Tuesday, July 14, 2009

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ E-SHOP.GR


ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ E-SHOP.GR...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ.
Η ατομική σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο εργαζόμενος:

«... δεν υπάγεται στις περί χρονικών ορίων διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (κυρίως υπερωριακή εργασία, εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες, εργασία τις Κυριακές και τις αργίες). Για τις εργασίες αυτές, ο εργαζόμενος παραιτείται και ρητά από κάθε τυχόν αξίωση ή αμοιβή». Δηλαδή, αυξάνεται ακόμα περισσότερο ο απλήρωτος χρόνος εργασίας. Η εργοδοσία μπορεί ν' αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν υπερωρίες, νύχτες και αργίες τζάμπα και όποτε αυτή θέλει.

«... υποχρεούται, επίσης, να προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε θυγατρικές εταιρείες ή εταιρείες που συμμετέχει ή συνεργάζεται η εδώ συμβαλλόμενη εταιρεία εφ' όσον τούτο του υποδειχτεί». Ως σύγχρονοι δούλοι, δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα «δανείζονται» σε οποιαδήποτε εταιρεία, σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, αν το αποφασίσει η εργοδοσία.

«...η εταιρεία δικαιούται να μεταθέτει οριστικά ή πρόσκαιρα τον εργαζόμενο σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα ή υπηρεσία εντός του ίδιου νομού ή εκτός αυτού, κατά την κρίσιν της χωρίς τούτο να μπορεί να θεωρηθεί μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας. Αρνηση του εργαζόμενου να μετακινηθεί θεωρείται παραβίαση των όρων της παρούσης και των υποχρεώσεών του, που απορρέουν από αυτήν και συνεπάγεται λύση της παρούσης συμβάσεως υπό υπαιτιότητα του εργαζόμενου (παραίτηση)». Αν ο εργαζόμενος αρνηθεί οποιαδήποτε μετάθεση, η εργοδοσία του επιβάλλει να παραιτηθεί για να φύγει χωρίς αποζημίωση.

Το αποκορύφωμα όμως είναι το εξής:
Ο εργαζόμενος «... υποχρεούται να ενημερώνει την εταιρεία για κάθε μεταβολή της προσωπικής του καταστάσεως»! Η εργοδοσία προκλητικά αξιώνει να είναι ενήμερη ακόμα και για κάθε ζήτημα που αφορά την προσωπική ζωή του εργαζόμενου, παραβιάζοντας τις ατομικές ελευθερίες και «κουρελιάζοντας» την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γιατί; Επειδή «μεταβολές που συνεπάγονται οικονομικές απολαβές δημιουργούν υποχρέωση της εταιρείας μετά την αντίστοιχη γνωστοποίηση της μεταβολής». Για την εργοδοσία π.χ. η δημιουργία οικογένειας, η απόκτηση παιδιών κτλ. συνεπάγεται κόστος. Οπως αντίστοιχα «κόστος» αποτελεί π.χ. ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να αποκτήσει ο εργαζόμενος, μειώνοντας την αποδοτικότητά του, εμποδίζοντας την εντατικοποίηση που θέλει να επιβάλλει μια εταιρεία κτλ.

Η σύμβαση προβλέπει ότι στο κύριο κομμάτι του μισθού θα περιλαμβάνει επιδόματα όπως αυτά του γάμου, παιδιών, πολυετίας κτλ. και «επιδόματα ή άλλες πρόσθετες παροχές τις οποίες τυχόν δικαιούται ο εργαζόμενος συμψηφίζονται με τις ανώτερες των νομίμων που κάθε φορά καταβάλλονται εις αυτόν (σ.σ. τον εργαζόμενο) και ουδεμία αυτοτελή αξίωση δημιουργούν για τον εργαζόμενο». Διευκρινίζεται ωστόσο ότι «παροχές πέραν των εδώ αναφερόμενων δίδονται εξ ελευθεριότητας και η εταιρεία δικαιούται οποτεδήποτε να σταματήσει ή να τροποποιήσει την αντίστοιχη παροχή μονομερώς». Σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις και αφού κατεδαφίζει εργατικές κατακτήσεις αιώνων, η εργοδοσία εμφανίζεται να δίνει «παραπάνω από τα νόμιμα», τα οποία ωστόσο όποτε θέλει θα παίρνει πίσω.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
ΤΟ E-SHOP.GR
Πηγή: PREZA TVhttp://prezatv.blogspot.com/2009/07/e-shopgr_14.html

56 comments:

roadartist said...

..Δε μου κάνει καμία εντύπωση και αυτό είναι το χειρότερο!!! Δεν είναι η μοναδική περίπτωση, πλέον συχνά φαινόμενα..
Αφού οι εργοδότες τα κάνουν 'πλακάκια' με επιθεωρήσεις εργασίας..
Τι να περιμένεις μετά? Πραγματικά απίστευτος μεσαίωνας!!

Swell said...

Mη ψωνίζετε από το e-slavery!

patsiouri said...

-Roadartist:
Γάμησέ τα.
Ρε συ, όταν πατάω στο nick σου δε βγαίνει το ιστολόγιό σου αλλά μόνο εκείνα στα οποία συμμετέχεις...

-Swell΅
Ούτως η άλλως ακόμα και χωρίς να τα ξέρω δεν έχω ψωνίσει ποτέ...

Αntidrasex said...

Πάλι καλά που δεν έχω ψωνίσεις τίποτις.
Πάντως, χωρίς να ξέρω και πολλά από εργατική νομοθεσία, νομίζω ότι χαλαρά όλα αυτά σε ένα διακστήριο πέφτουν ως παράνομοι και καταχρηστικοί όροι.
Δεν υπάρχει το "παραιτούμαι απο δικαίωμα". Ακόμα τουλάχιστον

Ρε γαμώτο, μόλις πριν δω το ποστ είχα σβήσει ένα σπαμ απο τα e-shop.
Να έστελνα απάντηση με κάνα καντήλι μέσα.

Roadartist said...

..ναι για κάποιο λόγο γίνεται αυτό όταν δεν βγαίνει το Avatar..

gerasimos said...

Mε την ανεργία να πλησιάζει πλέον στο 10% όλα αυτά φαίνονται δυστυχώς ψιλά γράμματα για πάρα πολλούς απελπισμένους έτοιμους να σκύψουν το κεφάλι υπό όποιους όρους τους επιβληθούν...

Dory said...

Δυστυχώς δεν είναι το μόνο μαγαζί που συμβαίνουν τέτοια...

Να μη βρεθούμε στην ανάγκη τέτοιου εργοδότη...

Laplace said...

καλησπερα πατσιουρακι..
απιστευτα πραγματα...
πραγματικα εργασιακος μεσαιωνας..
κ ακομα δεν ειδαμε τιποτα!

Skouliki said...
This comment has been removed by the author.
Skouliki said...

ο κοσμος θα σαλταρει εντελως λεμε
και θα ψαχνομαστε

φιλακι

αντωνης said...

Να πω μονο οτι πολλοι εργοδοτες εχουν ξεφυγει και γραφουν *χ/τους οποιαδηποτε νομοθεσια.
Αναφερω 2 παραδειγματα πολυ προσφατα:
Ο προηγουμενος εργοδοτης μου (γιατι τωρα ειμαι ανεργος) σε ερωτηση συναδελφου οτι πληρωνεται λιγοτερα απο τη συλλογικη συμβαση, απαντησε (σε ελευθερη μεταφραση):"αμα σου αρεσει".

Προχθες πηγα σε μια συνεντευξη σε μια εταιρεια ανευρεσης προσωπικου. Στη συζητηση η κοπελλα μου ειπε οτι η εταιρεια για την οποια γινοταν η συνεντευξη δεν πληρωνει ενα επιδομα που αναφερεται ρητα στη συλλογικη μας συμβαση. Οταν της ειπα οτι ειναι υποχρεωμενες να το πληρωνουν ολες οι εταιρειες, μου ειπε απλα "το ξερω το νομο, αλλά η εταιρεια δεν το πληρωνει".

Η Επιθεωρηση Εργασιας ως υπηρεσια απλα δεν υπαρχει.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Γιατι καθονται και υπογραφουν τετοιου ειδους συμβασεις οι εργαζομενοι σε καποια εταιρεια; Αν ξεκινησεις ετσι μια δουλεια, δεν ειναι σιγουρο οτι θα σε ξεσκισουν; Μην πας ρε κακομοιρη σε τετοιες δουλειες.
Αν δεν πηγαινε κανενας εκει, δεν θα υποχρεωνοταν το καθε e-shop, να αποσυρει αυτη τη συμβαση;

Αλλά τι να λεμε τωρα. Για μενα τετοιος λαος "κοτες" & παρτακηδες μαζι, δεν πρεπει να υπαρχει αλλου στον κοσμο.

Καλημερες.

Artanis said...

Ωστε έτσι με το e-shop...Άντε να προστατευτεί ο φτωχός εργαζόμενος μετά...Του βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό: Ανεργία ή δουλεία...

Unknown said...

Η ορολογία άλλαξε βρε!
Δεν είν' εργασιακός μεσαίωνας.
Ελεύθερη αγορά ονομάζεται!

zekia said...

γι' αυτό στα e-shop βλέπεις μόνο φοιτητές ή άνδρες κάτω των 30 ετών

Roadartist said...

..Να προσθέσω και ένα επιπλέον άρθρο με τον Εργασιακό Μεσαίωνα στην Ακρόπολη..
Διαβάστε:

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=63830

Daria said...

Κάπου διάβασα τώρα τελευταία (αλλά δεν θυμάμαι που) πως και στη νέα Ολυμπιακή υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις με παρόμοιους όρους και σ' όποιον δεν αρέσει έξω.
Αυτά άρχισαν σιγά σιγά εδώ και χρόνια. Κάποτε δούλευα σε μιασν εκδοτική εταιρία. Κυριλέ κατάσταση. Πληρώναν κανονικά υπερεργασία, υπερωρίες, νυχτερινά και εργασία τα Σαββατοκύριακα. Λίγα χρόνια μετά που έφυγα, αυτά κόπηκαν μαχαίρι και σ' όποιον άρεσε. Μιλάμε για πάνω από 10 χρόνια που συνέβη αυτό. Απλά τότε ήταν η καραμέλλα "είναι η εταιρία μας" λες και μοιραζόμαστε και τα κέρδη εκτός από τη δουλειά. Τώρα απλά πατάνε στην ανάγκη. Είτε την ανάγκη του φοιτητή ή του νέου που ακόμα μένει με τους γονείς του για χαρτζηλίκι, είτε την ανάγκη του οικογενειάρχη για τα έξοδα που τρέχουν και είναι ανελαστικά. Τρομοκρατημένος μπροστά στο εφιαλτικό σενάριο της ανεργίας δέχεται τα πάντα. Και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη. Τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμα.

neropistolero said...

Επειδή κάτι έχω πάρει από το eshop, τώρα ποτέ ξανά.
Προφανώς και οι περισσότερες εταιρίες θα βάζουν παρόμοιους όρους τώρα. Γι'αυτό και περνάει και το κάθε eshop, γιατί ξέρει ότι ο εργαζόμενος τα ίδια θα βρει κι αλλού.
Το θέμα με το eshop όμως είναι ότι το αγοραστικό του κοινό έχει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό κάποια επαφή με τα μπλογκ. Δεν είναι δηλαδή θειάδες που κάθονται και βλέπουν πρωινό καφέ που παραγγέλνουν από εκεί. Οπότε αν το θέμα γίνει γνωστό στο ίντερνετ, το eshop θα πάθει μια κάποια ζημιά. Λογικό δεν ακούγεται?

Αntidrasex said...

Ας το προσπαθήσουμε λοιπόν.

http://2.bp.blogspot.com/_jfkFRJOodZY/Sl2gN9XjGCI/AAAAAAAAAio/b7SyzaxdAHY/S229/logo1.GIF

(έχω βάλει λινκ στο ποστ, αν υπάρχει θέμα, πες μου. Επίσης, επειδή η γραφιστική προφανώς δεν είναι το φόρτε μου, το αντίθετο, όποιος κάνει καλύτερο μπανεράκι, ευπροσδεκτότατο και θα το τσιμπήσω).

manetarius said...

Μη με τρελλαίνεις τώρα γιατί ήδη τα 'χω πάρει με τόυς δικούς μου!

Καμία ειρήνη με τα αφεντικά!
Άι στο διάολο τελικά τελικά!

Anonymous said...

...ο πρωθυπουργος μας, τι εχει να πει γι αυτο?

αντωνης said...

ο ποιος;;;
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Prince Of The City said...

Εργασιακος μεσαιωνας ειναι παντου, πατσιουρακι... Μη τη ψαχνεις..

αντωνης said...

@Prince
Αν γραφεις "μην την ψαχνεις" στα 24, οταν φτασεις στα δικα μου χρονια (40 ειμαι) τι θα λες;
Διαφωνω οπως ειναι αυτονοητο.

akrat said...

είναι απίστευτα πόσο μας έχουν πάει πίσω οι καταστάσεις
ή για να το πω καλύτερα
Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΩΝΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

tdjm said...

Δεν φταίνε αυτοί βρε παιδιά....εμείς φταίμε.
Εμείς που δεν τους τρέχουμε στα δικαστήρια ,να γεμίσει ο τόπος με μυνήσεις .
Εμείς φταίμε που ψωνίζουμε από το μπουρδέλο του καθενός.

Αλλά κοντός ψαλμός αληλούια ....ή ουκ αν λάβεις από τον μη έχοντα!!!

Γιατί όταν εγώ δεν θα έχω δουλειά ,γιατί σε τέτοιο μπουρδέλο δεν θα πάω να δουλέψω ,(θα προτιμήσω να καθαρίζω σπίτια )...τότε να δούμε τι θα τα κάνουν τα μαγαζάκια τους....ΛΟΥΚΕΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ .

Και για να μην τους παίρνει η μπάλα όλους...προχτές έδωσα συνέντευξη σε εταιρία που μεσούσης της κρίσης έχει ανάπτυξη και από το Γενάρη του 2009 εως και σήμερα έχει προσλάβει 50 άτομα προσωπικό...που είναι συνεπής απέναντι στο προσωπικό της ,που δυο βδομάδες το καλοκαίρι σταματάει την παραγωγή για πάρει το προσωπικό την άδεια του ....και μιλάμε για 350 άτομα προσωπικό....

Αυτοί όμως δεν είναι κλέφτες και έχουν καταλάβει οι άνθρωποι πως μόνο το ευχαριστημένο προσωπικό πάει μπροστά μια επιχείρηση..

ΕΜΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΕΡΑΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ!!!

ΟΥΦ............

αντωνης said...

@tdjm

Δε μας λες και μας ποια ειναι η εταιρεια μπας και εχει καμια κενη θεσουλα και για μας τα ανεργα;
(με mail εννοω)

:)

Unknown said...

Χααααχαχαχα
Άκου εμείς φταίμε...
Ρομαντικό μου πατσιουράκι...

mahler76 said...

πάλι καλά που δεν ζητάνε κώλο!

Αntidrasex said...

Μωρέ, με τον κώλο το βολεύεις κάπως. Στην τελική, μπορεί να περάσεις και εσύ καλά. :D
Τα άλλα είναι που δεν παλεύονται.

patsiouri said...

-Roadartist
Η Επιθεώρηση Εργασίας ειλικρινά αποτελεί τον πιο διεφθαρμένο τομέα αυτής της χώρας.
Παθούσα....

-Αdidrasi+sex:
Εννοείται (φαντάζομαι) πως δεν έχουν καμία νομική ισχύ.
Απλώς αν δεν τηρηθούν, μπορούν να σε "εκδικηθούν" εκ των έσω, ξέρεις, δυσμενής μετάθεση, black list σε περίπτωση που αναζητήσεις αλλού δουλειά κτλ...
Κάτι παρόμοιο μου είχαν πει για τα BSB αν θυμάμαι καλά, πως όποια πωλήτρια μείνει έγκυος, επειδή δε μπορούν να την απολύσουν, τη στέλνουν επίτηδες στο μακρινότερο κατάστημα BSB, π.χ μένει και δουλεύει Μαρούσι, τράβα στη Σαλαμίνα..έτσι ώστε να την εξαναγκάσουν σε παραίτηση.

-Γεράσιμος:
Δεν έχεις άδικο.
Προχτές έβλεπα ένα βλάκα στις ειδήσεις που γκρίνιαζε γιατί δε βρίσκει υπάλληλο για το καλοκαίρι (μεγάλο κατάστημα με παπούτσια) και φώναζε "Που είναι η ανεργία, τεμπέληδες είναι οι νέοι".
Ξέχασε βέβαια ο μπάρμπας να αναφέρει πως το ωράριο είναι είτε σπαστό είτε 9-9, ορθοστασία, και αυτός προσφέρει μισθό γύρω στα 580.
Που πάει να πεί πως ο νέος όντως δε θα σου έρθει, γιατί προφανώς χρειάζεται και δεύτερη δουλειά για να ζήσει, άρα ψάχνει κάποια δουλειά της οποίας το ωράριο θα του δώσει την ευκαιρία να δουλεύει και αλλού.
Αν πρόσφερες αξιοπρεπή μισθό και ο νέος μπορούσε να ζήσει από το μαγαζί, φυσικά και θα ερχόταν.

patsiouri said...

-Dorry:
Φυσικά και δεν είναι οι μόνοι.
Εχω φρικάρει μ'αυτά που ακούω από γνωστούς μου.
Τώρα με τα νέα μέτρα για το τσιγάρο και τη διαφήμισή του, δυο-τρεις γνωστοί που έχω σε καπνοβιομηχανίες, δέχτηκαν ασυζητητί τη μείωση ωραρίου και αποδοχών...

-Laplace:
Όντως τα χειρόερα σίγουρα δεν τα έχουμε δει.
Είναι απαράδεκτο εν έτει 2009 να μιλάμε για πεινασμένους και εξαντλημένους εργαζόμενους που η αμοιβή τους δε φτάνει ούτε για τα προς το ζην..

-Σκουλήκι:
Ελπίζω όλη αυτή η αγανάκτηση να βγει σε καλό και όχι once again οι Ελληνες απλώς να φθονήσουν ακόμη περισσότερο το διπλανό τους που έχει καλύτερο επίπεδο ζωής...
Γιατί το "διαίρει και βασίλευε" αποτελεί παλιά και δοκιμασμένη τακτική.

-Αντώνη:
Νομίζω πως κατάλαβα για ποιό περίφημο επίδομα λες μιας και είσαι συνάδελφος με την αδερφή μου!
Είναι απαράδεκτο!
Κοίτα, εγώ δε μπορώ να κρίνω όλους αυτούς που πάνε σε αυτές τις δουλειές γιατί όντως δε μπορώ να ξέρω πόσο ανάγκη τις έχουν.
Όμως όταν ακούω να σκύβουν έτσι το κεφάλι άτομα που ζουν π.χ με τους γονείς τους, ή σε δικό τους σπίτι, ή που δεν έχουν οικογένεια, τσαντίζομαι επίσης.
Γιατί ρε μεγάλε, δε θα πεθάνεις.
Ούτε θα πεινάσεις αν δεν πας.
Ούτε θα πεινάσει κάποιος εξαιτίας σου.
Λίγη αξιοπρέπεια.
Και στην τελική, όπως λέει και η tgdm πιο κάτω, τράβα να καθαρίσεις σκάλες.
Γενικώς τράβα όπου ΔΕ σε εκμεταλλεύονται.
Και δώσε το καλό παράδειγμα.

patsiouri said...

-Αρτάνις:
Δυστυχώς το μαχαίρι στο λαιμό του το βάζουν και όλοι οι υπόλοιποι.
Κοίτα τώρα το Σεπτέμβρη τι θα γίνει που θα ψάχνουν πανικόβλητοι οι γονείς νηπιαγωγεία και θα πάρουν αρκετοί τα @ μου...
Να περνάς καλά!

-Darthiir:
¨Οπως έγραψα πιο πάνω, το πιο εξοργιστικό είναι ότ σε στιβουν τόσο πολύ που δεν προλαβαίνεις ούτε να κάνεις δεύτερη δουλειά!
Επίσης, θα ήθελα πολύ να ήμουν οικονομολόγος και να μπορούσα να κατανοήσω όλα αυτά τα περί ελεύθερης αγοράς...γιατί τα άρθρα του Αδριανόπουλου δε με καλύπτουν, χε χε...

-Zekia:
Εννοείται.
Οι περισσότεροι πάνε για το χαρτζηλίκι, σιγά μη μπορείς να ζήσεις μ'αυτή τη δουλειά...

-Roadartist:
Θα το τσεκάρω σε λίγο, αν και κάτι ξέρω κι'εγώ εκ τω έσω...

-Ντάρια:
Κι'εγώ είμαι πολύ απαισιόδοξη.
Ευτυχώς δεν έχω παιδιά, θα έβλεπα εφιάλτες κάθε βράδυ.
Στη δική μου δουλειά πάλι (ελεύθερη επαγγελματίας) έχουμε πρόβλημα με τα χρέη.
Τους κυνηγάς με το τουφέκι χάνωντας κάθε αξιοπρέπεια για να εισπράξεις έστω ένα ποσό που έχεις ανάγκη.

patsiouri said...

-Νεροπιστολέρο:
Συμφωνώ.
Εχει πέσει τρελό σύρμα με το συγκεκριμένο κατάστημα, γι'αυτό το δημοσίευσα κι'εγώ.
Καλό θα ήταν όταν περνάμε από e-shop να μην αγοράζουμε κάτι αλλά να μπαίνουμε μέσα και να δίνουμε τα συλλυπητήριά μας στους εργαζόμενους.

-Αντίδραση+σεξ:
Χα χα, βρήκες το άτομο τώρα, δεν ξέρω καν να εγκαθιστώ τα μπανεράκια!!
Ασε που το ψιλοαποφεύγω γιατί ήδη το μπλόγκ κολλάει επικίνδυνα και λέω να μην το φορτώσω και άλλο.
Εννοείται ότι δεν έχω πρόβλημα με το λίνκ, όποτε θες και ότι θες!

-Manetarius:
Καμία.
Και κανένα έλεος.
Να υπενθυμίσω πως, τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία, ισχύει το "Μην πέσεις σε αριστερό εργοδότη, βοήθειά σου"...
Signed.

-Εξώφθαλμη:
Όταν καταφέρει να στήσει το e-shop στο εικονικό του χωριό στο play station θα τον ρωτήσουμε!

-Αντώνης:
Σαρδώνιος γέλωτας!

Unknown said...

Να ήσουν οικονομολόγος;;;;

Ακόμα και η διαστροφή βρε παιδί μου έχει και τα όριά της!

:ppp

patsiouri said...

-Prince:

Ναι ρε πούστη μου, αλλά κάτι πρέπει να γίνει.
Όσοι μπορούμε.
Μπουκοτάζ, όλα αυτά.
Όσοι μπορείτε αναδημοσιεύστε το, χειρότερα δε μπορείς να τους κάνεις.
Και επαναλαμβάνω, όποιος δεν έχει τρομερή ανάγκη για δουλειά, ας μην πηγαίνει...ας κάνει κάτι άλλο.
Ετσι δε θα σταματήσει ποτέ.

-Αντώνης:
Ξέχασα να σου πω πως στην αδερφή μου σε μία συνέντευξη της είχαν πει να υπογράψει και ένα χαρτί το οποίο έλεγε πως δε θα μείνει έγκυος για πέντε χρόνια!!
Δεν υπέγραψε φυσικά.
Αλλά και να υπογράψει κάπιια, εννοείται πως αυτό το παπάρι δεν έχει καμία νομική ισχύ.
Δηλαδή τι θα σου κάνουν, έκτρωση με το ζόρι??????
Σίγουρα θα σε απολύσουν αργότερα, όταν θα έχεις γεννήσει, αλλά τα κεκτημένα σου μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν τα χάνεις.
ΚΙ'όμως ξέρεις πόσες ηλίθιες έχουν στο μυαλό τους να μη μείνουν έγκυες επειδή έχουν υπογράψει τη μαλακία????????????

-Ακρατ:
Μα αυτό είναι και το βαθύτερο πρόβλημα.
Χαίρομαι που το έθιξες.
Γυρίζουμε πίσω ΟΛΟΤΑΧΩΣ.
Γινόμαστε πιο δουλοπρεπείς, πιο συντηρητικοί,πιο ρατσιστές, πιο ωχαδερφιστές, πιο υποτσγμένοι και από τη γενιά των γονιών μας!
Αυτό δεν ξανάγινε, η επόμενη γενιά αντί να εξελιχθεί να μοιάζει τόσο με τους παππούδες της...
΄
-Τgdm:
Φυσικά και υπάρχουν ακόμη σωστοί εργοδότες, ιδίως οι γαλλικές εταιρείες απ'όσο ξέρω είναι πολύ ο.κ.
Ας πλημμυρίζουν λοιπόν αυτές με βιογραφικά, είναι πολύ καλό.
Επίσης συμφωνώ μαζί σου, κι'εγώ θα πήγαινα να καθαρίζω σκάλες.
Αγνά, μαύρα φράγκα τα οποία τουλάχιστον θα έχεις την ικανοποίηση πως τα κλέβεις από το κράτος.
Ποτέ δεν κατάλαβα πως πιστεέι μια επιχείρηση η και μία ολόκληρη χώρα να προοδεύσει με δυσαρεστημένους εργαζόμενους.
Το βλέπω κι'από μένα, σε δουλειές εξαντλητικές που ήμουν και κακοπληρωμένη, δεν είχα καμία όρεξη και φυσικά μισούσα τη δουλειά και το περιβάλλον.
Σε δουλειές που με σέβονταν, τηρούσαν το νόμο και πληρωνόμοπυν καλά, ήμουν άριστη εργαζόμενη.
Γιατί είχα όρεξη και καλό επίπεδο ζωής!

patsiouri said...

-Αντώνης:
Στο εύχομαι ολόψυχα!
Ελπίζω να το δει η tgdm εδώ, αλλιώς ενημέρωσέ την στο δικό της μπλόγκ!

-Darthiir:
Εν μέρει βρε, εν μέρει..
Η δουλοπρέπεια θα έπρεπε να συμπυκνωνει όλα τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

-Mahler:
Και όταν το ζητάνε είναι πάντα με υποννοούμενο, α, δε μπορώ να πω, τηρούνται τα προσχήματα!!!
( Και φυσικά δε μιλάω για εταιρείες και τέτοια γιατί ψοφάω στο γέλιο με τις κυράτσες που κάθε λίγο φαντάζονται πως το αφεντικό τις παρενόχλησε!)

-Αντίδραση+σεξ:
Την επομένη του κώλου παίρνεις ρεπό???????????/

-Darthiir:
Υπάρχει και χειρότερο, στατιστικός αναλυτής!

Ταχυδρόμος! said...

Απλά καθημερινά πράγματα. Patsiouri, ετοιμάσου για την επανάσταση που ετοιμάζει ο ταχυδρόμος..Viva la Revolution!

patsiouri said...

Μέσααααα!!!!!!!

moutro said...

αριστερός εργοδότης με δεξιά τσέπη...Πολύ πρωτότυπο! τόση ώρα διαβάζω τις υποχρεώσεις του εργαζομένου απέναντι στην εταιρεία.το αντίθετο δεν το διβάσαμε πουθενά... Αυτή είναι η πουτάνα η πραγματικότητα...

aaduck said...

patsiouri, αναδημοσιεύω πάραυτα.
Άκου εκεί... εξ ελευθεριότητας...
σιχαμένοι μ@λ@κες!
Έτσι εξοικονομούν χρήμα για να γεμίζουν διαφήμιση στάσεις, μετρό, και Ιντερνετ, ε;

miss little sunshine said...

Συντρόφισσα και αγαπημένο Patsiouri εγκαινιάζω το blog μου! Και ειπα να σε καλεσω να μου φερεις καλη τυχη. Οσο για τι θεμα ο εργασιακος μεσαιωνας της χωρας πολυ φοβαμαι πως ειναι ακομα στην Ανατολη του. Και που σαι ακομα δηλαδη!

marianaonice said...

Δουλεία!!
Εκεί είμαστε!
Και οι δούλοι οι σημερινοί δεν προβλέπεται για καιρό να επαναστατήσουν!
Σκύβουν το σβέρκο και λένε:
Σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω!
Και οι αγάδες όπως είναι φυσικό δεν υπολογίζουν πλέον ούτε νόμους ούτε κράτος!
Αφού το τελευταίο άλλωστε είναι ανύπαρκτο!

BUTTERFLY said...

Καλημερα!
Κλασικες καταστασεις!

Μια φιλη μου δουλευε πριν χρονια στο Γερμανο. Μολις ανακοινωσε οτι παντρευεται μετα απο λιγο την απολυσαν με ηλιθιες προφασεις! Βεβαια σε καλο της βγηκε, αφου εκει δουλευε τρελλες ωρες για ψιχουλα και τωρα δουλευει με πολυ καλυτερα λεφτα σε καλυτερες συνθηκες, σε ενα φαρμακειο σχεδον διπλα στο σπιτι της...ουδεν κακο αμιγες καλου...

Η κουμπαρα μου στα Τρικαλα δουλευε για 2 χρονια σε τουριστικο γραφειο σπαστο καθε μερα και Σαββατα με μισθο 400 ευρω το μηνα! Ευτυχως εφυγε και δουλευει και αυτη σε φαρμακειο (πολυ περαση τα φαρμακεια παντως!!)...

Πριν απο μερικα χρονια επιασα δουλεια σε ενα τουριστικο γραφειο για μια εβδομαδα, δεν εμεινα παραπανω, γιατι δικαιουμουν επιπλεον 30 ευρω λογω του οτι ειχα περασει σε δευτερη κλιμακα μετα την τριετια εργασιας και εγινε ολοκληρη φασαρια γιατι τολμησα να τα ζητησω! Το τραγελαφικο δε ειναι που απροκαλυπτα μου ειπε: "δεν μπορουμε να συνεργαστουμε γιατι εισαι πολυ αγωνιστικη και διεκδικεις τα δικαιωματα σου"!!!!!

Μετα δουλεψα στην Κρητη για 25 ευρω χωρις ενσημα, 9-10 ωρες την ημερα, χωρις ρεπο και απο αυτα μου κρατουσαν και 250 ευρω για νοικι!! Ειχα αναγκη βλεπεις! Αλλα, ουτε κι εκει αντεξα πολυ, λιγους μονο μηνες!

Εχω και αλλα τετοια απειρα να σου πω! Απειρα ομως! Κι οσο εχεις την πολυτελεια να φευγεις, γιατι δεν εχεις παιδια και ετσι κουβαλας την ευθυνη μονο του εαυτου σου ειναι καλα! Τι γινεται ομως οταν εχεις οικογενεια; Εκει λογικα δεν θα υποχωρησεις σε κατι τετοια, προκειμενου να θρεψεις τα παιδια σου;;;

αντωνης said...

@butterfly
απαντώ στο τελευταιο σου ερωτημα.

Οσο περναει η μπογια ενος εργαζομενου, τοτε μπορει και αν εχει οικογενεια να μην υποχωρει σε παραλογα πραγματα.

Τα παιδια μπορεις και να τα θρεψεις κανοντας αλλες αξιοπρεπεις δουλειες. Ετσι κι αλλιως σημερα καριερα σε ιδιωτικες επιχειρησεις κανουν οι γλειφτες και οι ρουφιανοι τις περισσοτερες φορες.
Οπότε υποχωρησεις δεν υποχωρησεις, αν εισαι λιγο αξιοπρεπης δεν μπορεις να δεχεσαι ολες τις μλκ που λενε και κανουν χωρις να μιλησεις.

* Και για να μην σκεφτει καποιος οτι μιλαω εκ του ασφαλους, να πω οτι μεσα στο 2009 ειχα και τη γεννηση του πρωτου παιδιου και δυο απολυσεις απο δουλειες. Αυτη τη στιγμη ειμαι ανεργος.

Καλημερες.

tdjm said...

Εγώ να δείτε που μετά από 20 χρόνια έμεινα άνεργη χωρίς αποζημίωση .
Πτωχευσε ο μάγκας και να σας πω και το τραγελαφικό....αν δεν πάω το χαρτί της πτώχευσης (που οι δικηγόροι του την πάνε από αναβολή σε αναβολή ) δεν μπορώ να μπω στο ταμείο ανεργείας. Οταν πάω το χαρτί........θα πάρω ένα επίδομα αφερεγγυότητας του εργοδότη...

Δηλαδή για τον ΟΑΕΔ δεν είμαι άνεργη...

Αν είχα την καταγγελία ή αν είχα το εξώδικο της επίσχεσης εργασίας τότε θα ήμουν άνεργη...τώρα δεν είμαι.

Γι αυτό χορεύουν οι εργοδότες γιατί το κράτος είναι απών.

Οσο για τις υποχρεώσεις δεν ξέρω έχω και εγώ έναν γιο 11 χρόνων..δεν ξέρω τι θα κάνω...είπα θα καθαρίσω σκάλες, είπα θα πουλάω λαχεία..είπα θα πουλάω κουλούρια...αλλά σε κανέναν μαλάκα δεν πρόκειται να χαραμιστώ.....αι σιχτήρ πια...!!

Μας τα έκαναν τούμπανο.Αλλά δεν φταίνε αυτοί.....το 47% αποχή στις ευρωεκλογές ήταν πολύ λίγο!!!!!!!!!

Anonymous said...

δε θελω να ρωτησω πια κανεναν, εαν καταλαβαινεις τι εννοω....

Side21 said...

Πράγματι οι περισσότερες
απ' τις διατάξεις αυτές
των συμβάσεων είναι παράτυπες
θεωρούνται ως μη γεγραμμένες γιατί
αντίκεινται ακόμα και στην ισχύουσα
Εργατική (αντεργατική) Νομοθεσία ...
Πιο πολύ τις βάζουν για να δεσμεύσουν
ηθικά τους υπαλλήλους.
Μην κολώνετε ...
Καλό Σ.Κ.

KitsosMitsos said...

Όπως είπαν αρκετοί προλαλήσαντες, η πλειοψηφία αυτών των όρων είναι παράνομοι και δεν ισχύουν. Ή αυτός που τους έβαλε δε γνωρίζει ή η είδηση είναι μούφα (βλέποντας και την πηγή, κλίνω προς το δεύτερο).
Το εργατικό δίκαιο είναι σαφές: ακόμη και με τη συγκατάθεση του εργαζόμενου δεν μπορεί να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του.

Kwlogria said...

Δεν έχω να πω κάτι για το Ε σοπ απ'το να μην αγοράζει κανείς εκεί και να κλείσει το μπουρδέλο. Για τη νεοελληνική πραγματικότητα όμως, πάρε τηλ τη Φιλοζωική. Κάτι θα γίνει, να είσαι σίγουρη!

Marina said...

Απαράδεκτες καταστάσεις, απορώ πώς "περνάνε" για νόμιμες τέτοιες συμβάσεις !!!. Ως τώρα ήξερα για την "ενημέρωση της εργοδοσίας για κάθε αλλαγή οικογενειακής καταστασης του εργαζόμενου" αλλά σε προφορικό λογο. Μία εταιρεία που δούλευε συγγενικό μου νιόπαντρο πρόσωπο της είπε ότι θα την απολύσει αν κάνει παιδί!!! Κι την απέλυσε μετά το πρώτο χρόνο!

Anonymous said...

ΑΙΣΧΟΣ!
eshop και λοιπές αλυσίδες (εμπορικές) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ !!

Παντού τα ίδια, παιραιτήσεις (χωρίς αποζημίωση εννοείται) ΒΡΟΧΗ!

πατάνε πάνω στους εργαζόμενους, φοιτητές, ανθρώπους χωρίς εμπειρία, απο ΟΑΕΔ...για να κονομάνε...

Κυβερνήσεις και επιχειρηματίες = το ίδιο

και αν βρεθεί κυβέρνηση (λέμε αν) να τους "θίξει" ΟΧΙ καν ακουμπήσει... θα πούν "ΑΑΑ... ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ 500 ΑΤΟΜΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ!" ...

Οι Ευρωπαικές οδηγίες έρχονται βροχή:
Καταργούνται επιδόματα... αυξήσεις συμβάσεις...δικαιώματα...

ΟΛΟΙ για το συμφέρον του αφεντικού...της επιχείρησης... τοπικής ή πολυεθνικής.

Κάποτε εκεί στο 1950,60 δούλευαν ΟΛΗ ΜΕΡΑ για ένα κομμάτι ψωμί.
Εκεί οδεύουμε ... πάλι

Anonymous said...

Τα όμορφα e-shop όμορφα καίγονται... Κοντοχρονιά, με αυτά που γίνονται δεν θα αργήσει να ξεσπάσει η επόμενη εξέγερση. Και το ευχάριστο είναι ότι e-shop έχει σε κάθε δήμο πλέον. Δεν θα χρειαστεί να κατεβούμε στη Στουρνάρη. (ΟΥΟΥ χεστήτε πάνω σας λαμόγια ξεζουμιστές ανθρώπων)!

JONO said...

DEN EINAI ETSI OMWS EPEIDH LOIPON EGW EIMAI YPALLILOS TOU E-SHOP SAS LEW OTI DEN EINAI ETSI AKRIBOS TA PRAGMATA KAI OTI THELETE MPOREITE NA KATALABETE.MPORW OMWS NA SAS PW OTI PLIRONOMASTE AKRIBOS STIN WRA MAS ME TON MISTHO POU DYSTIXOS PROBLEPEITO IDIO TO KRATOS MAS EXOUME TA ENSIMA MAS TA EPIDOMATA MAS OLA STIN WRA TOUS.KAI PANO APO OLA EINAI MIA ELLINIKI EPIXEIRISI KAI TA XRHMATA POU DINEI O KATHE PELATIS MENOUN ELLADA KAI OXI SE GERMANIES(MEDIA MARKT-SATURN)H AGGLIES(DIXONS)TWRA KSERO OTI THA BGEITE KAI THA GRAFETE OTI MPOREI NA EIMAI KAI ENAS AK TON IDIOKTITON H OTI MOU EPEBALAN NA APANTISO ALLA DEN MPORO NA KANW KATI NA SAS PISO OTI DEN EINAI ETSI

Anonymous said...

Η σύμβαση αυτή δεν είναι η μοναδική. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ειναι φαρισαίοι και υποκριτές. Δεν βοηθάνε τους εργαζόμενους απλά κοιτάνε την πάρτη τους. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει Διευθυντή προσωπικού και στερείτε ικανών στελεχών. Εκεί επιβιώνουν οι αυλοκόλακες όπως δυστυχώς γίνεται και σε πολλές ελληνικές εταιρείες. Ο εργασιακός μεσαίωνας σε όλο του το μεγαλείο. Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία στήν προκειμένη περίπτωση.

ΚΑΖΑΜΠΟΥΜΠΟΥ said...

ΕΣΥ ΡΕ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ anonymous ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΕ?????ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΛΟΙ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΑΧΤΟΣ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΥΞΑΝΕΤΕ!!!!!!ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑ

Σπάρτακος said...

Εταιρειοκοκρατία+Πολυεθνικοκρατία+Τράπεζες+Νομισματικό Σύστημα Κλασματικών Αποθεμάτων+Παγκοσμιοποίηση=Υποδούλωση των εθνών μέσω του χρέους.

Σας προτείνω να δείτε το "Money as debt" (αν δεν το έχετε δει ήδη) εδώ:

http://www.sporos.org/money_as_debt_gr

Όποιος δεν το έχει δει, σίγουρα αξίζει να το παρακολουθήσει με την μέγιστη δυνατή προσοχή.

Το ντοκυμαντέρ αυτό, διάρκειας 45 λεπτών, εξηγεί με πολύ απλά λόγια την φύση και την λειτουργία του τραπεζικού-νομισματικού συστήματος κλασματικών αποθεμάτων που ισχύει σήμερα παγκόσμια (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, Αγγλοσαξωνική χώρα την λογαριάζουν άλλωστε) και πως το τελευταίο ευθύνεται για την οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκυμαντέρ δημιουργήθηκε το 2006, πολύ πριν ξεσπάσει η πρώτη καταιγίδα στην Αμερική.

Όποιος το έχει δεί, ας το ξαναδεί, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

Την καλημέρα μου