Monday, January 26, 2009

THE MALL...


Περιττό να διευκρινίσω πως σιχαίνομαι αφ’ενός το mall και το κάθε mall που προσπαθεί να με πείσει πως αν δε βγω τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα για ψώνια αποτελώ την πεμπτουσία του loser που το μόνο που του απομένει σ’αυτή τη ζωή είναι να φορέσει μια κουκούλα και να σκάσει για πλιάτσικο στα burberries μόλις ξαναδοθεί η ευκαιρία γιατί διαφορετικά με τι μούρη να κυκλοφορήσει όξω και αφ’ετέρου – και κυρίως- τον ΚΟΣΜΟ που συχνάζει στα σιχαμερά αυτά εμπορικά.
Το κακό συγκεκριμένα με το mall όμως είναι πως βρίσκεται κοντά στο πατρικό μου.
Και βολεύει.
Ειδικά όταν Τετάρτη βράδυ, γυρίζοντας χώμα από τη δουλειά ανακαλύπτεις πως δεν έχεις πάρει δώρο για την Πέμπτη το βράδυ. Που θα σούρεις τα κομμάτια σου να πας σ’εκείνα τα γενέθλια. Και η μόνη λύση είναι να πεταχτείς το πρωί στο mall. Γιατί είχες σχεδιάσει τι δώρο θα πάρεις εδώ και βδομάδες, κάτι ειδικό που ο Θ. θα αποθεώσει. Μόνο που το ειδικό μαγαζί δε θα το βρεις πουθενά αλλού κοντά στα βοσκοτόπια που κατοικείς. Άρα θα πεταχτείς αύριο στο mall.
Ούπς, μόλις θυμήθηκες πως αύριο αρχίζουν οι εκπτώσεις, αλλά σιγά, εσύ θα πας πρωί πρωί ούτως η άλλως, με το που ανοίξουν τα μαγαζιά θα είσαι εκεί, οπότε δε θα ταλαιπωρηθείς. Θα’σαι και μόνη σου, ωραία, καλή φάση, μπορεί να προλάβεις να ρουφήξεις στα γρήγορα και το εσπρεσσάκι σου εκεί ψηλά στα καφέ που ομολογουμένως όταν δεν είναι πήχτρα δεν είναι και άσχημα…
Πέμπτη πρωί ξυπνάς, ετοιμάζεσαι στα γρήγορα…γαμώτο, χτυπάει το τηλέφωνο, για δουλειά είναι, καθυστερείς να κλείσεις, φεύγεις αλλά φεύ, στη γωνία ανακαλύπτεις πως έπρεπε να πάρεις και κάτι βιβλία μαζί που θα χρειαστείς το απόγευμα για τη δουλειά, άντε πάλι πίσω, χαϊδεύεις και το Χοντρό Θησαυρό που σε κοιτάει θλιμμένος και του επαναλαμβάνεις για πολλοστή φορά πόσο θα ήθελες να βρίσκεσαι στη θέση του και να χουζουρεύεις σπίτι όλη μέρα και πόσο αχάριστο είναι και…φίου, ξαναφέυγεις!
9:30, άντε δέκα παρά, έχεις σκάσει Νερατζιώτισσα έτοιμη να διακτινιστείς στο μαγαζί-εγγύηση (κατά την άποψη του Θ. πάντα).
Αμ δε!
Είναι εκεί.
Όλοι.
Όλη η πόλη ίσως.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πάντα αναρωτιέσαι, τι σκατά, δε δουλεύουν ποτέ???
Έχουν τιγκάρει το μέρος, οι ουρές κοντεύουν να φτάσουν στην Ερμού να συναντηθούν με τις αδερφούλες τους και αρκετοί κραδαίνουν ήδη τις πρώτες σακούλες στα χέρια τούς σπρώχνοντας αλλόφρονες τους υπόλοιπους που προσπαθούν να φτάσουν το δισκοπότηρο.
Βραχυκυκλώνεις, θέλεις να φύγεις ΤΩΡΑ αλλά πώς, χρειάζεσαι ένα δώρο! Προσπερνάς ψύχραιμα το χαμό και καταφέρνεις να φτάσεις στο μαγαζί, να θυμηθείς την άλλη φορά να στάξεις τίποτα στο μαίτρ να σε βάλει πρώτο τραπέζι πίστα, τρελή ουρά, θα προλάβεις? Θα το ρισκάρεις λές, αν δεν έχεις τελειώσει μέσα σε είκοσι λεπτά θα φύγεις τρέχοντας και θα του πάρεις σοκολατάκια το βράδυ, βουτάς το δώρο, στήνεσαι και περιμένεις σε αναμμένα κάρβουνα ακούγοντας τις συζητήσεις των υπόλοιπων που προνόησαν να έρθουν με παρέα στην κόλαση και υποπτεύεσαι πως την έχουν καταβρεί κιόλας.

-Όχιιιι!!!! Αφού σου είπα, εσώρουχα φοράω μόνο Victoria’s Secret, MONO VICTORIA’S SECRET!!! Ουρλιάζει υστερικά στη μάνα του ένα δεκατετράχρονο που αμφιβάλλω αν ( χρειάζεται να) φοράει καν σουτιέν κι’εκείνη αναστενάζει σε μια άλλη κυρία που είναι μαζί τους: « Σαν εμένα Σούλα μου, είδες? Κολλημένη με τις φίρμες, Victoria’s secret, Miss Sixtie, και Morgan ( το δεκατετράχρονο όλα αυτά…), γονιδιακό θα’ναι να δεις! ( αν και με τόσα περιττά κιλά πάνω σου η Victoria θα σε παρακαλούσε να το κρατήσεις secret να γλυτώσεις και τη μήνυση για συκοφαντικά δυσφήμιση του προιόντος).

-Ελααααααα…Γιώργη…ακούς????? Εδώ στην Αθήνα είμαστε… στο Μόλε που ήθελε η Βάσω κάτι πραματάκια…έεεε???? Αχάραγα ξεκινήσαμε ρε, να προλάβουμε γιατί θα’χε κόσμο σήμερα …ναι ρε….ναι…θα γυρίσουμε το βράδυ ρεεεε….( «Πραγματάκια» μάλλον εννοεί αυτά που εμφανίζει η Βάσω κάθε λίγο και τον βάζει να τα κρατάει όσο εκείνος της φυλάει τη θέση στην ουρά, μάλιστα πληροφορούμαι πως είναι κι’άλλο ένα ζευγάρι μαζί τους που φυλάει τις θέσεις σε άλλες ουρές και οι υπόλοιποι εναλάσσονται στις μυστικές αποστολές…)

-Διήμερο??? ΔΙΗΜΕΡΟ???? Τι λές τώρα! Ωρρύεται μία άλλη ξανθιά στο κινητό.
Δεν έχω φράγκο σας είπα! Να σου θυμίσω πόσα παίρνω θέλεις?
(Το να μην έχει φράγκο βέβαια είναι απόλυτα λογικό αφού κρατάει ήδη πέντε σακούλες όχι οικονομικών μαγαζιών και είναι πολύ νωρίς ακόμη…εντωμεταξύ η ώρα περνάει και συνεχίζει να μιλάει στο κινητό, σε δέκα λεπτά στάνταρ θα το’χει φάει ούτως η άλλως το διήμερο…)

Επιτέλους! Στέκομαι ζαλισμένη μπροστά στην ταμία.
«Μόνο αυτό»? με ρωτάει.
«Μόνο αυτό», αναστενάζω….
Και φέυγω.
Η ώρα έχει πάει έντεκα παρά και η ουρά έχει δεκαπλασιαστεί…
Το τελευταίο πράγμα που προλαβαίνω ν’ακούσω εγκαταλείποντας το Ναό Του Σκότους είναι μία παχύσαρκη μεσήλιξ ξανθιά, βαμμένη σαν τους Army of Lovers , ντυμένη λεοπάρ από τη γόβα μέχρι το κοκκαλάκι στα μαλλιά και εγκατεστημένη σε μία ουρά μπορεί και τριακοσίων ατόμων…
«Μάθανε πως αρχίσανε οι εκπτώσεις και πλακώσανε»…λέει επιδεικτικά στη φίλη της ανεμίζοντας κι’αυτή τα ψώνια που έχει ήδη κάνει νωρίτερα.
«Μάθανε πως γαμιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι να πούμε…ΒΟΔΙΑ, ΟΥΣΤ ΛΙΓΟΥΡΙΑ….» (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

84 comments:

Laplace said...

καλησπερα κ καλη εβδομαδα πατσιουρακι
γελασα πολυ με την περιγραφη σου!
γιαυτο κ εγω παω μονο πριν απο καποιον αγωνα(Στο οακα)κ μονο για καφε,στο mall
ουτε σινεμα,ουτε ψωνια,ουτε τπτ,μονο αν ειναι αναγκη πριν τον αγωνα για να ειμαι διπλα στο γηπεδο..

δεν παλευονται ολα αυτα που περιεγραψες..χαχα

καλα να περνας

faraona said...

Αχ Πατσιουρακι μου τι τραβας κι εσυ!!!
Τοση ταλαιπωρια και ηχορυπανση στα αυτακια σου πρωι πρωι για ενα δωρο?
Δεν έπαιρνες απο κανενα μαγαζακι ενα -δυο κιλά κασέρι να πιάσει και τόπο...

χαχαχα!!!φιλακια κουκλα μου

ria said...

είμαι μια λούζερ!
δεν έχω πάει στο μωλ ποτέ!

Princess said...

Αχ πεστα πατσιουρινο μου... που μου λενε ραντεβου στο mall, τι λετε ωρε παιδια, στην πλατεια δινουμε ραντεβου και παιρνω τηλεφωνο ναρθειτε να με βρειτε.. Στο τρεχαγυρευε που δεν ξερω και που ειναι;

snikolas said...

Όταν δεν γίνεται χαμός όμως, είναι βολικά. Αν και με τα ψώνια γενικώς δεν τα πάω και πολύ καλά όταν χρειάζεται, στα εμπορικά καταλήγω.

αντωνης said...

Αυτο το bearberries που εγραψες τι ακριβως ειναι, ρουχα για αρκουδες;;;;

Φιλια!!!
:)

zekia said...

πεστα να βγάλεις το άχτι σου, πες τα να εκτονωθείς, εγω σε καταλαβαίνω γιατί ακόμα και σε περίοδο μη εκπτώσεων με τρελαίνουν τα ψώνια, ταλαιπωρούμαι απίστευτα, κουράζομαι και εκνευρίζομαι.. δεν είμαστε θυληκά εμείς παιδί μου... τσ τσ τσ..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Patsiour-άκι μου, που ήσουνα ψυχή μου και σε χάσαμε...

Αφού τα κατάφερες και βγήκες από 'κει μέσα, μη μιλάς καθόλου

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Σοφία said...

Χαχαχα είσαι άπαιχτη!!! Εγώ μια φορά πήγα στο Mall μόνο, δεν άντεξα να πάω δεύτερη. Φαντάζομαι όμως τα σκηνικά που περιγράφεις και ευλογώ τα γένια μου που δεν έχει χρειαστεί να πάω ξανά.

Skouliki said...

ρε παιδια mall εχει και στο κολωνακι ??????/


φιλακια

Artanis said...

Αρε πατσιούρι με τις αναρτήσεις σου, μου έλειψες!!!Μου έλειψες λέμεεεεεεεεεεεεεεεε!!!
Φιλιά από ΝΖ!!!!!!!!!!!!!!

ellinaki said...

Η πλησιέστερη απόσταση που έχω καταφέρει να φτάσω είναι η Αττική οδός. Και όταν την έφτασα, έννοιωθα κάτι αποθητικά ενεργειακά κύματα, χωρίς καν να βλέπω το κτίριο.

Μάλλον δεν θα καταφέρω ποτέ να το πλησιάσω πιο κοντά. Κοτζάμ συμπαν συνομωτεί, και εγώ θα του πάω κόντρα;

tdjm said...

Καταπληκτικό....


Ηταν που δεν πήγαινα με την καμία εκεί...τώρα ήρθες και με αποτελείωσες....

Ε ρε γλέντια που θα κάνει η κολλητή μου που με παρακαλάει από πρόπερσι να πάμε.....

Της απαντώ συνέχεια ....το περιβόητο αγάπη μου το Mall θα ζήσει και χωρίς εσένα...και τα παίρνει.

Σοβαρά τώρα ....δεν μπορώ καθόλου τα ψώνια..πόσο μάλλον τα Mall

Crazy Tourists said...

Όχι ρε συ!! Πρώτη μέρα εκπτώσεων στο mall; Πακέτοοο...
Μια φορά έχω πάει, ξεκούδουνη μέρα και γινόταν της τρολής! Ούτε να το φανταστώ δε θέλω...

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Την ίδια απορία περί δουλειάς έχω κάθε φορά που περνάω απο το Κολωνάκι...

Anonymous said...

Mallon Burberry ennouses, etsi?


Alkiviadis, pou den exei patisei P O T E se mall! kai oute tha to kanei akomi ki an i kopellia mou epimenei, protimw na ti steilw, apo to na me travaei se tetoia mlna meri! :))

Ellie said...

Γιουπίιιιιιιιιιιιι!!!!! Γύρισε!!!
Τι κάνεις;;;; Τουλάχιστον το δώρο του άρεσε ή τσάμπα τα απανωτά σοκ που έπαθες; Την τελευταία φορά που είχα πάει εκεί είχα φύγει τρέχοντας από τον κόσμο που είχε...ΕΛΕΟΣ!!! Δεν αντέχεται η κατάσταση...και να φανταστείς ήτανε κλειστά τα μαγαζιά...και πάλι δεν γινόταν να κάνεις βήμα χωρίς να σκοντάψεις σε κάποιο ζωντανό

Anonymous said...

lollll!!!

είδες ψώνια, τα ψώνια?

(ο από πανω μου δεν υπάρχει έτσι?!?)

leondokardos said...

Και επισήμως ΚΑΛΩΣΌΡΙΣΕΣ και μη χάνεσαι για τόσο πολύ !!
Αν ήξερες πόσο πολύ τα μισώ αυτά τα Mall-ακισμένα τα εμπορικά κέντρα, τι ζημία εχούν κάνει στην αγορά! Πόσο παράλογη είναι η εγκατάστασή τους μέσα στο κέντρο των πόλεων !
Αυτά απο τη σοβαρή πλευρά.
Κατά τα άλλα, τι περιγραφή ήταν αυτη ; Μέκανες να νομίζω οτι βρίσκομαι εκεί, με ποδοπατούν,αγανακτώ,θέλω να φύγω,βλέπω και αυτή τη κυρία- λεοπαρδέ, μόνο τη Βάσω δε βλέπω .
Ούστ κι εγώ στα Mall.....

Swell said...

Δυστυχώς χτίζεται NEO MALL ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ!

K-Top said...

Το shopping ειναι το χειρότερό μου, βαριέμαι αφάνταστα! Πως το θεωρούν διασκέδαση δεν μπορώ να το καταλάβω...

manetarius said...

χαχαχχαααα!!!
Το mall είναι το χειρότερο για τέτοιες περιπτώσεις!
Εγώ δεν πλησιάζω για ψώνια εκεί...πάω σε outlet κοντά στο δικό μου σπίτι... γιατί μάλλον κι εγώ παίρνω όσο η ξανθιά κοπελίτσα, αλλά δεν χαραμίζω ποτέ διήμερα στην εξοχή για ένα επόνυμο μπλουζάκι!

Meropi said...

Πολύ ψυχρό μου φαίνεται το Mall για ψώνια. Πήγα εκεί μερικές φορές για σινεμά. Και μέχρι να αρχίσει η ταινία βρήκε την ευκαιρία η κόρη μου να κάνει μερικά ψώνια. Λες επίτηδες να με πηγαίνει εκεί για σινεμά???

Meropi said...

Βρε Πατσιούρι μου πού σε βρήκαν οι θαυμαστές του Πλεύρη και αφήσαν ένα ολόκληρο κατεβατό???

Maria Tzirita said...

Ξεκαρδιστικό το κείμενό σου και πέρα για πέρα αληθινό Πατσιουράκι μου! Προσωπικά ούτε απέξω δεν περνάω, ευτυχώς ΔΕΝ είναι κοντά στο πατρικό μου! Χίλια φιλιά!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ said...

Πραγματικά τα γραπτά είναι γεμάτα με εικόνες που σε αποτρέπουν να πατήσεις το πόδι σου σε τέτοιο χώρο.

Αυτό είναι... καλό!

Σημένει πως υπάρχει δυνατή πένα, με μέλλον.

Πάντως, τέτοιους χώρους του αποφεύγω.

Κώστας
vlouits.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

gerasimos said...

Τα εμπορικά κέντρα είναι τα μπουζουξίδικα του σόπινγκ... πας μόνο άμα ξέρεις τι σε περιμένει.;-)

ΥΓ: Βγάλε κι ένα 'ο' απ' τον loser.

βιολιστης στη στεγη said...

Κάτι τέτοια γράφεις και αγαλιάζω που απέχω μακράν απο τέτοιου είδους βωμούς της κατανάλωσης! Ούτε καν πού πέφτει το συγκεκριμένο χωνευτήρι πορτοφολιών δεν ξέρω!
Υ.Γ. ΖΕΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΟΝΕΙΡΟ; πολύ χαίρομαι γλυκειά μου!

Anonymous said...

Σε αυτό το ποστ μάλλον δεν θα τολμήσει να γράψει κάποιος που ψωνίζει (θα ακολουθήσει λιτζάρισμα με αυγά) ή όσοι κναουν πως δεν το γνωρίζουν. Εχω πάει 2 φορές κατόπιν πίεσης, έχω ψωνίσει μπούρδες που μετά απλά αναρωτιόμουν αν έχω μυαλό. Καλός είναι ο πολιτισμός, αλλά σε λαούς που ξέρουν να τον εκτιμούν και να τον εκμεταλλεύονται με το σωστό τρόπο. Για μας τα βόδια άστα να πάνε! Mall για μας είναι σαν να λέμε πισίνα στην Εκάλη. Γι αυτ΄'ο πάμε, απλά για να το λέμε μετά στις κολλητές μας.

Dr_MAD said...

κατά τα άλλα οικονομική κρίση...

σιχτιρ

neropistolero said...

Καλά τα λέει ο MAD. Μας έχει γονατίσει αυτή η κρίση.

Αυτό που είχε κυκλοφορήσει πολύ στην αρχή του mall, "fuck them all, fuck the mall", το είχες ακούσει?

Πάντως, έπρεπε να προσέχεις. Χριστούγεννα, σ/κ, εκπτώσεις, απογεύματα, δεν είναι να πας σε τέτοια μέρη. Και όντως όταν είναι άδειο, δεν είναι πολύ άσχημο.
Και καλά, δεν το συζητάμε, και χωρίς να θέλω να πω τίποτα για τον κόσμο της επαρχείας, υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρω αν έχουν έρθει σε κανένα μουσείο της Αθήνας, αλλά στο mall έχουν πάει.

geokalp said...

κοντά είσαι!
το γέλιο είναι όμως ότι φτιάχτηκε και ένα που λέγεται golden hall...

Vrakas Kostas said...

Εγω γυφτος..δεν ειμαι!
Ουτε εμαθα τιποτα!
Τυχαια περασα...
ψαχνω ..την C!

lazinio said...

καταναλωτική ευτυχία λέγεται αυτό και μετριέται σε σακούλες

Marina said...

Καλημέρα Πατσιούρι. Τη πρώτη μέρα των εκπτώσεων διεθνώς, νωρίς το πρωϊ γίνεται ο κακός χαμός, μερικοί πιάνουν ουρά απο το βράδυ για να πετύχουν τις φοβερες ευκαιρίες. Η καλύτερη ώρα για ψώνια στο Mall (που έχω πάει 1 φορά πρόπερσι τον Αύγουστο-είναι πολύ μακριά, αλλά και κοντά να ήταν δεν με τραβάει ιδιαίτερα)είναι αυτό που λένε "΄το νεκρό δίωρο" απο 13.30 (οι πρωϊνοί έχουν πάει σπίτι για μαγείρεμα-έρχονται παιδιά απο το σχολείο)έως τις 15.30 (δεν έχουν έρθει οι απογευματινοί γιατί δεν σχόλασαν ακόμη). Παράδεισος τα καταστήματα εκείνο το δίωρο. Δεν υπάρχει ψυχή.

Τουλάχιστον ήταν όμορφο το δωράκι;

Tanila said...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
(κρίση πανικού)

Δε μπορώ την πολυκοσμία στις εκπτώσεις, αρα μερσί για την ενημέρωση, δε θα πάω ποτέ.

Πες με ψωνάρα, αλλά με πιάνει δύσπνοια και πλάκωμα και προτιμώ να μην αγοράσω ΤΙΠΟΤΑ παρά να περιμένω σε ουρά 300 ατόμων.

Aggelos Spyrou said...

Δεν είσαι για Mall εσύ κορίτσι μου!

Είσαι γεννημένη για... Golden Hall!!!

:)

leon said...

Wraioi..Afou sxedon kaneis den paradexetai oti paei sta Malls pws ginetai na yparxoun kai na pigainoun kai kala, para tin oikonomiki krisi, pou akoume? Kapoioi mas doulevoun nomizw. Patsiouri tha mou epitrepseis na sou pw oti me to pou anarteis thema yia ta MALLS klp magazia modas nomizw oti anti na petyxeis to skopo sou na ta dysfimiseis, antitheta afta provallontai estw kai athela sou.Yia skepsou to ligo kai tha deis oti exw dikio. Giati p.x den asxoleisai me pio kairia themata p.x ta agrotika gegonota? Den einai kai toso trendy gia tous anagnwstes tou blog mipws?

fieryfairy said...

Μας έλειψες βρε πατσιουράκι και επανήλθες δριμύτερη! Γέλασα με τη μικρή του Victoria's secret, εγώ σε εκείνη την ηλικία δεν ήξερα την τύφλα μου. Πάντως η δεκαπεντάχρονη αδερφή μου θέλει να πάει αθήνα για να πάει στο Mall. Είναι το πλέον αξιοθέατο για τις τριήμερες από επαρχία.

gregory said...

καλως ηρθες..εγω το λεω μολ ειμαι λαθος?..πηγα μια φορα απο περιεργια...ειμαι απο πατρα και ειχα δουλεια στο γαλατσι.και περασαμε για καφε και να δουμε..τους νεοελληνες μικρομεσεους που φωναζουν οτι δεν εχουν δουλειες εκει....διαφωνω ιδεολογικα να ψωνιζω απο τα μεγαλα υπερκαταστηματα...ειμαι ομος μια φωνη στην ερημο ....

Litanie des Saints said...

Λοοοοολ! Χαίρομαι που γύρισες. ;)

Leviathan said...

mall..mall..de mou 8imizei kati :) filia..iperoxi anartisi...poli plaka i perigrafi sou !! filia!

mamma said...

Δεν έχω περάσει ούτε απ' έξω.

marianaonice said...

Αχ κάθε Σάββατο πρωί εκεί είναι η κόρη μου!
Εγώ έχω και πρόσθετο λόγο να το ...μισώ αυτό το Mall!!

Άργησες πατσιουράκι μου αλλά μας αποζημίωσες!!
Η ξανθιά χοντρή μεσήλιξ για τον επίλογο ήταν το κερασάκι στην τούρτα που μας κέρασες!!
Μπράβο!

Anonymous said...

Καλό μου Πάτσ καλημέρα...πέρασα να σου ευχηθώ για το νέο χρόνο,έυχομαι υγεία,ευτυχία,και όλα τα καλά του κόσμου για σένα κι αυτούς που αγαπάς...κάπως αργοπορημένα βέβαια αλλά...έχω κι εγώ πολλά τελευταία....θα τα ξαναπούμε...φιλάκια....

rain said...

Είσαι απίθανη! και με βρίσκεις σύμφωνη απόλυτα! Τ'αποφεύγω επιμελώς! Και δεν μπορώ αυτό το υφάκι...τρελλαίνομαι..το οποίο το συναντάς και σε συνοικιακά μέρη..μιλάμε στροφή κι έξω απ'την πόρτα!
Φιλιά πολλά

Unknown said...

Χααααχαχαχαχα
Κατ' αρχάς δεν μας είπες τί ήταν αυτό που πήρες τελικά!

Αποτυχημένη! Έ αποτυχημένη που μου πήγες στο μολ μόνο για ένα πραγματάκι αντί να ακούς τις επιταγές του κόσμου...

Anonymous said...

τι βαρα ρε Νταρθ? μια βολτα ειπε να κανει η κοπελα γιατι την βολευε!

Anonymous said...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΩΝ ΣΤΟ MALL ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΣΑΣ.

ΠΑΘΟΥΣΑ-ΜΑΘΟΥΣΑ

NY ANNA said...

Ξυπνάς μέσα μου το ζώο έτσι??? Το ξυπνάς! Οι αλαλάζουσες κυρίες των εκπτώσεων λοιπόν, είναι οι ίδιες που "εκπαιδεύουν" γενιές τεμπέληδων. Αγοριών και κοριτσιών. ΠΟυ μεταλώνοντας, θα παρκάρουν αναιδώς και με τις 4 ρόδες πάνω στο πεζοδρόμιο, θα πλένουν τα αυτοκίνητα με το λάστιχο και θα αδειάζουν το τασάκι μέσα στο δρόμο, περιμένοντας παράλληλα το σούπερ γαμπρό και τη φραγκάτη νύφη, για να τους συντηρήσει τα Victoria Secret και τα Αrmani που είχαν συνηθίσει από τον μπαμπά και τη μαμά τους. Στρατιές τεμπέληδων καλομαθημένων Νεοελλήνων που κατόπιν γονεϊκής παροτρύνσεως θα χτυπήσουν και κανένα ριάλιτι, για να κουνήσουν κανέναν κώλο, για να διαφημίσουν την πραμάτεια τους...
Αυτά...
(ΚΙ όταν καμια φορά "δραπετεύω" από τη δουλειά κανένα μεσημέρι και βλέπω φουλ τα cafe, τα μαγαζιά και τους δρόμους, το ίδιο αναρωτιέμαι ρε μούτρο... Πότε σκατά δουλεύουν όλοι αυτοί??? Τόσοι πια εισοδηματίες; Ετοιμάζω "σχετικό" ποστάκι. Με το δικό μου τρόπο, αλλά για τη δανεική ευημερία θα μιλήσω)

moutro said...

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
ρε συ αυτές οι ουρές στα πολυκαταστήματα έχουνε το μεγαλύτερο γέλιο. Οι μαλακίες που ειπώνονται εκατέρωθεν και η κασέτα που παίζει η κακομοίρα η ταμίας "με την απόδειξη μπορείτε να το αλλάξετε" μιλάμε είναι για να γυρίσεις ταινία. Πάντως επειδή είμαι από τους τύπους που όταν αγοράζω δεν θέλω να μου μιλάει κανείς, μου αρέσει που σε αυτά τα μεγάλα μαγαζιά δεν ασχολείται κανένας πωλητής μαζί σου, κοιτάς μόνος σου, μιλάς μόνος σου, ξετρυπώνεις το ωραίο μπλουζάκι μόνος σου και μετά την κοπανάς πάλι μόνος σου.

Prince Of The City said...

And the award goes to.. YOU! Βραβεύτηκες! Κάνε κλικ για το άρθρο μου!

Daria said...

Κάτι τέτοια βλέπει ο Βωβός και θέλει να γεμίσει με Mall όλη την Αθήνα και τον Ελαιώνα.
Btw, δεν έχω πάει ποτέ. Με πιάνει τρελή αγοραφοβία σε τέτοια τέρατα....

KitsosMitsos said...

Σ'αυτά τα μεγαλεία πας μόνο για να κάνεις χάζι στον κόσμο. Εκεί κυκλοφορεί και το αγαπημένο μου ζωάκι: οι Mallάρε (κατά το μουλάρες)

SkinLikeSand said...

Και νόμιζα ότι είμαι παράξενος (που έλεγαν και οι φίλοι μου) που όποτε κατέβαινα προς Αθήνα δεν πήγαινα στο Mall. Βασικά, ήθελα να πάω, αλλά το ξεχνούσα :P.
Αν και κρίνοντας από αυτά που γράφεις δε νομίζω ότι χάνω κάτι, πέρα από την απόλυτη γραφικότητα.

doctor said...

Πήγα Δευτέρα απόγευμα ο άμοιρος και περίμενα να μην έχει κίνηση.
Αμ, δε. Μιλάμε για ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ.
Πανικός.
Να πω την μαύρη μου αλήθεια προτιμώ το Mall από τα μαγαζιά του κέντρου και ειδικά κάτι βλάκες που ζούνε ακόμη στα 60'ς και σε κυνηγάνε λέγοντάς σου "μεγάλε έλα να δεις ένα κουστουμάκι, μεγάλε έλα μέσα να δεις τι ωραία ρούχα έχω..".

doctor

demetrat said...

Είμαι σίγουρη πιά, πως όταν λένε οικονομική κρίση, εννοούν εμένα.

δ

Ασκαρδαμυκτί said...

Σε λίγο θα ψωνίζουμε από το "Μολ των φτωχών", δηλαδή ... την χωματερή των Άνω Λιοσίων!

dyosmaraki said...

Τώρα δηλαδή αν πω πως δεν έχω επισκεφτεί το mall θα θεωρηθώ "out"???
Ενάντια στο κατεστημένο, αρνούμαι να ψωνίζω από εκεί που ψωνίζουν οι πολλοί. Γενικά δεν είμαι κολλημένη με τις μάρκες. Αν το καλοσκεφτούμε πλέον οι περισσότερες καλές μάρκες που τις ακριβοπληρώνει κανείς κατασκευάζουν τα προϊόντα τους σε Κίνα, Μαλαισία κλπ
Ξεκαρδιστική η περιγραφή σου...
Να μην χάνεσαι (όσο μπορείς φυσικά)
Καλό ΣΚ σου εύχομαι και καλή ξεκούραση


τηκα με την παραστατική περιγραφή σου...

elf said...

Η κατηγορία των κειμένων σου που λατρεύω να διαβάζω! :)

Το να συγκεντρώσεις σε ένα μέρος πολλά διαφορετικά μαγαζιά το θεωρώ αρκετά πρακτικό.
Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν γεμίζει ανεγκέφαλα ζώα...

http://despoinasdecoupage.blogspot.com said...

Βρε συ πατσιουράκι μου ... Ένα όνειρο είχα και γω στη ζωή, και μου το κατέστρεψες.
Πως θα συνεχίσω τώρα την ζωή μου χωρίς να πάρω λίγη λάμψη πατώντας τον ... ιερό χώρο;
τώρα θα μου πεις ... περίμενες να πας στο χωριό για να σε πιάσει ο πόνος για το Μολ; τόσα χρόνια στην αθήνα γιατί δεν πάτησες ούτε μια φορά το πόδι σου; έλα μου ντε ...

Φιλί αγάπης λουλουδένια μου

Ra Ma said...

Θες να πεις πως το Mall είναι χειρότερο και από το Σκοτεινό Δωμάτιο? Θέλεις να με πανικοβάλεις τώρα? :))

Καλό μεσημέρι!!!

Λινα said...

Χαχαχαχαχα, patsiouri μου συγγνώμη που γελώ, δεν είναι εις βάρος σου, αλλά με την περιγραφή..

Η αλήθεια είναι ότι βλέπεις κάθε καρυδιάς καρύδι, που όμως αν τα παρατηρείς με το καφεδάκι ανα χείρας έχουν πλάκα..

Ευτυχώς στο mall πηγαίνω σπάνια, μόνο για cinema, αν με βολεύει κάποια πάρασταση, ή για καφέ..

*Την καλησπέρα μου:-)

ΣΠΙΘΑΣ said...

Πάλι γκρινιάζεις και βρίζεις!
Που την είδες την παχύσαρκη μεσήλιξ ξανθιά;
Τις άλλες τις λεπτές, νέες και όμορφες δεν τις είδες;
Καλημέρα!

koulpa said...

δε συμπαθω γενικά το καταναλοτισμό.. ούτε σε mall έχω πάει.. ούτε σε σουπερμάρκετ πηγαινα.. πριν κλήσουν όλα τα μικρομάγαζα και τους αφήσουν να κάνουν ότι θέλουν..
καλό μήναααααααα:):)

Anonymous said...

Καλο μηνα πατσιουριιιι!!
ωστε ετσι ε? παντα γεματο το μολ? ουτε οικονομικη κριση ουτε τιποτα. για ψωνια εχουνε λεφτα οι γυναικες , για οτιδηποτε αλλο οχι?¨και που τα φορανε οσα ψωνιζουν απο κει? σπιτι τους μεσα;
α εχουμε ξεφυγει. και εγω ακομη δεν εχω καταλαβει εκπτωσεις (γυναικουλιστικη σκεψη να μην ξεχνιομαστε)
φιλιιιιαααα

Artanis said...

Kalo mina Patsiouri...Filiaaaaaaaa!!!

Anonymous said...

hahahahahahahahaaaaaa!
aaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahaaaa!!!

panagiota said...

Ολα τα λεφτα Πατσ μου...και ας μην υπάρχει μία!!!
Φιλιαααααααααααα

Leviathan said...

kalispera!! kalo sou vradi! :)

ampelofilosofos said...

Ε, λοιπόν, είτε το πιστεύεις είτε όχι, το Μωλ είναι 5 λεπτά από το σπίτι μου και δεν το έχω επισκεφτεί ποτέ. Και μόνο την ταμπέλα που βλέπω, ψάχνω στενό να στρίψω προς αντίθετη κατεύθυνση...
Παρεμπίπτοντος, σου έχω μια προσκλησούλα... Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε...
Φιλιά..

Stefanos said...

Έχω να πατήσω σε μαγαζί με ρούχα κανα χρόνο. Και δε μου λειπει καθολου

suspiria said...

αν με έστελνες πρωί στο μαλλ και συναντούσα όλα αυτά που περιγράφεις θα με είχαν κλείσει ισόβια τώρα γιατί δεν θα είχα διαπράξει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ

Independent said...

Καλησπέρα. Εγώ στο Mall δεν έχω πάει ποτέ. Από την μια δεν είναι κοντά μου, από την άλλη με χαλάνε τα μεγάλα εμπορικά που είναι της μοδός και σπευδει και η κουτση Μαρία, οποτε και να υπήρχε μία πιθανότητα να μου αρέσει εκεί, σπάζομαι από την πολυκοσμία.
Για τον ίδιο λόγο δεν πηγαίνω στο ΙΚΕΑ (πρόσφατα έλαβα και ένα email για το ΙΚΕΑ και θα το αναρτήσω, είναι ενδιαφέρον) και σε τέτοιου είδους λαοθάλασσες.

Στο ΙΚΕΑ πήγα μια φορά, και ειλικρινά δεν με διακίνησε τίποτε απολύτως να το αγοράσω...μου φάνηκαν όλα άθλιες φτήνιες...

Καλησπέρα, μου άρεσε πολύ το pοst σου

Anonymous said...

Polles Maries Antouanettes mazeftikan kai s afto to saït. Mia einai malista pio panw. Oti lefta dwseis tetoio pragma tha pareis kopelia, pou ola sou xynisan kai sou vrwmisan sto IKEA! Poly snobbismos vre paidi mou.Oloi eginan plousioi stin Ellada fainetai. Sigoura pali N.D tha vgei re gmt!!!

Stergios

Ηλιας....Just me! said...

Η αλήθεια ειναι πως στο mall έχω πάει μόνο βραδάκι για ποτό. Δεν είναι βλέπεις και δίπλα να πεις θα πεταχτω, θέλω μια ώρα στους δρόμους για να φτασω! Αλλά και πάλι γιατί να τα ακριβοπληρώσεις (ακόμα και στις εκπτώσεις) όταν μπορείς να βρεις παρόμοια και πιο φθηνά πραγματα στα μαγαζιά του Φαλήρου; Είναι ωραίο να πηγαίνειςγια ψώνια, αλλά σε λογικά πλαίσια και όχι να κσοτώνεσαι για ένα μπλουζάκι στην ουρά.... Καλά να περνάς patsiouraki! Να υποθέσω πως το μαγαζί που πήρες το δώρο είναι το Octopus?

Axis Mundi said...

χαχαχα οι περιγραφές σου είναι απερίγραπτες!!!!!
Αν δεν είχα πάει και δεν τα είχα βιώσει κι εγώ, να είσαι σίγουρη πως θα πήγαινα μόνο και μόνο για να αποθανατίσω το καθημερινό τσίρκο που επικρατεί!
τέλεια ανάρτηση!!!

BUTTERFLY said...

Κι εγω ρε γαμωτο με τα πολυκαταστηματα καλα δεν τα παω. Στο mall δεν εχω πατησει ποτε! Προτιμω τα μικρα μαγαζακια της γειτονιας μου, που με ξερουν και ανταλασσουμε και καμια κουβεντα αληθινη..
Οσο για το αλλο, μα ναι ρε γαμωτο...δεν δουλευουν;;; Οι καφετεριες γεματες καθε πρωι τωρα το χειμωνα και οι παραλιες το καλοκαιρι! Μετα σου λεει δεν εχουν λεφτα, αλλα τις τσαντες καθε ΣΚ 5-5 τις κουβαλανε!
Τεσπα, μη συγχιζεσαι!
Καλη εβδομαδα και καλωσορισες!

island said...

Πάντα όταν θέλω να ψωνίσω ρούχα διαλέγω μαγαζιά της γειτονιάς. Όχι ότι είναι και πιο ακριβά. Δεν υπάρχουν πολλές "μάρκες" στην γειτονιά. Αλλά μου αρέσει να κάτσω να πω και δύο μαλακίες με τον/ την ιδιοκτήτη/ρια του μαγαζιού. Στο γαμωμόλ δεν λες κουβέντες. Πληρώνιες απλά σαν το ζώο.

Independent said...

Ανώvυμε Stergio

1. Δεν είμαι κοπελιά
2. Ότι πληρώσεις παίρνεις σίγουρα, και δεν είναι σνομπισμπός να αγοράζεις κάτι άχρηστο, αλλά λογική. Και ώς γνωστόν, το φτηνό θα το πληρώσεις πολλές φορές
3. Η άποψή σου για το θέμα που είναι;

Anonymous said...

@Independent

Entaxei den eisai Maria Antouanetta,grapse lathos.
Eisai omws o..Loudovikos, afou to paizeis 'von oben' milwntas me ena apaxiwtiko
tropo yia ton poly kosmo! Akouste edw: 'Για τον ίδιο λόγο δεν πηγαίνω στο ΙΚΕΑ και σε τέτοιου είδους
λαοθάλασσες'! Apo to Buckingham mipws mas irthes
re file?
Meta mas exomologisai kiolas to grand gousto SOU prosthetwntas oti 'Στο ΙΚΕΑ πήγα μια φορά, και ειλικρινά δεν με διακίνησε τίποτε απολύτως να το αγοράσω μου φάνηκαν όλα άθλιες φτηνιες'!...Nai, Loudovike mas
1. To IKEA:Kammia sxesi me to mall pou anaferoun oloi edw!
2 I apopsi mou einai oti as
kanei o kosmos oti nomizei arkei na min enoxlei tous allous kai as mi snobbarei tous mi exontes! Afta ta oliga pros gnwsi kai symorfwsi twn
psefto-aristokratwn sto Elladistan!

O epwnymos Stergios

Independent said...

Stergio

Δεν είμαι πλούσιος, αλλά ζω αξιποπρεπώς. Χαίρομαι που δεν ανήκω σε μια μάζα που τρώει 5 ώρες από τηγ ζωή του μέσα σε ενα ΙΚΕΑ για να αγοράσει κάτι σχεδόν στην ίδια τιμή με αυτήν που θα το αγόραζε και κάπου αλλού.
Γουστάρω πολύ να στηρίζω να μαγαζάκια της γειτονιάς μου, που τείνουν να κλείσουν από τέτοιου είδους κολοσούς.
Γουστάρω πολύ να αγοράζω το πιάτο 3 ευρώ από τη γειτονιά μου και όχι 0.80 από το ΙΚΕΑ, και δεν είναι θέμα ούτε σνοσμπισμού ούτε οικονομικής επιφάνειας.
Γουστάρω πολύ να περπατάω στα μαγαζιά, να νιώθω τον αέρα και τον ήλιο, από το να κυκλοφορώ σε άθλιους ανήλιαγους κλιματιζόμενους χώρους, και να στήνομαι 1 ώρα στο ταμείο
Επίσης δεν πιστευω ότι ότι κάνει και η μάζα, είναι και το οκ..λίγη διαφοροποίηση δεν βλάπτει
Καλημέρα

Tanila said...

Τι λαουτζίκος μον ντιε.
Άκου εκεί 3 ευρώ το πιάτο, ούτε πλαστικό να ήταν.
Άμα δε τρώς σε λιμόζ πορσελάνη με χρυσό μαχαιροπήρουνο αντίκα, καλύτερα να τρως από το πάτωμα.
Τι mall και αηδίες, καλές για ψώνια είναι μόνο οι Βερσαλλίες.

Αγησίλαε, πιάσε μου το παντεσπάνιιιιι

Estrella is little miss Greeky said...

A ρε patsiouri, δεν ξέχασα πως γράφεις και πάντα με κάνεις να χαμογελώ. Ιδίως το κομμάτι "μα καλά αυτοί δεν δουλεύουν ποτέ?". Αυτήν την απορία την είχα πάντα. Πρωί μεσημέρι απόγευμα βράδυ τα μαγαζιά είναι γεμάτα. Ποιά οικονομική κρίση και παπαριές μου λές τώρα. Γεμάτα και πάντα ξοδεύουν. Φαντάσου τί γινόταν στις εκπτώσεις δλδ. Όσο για το mall, δεν ξέρω αν θα ψώνιζα από εκεί αλλά σίγουρα θα δούλευα εκεί.

Γιάννης Καραμήτρος said...

Το κείμενο σου ήταν πολύ καλό.

Το mall το έβριζα και εγώ, αν μη τι άλλο γιατί πήρε άδεια κατασκευής σαν ολυμπιακό έργο, αλλά υπάρχει το ποιο κοντινό FNAC στο σπίτι μου.

Όσον αφορα τις εκπτώσεις μου θύμησες τις κοπέλες στο γραφείο που διαμαρτυρόνντουσαν γιατί όταν πήγαν για ψώνια, τις πρώτες μέρες τω εκπτώσεων, γινότανε χαμός. Θέλησα να τους πω πως όλοι έκαναν ότι έκαναν και αυτές αλλά δεν είχα όρεξη για καυγά.