Wednesday, April 18, 2007

ΕΝΑ ΕΙΝ’ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ…….


Δεν έχω τίποτα ιδιαίτερο με τους αστυνομικούς…τα αισθήματά μου για εκείνους φέρνουν σ’εκείνα της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών…κατά μέσο όρο τους σιχαινόμαστε, κυρίως τους φοβόμαστε, κι ας μην έχουμε κανένα λόγο, αλλά αν κάποιος από αυτούς είναι γείτονάς μας, συγγενής μας, ή κάτι τέτοιο είμαστε εντάξει, τον αντιμετωπίζουμε όπως κάθε απλό συμπολίτη μας…
Τα λέω όλα αυτά για να μή στενοχωρήσω κάποιον με το παρακάτω ποστάκι που σκοπό έχει να κράξει τη γνωστή σε όλους μας πλέον καρικατούρα του Ελληνάρα μπάτσου καράβλαχου που παίζει στα κυβικά του αστείος μέν-επικίνδυνος δε και εκείνο που σου προκαλεί είναι κράξιμο μέν, σκεπτικισμός δε…

Η παρακάτω ιστοριούλα είναι πραγματική, συνέβη χτές το πρωί, οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι καθαρά συμπτωματική!!

Τμήμα, 10 πρωί…Έχω σκάσει μύτη για μία εξουσιοδότηση και προσπαθώ για μια ακόμα φορά να είμαι χαμογελαστή, γυναίκα + χαμόγελο =φεύγεις μια ώρα αρχύτερα!

Γραφείο σκοτεινό, δύο μεσήλικες με κουτοπονηρό βλέμμα μπάτσοι τσακίζουν μία ποικιλία και την ώρα που μπαίνω προλαβαίνω να ακούσω… «και της λέω μανταμίτσα..άν είσαι καλή θα είμαι κι εγώ καλός, γκεγκε???»
Μετά με βλέπουν…το μάτι αστράφτει και κλείνει εκατέρωθεν..

-Βρέ βρέ καλώς το όμορφο κοριτσάκι…Εσύ δεν έχεις σχολείο σήμερα??? Πρόσεχε γιατί ο γυμνασιάρχης είναι κολλητός, θα σε δώσω, α χα χα χα χου χα χου χα..(ξεκαρδίζονται)…
-Άχ, έχω τελειώσει το σχολείο εδώ και πολύ καιρό, χί χί ( και το ξέρεις μπουμπούνα), σας ευχαριστώ πολύ πάντως (εγώ)..
-Δηλαδή ΠΟΣΟ είσαι??(το αν επιτρέπεται ανήκει πιά στη σφαίρα της φαντασίας εκεί μέσα)
-Εεεε…εγώ…28, και θα ήθελα…
-28??? Φτού σου μάνα μου (στ’αλήθεια έφυγαν σάλια..), θα μπορούσες να πούμε να έχεις και παιδί 10 χρονών δηλαδή (….της θειάς σου πρωί πρωί….)παντρεμμένη είσαι???
-Όχι, όχι.
-Όοοοοχι????? Και τι περίμένεις κοπέλα μου??? Να μπαζέψεις και να σε παρατήσει?? Κοίτα τα δεκαπεντάχρονα πως πετάγονται σαν τα μπουμπούκια έξω! Να μείνεις έγκυος, άκου το Στέργιο που σου λέει, όσο πιο γρήγορα τύλιχτον γιατί του χρόνου σε βλέπω να ψάχνεσαι στα μπάρ μεγάλη κοπέλα! (εμένα πάλι δε μου φαίνεται και τόσο άσχημη ιδέα..)

Πετάγεται και το αουτσάιντερ ο φίλος του…
-Ναι, ναι, να μείνεις έγκυος ( γκαντεμόσαυροι, βοήθεια…), άμα θές να σου πούμε εμείς πώς να το κάνεις και γρήγορα (μήπως θα μου δείξεις κιόλας???)
-Εεεε, βασικά, ξέρω, αλλά από σας θα ήθελα μία γ…(ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΑΜΟΤΟ!!!)
-Κι εσύ να πούμε σπουδάζεις??Τί κάνεις??
-Σπούδαζα, κάποτε, (ξέρεις σε κάποια ηλικία τελειώνει…), τώρα δουλεύω..
-Και τι σπούδασες να πούμε???
-Εεεε, φιλοσοφική τελείωσα.
( κοιτάζονται αμήχανα)
-Τι είναι αυτό, δηλαδή τι κάνατε εκεί???
-Ξέρω ρε Στέργιε (πάλι το αουτσάιντερ, ο Στέργιος ήταν ο βασικός), είναι ‘κείνο κεί που πήγε η κόρη του Μήτσου και τώρα δε βρίσκει δουλειά ( Άει γειά σου,το βρήκες!)
-Δασκαλίτσα δηλαδής να πούμε. Και βρήκες δουλειά??
-Εεεε, όχι κάτι σταθερό, αλλά ναι, κάτι κάνω, και επειδή έχω δουλέιά θα ήθελα…
-Εμ τέτοιος κορίτσαρος..( Στέργιος speaking)..σιγά που θα τον αφήνανε, να σου πω, να μιλάς στα παιδάκια σε πήρανε ή να σε παίρνουν μάτι να τους φτιάχνει η μέρα…έεεεε???? Μπού χα χα χου χα χου χα…
-Χί χι (εγώ), σε καλό σας, μήπως τώρα να..
-Τα χαρτιά σου εδώ πέρα στη Δημοτική Αστυνομία τα έκανες? Όλου του κόσμου τα κορίτσια εδώ θέλουν να μπούν ! ( εγώ γιατί δεν ξέρω ούτε μία???)
-Εεεε, όχι, αφού σας είπα δουλεύω και…
-Άααααστα αυτά…δε σ’αφήνει ο λεγάμενος έεε??? (μπράβο τσακάλι μου, μπίνγκο!), φοβάται που είμαστε τόσοι άντρες εδώ μέσα μήπως του το φάμε το μωράκι???(η αλήθεια είναι πως είναι και μεγάλος ο ανταγωνισμός, πού να τον αντέξει…)
-Χι χι (χαμογελάω συνεσταλμένα), θέλετε τώρα να δείτε ένα χαρτί που…
-Και τι άλλο να πούμε κάνεις? Γαλλικά ξέρεις? Όλες οι κούκλες ξέρουν Γαλλικά, λέγε ντέ, μη μας ντρέπεσαι! (όχι, δε σε ντρέπομαι αλλά αρχίζω και τα παίρνω…)
-Ναι ξέρω.
-Τα’ακούς, τα’ακούς Γιώργη, είναι και σπουδαγμένο, κελεπούρι, κελεπούρι, μη μου πείς ότι παίζεις και πιάνο…ά χα χα χου χα χου χα!!!
-( Εγώ, κοφτά…) Παίζω.
-(Τα χάνει…)Τι λέ ρε μάνα μου??? Εσύ να πούμε είσαι…είσαι…(κι άμα βρείς τη λέξη σφύρα μου…)είσαι…τι να πώ…(δεν τη βρήκες!) Για να μην…περιαυτολογήσω…είσαι και πολύ μορφωμένη να πούμε! ( ω ναι, αυτή τη λέξη έψαχνε..) Για φαντάσου όμως να είχες γυιό και να σου έλεγε ότι θέλει να πάει να μάθει πιάνο…ουγκ…ουγκ…(τον πιάνει κάτι σά νευρικό γέλιο και λόξυγγας μαζί…)..εε…ουγκ…Γιώργη…φαντάζεσαι…χου χου! Θα τον κούρευα στη μέση της πλατείας και θα τον έκανα μαύρο με τη λωρίδα…ουγκ…χα…ουγκ…έεεε κοπελιά???

Ο Γιώργης μάλλον το βρίσκει πολύ αστείο και κοπανιέται κάτω από τα γέλια, η κοπελιά έχει συγκεντρώσει όλες τις πνευματικές τις δυνάμεις και προσευχεται κανείς από τους δύο μαλάκες να μην έχει κανένα καημένο παιδάκι με καλλιτεχνική κλίση…με φρίκη μου έρχεται στο μυαλό η ιστορία του Χαλεπά…(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

30 comments:

Anonymous said...

αμάν πια με αυτά τα συνεχίζεται!!!!
patsiouri μου καλή σου μέρα. χαίρομαι που επέστρεψες και μάλιστα με τόσο πικάντικη ιστορία! I'll be waiting για την συνέχεια.
φιλάκια....

Anonymous said...

kala re malaka,

poso gomenara eise?

pou sto diaolo tous pswnises?

pws antexes?

stin dwsan tin gamwexousiodotisi?

lazinio said...

γαλλικά πιάνο οκ. από μπαλέτο τίποτα;

snikolas said...

Αφού δεν άρχισες να φωνάζεις εκεί μέσα… πρέπει να έχεις υπομονή μεγάλη. Η καλύτερα να σκάσω και να περιμένω την συνέχεια;

MTdoggie said...

μπραβο υπομονη!!!!!κανεις γιογκα και ειχες τετοια ηρεμια? στη θεση σου θα ειχα παρει τα κεφαλια τους και θα τα χτυπουσα μεταξυ τους!

Σπιτόγατος said...

ΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!
Γιατί μας έκοψες έτσι;;;

anima rana said...

a χαχαχαχαααααα!!! συνεχίζεται, εεεεεεεεεεεεεε????

Ελα βρε συ, δεν το πιστεύω! Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν ακόμα τέτοιοι διάλογοι στα αστυνομικά τμήματα...

Αμαν κι εσύ! Δεν βλέπεις καθόλου την "Μαρία την Ασχημη" να πάρεις κανενα μαθημα styling? Φόρα μια ταπετσαρια για φορεμα και πατομπουκαλα για γυαλια και θαμνο για μαλλια και θα σου πω εγώ τι θα πάθουν οι λιγουρηδες!

....βρε το κοριτσι μας τι επαθε.

Πες μου κι οτι ήταν στο τμημα Ζωγράφου και θα κατουρηθώ απ τα γέλια εδώ και τώρα!!!!


...ωστε συνεχίζεται ε?

An-Lu said...

Κοριτσάρα μου....θέλω να μάθω πως ξέμπλεξες!!!!!!
Πάντως άμα τους έλεγες "είμαι κόρη συνδέλφου" πιστεύω πως θα ψαρώνανε πάραυτα!

patsiouri said...

-Spaigeck κι εγώ χαίρομαι που επέστρεψα, μαζί με τους καινούριους μου κολλητούς βέβαια, γαστρεντερίτιδες, υποθερμίες, αδυναμίες...άχ!

-Μαράκι μου δέν είναι το θέμα πως εγώ είμαι γκομενάρα, είναι πως όλοι σχεδόν οι μπάτσοι εδώ κάτω είναι απίστευτα λιγούρια! Το mail το είδες???

-lazinio με είχαν στείλει ΚΑΙ εκεί αλλά το μισούσα!! Δυστυχώς λείπει αυτή η λεπτομέρεια, γι αυτό άλλωστε γυρνάω ακόμα ανύπαντρη!

-Νικόλα μου περίμενε...η συνέχεια είναι χειρότερη!

-Mtdoggie μου, δυστυχώς έπρεπε να κάνω δουλειά...

-Σπιτόγατε περίμενε και θα δείς, φτιάχνεσαι με μπατσοιστορίες, έ???

-Ααααχ...βατραχάκι, από ένα σημείο και μετά έμεινα από περιέργεια να ξέρεις, ήθελα να δώ μέχρι πού μπορούν να φτάσουν...δέν τυχαίνει κάθε μέρα ζωντανή σύνδεση με τα πλατώ του extra 3!

-Αn Lu γαμάτο!! Κοίτα που δέν το είχα σκεφτεί! Και όχι μόνο για αστυνομικά τμήματα, αυτό το κόρη συναδέλφου πρέπει να μετράει παντού σχεδόν!!

patsiouri said...

Μαράκι τώρα το είδα το κάτω σχόλιο ρέ,ήταν μέρες??? Το έχω στείλει, άν δέν το είδες ρίξε σύρμα να το πάω άλλη μία!

Anonymous said...

de ftaine oi astynomiki agapi, esy ftais pu kykloforeis kai oploforeis me ta fysika kai pneumatika su xarismata! ti na kanun oi an8ropoi? na mi 8aumasun to oraio? oso gia to paidi me to piano, kalytera na paizei piano para pneusta eprepe na tu peis. hahahahaha.

Anonymous said...

den elava lew tipota!!
xanasteilto perimenw me agwnia...

PD said...

Μα που πας και τους βρίσκεις πια...

Anonymous said...

telika to xa lavei alla den to xa anoixei dioti pou na katalavw oti afto to iperoxo onoma einai diko sou??

gamw...


OK kirie Girologe!!
pou na se vrw twra egw??

Anonymous said...

telika to xa lavei alla den to xa anoixei dioti pou na katalavw oti afto to iperoxo onoma einai diko sou??

gamw...


OK kirie Girologe!!
pou na se vrw twra egw??

ο δείμος του πολίτη said...

Αφού δεν έβρισε πάλι καλά. Εγώ θα τους είχα ξεχάσει και θα είχα στο δημαρχείο για εξουσιοδότηση.

Άρης said...

χαχαχα καλοοοο από την μια είναι να τα παίρνεις από την άλλη είναι τόσο γελοίοι που ούτε να τσατιστείς μπορείς. άντε γιατί περιμένω συνέχεια…. Καλά που ξέρουν τη είναι πιάνο

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Αν δεν το 'λεγες πως είν' αληθινό, δεν θα το πίστευα, ούτε καν για σενάριο με μπάτσους του Λαζόπουλου.

ΥΓ Υπάρχουν και τα ΚΕΠ...

patsiouri said...

-Keimgreek είπαμε, δέν είμαι απαραίτητα εγώ γκομενάρα, κι εσύ να πάς με σιλικονίτσα, κραγιόν και ξυρισμένη γάμπα, το πιό πιθανό είναι να τύχεις της ίδιας αντιμετώπισης!

-Pd γύρω μας είναι συνεχώς όλοι αυτοί...απλά το πατσιούρι έχει ένα ταλεντάκι να τοπώ...ψύχωση να το πώ...βίτσιο να το πώ...να αφοσιώνεται σε ότι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή! Άσε που επειδή στον κύκλο μου δέν κυκλοφορούν τέτοια άτομα, χαίρομαι όταν τους πετυχα΄΄ινω να μαθαίνω...

-Δείμε είχα χρόνο...αλλιώς δέν καθόμουν πάνω από 5 λεπτά...σίγουρο αυτό! Πώς θα σας το περιέγραφα όμως???

-Monte...δέ φαντάζεσαι πόσο μα πόσο συμφωνώ....και δέν υπάρχει πιό τρομερό πράγμα από έναν ηλίθιο με εξουσία...

-Εντροπία...θυμούνται τους γυναικωτούς από το χωριό τους που βαρούσαν κάτι ογκώδες που έβγαζε μουσική...νομίζω πως οι μπάτσοι τους καλλιτέχνες τους βλέπουν ακόμα κάπως σαν τον...Παράβα στις παλιές ταινιες!

-Σκυλάκι για να φτάσω από το σπίτι σε ΚΕΠ πρέπει να πάρω ένα λεωφορείο που περνάει του αγίου...αυτοί είναι ακριβώς δίπλα από το σπίτι μου!
Γελάω πολύ παρατηρώντας τέτοιο κόσμο, αυτό που με ενοχλεί όμως είναι πως μου φαίνεται ότι πολλαπλασιάζονται.....

Anonymous said...

ΧΟΧΟΧΟΧΟΟΧΟΟΟ!!!

Λυπάμαι που γελάω ενώ για κλαματα είναι απλά σε θαυμάζω για την αντοχή σου εμένα θα με έπιανε το ειρωνικό μου και αντι για πιάνο και ξένες γλώσσες θα έλεγα πως ξέρω καράτε και άλλες πολεμικές τέχνες και στον ελευθερο χρόνο μου σκοποβολή...μπας και με περνούσαν για άλλου είδους γυναίκα και με αφήναν ήσυχη χεχε!!
Δηλαδή στα 29 είσαι σιτεμένη γιαυτούς ε και δεν βρίσκεις συζυγο?
Ρώτησε κανείς αν θέλεις????

Anonymous said...

ti tha ginei re megali twra? tha mas tin peis tin sinexeia???
pws fores tin mera prepei na mpw sto blog gia na tsekarw?
Giati mari gourouna na mou valei parapanw agxoi stin zwi mou?
grapsto na teleiwnoume. Tin pires tin exousiodotisi????

tiranoulis said...

xa xa xa xa!!! twra gelaw me tin aksestia tous alla an imoun sti thesi sou tha tous eixa gami.. sto mpineliki pragmatika eisai irwas!!!!!

~~kindergarden teacher ~~ said...

ε ρε μπάτσος που τους χρειαζόταν χεχεχε!!

ο δείμος του πολίτη said...

Έμα μου ντε. Περιμένω τη συνέχεια.

annamaria said...

Εγω θα συμφωνησω με το βατραχακι.
Φουστα κλαρωτη,
οχι γαρυφαλλο στο αυτι,
αφανα το μαλλι
και αμεσως στο χερι το χαρτι!!!

Καλο Σαββατοκυριακο!

Shades said...

Καλά και συ ρε παιδί μου δεν έχεις καθόλου χιούμορ; Εγώ να σου πω την αλήθεια με κάτι τέτοιους ηλίθιους γελάω δεν αντέχω να κρατηθώ..

patsiouri said...

Πώ πω κοσμοσυρροή...αρχίζω!

-Μαράκι μου...Ελληνάρες..προχτές μου έλεγε η θεία μου μία ιστορία από το χωριό που η νύφη ανακάλυψε πως το προξενιό την είχε ξεγελάσει και είχε ξύλινο πόδι, 2 μέρες πρίν το γάμο...επειδή όμως ήταν 35 πατημένα...πού να ξαναβρεί...τόν πήρε και το βούλωσε!
Σημειωτέον, δέ θα είχα κανένα πρόβλημα να ζήσω με τον άνθρωπο που αγαπώ εδώ και χρόνια άν ό μή γένοιτο έμενε με ξύλινο πόδι, αλλά όχι βρέ αδερφέ και με άγνωστο και να με δουλεύει κι από πάνω!

-Αμάν ρε ψυχώ, αμάν, στη Μαρία απευθύνομαι, έχουμε και τρεξίματα εδώ στη γαμωαθήνα, θα το γράψω αύριο το γαμίδι, promise!!!

-Τυρρανούλη μου, όπως λέει και ο Shadeς πιό κάτω, έχω χιούμορ...γελάω πολύ με αυτά, το κακό είναι πως αυτοί έχουν τα ίδια και περισσότερα δικαιώματα με μάς πάνω στο μέλλον της χώρας...άντε μήν πώ τίποτα χειρότερο επέτειος που είναι σήμερα...

-Sevaki μου!! Για αρχή καλά ήταν, μετά σοβάρεψε όμως, σκιάχτηκα, θα δείτε!

patsiouri said...

-Monte τώρα το είδα, στέλνω mail εντός ολίγου! Καλώς μας ήρθες! Ρε γαμώτο, μόλις μπήκα από Θησείο, πρέπει να κυκλοφορώ με labtop μου φαίνεται!

-Δείμε και Άννα Μαράκι μου...έρχεται!

-Shadeς μα ακριβώς επειδή έχω χιούμορ κάθησα...και αυτά τα κάνω πρώτον γιατί μου αρέσει να παρατηρώ τα είδη των ανθρώπων και δεύτερον όταν έχω καλή διάθεση...διαφορετικά...θα είχα την ίδια κατάληξη με το Νοτιοκορεάτη φίλο μας με αυτά που βλέπω και ακούω κάθε μέρα!!

Anonymous said...

Εγώ πάντως μιας και ανήκω στην κατηγορία αυτών που μισούν τους μπάτσους έστω και αν είναι γείτονες, η ιστορία μόνο απαίχθεια μου δημιουργεί... (είχε και λίγο πλάκα βέβαια :-Ρ) Ίσως γιατί πρόσφατα πήγα για νέα id και είδα και εγώ τα σκατά...

patsiouri said...

Δίκιο έχεις, αλλά κι εμένα με τρομάζει και με βγάζει από τα ρούχα μου το παράλογο σε σημείο αρρωστημένο...κάποτε ανησυχούσα για την ψυχική μου υγεία και τσακωνόμουν πολύ συχνά...σήμερα κοιτάω όσο μπορώ να το διασκεδάσω για να μή φρικάρω...άν βέβαια μπορώ να κάνω κάτι για να το σβήσω από το χάρτη μέσα!