Wednesday, February 11, 2009

ΨΟΦΑ...



Ώρα πέντε παρά τέταρτο. Πολύ στενό μου πρόσωπο βρίσκεται στο γραφείο.

Χειρότερη από την Τανίλα, καταριέται τις κλώσσες στη δουλειά όλη μέρα κι'όλη νύχτα..

"Δε μπορώ άλλο να περνάω τη μισή μου μέρα μαζί με γκόμενες που βάζουν τη μάνα τους να τους γράφει τον Αρναούτογλου να τον δούνε το βράδυ", μου εξομολογείται...

Μια και έχει πάει πέντε παρά τέταρτο κι'αφού έχουν την πολυτέλεια να δουλεύουν σε εταιρεία που σέβεται το οχτάωρο, αρχίζουν να κλείνουν σιγά-σιγά τα pc και να ετοιμάζονται να την κοπανήσουν.

Το ξανθό σούργελο 1 έχει ήδη κάνει log out και ρωτάει απορημένη:

"Το πρωί στο κέντρο είχαν κλείσει τους δρόμους, θα είναι ανοιχτά τώρα λέτε?"

Το ξανθό μπάζο 2 απορεί κι'εκείνο:

"Ποιός τους είχε κλείσει καλέ?"

"Ξέρω'γω, απαντάει η φίλη της, ΚΑΤΙ ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΟΥ'ΠΑΝΕ, ΤΡΈΧΑ ΓΥΡΕΥΕ..."

Κοίτα λοιπόν, αμόρφωτο, απαίδευτο και άξεστο πιθήκι.

Αν ήσουν μία θα ήσουν γραφική.

Δυστυχώς όμως είστε πολλοί, πάρα πολλοί, ανυπόφορα πολλοί...

Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι βαρεμένοι που αγωνίζονται εδώ και αιώνες για σένα, το τελέυταίο που θα έκανες αυτή τη στιγμή θα ήταν να μασάς τσίχλα και να βάφεις τα νύχια σου μπροστά στο pc. Το πιο πιθανό θα ήταν να έσπαγες πέτρες σε κανα νταμάρι ή να ζητιάνευες στο κρύο προκειμένου να ταίσεις τα οχτακόσια παιδιά σου. Μπορεί να είχες ήδη πεθάνει από την πείνα. Όπως έχουν πεθάνει εκατομμύρια "βαρεμένοι" με φριχτά βασανιστήρια προκειμένου να γλιτώσεις εσύ αυτή τη μοίρα.

Βασικά δεν έπρεπε.

Θα σου άξιζε.

Απορώ που βρίσκουν όλοι αυτοί οι βαρεμένοι το κουράγιο να παλεύουν για άτομα σαν εσάς. Δε θα πάρετε χαμπάρι ποτέ. Δε θα πείτε ευχαριστώ ποτέ. Ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας κι'εσείς σερφάρετε μόνο στη σελίδα της Βέφας μπας και τον συγκλονίσετε με κάποια καινούρια συνταγή για γκουρμέ παστίτσιο.

Γκρινιάζετε. Συνεχώς. Για την ακρίβεια, για το χαμηλό μισθό σας, για το ότι δε βρίσκετε δουλειά...

"Αλλά τι να κάνουμε"? είναι το μότο σας. Δεν κάνετε τίποτα. Ποτέ. Ούτε με την ψήφο σας "γιατί αυτό είναι το κόμα μας, κουτσό, στραβό, τι να κάνουμε"?

Και όταν τολμάει κάποιος να κάνει κάτι τον κράζετε. Οι βαρεμένοι...που τρέχουν και κάνουν πορείες μέσα στη βροχή για μια καθαρίστρια την ώρα που αρχίζει η Δρούζα...

Ενώ εσύ νιώθεις ικανοποιημένο με τον εαυτό σου ελεεινό πιθήκι...Μετά τη δουλειά θα πεταχτείς από το Hondos ν'ανανεώσεις το στόλο σου και μετά θα τρέξεις γραμμή για το καναπεδάκι σου. Και την τηλεορασούλα σου. Μπορεί να δεις φασαρίες στο κέντρο. Δε θ'αναρωτηθείς τι έγινε. Δε θα μάθεις ποτέ, δε σ'ενδιαφέρει. Θα γελάσεις χαιρέκακα, χι χι, "όρεξη που την έχουνε, μα καλά, βλαμμένοι είναι?", θα αναρωτηθείς.

Βασικά είναι όντως βλαμμένοι.

Που θέλουν ν'αλλάξουν τον κόσμο για κάτι ζώα σαν εσένα. Θέλω να τους συναντήσω και να τους πω ότι δεν αξίζει. Πως δε θα πεις ποτέ ευχαριστώ. Ακόμη και να άλλαζε κάποτε ο κόσμος ΄πάλι θα τον έκανες σύντομα σαν τα μούτρα σου. Πιθήκι. Εσύ και οι όμοιοί σου. Γι'αυτό και δε σου αξίζει τίποτα. Τίποτα.

ΥΓ: Συγγνώμη που δεν απαντάω στα σχόλια. Είμαι πιεσμένη και εχω να επιλέξω μεταξύ αυτού και του να σερφάρω όσο προλάβω στα μπλογκάκια σας. Προτίμησα το δεύτερο προς το παρόν. Ευχαριστώ!

104 comments:

Tanila said...

Να σου πω κοπελιά, τι σε νοιάζει εσένα να 'ουμ';
Τι δουλίτσα σου κοιτα κι άσε τον κόσμο να καεί.
Α, και να τυλίξεις κανά γαμπρό πριν μπαταλέψεις.
Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου αν πας μια βολτούλα για ψώνια στο Mall.
Ψώνια όμως, όχι ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ. Τουλάχιστον πέντε σακούλες πράγματα ν'αγοράσεις και θα νιώσεις άνθρωπος κι εσύ.

€lisavet said...

Είχα ζήσει παρόμοιο σκηνικό στο λεωφορείο, τότε με τις πορείες για τον Αλέξη. Η κοπέλα δίπλα μου παραπονιόταν στο κινητό: "Αμάν κι αυτοί! Έχουν σπάσει όλα τα ΑΤΜ στο κέντρο & δεν ξέρω από που να βγάλω λεφτά για τα μπουζούκια το βράδυ!"

no comment

dyosmaraki said...

Patsiouri μου,

Πάντα ανάμεσά μας θα κυκλοφορούν τέτοια άτομα τα οποία πέρα από τον δικό τους μικρόκοσμο δεν αναγνωρίζουν τίποτα άλλο.

"Τι να κάνουμε?"....
(αυτό το τι να κάνουμε μου έσπαγε τα νεύρα κάποτε)

Αφού αποτελούν ένα κομμάτι της κοινωνίας μας νομίζω πως θα πρέπει να μάθουμε να συγκατοικούμε μαζί τους.

Αλλωστε η ιστορία έχει αποδείξει από παλιά πως πάντα κάποιοι αγωνίζονται για τα ιδανικά τους (όπως η καθαρίστρια) και κάποιοι άλλοι εμφανίζονται ξαφνικά μόνο άμα μυριστούν οικονομικές απολαβές, επιδόματα, προαγωγές κλπ από κατακτήσεις που άλλοι έχουν πετύχει, που άλλοι έχουν παλέψει για αυτά. Μέχρι τότε όμως θα γκρινιάζουν...Για όλα τα κακά της μοίρας τους φταίει η ακρίβεια, φταίνε οι άλλοι, ποτέ δεν φταίνε οι ίδιοι με την απάθειά τους και τον εγωκεντρισμό τους...

Προσωπική μου επιλογή πλέον είναι να κάνω πέρα αυτούς τους ανθρώπους αντί να εξοργίζομαι. Απάθεια θα μου πεις....Ναι, απάθεια, αφού έχω συνειδητοποιήσει πως τέτοιες προσωπικότητες πέρα από τον εαυτούλη τους (ναι είναι πολλές οι Hond-ούλες και οι Hond-ούληδες) δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο (επιλογή τους βέβαια). Δεν αξίζει όμως κανείς να χαλάει την ψυχική του ηρεμία αφού "τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς"....

Θα ήταν δίκαιο στις κατακτήσεις κάθε αγώνα να αποκλείονται όσοι δεν είχαν αγωνιστεί για αυτές, όμως πρακτικά από ότι φαίνεται δεν γίνεται αυτό.

Μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο εμείς οι "βαρεμένοι"όλου του κόσμου ας κοιτάμε μπροστά...κάπου στο βάθος υπάρχει φως και ελπίδα....

Την καλημέρα μου

Laplace said...

καλημερα
τι να γραψεις μετα απο αυτο?
με εκφραζεις 101% ΣΕ ΟΛΑ οσα γραφεις

ΨΟΦΉΣΤΕ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΠΑΖΑ..

Skouliki said...

τι να πεις
οταν η ανασθησια παιρνει βραβειο και στεμμα απλα η παιρνεις τα τσεκουρια ή καθεσαι και απορεις τι λαθος εχει γινει

φιλι

Βαγγέλης Μπέκας said...

Εκτός από τα πρόβατα,
υπάρχουν και τα τσακάλια!

K-Top said...

Μην προσπαθεις να μάθεις σε ένα γουρούνι να τραγουδάει. Χάνεις τον καιρό σου και ταλαιπωρείς το γουρούνι.

Anonymous said...

βασικά, δε νομίζω πως οι βαρεμένοι αγωνίζονται γι'αυτό το ξόανο.

αν καταφέρουν να κάνουν την επανάσταση που οραματίζονται, κάτι τέτοια ξόανα θα καταλήξουν στην κρεμάλα.

κι όχι άδικα, εδώ που τα λέμε.

Anonymous said...

πιστεύω πως αυτοί που παραπονιούνται για τις άσχημες συνθήκες, χωρίς συνείδηση της θέσης τους, χωρίς συνείδηση για τίποτε πέρα από τον εαυτό τους και το καλλυντικό τους είναι αυτοί ακριβώς που αν αύριο τους δοθεί μια εξουσιούλα έστω κατά λάθος θα γμσουν τους επόμενους χειρότερα από τους προηγούμενους.
Όλο αυτό μού θύμισε και σχόλια ταξιτζήδων για τον Αλέξη...

Προς το παρόν προτιμώ να ονειρεύομαι αυτά που λέει και το κροτκιανό σχόλιο

snikolas said...

Μα αυτό είναι που εκμεταλλεύονται όλοι εκείνοι που μας έχουν σκίσει. Η αδιαφορία έχει γίνει εθνικό σπορ. Σκίσ’ τους, σκέφτονται, και το κάνουν γιατί ξέρουν πως ελάχιστοι θα νοιαστούν.

Anonymous said...

Γειάσου αγαπητό Πάτσ...καλά κοίτα αυτό μας έφαγε μια ζωή οκ;;αυτός ο ωχαδερφισμός (που σ αυτό ο κ...λό ελληναράς είναι μανούλα)...ο π....στης ελληναράς...και γενικά είμαστε μια ζωή στη κοσμάρα μας, εκτός τόπου και χρόνου και άσχετοι με τα κοινά..out of space...αλλά πολύ OUT..όμως επειδή έτσι ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ...ΟΧΙ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ Η ΑΠΛΗ ΑΓΝΟΙΑ ΟΚ;;εγώ έτσι πιστέυω..ότι ε σκε μέ ννα.. δεν μας απασχολεί έχουμε γίνει τόσο γ...μημένα εγωιστές,εαυτούληδες,κωλοεγωίσταροιόλοι,τόσο απαίσια και εκνευριστικά αναίσθητοι....ο καθένας κοιτάει τη πάρτη του κλασσικά...γι αυτό μας γ....μάει ο κάθες άσχετος Αλβανοί, Τούρκοι,Πακιστανοί, Κινέζοι..κατά καιρούς...μου τη δίνει αυτό πραγματικά....μου ανεβάζει τη πίεση....τι να πώ...απαράδεκτες.. περίμενα περισσότερο σεβασμό σε αυτή τη γυναίκα που χαροπαλέυει,και που έχει χάσει το ένα της μάτι...οκ;;;και όλα αυτά γιανά διεκδικήσει τα στοιχιώδη έτσι;;αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν....άι σιχτίρ για άλλη μια φορά με την αναισθησία μας πια....φιλάκια.......

m_stelios said...

ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ

Anonymous said...

καλα κανει και αναρρωτιεται το κοριτσι! ααααααααααααα! ολα κι ολα! αν δεν υπηρχαν μπαζα σαν κι αυτη, πως θα μετρουσα την εξυπναδα μου? ε?

Υπογραφη:

η Νεο-ελληναρα!

BUTTERFLY said...

Πες τα πες τα πες τα!

gregory said...

ειναι πολυ δυσκολο να ανοιγης δρομο στην πετρα....για να περασουν τα κλωνοπιοιμενα .μπαζοπουλα......
χαιρετε...

marianaonice said...

Γι' αυτά τα άτομα Πατσιουράκι μου ο κόσμος αρχίζει και τελειώνει μέσα από το πετσί τους!
Έξω από αυτό δεν αναγνωρίζουν τίποτε!!
Ο εαυτούλης τους και μόνον!
Το κακό είναι ότι αυτοί οι τύποι είναι οι πρώτοι που τρέχουν να καρπωθούν ό,τι με αγώνα και θυσία πέτυχαν να κερδίσουν όλοι αυτοί οι "βλαμμένοι"!! Αισθάνονται ότι έχουν μόνο δικαιώματα!! Όχι όμως και υποχρεώσεις!!
Θλίψη και μόνο θλίψη!
Δυστυχώς!!

Άρης said...

Πόσο δίκιο έχεις πόσες φορές έχω αναρωτηθεί αν το καναπεδάκι μου είναι πιο ευχάριστο από το κρύο έξω με μερικούς που πιστεύουν σε αυτές τις πορείες, και βλέπεις κάτι φυτά να σε περιφρονούν γιατί προσπαθείς να κανείς κάτι γιατί δεν πάει άλλο και σε βλέπουν και αναρωτιούνται τι κάνει το βούρλο, και όντως νιώθεις βούρλο γιατί λες για ποίων στέκομε μες την βροχή για μένα έχω ψηλό τακτοποιηθεί παίρνω τα ΧΧΧ χιλιαρικακια μου γιατί να σκοτίζομε για την μαλακό …. Και όμως είναι τρόπος σκέψης και αυτό που με φοβίζει είναι ο καναπές και το τι μπορείς να πάθεις με φαντάζομε σαν τους από εκεί και τρομάζω ….

afoziti said...

Τελικά η ελεθερία του λόγου δεν φαντάζει και τόσο ελκυστική ως αξία..απο πότε? Απο τότε που το κάθε καθυστερημένο πρωτόζωο νιώθει την ανάγκη να εκφράσει και να μοιραστεί την 'ανησυχία' του η οποία εξαντλείται στα χαρακτηριστικά εκείνα της μίζερης ανατροφής του.. Πιστεύω οτι θα έπρεπε να υπάρχει ένα νέο σύστημα φορολογίας που να αντικαθιστούσε το υπάρχον..ενα νέο σύστημα που θα φορολογεί τη μαλακία, τις εκφάνσεις και τις εκφράσεις της.. Αν υποχρεούσαι να πληρώσεις γιατί εκφράστηκες ηλιθιωδώς και άσκεπτα,δεν θα ένιωθες οτι είναι απαραίτητο να αναθεωρήσεις τον τρόπο σκέψης σου και αντιμετώπισης της ζωής..ή έστω να σκεφτείς σοβαρά την πιθανότητα μεταμόσχευσης εγκεφάλου..?? Εξάλλου λιγότερο θα σου κόστιζε..

aris53m said...

Μα δεν είναι μόνο το ξανθό μπάζο φιληνάδα.

Είναι το 32.4% + 28,9% + 4.2% = 65.5%
Κι αν βάλεις και κάποιους αναποφάσιστους που θα τους ψηφίσουν... βράσε όρυζα

Laplace said...

aris53m και οι ψηφοφοροι ΣΥΝ Κ ΚΚΕ ειναι κατι καλυτερο ε?
ασε μας ρε μεγαλε..

Estrella is little miss Greeky said...

Καλά τα λές μωρέ, αλλά μιλάω και εγώ που δεν έχω κάνει πορεία στη ζωή μου. Αλλά ευτυχώς για εμάς υπήρξαν άλλοι να φάνε τα σκατά. Τα παιδιά των παιδιών μας να δώ τί σκατά θα φάνε με τη γενιά που θα περάσει. Όλοι τα περιμένουν στο πιάτο έτοιμα.

ceralex said...

Τώρα μου θύμησες μια αστεία ιστορία. Στη σχολή μια τύπισα με μακρυά βαμμένα νύχια που δεν μπορούσε να κρατήσει ούτε μολύβι, ούτε ραπιντογράφο ούτε τίποτα... ψιλοτσακωνόμασταν για ένα παρόμοιο θέμα... πάει ν ανάψει τσιγάρο, λίγο πιο πριν μου έλεγε για το πόσο μαλακία είναι που πετάνε μολοτοφ κλπ και της ζητάω και γω φωτιά. Κρατάει αναμμένο τον αναπτύρα της, το φέρνει προς το μέρος μου να μου ανάψει το τσιγάρο και ξαφνικά ΑΡΠΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ το νύχι της!!! Ήταν κινούμενο φλογοβόλο! Φαντάζεσαι τι έγινε στην τάξη μετά...

Μπουρλώτο και φωτιά στα στα μπάζα βρε παιδιά!

ellinaki said...

Έεετσι. Χώσε να ξαλαφρώσεις γιατί πλέον η βλακώδης απάθεια δεν παλεύεται.

Να τα χώνεις πιο συχνά. :)

rvagos said...

Για όλα αυτά φταίνε οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ πατσιουράκι.Μόνο αυτοί.
Τι λένε στα παιδιά ?Σε βεβαιώνω τίποτα .Όπως δεν έλεγαν και σε μας . Συντηρητούκλες.
Τα παιδιά είναι το ζυμάρι που θα γίνει το ψωμί.
Αλλά το σύστημα ξέρει .Όλα δουλεύουν ρολόι.

Artanis said...

Α ρε Πατσιούρι μου...Πόσο δίκιο έχεις...
Νά 'σαι καλά, σε φιλώ...

Anonymous said...

Παλι τα ιδια θα πουμε και οταν ερθει η ωρα παλι τα ιδια θα ξαναψηφισουμε; Μετα γελαμε με τα 'ξανθα μπαζα' & τα'ξανθα σουργελα'
που μονο 2 κομματα ξερουν να ψηφιζουν εναλλακτικα,
καθε 4 χρονια! Μια Κωστα,
μια Γιωργο για να τα βρισκουν και με τους εκαστοτε γκομενους, που στην Ελλαδα σημειωτεον προτιμουν κατα πλειοψηφια το ''ξανθο''! Τι λεει λοιπον αυτο για πολλους συμπατριωτες μας; Αλλαγη σε ολους τους τομεις και μακρυα απο τις βαμενες ξανθιες! Χαθηκαν οι κοκκινομαλλες βρε αγορια;
:))

Belladonna

Axis Mundi said...

χαχαχα μα είναι για κλάματα (ή για πολλές σφαλιάρες) αλλά απο ποιόν να αρχίσεις και πού να τελειώσεις! Το χειρότερο είναι πως κάτι τέτοια άτομα βγαίνουν κι από πάνω!
Τι να πεις, δες το ως διασκέδαση αλλιώς θα τρελαθείς.
Την καλησπέρα μου

industrialdaisies said...

Αυτό είναι που κάνει την αυτοθυσία και τους αγώνες των "βαρεμένων" ακόμη πιο αξιοθαύμαστη...

Το ότι, σε αντίθεση με τα ΖΩΑ που κινούνται γύρω μας προσέχοντας μόνο πώς θα φάνε, θα γαμήσουν και θα καλοπεράσουν, οι άνθρωποι αυτοί κινούνται από μία αίσθηση αλληλεγγύης που ξεπερνά τη διαφορετικότητα και στηρίζεται στην κοινή φύση και τις ομοιότητες των ανθρώπων.

Που να της σπάσουν όλα τα νύχια και να χυθεί το μανόν στα παπούτσια και το παντελόνι της. Ζ Ω Α.

tdjm said...

Κορίτσι μου δυστυχώς έτσι είναι...

Τα σκατά πάντα επιπλέουν....

faraona said...

Στο κορίτσι με την θετική οργή δίνω ενα φιλί και μια αγκαλιά γι αυτό το υπέροχο κείμενο!!!
Μπραβο σου!

mahler76 said...

η αντίδραση των 2 κορασίδων είναι εξοργιστική, ντροπή.

manetarius said...

Χα! Έτσι ακριβώς ήταν τα πράγματα και στην παλιά μου δουλειά. 5 γκόμενες που κοιτάζαν την πάρτη τους αλλά γλύφανε το αφεντικό και αναρωτιόντουσαν γιατί κάνουν πορίες οι εργαζόμενοι για να τους αυξήσουν τους μισθούς αφού έτσι κι αλλιώς όλοι αυτοί είναι κουλτουριάρηδες και δεν χαλάνε τόσα πολλά λεφτά γιατί δεν πάνε καν σε έναν Μαζωνάκη αλλά μπεκροπίνουν όλη μέρα στα Εξάρχεια που είναι και φτηνές οι μπίρες! Ότι όμως κέρδισαν αυτοί οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στις πορίες, το κέρδισαν για όλους κοπελιές κι όχι μόνο για την πάρτη τους... ουφ..συγχίστηκα πάλι...
Οκ, μπορεί να μην έχουν κάποιοι τη δυνατότητα να απεργήσουν, γιατί ένα μεροκάματο μπορεί γι' αυτούς να είναι σημαντική έλειψη, αλλά μην παραπονιούντε κιόλας γιατί κλείνουν τους δρόμους!
ουφ...

Anonymous said...

Υπάρχει χειρότερη από την Τανίλα;

unlearn... said...

...ως βαρεμένη...απογοητεύτηκα!

Παω να φτιάξω ενα καφεδάκι και να βρω μια τηλεόραση να την αράξω μπροστά μήπως καταλάβω...που σκατά πήρε τη λάθος στροφή ετούτη η κοινωνία και γιατί?!

Ή μάλλον δεν πάνε στο διάολο και όλες οι ξανθιές του κόσμου (συγνώμη κορίτσια) θα γυρίσω την πλάτη και θα παω να την κάνω μια και κάλη.


Αριβεντέρτσι!

leondokardos said...

Όπως διαπίστωσες, στην ίδια κλίμακα είμαι και εγώ. Αυτή η απάθεια, αυτή η ενασχόληση μόνο με τα απόλυτα δικά μας,έιναι πλέον εξοργηστική. Και μπράβο σε όλους τους "βλαμμένους" που έχουν το κουράγιο, είτε βλέπουν είτε οχι προκοπή, να τρέχουν στους δρόμους να διακδικούν. Αλίμονο αν δεν υπηρχαν κιαυτοί.
Πότε θα τελειώσει αυτό το αποκαρδιωτικό "τι να κάνουμε", ο καναπές μας, το "άστα για τους άλλους";;
Με διακατέχει ένας έντονος προβληματισμός, απογοήτευση και ένα συναίσθημα αγωνίας.

Ηλιας....Just me! said...

Πάντα θα υπάρχουν και οι δύο όψεις του νομίσματος patsiouraki....Και οι κλώσες που βάφουν τα νυχάκια του και αηδιάζουν όταν βλέπουν όλους τους άλλους να σκοτώνονται αλλά και οι κλώσοι... Δεν κάνει διακρίσεις σατο φύλο αυτό... Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πραγματικά, ποιος είναι πιο ευτυχισμένος; Ένας τρελός μέσα στον τρελό κόσμο του η ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος που το βάζει να δουλέψει που και που και έχει και μια σφαιρική άποψη για τον κόσμο; Ο δεύτερος έχει μια ευχή και μια κατάρα συγχρόνως, ένα δίκοπο μαχαιρί. Δεν είναι πρόβατο, αλλά από την άλλη δεν θα μπορέσει να γίνει και ποτέ τσακάλι, γιατί εκριβώς υπάρχουν πολλά πρόβατα σε αυτόν τον κόσμο και αυτό τον κάνει πολλές φορές δυστυχισμένο. Σου κοστίζει πολύ να θέλεις την αλλαγή και να μην μπορείς να την δεις, για "ευνόητους" πάντα λόγους.... ¨οπως και να έχει πάντως, ο καθένοας ζει την ζωή του με πυξίδα τις επιλογές του. Και είθε ο καθένας μας να είναι ευτυχισμένος, όχι στο έπακρο (αυτό δεν υπάρχει....) αλλά να τα καταφέρνει με τον έναν τρόπο ή τον άλλον....

Prince Of The City said...

Δε θυμάμαι ποιος το πε!

"Στο Συμπαν, 2 στοιχεια ειναι απέραντα και ατελειωτα: Το Υδρογονο κι η Βλακεια"

Οπου Βλακεια, βαλε βαρεμαρα, αμορφωσια, κλπ...

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!

KitsosMitsos said...

Όταν λέμε ότι είμαστε ξενόφοβοι, ρατσιστές και ό,τι άλλο να μην παρεξηγούμαστε, έτσι;
Όσο γι αυτά με τους αγώνες, άστα να πάνε. Τα θεωρούμε όλα δεδομένα. Άσε μην ανέβει το αίμα στο κεφάλι πάλι.

Λινα said...

Μεγάλο πρόβλημα η αναισθησία και η βλακεία..
Με όσα μέσα κιαν τα πολεμήσεις ένα είναι σίγουρο..
Το χρόνο σου χάνεις και τις δυνάμεις σου..

Και δυστυχώς και τα δύο στον κόσμο που ζούμε υπάρχουν σε αφθονία..

*Καλησπέρα patsiouri μου 8)

Ellie said...

Για μερικούς ο κόσμος ξεκινά και τελειώνει μέσα στα όρια του δικού τους μυαλού..Τα οποία συνήθως είναι πολύ στενά και ο προβληματισμός τους δεν φτάνει πέρα από το τι χρώμα να βάψω το νύχι για να ταιριάζει με το στρινγκ...Το να προσπαθείς να κάνεις αυτούς τους ανθρώπους ότι αυτοί οι βαρεμένοι και οι απανταχού βαρεμένοι που σπάνε τα πάντα και κάνουν πορείες το κάνουν για να μπορεί να βάψει το νύχι μπροστά στην οθόνη της ισοδυναμεί με το να προσπαθήσεις να μάθεις σε μια κατσίκα ανάγνωση...

maria λεμονατη! said...

τι να πω; ευτυχως που δεν γνωριζω τετοια ατομα; φρικη. μηπως ομως με λιγη εκπαιδευση εξολοθρευονταν κατι τετοια μυαλα; λιγη οχι τιποτα σπουδαια πραγματα. δεν ξερω πιστευω πολυ στην εκπαιδευση.

mistiriO/S said...

12/2/09 Ημέρα του Δαρβίνου!

Σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που παραθέτεις αγαπητή (ξανθά πιθήκια) καταρρίπτεται η εξέλιξη των ειδών.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

αντί σχολίου

Φοβάμαι

τους ανθρώπους που εφτά χρόνια

έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι

και μια ωραία πρωία -μεσούντος κάποιου Ιουλίου-

βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας

"Δώστε τη χούντα στο λαό".

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που με καταλερωμένη τη φωλιά

πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που σου 'κλείναν την πόρτα

μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια

και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο

να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που γέμιζαν τις ταβέρνες

και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια

κάθε βράδυ

και τώρα τα ξανασπάζουν

όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη

και έχουν και "απόψεις".

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν

και τώρα σε λοιδορούν

γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.

Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ακόμη περισσότερο.

Μανόλης Αναγνωστάκης

NY ANNA said...

Η καφρίλα δεν έχει χρώμα στη... βαφή. Ταιριάζει σ' όλες τις... κουπ - και γυναικείες κι αντρικές. Ως εκ τούτου λέω λοιπόν πως είναι που έχει φαρδύνει αναίσχυντα ο κώλος μας από την πλαστή και "δανεική" ευημερία.
Πέσαμε με τα μούτρα στο νεοπλουτισμό, δυο-δυο τα αμάξια, δυο-δυο οι γκόμενες-οι, δυο-δυο τα κινητά και οι τηλεοράσεις με τις σούπερ μεγάλες οθόνες για να μη χάνουμε τη σαπουνόπερα, άπειρες οι βαφές νυχιών, είναι και ο Βαλεντίνος στη μέση και πρέπει να διαλέξεις και kinky σετ εσωρούχων για τον fake-άγιο, πού να προλάβεις να ρίξεις μια ματιά (και να ξεστραβωθείς!) στον κόσμο που χτυπιέται, κλείνοντάς σου και το δρόμο για το Hondos και τα μπουζούκια το βράδυ?
Όταν πέσουν όλα αυτά και μας πλακώσουν κάποια στιγμή, θα αναρωτιόμαστε μετά γιατί.
Σχεδόν το εύχομαι: οι μέρες της "ευημερίας" μας να είναι μετρημένες. Ξέρω πώς ακούγεται... Εξαιρετικά κακό. Αλλά ίσως έτσι μπουν και τα πράγματα στη θέση τους, γιατί έχουμε ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό...
Τα φιλιά μου Πατς...

Σπιτόγατος said...

Τι φταίνε οι βιτρίνες και οι τράπεζες;; Κάτι τέτοια κεφάλια θέλουν σπάσιμο!
Όμως, λίγα ή πολλά αξίζει τον κόπο να βγαίνουν οι "βαρεμένοι" στον δρόμο...Πάντα κάτι καλό μένει.

takis said...

Εγω πάντως ξανθά θα τα έβαφα , αν είχα...
και τα νύχια κόκκινα ..κατακόκκινα..(αυτό μπορεί και να το κάνω..)
και στον Χόντο θα πήγαινα ..δεν έχει άσχημες τιμές..

άσχημο είναι και το γκουρμέ παστίτσιο της Βέφας?..

σιγά μωρέ και με τους βαρεμένους..και αυτοί να δείς κάτι ξεγυρισμένα γκουρμέ που τρώνε οταν κάνουν διάλλειμα απο την επανάσταση...
άσε που κάποιοι σχολιαστές είναι έτοιμοι να κόψουν κεφάλια..

Ηρεμήστε κορίτσια...

(πάω να ετοιμάσω τα γκαζάκια τώρα κοιτάζοντας Πετρούλα..για καφέ μωρέ..)

Maria Tzirita said...

Ευτυχώς που είμαι κλεισμένη στο σπίτι και δε συναναστρέφομαι με "ανθρώπους".... Φιλιά Πατσιούρι μου...

moutro said...

νομίζω ότι όποιος κατεβαίνει στο δρόμο το κάνει για τον διπλανό του και για τον ίδιο. Την διεκδίκηση καλώς ή κακώς την καρπώνονται όλοι ακόμα και τα πιθήκια. Νόμος της ζούγκλας. Αλλά είναι πλειοψηφία, και μεγάλη μάλιστα

anima rana said...

ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΚΙ?? ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΚΙ ΜΟΥ??? ΓΥΡΙΣΑ!!! ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΦΗΣΩ ΠΟΤΕ ΠΙΑ!!!

Eva F. said...

patsiouri πόσο δίκιο έχεις....
Την ίδια αγανάκηση θα ένοιωθα και εγώ...
Θεωρώ όμως ότι ευτυχώς δεν είναι πολλοί που σκέφτονται έτσι...
Τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω...
Θέλω να είσαι καλά και να περάσεις ένα όμορφο Σ/Κ.

Kwlogria said...

Πες τα ρε θεά!! Πες τα!! Α σιχτίρ με τις μαλακισμένες και τους μαλάκες πια! Α σιχτίρ!!!!

rain said...

Πατσιουράκι μου μην σκας. Το είδος βγαίνει σε όλες τις αποχρώσεις άλλωστε! Τέτοια επιτυχία είχε!
Παντα θα υπάρχουν αυτοί όπως πάντα θα υπάρχουν και οι άλλοι οπότε...μην σκας κοπέλα μου και γιόρτασε το Βαλεντίνο σου με αγκαλίτσες χουχουλίτσες αρκουδάκια σοκολατάκια σκάσε ΄κι ένα μεγάλο χαμόγελο και πάμε γι αλλλα.....

Live!News said...

Τέτοια "βαρεμένη" είναι και η Κούνεβα που έκατσε και ασχολήθηκε όχι μόνο με το δικό της δίκαιο αλλά και με αυτό των συναδέλφων της.

Η ανταμοιβή της: αποτελεί άγνωστο τόπο και ανύπαρκτο πλάσμα για τα δελτία των μεγαλοκαναλιών.

Ασκαρδαμυκτί said...

Χθες ήμουν με μια παρέα και μιλάγαμε για τον Άρη Βελουχιώτη. Οπότε, η ξανθιά της παρέας (από αυτές που λένε ότι "για όλα φταίνε οι απεργοί, οι συνδικαλιστές και οι φοιτητές") ρωτάει: "καλέ, που τραγουδάει αυτός;"!

Τον μπέρδεψε, φαίνεται, με τον... Φλωρινιώτη!

aKanonisti said...

Πολλές φορές ένιωσα έτσι...
αλλά δεν είναι σωστό....
Δεν φταίνε τα βούρλα... για την βουρλοσύνη τους....
Τους θέλει η εξουσία έτσι...
Δυστυχώς...
Και όσο μας αποθαρρύνουν... παίζουμε το γαμω-παιχνίδι τους....
Εχω φάει ατελειωτες ώρες να εξηγώ... σε τέτοια βούρλα... τι ειναι αλληλεγγύη.. αγώνες... δίκαιο..και δικαιώματα...
Εχασα το σάλιο μου....
αλλά... τουλάχιστον... προσπάθησα...και προσπαθώ...

Συνένοχος... δεν θα γίνω...

KΑΡΜΕΝ said...

Μιλάς για αυτές τις ξανθές (όχι απαραίτητα στα μαλλιά) που ξέρουν να προχωρήσουν με την «αξία» τους και με το «σταυρό στο χέρι»;…
Μην τους ξαναδίνεις αυτό το επίθετο (ζώα), σε παρακαλώ, γιατί…
Αχ, κάλε, προσβάλεις… τα ζώα.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Τάπες όλα και δεν χρειάζονται απαντήσεις!

Κάπως έτσι κι'εγώ:
Προτιμώ να διαβάζω τα ποστ που μ'αρέσουν.
Καλή εβδομάδα.

Pan said...

Καλησπέρα.

Αυτά είναι που διαβάζω και χαίρομαι τριπλά που δεν δουλεύω σε κάποια "ομάδα".

Anonymous said...

ξανθό σούργελο 1...
ξανθό μπάζο 2...
Ψάχνω το ξανθό καμμένο 3 πού έρχεται στα μπλόγκς και αφήνει σχόλια, ξέρεις τίποτε?...

:)
άστα, άνισος ο αγών...

fieryfairy said...

"Δε μπορώ άλλο να περνάω τη μισή μου μέρα μαζί με γκόμενες που βάζουν τη μάνα τους να τους γράφει τον Αρναούτογλου να τον δούνε το βράδυ"

Θέλεις να μου πεις ότι εσύ δε τον γράφεις τον Γρηγόρη;;; :-p

Και μένα η βλακεία ορισμένων, και δνε μιλώ για την έλλειψη νοημοσύνης, αλλά για την παντελή έλλειψη ενδιαφερόντων πέρα από τα μαγαζιά (μόδας και μουσικής) με εξοργίζει - αλλά η βλακεία είναι ανίκητη δυστυχώς.

Να μην πλησιάζεις είπε κάποιος γάιδαρο από πίσω και βλάκα από πουθενά.

PS1, rvago: δηλαδή για όλα μα ΌΛΑ φταίνε οι καθηγητές; Ε?

PS2,ασκαρδαμυκτί: ο Βελουχιώτης αυτή τη σεζόν εμφανίζεται στη Θεσνίκη.
:-p

ο δείμος του πολίτη said...

Υπέροχο post. Βγάζει όλο εκείνο το συναισθηματισμό ανάμεικτο πλήρως με τη λογική έκφραη του προβληματισμού σου.

Nik said...

Mia erwtisi:O titlos
'ΨΟΦΑ', ti rolo paizei? Antiproswpevei ta legomena twn sourgelwn, ti akrivws, den exw katalavei.Den nomizw omws oti einai katallilos titlos eidika otan vrisketai katw apo ti fwtografia tis polypa8is aytis yinaikas.Pistevw oti kindynevei na metafrastei
'la8os' apo kapoious pou den 8a diavasoun olo to keimeno. Mipws tha itan kalytera na ton allazes? Alliws symfwnw me osa grafeis.

Unknown said...

Κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό λένε...

patsiouri said...

Bottler ο τίτλος εννοείται δεν παέι στη γυναίκα της φωτογραφίας αλλά είναι ακριβώς αυτό που σκέφτονται τα γκομενάκια αυτά για τη γυναίκα της φωτογραφίας...συμπληρωμένο με ένα "Και μένα τι με νοιάζει".
Δε νομίζω πως κάποιος το εξέλαβε αλλιώς αν διάβασε και το πόστ.
Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως που το σκέφτηκες...

Το βράδυ μάλλον έχουμε πάρτυ, επιτέλους θα απαντήσω σε όλους!

Anonymous said...

Το κακό με τους "βαρεμένους" που ασχολούνται μόνο με τα προβλήματα του κόσμου είναι ότι ποτέ δεν ασχολούνται με τα δικά τους. Τουλάχιστον τα δικά μας προβλήματα είναι πιο ευκολο να τα λύσουμε. Έπειτα οι χαζές ξανθιές είναι πιο χαρούμενες και δεν ρίχνουν βόμβες. Δεν λέω οτι δέν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι γίνεται στον κόσμο άλλα να το κάνουμε με λιγότερη γκρίνια και χωρίς να παριστάνουμε τους έξυπνους γιατί έτσι δεν βοηθάμε.

R2-D2 said...

"Τι να κάνουμε, μωρέ"

"Ε, δεν βαριέσαι..."

"Πού να τρέχω τώρα;"

Αλλά άμα θιχτεί το μικροσυμφέρον το δικό τους, το αυστηρά δικό τους, όχι τρέχουν και δεν βαριούνται, F-16 γίνονται. Και απαιτούν, απαιτούν, απαιτούν. Από το κράτος, από τον γείτονα, από την κοινωνία κτλ.

Anonymous said...

Πρώτη μου φορά εδώ … βρήκα χώσιμο και το χώσιμο στους καιρούς μας είναι υγεία… Δεν ξέρω τι φταίει πιο πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις. Μην είναι οι μουνόδουλοι άντρες που δίνουν αξία σε κάτι τέτοια τσόκαρα .. ειδικότερα τα αφεντικά που κάθονται και ακούνε με προσοχή πως πέρασε η «ξανθιά» το σ/κ στα κλαμπ και φροντίζουν να τις λουφάρουνε … μην είναι ο κορεσμός της εποχής και το lifestyle γκλαμουρ στυλάκι που πλασάρετε από τα μέσα ;;; ΄Εχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι τελικά μόνο μια πείνα θα μας απαλλάξει απ’ όλη τη βρώμα που έχει μαζευτεί. Άντε τώρα να πεινάς και να ακούς Βανδή και Φοίβο… Μάλλον αντάρτικα θα ακούς. Άντε να πεινάς και να βλέπεις Πετρούλα. Χλωμό το βλέπω. Άντε να πεινάς … και να κάθεσαι σπίτι να βλέπεις τηλεόραση αντί να βγεις έξω για να βρεις ψωμί να φας. Κι αυτό χλωμό. Μήπως οι άνθρωποι πρέπει να πατώσουν για να γίνουν άνθρωποι ; Γιατί ο κορεσμός και η αφθονία … μόνο μια ατελείωτη μαλακία έχουν δημιουργήσει. Καλησπέρα .. θα τα λέμε.

Anonymous said...

Γιατί θυμώνεις;

Επειδή εκτός απ' την πανίδα υπάρχει κι η χλωρίδα;

Κι αν δεν υπήρχαν αυτές πως θα σε ξεχώριζα εσένα;

patsiouri said...

-Tanila:
Είναι από το κόμπλεξ μου που δε μπορώ να πάω στο Μόλ να τινάξω τη μπάνκα στον αέρα ρε συ, γι'αυτό γίνομαι τόσο κακιά μ'εκείνους που μπορούν...

-Ελισσάβετ:
Όντως, no comment...εμένα το χειρότερο που έχω ακούσει ήταν μια φορά που κάποιος είχε αυτοκτονήσει πέφτωντας στις ράγες του τρένου και ένας γιάπης δίπλα ούρλιαζε επειδή θ'αργούσε το τρένο: "Τώρα βρήκε κι'αυτός?"

-Dyosnaraki:Θα ήταν δίκαιο στις κατακτήσεις κάθε αγώνα να αποκλείονται όσοι δεν είχαν αγωνιστεί για αυτές, όμως πρακτικά από ότι φαίνεται δεν γίνεται αυτό."
Σωστή!!!!

-Laplace:
Κλωνοποιημένα μπάζα!
Γλωσσοπλάστη μου εσύ! Κάθε φορά με εκπλήσσεις...

"

patsiouri said...

-Σκουλήκι:
Τα πάντα εν σοφία εποίησε κούκλα μου...
Τσεκούρι όχι αλλά ένα βρωμόξυλο ευχαρίστως το εδινα σε αρκετούς και αρκετές...

-Vita Mi:
Λες να ασπαστώ το μανιχαισμό τελικά, να το παραδεχτώ να τελειώνουμε????

-Ατρον:
Μου το έχεις ξαναγράψει και είναι μία από τις πιο πετυχημένες ατάκες εβερ!!!
Μόνο που τα γουρούνια τα τρώμε...

-Κροτ:
Εγώ δε θα τους κρεμούσα...
Θα τους υποχρέωνα να επιμορφώνοπυν μόνοι τους τον εαυτό τους και να δίνουν εξετάσεις σε ένα ιδανικό κρατικό σύστημα...

patsiouri said...

-Aaduck:
Συμφωνώ. Είναι επικίνδυνοι.
Εκτός από τα σχόλια για τον Αλέξη, τρομάζω και με τα διαχρονικά σχόλια των ταξιτζηδων, ιδίως όταν αφορούν στη θρησκεία και το Πολυτεχνείο....

-Νικόλας:
Ακριβώς. Καμία δικτατορία και κανένα άλλο καθεστώς στον κόσμο δεν έχει καταφέρει αυτό το θαύμα...σε εποχή Δημοκρατίας να μη διεκδικεί κανείς, όχι επειδή φοβάται, αλλά επειδή βαριέται...

-Αθανασία:
Όντως σε αυτή τη γυναίκα και τους όμοιούς της αξίζει όλος ο σεβασμός του κόσμου. Και για ένα λόγο παραπάνω, επειδή τόλμησε να τα κάνει αυτά ούσα μετανάστρια...

-Στέλιος:
Θα βάλω το Χοντρό Όνειρο να σε δαγκώσει!

-Εξώφθαλμη:
Το κακό είανι ότι στην πράξη τελικά ΑΥΤΟΙ αποδεικνύονται πιο έξυπνοι!!!!
Κάνουν πιο σοφές κινήσεις!

SkinLikeSand said...

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συμφωνώ!
Απόλυτα όμως!
Οτιδήποτε άλλο θα χαλούσε το μεγαλείο αυτής της ανάρτησής σου.



Όσο την διαβάζω τόσο πιο πολύ συμφωνώ :D!

patsiouri said...

-Butterfly:
Τα λέω η κακομοίρα, τα λέω....

-Γκρέγκορι:
Το κακό είναι πως πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς πλέον...

-Μαριάννα:
"Το κακό είναι ότι αυτοί οι τύποι είναι οι πρώτοι που τρέχουν να καρπωθούν ό,τι με αγώνα και θυσία πέτυχαν να κερδίσουν όλοι αυτοί οι "βλαμμένοι"!! Αισθάνονται ότι έχουν μόνο δικαιώματα!! Όχι όμως και υποχρεώσεις!!"

Πόσο δίκιο έχεις....
Χωρίς να κουνήσουν ποτέ τον κώλο τους τα καρπώνονται όλα...
Εις τους αιώνας των αιώνων...

-Αρη:
Ναι. Είναι τρυπάκι και τρόπος σκέψης.
Και έχεις απόλυο δίκιο. Με έχω πιάσει πολλές φορές να φοβάμαι μήπως καταντήσω έτσι...
Καμιά φορά γίνομαι και απίστευτα υπερβολική, ακριβώς γι'αυτό το λόγο...
Να'σαι καλά.

patsiouri said...

-Αfoziti:
Έχεις γράψει απίστευτο σχόλιο!!!!!
Μου επιτρέπεις να το κάνω update????????

-Aris53:
Ναι, αλλά τουλάχιστον κάποιοι μπορούν να σου δικαιολογηθούν γιατί το κάνουν και γιατί ψηφίζουν αυτό που ψηφίζουν.
Ακόμα κι'αν θες να τους πλακώσεις στα κλωτσίδια μ'αυτό που θ'ακούσεις.
Πχ΄, κι'εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω Παπανδρέου.
Όταν όμως ακούω ξανθιά ηλίθια με μπαμπά Νεοδημοκράτη να τσιρίζει στην παρέα "Και τι να φηφίσω καλέ??? Το Γιωργάκη που έπεσε από το ποδήλατο????", κύματα συμπάθειας προς το Γιωργάκη με πλημμυρίζουν. Και τούμπαλιν...

-Laplace:
Θα σου παντήσει ο Άρης!

-Estrella:
Χωρίς να έχω παιδιά, ειλικρινά ΤΡΕΜΩ για το μέλλον των παιδιών αυτών...

patsiouri said...

-Ceralex:
Αυτή είναι ιστορία για το Γκίνες!!!
Εχει καταφέρει άλλος dumper ποτέ να βάλει φωτιά στο νύχι του??????

-Ελληνάκι:
Μακάρι να είχα λίγο χρόνο παραπάνω.
Κάθε μέρα θα έγραφα λίβελους!!!!
Γιατί να μη ζω τότε που υπήρχε αυτό το επάγγελμα?????/

-RVagos:
Χτύπησες φλέβα.
Καθηγήτρια είμαι.
Και δε φαντάζεσαι πόσο προσπαθώ γι'αυτό που λές.
Δεν ξέρω αν είσαι γονιός η γενικότερα αν συναναστρέφεσαι με παιδιά.
Τα πράγματα όμως είναι σκούρα.
Κάνω υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ.
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Οι περισσότεροι μαθητές μου με κοροιδεύουν επειδή το κινητό μου είναι περσινό μοντέλο, επειδή δε βλέπω τηλεόραση, επειδήδεν ξέρω ποιό τραγούδι θα πάει στη Γιουροβίζιον κτλ...
Οποτεδήποτε προσπθώ να τους πω κάτι σοβαρό, η αντιμετώπιση είναι χειρότερη από της ξανθιάς στο πόστ.
Άρα, το κακό ξεκινάει από αλλού.
Τον πεθαμένο μικρό Αλέξη αρκετοί μαθητές μου τον χαραξκτήρισαν "κωλόπαιδο" με συνοδευτικό το "καλά να πάθει".
Και σ'αυτό δε φταίει κανένας δάσκαλος...

-Αρτάνις:
Να'σαι καλά καλό μου...
Κρίμα που δε μπορώ να πετάγομαι πιο συχνά να δω τι κάνεις...
Όλα ο.κ???

patsiouri said...

-Βeladonna:
Αν το θέμα ήταν τόσο απλό όσο το χρώμα του μαλλιού, τότε τα πράγματα θα ήταν εύκολα, γενοκτονία, χε χε!!!
Δυστυχώς όμως δεν είναι...

-Axis Mundi:
Δυστυχώς 9ακόμα) δεν έχω φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αυτό της διασκέδασης δηλαδή. Μου ανεβαίνει το αίμα στο εκφάλι! Θα πάω να κάνω τάι τσούνγκ ή όπως αλλιώς το λένε μπας και βρω την ψυχική μου γαλήνη!

-Indystrialdaisies:
Είανι το χειρότερο που μπορεί να τις τύχει!
Ξέρεις τι άλλο σκέφτομαι???
Στην οικογένειά μου και στον κύκλο μου γενικότερα, έχουμεπερ΄σει θανατικά (και νέων ανθρώπων μάλιστα), έχουμε ζήσει προβλήματα υγείας, χρεωκοπίες κτλ...Αυτοί δεν έχουν πάθει τίποτα????
Η έχουν πάθει και...τίποτα???
Πάντα πίστευα πως κα΄τι σοβαρό σε κάνει να σκεφτείς διαφορετκά, αλλά μπα...

-Tdgm:
...και μπορούν να σε εξοντώσουν, ψυχολογικά κυρίως, χωρίς να κουνήσουν καν το δαχτυλάκι τους!
Καλημέρες!

-Faraona:
Σ'ευχαριστώ πολύ-πολύ-πολύ!
Καλημέρες!

patsiouri said...

-Mahler:
Σε μία ιδανική κοινωνία θα έπρεπε να ποινικοποιείται, αλλά που...
Κοίτα το σχόλιο της afoziti!

-Manetarius:
Το σκέφτηκα αυτό όταν είδα στον Τσίμα τις συναδέλφισσες της Κούνεβα να γλείφουν ασύστολα την εταιρεία τους.
Ο.κ, δε μπορείς ν'απεργήσεις, είσαι φτωχιά γυναίκα, φοβάσαι...μέχρις εδώ δεκτό ας πούμε.
Μη βγαίνεις όμως και στην τηλεόραση να ΓΛΕΙΨΕΙΣ κυρά μου.
Ντροπή.
Μόνο που δεν είπαν πως η εταιρεία τους στέλνει στο σπίτι μπέιμπι σίτερ για τα παιδιά με δικά της έξοδα!
Αλλά ότι κερδίσει η Κούνεβα και η κάθε Κούνεβα θα τα καρπωθούν ΟΛΟΙ αυτοί...

-Αστερίας:
Λες να τις βάλουμε να τα στήσουνε???
Εσύ κι'εγώ θα αναλάβουμε τα στοιχήματα μπας και βγει κανά καλό!

-Unlearn:
Έτσι ακριβώς, αριβεντέρτσι...αλλά όπου και να πας θα βρεις μπροστά σου κάτι από δαύτα...
Δεν υπάρχει λυτρωμός!

patsiouri said...

-Λεοντόκαρδος:
Και το κακό είναι πως δε μ[πορείς να κάνεις αλλιώς, δε μπορείς να κάνεις ένα μπράφ και να πηδήξεις στην κοσμάρα τους...
Ούτε εσ'ύ, ούτε εγώ, ούτε οι περισσότεροι εδώ μέσα.
Είανι θέμα κατασκευη΄ς φαίνεται...

-Ηλίας:
Ισχύει ακριβώς αυτό που έγραψα στο Λεοντόκαρδο από πάνω.
Το ποτάμι, ευτυχώς η δυστυχώς, δε γυρίζει πίσω...

-Gottengel:
Πάει το μπλόγκ????
Ο Αινστάιν το είπε!
Που είχε διαγνωστεί με νοητική υστέρηση...

-Κίτσος:
Όχι, μη σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι...
Κράτα το για την ώρα που θα την έχεις μπροστά σου με ένα αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι...

patsiouri said...

-Λίνα:
Εχεις δίκιο.
Πολλές φορές σκέφτμαι διάφορα σκληροπυρηνικά αλά τελικά..είναι ανίκητοι.
Απ'όλες τις μεριές...

-Ellie:
Και πιο πιθανόν τελικά είναι κάποτε η κατσίκα να ΜΑΘΕΙ ανάγνωση, το άλλο όμως ποτέ???
Εσύ έδωσες τις σωστές απαντήσεις στο ΑΣΕΠ??????

-Μαρία Λεμονάτη:
Είσαι τυχερή που δεν έχεις κόσμο τέτοιου είδους στον κύκλο σου...
Πως τα καταφέρνεις????
Κι'εγώ πιστεύω πολύ στην εκπαίδευση.
Αλλά και στην εκπαίδευση που παίρνει κάποιος από το σπίτι του...
Κοίτα τι έγραψα στον R Vago. Εκεί τα πράγματα είναι πολύυυυ σκούρα.

-Μυστήριος:
Σήμερα, το πρώτο που διάβασα στα ΝΕΑ, ΄΄ηταν πως εμείς οι Έλληνες, μετά τους Τούρκους και δε θυμάμαι ποιούς άλλους, είμαστε οι αμέσως επόμενοι που ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ τη θεωρία του Δαρβίνου για θρησκευτικούς λόγους, είτε δε μας έχει απασχολήσει ποτέ...

patsiouri said...

-St:
Φοβερό.
Και μακράν επίκαιρο.
Χωρίς καν να έχουμε τη δικαιολογία πως έχουμε χούντα...

-Άννα:
Ξέρεις κάτι??? Ενώ φοβάμαι με όσα ακούω, για τις κρίσεις που έρχονται, μήπως χάσω τη δουλειά μου, κτλ, κτλ...κατά βάθος μέσα μου φαντάζομαι τη μέρα που ο πατέρας και η μάνα μου θα πάνε να πάρουν τη σύνταξή τους και θα τους πούνε, "δεν έχουμε".
Θα παώ εγώ να πληρωθώ και θα μου πουν: "Δεν έχουμε"
Θα πάθει το ίδιο και το 90/100 του πληθυσμού...
Και τότε θ'αρχίσουν όλα...
Γιατί νομίζω πως μόνο όταν πεινάσει ο κόσμος αρχίζει να σκέφτεται λογικά...

-Σπιτόγατος:
Εννοείται πως κάτι καλό πάντα μένει.
Το παράδειγμα.
Και πως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο επιτρέπει να διδάσκονται...

-Τάκης:
Αστο, έχω περάσει από αριστερό αφεντικό.
Το ρητό ισχύει...

patsiouri said...

-Μαρία Τζιρίτα:
Μερικές φορές εύχομαι να μπορούσα κι'εγώ να μείνω στο σπίτι...
Αλλες πάλι όχι...
Δεν ξέρω τελικά.
Καλημέρα.

-Μούτρο:
Ναι, ο όρκος στους τρεις σωματοφύλακες ισχύει μόνο στο μισό του.
Ενας για όλους....

-Βατραχάκι:
Επιτέλους!!!!
Τι έγινε καλέ και έλειπες τόσο καιρό?????

-Eva f:
Πέρασα ένα υπέροχο Σ.Κ! Ευχαριστώ πολύ!

patsiouri said...

-Κωλόγρια:
Χώσε λίγο παραπάνω ντε!
Το'χεις καλύτερα από μένα!

-Βροχούλα:
Δε γιορτάζω Βαλεντίνο αλλά όντως είχα φύγει Σ.Κ μαζί με το αγόρι και πέρασα γαμάτα!
Εμαθα όμως πως στην Αθήνα κόπηκαν κωλαράκια το Σαββατόβραδο, χε χε!!!

-Ασκαρ:
Άστο...το'χω πάθει μια φορά στο τρίβιαλ όπου η χαζή της παρέα επέμενε πως ο Μακρόπουλος τραγουδάει στα μπουζούκια...( η ερώτηση ήταν για το Μαρκόπουλο...)...και ο.κ, δεν τον ξέρεις, είναι ποτέ δυνατόν να βάλανε το Μακρόπουλο ερώτηση στο τρίβιαλ??????????????????????????????????????????????????????????????///

-Ακανόνιστη:
Όντως έχασες το σάλιο σου. Μόνο με
μεταμόσχευση εγκεφάλου λύνεται το θέμα. Μόνο που σε λίγο θ'αρχίσουν να τις κάνουν σε μας...

patsiouri said...

-Luccia:
Σβήστηκε η προηγούμενη απάντησή μου...
Μπα, θα το βρει το δίκιο της...δε βλέπεις που σφάζονται παλληκάρια ποιός θα την πρωτοπάρει στο ψηφοδέλτιό του??????

-Agapi:
Εχεις δίκιο.
Ο Χοντρός Τρόμος και Φόβος των Διαρρηκτών δε θα μου το συγχωρέσει ποτέ!!!

-Σπίθας:
Εχω καθίσει και απαντώ σε όλους και έχω φέι ήδη πόση ώρα!
Θα αργήσει πολύ το νέο πόστ...

-Παν:
Ναι ρε συ, έχεις την ησυχία σου...
Μην αρχίσω πάλι για τους γονείς των μαθητών μου...

-Curiouss:
Ζζζζζ..ζζζζζ...μια μύγα νομίζω πετάει στο μπλόγκ μου και ενοχλεί!!!!

roadartist said...

Αν είναι δυνατόν! Τι ΣΟΥΡΓΕΛΑ είναι αυτά?? Υπομονή.. έχω βρεθεί σε αντίστοιχο επαγγελματικό περιβάλλον στο παρελθόν και πραγματικά σε καταλαβαίνω.. Μη μασάς, αγνόησε αυτά τα μπάζα ή άρχισε να μιλάς!

patsiouri said...

-Fierryfairy:
Ναι ρε συ, κι'εμένα αυτή η παντελής έλλειψη ενδιαφερόντων με εκνευρίζει αφάνταστα, μα είναι δυνατόν να μην τους ενδιαφέρει τίποτα σ'αυτή τη ζωή??? ΤΙΠΟΤΑ???
Και κράζουν και εκείνους που ενδιαφέρονται για κάτι, οτιδήποτε, συνεχώς!@
Στον RVago απάντησα, φταίνε ίσως σε κάποια σημεία και οι εκπαιδευτικοί αφού όντως, δεν είναι λίγοι οι βαραμένοι που κυκλοφορούν, αλλά ιδίως η παιδεία από το σπίτι, δεν το συζητώ.

-Δείμος:
Ευχαριστώ πολύ!
Πως πήγε το event??????

-Bottler:
Σου έχω απαντήσει πιο πάνω, και πάλι ευχαριστώ.

-Darthiir:
Λένε...
Ετσι όμως πρέπει να είναι?
Και εν πάσει περιπτώσει στο γιαλό λέει η παροιμία, όχι στο κάθε βόιδι...(τι θυμήθηκα τώρα, πρέπει να ανεβάσω ποστάκι άμεσα!)

patsiouri said...

-Άννα:
Δεν είπα πως έχω την απαίτηση όλοι να ασχολούνται με τα πάντα. Ούτως η άλλως δεν είναι εφικτό, λόγω έλλειψης χρόνου, λόγω τρεξίματος, λόγω υποχρεώσεων κτλ...
ΦΡΑΣΤΙΚΑ όμως, αν μη τι άλλο, μπορείς να είσαι εντάξει και όχι να κατακρίνεις και από πάνω.
Κι'εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με οικολογικά θέματα πχ, δεν έχω πάει να βοηθήσω ορφανά παιδάκια η κάτι τέτοιο, δε συνδικαλίζομαι.
Θαυμάζω όμως και το λέω παντού, τους ανθρώπους που το κάνουν.
Γιατί είναι απαραίτητοι.
Τα πράγματα είναι απλά.
Δε θες να κάνεις, ας πούμε, ανακύκλωση.
Μαγκιά σου, μην κάνεις.
ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΟΜΩΣ να πετάξεις τα γαμωσκουπίδια σου στον κάδο ανακύκλωσης, γιατί εκεί μέσα βρίσκονται τα σκουπίδια που ξεχώριζα εγώ δέκα ώρες σα μαλάκας.
Δεν έχεις το δικαίωμα.
Ούτε έχεις το δικαίωμα καθισμένος στον καναπέ σου να κοροιδεύεις αυτούς που χάνουν τον καιρό τους ξεχωρίζοντας τα σκουπίδια.
Γιατί αν κάποιος επωφεληθεί από την ανακύκλωση πχ που κάνω ΕΓΩ, θα είναι το δικό ΜΟΥ παιδί αλλά και το δικό ΣΟΥ.
Δεν έχω πρόβλημα που δε βοηθάς, αλλά μόκο.
Αυτό ήταν ένα μικρό παράδειγμα.
Το άλλο που έγραψα στο πόστ είναι ένα μεγάλο.
Υπάρχουν εκατομμύρια τέτοια.

Όσο για το αν οι "βαρεμένοι" μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους η όχι,δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Προβλήματα, μικρά η μεγάλα, έχει όλος ο κόσμος ανεξαρτήτως από το αν ασχολούνται με το τι γίνεται η όχι.
Μπορείς κάλλιστα να αφιερώνεις χρόνο και στα δύο.
Δε νομίζω πως οι κυρίες που ανέφεραν έχουν λύσει τα προβλήματά τους ας πούμε...πιθανότατα αντιμετωπίζουν τα ίδια που αντιμετωπίζεουν και δύο αντίστοιχοι "βαρεμένοι".

-R2D2:
"Αλλά άμα θιχτεί το μικροσυμφέρον το δικό τους, το αυστηρά δικό τους, όχι τρέχουν και δεν βαριούνται, F-16 γίνονται. Και απαιτούν, απαιτούν, απαιτούν. Από το κράτος, από τον γείτονα, από την κοινωνία κτλ."

Ουουουουουου...
Μισο τετραγωνικό εκατοστό χωραφακίου να τους καταπατήσεις, εκεί μέχρι τον...Καρατζαφέρη θα φτάσουν!

-Μεταλλαγμένος:

Χωρίς να έχω διαβάσει το σχόλιό σου ακόμα, απάντησα κάπου πιο πάνω πως παρ'όλο που με τρομάζει η ιδέα, έχω αρχίσει να περιμένω τη μέρα που θα πάμε να εισπρ΄ξουμε μισθούς και συντάξεις και θα πληροφορηθούμε πως δεν υπάρχει μία...
Κι'εκεί θ'αρχίσει το αληθινό πανηγύρι.
Εξαιρώ high society και μελλοντικούς μαυραγορίτες...οι υπόλοιποι θα χάσουν την όρεξη.

-Αναμοχλευτής:
Εχεις ξαναρχίσει το γράψιμο τόσο καιρό κι'εγώ δεν είχα πάει χαμπάρι...
Μ'όλις διάβασα το καλύτερο κοπλιμάν που μου έχουν κάνει ποτέ!
Σε υπερ-ευχαριστώ, καλή Τσικνοπέμπτη!

-Desoulew:
Να'σαι καλά.
Χαίρομαι που συμφωνούμε αρκετοί.
Και τώρα τι γίνεται???

-Roadartist:
Το συγκεκριμένο δεν έτυχε σε μένα αλλά το ζω καθημερινά...
Δε μπορείς ν'αρχίσεις να μιλάς.
Μπορεί να μαζέψουν υπογραφές να σε κλείσουν...

Tf said...

α καλά από τέτοια ξανθά (και μελαχρινά και καστανά) μπάζα έχουμε μπόλικα
το ανησυχητικό είναι ότι μαζεύονται πολλά και σε λίγο θα γίνουμε χωματερή

δυστυχώς μπορούνε και τα κάνουνε
θέλει ταλέντο κι αυτό

βιολιστης στη στεγη said...

Οχι, δεν είναι ζώα! Τα ζώα απέχουν μακράν αυτής της ηλιθιότητας.
Είναι απλά, παράγωγα ενός σάπιου κοινωνικού συστήματος και δυστυχώς διαθέτουν την βιολογική ικανότητα να το αναπαράγουν και να το συντηρούν.
NO WAY OUT!

ikor said...

Δεν θ' αλλάξουν τον κόσμο γι' αυτούς patsiouri μου. Οι εαυτούληδες, ό,τι και να γίνει, θα είναι μια χαρά.

Θα τον αλλάξουν τον κόσμο για 'κείνους "που μάθανε να κουβεντιάζουνε ήσυχα κι απλά"!

Σκληρό, αλλά αληθινό το κείμενό σου! Θα τα λέμε!

------ said...

Καλησπέρα καλή μου...γεματος ειναι ο κόσμος από τέτοιες.....
σε φιλώ

Skouliki said...

απο το πολυ που πρεπει να δωσουμε θα πονεσει το χερι μας
τι να πεις καθε μερα και ακους τα απειρα ..πλεον ειναι αστειο


καλη κυριακη ..φιλι

Γιάννης Καραμήτρος said...

Τα άτομα που αναφέρεις είναι εντελώς ΤΡΑΓΙΚΑ αλλά το κακό με τις διαδηλώσεις (για ψύλου πήδημα) έχει παραγίνει.

Μαύρος Γάτος said...

!!!!!!!!!!

το "κακό" με τις διαδηλώσεις Ιωάννη είναι πως δεν πήραμε ακόμα τη Βαστίλλη.

Και πως δεν στήθηκαν ακόμα οι κρεμάλες...

ποντίκι said...

Καλημέρα,
Εχεις δίκιο.!!!

Ellie said...

@ patsiouri

Επειδή με διακρίνει μια κωλοφαρδία έπιασα κάποιες από τις αμφιλεγόμενες, φτύνοντας τον εαυτό μου που απαντάω έτσι!!! Αλλά και τι να έκανα...έχασα άλλες βέβαια, 50-50 πήγε το θέμα!!Ας μην το σχολιάσω βέβαια τι έχασα και γιατί...

Olga said...

Απλά τελείως τραγικές!! Μα τελείως!! Πολύ καλά τα είπες Πατσιουράκι!!!
Μαζί σου!!:)

Φιλάκια πολλά!

SGT said...

για σκεφτείτε ότι έχει γεμίσει ο τόπος από τέτοιες χαζογκόμενες που ανάμεσα στα αυτιά έχουν σκατά αντί για μυαλό

και μετά αναρωτιούνται γιατι οι "ξενες" τους κλέβουν τους άντρες...

patsiouri said...

-Tf:
Φυσικά και θέλει ταλέντο.
Πως την παλεύουν????
Καλημέρα!

-Βιολιστής:
Τα ζώα ούτως η άλλως απαλάσσονται αφού δε διαθέτουν λογική...
Εμείς οι υπεύθυνοι τι κάνουμε...

-Ικορ:
Επωφελούνται όμως και όλοι οι εαυτούληδες...
Είναι άδικο!
Καλωσήρθες!

-Νανά Τσούμα:
Ναι ρε συ...πήξαμε.

patsiouri said...

-Skouliki:
Αστείο και τραγικό συνάμα...
Φιλιά πολλά!

-Ιωάννης Κ:
Οι συγκεκριμένες τό ίδιο θα έλεγαν και στο Πολυτεχνείο, είμαι σίγουρη...

-Μαύρος Γάτος:
Ναι...οι κρεμάλες...προς το παρόν ένας Μεγας Ανήρ πρότεινε το αυτομαστίγωμα...

-Ποντίκι:
Καλημέρα!
Πάντα έχω δίκιο.
Αλλά ποιός μ'ακούει...

patsiouri said...

-Ελλη:
Όχι, να το σχολιάσεις!
Ακόμα το ΑΣΕΠοπόστ?????

-Όλγα:
Ε, όλοι συναναστρεφόμαστε κάποιες από δαύτες...

-Σερ:
Έλα ντε...
Το ρίχνουν στην εύκολη λύση, τις βγάζουν όλες πουτάνες...

Ellie said...

@ πατσιούριον

έτοιμοοοοοοοοοοοο

Αntidrasex said...

ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ????

Αntidrasex said...

ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ????

patsiouri said...

Το έκανες ήδη!
Ευχαριστώ!