Friday, November 16, 2007

ΤΟ...ΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ!

Η αγγελία ήταν σκέτη πρόκληση...

"Πωλείται αμερικάνικο πιάνο, σε άριστη κατάσταση, τιμή: 300 ευρώ, πληροφορίες 6945....."

" Σε παρακαλώ Πατσιούρι ", ούρλιαξε ενθουσιασμένος στο τηλέφωνο ο φέρελπις μουσικός φίλος μου. "Σε ικετεύω! Έλα μαζί μου να το δούμε, εσύ ξέρεις από πιάνα! Είναι τρελή ευκαιρία, δέ θα την ξαναβρώ! Έλα και σου υπόσχομαι πως θα κάνω εγώ μπέιμπι σίτινγκ στο Χοντρό Όνειρο ΟΠΟΤΕ θέλεις, για ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ θέλεις! Και θα το βγάζω βόλτες, μακρινές βόλτες! Θα του επιτρέψω να με λέει και μπαμπά! Ψυχικό ρε Πατσιούρι!"
Μία αδυναμία εκτός από το Χοντροσυγκατοικάκι μου άν έχω σ'αυτή τη ζωή, αυτή είναι οι φίλοι μου. Δέ μπορώ να τους χαλάσω χατήρι ακόμη και όταν κάνω τη δύσκολη ( Εξαιρούνται προτάσεις για πανηλίθιες εξόδους με αυτιστικές θορυβώδεις παρέες που πλέον με κουράζουν φοβερά και ναί, γέρασα!). Έτσι, λίγες μέρες μετά, βρέθηκα καθισμένη αναπαυτικά σ'ένα ωραιότατο ταξί δίπλα στο Μπετόβεν του μέλλοντος που φλυαρούσε χαρούμενος...
Δέ φλυαρούσε μόνο το καμάρι μου...
Φλυαρούσε και ο ταρίφας...
Και αν ο φίλος μου μέχρι εκείνη τη μέρα είχε ένα πράγμα να ζηλέψει από το Μπετόβεν, την κουφαμάρα του...η ώρα έφτασε...ο ταρίφας μας κούφανε και τους δύο με τις ιστορίες για τα Νεφελίμ που ζούν δίπλα μας κι εμείς οι αντίχριστοι δέν έχουμε πάρει χαμπάρι...
Όσοι δέν ξέρετε τί είναι τα Νεφελίμ προφανώς έχετε χάσει επεισόδια, ο Λιακόπουλος έχει κάψει φλάτζες και οι οπαδοί του (καλή ώρα ο δικός μας ) έχουν ορκιστεί στη δεξιά πατούσα του Βουκεφάλα να του κάνουν και γαμώ τα promotion...και άσε εμάς τους ντεμοντέ και πανάσχετους ν'αναρωτιόμαστε από ποιούς τελοσπάντων γίνεται ο Λιακο best seller...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ταξί σταματάει έξω από μία περιποιημένη μονοκατοικία. Αποχαιρετάμε τον ενθουσιώδη υπέρμαχο του " ο οξαποδώ πλησιάζει, μετανοείτε..." και χτυπάμε το κουδούνι. Ανοίγει μία κοπέλα, εξίσου περιποιημένη με τη μονοκατοικία της. Πολύ γλυκειά και έγκυος.
Περνάμε μέσα, "ο μπαμπάς μου", μας συστήνει, μένει για μερικές μέρες μαζί μας!
Και αντικρίζω τον πιό γλυκο ηλικιωμένο κύριο που έχω συναντήσει τελευταία. Αρκετά ηλικιωμένο θα έλεγα. Κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι και διαβάζει ένα βιβλίο. Το λούκ του παίζει ανάμεσα στο σοφιστικέ και το "Οιδίπους επί Κολωνώ" και είναι ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ.
Κάνει στο φίλο μου ερωτήσεις για τις μουσικές σπουδές του με ειλικρινές ενδιαφέρον μας μιλάει για το "Φίλιον" και τις παρέες του...(πάντα οι γηραιοί Κολονακιώτες αστοί ήταν η αδυναμία μου, μπορώ να συζητάω ώρες μαζί τους...) και όταν ακούει πως έχω τελειώσει Φιλοσοφική μάλλον γινομαι κι εγώ η αδυναμία του!

"Και ο σύζυγός μου", μας διακόπτει η κοπέλα. Ενας...χμ...θα μου επιτρέψετε "λαικός" παχουλός νεαρός εμφανίζεται στο σκηνικό..."Α, για το πιάνο, άντε να τελειώνουμε!"
"Ποιός το θέλει??, Εσύ???", κοιτάζει υποτιμητικά το φίλο μου...
Ναί, να τελειώνουμε. Κάθομαι στο πιάνο, παίζω 2-3 μελωδίες, (καλά, είναι σούπερ...), δοκιμάζω τα πεντάλια και τη σουρντίνα, όλα καλά, ο παππούς ρωτάει άν έχω αυτί, "Ναί, του απαντάω χαρούμενη, ότι ακούω μπορώ να το παίξω, μόνο με δεξί και συγχορδίες όμως, έ???"
και μου ζητάει το "Δέν ξέρω πόσο σ'αγαπώ" που είναι το αγαπημένο του παλιό τραγούδι (και μένα) και το παίζω και όλα τέλεια...το πιάνο μόνο θέλει λίγο κούρδισμα και το κλείνουμε!
"Μα γιατί το πουλάτε αφού είναι σε τόσο καλή κατάσταση???" απορώ.
Η κοπέλα χαμηλώνει τα μάτια της, το παιδοβούβαλο καπνίζει στο παράθυρο...
"Νά, ήταν του μπαμπά το πιάνο και...όταν αδειάσαμε το μεγάλο σπίτι....ξέρετε.....μου το έδωσε...όμως τώρα είμαι έγκυος καί...βασικά άν ήταν κορίτσι... θα το κρατούσαμε το πιάνο...αλλά τώρα...βασικά περιμένω αγόρι...ο υπέρηχος δηλαδή έδειξε..και λέμε πως...ο άντρας μου δηλαδή λέει πως..."
( Δέ θέλω να το πιστέψω αλλά ήδη έχω συνειδητοποιήσει με φρίκη πού το παει...κοιτάζω τον παππού εμβρόντητη κι εκείνος μου χαμογελάει πικρά ενώ ο φίλος μου εξακολουθεί να την κοιτάζι με απορία..)
"Πως δέν είναι εποχή για πιάνα μέσα σε σπίτι που μεγαλώνει αγόρι! ", φωνάζει από το παράθυρο ο πατέρας..." Τούτο να μας βρεί ν'αρχίσει να περπατάει και να το τσιγκλάει. Από πού νομίζεις αρχίζει το κακό, πολύ θέλει?Για ρίξε ένα βλέφαρο τί γίνεται έξω!"
"Έλα Βασίλη, εντάξει, μήν ξαναλέμε τα ίδια, αναστενάζει εκείνη που τα δύο τελευταία λεπτά έχω μισήσει θανάσιμα..
Μέχρι να κανονίσουν τις λεπτομέρειες με το φίλο μου έχω μείνει να κοιτάζω τον παππού παγωμένη, εκείνος ξανασκύβει στο βιβλίο του αλλά μου ρίχνει κάπου κάπου καμιά ματιά...
"Κατάλαβες φίλε μου??? ξεσπάει τσαντισμένος ο δικός μου που για να πάρει το πιάνο κοψοχρονιά έχασε την ευκαιρία να βάλει χέρι στο μαλάκα...
"Τα μεγαλώνεις, τα ταίζεις, τα σπουδάζεις και όλα αυτά γιατί? Για να σου παντρευτούν ένα μπουρτζόβλαχο μεθαύριο και να σου πούν τί??? Ότι πουλάνε το ΄πιάνο σου να μήν τους βγεί σκάρτο το σερνικοβότανο, όπου να'ναι θα πουλήσουν και τα βιβλία τους μή δεί τον Καζατζάκη και τους βγεί άθεο...ε ρε τον κακομοίρη το γέρο τί έπαθε!"
Και γελάει...
Εγώ πάλι δέ γελάω....
Aπόψε θα διαβάσω Σεφέρη..."Είναι νωρίς ακόμα, μ'ακούς???"
Και Χατζηφωτίου, "Το Κολωνάκι πρίν την άλωση"!
Καλό Σαββατοκύριακο παιδιά..

65 comments:

maria λεμονατη! said...

α ρε πατσιουρι. το κειμενο σου με αφησε με μεγαλη πικρα στην καρδια.
γιατι αυτα τα ξερουμε, συμβαινουν αλλα μαλλον δεν μπορω να τα χωνεψω ευκολα. τι κρυβεται αραγε πισω απο την υποχωρηση του μπαμπα και της κορης; τι;;;;;;;

Sigmataf said...

ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε............






η μουσική είναι μια μορφή σωτηρίας.............













ρε..................






και γαμάμε κάθε ανέραστο μαλάκα....












στάνταρ ο τύπος την παίζει με το στόμα του...

K-Top said...

Welcome to the Dark Ages... Ο μεσαίωνας έχει ήδη αρχίσει...

koulpa said...

Παπα.. κατάθληψη με έπιασε.. ήλπιζα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν.. και βλέπω τους νεότερους να διαλέγουν να πάρουν μόνο τα κακά χαρακτηριστηκα των προππάπων μας..
Την καληνύχτα μου:):)

AVRA said...

μερικα καταλοιπα δεν φευγουν απο πανω μας οσα χρονια και να περασουν!!!

demetrat said...

Τη μίσησες είπες;
Τή μίσησες πολύ;
φτάνει γιά όλους μας;
δήμητρα.

Anonymous said...

ε δεν το πιστευω ρε φιλε οτι υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι σημερα..ειναι απλα απιστευτο.

An-Lu said...

Εεεεεε;;;;; Υπάρχουν τέτοια αμόρφωτα και αδαή βούρλα στις μέρες μας;





και το χειρότερο....







ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!;







Β Ο Η Θ Ε Ι ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Και όμως υπάρχουν...
Απολαυστικό για μια ακόμη φορά το κείμενο σου πατσιούρι μου..
Στο blog μου σε έχω καλέσει σε ένα παιχνίδι,αν θές ακολουθείς.
Καλό Σ/Κ

Vafman said...

Νομιζω οτι η παραπανω κατασταση περιγραφεται με 3 λεξεις "Χαρακτηριστικο παραδειγμα νεοελληνα"

Μαράκι said...

Ο καλός μου έχει ψώρα με όλα τα μουσικά όργανα με το πιάνο όμως έχει κόλλημα απο μικρός επειδή δεν του παιρνανε οι γονείς του (ήθελε και με ουρά!!) στο μέλλον θα αποκτήσουμε και θα μάθω να παίζω και τίποτα που δεν προκαλεί δυσαρέσκεια στους γύρω...

Κρίμα την κοπέλα γιατι θα μπορούσε να πατήσει και κανένα πόδι στο βόδι που παντρέυτηκε...τόσο μυαλό πια?

Pan said...

Το κείμενό σου είναι ο ορισμός του "συγκρούομαι με τοίχο".

Πωωωω.

Anonymous said...

ΚαζαΝτζάκης!!!

R2-D2 said...

Jesus Christ superstar!!!!

Έχω μείνει εμβρόντητος...

Zaphod said...

Πάντως και συ ρε παιδί μου πέφτεις σε κάτι περιπτώσεις....περιπτωσάρες!

snikolas said...

Υπάρχουν μαλάκες και μαλάκες. Αυτός κερδίζει το βραβείο όμως.

Aggelos Spyrou said...

Λοιπόν, άκου τι θα κάνεις.

Επειδή το παιδοβούβαλο πρόκειται για το νέο είδος μαλάκα, που ονομάζεται "ομοφοβικός", (κρυφοομοφυλόφιλος που το παίζει άντρουκλας και φοβάται για τη διαιώνιση του "κουσουριού" του στον απόγονό του), θα κάνεις το εξής:

Θα στηθείς έξω από το σπίτι και θα αγοράζεις κοψοχρονιά ότι πουλάει!!! Αυτός θα πουλήσει κατσαρολικά, πιστολάκια μαλλιών, πίνακες με εξοχή, σεντόνια πετσέτες σε "παλ" αποχρώσεις, και ότι άλλο τέλος πάντων του δημιουργεί φόβο!

Ήμαρτον!!! (δεύτερη φορά σήμερα που το λέω αυτό!). :)))

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!!
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!!
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!!
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!!
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!!

..(κι όμως πίστεψέ το βλάκα....)

υγ.πάντως θα σ'έχω στα υπ'όψιν για δοκιμαστή πιάνου.....

vlacha said...

Καλά, είμαι σίγουρη ότι το παιδικό δωμάτιο θα είναι γαλάζιο, το παιδί μόλις γεννηθεί θα πάει γήπεδο και η κοπέλα σε λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσει για τα καλά τι μαλάκα παντρεύτηκε, αλλά θα είναι αργά! Ηθικό δίδαγμα: Να προσέχουμε εμείς οι ανύπαντρες με ποιόν μπλέκουμε!

Anonymous said...

Κρίμα για την κοπέλα , τον πατέρα της και το παιδί που θα έρθει ...δεν βλέπω να κρατάει αυτος ο γάμος...το παιδοβούβαλο θα φάει κλωτσιά σύντομα απο κει μέσα.

Anonymous said...

Ουουου βόδι ο τύπος! όταν ο μικρός μου πάει στο πιάνο και τραγουδάει ό,τι στο καλό τραγουδάει και πατάει κοτσάνες εγώ τρελαίνομαι από χαρά! Για μένα πάντως, φταίει η κοπέλα. Καλή εβδομάδα, ωραία είστε εδώ :)

Crazy Tourists said...

Συμφωνώ απόλυτα με την an-lu και τη vlacha! Πού τον βρήκε αυτόν τον άνθρωπο τον σπηλαίων; Και το χειρότερο γιατί τον παντρεύτηκε; Πω πω το καημένο το παιδάκι που θα τον έχει μπαμπά!
Και μη χειρότερα!

CrazyTourist2

NY ANNA said...

Πρώτα, είπα να σε ρωτήσω τι είναι τα Νεφελίμ!!! Αλλά στην από κάτω σειρά με κάλυψες. Και μετά μπήκα να σχολιάσω, αλλά ο Sigmataf με κάλυψε κι αυτός με λίγες λέξεις.
Κι έτσι με πήρε η πίκρα... Μια πίκρα που αυτές τις μέρες μου ανεβαίνει όλο και πιο πάνω.
Όχι μόνο για τη μουσική. Αλλά και γιατί ζούμε σε μια εποχή που μας ρίχνουμε στα μούτρα το "ευτελές" με τους κουβάδες. Και το δεχόμαστε και δεν αντιδρούμε, λες και "έτσι" έπρεπε να είναι τα πράγματα.
Δεν με ενοχλεί το λαϊκό, καθόλου! όταν είναι γνήσιο. Με ενοχλεί όταν είναι... φθηνή κι ανέραστη.
Πολύ ωραία ιστορία μικρό. Διδακτική.
Αχ, αχχχχχχχ, όταν δυο άνθρωποι που συναντήθηκαν, δεν είναι "συμμετρικοί"...
Αχχχχ! Ζήτημα χρόνου είναι είτε να ανακαλύψουν τη βλακεία τους είτε ο "βλάκας" να αφομειώσει τον άλλον.
Γιατί το αντίθετο...
Πάλι τα κέρατά μου έγραψα, αλλά τι να κάνω; Δίνεις ωραίες αφορμές!
By the way, μεγιά το πιάνο.

NY ANNA said...

Πρώτα, είπα να σε ρωτήσω τι είναι τα Νεφελίμ!!! Αλλά στην από κάτω σειρά με κάλυψες. Και μετά μπήκα να σχολιάσω, αλλά ο Sigmataf με κάλυψε κι αυτός με λίγες λέξεις.
Κι έτσι με πήρε η πίκρα... Μια πίκρα που αυτές τις μέρες μου ανεβαίνει όλο και πιο πάνω.
Όχι μόνο για τη μουσική. Αλλά και γιατί ζούμε σε μια εποχή που μας ρίχνουμε στα μούτρα το "ευτελές" με τους κουβάδες. Και το δεχόμαστε και δεν αντιδρούμε, λες και "έτσι" έπρεπε να είναι τα πράγματα.
Δεν με ενοχλεί το λαϊκό, καθόλου! όταν είναι γνήσιο. Με ενοχλεί όταν είναι... φθηνή κι ανέραστη.
Πολύ ωραία ιστορία μικρό. Διδακτική.
Αχ, αχχχχχχχ, όταν δυο άνθρωποι που συναντήθηκαν, δεν είναι "συμμετρικοί"...
Αχχχχ! Ζήτημα χρόνου είναι είτε να ανακαλύψουν τη βλακεία τους είτε ο "βλάκας" να αφομειώσει τον άλλον.
Γιατί το αντίθετο...
Πάλι τα κέρατά μου έγραψα, αλλά τι να κάνω; Δίνεις ωραίες αφορμές!
By the way, μεγιά το πιάνο.

nanakos said...

Μαλακία! Έπρεπε να του πεις πως στην Ελλάδα δεν έχουμε αδερφές! Μία υπήρχε παλιά κι αυτή ήταν μπασίστρια! Και μετά την απέλασαν!

Μαζί με το πιάνο έπρεπε να πάρετε και τον παπουλάκο για να μην δει αυτά που θα έρθουν.

demetrat said...

Anna
Τα νεφελίμ, είναι κάτι πράμματα που ζουν μόνο όταν βγαίνουν απ το στόμα του του Λιακόπουλου .
Μη δίνεις σημασία,
είναι συνώνυμα των παπαρίμ.
:)
δήμητρα.

PD said...

Άσε μας ρε αγάπη απογευματιάτικα, που χεις το μαλακομαγνήτη. Αυτό δεν είναι blog, η Λάμψη του Φώσκολου έχει καταντήσει πια, κάθε βδομάδα κι ένα πιο δραματικό επεισόδιο. Έχουμε που έχουμε το πήξιμο από δουλειά και μαλακοπίτουρες γύρω μας, έχουμε και τους ευρωβλάχους που πετυχαίνεις σε κάθε σου έξοδο. (Μήπως να κάνεις το αντίθετο της διαφήμισης της τεκίλας; Μήν Βγαίνεις ΈΞΩ!!!!)
Επίσης, η επιθετικότητα μου, και συγνώμη, αλλά με πνίγει το δίκιο, οφείλεται στην άδικη και εκ των προτέρων πνιγμένη στην αμαρτία, κριτική σου, στον ΓΙΓΑΝΤΑ, τον ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ, τον ΕΠΙ ΤV ΘΕΟ ΜΑΣ, TON ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ.
Ναι, έχω αγοράσει Λιακό, και δεν ντρέπομαι να το πω, ναι και έχω έτοιμες παραγγελίες για να κάνω δώρα σε φίλους. Εσένα, επειδή σ' αγαπώ πολύ, (μη με ρωτήσεις γιατί, κι εγώ αναρωτιέμαι τελευταία), σου χω έτοιμο το πλήρες πακέτο "Ζουν Ανάμεσα Μας" για να μάθεις τα πάντα για τους Νεφελίμ, τους Ελοχειμ, κτλ. Για να καταλάβεις επιτέλους, οτι το να γράψεις βιβλίο στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο κι απ' το να τα βάζεις με τις αδερφές...
(Μα διαβάζεις Χατζηφωτίου???? Ήμαρτον. Για την αγάπη του στην Χρυσή Βροχή γράφει τουλάχιστον, ή αυτολογοκρίθηκε?)

lazinio said...

καλά μιλάμε έχω μείνει. σαν να μου έπεσε πιάνο στο κεφάλι

demetrat said...

αρ γιου τόκιν του μι;
δ

demetrat said...

patsiourini
Είδες , είδες, ζούν ,ζουν , οτι ζούν ανάμεσα μας;
Τέτοιο κακό δεν ήθελα να σου κάνω.
Αν είναι να σόρθει ο λιακόπουλος πακέτο κορίτσι μου,από δικό μου φταίξιμο.
Τι να κάνω η δόλια να εξιλεωθώ;
μήπως να σου στείλω καμμιά μαρμελάδα;
καμμιά χορτόπιττα;
δ.

leila said...

προφανως το παιδοβουβαλο ηταν καραμπουρτζοπαιδοβουβαλο..
εδω μιλαμε για μεγαλο κομπλεξ.. κατωτεροτητας.. γιατι ο τυπος οσα δεν ξερει τα απαξιώνει..
δυστυχώς υπάρχουν πολλλοί παρόμοιοι χαρακτηρες γυρω μας.. και το χειρότερο: ειμαστε αναγκασμένοι να τους ανεχόμαστε..
για τον "καιρο που γαρ εγγυς" δεν ξερω.. παντως ο τυπος αυτος ειναι επικινδυνος.. πλεον τον πιστευουν αντι να τον παιρνουν με τις ντομάτες..
δυστυχως στην εποχή μας αναδεικνυονται οι κουφιοι ανθρωποι χωρις παιδεια και περιεχόμενο..
αχ, βρε πατσιουρι..

Paranoia said...

μου θύμισε το "έχουμε ένα παιδί κι ένα κορίτσι" (δυστυχώς)

α ρε φιλενάδα
λέω να μην τα μπήξω πάλι
και κάνω άνω κάτω το σαλόνι σου με τη βλαμμένη

patsiouri said...

-Μαρία λεμονάτη: Τίποτα ιδιαίτρο δέν κρύβεται πίσω από την άρνηση Μαράκι...μόνο φόβος της κοπελιάς να μή χάσι το κελεπούρι!

-Sigmataf: Με το στόμα του δέν ξέρω γιατί ήταν και κοντόχοντρος, με το χεράκι σίγουρα και πολλάκις ημερησίως!

-Atron: Μαράθηκε η λουλουδιασμένη ιτιά...

-Κούλπα: Είναι το κίνημα του νεομικροστισμοφασισμού...δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, βοήθειά μας!

-Αύρα: Τί κατάλοιπα, γονιδιακή μνήμη λέγεται αυτό!!!

patsiouri said...

-Δήμητρα: Μόνο τη μίσησα????Αν την είχα τώρα μπροστά μου θα την έδερνα ευχαρίστως!

-lifewispers: Υπάρχουν μικρό μου και είναι και πάρα πολλοί...δυστυχώς...(το ανακαλύπτω όταν μπαίνω και σε ένα συγκεκριμένο λεωφορείο χωρίς ακουστικά....)

-Αν Λού: Τελικά έχω καταλήξει να πιστέυω πως έτσι θα είναι πάντα...ποτέ δέ θα λιγοστέψει η απέναντι όχθη!

-Νίκο έρχομαι σε λιγάκι να δώ! Θα στο αργήσω λίγο όμως!

-Vafman... έτσι ακριβώς...γιατί ρέ γαμώτο όμως???

patsiouri said...

-Μαράκι: Κάτι θα'ξεραν οι γονείς του που δέν του το πήρανε το πιάνο, αλλιώς σύμφωνα με το φίλο μου αντί να ήταν δικός σου θα ήταν δικός του Γιώργη, του Μπάμπη, του Σωρήρη.....
Βρε πές ένα ευχαριστώ στα πεθερικά σου απολίτιστη, που θές να βάλεις και το σατανά στο σπίτι σου!!

-Παν: Όχι με τοίχο, με τούβλα...

-Ανώνυμε: Καλά ΝΝΝΝΝΝτε!

-R2D2: Τί ακούς κι εσύ έρμο ρομποτάκι κάθε φορά που προσγειώνεσαι!

-zaphod: Όλοι πέφτουμε, εγώ απλά τους δίνω τη δέουσα σημασία!!!

patsiouri said...

-Νικόλας: Μπά, μήν το λές, ακόμη δέν έχουμε δεί τίποτα νομίζω!
Μήν το δούμε και στις παρέες μας καμιά μέρα και τρέχουμε!

-Αγγελε: Χα χα χα! Κι ότι ήθελα να πάρω ένα κεραμεικό που ισιώνει τα μαλλιά τέλεια! Λές να τον πάρω κανα τηλ. μήπως το φοβάται κι αυτό???

-Τσίρκο: Εγώ σου ξαναλέω, σκέψου το καλά! Πού ξέρεις σε ποιά ηλικία σου βγαίνουν τα κουσούρια...άιντε και ο Jessusslove είναι πάλι χάλια!

-Βλάχα: Καλά τα λές! Να προσέχουμε! Αν και νομίζω πως κάτι τέτοια φαίνονται από το πρώτο ραντεβού!

-Τρελλοφαντασμένη: Λές??? Εγώ πάλι δέ νομίζω να φάει πόδι...αν ήταν θα τον έστελνε πολύ πρίν το παιδί φαντάζομαι...

patsiouri said...

Moonchild: Καλωσήρθες! Τέλεια είναι τα αγοράκια που παίζουν πιάνο, είναι και μίας φίλης μου έτσι και έχει και τρελλό αυτί!

-crazytourists: Επίσης καλωσήρθες! Αραγε το παιδί του θα περάσει χειρότερα άν είναι αγόρι ή κορίτσι??? Ιδού η απορία!

-Αννα: Σ'αυτή την ιστορία πάντως σίγουρα ο μεγάλος βλάκας έχει αφομοιώσει πλήρως το μικρό...

-Νανάκε: Κάτι πληκτράδες που τα πήραν άσχημα πάντως μας ζήτησαν το τηλέφωνό του...κι εμείς είμαστε τόσο αθώοι...πού να φανταστούμε τί το θέλουν....

-Pd αγαπημένε...ένα θα σου πώ γιατί είμαι πολύ κουρασμένη αυτή τη στιγμή...όταν πάς-που θα πάς- σε παπά να εξομολογηθείς...πές του πως έχεις βοηθήσει να γίνει ο Λιακόπουλος λίιιιγο πιό πλούσιος...!
Όσο για τα βιβλία του Τζάκ, μου τα έχει χαρίσει ένας άλλος αγαπημένος φίλος...

patsiouri said...

-Λαζ: Εγω είχα μείνει σάν ξεκούρντιστο πιάνο...

-Δήμητρα: Μήν ξεσυνερίζεσαι το μικρό pd...είναι λίγο πειραγμένο το δολιο, αλλά τον αγαπάμε και κάνουμε υπομονή...

-Λέιλα: Ναί, όντως, η εποχή μας κάτι περίεργο έχει...μου φαίνεται ξεμείναμε από αμφισβήτηση και πάμε, πάνε βασικά, να τα ξαναδημιουργήσουν από την αρχή για να τα ξαναμφισβητήσουν οι γενιές που έρχονται!

-Παράνοια: Μήπως να του κατοχυρώσεις συνταγματικά το nickname σου????

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Περί Νεφελίμ ...δεν ήξευρα.. δεν ασχολούμαι...

Περί...Βουβαλίμ... μόλις έμαθα... Θεέ και Κύριε (που λένε)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ανεστης said...

Υπάρχουν απειρα τέτοια άβουλα πλάσματα που έχουν παραδοθεί άνευ όρων σε Βασίληδες και Μήτσους, που υποτάσσονται στη macho μαλακία χωρίς να ντρέπονται. Τις "τρώνε" κιόλας.
Τι να κάνει άμοιρος παπούς που έπεσε στην ανάγκη του; Πάλι καλά να λέει που τον αφήνει ακόμα να μένει στο σπίτι.

(Και μένουν άφωνοι οι bloggers που σιγά-σιγά ανακαλύπτουν την κοινωνία στην οποία "μεγαλώνουν")

m_stelios said...

Και εδώ είναι που φαντάζομαι τον εαυτό μου επάνω από ένα νοητό μπούλη στο σκηνικό που περιέγραψες με το πόδι μου πάνω στο κεφάλι του. Με σύγχυσε η ιστορία σου μεσημεριάτικα...

unlearn... said...

Όχι ρε γαμώτο....Και πάνω που πας να το ξεχάσεις έρχεται πιο δυνατά και σε χτυπάει...απο πόση μαλακία απαρτίζεται αυτός ο κόσμος???

Και αυτό το γλυκό περιποιημένο κορίτσι γιατί παντρεύτηκε αυτό τον τύπο??Πόση ανασφάλεια πια??

Και ο καημένος ο μπαμπάς της τι θα τραβάει...

απαπαπαπαααα....

George said...

Για άλλη μια φορά δεν έχω παρά να θαυμάσω το κείμενο σου.
Όσο για τον τύπο δεν με ξενίζει καθόλου. Ξέρεις πόσοι απο δαύτους κυκλοφορούν εκεί έξω;
Φοβάμαι οτι αυτοί που δεν είναι έτσι είναι απειροελάχιστοι και κάπου κρυμμένοι.

Skouliki said...

εχω εγω ενα καλο πιανο εδω ψηνεσαι?

Anonymous said...

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΕΣ Η ΓΣΕΕ μου «ΥΠΕΞΑΙΡΕΙ»ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ

KitsosMitsos said...

Στάχτη και burberry. Αυτό μόνο.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Μόλις γεννηθεί το μωρό, ο μαλακοπίτουρας θα αρχίσει να του αγοράζει σφαίρες και στα 15 του γενέθλια θα του πάρει καλάσνικοφ!

tiranoulis said...

diladi egw pou paizw mpouzouki ti eimai? transeksoual?

axxx kati malakes pou iparxoun kai distixws einai ANTRES!!!

marilia said...

:( κρίμα...

patsiouri said...

-Γλαρένια: Έτσι ακρίβώς, θεέ και κύριε..

-Ανέστη: Όπως είπα και πιό πάνω, ελπίζω να μήν αντιμετωπίσουμε μεγαλώνοντας (κι άλλο!) δυσάρεστες εκπλήξεις τέτοιου είδους και στις δικές μας συναναστροφές...

-Στέλιο: Πολύ υγιής αντίδραση, εύγε παιδί μου!

-Unlearn: Δέν το κόβω για ανασφάλεια, κυκλοφορούν άπειρες βιτσιόζες που τους γουστάρουν τους διαστημόβλαχους αυτούς. (καλό για μάς για να καθαρίζει η πιάτσα και να ξεμένουν περισσότεροι νορμάλ, χε χε!)

-George: Σ'ευχαριστώ πολύ! Ε όχι και απειροεάχιστοι ρε σύ, θα μου δημιουργήσεις τάσεις αυτοκτονίας!

patsiouri said...

-Σκουλήκι: Thanks ρε σύ, εγώ έχω ήδη πιάνο! Και δυστυχώς έχω καιρό ν'ασχοληθώ γαμώτο...

-Δημοσιογράφε: Ήρθα!

-kitsosmitsos: Και που'σαι ακόμα...

-Σκύλος: Φαντάσου ο μπέμπης όντως κάποτε να συνειδητοποιήσει πως είναι ομοφυλόφυλος...

-Τυρρανούλη: Εχω πέσει κάτω από τα γέλια!!!!!
Ε, δέν είναι μόνο άντρες!
Παίζουν και κάτι θειές που δέν το βουλώνουν το γαμημένο!

-Μαριλίτσα: Πολύ κρίμα...

Αναμοχλευτης said...

Tiranouli, μην ανησυχείς. Το μπουζούκι ανήκει στα ανδρισμού σημαντικά (εκ του σημαίνω) όργανα.
Τρανσέξουαλ θα ήσουνα αν έπαιζες κλαβενσέν, ενώ πάλι αν έπαιζες μπαγλαμαδάκι θα ήσουνα στον Κορυδαλλό.

Πατσιούρι, 300 Ε αποτιμήθηκε το πιάνο; Όσο ένα κουτί Cohibas των 25 ή δυο μπουκάλια σαμπάνια Veuve Cliquot! (συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ)

Μην κατηγορείς πάντως τον ημιβάρβαρο σύζυγο. Το είδους του πάντα υπήρχε και εκαλλιεργείτο από την μικροαστική κουλτούρα που ποτέ δεν έλλειψε από την ιστορία μας. Άρα μάλλον κατατάσεται στα παράπλευρα θύματα μιας παράξενης κοινωνικής αντίληψης που κατέληξε να γίνη παράδοση.

Την άρρωστη που τον λούστηκε να οικτίρης, που το νομιμοποιημένο πια ερωτικό της γούστο (πρόσεξες ότι αποφεύγω τη λέξη βίτσιο;) ωθεί τον πατέρα της στο μαρασμό με ταχύτητες τρελές ενώ την ίδια θα οδηγούσε σίγουρα σε αλλοίωση προσωπικότητας, αν είχε.

Κι όπως είπε κι An Lu πιό πάνω δυστυχώς αναπαράγουν το είδος τους. Η επίκληση για βοήθεια όμως είναι μάταιη. Αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Πάντα ήταν!.. (Είδες μήπως την ταινία "They are among us";)

Ιδιαίτερα για τον πατέρα της... «Το παιδί σου και το σκυλί σου όπως το μάθεις», λέγανε. Άρα τις έχει κι αυτός τις ευθυνάρες του, για να μην πω ότι είναι όλες δικές του. (Δεν πέρασε απαρατήρητη η λακωνική πλην σαφέστατη περιγραφή, όπως την έκανες, του λουκ του).


______________
Οι αρχαίοι πρόγονοι των Ελλήνων έδωσαν το όνομα Ειλείθυια στη θεότητα του τοκετού.
Ας ευχηθούμε μόνο να είναι περαστικά, τόσο ο τοκετός όσο και ο γάμος τους, για το καλό και των τριών τους.
Προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο το τι θ' απογίνουν κι αυτοί και το βλαστάρι τους, υπό τη προϋπόθεση ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να τρώω στη μάπα το είδος τους.

Lina said...

εγώ όμως αναρωτιέμαι....

μια κοπέλα με τέτοια παιδεία, και με τόσο γλυκό πρότυπο πατέρα, γιατί παντρεύτηκε έναν τέτοιο καράβλαχο;;;

trying escape the truth said...

Χωρίς υπερβολές το κείμενο σου με άφησε με μια απίστευτη πικρία χωρίς όμως να παάυει να είναι από τα καλύτερα σου. Οσο υπάρχουν άνθρωποι δυστυχώς θα υπάρχουν και τέτοιοι στενόμυαλοι ανεγκέφαλοι ..

ΣΠΙΘΑΣ said...

...Χατζηφωτίου;;
Δεν τον ξέρω! Εναν Χατζηππρα ..θυμάμαι..

demetrat said...

Patsiouri καλημέρα σου.
Είναι πολλές οι καλοαναθρεμμένες κοπέλλες που παίρνουν τέτοιους βαρβάτους .
Είναι το σύνδρομο του πρεπει να παντρευτώ .
Δε νομίζω πως αυτοί οι βρωμύλοι το παίζουν αλλιώς πριν παντρευτούν.
Ακριβώς αυτό που είναι το δείχνουν απ την αρχή.
Είναι τόσο της αντρίλας που δεν μπαίνουν στον κόπο να υποκριθούν κάτι αλλο
Ο τύπος του κλασίματος και του ρεψίματος.
Της κοπέλλας ήτανε το πρόβλημα που φοβήθηκε μη μείνει στο ράφι.
Χίλιες φορές κοπέλλα μου σε ράφι- λάκκαρισμένο τουρκουάζ έντονο κατα προτίμησι- την πιανάρα τα εξωτικά λουλούδια στο μπαλκόνι
και τον πατερούλη μαζί.
Χίλιες φορές,
και ποτέ μη σώσει και πολλαπλασιαστεί ο πληθυσμός της ελλάδας άμα είναι να επιβιώνουν τέτοια γονίδια .
Και τα συγκεκριμένα είναι και ανθεκτικά τα άτιμα.

δήμητρα.

industrialdaisies said...

Και Χατζιδάκι Πατσιουράκι: "Αυτός ο κόσμος δεν θ' αλλάξει ποτέ..."

Μα πού τους πετυχαίνεις όλους αυτούς τους μαλάκες; Είδες τελικά, όσο τα σκέφτεσαι τόσο σου σκάνε μπροστά σου. Ας μεγαλώσει τον γιο του ο λεβεντομαλάκας να τον κάνει βρωμερό ταρίφα που ξύνει τ' @ρχιδι@ του και ρεύεται να δούμε τι θα καταλάβει.

Κρίμα μόνο για τον παππού και τόσους άλλους εξευγενισμένους του είδους μας... Αυτοί, μάλλον, δεν έχουν άμυνα σε όλη αυτήν την καφρίλα που τους περιβάλλει.

patsiouri said...

Λυκάων: Την κακομοίρα δέν την οικτίρω καθόλου...όπως λέει και η Δήμητρα τέτοιοι τύποι δέν κρύβονται, κάνουν μπάμ απ'το χιλιόμετρο...άρα πρόβλημά της το τί θα επακολουθήσει!
Και για τον πατέρα συμφωνώ πως ίσως τις έχει κι αυτός τις ευθύνες του...(αν και ποιός ξέρει τί κλώσσα γυναίκα είχε πάρει κι αυτός που μπορεί να επηρέασε το κορίτσι τους...)

Το έρμο το μικρό λυπάμαι γιατί σε περίπτωση που βγεί νορμάλ τη γάμησε με τέτοιους γονείς...

Όσο για το περιβάλλον γύρω μας...με βρίσκεις χίλια τοις εκατό σύμφωνη...κάτι τέτοιοι καλά να'ναι οι άνθρωποι και όπου να'ναι, όμως μακριά μας!

-Λίνα νομίζω πως απάντησε η Δήμητρα επαρκώς. Έχω βέβαια να προσθέσω πως ίσως να ήταν πολύ-πολύ μικρή όταν παντρεύτηκε και ξέρεις, δέ μπορείς να δείς εύκολα τα "σημάδια" όταν είσαι και πιτσιρίκα και τρελά καψουρεμένη!
Ασε που μερικά απ'αυτά...χμ....ίσως στην αρχή φαίνονται λίγο γοητευτικά...(πχ. χαίρεσαι γιατί το μωρό σου πλακώθηκε για πάρτη σου αγνοώντας το γεγονός πως μπορεί να είναι γενικώς αρχιτραμπούκος...)

-Trying: Σ'ευχαριστώ! Και είπαμε, ας υπάρχουν αλλά μακριά μας!

-Σπίθας: Έναν τί???

-Δήμητρα: Δέν το συζητώ...γενικώς το βρίσκω ανυπόφορο να ζείς με κάποιον που δέν τον γουστάρεις τρελά! Η όλα η τίποτα χρυσά μου κορίτσια, ή ο τέλειος ή το ράφι!
Και ναι...πολλαπλασιάζονται με την ταχύτητα του φωτός!

industrialdaisies: Όλοι τους πετυχαίνουμε μπροστά μας αυτούς τους τύπους καθημερινά..απλά εγώ του έδωσα τη δέουσα σημασία!
Δέ μπορείς να κάνεις ΄τίποτα γι αυτό...μόνο να το απολαύσεις και να συλλογιστείς τα γεράματά σου...(εκεί θα σου κοπεί το γέλιο...)

Αναμοχλευτης said...

Επιτρέπω στον εαυτό μου μια ακόμα παρέμβαση, αυτή τη φορά προς τον συμπαθέστατο Σπίθα, ζητώντας εκ των προτέρων τη συγγνώμη του πολύ αγαπητού μου Πατσιουριού για την κατάχρηση του χώρου του.

Φίλε μου -έστω κι άγνωστε- Σπίθα, το είδος του Χατζηπαπάρα, όπως τον πρωτονόμασε ο καμποτίνος Χάρρυ Κλυνν, ο ογκόλιθος αυτός της... αντι-κουλτούρας, είναι ο αντίποδας της φτήνιας, της άκρως αντιδημοκρατικής αγένειας προς τον συμπολίτη μας, του καρακίτς και υφέρποντος φασισμού -όταν αυτός ο τελευταίος δεν γινόταν ενοχλητικά φωνακλάς μέσω Αυριανής και φερεφώνων της- που μς έφερε η λαϊκίστικη λαίλαπα του Παπανδρεϊκού πολιτικού ημίκοσμου και καλλιέργησε το είδος του περί ου ο λόγος στο θέμα μειξοβάρβαρου συζύγου.

Νομίζω, κατά συνέπεια, ότι ο χαρακτηρισμός «παπάρας» ανήκει σε άλλη κατηγορία πολιτών αυτής της χώρας, και μην πας μακριά... ένιοι εξ αυτών των παπαρέων μας κυβερνούν και ανήκουν σε κόμματα που καλύπτουν όλη την κοινοβουλευτική κλίμακα.

Τα γνωρίσματά τους; Η ακατάσχετη μωρολογία («Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», φωνασκεί ασύστολα βουλευτής του ΣυΡιζΑ, επωφελούμενος από την ασυλία και ταυτόχρονα τσεπώνοντας τη βουλευτική αποζημίωση) και η ώθηση του μέσου πολίτη στη φτήνεια και το ξεπούλημα των πάντων.

Να μπορούσαν μόνο να ζήσουν μια μέρα απ' τη ζωή του «Χατζηπαπάρα» σίγουρα τα παιδιά τους θα γινόταν κάτι χρησιμότερο στον κοινωνικό βίο από το μέσο ρέψουλα κι ερήμην του καταναλωτή -εμμέσως και δημουργού/καλλιεργητή- της σκουπιδοκουλτούρας που μας κατακλύζει.

Τουλάχιστον θα εξαφανιζόταν η παράδοση της αρπαχτής και του σαλταδορισμού, που 62 χρόνια μετά το τέλος της Κατοχής το είδος δεν λέει ακόμα να εκκλείψη.

Δεν χρειάζεται να σου πω τι ψηφίζω μεταξύ λούμπεν σκουπιδαριού και ποιότητας ζωής με γνώρισμα το σεβασμό στον δίπλα.

Φτάνει πια με την ηρωοποίηση των κάθε λογής λούζερ! Καιρός να ψαχτούμε λίγο μήπως μπορέσουμε κάποια στιγμή να καλυτερεύσουμε, έστω και στο ελάχιστο, το χάλι που μας περιτριγυρίζει.


___________
Το ερέθισμά μου να σου απευθύνω αυτά τα λόγια εκκινεί από το γεγονός ότι είδα πως στο μπλόγκ σου μνημονεύεις Κίπλιν.
Ελπίζω μόνο να μη σε θύμωσα πολύ.

Anonymous said...

KAI PIANO? KAI SEFERH? E, MA PIA! TI EPIPEDO AGAPH!!! TI KOULTOURA!!! TESPA. PAO NA AKUSO KYLIE MINOGUE NA SYNEL8W.

tzonakos said...

Exω διαβάσε ιαυτη την ιστορία εδω και μέρες και έδωσα το λινκ σε άλλους να το διαβασουν, να δούν τι κόσμος κυκλοφορεί γύρω μας και μετέχει κι εκείνος στην κοινωνία και μάλιστα ισότιμα !
Μια ψήφος αυτός, μια εγω, μια εσυ.
Μα με τέτοιο μυαλό, πώς να μην σκεφτώ οτι του αξίζει να πάθει αυτο ακριβώς που φοβάται ;
Αραγε αν κάνει κορίτσι μετά, θα επιτρέψει την παρουσία ενός πιάνου πχ στο σπίτι ; τι ; Οχι ;
Α, ναι, μήπως παρασυρθεί και το αγόρι και πατήσει κανα πληκτρο και ....
Αϊντεεε, καλημερα Πατσιούρι μου :)

patsiouri said...

-Λυκάων: Πετάγομαι στο Σπίθα να δώ άν τα είπατε!

-Keim: ΚΑΙ γαλλικά ΚΑΙ μπαλέττο!

-Τζονάκο:Ρε σύ, κι εμένα με λένε φασιστρια, να'σαι καλά Ιωάννη Χρυσόστομε που θα'χει το κέθε μόγγολο τα ίδια δικαιώματα με μάς! Να μήν έχει ούτε άποψη!

Σπιτόγατος said...

Σου έχω πει ότι τρελαίνομαι να διαβάζω βιβλία για το μεσαίωνα; Επιτέλους! Τέλος το διάβασμα! Τώρα live δίπλα από την πόρτα μας!!!

Εμπρός πίσω! (που έλεγε κι ο τηλεοπτικός Πόποτας!)

Πάντως, προσωπικά, επειδή είμαι και εκ φύσεως αισιόδοξος, ξεράθηκα στο γέλιο με τους πρωτόγονους που συναντήσατε...

Marina said...

Ντρέπομαι που διάβασα τέτοιο ξεφτίλισμα. Και ο παπούς γιατί δεν πατάει πόδι? Φτάνει που η κόρη του παντρεύτηκε έναν homo neadertalius, μα να του πουλήσουν και το αγαπημένο του μουσικό όργανο..
χάλια.
Το πήρε τελικά το πιάνο ο φίλος σου?

patsiouri said...

Ο φίλος μου το πήρε και το χαίρεται! Ο παππούς προφανώς δέν ήθελε να στενοχωρήσει τη μοσχαναθρεμμένη του...
Εγώ που είμαι κι από τη Λακωνία θα την είχα πετάξει στον Καιάδα!
Και ειλικρινά θέλω το παιδί του κάποτε να εξελιχτεί σ'έναν ευτυχέστατο γκέι!