελα δεν προλαβαίνω ούτε εγώ να γράψω το σεντόνι!

-Ντάρια Πάβλοβα:
Ρε τη μικρούλα τι έπαθε...
Φαντάζομαι όταν μεγαλώσει (αρκετά) θα γίενι μία από εκείνες τις εικοσιπεντάχρονες που παίρνουν δέκα φορές τηλ. τη μαμά τους να τη διαβεβαιώσουν πως στο κέντρο που βγήκαν για ποτό δε γίνονται επεισόδια...

-Κικοπ80:
Αλλά οι φίλοι Locomondo βάζουν όπως πάντα τα πράγματα στη θέση τους!

patsiouri said...

-Faraonna:
Δε μπορεί, μερικές ψωνάρες στο νησί θα κυκλοφορούν, είναι δυνατόν???
Όσο για τα κοριτσάκια ναι, κι'εγώ πιστεύω πως είμαστε κομματάκι πιο ανθεκτικές, εξαρτάται και από τον άνθρωπο φυσικά!

-Κίτσος:
Εγώ κι'αν δεν το αλλάζω με τίποτα το κέντρο!
Αν έχω χρόνο και ξεχαστώ, μπορεί να περπατήσω από το Σύνταγμα ολόκληρη την Πατησίων που τη λατρέυω, μέχρι τον Άγιο Ελευθέριο με τα πόδια!
Και ναι, θεωρώ απαράδεκτο να ζεις στην πόλη και να μην ξέρεις να χρησιμοποιήσεις το τρένο ή το μετρό...

-Axis Mundi:
Απ'ότι βλέπω από τα σχόλια, όντως δεν πέφτω και τόσο έξω!
Οι περισσότεροι εχουν και κάτι να διηγηθούν...

-Κώστας Κ.:
Το γκρουπ το έχω υπόψην μου από το καλοκαίρι που είχα ασχοληθεί με το ήο.
Δυστυχώς δε χρησιμοποιώ facebook και δεν έχω λογαριασμό.
Είανι όμως ένας φίλος μέλος και με ενημερώνει.
Για τα Γλυκά Νερά έχουμε κανα νέο???

-Μερόπη:
Αυτό είναι αυτονόητο καλή μου.
Κι'εγώ ΒΠπαιδο είμαι, στα ΒΠ μεγάλωσα, εδώ πήγα σχολείο ακι αρκετοί φίλοι μου ζουν ακόμη στην ίδια περιοχή.
Τις ψωνάρες σχολιάζω στο συγκεκριμένο πόστ ονομάζοντάς τες Β.Π, όχι το Β.Π κόσμο γενικότερα.
Και ναι, το αγόρι ζει στα Β.Π, από επιλογή κιόλας,όμως δε θα με στήσει ποτέ στο ραντεβού επειδή "έσπασε το νύχι του και δεν προλαβαίνει να έρθει ο μανικιουρίστας"!

patsiouri said...

-Κώστα Κ:
Το Λήο εννοούσα...

-Φιερρυ φαίρρυ:
Όντως, στην επαρχία αξίζει ένα ξεχωριστό πόστ ανάλογων περιπτώσεων, αλλά πρέπει να το γράψετε εσείς, όχι εγώ!!!

-Ακανόνιστη:
Φυσικά και ένα Πατσιούρι αποκλείεται να είχε δεχτεί να υποστεί τέτοιο εξευτελισμό!!!
Σε μία γνωστή μου έχει συμβεί!
Εγώ όταν βρίσκομαι κάπου που δεν καπνίζουν, ρωτάω ευγενικά μεν, απειλητικά δε: "Που μπορώ να καπνίσω εδώ"???
Τασάκι υπάρχει???
Καλωσήρθες!

-Κώστας Κ:
Το είδα.
Το έδειξαν και οι ειδήσεις και η Τσαπανίδου η οποία είχε φρικάρει.
Εγώ το έστειλα στο Τρωκτικό και το ανέβασαν.
Δε θα πω πάλι τα τετριμμένα, ότι ευχαρίστως θα του έκανα το ίδιο και τα λοιπά, αλλά προτείνω πλέον να λάβουμε δραστικά μέτρα.
Ο νοών νοείτω.

-St:
Και τώρα που βρίσκεσαι???
Αποκεντρομωρό κι'εσύ???

patsiouri said...

-Ανώνυμε:
Ελα μωρέ, πλάκα κάνουμε, τι χολή!!!!
Γιατί, αυτό που έγραψες εσύ δε σηκώνει λίγο κράξιμο????
Να σου πω, το φόρεμα ήταν όντως φιρμάτο ή ήταν από'κεινες και 'κεινους που κολλάνε το κροκοδειλάκι του Lacoste πάνω στα μπλουζάκια του Ζάρα????

-Νίκος Λολιόπουλος:
Αυτό έλειπε να μη βάζεις!
Ετσι όπως είναι σήμερα, είτε η ατμόσφαιρα εδώ στην Αθήνα, είτε ο καυτός ήλιος και εκεί και εδώ, κρέμες πρέπει να φοράμε όλοι ανεξαιρέτως.
Πόσο μάλλον όταν κάποιος εργάζεται στην ύπαιθρο...

-Άνεμος5:
Κι'εγώ έχω μάθει πάρα πολλά κουλά στο νετ και χαίρομαι πολύ γι'αυτό, φιλιά!

-Κούλπα:
ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟΠΟΥΡΟ!!!!!!
Α χα χα χα χα!!!
Έγραψες!!!!

-Τσίρκο:
Τι κάνετε ζεύγος??????/
Όντως, αυτοί οι τύποι είναι οι καλύτεροι, ιδίως όταν θυμούνται ιστορίες με παλιούς συμμαθητές τους!

patsiouri said...

-Ανώνυμε:
"ΑΓΡΙΕΥΟΜΑΙ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!
"

Το μόνο που μπορώ να αναφωνήσω είναι..."Μαλάκα....."
Σόρι κιόλας πρώτη φορά στο μπλόγκ μου!!!
Ρε το μπετόν αρμέ....

-Kleine Wolke:
Γράψτε κι'εσείς καλέ κανα περιστατικό όπως του ανώνυμου από πάνω και τα υπόλοιπα να γελάσουμε!
Καλωσήρθες!

-Ceralex:
Καλημέρες Ceralex!
Ε, αφού τα βλέπω, να μην τα γράψω???

-Όλγα:
Κι'όμως, το εχω ακούσει...
Ο ένας μάλιστα είναι γιος γνωστού ιδιοκτήτη πασίγνωστης αλυσίδας σούπερ μάρκετ!!!

-Ελληνάκι:
"Το παστίτσιο είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης μας!!"

Πλάκα πλάκα...κανείς τους δε ν ξέρει να φτιάχνει τώρα που το σκέφτομαι!!!

patsiouri said...

-Εστάριαν:
Εχω που έχω πέσει τόσο χαμηλά, θα σου κάνω και την τσατσά, τι να κάνω!!!
Τσατσά...χαμαιτυπείο...σε λίγο τα Β.Π θα σηκώσουν πόστ όπου θα μας κράζουν αλύπητα!

-Σκουλήκι:
Σβίιιιν!!! Πρέπει να φύγω κι'εγώ και έχετε τον ατέλειωτο!!!!
Οι απαντήσεις μου πρέπει να είναι τίγκα στα λάθη και τα μισά γράμματα να λείπουν!!!
Καλημέρες!

-Habilis:
Και στο δικό μου ακριβώς το ίδιο!!!!
Όταν ήμουν μικρή μάλιστα, όταν άρχιζαν να καταφτάνουν τον Αύγουστο ( εγώ είχα πάει από Ιούνιο), λέγαμε χαιρέκακα "Ερχονται τα Αθηναιάκια" και τους σκαρώναμε διάφορα!
Το γεγονός ότι έμενα κι'εγώ στην Αθήνα δε μας πτοούσε, ανήκα στην Ομερτά γιατί εμένα είχε πάρει ο μπαμπάς μου μετάθεση και φύγαμε!!!
Άρα, δεν ανήκα επισήμως στα "Αθηναιάκια"!!!

-Cinderella:
Όλα καλά κορίτσι???????
Περιμένουμε ανταπόκριση από Down Town!!!

-Alex:
Κατ'ουσίαν θα συμφωνήσω απόλυτα!
Πλάκα κάνουμε εδώ.
Εγώ τους ανθρώπους τους χωρίζω με βάση ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό τους.
Το ΕΠΙΠΕΔΟ.
Το οποίο δεν έχει σκάλες, η το'χεις, η δεν το'χεις!
Τέλος, αυτό και τίποτα άλλο!

Independent said...

Καλησπέρα Patsiouri
Γέλασα πολύ με το Pοst σου
Eγώ είμαι ένα κεντρομωρό που ζει προάστειο όχι βόρειο, και που έκοψε το κάπνισμα..χε χε
Πριν χρόνια, είχα συνάψει σχέση με θυλυκό VP μωρό...μου έενε σε μονοκατοικία στο Ψυχικό, που στην κατπάψυξη είχε σόύπα παγωμένη και την ξεπαγώνανε κόβοβοντάς την με μπαλτά και βαζοντας την σε κατσαρόλα!!!!, που ονομάζανε τις μαζώξεις για κουτσομπολιό και τσιμπολόγημα...."δεξιώσεις"!!!!!!...και που άν δεν μπορούσανε να πάνε μακριά διακοπές λόγο εργασιών πηγαίνανε μερικές μέρες στο Πεντελικόν....όπως καταλαβαίνεις άντεξα 2 μήνες αφού τους έκραζα και αυτήν και το σόι της σχεδόν καθημερινά....

Πρέπει να σου στείλω μια μέρα με email την περιπετειά μολυ να την κάνεις άν θες ανάρτηση!!!

Filakia

tzonakos said...

Για Κεντροπουρώ παίζει τίποτα ;
Να ξέρουμε πού βρισκόμαστε.

Anonymous said...

Apithano!!!!!!!!!!!!!
Alla prepei na grapsoume ki emeis gia tis gkomenes VP pou einai trisxeiroteres apo ta agorakia!!!

Stefanos said...

Να γίνεις παιδί μου, γιατί να μη γίνεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών :P
ε και να μας κράξουν τι έγινε.. θα πα να φάνε κανα μπλίνις με μπρίκ μετά και θα τους περάσει η ζοχάδα

fieryfairy said...

Πάντως πριν λίγες μέρες έκανα ζάπινγκ και πέτυχα εκπομπή Δρούζας για τις διαφορές μεταξύ ΒΠ και κέντρου/δυτικών συνοικιών και αμέσως εσένα σκέφθηκα: λες να σε διαβάζει η Δρούζα;

patsiouri said...

-Independent:
Ναι! Ναι! Ανέβασε την ανάρτηση να σε λινκάρω αμέσως!!!
Ψοφάω για τέτοιες ιστορίες!

-Τζονάκος:
Φυσικά και παίζει!
Αν και νομίζω πως εμπίπτει αυτόματα στην ακτηγορία του!
Πως πάει με το μπλόγκ? Κανα νέο?

-Ανώνυμε:
Το νου σου στο μπλόγκ του independent!
Μα φυσικά οι γυναίκες είναι τρισχειρότερες, πάντα είναι πιο υπερβολικές σε όλα!

-Εστάριαν:
Με το αζημίωτο όμως, έ????

-Fieryfairy:
Φαντάζεσαι να μου έτυχε τέτοια τιμή??
Να με διαβάζει η Δρούζα????
Κοντεύω να λιποθυμήσω και μόνο με την υποψία!

Stefanos said...

Με το αζημίωτο ε; νταξ τι να κάνω με πιάνεις στην ανάγκη.. αλλά ρε πούστη μου από άθεο άνθρωπο δεν περίμενα τέτοια χριστιανική συμπεριφορά.. :P

Anonymous said...

Κεντρομωρά ουμπεράλες!!!!! Γαμάτο κείμενο κοπελιά!

FuSmOKer said...

Κέντρο και μόνο κέντρο!
Θέλω και στις 4 η ώρα το πρωί αν μου την βαρέσει να κατέβω κάτω (πολύ συχνά γίνεται αυτό) και να χει κόσμο, ότι να ναι κόσμο.
(άσχετα αν σε 2-3 ώρες ξυπνάω για να πάω για δουλειά)

Τις ΒΠ συμπεριφορές και εγώ δεν τις μπορώ και μου έρχεται να ξεράσω.
Τις ΒΠ γυναίκες ομολογώ ότι τις πακετώνω (όταν έχω όρεξη) γιατί λατρεύω να τις βλέπω να τσαντίζονται :P

(επίσης το κέντρο έχει -ας μην το αναλύσω τώρα εδώ- και καλύτερα DSLAMS, το άλφα και το ωμέγα για το που θα μείνω. Σε βίλα να με βάλεις, πέρα από το ότι θα βαρεθώ αφόρητα, αν δεν είναι κοντά σε DSLAM, δεν πρόκειται να πατήσω. Εκτός αν με κεράσει κανείς μια μισθωμένη :P )

geokalp said...

γεια σου κεντροπατσιούρι!!!

συνέχισε να είσαι μια πτωχή πλην τίμια εργαζόμενη μπλογκερίνα που ποστάρει και βολτάρει όποτε έχει χρόνο!!

tzotza said...

τα τελευατια 2 χρονια περναω τοσο χρονο στο κεντρο που θελω να μετακομισω εκει!!!(αληθεια λεω!!!τα παιδια μου δεν θελουνε να αλλαξουνε σχολεια διαφορετικα....!!!)
λες και με ακουω με αυτα που γραφεις φιλεναδα μου!!!
αστα!!!!
παμε μια βολτα παρεουλα το σ/κ???
;-)))))))
το εχω δηλωσει πως μονο ενα τετοια μωρο θα μπορουσε να με κανει να ξανα παντρευτω..ειπαμε!!!απο τα λαθει μαθαινει κανεις!!! (χιχιχιχιχιχι!!!)

σες φιλω γλυκα γλυκα!!!
:))))

ps i wrote something by the way...

suspiria said...

Με το κεντρομωρό των εξαρχείων το καλοκαίρι θα καταλήξεις για camping στην Ικαρία και θα στρίβεις με παρέες 100 ατόμων. Επίσης θα στρίψεις με παρέες 30 ατόμων πολλές καλοκαιρινές βραδιές στο σταθμό της Σφενδάλης με 3 ευρώ στην τσέπη.

Ο γκόμενος ΒΠ θα σε πάει διακοπές με το κότερο των γονιών του και τους γονείς του στα ελληνικά νησιά.