Thursday, May 1, 2008

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΤΡΩΜΟΣ!




Στο χωριό μου δεν πιάνουν κινητά! Η μάλλον πιάνουν κάποια. Της Cosmote μόνο. Η οποία έφτυσε αίμα να τη στήσει την κεραία γιατί κάθε τρείς και πέντε την ανακάλυπταν οι χωριανοί και την ξήλωναν! «Δε θέλουμε να πάθουμε καρκίνο και τι να το κάνουμε το κινητό, δήλωναν. Μια χούφτα άνθρωποι είμαστε, σταθερό έχουμε και ότι χρειαστεί φωνάζουμε ο ένας τον άλλον». Σωστά. Πριν μερικά χρόνια δεν είχαν ούτε ΟΤΕ σε κάθε σπίτι ξεχωριστά. Υπήρχε το τηλεφωνείο. Το κρατούσαν δύο συμπαθέστατες αδερφές γεροντοκόρες και εσύ περίμενες υπομονετικά στην ουρά και τηλεφωνούσες με μετρητή. Ούτως η άλλως και μισή ώρα να μιλούσες στην Αθήνα τότε χρεωνόταν όσο μία τσιχλα! Το κακό είναι πως ο κέρβερος (πάντα η μία από τις δίδυμες) καιροφυλακτούσε δίπλα σου ακούγοντας την παραμικρή σου κουβέντα! Αμ πως νομίζετε το πήρα το Sorbonne και το Proficiency, με τα ιδιαίτερα ή με το διάβασμα?? Φυσικά με τις άπειρες ώρες που μιλούσα με τις φίλες μου στο τηλεφωνείο κατά τη διάρκεια των δίμηνων διακοπών μου στο βουνό όπου για να μην καταλαβαίνουν οι καρακουτσομπόλες νυφίτσες αναγκαστικά αναλύαμε τα γκομενικά μας κυρίως στα αγγλικά ή τα γαλλικά. Οι θείτσες πρέπει να νόμιζαν πως πάει, οι Αθηναίοι έχουν λαλήσει και χορεύουν (πάλι) στους ρυθμούς της Βαβέλ! Στο θέμα μας όμως…

Τελικά η εταιρεία την έστησε την κεραία και παραδόξως έχει μείνει στη θέση της, οπότε τα Cosmote λειτουργούν κανονικά. Προσωπικά και ένα μήνα να έμενα στο χωριό, ποτέ δε με πείραξε το γεγονός πως δεν είχα κινητό. Συνήθεια είναι και μάλιστα γουστάριζα τρελά! Την πρώτη φορά που άκουσα ήχο από μήνυμα πάγωσα. Πρώτα τσαντίστηκα και μετά κατάλαβα τι άκουσα. Πιο φυσικό θα μου φαινόταν να προσγειωθεί διαστημόπλοιο καταμεσής στην πλατεία του χωριού παρά αυτό. Ξενερώσαμε ομαδικώς. Αργότερα αρκετοί συγχωριανοί άλλαξαν επίτηδες εταιρεία ώστε να πιάνει και το δικό τους κινητό μαζί με των επισκεπτών και η απόλυτη ησυχία γύρω από το γέρικο πλάτανο της πλατείας αντικαταστάθηκε από φρικιαστικά ουρλιαχτά των νεόπλουτων επισκεπτών του στυλ «Πούλα-πούλα» ή «Μαλάκα, στείλε μου μετρητά όπου και όποτε μπορείς, δεν τη δέχονται πουθενά τη Βίζα στο κατσικοχώρι» (δυστυχώς η πιθανότητα να τη βάλει στον κώλο του και να φύγει δεν του έχει περάσει ακόμη από το μυαλό και συνεχίζει να επισκέπτεται το κατσικοχώρι γιατί αγαπάει τη φύση…είμαστε πλέον και σσ…σούπερ θέρετρο βλέπεις!)

Η ατάκα των ημερών όμως ήταν η εξής: Μαζεμένοι γύρω από το τζάκι με τα επιτραπέζιά μας μέσα σ’έναν πανέμορφο παραδοσιακό ξενώνα, κατασκοπεύουμε μια παρέα νεόπλουτων με τα παιδάκια τους που έχουν καταφτάσει ομαδικώς με τα τζίπ για να αποτείνουν φόρο τιμής στη φύση. Το βράδυ λοιπόν οι άντρες της παρέας στήνουν έναν τεράστιο προτζέκτορα που έχουν κουβαλήσει από την Αθήνα προκειμένου να μας δείξουν τις (πάνω από 200…) φωτογραφίες που τράβηξαν στην πρωινή τους εξόρμηση με τα τζίπ. Ο απόλυτος ύπνος…( δεν έχω τίποτα με τη φύση όταν την αντικρίζω αυτοπροσώπως αλλά καλύτερα να με μαστιγώσεις παρά να με βάλεις να δω τόσες φωτογραφίες, ειλικρινά προτιμώ τα βαφτίσια…) Κάποια στιγμή μου τράβηξε την προσοχή μια φωτογραφία. Το παιδάκι μίας από τις οικογένειες έτρεχε ξυπόλητο σε ένα λιβάδι με παπαρούνες και χαμομήλια, ήταν σούρουπο και αυτό κρατούσε μια αγκαλιά λουλούδια χοροπηδούσε όλο χαρά πηγαίνοντας να τα δώσει (φαντάζομαι) στη μαμά του. Μου θύμισε φωτογραφία από το Βιετνάμ, το παιδάκι ήταν μαυριδερό, τα χρώματα της φύσης εκπληκτικά και η έκφρασή του όλα τα λεφτά! Στο φόντο πίσω στα λιβάδια, διακρινόταν το (μπλέ) τζίπ της οικογένειας. Κι εκεί που με την εμφάνιση της φωτογραφίας κοιταζόμαστε όλοι λέγοντας ο ένας στον άλλον ψιθυριστά «Γαμώ???», ξαφνικά μέσα στην ησυχία ακούγεται η τσιριχτή φωνή της μαμάς του μικρού που έκραζε στο σύζυγό της «Είδες αγάπη μου??? Πράσινο έπρεπε να το πάρουμε τελικά το αμάξι! Λύσσαξες μωρό μου, λύσσαξες!!!»

Το τι γέλιο έπεσε δεν περιγράφεται! Την επομένη μάλιστα πήγα και βόλτα με το συγκεκριμένο παιδάκι στο βουνό προκειμένου να βρούμε να του δείξω μια χελώνα γιατί δεν είχε δεί ποτέ! Αισθάνομαι όμως περίεργα με το πώς άλλαξε ο τόπος μου μέσα σε τόσο λίγο καιρό! Όπου πέφτει χρήμα γίνονται θαύματα θα μου πεις και δίκιο θα’χεις, αλλά ακόμη δεν ξέρω αν προτιμώ αυτή τη βαβούρα, τα τζιπ, τα μαγαζιά, τους χρηματιστές, τους διαφημιστές, τους φίλους που πιάσανε λεφτά στα χέρια τους και τον κόσμο που (πλέον) θα συναντήσεις οποτεδήποτε πεταχτείς μια βόλτα…από εκείνη τη γνωστή, παλιά, άγρια ερημιά που κάποτε σου προκαλούσε τάσεις αυτοκτονίας αλλά υπήρχαν ώρες που σ’έκανε να αισθάνεσαι ο βασιλιάς του κόσμου και τίποτα λιγότερο!

74 comments:

Meropi said...

Τελικά βρήκατε χελώνα και του έδειξες του παιδιού ή το είχαν σκάσει από το χωριό, λόγω κοσμοσυρροής;;
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Πατσιούρι μου

Skouliki said...

αντε παλι περασες σαν βασιλισσα ..

καλο μηνα και τσακο και ενα φιλι

An-Lu said...

Τουλάχιστον ξεκουράστηκες από τα βόδια ;-)

mamma said...

Πόσο χαίρομαι που πήγες στο χωρίο! Μακάρι να μπορούσα να πάω κι εγώ, του χρόνου ίσως:)

ΥΓ. Είδες αγάπη μου γιατί δεν παντρεύομαι;

Laplace said...

πολυ καλα περασες απο οτι διαβάζω..χρονια πολλα, χριστος ανεστη!

Artanis said...

Καλά, πού είναι το χωριό σου; Αυτό με την λεγόμενη ανάπτυξη ενός τόπου που ισοδυναμεί με το τουριστικό ξεπούλημα, δεν το κατάλαβα ποτέ:
Γιατί πρέπει να μαγαριστούν όλα, από τους καρα-άσχετους, με αντάλλαγμα τα λεφτά τους που σε λίγο καιρό θα έχουν ισοπεδώσει και τον ελάχιστο χαρακτήρα μιας περιοχής, παραμένει ακατανόητο για μένα...Πρεπει πάντως να το σκέφτηκαν κάποιοι πολύ σαδιστές άνθρωποι...

rain said...

Φοβερή περιγραφή πατσιουράκι και ακριβής απόδοση της πανταχου τουριστικής περιφέρειας πραγματικότητας! Τώρα εμένα τουτος ο πλάτανος οικείος μου ακούγεται..μη το ψάξω άλλο..
Αντίστοιχα με το χρωματάκι του τζιπ ο δικός μου φούσκωνε από καμάρι κάθε φορά που έβλεπε πως το φοβερό πρασινάκι (αλήθεια πολύ ωραίο) του αυτοκινήτου μας ταίριαζε τόσο με τη φύση!!! Θα'χε τα δίκια της η κυρία.
Φιλάκια στα μουτράκια

ZouZouna said...

Ευτυχισμένο χωριό ! εκπληκτική η περιγραφή σου ! καλώς ήρθες πίσω πάντως στον πολιτισμό.
Καλό μήνα και να είναι ο καλύτερος. Φιλιά κερασένια και λουλουδιασμένα

Princess said...

Βρε δε λες που εχεις και χωριο, κι ας το ανακαλύψανε οι τζιπάτοι; Που το μονο "χωριο" που μπορώ να υιοθετήσω ειναι κεινο του άντρα μου, που μέχρι κι ο στρατός το εγκατέλειψε εσχάτως, συνορα Αλβανία, λιγο πιο δω για να μη το θυμούνται καθε Πασχα σαν κατι αλλα, λιγο πιο κει για να μην υπάρχει άνθρωπος ζωντανός; Αχ... αμα μας λειψει κατι μονάχα το εκτιμάμε!!!

Anonymous said...

μ'αρεσει που σε ρωταγα πως τα περασες στο μπλογκ μου!!!μουαχαχαχαχα!μια χαρα τα περασες ρε! και τους τζιπατους και τον προτζεκτορα, και ολα τ ακομπφορ!πως δε φερανε και πλειστεισιον και λαπτοπ και να ψαχνανε και γουαιρλες δικτυο δε λες!!!
χαχαχαχα
καλο μηνα!!

Zaphod said...

Μάλιστα....

Και εγώ που πέρασα από το χωριό σου για μάσα ένα μεσημεράκι και περιμενα 18 τηλέφωνα τι έπρεπε να κάνω ακριβώς;



Υ.Γ. Όμορφο χωριό πάντως...και παραλίγο να καεί και όμορφα ρε γμτ...είδα τα καμένα και ψιλοτρόμαξα!

aa-duck said...

Τελικά συνεχίζει να υπάρχει εκείνο το μικρό γαλατικό χωριό που ακόμη αντιστέκεται; :D Μου φαίνεται πως είναι το δικό σου και να μην ανησυχείς καθόλου!

Εξαιρετική περιγραφή, λέ με!
:D

ΣΠΙΘΑΣ said...

Βιώνεις τις αντιθέσεις και ..παθαίνεις!
Αυτή η εναλλαγή των εικόνων, η έντονη...
πόσα ερωτήματα, προβληματισμούς, φέρνει-))
Όμορφες ανάσες, ανθρώπινες και αναγκαίες.
!!!!

Χρόνια πολλά και καλό μήνα...

mmexer said...

Μια χαρά σε βρίσκω....
Αντε καλή προσαρμογή στον πολιτισμό της τρέλας!! :)

Χρόνια πολλά και Καλό μήνα και ότι άλλο έχω ξεχάσει χαχαχα

lazinio said...

Ekei pou eisai vasilias tou kosmou shma exei?

faraona said...

Τι ωραια που τα λες!Τι ωραια που τα λες!

Οι αμφιβολιες σου στο τελος για το τι προτιμας με σακατεψαν αλλα δεν βαριεσαι ..ολα μεσα στο προγραμμα ειναι.
καλο μηνα.

xaos said...

Κάτι μου θύμισε το χωριό σου μήπως το δικό μου?Γιατί έτσι ακριβώς συμβαίνει.

manetarius said...

Πες τα χρυσόστομη!!
Έχει γεμίσει ο κόσμος τζίπ με νεόπλουτο περιεχόμενο και κινητά τελευταίας τεχνολογίας με ρινγκτόουνς...από τη φύση!!!
Τράβα καημένε στη φύση ν' ακούσεις τα πουλάκια, που τα βάζεις κομπιουτεράιζντ (μα πως το μιλάω το αγγλικό όμως ε;) στο κινητό σου...Αααααάιντε μπράβο!
Πάντως αυτό το τελευταίο δίλλημα...το έχω κι εγώ, παρόλη τη γκρίνια μου!

Φιλιαααά!

geokalp said...

με αυτή σου την απορία θα μείνω κι εγώ!
καλό μήνα!!

unlearn... said...

Σε καταλαβαίνω.Το έχω νιώσει κι εγώ.
Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα αλλάζει ενας τόπος όταν πέφτει το χρήμα.
Τρομακτική η δύναμη του χρήματος.Αλλάζει τους ανθρώπους.Παραμόρφωση.

Εγώ σίγουρα πάντως προτιμώ την προ
τζιπ και κινητών εποχή.
Όταν άρχισα μάλιστα να διαβάζω για το χωριό σου που ξηλώναν τις κεραίες λεω να εκεί θα παω!
Μετά μου το χάλασες όμως...
Πρόλαυτα ακούγεται ωραίο μέρος το χωριό σου....κατά που πέφτει?

Καλό μήνα πατσιουρίνι!
Φιλια*

patsiouri said...

-Μερόπη:
Τελικά όχι, δε βρήκαμε χελώνα, του έδειξα όμως κατσίκα! Ούτε από αυτό είχε δεί! Καλό μήνα!!!

-Σκουλήκι:
Εσύ πως πέρασες σκουληκάκι μου??? Αν και κάτι πήρε το μάτι μου!!

-Αν Λου:΅
Ω ναί, ξεκουράστηκα, όχι πως εκεί δεν είχε αλλά τουλάχιστον δεν ήταν σε περιβάλλον εργασίας που δε μπορείς και να τ'αποφύγεις!!

-Mamma:
Ε, μην υπερβάλλουμε, δεν είναι όλοι οι παντρεμμένοι έτσι! Αλλιώς θα είχα αυτοκτονήσει με τόση μαλακία γύρω μου! Να πηγαίνεις στο χωριουδάκι σου καλό μου, να πηγαίνεις, φιλιά στο μουτρόνι!

-Laplace:
Χρόνια πολλά και σε σένα!! Ωραίο το ποστάκι που διάβασα χτές, δυνατό...

patsiouri said...

-Artanis:
Η αλήθεια είναι πως παρ'όλο που μου τη σπάει και μένα, δεν κατηγορώ τους ντόπιους που υπέκυψαν. Εμάς ωραία μας φαινόντουσαν όλα καλά και γραφικά, αλλά εκείνοι ήταν πάμφτωχοι, οι επιχειρησούλες τους φυτοζωούσαν και ζούσαν μέσα στην ερημιά περιμένοντας κανα τριήμερο ή τις γιορτές να δουν έναν άνθρωπο να ανοιξει το μάτι τους. Τώρα βλέπουν κόσμο, είναι καλύτερα τα οικονομικά τους, τα παιδιά τους ίσως δούν ένα καλύτερο μέλλον...και έχουν παρέα. Δε μπορώ και να τους κατηγορήσω εκ του ασφαλούς...

-Rain:
Χα χα, πρασινάκι κι εσείς??? Να σου πώ, ο πλάτανος είναι σήμα κατατεθέν αν είσαι από χωρό, γι αυτό σε όλους θυμίζει κάτι!

-Γλυκοκερασοζουζούνα:
Πολιτισμό το λες εσύ αυτό????? Έχω ξενερώσει τη ζωή μου!!! (Πάντα παθαίνω μία μίνι κατάθλιψη μετά τις διακοπές, μη δίνεις σημασία!)
Καλό μήνα και σε σένα που σου ταιριάζει κιόλας!!

-Princess:
Α, κι εγώ το εκτιμώ δεόντως! Δε θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς την καταγωγή μου! Και είμαι διπλά τυχερή γιατί έχω και χωριό, που είναι μόνο παραθεριστικό, αλλά μεγάλωσα και στην κοντινή πόλη που είναι μια χαρούλα και όταν θέλουμε πολυκοσμία αράζουμε εκεί αντί για το χωριό! Πάντως το δικό μου το χωριό το έχουν "υιοθετήσει" πολλοί που δεν έχουν καμία σχέση με τα έρη αυτά και μάλιστα έχουν αγοράσει και σπίτια και τα παιδιά τους θεωρούνται πλέον αυτόχθονες, για σκεφτείτε το!

-Lifewispers:
Θα καραφλιάσεις ενδεχομένως αλλά ΕΧΟΥΜΕ wireless!!! Έχει κάνει εγκατάσταση ο κεντρικός ξενώνας και αν βάλεις μια ειδική κάρτα το λάπτοπ πιάνει παντού και ας μην πιάνει το κινητό!!

patsiouri said...

-Ζaphod:
Όπως εξήγησα και στη διδα lifewispers από πάνω διαθέτουμε wireless!!! Άρα μπορεί να σου στέλνουν mails αν επείγεσαι τόσο να μιλήσεις με την επιχείρηση που διευθύνεις, μπου χα χα!!!
Τα καμένα είναι όντως φιάσκο. Ευτυχώς έχει αρχίσει να φυτρώνει αυτό το φούξια φυτό που δεν ξέρω πως το λένε παντού και σπάει η μαυρίλα...

aaduck:
Ε όχι και αντιστέκεται! Μόνο στα κινητά, στα υπόλοιπα όλοι μέσα είναι! Πως πέρασες εσύ??? Καλό μήνα!

-Σπίθας:
Χρόνια πολλά και καλό μήνα και σε σένα!! Και περιμένουμε πόστ και για το δικό σου το χωριό!

-Mmmexer:
Ξέχασα να πω πως δεν έχω δει καθόλου μα καθόλου μα καθόλου τηλεόραση!!! έρχομαι! Καλό μήνα!

-Lazinio:
Είπαμε όχι, αλλά παίζει wireless...

patsiouri said...

-Φαραονα:
Ναί μωρέ, γιατί αν το δείς και από την άλλη πλευρά, κοίτα την απάντησή μου στην Artanis, δε μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν...θα σου πούν "Μιλάς κι εσύ που πατάς τρεις φορές το χρόνο" και θα'χουν και δίκιο...
Καλό μήνα!

-Χελώνα:
Είπαμε, πλάτανος και δεκαπέντε σπίτια να υπάρχουν όλα χωριά είναι!! Καλό μήνα!!
Καλέ, πού ήσουν και σ'έψαχνε το πιτσιρίκι???

-Mane-tarius:
"τζίπ με νεόπλουτο περιεχόμενο και κινητά τελευταίας τεχνολογίας με ρινγκτόουνς...από τη φύση!!!"

Και να το'βλεπα αραιά και πού στο χωριό το φαινόμενο δε με πείραζε αλλά η Αθήνα κι αν έχει γεμίσει απ'αυτούς τους καράβλαχους με τα τζίπ και το θράσσος σ'όλο του το μεγαλείο! Δεν είναι σωστό αλλά από μέσα μου καμιά φορά όταν βλέπω έναν τέτοιο ηλίθιο να πετάει ΟΛΟΚΛΗΡΗ σακούλα με αποφάγια Έβερεστ έξω από το τζίπ επί της Βασσιλίσης Σοφίας φερ'ειπείν, εύχομαι να μή σώσει και το αποπληρώσει το δάνειο και να του το κατασχέσουν!

-Geokalp:
Καλό μήνα και καλή συνέχεια στις έρευνες!!

-Unlearn:
Κατά την Τρίπολη κάπου πέφτει. Όσο για τα παλιά, χμ...εγώ από τη μία σκέφτομαι πως κι εγώ τα προτιμώ, από την άλλη τώρα που τρέχουμε με τις δουλειές και δεν είμαστε πια φοιτητές οπότε ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος...δεν ξέρω κατα πόσο θα τον θυσίαζα για να πάώ έστω και τρείς μέρες σε ένα μέρος με 5 γέρους και 200 αρκούδες...ακούγεται σκληρό αλλά είναι ένα θέμα...
Χρόνια πολλά!@!!

NY ANNA said...

Αν σ'είχα μπροστά μου αυτήν τη στιγμή, θα είχα γεμίσει την υπέροχη φάτσα σου με αμέτρητα ρουφηχτά φιλιά (καλά, μην τρελαίνεσαι, όχι σαν αυτά στο delivery boy - χαχ!) Έτσι ρουφηχτό διάβασα κι όλο το κομμάτι ρε παλιομουτράκλα κι έκανα εικόνες και τις κόλλησα με παρόμοιες δικές μου. Τελικά, δεν συμβαίνει μόνο σε μένα να τρακάρω πάνω σε τιαύτους νεόπλουτους έτσι; Τα ύστερα του κόσμου λέμε... Τελικά θα μπορούσαμε να γράψουμε ατέλειωτες τέτοιες ιστορίες ε; Ατέλειωτες λέμε. Πάμε "κόντρα", τι λες; Με την καλή έννοια. Θα κλάψουμε από τα γέλια λέμε. Ή θα πνιγούμε στον κλαυσίγελω. Σ' αγαπάω φάτσα. Και καλό μήνα. Με ρέγουλα το... μαγιόξυλο (ΠΑλιοχαρακτήρας, με ξέρεις! Χαχ)

K-Top said...

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποδέχεσαι την πρόοδο με ένα χαμόγελο. Όπως οι παλιοί θυμούνται την παλιά Αθήνα έτσι και εμείς θα θυμόμαστε το χωριό όπως ήταν παλιά.

Στην τελική δεν νομίζω ότι αλλάζει και τόσο.. νταξ, έχει κινητά τηλέφωνα πλέον αλλά δεν έχει γίνει και ζούγκλα με κορναρίσματα κλπ και ούτε θα γίνει λόγω χαμηλού πληθισμού.

Αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει ζωή εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, πρέπει να διασφαλίζουμε κάποια πράγματα τα οποία θεωρούνται απαραίτητα από τον σημερινό άνθρωπο (καλώς ή κακώς). Και τα χωριά στην προηγούμενη κατάσταση που ανέφερες εξυπηρετούν μόνο τους νεόπλουτους που όπως λες "θέλουν να ξεφύογυν" σε βάρος όμως των ντόπιων και της ποιότητας ζωής τους.

Και εμένα μου κάθεται κάπως η εικόνα του παππού με το κινητό στο γάιδαρο και του παιδιού στο χωριό που παίζει playstation, αλλά κατά βάθος χαίρομαι γιατί τουλάχιστον έχουν την επιλογή να είναι σαν τους ανθρώπους της πόλης και όχι να αισθάνονται κόμπλεξ απέναντί τους επειδή δεν μπορούνε να έχουν τα ίδια μέσα (κινητά, τζιπ κλπ). Το κατά πόσο ίδιοι γίνονται είναι μετά θέμα επιλογής τους...

Ιφιγένεια said...

Γι' αυτό εγώ δεν έχω χωριό !
Καλό μήνα !

marilia said...

Καλό μήνα, πατσιουράκι!

σνουποφιλάκι

Σοφία said...

Ε μα καλά, κι αυτοί πού πήγαιναν μέσα στις εξοχές με μπλε αυτοκίνητο; Τσκ τσκ τσκ!

-keimgreek- said...

Ε, δεν ξέρω αν είναι καλύτερα τα βαφτίσια. Αλλά κι εμένα το χωριό μου έχει αλλάξει άρδην. Βέβαια αυτό συνέβη σε μεγαλύτερο χρονικό οριζόντα απ' ότι στο δικό σου. Σήμερα είναι μια άσχημη απομίμηση πόλης, τσιμεντοποιημένο και με τα όλα του. Τους σιχαίνομαι σου λέω. Και αυτοί με τα τζιπ χτίζουν τριώροφα και προεκτάσεις. Προχθές βέβαια έμαθα για μια γειτόνισσα ότι δεν έχουν πληρώσει εδώ και τρεις μήνες τις δόσεις του τζιπ και μάλλον θα τους το πάρουν πίσω. Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα.

Artanis said...

Τα ζητήματα αυτά είναι λεπτά, και συνήθως η ισορποπία χάνεται από το 1ο κιόλας ευρώ...Κι εκέινοι μόνοι τους είναι τον περισσότερο καιρό, το χωριό σου θα γεμίζει από ξένους, μόνον όταν θα πηγαίνεις κι εσύ, εκτός κι αν αποφασίσεις να τους επισκεφτείς κάποια εποχή, εκτός τουριστικού ενδιαφέροντος...Αυτός είναι ο γενικός κανόνας, και δυστυχώς ισχύει πάντα...Οπότε, να έισαι προετοιμασμένη από 'δώ και πέρα, να βλέπεις αυτούς τους τζιπάτους νεόπλουτους, μπροστά σου, με ότι συνεπάγεται αυτό, για το τοπίο, το χωριό, τα νεύρα σου και για τους ντόπιους, που σιγουρα θα χάσουν πολλά περισσότερα και θα κερδίσουν σαφώς λιγότερα, απ' ότι επειθυμούσαν...
Τα τελευταία 15 χρόνια πάμε σε ένα χωριουδάκι της Ηπείρου για διακοπές, αγοράσαμε ακόμα και χτήμα, με την ελπίδα κάποτε να μπορέσουμε να πάμε να μείνουμε εκεί, αλλά σε πληροφορώ, παρά την συνεχώς αυξανόμενη δημοφιλία του τόπου, η ανάπτυξη περιορίζεται σε μερικά κακάσχημα καινούρια κτίσματα των νεόπλουτων εποικιστών της υπαίθρου, τα σκόρπια σκουπίδια ακόμα και μέσα στο παρθένο δάσος, και στις τρελές τιμές σε οτιδήποτε, σε σημέιο να ανταγωνίζονται το Κολωνάκι και το Θησείο...Το μόνο καλό είναι οτι έφτασε ο illy στα Τζουμέρκα, και οι τρυφηλοτραφείς πανταχού τζιποτουρίστες, πίνουν εσπρεσσάκι, στην πλατεία, αντί για ελληνικό και φραπεδιά...Έ, και;

Anonymous said...

Πριν χρόνια Πατσιουράκι ανέβηκα στο χωριό μου(1700 υψόμετρο με καταρράχτες)και μόλις είδα ταμπέλες του κράτους(κάτι για ελληνικό τουρισμό,εξέλιξη και άλλες τέτοιες πίπες έλεγε η ταμπέλα)με έλουσε κρύος ιδρώτας.Όπου πάει ο "πολιτισμός" χάνεται η μαγεία της εκδρομής αλλά και της μοναχικής εξερεύνησης.Συν του ότι κόβωνται δέντρα για να χτιστεί ο "πολιτισμός".

Μια χαρά είναι λοιπόν χωρίς κεραίες και χωρίς τζιπ(αλήθεια γιατί τέτοια μανία με αυτά τα αμάξια;;;).

Και μια μικρή ιστορία.Ένας γνωστός βλέπει έξω από το σπίτι του μία τύπισσα να κοιτάει έναν κάδο με σκουπίδια.Ο κάδος ήταν βρώμικος αλλά άδειος.Η τύπισσα λοιπόν μπαίνει στο τζίπ από όπου είχε βγει και πετάει τα σκουπίδια έξω από τον κάδο(γιατί φαντάζομαι σιχαινότανε).Ο γνωστός της σφύριξε με τα δάχτυλα.Εκείνη άκουσε και σταμάτησε.Τον κοιτάει και εκείνος της λέει:"Τί κοιτάς τον κάδο;Πέσε μέσα να ησυχάσουμε.Πέσε μέσα να ξεβρωμίσει ο τόπος."

Η τύπισσα με το τζίπ του έκανε κωλοδάχτυλο και έφυγε μαρσάροντας.

Καλημέρες...

Blonde said...

Εκσυγχρονίστηκε το χωριό βλέπω!!! Έτσι είναι, αφού τα λεφτά αλλάζουν τον άνθρωπο, φαντάσου τί κάνουν σε ένα τόπο με τέτοιους ανθρώπους. Όμως μην ανησυχείς, τα χωριά θα είναι πάντα χωριά. Θα μυρίζει φρέσκο ψωμί, λάδι, φέτα, ελιά, τα λουλούδια...Έχω καιρό να πάω στο χωριό τελικά! Φιλάκια.

Aντώνης said...

Πρέπει να είναι όντως τραγελαφικό όταν η πόλη επισκέπτεται το χωριό. Καλό μήνα... άνευ τζιπ στο φόντο!

ΠΡΟΒΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΡΝΙ said...

Όλο το κείμενο ήταν ωραίο αλλά θα σταθώ σε κάτι άσχετο. "Ειλικρινά προτιμώ τα βαφτίσια"... Χι-χι. Παρ' ότι λες ψέματα (δεν υπάρχει άνθρωπος που να προτιμά τα βαφτίσια) γέλασα πολύ.

Aggelos Spyrou said...

Έμεινα με απορίες!

1. Από που είσαι;
2. Βρήκατε χελώνα;
3. Φωτογραφίες εσύ τράβηξες; Αν ναι, τους τις έδειξες;
4. Αν σε καλέσω στα βαφτίσια του μπέμπουρα, δεν θα έρθεις;

Και μια διαπίστωση:

Ποτέ κανείς δεν θα μπορέσει να πληγώσει την ερημιά των τόπων που αγαπήσαμε. Κανείς δεν μπορεί να δει με τα δικά μας μάτια τα μέρη που μας έκαναν να νιώσουμε βασιλιάδες.

Απλά θα ακούμε καμιά αστεία φωνή παραπάνω να βγαίνει από πράσινα, κόκκινα και μπλε τζιπ.

? said...

μήπως περιγράφεις το δικό μου χωριό??? κ σε μένα το ίδιο

Anonymous said...

μωρή κωλόφαρδη!!
(χαϊδευτικά το μωρή βεβαίως βεβαίως)

1 ΜΗΝΑ;;

πωωωωωωωωωωωω

ζηλεύωωωωωωωωωωωω

!!!

:*

marianaonice said...

Έτσι είναι φίλη μου. Σιγά-σιγά όλα τα αλλοτριώνει το χρήμα και ο "πολιτισμός". Και πώς να διαφυλάξεις από αυτή την αλλοτρίωση τον τόπο που κάποτε σε έκανε να νοιώθεις βασίλισσα??...
Μόνο μέσα στην καρδιά μας πια...
Καλό μήνα και καλό ξημέρωμα patsiouri μου.

katerina said...

Καλο μήνα patsiouri, τελικά οι άνθρωποι τόσα λεφτά δώσανε, τόσο κόπο κάνανε, τόσο ζόρι τραβήξανε, και εσείς να μην εντυπωσιαστείτε;;;;
Το ακόμα χειρότερο έιναι ότι αυτοί επέστρεψαν με τον τετραλιτρο γοτθικό ναό τους στην Κηφισίας, εκει που θα τσακίσουν τα δικά μου νευρα, με την βεβαιότητα ότι οι ιθαγενείς εντυπωσιασμένοι από το allure τους ακόμα τους μακαρίζουν εκθαμβοι....

KitsosMitsos said...

Κάτω ο κακομούτσουνος και κακόηχος πολιτισμός των κινητών. Ζήτω η ηρεμία - αν και δεν ξέρω αν αυτό μετά από μερικές μέρες σε τρελαίνει. Όπως και να'χει την έχουμε συνηθίσει τη ρουφιάνα...

oKyrios said...

Καλό μήνα και καλώς όρισες Πάτς
ας μην είμαστε απόλυτοι μωρέ, δε φταίει το χρήμα, η κακή χρήση του είναι που πληγώνει τον τόπο.
Και εγώ δεν τη θέλω την ανάπτυξη με τους νεοπλουτοτζιπάτους αλλά το ιντερνετάκι μου θα τόθελα παντού, όλα δε μπορείς να τάχεις, είπαμε το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις

Κώστας said...

Αυτό το κολπάκι με τα Αγγλικά το κάνω ακόμη και σήμερα.
Ο κόσμος παραμένει περίεργος και κάπως πρέπει να τον αντιμετωπίσεις...

Όσο για το πράσινο αμάξι....Καλά να πάθει ο τύπος.
Ας την πήγαινε στην θάλλασα την γυναίκα με το μπλέ αμάξι. Όχι στα πράσινα λιβάδεια!
Δίκιο έχει η γυναίκα που γκρινιάζει!!

ceralex said...

:) έχεις τον τρόπο σου! Όπως πάντα!

Οτι αλλάζουν όλα αλλάζουν αλλά γιατί άραγε τις περίσσότερες φορές προς το χειρότερο?

Να είσαι πάντα καλά αγαπητή!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

΄Ελα μου ντες....
Διχασμένες προσωπικότητες καταντήσαμε.....
Ούτε η βαβούρα πάμε... ούτε την ερημιά με τις αυτοκτονικές τάσεις...

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΜΗΝΑ!!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Anonymous said...

Μη βλέπεις ρε συ. Ριξ τους κι ενα βλέμμα όλο περιφρόσυνη που νομίζουν ότι πιάσαν τον πάπα από τα @@ με τα λεφτά τους. Γι΄αυτό δεν έχουμε δάσος να αναπνεύσουμε και σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε νερό να πιούμε. Τώρα θα μου πεις και δίκιο θα έχεις, τα τζι φταίνε που δεν θα έχουμε νερό; Αφού τα κάναμε όλα τσιμέντο για πολυτελείς κανίβαλους. Τον καθρέφτη δεν κοιτάζουμε με τα μούτρα μας όμως να τρομάξουμε!

maria λεμονατη! said...

πατσιουρινα νομιζω οτι οσοι τουριστιτσοι και να ερθουν παντα θα υπαρχει μια γωνια μονο δικη σου!

cinderella said...

Πατσιουρί μου στο δικό μου πιάνει μόνο η Tim. Aλλιώς θα σου έλεγα οτι είμαστε κοντοχωριανές. Βέβαια εμείς ήμασταν πιο μπροστά. Είχαμε καρτοτηλέφωνο σε κομβικο σταυροδρόμι, δίπλα από την καφετέρια, πάνω από τον κεντρικό δρόμο. Μίλαγες και σε άκουγε ΟΛΟ το χωρίο. Ολο όμως. Όποτε ναι, τα Αγγλικά και τα Γαλλικά ήταν όντως αναγκαια!! :)))

Υ.Γ. Όπως βλέπεις τους νεόπλουτους με το τζιπ αρνούμαι να τους σχολιάσω!!

If...ιγένεια said...

Να είχα και εγώ ένα χωριουδάκι και τι στον κόσμο..

Άρης said...

Το δικό μου στην Κρήτη δυστυχώς έχει μαραζώσει και εγκαταλειφθεί .... όμορφα και κρίμα για τα κινητά βγάλτε την ξανά την αντένα …Φιλιά πολλά γλυκό μου πατσιουρακι και σε ευχαριστώ για της εντυπώσεις που μοιράζεσαι κάθε τόσο μαζί μας

Marina said...

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απο τον Νεοπλούτίδη στην ελληνική ύπαιθρο χρονιάρες μέρες.
Απο την αλλη γιατί νομίζεις αγοράζουν τις τζιπούρες αν είναι να μη τις δείξουν στο χωριό;

Anonymous said...

Καλό μήνα κοπέλα μου...

Τελικά οι πολιτσιάνοι θα χαλάσουν τα χωριά...

Παλιές καλές εποχές..πέρασαν.

Βαγγέλης Μπέκας said...

Φαντάζεσαι πως θα πέρναγεσ αν βρισκόσουν στην ανοιξιάτικη ύπαιθρο για λίγο καιρό με μοναδική παρέα τον εραστή σου;

purple said...

καλο μηνα πατσιουρακι και μια χαρα εισαι στην Αθηνα!!!

Pan said...

Καλησπέρα!

Τι θαύματα γίνονται εκεί που πέφτουν λεφτά...ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Ελπίζω να χαλάρωσες κάπως.

Dr_MAD said...

"Την επομένη μάλιστα πήγα και βόλτα με το συγκεκριμένο παιδάκι στο βουνό προκειμένου να βρούμε να του δείξω μια χελώνα"

= ΕΓΩ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ?

χαχαχαχα
[είμαι για φάπες, I know]

demetrat said...

Εγώ τώρα βρίσκομαι μονίμως στη φάση του να αισθάνεσαι βασιλιάς και τίποτα λιγότερο.
δ

patsiouri said...

-Άννα:
Ο βλαχονεοπλουτισμός θαρρώ πως είναι η νέα μάστιγα του αιώνα...(AIDS και μαλακίες...)

-Άτρον:
Συμφωνούμε απόλυτα. Κι εγώ δε θέλω να βλέπω τους ντόπιους να μένουν πίσω. Στην επαρχία απ'όπου κατάγομαι το 95/100 των παιδιων εξαφανίζονται στα 18 και επιστρέφουν μετά τα 30 και άν. Τα λιγοστά παιδιά που λόγω οικονομικών προβλημάτων της οικογένειας δε μπόρεσαν ποτέ να φύγουν...έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Κακά τα ψέματα, καλή είναι η επαρχία αλλά κανείς δεν πρόκειται να την εκτιμήσει αν δε φάει πρώτα μερικά χρόνια πρωτεύουσας η συμπρωτεύουσας στη μάπα. Οπότε πάλι καλά που τώρα έχουν την τεχνολογία και δεν αισθάνονται "πίσω" ή ριγμένοι.
Οι βλαχοεπισκέπτες είναι το θέμα μου. Γιατί η Αθήνα κουβαλάει 900 χιλιάδες τόνους βλαχιάς παραπάνω απ'όλες τις επαρχίες μαζί!!

-Ιφιγένεια:
Ε, όχι, να υιοθετήσεις ένα! Καλό υπόλοιπο μήνα!

-Μαριλία:
Και σε σένα κούκλα, πατσιουροφιλάκι!

-Σοφία:
Έλα ντέ! Σα να πηγαίνεις με channel στο πάρτυ του Giorgio!

-Keim:
Τελικά άλλαξα γνώμη, τα βαφτίσια είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Και για το δύστυχο μωρό και για τους υπόλοιπους!!

patsiouri said...

-Artanis:
Όντως, έτσι θα είναι από δώ και πέρα. Σου εύχομαι να πάτε όντως κάποτε στο χωριουδάκι. Και αυτά που σας ενοχλούν να είναι λιγότερα από εκείνα που σας φτιάχνουν! Και έναν καλό δήμαρχο κυρίως!
Όσο για τους κατασκευαστές εξαμβλωμάτων...οι περισσότεροι θα έχουν χρεωκοπήσει...


-Island
Τη βρωμιάρα! Λένε πως τζίπ και κακοί τρόποι είναι ο συνδυασμός της σεζόν, παίζει τρελά! Να μη σώσει να πληρώσει το δάνειο και να της το πάρουν της κατσίκας!

-Lianne:
Να πάς γρήγορα γιατί φαίνεται ότι σου'λειψε! Με την πεθερούλα σου, έ???? Χε χε!!

-Αντώνης:
Να'σαι καλά! Τα τζίπ τα καημένα δεν έχουν φωνούλα να ενοχλήσουν, δυστυχώς όμως έχουν ιδιοκτήτες!

-Πρόβατο όχι αρνί:
Είδες??? Πρίν καν διαβάσω το σχόλιό σου στην απάντησή μου στον Κείμ το πήρα πίσω!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο φιάσκο από τα βαφτίσια!! Φιάσκο!! Ευτυχώς οι φίλοι μου είναι ακόμη ανύπαντροι!! Μπρρρ!!!

patsiouri said...

-Άγγελος:
1: Βουνό, μεταξύ Σπάρτης και Τρίπολης!
2: Χελώνα δε βρήκαμε, είδε όμως γάιδαρο και κατσίκα! (εκτός από τη μάνα του...)
3: Δεν έχω πια ψηφιακή, χάλασε! Κι δε θέλω άλλη, να σου πώ, τις βαριέμαι τις φωτογραφίες!
4: Θα ερχόμουν! Αλλά θα καθόμουν μακριά από το αγριεμένο πλήθος! Μπορεί αν μή με έβλεπες ούτε εσύ! Ξανασκεφτείτε το καλέ, το μωρό θα βλέπει ένα τέρας με γένια που θέλει να το πνίξει! Το λυπάμαι!

-Νίκος:
Ε...πάνω κάτω...τα χωριά μας έτσι γίνανε όλα!

-M13:
Καλέ που τον είδες τον ένα μήνα??? Τί έκανα???

-Μαρίάννα:
Δυστυχώς (η ευτυχώς, δεν ξέρω...) έτσι θα είναι από δώ και πέρα. Πάντως δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που θα μισούσε τον τόπο του γι αυτό! Έχω γνωρίσει αρκετούς που δεν πατάνε στον τόπο καταγωγής τους ακόμη κι αν τους περιμένουν γονείς εκεί και τους θεωρώ αν μή τι άλλο γελοίους!

-Κατερίνα:
Καταρχήν καλωσόρισες! Κατά δευτερον αν μένεις κοντά στην Κηφησίας σε λυπάμαι! Μισώ τα βόρεια προάστια! Δυστυχώς κατοικ΄β κι εγώ σε ένα απ'αυτά καθαρά για λόγους δουλειάς. Ελπίζω να βρώ κάτι άλλο να κάξω σύντομα ώστε να κατηφορίσω κάπου με πιο νορμάλ κόσμο!

patsiouri said...

-Kitsosmitsos:
Η πολυκοσμία δε με χαλάει, για τα κινητά συμφωνούμε απόλυτα! Στην πολυκοσμία με χαλάει η κάκιστη ποιότις κόσμου!

-Οkyrios:
Έχεις απόλυτο δίκιο! Το χρήμα μόνο του είναι μια χαρά. Κι εγώ αν το είχα ξέρω εκ των προτέρων πως θα έκανα άριστή χρήση! Όσο για το ιντερνετάκι, στο χωριό έχουμε wireless...και σούπερ δήμαρχο!

-Κώστας:
Μα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν ξέρουν αγγλικά??????
Στη θάλασσα έ?? Σωστός, α χα χα! Και να πέσουν να πνιγούν προσθέτω!

-Ceralex:
Προς το χειρότερο, ναι...προς το παρόν δε με χαλάει, αναρωτιέμαι όμως τί μας περιμένει!

-Γλαρένια:
Ελα ντέ, διχασμένες προσωπικότητες! Σωστά! Να δώ τι θα αποφασίσουμε αν βρεθούμε στ'αλήθεια σε δίλημμα!

-Freedula:
Κανείς μας μα κανείς μας δεν είναι αμέτοχος στο κακό και όχι μόνο στα συγκεκριμένα θέματα. Σκέψου αυθαίρετα, ναρκωτικά, στρατός, ρουσφέτια...τα πάντα. Όσο γι αυτούς που νομίζουν πως έπιασαν τον παπα απ'τ'αρχίδια, ελπίζω η διάψευση να μην είναι πολύ οδυνηρή...

-Μαρία Λεμονάτη:
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Άλλωστε τέτοια μέρη έχουν και κρυμμένες ομορφιές που τις γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι, πχ πού βρίσκονται οι χασισοκαλλιέργειες, χε χε!

-Cinderella:
Έχετε ΚΑΙ σταυδροδρόμι???????? Τότε σίγουρα δεν είμαστε κοντοχωριανές!!!

-Ιφιγένεια:
Ναί, όντως. Αλλά μπορείς πάντα να "υιοθετήσεις " ένα. Μέρος σου δεν είναι μόνο η καταγωγή σου αλλά το μέρος που έχεις ζήσει όμορφες στιγμές...
(αλλά δυστυχώς πρέπει να καταχρεωθούμε για ν'αποκτήσουμε μια καλυβούλα έστω και σε τέτοια μέρη...)

patsiouri said...

-Eντροπία:
Κρήτη έ???Τι κρίμα...ελπίζω να το επισκέπτεσαι μερικές φορούλες το χρόνο. Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα...

-Μαρίνα:
Τις δείχνουν και στην Αθήνα ρε γαμώτο παρκάρωντας σαν τα ζώα όπου τους καπνίσει και κλείνοντας το δρόμο σε όποιον δεν τους αρέσει η μούρη του! Θάνατος!

-Τρελλοφαντασμένη:
Ούφ! Ελπίζω όχι ανεπιστρεπτί!!
Δε σεβόμαστε τίποτα πια, γεγονός...

-Vita Mi:
Δοξάζω το Θεό που το έχω ζησει!!!!!

-Purple:
Τη λατρεύω την Αθήνα με όλα τα κακά της! Αλλά υποπτεύομαι πως θα έρθει σύντομα η ώρα που δε θα παλεύεται! Και λέω να κανονίσω την πορεία μου τώρα που είμαι μπουμπούκι ακόμα!

-Παν:
Δε χαλάρωσα καλέ μου...δυστυχώς...ίσα για τρείς μέρες το Πάσχα! Τον Ιούλιο όμως θα είμαι ελεύθερη, άνεργη και πλούσια! Το περιμένω πως και πώς!

-Mad:
Το "Πότε θα γίνω δολοφόνος" θα ήταν πιο ταιριαστό!!! Να φανταστείς το γαμόπαιδο με ρώτησε τι μάρκα είναι το τζίν μου και όταν δεν άκουσε Dieselιά στράβωσε τη μούρη του! Και χελώνα να ήμουνα θα καθόμουνα στο καβούκι μου!!

-Δήμητρα:
Τη συνταγή και γρήγορα!!! Το κατσίκι πάντως το έφτιαξα!!

R2-D2 said...

Αυτή και αν ήταν Πρωτομαγιά, patsiouri! Το τι γέλιο έριξα κι εγώ με την ατάκα για το πράσινο αμάξι, δεν περιγράφεται!

Anonymous said...

Καλέ από που είσαι?? από κανένα ορεινό χωριό της μυκόνου?? χιχιχιχι... μα τζιπ και χρηματιστές??

dyosmaraki said...

Προτζέκτορα δεν έτυχε να δω ακόμη...Φοβερό...
Δεν θα μπορούσες με καλύτερα λόγια να περιγράψεις την "νεοελληνική" πραγματικότητα.
Προσωπικά εξακολουθώ να αναζητώ μέρη όπως το χωριό σου όπως ήταν κάποτε, ακριβώς επειδή εκεί αισθάνομαι στο πετσί μου την Ελλάδα στην οποία μεγάλωσα και γνωρίζω....Με τα θετικά της και τα αρνητικά της...
Την άλλη Ελλάδα με τις τζιπάρες και την επιδειξιομανία των νεόπλουτων αρνούμαι να την αναγνωρίσω....όσο αντέχω ακόμη....
Την καλημέρα μου

Ηλιας....Just me! said...

Κ¨αθε τόπος έχει τη δική του ομορφιά πατσιουράκι... Και για κάθε μέρος που πηγαίνεις είσαι προετοιμασμέος κατάλληλα. Εσύ προφανώς και ήσουν πάντα προετοιμασμένη για την απόλυτη ησυχία στο χωριό σου και πολύ λογικό μου ακούγεται. Αυτά πυο περιγράφεις σπανίζουν στις μέρες μας... Όσο για το μπλε τζιπ....υπάρχει και το photoshop!

Skouliki said...

μια χαρα περασα θεσ/νικη ημουν..

πισω στα σκληρα τωρα λεμε..

και ονειρευομαι αλλα παλι χαχχαχα

αλλανταλον το μυαλο μου

fish eye said...

καλησπερα γλυκια μου..

demetrat said...

Την συνταγή;
Νάχω τη φωλιά μου ,στα μέρη που μεγάλωσα.
(το κατσίκι έγινε καλό;)
δ

marianaonice said...

Πέρασα για καλό Σ/Κ.
Φιλιά!

Ellie said...

Κι όμως ζω!!!! Πέρασα για μια καλησπέρα και καλό σαββατοκύριακο και την κάνω πάραυτα γιατί τα βιβλία οργιάζουν δίπλα μου!!Φιλιά συντρόφισσα! :)

spyros1000 said...

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ,ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΛΟΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΤΣΙ????

spyros1000 said...

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ,ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΛΟΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΤΣΙ????

ΣΠΙΘΑΣ said...

"αλλά υπήρχαν ώρες που σ’έκανε να αισθάνεσαι ο βασιλιάς του κόσμου και τίποτα λιγότερο!"
.....

Η βασίλισσα του κόσμου, θέλεις να πείς!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
-)