Sunday, May 11, 2008

ΠΙΣΩ ΤΣΑΚΙ!



Μισώ τους ρατσιστές. Νομίζω πως αυτοί ευθύνονται για όλα τα κακά του πλανήτη.
Αν δεν υπήρχε ο κοινωνικός, φυλετικός, θρησκευτικός κ.τ.λ ρατσισμός φαντάζομαι αφελώς τον κόσμο να μοιάζει μ’εκείνο το τραγουδάκι που μας δίδασκαν στο Δημοτικό και έλεγε «Αν όλα τα παιδιά της γής απλώνανε τα χέρια και στήνανε χορό, ο κύκλος θα γινότανε πολύ-πολύ μεγάλος, κι ολόκληρη τη γή μας θ’αγκάλιαζε θαρρώ!»
Εκτός όμως από τα παραπάνω είδη ρατσισμού, στην αγαπητή μας Ελλαδίτσα κυριαρχεί κι ένα χειρότερο, ο «ρατσισμός της κυράτσας». Τον έχουμε ζήσει όλοι κατά καιρούς. Συνήθως περικλείει όλα τα παραπάνω είδη ρατσισμού μαζί συν ένα τόνο άλλα. Σε σημείο τόσο τραγικό που τελικά έγινα κι εγώ ρατσίστρια. Με τις κυράτσες. Όλες. Και θέλω να πάρω την καραμπίνα του παππού μου, να τη γεμίσω σφαίρες, εκείνες για τα αγριογούρουνα, να βγω στο κυνήγι και να μας απαλλάξω παιδιά από τη μάστιγα αυτή.

Η κυράτσα δεν έχει ηλικία. Ένα σεβαστό ποσοστό έχει περάσει τα 50 και τα 60 βέβαια αλλά ίσως δεν έτυχε να συναντήσω τις κόρες τους οι οποίες υποπτεύομαι πως είναι πολύ χειρότερες. Έχει όμως γλώσσα. Φαρμακερή. Δυνατή σαν τρομπόνι και εκνευριστική σαν καραμούζα. Και δεν κουράζεται ποτέ. Μα ΠΟΤΕ. Δε σας κάνουν εντύπωση καμιά φορά αυτοί οι αμίλητοι γέροι στα καφενεία που κάθονται πέντε σ’ένα τραπέζι και δε βγάζουν άχνα? Αναρωτιέστε γιατί? ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ φίλοι μου. Δεν πρόλαβαν ποτέ να μιλήσουν γιατί στο σπίτι συνεχώς μιλούσε ΕΚΕΙΝΗ. Μία κουβέντα πάσχιζε ν’αρθρώσει ο χριστιανός, του την έπεφταν με εκατό και εκείνος κατέθετε τα όπλα για να γλυτώσει. Και σταμάτησε να μιλάει. Και τελικά το ξέχασε, για πάντα.

Το προφίλ της κυράτσας είναι δύσκολο να το καθορίσω. Στην ηλικία είπαμε, δεν επιμένω. Επαναλαμβάνω όμως το κύριο χαρακτηριστικό της. Ρατσίστρια με τους πάντες και τα πάντα. Έχει άποψη για όλα, από πολιτική ως παστίτσιο, αλλά μόνο η δική της είναι η σωστή. Βασικά δεν υπάρχει άλλη. Κι αν τολμήσεις να μιλήσεις και σ’αφήσει, θα γελάσει. Χαιρέκακα. Και μετά θα πεί στην οικογένειά της πως «Η καημενούλα η κόρη του κυρ Κώστα πάει, ή με ναρκωτικά έχει μπλέξει, η με κακές παρέες ή βλαμμένο είναι το παιδί και δεν το έχουν καταλάβει». Σε κράζει γιατί έχεις σκυλάκι στο σπίτι σου και σε θεωρεί βρωμιάρα που δε σιχαίνεσαι τις τρίχες του. Ενώ εκείνη ακόμη και διακοπές όταν πηγαίνουν παίρνει μαζί της σεντόνια έτοιμα και φρεσκοσιδερωμένα για όλα τα μέλη της οικογένειας γιατί υποπτεύεται πως στα ξενοδοχεία δεν τα πλένουν ( μα τι παράνοια! Χίλιες φορές αν είσαι υποχόνδριος να παίρνεις κανα τάπερ με μαγειρεμένο φαγητούλι που δεν ξέρεις τι σκατά σε ταίζουν παρά να κάνεις λες και έχει πεθάνει έστω και ένας άνθρωπος από…σεντόνια!)

Φρικάρει που δεν έχεις παντρευτεί, η πιθανότητα να μη θέλεις δεν παίζει στο μυαλό της. Φρικάρει αν έχεις παντρευτεί και δεν έχεις κάνει ακόμη παιδί. Και σου ζαλίζει τα αρχίδια χωρίς το φτωχό μυαλό της να σκεφτεί πως προφανώς ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ η ακόμη χειρότερα ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ και σε κάνει χειρότερα. Η λέξη «τακτ» της είναι εξίσου άγνωστη με τη λέξη blog. Φρικάρει που ζείς στο κέντρο. Που σου αρέσει να ζείς εκεί. Κι εσύ δε θα’μενες ούτε μία ώρα στα κορφοβούνια που ενδεχομένως ζεί αυτή αλλά δεν την αντιμετωπίζεις σαν επείγον ιατρικό περιστατικό. Αλλά αυτή σου τη λέει. Με πάθος. Φρικάρει που κάνεις ιδιαίτερα σε παιδί Αλβανού. Αναρωτιέται πως ανέχεσαι ο Αλβανός να είναι εργοδότης σου, πως δε φοβάσαι να μπείς στο σπίτι του και «Ορίστε μας που κάνει και στο παιδί του ιδιαίτερα ο μετανάστης».

Η ίδια θέλει να σπουδάσει το παιδί της, σε ΑΕΙ απαραίτητα, για να μπεί στο μάτι της γειτόνισσας. Εκτός αν ανήκει στη version κυράτσας που κοροιδεύει τα παιδιά που σπουδάζουν «Αφού και ο Ευαγγελάτος κάθε μέρα λέει για παιδιά με πτυχία που βαράνε κάρτες στον ΟΑΕΔ, εγώ της Μαιρούλας της είπα ή θα πάς Αμάραντο ή θα βρείς έναν πλούσιο, διάλεξε , και ο Παναγιώτης μου κατευθείαν στην αστυνομία!»
( Δεν είμαι ρατσίστρια ΟΥΤΕ με τους αστυνομικούς αλλά φαντάζομαι πως ο μικρός Παναγιώτης θα έπρεπε να έχει μια ευκαιρία να αποφασίσει αυτός που θέλει να πάει μιας και υπάρχει η περίπτωση να απεχθάνεται την αστυνομία..)

Τα ρέστα της τα δίνει στα αστικά λεωφορεία. Όποιος τα χρησιμοποιεί με τη συχνότητα που τα χρησιμοποιώ εγώ καταλαβαίνει. Οι γαμημένες δίνουν κάθε μέρα one woman show. Σου ζητάνε δεικτικά να σηκωθείς. Στην περίπτωσή μου την πατήσανε. Σηκώνομαι μόνο αν πρόκειται για υπέργηρο ή έγκυο. Η αν μου το ζητήσει κάποιος πολύ ευγενικά. Στο «Σήκω κούκλα μου εσύ που είσαι κοριτσάκι να κάτσω γιατί πονάει η μέση μου και είμαι κουρασμένη» απαντώ πως εχω κάνει εγχείριση. Και πως γυρίζω από τη δουλειά και είμαι πτώμα. Και τη ρωτάω από πού γυρίζει εκείνη μερικές φορές. Ε λοιπόν δε γυρίζει ποτέ από τη δουλειά. Ίσως γιατί οι εργαζόμενες σέβονται τους άλλους εργαζόμενους. Και όταν επιμένει θέλω να ουρλιάξω πως όταν περίμενε 15 ώρες στο ψοφόκρυο να φιλήσει τη μούμια του Αείμνηστου δεν πόναγε η μέση της, τώρα το θυμήθηκε. Η πιο βλαμμένη ήταν μία καθιστή που είχε τολμήσει να μου ζητήσει να σηκωθώ ΕΓΏ «για να καθίσει ο πάτερ κούκλα μου» (νεότατος). Της έριξα το βλέμμα πεινασμένου ροντβάιλερ που χρησιμοποιώ σ’αυτές τις περιστάσεις και το βούλωσε.

Αν ήμουν μετανάστης που γυρίζει πτώμα από την οικοδομή και χρησιμοποιεί λεωφορείο τις ώρες αιχμής, σίγουρα θα βρισκόμουν στον εξωτικό Κορυδαλλό εδώ και πολύ-πολύ καιρό. Και τις ώρες μη αιχμής τώρα που το σκέφτομαι. Η κυράτσα έχει όρεξη για κήρυγμα. Και σε κάνει ρόμπα σε όλο το υπόλοιπο λεωφορείο. «Εδώ είναι Ελλάδα και να μιλάτε Ελληνικά, καταλάβατε? Αλλιώς να πάτε από’κει που’ρθατε ρεμάλια!», είναι η πιο συνηθισμένη πολεμική ιαχή της προς τα ταλαίπωρα συμπατριωτάκια που μιλούν στη γλώσσα τους και γαμώ την ώρα που τους άκουσε.
Έχω βαρεθεί να τσακώνομαι σε λεωφορεία γι αυτό το λόγο. Γυρίζει το μάτι μου και θέλω να τις πνίξω. Και φυσικά ακόμη και όταν κατέβει το θύμα της εκείνη συνεχίζει να αγορεύει δυνατά για τους βρωμιάρηδες που μας παίρνουν τις δουλειές που κάνουμε κρα να πάμε όλοι εμείς και δεν κάνουν μπάνιο και πολλοί δεν είναι Χριστιανοί κι εκείνη φοβάται πια να βγεί από το σπίτι της αλλά ΒΓΑΙΝΕΙ ρε πούστη μου, συνέχεια!

Είπα Χριστιανοί και θυμήθηκα. Είναι ΚΑΙ θρησκόληπτες. Όχι θρήσκες, θρησκόληπτες. Στην πραγματικότητα δεν έχουν καταλάβει πως περισσότερο πιστεύω εγώ και τηρώ τα δέοντα που δηλώνω άθεη, παρά αυτές. Πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην εκκλησία αλλά δε έχουν πρόβλημα να ρίξουν και μια φόλα στα αδέσποτα της γειτονιάς που τους γεμίζουν το πεζοδρόμιο. Με γυαλιά μέσα, να υποφέρει το ζωντανό να γουστάρουμε. Να πάμε ρούχα σε μια φτωχή οικογένεια, να βρούμε Έλληνες όμως! Υιοθέτησε η Γιωργία παιδί?? Ίιιι!!! Και που ξέρουν ποιανού είναι?? Κι άμα ο πατέρας του είναι στη φυλακή κι έχει τα γονίδια?? Α πα πα, με τα δικά μου παιδιά/εγγόνια, φίλες-φίλες αλλά μακριά! Και ομοφοβικές, απελπιστικά ομοφοβικές. Τρώω μέλια όταν ακούω πως στην οικογένεια κάποιας από δαύτες εκδηλώθηκε ένας ομοφυλόφιλος. Γιατί είχε μεγάλη γλώσσα. Και πρέπει να ευχαριστεί το Θεούλη που αντί να της την κόψουν κυριολεκτικά της κόπηκε μαχαίρι. Γενικώς τρώω μέλια με τον κόσμο που τρώει στη μάπα αυτά που επιδεικτικά έκραζε. Γουστάρω. Γιατί έχω νευριάσει πάρα πολύ.

Χτες το βράδυ στα γενέθλια που ήμουν καλεσμένη έκανε κουμάντο μια κυράτσα 28 ετών. Και έγκυος. Ανάγκασε τη δύστυχη φίλη μας να ομολογήσει ενώπιον όλων μετά από στενότατο δίωρο μαρκάρισμα πως δε μπορεί να κάνει παιδί. Είναι πολύ καλός άνθρωπος (η φίλη μας). Εγώ θα της έλεγα πως έχω AIDS και μετά θα τη δάγκωνα μέχρι να τρέξει αίμα. Και θα την απειλούσα με χρησιμοποιημένη σύριγγα. Η θα της έλεγα πως πήγα με τον άντρα της και γέννησα ένα τρικέφαλο μωρό.

Αυτό που πιάνει επίσης σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι SOS! Πιστεύουν στις κατάρες! Όλες! Αν δε έχεις τη φήμη (που την έχω γιατί έχουν παίξει κάτι σατανικές συμπτωσάρες) πως οι κατάρες σου πιάνουν, σε φοβούνται! Και σε αφήνουν ήσυχη όταν βλέπουν πως τσαντίζεσαι! Κάποτε μία κυράτσα με είχε απειλήσει πως θα εξοντώσει τα αδέσποτα της γειτονιάς που λέγαμε. Της είπα πως οι κατάρες μου πιάνουν και θα καταραστώ αμέσως τα παιδιά της με την πιο φριχτή κατάρα…Σας πληροφορώ πως έβαλε τα κλάματα και με παρακαλούσε. Δεν ήξερα πως ήταν τόσο εύκολο! Για κάθε δηλητήριο μπορεί να μην υπάρχει σωτηρία, υπάρχει όμως ένα –έστω- μίνι αντίδοτο αδέρφια!

119 comments:

Dr_MAD said...

Καλημερούδιααα :-D

PS: Θα σχολιάσω ΣΕΝΤΟΝΙ το απόγευμα που θα πέσει τρελή ανάλυση στο κείμενο. Προς το παρόν πάω για καφέ και επιστρέφοντας θα σου πω εγώ!

[δεν αντιστάθηκα απλά στο να κάνω 1ος comment! χαχαχα]

Dory said...

Patsiouri, υποκλίνομαι :)
Απάνω τους μωρέ!!

Prince Of The City said...

Αχ το προβλημα ειναι πως η κυρατσα συνηθως ειναι ρατσιστρια κι οταν ο ρατσισμος ειναι ασχετος το θεμα.

ΠΧ.

Εχω ακουσει να λεει μια (αμορφωτη κυρατσα βεβαια), πως ουτε λιγο ουτε πολυ, η αγενεια των Ελληνων οφειλεται στο κυμα των ξενων.

Αλλα λογια να ****ομαστε δηλαδη!!

Για τον ρατσισμο δυστυχως τον νιωθω καθε μερα - τον θρησκευτικο και το να σε λενε φρικιο λες κι εσυ δε πονας, δεν εχεις ψυχουλα - λες κι εχεις ταμπελα στα πισινα που λεει "Ενοχλειστε με, κλωτσιστε με, χλευαστε με και μετα πεταξτε με".

marianaonice said...

Τι να πω!! Όχι καραμπίνα καλή μου!
Όλμο θέλουν αυτές οι "κυρίες"!!!
Τις έχω συναντήσει και εγώ παντού στο διάβα μου! Ξεφυτρώνουν και καταφέρνουν να βρίσκονται παντού και πάντα, χωρίς να έχουν καμία δουλειά!! Όσο για τους συζύγους, θλιβερά ανθρωπάκια που τους έχουν για να τις συντηρούν!!
Πες τα!! όσο για την κατάρα, ε! λοιπόν δεν το είχα σκεφτεί! Και τις κατάρες τις έδινα από μέσα μου!! Ειδικά όταν τα βάζουν με ζωάκια!! Τώρα θα τις λέω φωναχτά μέσα στ΄ αυτιά τους, μπας και τις κατατροπώσω!!!
Πολύ καλή η ιδέα σου!!
Καλό απόγευμα Κυριακής :)))

Princess said...

α, αυτο με τις κατάρες πιανει, κι εχει και πλακα -το ανακάλυψα απο μικρή που ειχα να αντιμετωπίσω την ξαδέρφη μου! Το κακο με τις κυράτσες δεν ειναι τοσο οτι υπάρχουν γυρω μας νομιζω -αυτο θα μπορούσε να έχει και πλάκα- αλλα οτι αναπαραγονται.. σε διαρκώς μικρότερες ηλικίες... κι αυτο πολυ με ανησυχεί!

NY ANNA said...

Λοιπόν, ανυπέρβλητη φατσάρα, picture this: είναι σήμερα. Έχω
κοιμηθεί σαν γουρούνι, λόγω
της κραιπάλης της εβδομάδας, σηκώνομαι κατά τη 1, ανοίγω
ραδιόφωνο, βάζω καφέ και πάω
να αγοράσω εφημερίδες...
Χαζεύω χαλαρά στη ζέστη, οι
μπαλκονόπορτες ανοιχτές και
παϊδια μυρίζουν all over the
place. Από ορθάνοιχτο διαμέρισμα
ακούγεται η στριγγή φωνή μάλλον
νεαράς κυράτσας που όσο νευριάζει
τόσο ακατάληπτη και τόσο
λεπτή γίνεται η φωνή της και ανεβαίνει υστερικά οκτάβες. Διακόπτει μόνο για να επαναλαμβάνει κάθε τόσο, "τ'ακούς Κώστα, άσε μας ρε Κώστα, ναι σιγά Κώστα". Τσιμουδιά ο Κώστας, πού να προφτάσει, που λες κι εσύ. Κι έρχομαι και ρωτάω: δεν ξέρω τι μπορεί να της είχε κάνει ο ταλαίπωρος ο Κώστας (που μπορεί να είχε και λερωμένη τη φωλιά του - λέμε τώρα...) αλλά γιατί γινόμαστε "ΕΤΣΙ" εμείς οι γυναίκες, σαν Μέδουσες; Γιατί αυτή δεν ήταν φωνή πάθους για να τη δικαιολογήσω, φωνή ΥΣΤΕΡΩΣ ήτανε. Οπότε, φατσάρα, προσυπογράφω: κάτι τέτοιες χρειάζονται one big taste of their own medicine!
Γλυκά φιλιά.
(ΑΑααααα, παραλίγο να το ξεχάσω με τη μαγκιά της ιστορίας σου: θες να παίτσουμε; Πληροφορίες εντός του "Σκέφτομαι...")

Skouliki said...

καρακατιναρες και ουστ απο δω

φιλακια πατσουρακι

Agobooks said...

Εξαιρετικό!!!
Κι ο ρατσισμός είναι κακή, πολύ κακή αρρώστια. Νόσημα με βαριά συμπτώματα.

KitsosMitsos said...

Το θέμα είναι ότι διαρκώς αυξάνονται...
Και φυσικά τα μεγαλύτερα γουρούνια είναι οι ίδιες!
Το ξετίναξες το θεματάκι πάντως! Εύγε πατσούριον!!!
Τα φιλιά μου

Anonymous said...

eisai siguri?

an se kleisun s ena astiko me 50 allodapus pu den exun kanei mpanio edo kai 6 xronia, mporei na ana8eoriseis.

kata t alla symfonume akoma mia fora.

skini apo to leoforio (simera to proi): mia kyria ellinida einai me to 5xrono koritsaki tis. Dipla tus ka8etai enas egxromos. To koritsaki leei kai rotaei: "Mama koita! Apo tin Afriki einai autos?". Apo to Mpaglantes eimai, dieukrinizei o kyrios. Meta i mama en8arynei to koritsaki na piasei sizitisi me ton kyrio kai na ton rotisei ki alla pragmata gia ti xora tu, klp.

Mu arese i skini. Giati polles mamades 8a trabusan to koritsaki ap'to xeri, 8a pigenan na ka8isun allu kai 8a to malwnan legontas na mi milaei se xenus.

rain said...

Πες τα χρυσόστομη! Πάνε χρόνια που έχω να χρησιμοποιήσω λεωφορείο αλλά το αποφεύγω για τους λόγους όλους που ανάφερες! Περιστατικό αληθινό:Κυράτσα ξεφτιλίξει μαύρο που ατυχησε να κάθεται δίπλα της και σέρνει τα εξαμάξης (όλα όσα ανάφερες ) δυνατά. Ανεβαίνει ελεγκτής. Η κυράτσα κρατά εισιτήριό της επιδεικτικά και αγορεύει υποθέτοντας ότι ο διπλανός της είναι λαθραίος στο λεωφορείο. Διπλανός βουτά εισιτήριο από κυράτσα και καταπίνει πριν προλάβει να δει κανείς τι έγινε. Κυρία έγινε ρόμπα απ'το χαμό που ακολούθησε μην πείθοντας κανέναν ότι είχε εισιτήριο!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μωρέ το φχαριστήθηκα!!!!!!

Σοφία said...

Για τις κυράτσες συμφωνώ, όμως το περιστατικό με τον μαύρο που έφαγε το εισιτήριο, από πού κι ως πού είναι αληθινό; Απ' ό,τι ξέρω, το ίδιο *ακριβώς* περιστατικό έχει γυριστεί ταινία μικρού μήκους - γερμανικής παραγωγής. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τη βρει στο YouTube.

Μου φαίνεται ότι έχουμε μπλέξει το σινεμά με την αντικειμενική πραγματικότητα ;-)

Anonymous said...

Νισάφι πια με αυτό το ρατσιστικό γεγονός με τον μαύρο στο λεωφορείο.
Scharzfahrer λέγεται η ταινία βάλτε την στο youtube και δείτε την.
Βαρέθηκα να το διαβάζω.

Όσο για τις κυράτσες. Περιγράφεις ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Ξέρω τέτοιες κυράτσες και κυράτσους που είναι ετών 25.
Και όσοι από εμάς (και δεν βγάζω το εαυτό μου απ'έξω) δεν έχουν εμφανίσει ακόμη στοιχεία κυράτσας μεγαλώνοντας θα τα εμφανίσουν, γιατί μεγαλώνοντας εκδηλώνονται πιο έντονα τα άσχημα στοιχεία του χαρακτήρα μας.

aa-duck said...

patsiouri,
Να 'σαι καλά, κοριτσάκι μου, που γράφεις τα πράγματα όπως μα όπως ακριβώς είναι.
Έχω βέβαια μία ένσταση - το blog στην κυράτσα δεν είναι άγνωστη λέξη, το ξέρει και το παραξέρει και περιφέρει το μίζερο πατρισθρησκειαοικογενειακό της κόμπλεξ και εδώ μέσα. Δεν σου 'χει τύχει;

Δυστυχώς ούτε η ηλικία είναι συγκεκριμένη :( Το είδος κυράτσα απαντάται και στις νεότερες γενιές. Και δεν μασάω στη δικαιολογία τύπου ''έτσι συνήθισε στο σπίτι, έτσι την έμαθαν'', γιατί σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά ερεθίσματα που μπορούν να κάνουν το μυαλό σου να δουλέψει, αν το θέλεις βέβαια και αν η αρτηριοσκλήρωση δεν σε έχει χτυπήσει από τα 20...

Και να σου πω και κάτι άλλο γιατί πνίγομαι;

Αυτοί οι θλιβεροί σιωπηλοί παππούδες που βλέπουμε στα καφενεία δεν είναι ακριβώς για λύπηση... Αυτοί είναι που δίνουν χώρο στην κυρατσοσύνη της κάθε κυράτσας να γιγαντωθεί, αυτοί είναι που τις άφησαν να κάνουν κακό και στους ίδιους και σε όποιον άλλο βρέθηκε στο διάβα τους. Pathetic people που συνήθως έβρισκαν δικαιολογία στις ''κοινωνικές'' συνθήκες ή στα ''παιδιά''.

Papargia mantoles!

Να είσαι καλά, πατσιουράκι μου, να συμπαραστέκεσαι στο φιλαράκι σου όπως χθες, και να βλέπεις πάντα τον κόσμο με μυαλό και μάτια άνοιχτα.

Με έφτιαξες για τα καλά

(ωμηηην για το σεντοοομιιιν)


*

Dr_MAD said...

Οι κυράτσες είναι μάστιγα. ΑΣΕ! Μου ήρθε μια χτες με πόνο στον γοφό πίσω (πότε ο γιάννης δε μπορεί -me- πότε ο κώλος του πονεί). Στην ερώτηση που ακολούθησε για το πόσο καιρό πονάει μου απάντησε ευθαρσώς "γύρω στο χρόνο δε θά'ναι?". Φυσικά, αναρωτήθηκα "και τώρα βρήκες να έρθεις? Παρασκευιάτικα σε εφημερία και στις 4 τα χαράματα να με ξυπνήσεις?". Περιττό να σου πω ότι ζήτησε ωρυόμενη να δει το διευθυντή του νοσοκομείου (ξημέρωνε Σάββατο! εδώ δεν τον βρίσκεις καθημερινές), της είπα να πάει να τον βρει και έφυγε μες στα βρισίδια και τρέχοντας. ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ στο διάδρομο. Τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι ο γοφός δεν ήταν κάτι σοβαρό...

Πολύ γαμάτες οι σκέψεις σου περί εκδίκησης της κακιασμένης "φίδης" σου. Θέλω να σε γνωρίσω με τέτοιο μυαλό - διαστροφή που διαθέτεις. άι λαβ γιου μπέιμπ

Α! και όταν παίρνεις το βλέμμα του πεινασμένου ροτβάιλερ είσαι τόσο σέξυ...

geokalp said...

σ'αυτό με τις κατάρες πρέπει να έχεις δίκιο...

μιλάμε για πολύ χαμηλό μέσο επίπεδο εγχωρίως...

Anonymous said...

xaxaxaxa να σου πω μηπως ησουνα κι εσυ στο 040 δυο εβδομαδες περιπου πριν;;;; πολυ γελιο σου λεω, εντωμεταξυ η κυρατσα αγορευε μονη της για το κυμα αλλοδαπων που εχει "πνιξει " τη χωρα. ενταξει τι να πεις.Το χειροτερο που διαβασα ηταν η κυρατσα των 28 ετων που περιεγραψες,χειροτερη και απο την 60αρα μου φανηκε, γιατι η δευτερη μπορει να εχει τελειωσει το δημοτικο - και αν- αλλα η πρωτη ειναι το λιγοτερο απαραδεκτη.
καλο βραδυ.

Vafman said...

Πατσιουρι μου εχω κοντεψει να πλακωθω σε λεωφορειο με τετοια τυπισσα. Ο θεος και κατι αλλα μαληκαρια με κρατησαν γιατι θα της ορμουσα. Οταν της ειπα οτι ο παππους μου ως μεταναστης στην Γερμανια δεν του απαγορευσε κανεις να μην χρησιμοποιει την γλωσσα του μεσα στα μεσα μεταφορας και σε κανεναν αλλο Ελληαν δεν εκαναν το ιδιο και πως αυτο που κανει ειναι τελειως ρατσιστικο γυρισε με κοιταξε και μου πεταξε την ατακα "Δεν φταις εσυ αλλα επρεπε να ηταν ακομα ο Παπαδοπουλος στα πραγματα και να δεις που θα σουν εσυ και αλλοι σαν εσενα" Περιτο να σου πω οτι απο τα νευρα μου με "κατεβασαν" στην επομενη σταση οι δικοι μου γιατι πλησιαζαμε και Κορυδαλλο μερια...

Laplace said...

patsiouraki makran h kalyterh anarthsh..oloi prepei na thn diabasoume,oloi exoume pesei thimata...

kalh ebdomada..

maria λεμονατη! said...

ανατριχιασα
(χαχα τι καλα κι εγω ξερω να ριχνω καλες καταρες)
κυρατσες ολου του κοσμου τρεμετε

mamma said...

Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι να αφήσω σχόλιο και επιτέλους κατάλαβα τι με σταματάει. Έχω φρικάρει με τη φωτογραφία. Που τη βρήκες πουλάκι μου; Μου κόβει το αίμα.
ΕΥΓΕ!

Anonymous said...

Καλημέρα. Το χειρότερό μου είναι η αδιακρισία προς τις 30-κάτι παντρεμένες κοπέλες που δεν έχουν παιδιά. Δεν τους φτάνει η λαχτάρα τους όταν παίρνουν αγκαλιά τα μωρά των άλλων, δεν τους φτάνει η οικονομική και ψυχική εξόντωση όταν τρέχουν στις κλινικές εξωσωματικής, δεν τους φτάνει ο γολγοθάς της γραφειοκρατίας στα κέντρα υιοθεσίας (που συνήθως αν είσαι μόνο 30-κάτι σου κόβουν τη φόρα από την αρχή), έχουν να αντιμετωπίσουν και πνευματώδεις ατάκες τύπου "ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ;" Περιμένει το τρόλεϊ κυρά μου, αλλά αυτή την εβδομάδα δεν περνά από εδώ.
Ένσταση: Στα λεωφορεία το 80% των καυγάδων με τους μετανάστες τους κάνουν παππούδες και το υπόλοιπο 20% οι κυράτσες. Επιμένω ότι στις ρατσιστικές εκρήξεις οι άντρες είναι χειρότεροι. Ίσως οι κυράτσες φοβούνται να εκδηλωθούν, γιατί οι Αλβανοί είναι εγκληματίες παιδί μου, μπορεί να σε σκοτώσουν μέρα μεσημέρι στο λεωφορείο. Όρεξη που έχει ο κάθε βιοπαλαιστής να τσακώνεται με τον κάθε πικραμένο που του θίγονται τα ιδανικά της φυλής από την παρουσία ανθρώπων με άλλο χρώμα. Συνήθως ο "καυγάς" είναι φωνές του Ελληνάρα προς τον αμίλητο μετανάστη, που υπομένει στωικά και δεν απαντά. Και αλίμονό του αν απαντήσει. Επιβεβαιώνει τη βαρβαρότητα της φυλής του.

manetarius said...

Παναγιά μου...Το αφεντικό μου είναι κυράτσα!!!
Μωρέ, καλά τα λες!

oKyrios said...

Πολυ ενδιαφέρον θέμα που αντιμετωπίζουμε όλοι σε κάποια φάση ή ακόμη χειρότερα σε όλη μας τη ζωή. Λυπάμαι άν θα στεναχωρήσω κάποιες κυρίες αλλά η άποψη μου είναι ότι οι περισσότερες με το που βάζουν στεφάνι και κάνουν και 1-2 κουτσούβελα (κυρίως δε τον υιό)μετατρέπονται σταδιακά σε κυράτσες.Και προτού με πιάσετε απο το λαιμό προτείνω το ακόλουθο τεστ στις μεγαλύτερης ηλικίας: θεωρείτε ότι γεννήθηκε η γυναίκα που αξίζει να πάρει τον κανακάρη σας? Άν απαντήσετε ειλικρινά ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες κοπέλλες είστε σίγουρα σε καλό δρόμο Όσο για το σχόλιο ότι η ευθύνη βαραίνει τους άγιους ανθρώπους που δεν επαναστάτησαν για να βάλουν την κυράτσα στη θέση της αναφέρεται σε έναν άλλο πλανήτη με διαφορετική μορφή ζωής.
Και κάτι ακόμη, η κυράτσα εκτος απο ηλικία συναντάται σε όλα τα οικονομικά- μορφωτικά επίπεδα(έχω γνωρίσει εξαιρετικά δείγματα κυράτσας σε συζύγους καθηγητών πανεπιστημίου)...

υγ.Δε μπορείς να στείλεις σχόλιο?
(μήπως έχω ενεργοποιήσει το αντι-blonde φίλτρο?)

Tanila said...

Patsiouri, το βασικό λάθος είναι που δίνεις σημασία. Έτσι της δίνεις χώρο της κυράτσας ν'αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί.
Μην της μιλάς. Μην την ακούς. Ελλείψει κοινού μαραίνεται και μαραζώνει.
Υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος που ακούω μουσική στα λεοφωρεία.
Αν αναγκαστείς να της απαντήσεις σε κάτι κάντην να σε φοβηθεί. Εγώ΄σε ανάλογες περιπτώσεις που μου ζητούν αν σηκωθώ, απαντάω μονολεκτικά και ψυχρά, σαν αυτιστικό "όχι". Ούτε εξηγούμαι ούτε δικαιολογούμαι. Αν επιμείνει της ρίχνω ένα βρισίδι που το βουλώνει. Παρατηρημένο: λίγες κυράτσες μπορούν ν'απαντήσουν σε ένα ξαφνικό κι αναίτιο : αι γαμήσου μωρή ψώλα που η μάνα σου ήταν πουτάνα των γερμανών.
Πρόσεχέ με γιατί και έχω παντρέψει και έχω βαφτίσει ;-)

Tanila said...

Ξέχασα: σούπερ αντίδοτο για συνομίληκες παντρεμένες κυράτσες, με παιδιά ή χωρίς.
Πριν προλάβει να πάρει το ύφος "σε λυπάμαι που είσαι ανύπαντρη και άτεκνη" το παίρνεις εσύ!
Και σχολιάζεις πρώτη: Α καημένη μου παντρεύτηκες ε; Πάει θάφτηκες τώρα! Κάνετε σεξ ακόμα ή το έχετε κόψει στη μια φορά το μήνα;
Κάνατε παιδάκι; Αχου! Τώρα θα δεις τι έχεις να πάθεις!
Για κάποιο λόγο μετά από αυτό υποχωρούν ατάκτως...

Anonymous said...

Αν συνεχίζεις να ψάχνεις για ορισμό πάντως, γιατί έχεις δίκιο πως είναι δύσκολο, είναι αυτές (και αυτοί) που πιστεύουν ότι μπορούν να σου πουν πώς θα έπρεπε να ζεις την ζωή σου.

Βλέπεις, η μεγάλη τους επιβεβαίωση είναι να διαγνώσκουν προβλήματα (υπαρκτά ή φανταστικά, συνήθως το δεύτερο) και να νομίζουν ότι οι δικές τους ζωές είναι καλές, επειδή οι ζωές των άλλων είναι χάλια. Για να είναι μάλιστα σίγουρες ότι θα καταλάβουν όλοι ότι είναι καλύτερες, σου δίνουν οδηγίες για το πώς θα φτάσεις στο υψηλό τους επίπεδο άμεσα και αβασάνιστα.

Σκατά ανάλυση έκανα, η δική σου είχε έτσι κι αλλιώς πιο πλάκα. :^)

Meropi said...

Xα χα χα! γέλασα πολύ βρε Πατσιούρι μου με την περιγραφή της ΚΥΡΑΤΣΑΣ. Άν και ηλικιακά πέφτω μέσα στον ορισμό, στα άλλα νομίζω διαφέρω ΠΛΗΡΩΣ.
Να σαι καλά που μ' έκανες και γέλασα. Βλέπω και μπότοξ η κυράτσα!! Χα χα χα!

... said...

Πες τα ρε κορίτσι...έχουμε πήξει στην κυράτσα σε αυτή τη χώρα...

An-Lu said...

Πάντως το ηλικιακό κριτήριο, όντως δεν στέκει...μόλις συνειδητοποίησα ότι ένα χρόνο μικρότερή μου γνωστή (δεν την αποκαλώ φίλη κι ας γνωριζόμαστε από τα γεννοφάσκια μας) αποτελεί τυπικό δείγμα κυράτσας...
Αυτό με τις κατάρες και το πεινασμένο ροτβάϊλερ καλόοοοο!

patsiouri said...

-Mad:
Με το δεξί,με το δεξί!!

-Dory:
Είμαι μόνο μία, θέλω και βοήθεια!

-Gothangel:
"Εχω ακουσει να λεει μια (αμορφωτη κυρατσα βεβαια), πως ουτε λιγο ουτε πολυ, η αγενεια των Ελληνων οφειλεται στο κυμα των ξενων."

Α χα χα χα χα!!! Καλό!!!

-Μαριάννα:
Εγώ μιλούσα κάποτε με μία που οι δουλειές του άντρα της δεν πήγαιναν και τόσο καλά, εννοώ πως από 30.000 το μήνα μπορεί να "καταντούσε" να βγάζει 5 ή 10!
Της είπα "Καλά, πως κάνετε έτσι, και χειρότερα να'τανε σιγά, την υγεία σας να έχετε, το πολύ πολύ να αφήσετε τη βίλλα στην Πολιτεία που είναι τόσα τερτραγωνικά και να ξαναπάτε στην Ηλιούπολη στην παλιά σας μονοκατοικία. Φρύαξε! "Καλά, της λέω, από το να πάθει κανα εγκεφαλικό ο άνθρωπος, πείτε του να χαλαρώσει".
Και ξέρεις τι μου απάντησε???
"Χίλιες φορές να πάθει εγκεφαλικό παρά να ξαναπάω εγώ στην Ηλιούπολη χωρίς πισίνα!!!"

patsiouri said...

-Princess:
Ναι καλή μου, αναπαράγονται και μάλιστα ταχύτατα. Ένας φίλος μου υποστηρίζει πως φταίει η οικονομική στενότητα, δηλαδή πως μειωμένα εισοδήματα=ανασφάλεια=κόμπλεξ=μειωμένοι ορίζοντες...δεν ξέρω.

-Αννα:
Δεν ξέρω καλό μου γιατί υστεριάζουμε έτσι και προς το παρόν μακριά από'μας! Όταν απλά υστεριάζει μία νέα γυναίκα εγώ το αποδίδω στο συνδυασμο πίεση από τη δουλειά-τρελλά ωράρια+ σύζυγος-σπίτι-δουλειές-παιδιά. Σίγουρα κάπου κρατάρεις! Οι συνταξιούχες και οι νοικοκυρές όμως δεν εχουν δικαιολογία, θα έπρεπε να ζούν μέσα στην πλήρη ηρεμία!!

-Σκουλήκι:
Μόνο ούστ??? Στο φεγγάρι!

N.Ago:
Εσύ σίγουρα ξέρεις κάτι παραπάνω...σου ζητώ συγγνώμη εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου αλλά μή νομίζεις, ο φυλετικός ρατσισμός είναι το πιο light σύμπτωμα εδώ πέρα, ο κοινωνικός όσο περνούν τα χρόνια είναι που δεν παίζεται πιά!!

-Kitsosmitsos:
Το έθιξε και η princess το θέμα της αύξησης, συνεχούς μάλιστα! Τί να κάνουμε?? Μήπως η μόνη λύση είναι η γενοκτονία????

patsiouri said...

-Keim:
Να αναθεωρούσα μπορεί, να τους την έλεγα αποκλείεται!! Εξάλλου υπάρχουν και φυλές, πχ οι μαύροι, που ακόμη και να έχουν βγεί μόλις από το μπάνιο μυρίζουν κάπως γιατί έτσι είναι το δέρμα τους.

Όσο για την κυρία που λές, φοβερό παράδειγμα για νέες μητέρες, πάντα τέτοια!!

-Rain:
Γαμάτο!!! Εγώ έχω δεί μία διαφήμιση αεροπορικής εταιρείας που δίνουν δωρεάν σε ένα μαύρο πελάτη A class επειδή η διπλανή του του έχει σπάσει τ'αρχίδια με τα ρατσιστικά της!

-Σοφία:
Και αληθινό να μην είναι θα μπορούσε κάλλιστα. Ή μπορεί κάποιος που είδε την ταινία να το μιμήθηκε! Κι εγώ όταν το διάβασα από πάνω μου έδωσε ιδέες...πλήττω στα λεωφορεία!

-Μαρουλάκος:
Όχι ρε, μην το λες αυτό, γιατί να γίνουμε όλοι έτσι??? Πιστεύω πως αν είσαι καλός άνθρωπος και διαθέτεις τη στοιχειώδη λογική ποσο να καταντήσεις πιά!!! Εγώ νομίζω πως όταν μεγαλώσω απλά θα νιώθω λίγο έξω από τα νερά μου γιατί θα προχωράνε τα πράγματα και δε θα μπορώ να τα ακολουθήσω όλα!
Όσο για τα κυρατσάκια και τους κυρατσούληδες...τί να πώ...με τόσα ερεθίσματα σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία!

-Aa duck:
Είδες??? Το έγραψα από πάνω χωρίς να σε έχω διαβάσει πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και ναί, το έχω συναντήσει κι εδώ μέσα αλλά μόνο μία ή δύο φορές...
Και για τους γέρους συμφωνώ. Μπαίνει ο άνθρωπος στο τρυπάκι του ΠΡΕΠΕΙ (να παντρευτώ, να κάνω παιδιά, να χτίσω σπίτια κτλ...) και σταματάει να κοιτάζει τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Και γύρω του. Γι αυτό καταντούν έτσι.
Αν και συνήθως η κυράτσα είναι το ταιριαστό ταίρι του Ελληνάρα, οπότε...

Anonymous said...

eise treli... mou ftiaxes to kedi ki eimai xalia edw kai meres! ai na sai kala pedi mou!! :-)

Anonymous said...

kefi, kefi enoousa... eimai xalia! asto dne palevete! :-)

patsiouri said...

-Mad:
Δεν της έδινες μια κλωτσιά να την πονέσει κι άλλο??? Και μετά τη βγάζεις τρελή!! Άντε να αποδείξει πως ξαφνικά σάλταρε και τη χτύπησε (χωρίς λόγο, χε χε...) ο γιατρός!! Αυτή έχει το πρόβλημα που ήρθε στα επείγοντα 4 το πρωί για πόνο ενός χρόνου!
Όσο για το βλέμμα ροντβάιλερ ρε σύ, το έχουν βρεί κι άλλοι σέξι!! Αλλά εγώ το χρειάζομαι για να τρομοκρατώ!!! ΔΕΝ ΠΡΠΕΠΕΙ να είναι σεξι!!

-Geokalp:
Καμιά φορά σκέφτομαι πως αλλού θυσιάζουν ακόμη παιδάκια ή κάνουν κλειτορειδοεκτομή για να παρηγορηθώ...

-Lifewispers:
Μακάρι να κυκλοφορούσαν μόνο στο 040...αλλά είναι ΠΑΝΤΟΥ!
Συγκεκριμένα το είδος ευδοκιμεί και στο 421!!
Μαλακισμένες...
Και εχεις κι εσύ δίκιο, για γυναίκες που μεγάλωσαν σε πολύ πιο παλιές εποχές (που και πάλι, γιατί τότε θα έβγαιναν όλες έτσι και όχι μόνο ένα ποσοστό...), πες υπάρχει ένα ελαφρυντικό. Για νέα κορίτσια είναι απλά απαράδεκτο...

-Vafman:
Φρίκαρα μ'αυτό που έγραψες. Κι ας το'χω ξανακούσει. Μου φαίνεται πως θέλω να φύγω. Και πριν φύγω να περάσω από κανα χουντόγλεντο με την καραμπίνα που λέγαμε..μόνο που δε θα ρίξω στον αέρα.

-Laplace:
Λες να ιδρύσουμε Σύλλογο Τιμωρίας??? Προηγούνται οι κατασκευάστριες φόλας, ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες...

patsiouri said...

-Μαρία Λεμονάτη:
Έτσι, ρίχνε!! Και να το λες σε όλους ότι πιάνουν! Ποτέ δεν ξέρεις πού υα σου χρειαστεί!!

-Mamma:
Την έκλεψα από τη Μερόπη!! Γαμάτη δεν είναι??? Κι εμένα μου κόπηκε το αίμα όταν την είδα!!

-Αλλοτριωμένη:
Το πιο σωστό και συγκροτημένο σχόλιο. Αυτό που γίνεται με τις κοπέλες που αναφέρεις με πρόβλημα γονιμοποίησης είναι ότι χειρότερο εχω δεί. Και το έχω δεί πολλές φορές. Πόσο μαλάκας δλδ μπορεί να είσαι για να ρωτάς τον άλλον γιατί δεν εχει παιδί?????
Και όπως έγραψα και στο πόστ, ο.κ, μπορεί να μη θές και μια χαρά, αλλά αν δε μπορείς, σε χτυπάει εκεί που πονάς ο κάθε σπασαρχίδας.

Κάποτε είχα γνωρίσει μία τέτοια σε διακοπές με το αμόρε. Της έκανε τρομακτική εντύπωση πως ήμασταν 5 χρόνια μαζί χωρίς να σκοπεύουμε να παντρευτούμε. Μας είχε κάνει ρεζίλι σε όλο το νησί!! Ακόμη και στο κινητό φώναζε "Έλα ρε κουμπάρα, άκου να δείς πλάκα, γνωρίσαμε εδώ ένα ζευγάρι που δε΄θέλουν να παντρευτούν!!!'
Ήταν πολύ αστείο, δε λέω, αλλά κάποια στιγμή μου'σπασε τόσο τα νεύρα η επανάληψη, που την έπιασα κατά μέρος και της είπα όντως πως έχω AIDS και θα πεθάνω σε τρείς μήνες και πως την ευχαριστώ πολύ που μου γάμησε τις τελευταίες μου διακοπές!! Έμεινε παγωτό...
Όχι πως δεν θα το ξανάκανε φαντάζομαι...
Αλλά μόνο η τρομοκρατημένη φάτσα της ήταν όλα μα όλα τα λεφτά!!!

-Manetarius:
www.diorismos.gr! Άρχισε να στέλνεις βιογραφικά! Κουράγιο!

-Kyrios:
Α χα χα, καλή ιδέα το τέστ! Σωστό αυτό που λες για το στεφάνι και τα κουτσούβελα αλλά υπάρχουν και κάτι αγάμητες ή κακογαμημένες ανύπαντρες που είναι πολύ χειρότερες, άρα δε φταίει μόνο αυτό!!!
Και ΟΧΙ, δε μπορώ να σχολιάσω, θα ξαναπροσπαθήσω και αντιπαρέρχομαι το σχόλιο σου!!

ΥΓ: Πάντως κι εγώ δεν πιστεύω πως έχει γεννηθεί σ'αυτό τον πλανήτη σκύλος τόσο άξιος ώστε να γίνει γαμπρός μου και να νυμφευτεί το Χοντρό Όνειρο!

-Τανίλα:
"αι γαμήσου μωρή ψώλα που η μάνα σου ήταν πουτάνα των γερμανών."

Με έχεις καταπλήξει αυτές τις μέρες!!Θα ανοίξω file με καινούριες εφευρετικές εκφράσεις! Η πιο πετυχημένη (αλλά ακόμη κι εγώ κολλάω να την πώ γιατί μία στο εκατομμύριο να πιάνει θα ψοφήσω από τις τύψεις...) είναι το "Που να δείς το παιδί σου στα special Olympiks..."
Tο είχε πεί ένας οδηγός σε ένα φίλο μου και μου έλεγε πως αν όντως είχε παιδί θα τον είχε σκοτώσει...
Και όντως τους δίνω σημασία, όταν όμως ενοχλούν άλλους ή τους φέρνουν σε δύσκολη θέση.
Αλλιώς φυσικά αδιαφορώ...

-Μπαμπάκης:
Μια χαρά ορισμό εδωσες και όντως είναι ακριβώς έτσι!!
Συνοψίζοντας, μπορώ να πω όπως παραπάνω πως η κυράτσα είναι το θηλυκό του "Ελληνάρα"!
Έχω εγώ παιδί, εγγόνι και φτιάχνω καλό κοκορέτσι??? Όποιος δεν εχει κάτι απ'αυτά είναι ανάπηρος!!!
Ο Ελληνάρας βέβαια παλιά δεν είχε τη φήμη πως ΤΗΝ αφήνει να κάνει ΑΥΤΗ κουμάντο...

patsiouri said...

-Μερόπη:
Όπως βλέπεις η φωτογραφία είχε απίστευτό σουξέ!! Μα και σε σένα που την είδα σκιάχτηκα!!! Είπαμε, δεν υπάρχει ηλικία στην κυράτσα...μόνο ποσότητα!! Πολύ μεγάλη ποσότητα!! Τί διάολο, δε μπορεί η επιστήμη να το απομονώσει το γονίδιο!!!!!!!!

-Κέρμιτ:
Εγώ τα λέω αλλά όλοι μαζί τί κάνουμε????

-Αν Λου:
Μα φυσικά.Αυτό για την ηλικία το έγραψα επειδή αυτές πετυχαίνω στα...λεωφορεία! Αλλά και η δικιά μου και η δικιά σου και πόσες άλλες...απαράδεκτο, είναι νέα κορίτσια...Θέλω να τις δείρω όλες. Και να τις καταραστώ! Συνολική κατάρα (όχι πολύ βαριά) πιάνει????????

-Μαρία: Τί έπαθες καλό μου??? Έρχομαι!!!

Artanis said...

Πώ, πω, πατσιουράκι μου, έγραψες...Ψυχραιμία καλή μου ψυχραιμία...Μην θυμώνεις...Καβγάδες κάνε, πάντοτε στην ώρα τους, καλύτερα να τα βγάζεις και να ησυχάζεις, παρά να τα κρατάς και να πνίγεσαι...
Τελικά η φίλη σου αντέδρασε στην κυράτσα του πάρτι; Και τί έγινε δηλαδή που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει; Εκεί ήθελε τρικούβερτο καβγά, καλή μου...Να μη σου πω και μαλλιοτράβηγμα...
Καληνύχτα κοριτσάκι μου...Θα περάσω αύριο να δω απάντηση...Έχω περιέργεια να μάθω αντιδράσεις...
Φιλιά...

elf said...

/bow
/respect
είσαι θεά!

Στο τέλος του κείμενου θα μπορούσες βέβαια να γράψεις και το κλασσικό "no kyratsa were harmed during the making of this post"

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Ποιός σε τσίγκλισε patsiouraki μου Δευτεριάτικα; Ποιός σου μπήκε στο ρουθούνι....

Μου 'χουνε φάει οι ταξιτζήδες χρήμα..δε σου λέω τίποτε....ακριβώς γιατί δεν πάω τέτοιες αγέλαστες, ανέραστες και ηλίθιες ....καρακαλτάκες

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

? said...

Η κυράτσα δεν έχει ηλικία...τι άλλο?! τέλειο

snikolas said...

Μικρό μου σατανάκι τι υπέροχη ιδέα ήταν αυτή για τις κατάρες! Μόνο να τις αγνοήσω είχα ως τώρα όπλο μου για τις κυράτσες. Τι χρωστάω; Στείλε τον λογαριασμό! :)

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Να προσθέσω:οι ρίζες της προέρχονται απο περασμένες δεκαετίες όπου το "φρούτο"αυτό είχε μεγάλη πέραση στις τότε κοινωνίες και αυτά που υποστήριζε θεωρούνταν άκρως φυσιολογικά..

Skouliki said...

καλημερα ομορφη και τριςχαριτωμενη

.........................

ΣΠΙΘΑΣ said...

Είμαι σίγουρος, ότι μόνο εσύ μπορούσες να γράψεις κάτι, παρόμοιο..
Αν τολμούσε, άνδρας, να γράψει, κάτι.. -)) Τι μισογύνης, τι φαλλοκράτης και δεν συμμαζεύται...
Συμφωνώ, υπάρχει μαι ειδική "ράτσα", αλλά δεν εξαιρώ και τους αντίστοιχους "κυράτσους".

Εγώ για αυτούς, έχω γράψει, ανάλογα..
Ο καθένας, για το φύλο του, καλύτερα.

faraona said...

Patsiouraki μου?
Στο χω πει?
Γουσταρω την οργη σου!!!

Αψογο το κειμενο σου.
σε φιλω με φιλι εξοργιστικο

Blonde said...

Μας κάλυψες όλους χρυσουλάκι μου, δεν έχω λόγια, δλδ δεν έχω να προσθέσω κάτι. Όσο αστεία και αν ακούγονται αυτά που γράφεις, τόσο αληθινά είναι.

demetrat said...

Α και γω το κάνω,και επειδή είμαι και γαλανομάτα, χέζονται.
Επίσης πρέπει να συμπληρώνεις με ύφος φιδιού.
-"και είμαι και σαββατογεννημένη "
δ :))

gnik said...

Μπράβο patsiouri
Το έχεις πάντως το χάρισμα (συγγραφικό)
Να το κοιτάξεις μην το αφήνεις.....

Anonymous said...

Να σου κανω on-line πρόταση γάμου ή θα φάω χυλόπιττα ? :)

Παιδιά η Ελλάδα είναι ένα ανήλιαγο μπουντρούμι που θέλει πολύ καθάρισμα.

Ο Έλληνας θέλει πολύ ταλαιπωρία - τόχει συνηθίσει νάναι δούλος, ΡΑΓΙΑΣ κι έχει απωθημένα τρομερά, με τον εαυτό του πρώτα απ' όλα

είτε μας αρέσει είτε όχι

άει στο διάολο πιά αυτή η χώρα
Μου χρωστάει - δεν της χρωστάω

Την γαλανόλευκη την κράτησα ψήλά στα πιό απίθανα μέρη, την τίμησα κι έκλαψα όταν την είδα να κατεβαίνει εκεί στην ξενητιά.

Απ' όπου κι αν πέρασα έγραψα με κεφαλαία το όνομα της Ελλάδας

Και όταν γύρισα πίσω στην "πατρίδα" έκλαψα γιά όλα αυτά και όλους αυτούς που προδίδουν συνεχώς αυτά που προσποιούνται ότι τιμούν.

Εγώ το χρέος μου τόκανα

Αει στο διάολο πιά.

Anonymous said...

Εγραψες πάλι! Με τον μαναδικό σου ξεχωριστό τρόπο!

λοιπόν χτες βγαίνει μια τέτοια στην δίπλα πολυκατοικία και μας λέει μην αράζετσαι το αυτοκίνητο κάτω από το παράθυρό μου. Ρε καλή μου ρε χρυσή μου πας καλα; Μπρος πίσω αραγμένα καμια δεκαριά κι εκείνοι τους έκραζε, τους τα έπριζε κι έφευγαν κάτω από το παράθυρο της και η θέση άδεια. Πάρε την τροχαία να έρθει τώρα της λέω. Μου λέει αι στο διάολο εδώ που μαζευτήκατε όλοι (μένω 14 χρόνια εκεί) και αράζετε εδώ.

Τα πήρα κρανίο αλλά την άφησα να λέει κι έφυγα, αράζοντας.

Αποτέλεσμα: Ολο το μπροστά μέρος του αυτοκινήτου (ασημί) είχε πάνω τεράστιες μαύρες σταμπες με κάτι σαν κερί. Οπου κι αν το πήγα δεν έγινε τίποτα, μαλλον θέλω κανά 250αρι να το φτιάξω.

Θάνατος στους ανεγκέφαλους!

Pan said...

Καλημέρα πατσιουρί!!!!

Δεν ήταν ανάρτηση, κέντημα ήταν!

Βλέμμα πεινασμένου ροτβάιλερ;;;
Αχαχαχαχα!!!!!

ampelofilosofos said...

Μόλις ανακάλυψα το blog σου και ενθουσιάστηκα με το κείμενο. "Μα καλά στην γειτονιά μου μένει;" Αλλά προφανώς όλοι μια γειτονιά είμαστε. 'Έχοντας μεγαλώσει σε επαρχιακή πόλη την οποία επισκέπτομαι τακτικά, μπορώ να σε βεβαιώσω ότι το φαινόμενο του κυρακατινισμού σε πόλεις με πληθυσμό <50.000 γίνεται τόσο αποπνικτικό που σου 'ρχεται να βάλεις αντιασφυξιογόνο μάσκα!
Την καλημέρα μου να έχεις...

mmexer said...

Η ελληνική κοινωνία σε ένα ποστ! Αυτός θα πρεπε να ταν ο τίτλος :(

Πάντως δεν είμαι ρατσιστής. Απλά μισώ ότι δεν είναι ίδιο με μένα χαχαχαχαχα -έλα μπλακ χιούμορ-

diva said...

Ζήτω Ζήτω!
Εκπληκτικό θέμα
με άψογη ανάλυση!

patsiouri said...

-Artanis:
Το αύριο άργησε μια μέρα!
Την είχε πρήξει την κοπέλα δύο ώρες, και γιατί δεν κανετε παιδί, και τι περιμένετε, και αν το κάνεις μετά τα 35 θα σου βγεί καθυστερημένο,κι εγώ άνεργη είμαι αλλά άμα θέλεις όλα γίνονται (ναι αμέ!),και δηλαδή γιατί παντρευτήκατε τίοτε (γιατί αγαπιόμαστε ίσως???), οπότε η φίλη μου κάποια στιγμή δεν άντεξε και ούρλιαξε "ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ ΤΩΡΑ?????"
Εγώ σίγουρα θα της έχωνα το λιγότερο χαστούκι, προχτές της είπα απλά "Μπράβο, με τις μαλακίες σου την έκανες χάλια για ένα μήνα και τι κατάλαβες???"
Αν κι εμένα με είχε πάρει από την αρχή με κακό μάτι γιατί δήλωσα υπέρ του συμφωνητικού συμβίωσης!

-Ελφ: ""no kyratsa were harmed during the making of this post""

Nα προσθέσω "Next time we hope to be lucky???"

-Γλαρένια:
Αρχίζουμε να τις ταίζουμε φόλες, τι λές???

-Νίκος Κ.:
Ούτε ηλικία αλλά ούτε και φύλο!! Μην κρύβεστε!!

-Νικόλας:
Επιτέλους!!! Το λογαριασμό θα τον πληρώσεις όχι για τη μαγική συνταγή αλλά επειδή εξαφανίστηκες τόσο καιρό!!

patsiouri said...

-Νίκος:
Τρείς Νικόλες στη σειρά!! Και με nickname!! Γαμάτο!! Και συμφωνώ για τα υπολείμματα του κιτς της χούντας!

-Σκουλήκι:
Καλησπέρες κορίτσι!!

-Σπίθας:
Που είναι το πόστ σου?? Δεν το βρίσκω, μου στέλνεις ένα λίνκ???

-Faraona:
Εσύ που έχεις και θάλασσα κοντά...ξέρεις τι να κάνεις μόλις εντοπίσεις κανα τέτοιο φρούτο!!

-Lianne:
Όντως κάτι φορές είναι πολύ αστεία αλλά κάτι άλλες χάνεις την ψυχραιμία σου και θα μας δέσουν καμια ώρα!!

-Δήμητρα:
Τέλειο! Και είμαι όντως σαββατογεννημένη! Το είχα ξεχάσει!

patsiouri said...

-Gnik:
Και τι να το κάνω??? Να γράψω ιστορικό μυθιστόρημα??? Ευχαριστώ πολύ-πολύ!!

-Ανώνυμε:
Η μαμά μου μου είπε να μη δέχομαι προτάσεις γάμου από ανώνυμους αλλά ευχαριστώ πολύ!!
Το επίπεδο της χώρας, ανεπίτρεπτα, όλο και κατεβαίνει. Βλέπω και γονείς που είναι πιο καλλιεργημένοι από τα παιδιά τους και ταράζονται που τα ακούνε να λένε πως μισούν τους Αλβανούς και τέτοια???
Ενας φίλος υποστηρίζει πως φταίει η φτώχεια, δεν ξέρω..

-Freedula:
Την πουτάνα!! Και ρε συ, ξέχασα να το γράψω, ΟΛΟΣ μα ΟΛΕΣ έχουν κόλλημα να μην παρκάρεις κάτω από το σπίτι τους. Προτείνω να μην ξαναπαρκάρεις εκεί αλλά να της γεμίσεις τη νύχτα τον τοίχο με σκατά...

-Παν:
Που να το δείς κιόλας! Οι μαθητές μου πάντως τα κάνουν πάνω τους!

-Αμπελοφιλόσοφος:
Καλησπέρες! Λες τελικά να είναι δημιουργήματα της τηλεόρασης??? Αφού τα σήριαλ δείχνουν και μοντέρνες γυναίκες! Μα πως μοιάζουν τόσο παντού???

-Mmexer:
Κάτσε ντε σε 'ένα πόστ! Πρέπει να σήκώσω και ένα για τον Ελληνάρα για να συμπληρωθεί η Ελληνική κοινωνία!

-Diva:
Να'σαι καλά!! Πως τα πας??? Έχω πήξει στη δουλειά και δεν προλαβαίνω να σας περνάω τόσο συχνά ρε γαμώτο!

cinderella said...

Αυτό το κείμενο θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ για τις απανταχού κυράτσες. Αχ ούτε κόμμα δεν θα άλλαζα, αλήθεια!! :)))
Καλησπέρες πατσιουράκο μου!

Zaphod said...

Εξαιρετικό!

...που υπογράφω;;;


Από τα καλύτερα κείμενα που έχεις γράψει!!!


Εν τέλει, δεν κάνω καμία ανάλυση γιατί δεν χρειάζεται καμιά. Προσυπογράφω με χέρια και με πόδια!

love&kisses
zaphod

Skouliki said...

με γειαααααααα το καινουργιο ποστ ..

τι ? αααααααααα το ιδιο ειναι

σορρυυυυυυυυυυυυ

Anonymous said...

…’’σιωπο’’’’σβούρα’’…με…’’σιωπο’’’’βόμβα’’..: Νο 2…
…επίκαιρο σχόλιο..: «…και πάλιν ερχόμενος…»…

…κι ακόμα τον περιμένουν σε ‘’δεύτερη’’…παρουσία.., βασιζόμενοι σε ανάλογες φράσεις, και, –του.., ως, λ.χ..:
* Ιησούς /προς Καϊάφα και πρεσβυτέρους/ : «Αλλά σας λέγω, ότι από τώρα θα ιδήτε
τον Υιόν του ανθρώπου να κάθεται εις τα δεξιά της Δυνάμεως
και να έρχεται επάνω εις τα σύννεφα του ουρανού» : [Ματθαίος, κεφ. 26, εδ. 64.]..,…
* Ιωάννης : «Ιδού, έρχεται με τα σύννεφα. Κάθε μάτι θα τον ιδή και εκείνοι που τον εκέντησαν,
και θα θρηνήσουν δι’ αυτόν όλαι αι φυλαί της γης» : [Κεφ. 1, εδ. 7.]...,..!…

Σαφώς.., και, αυτό θα γίνονταν…εάν θα…‘’τα έσταζαν’’…τα σύννεφα -- οι τότε ιμπεριάλ πολεμοεπενδυτές
και πολεμοχορηγοί πλούσιοι του…γεω…ουρανού –τους :
του πέραν του…«ουρανού -- ουράνιου θόλου» -- ‘’F.I.R’’ και «διαχωριστή των…υδάτων -- λαών…»..: Γένεσις.: 1 : 6..,
του εκτός Ισραήλ -- γης τότε ‘’θεού’’ -- «Μεγάλου Αδελφού’’ -- ‘’μετενσάρκωσης’’
του κατά εποχές ενσαρκωτού Γιαχβέ.., «νοητής Ιδέας» κι αυτού..,
που…πολλοί : 7 εκεί και τότε, ‘’ουρανοί’’ -- έδρες ‘’Θεών’’ -- Βασίλεια…με γαίες -- υποβασίλειά –τους υπήρχαν..!

Κι αυτό συνέβαινε συνηθεστάτως και παντού της Γης.., έτσι…όπως και τότε στο Ισραήλ..:
* Μωυσής : «Τότε η νεφέλη εκάλυψε την σκηνήν της συναντήσεως
και η δόξα του Κυρίου επλήρωσε το κατοικητήριον…Οσάκις δε η νεφέλη ανυψούτο από το κατοικητήριον
οι Ισραηλίται πάντοτε εξεκίνουν /για τις κατακτήσεις τους/, συνεχίζοντες την πορείαν των.
Εάν όμως η νεφέλη δεν ανυψούτο, δεν εξεκίνουν, μέχρι της ημέρας κατά την οποίαν ανυψούτο» :
[Έξοδος : 40 : 34,…36, 37.]

Ναι.., ‘’μάλλον’’, μόνον, εάν θα…‘’έσταζαν τα σύννεφα’’ του ουρανού : εξωτερικού..,
που…ο ουρανός, πλην από σκουλήκια, βρέχει και πολεμιστές..,
να, σύννεφα…με νεροσταλίδες -- ύδατα -- νερά..: πηγονερά, λιμνονερά, ποταμονερά, ρυακονερά, θαλασσονερά,..:
«Τα νερά που είδες, όπου κάθεται η πόρνη /η Βαβυλών/ είναι λαοί και όχλοι, έθνη και γλώσσαι» :
Αποκάλυψη Ιωάννη : 17 : 15..,
να, «παρθένοι», ‘’Μύριοι’’, πολεμιστές πλούσιας πολεμικής τεχνολογίας
και του δόγματος της παρθενίας του μυστικοπαθούς θρησκευτικού ιμπεριαλισμού…Νο 777, Νο 666, Νο 888,…
οι, εκτός και για δημόσια έργα, βασιλοδανειζόμενοι.., /…πάντα, για την αιτία του…‘’Γιαχβαλλαχβραχμοδία’’…/
νερά...με νερο’’κάθιστους’’..: βλέπε..: ο Βιρακόσα..,
ο, αλά Διόνυσο, ορεσιβιόφιλος -- πλουσιόφιλος και πλουσιότροφος
και «ορθός χρήστης του άδικου Μαμωνά» Ιησούς,…χμ, ‘’ο εν…αερίοις την γ,Γ,ην κρεμάσας…’’..,..!

Κι εδώ…τα υγρά σύννεφα : κυρίως, πολεμικά ‘’πτωχά αέρια’’.., είναι τα…αλλού…βουνά -- πλούσιοι..,
ενώ τα λιγότερο υγρά έως ξηρά σύννεφα ή νεφέλες..: πολεμικά ‘’κροτούντα αέρια’’ -- Η2Ο
είναι τα…αλλού…όρη -- ζάπλουτοι.., όλα –τους…κεραυνοφόρα και ‘’νεφελιο’’φόρα..,
και, ως κάτοχοι της ‘’μυστικής’’ πολεμοτεχνογνωσίας.., ακόμα κι αν αυτή ανακαλύπτονταν απ’ το λαό -- νερά..,
να., που…, διαβαθμιστικά…, γεωστρωμάτωση και ταξεωστρωμάτωση…, χημεία…και αλχημεία…,

((…λόφοι..: ιερείς ή άρχοντες.., βουνά..: αρχιερείς ή αντιβασιλείς.., όρη..: αρχιαρχιερείς ή…συν…βασιλείς..,
αντίστοιχα.., τράγοι ή ‘’άστρα’’ ή ‘’κέρατα’’.., αρχιτράγοι ή άστρα ή κέρατα…
και αρχιαρχιτράγοι ή γαλαξίες ή αρχικέρατα..,
όλοι –τους «αλληγορικά ‘’τέτοια’’».., κοσμοπλάστες και ‘’Μοιρο’’πλάστες..,
υπέρνεροι -- υπέρλαοι σε ‘’μυστικό’’ ‘’Ιστορικό Συμβιβασμό’’..,
ω τρισάθλιοι λογοφακίρηδες κωδικοποιητές όλου, σχεδόν, του ‘’επίσημου’’ ανθρώπινου λόγου
της αρχαιόθεν και σε ‘’σκυταλοδρομία’’ αντιλαϊκής και πάντα καλυμμένα σατανικής Διεθνούς Συνωμοσίας..,
οι που, ‘’ποτέ’’, δεν κυριολεκτούν τα γεωσκάνδαλα…κι όλο αλληγοριοπαίζουν…οι του Κυρίου Κυριακοί..,
μη λέγοντας.., ως μαφιόζοι.., τα σύκα…σύκα και τα σταφύλια…σταφύλια.., μα…‘’σύκα’’ και ‘’σταφύλια’’..,..!))

ναιαιαι.., και στις 5 Μεγάλες θρησκείες..: Ινδουισμό /Βραχμανισμό/,
Βουδδισμό, Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό και Ισλαμισμό.., μα και στην Ελληνική Μυθλολογία..,..!

Π. χ..:…ο δήθεν προκαλέσας στην εκεί και τότε γη ‘’τοπολογικές ανωμαλίες’’ Ιωάννης ο Βαπτιστής..:
ωσεί…Υπουργός Δημοσίων Έργων.., χξς΄ςς, στην «αιώνια» βασιλεία του Ιησού..,
οδοστρωτήρας -- ’’Μπουλντόζα’’.., ήτοι, στρωτήρας βουνών, λ.χ, αλά…Ιώβ της Παλαιάς Διαθήκης…
και, «το βουνό», Τμώλο της Ελληνικής Μυθολογίας..,
να, τον μαζί με τον βασιλιά της Φρυγίας Μίδα κριτή του Απόλλωνα και του σάτυρου Μαρσύα
σε διαγωνισμό οργανοπαιξίας.., που, τελικά, «τον έγδαρε ζωντανό, καθώς δεν αρέσει στους θεούς να τους προκαλούν»..,
//…ή και το ‘’βουνό’’ που πήγε, «για την αιτία του Αλλάχ» στον Μωάμεθ.., αφού δεν πήγε ο Μωάμεθ σε αυτό…//
μα και στρωτήρας…λόφων : αντικυριακών αρχηγών κι υπαρχηγών..,…
φαραγγιών : αντιστασιακών ανταρτών και αντιβασιλικών -- αντικυριακών.., |…ε, ‘’αυτού’’ του Κυρίου…|
δρόμων : των του λαού -- γεω:λαο,νερο:θαλάσσης.., λες, ‘’αγενή ύδατα και αγενή μέταλλα’’…
σε αντιδιαστολή με τα…’’ευγενή ύδατα και ευγενή μέταλλα’’..,
τα, συνήθως, μεταμορφωμένα -- αεριοποιημένα -- εξαερωμένα -- εξατμισμένα ύδατα..,
{…Ο, Η.., νερό : Ο2Η.., εξαέρωσή του και…Ο, Η…κ. ο. κ..!}
α, που υπάρχουν /πλην κι απ’ τον Αιθέρα/ και, και, τα…αβαρή και ξηρά ’’ευγενή αέρια’’..,
να, τα με…‘’χαριτωμένους’’ ευγενείς τρόπους της καθελογής «σεπτής ηδονής» ιμπεριάλ ‘’πολεμικά αέρια’’..,
χα, τα με ‘’νεφέλια’’ των ‘’κεραυνών’’ του Δία.., τα νερο,λαο,’’κάθιστα’’.., που, ω του θ,κ,αύματος, ‘’την τρώνε’’ τα ‘’νερά’’..,…
όλων αυτών ‘’στραβών’’ ως προς τον τότε κι εκεί ‘’θεό’’…και ‘’ισιωτέων’’..,..!

Σαφώς.., οι ως άνω ‘’ισιωτέοι’’, ‘’ίσως’’ ήσαν και φιλοβασιλικοί : φιλοκυριακοί.., μα άλλου Κ,κ,υρίου -- ‘’θεού’’..,
ννναι.., που…αλλιώς…«υπό την συκήν»…κι αλλιώς «υπό την άμπελον»..,
αλλιώς…«υπό την φραγκοσυκήν»…κι αλλιώς «υπό την φραγκοάμπελον»..,…κ. λ. π..!

Βεβαίως.., έτσι κι αλά Ιώβ της Παλαιάς Διαθήκης των Εβραίων.., γίνονταν και ταξικοί υποβιβασμοί..,
να.., από ‘’ξηρά αέρια’’…‘’υγρά αέρια’’ -- πνοή ή ατμός.., /…αλλού.., ξανά, χαμονερό -- ‘’πάτος λαός’’…/
ως, λ.χ.., μα από..’’σ,Σ,τυγερή’’…‘’θεία’’ τιμωρία.., ο ταξικός υποβιβασμός του και για την…δαμαλο,κωδικο,κλεψιά του..,
ο πριν νερένιος : λαϊκός…και μετά αεριοποιηθείς -- ‘’θεο’’ποιηθείς -- μεγαλοαστοποιηθείς Ερμής..,
που.., μόλις γεννήθηκε ο συστηματοποιητής της κλεψιάς και της απάτης αυτός.., ενσαρκωτή ιδέα γαρ..,
«με το ηλιοβασίλεμα κινάει για την Πιερία,
εκεί που τα αθάνατα |…ε, κι εδώ, «αλληγορικά βόδια»…| βόδια των μακάριων θεών
έχουν τους στάβλους τους {…ε, εδώ, σε ‘’στάβλους’’ -- κωδικοποιητήρια βρίσκονται τα δαμάλια -- κώδικες…}
και βόσκουν σε χαρωπά βοσκοτόπια που ποτέ δε θερίζουν.
Αρπάζει 50 δαμάλια…, […κώδικες της πολεμικής τεχνογνωσίας, κυρίως..., λες…]
που τα παίρνει μαζί του, φροντίζοντας να μπερδέψει με τέχνη τα χνάρια..! Τέλος, γυρίζει βιαστικά στην κούνια του.
Μπαίνει στην κατοικία του «από την κλειδαρότρυπα, σαν…φθινοπωρινή πνοή ή σαν…ατμός»..:
Ζαν Ρισπέν : Ελληνική Μυθολογία..!…
(…κι αυτός ο…ανα’’στοιχειωμένος’’, από ‘’νερό’’ : ‘’πάτος λαός’’ : Η2Ο αρχίνησε…
και κατάντησε ‘’κροτούν αέριο’’ : μεγαλοαστός : Η2Ο…)

Κι εδώ, λοιπόν, όρη : μεγαλοαστοί άρχοντες και ζάπλουτοι..,
βουνά : αστοί υπάρχοντες και πλούσιοι.., οι δίνοντες και μη για την Γιαχβοαιτία..,
χμ, τα/οι προεξέχοντα/ντες…της γης.., |…της γης --‘’επιφάνεια λαός’’ -- μικροαστοί…|
ανώμαλο έδαφος : οι άτακτοι του καθελογής λαού..,
πεδιάδα ή κάμπος : οι φιλήσυχοι πολίτες.., χμ, οι «ομαλοί» και ‘’πάτος λαός’’….,
τραχέα υψώματα : δυσ’’ίσιωτοι’’ υπάρχοντες -- υπαρχηγοί..,
κοιλάδα : «μικρή πεδιάδα ανάμεσα σε βουνά ή λόφους» -- οι ‘’ουδέτεροι’’ μεσοαστοί..,..!
Εχχχ, κι εδώ, γεωστρωμάτωση…και ταξεωστρωμάτωση.., ναι, και…αλέ…μη ιμπεριαλέ..!

…Εμ, «αλληγορικά ‘’τέτοια’’» είναι τα που υπονοούσε κι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής..:
* Ιωάννης ο Βαπτιστής : «Αυτός /ο Ιησούς.., τάχα.., που για άλλον ‘’τέτοιον’’, σύγχρονό του και «εγγύς» του, μιλά…/
είναι εκείνος, διά τον οποίον εμίλησε ο προφήτης Ησαΐας,
(Ησαΐας Β΄ : 40 : 1, 2, 3, 4, 5 : «Παρηγορία εις τους εν Βαβυλώνι αιχμαλώτους»..,
«Εγγύς η λύτρωσις».., «ότι ο καιρός της δουλείας της /της Ιερουσαλήμ/ ετελείωσεν…»..,
«Πάσα φάραγξ ας υψωθή• και παν όρος και βουνόν ας ταπεινωθή,
το ανώμαλον έδαφος ας γίνη πεδιάς και τα τραχέα υψώματα κοιλάς»..!)
όταν είπε, Φωνή ενός που φωνάζει εις την έρημον• ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου,
κάμετε ίσιους τους δρόμους του» : [Ματθαίος : 3 : 3.]

Ναι.., κι αυτό, καθώς κι οι γαίες ‘’ήταν’’, αναμεταξύ τους, διαφορετικής ποιότητας και ποσότητας..,
μάλιστα, άλλες με υψηλότερα βουνά /…‘’βουνά’’ : μεγαλοαστικές τάξεις…/...,
(…αναλόγωςςς.., στα Κ,κ,ορφοβούνια οι…’’τέτοιοι’’..:
‘’Θεοί’’ και ‘’Θέαινες : ‘’Θεές’’…και ‘’θεοί’’ και ‘’θέαινες : θεές’’..,
πάντα, περιστοιχιζόμενοι με ανάλογους αυλικούς ‘’τέτοιους’’, να, σε ‘’ο,Ο,υρανούς και γ,Γ,αίες’’…)
κι αυτά με προεκτάσεις τους βουνίδια /…‘’βουνίδια’’ : αστικές τάξεις…/
και…λόφους, βράχους,… /…διαβαθμίσεις αστικών τάξεων…/…
ώς και πεδιάδες ποικίλης γεωστρωμάτωσης -- ταξεωστρωμάτωσης.., /…κατώτερες, λαїκές, τάξεις…/
κ. ο. κ..,…εεεεε.., σε άλλη.., πλην από…ύδατική -- ’’υδατική’’.., διάσταση όλα..,..!

…χξς΄ςς.., γαϊτανάκι με υπογαϊτανάκια.., υπογαϊτανάκια με υποϋπογαϊτανάκια..,
υποϋπογαϊτανάκια με υποϋποϋπογαϊτανάκια..,…
α, και το περικλεισμένο με περισυμπάντειο Σύμπαν είναι η με ζωντανούς ‘’παίκτες’’ ‘’τηλεόραση’’ του Θεού..!
‘’Γαϊτανάκι’’ γεωστρωμάτωσης μαζί και ταξεωστρωμάτωσης αλά Σατάν..: Αιθέριος,
αέριοι, υγρασιακοί, ατμικοί, πνοϊκοί, δροσικοί, παχνικοί, νερικοί, παγικοί..,…σε Κορφοβούνι ή ‘’πιο πάνω’’..,
σε βουνο,Κορφο,πλαγιά.., σε βουνά.., σε λόφους.., σε βράχους.., σε βουνίσιες ή μη πηγές..,
σε ρυάκια.., σε ποτάμνια..., σε θάλασσα.., σε υποθαλάσσια γη..,..!
Ναι, το ζείτε…κι αντιστοιχίστε ‘τα εσείς σ’ αυτό ‘’Γαϊτανάκι’’ –τους.., καθώς υπάρχουν ποικίλα άλλα..,
που…σαν σε σκόρπιο ‘’παζλ’’…τα δίνω κι εδώ..,
ε.., κι ονειρευτείτε : φανταστείτε : σχεδιάστε το, απτωτικά και παραδείσια, Θείο Γαϊτανάκι -- Κοινωνιο’’DNA’’..,..!…

Χαίρεται…εν ‘’Κυρίοις’’.., πάντοτε.., ω εσείςςς..!…
Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση..: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής (ψυχοDNA, ψυχογραφήσεις),
σιωπής (λόγου : άλεξου – ενείκονου -- ενκώδικου),…
Σχηματοποίηση λόγου (‘’ποιημάτων’’ μου), θεογονία, κοσμογονία,…

mamma said...

Oh, my god!!!! Τι είναι αυτό;

gnik said...

@Αλέξανδρε
Που το βρήκες ρε φίλε αυτο που πίνεις... Πές μας και εμάς και έχουμε σαλτάρει.

@ patsiouri
Στο είπα γράφεις καλά και πολλοί δεν αντέχουν.

Anonymous said...

Καλέ υπάρχουν και κυράτσες 20 χρονών!!! Με άποψη και ύφος 1000 καρδιναλίων... Και μη σου πω το ύφος τους όταν σε κοιτάνε... Χειρότερο από τις μεγάλες... Οι μεγάλες έχουν και μια δικαιολογία... το χάσμα των γενεών που υπάρχει ανάμεσά μας... Οι μικρές??
Καλά την έγκυο φίλη σας που την πετύχατε??

purple said...

βασικα με καλυψε ο ζηβας!!!
καλημερα πατσιουρακι :-)))

Ellie said...

Το ηλικιακό δεν είναι κανενός είδους κριτήριο. Τώρα τελευταία γνώρισα μια κοπέλα ένα χρόνο μικρότερη από εμένα κυράτσα με τα όλα της...Και ξέρεις, στο μόνο που παίζει ρόλο η ηλικία ειναι ότι αυτή η ικανότητα βελτιώνεται με την πείρα και την πάροδο του χρόνου...

Anonymous said...

ο αλεξανδρος ζηβας με καλυψε....

αχα, ναι, ναι..

Anonymous said...

ο αλεξανδρος ζηβας με καλυψε....

αχα, ναι, ναι..

ampelofilosofos said...

@patsiouri δεν ξέρω άν η τηλεόραση γέννησε τις κυρακατίνες ή οι κυρακατινες (μέσω της τηλεθέασης) διαμόρθωσαν την τηλεόραση. Μάλλον ο περιορισμένος οπτικός ορίζοντας φταίει, που φτάνει συνήθως μέχρι το μπαλκόνι της απέναντι πολυκατοικίας, σε φυσική και..πνευματική απόσταση! :)
Ευχαριστώ για τη βόλτα στη ...γειτονιά μου!

Anonymous said...

Κάθε φορά που γράφεις κούκλα μου σε απολαμβάνω.Έχω πεθάνει στα γέλια και περιμένω την κυράτσα σου να μου κάνει ευχέλαιο.Είχα πολλές περιπτώσης κυράτσας στη ζωή μου ως τώρα.Θυμάμαι όμως μία χαρακτηριστική.Είχε μάθει πως ήθελα να γίνω ψυχοθεραπευτής(ξέρεις πως μαθαίνονται αυτά σε ένα χωριό)και με κοιτούσε περίεργα.Ήταν όλο προσβολές εις βάρος μου.Πήρα το μήνυμα και άρχισα.Τα είπα όλα.Πώς έχω ανασφάλειες,πως μερικές φορές δεν είμαι καλά και άλλα τέτοια.Αλήθειες δηλαδή.Αλλά ανάμεσα σε αυτά έκανα και διάφορα τικ στο πρόσωπό μου ώστε να φαίνονται έντονα.Έπαιξα κάτι σαν σουρρεαλιστικό θέατρο.Ε λοιπόν η τύπισσα σταμάτησε να με προσβάλει και απομακρύνθηκε.Σταμάτησε και να μου μιλάει.Για κακή της τύχη η κόρη της ακολούθησε το επάγγελμα της κοινωνικής λειτουργού και μόλις πριν ένα χρόνο της ξεφούρνησε πως πρέπει να πληρώνει και ψυχοθεραπευτή για την θεραπεία της!!!Ούτε ψύλλος στον κόρφο της.Κάθε που με βλέπει μόνο που δεν βγάζει από την μασχάλη κανένα εικόνισμα να με εξομολογήσει ή κανένα μαχαίρι να με σφάξει γιατί με θεωρεί υπεύθυνο που "κύλησε" η κόρη της στην Ψυχοθεραπεία!

Αλλά έχω και εγώ το βλέμμα του ροντβάιλερ και δεν με πολυπλησιάζει.Είπαμε είμαι τρελλός και με φοβάται.

Artanis said...

Μετά από το ποστ αυτό, καθόμουνα και σκεφτόμουν πόσες τέτοιες ξέρω...Πω, πω, είναι πολλές...Μόνο που εγώ τα παίρνω αγρίως, και αν δεν τις αγνοήσω, τότε θα τους το αντιγυρίσω...Όλα κι όλα, δεν θα κάτσω να σκάσω, να μου γίνεται το στομάχι κόμπος...Καλά φέρθηκες, ήσουν πολύ ψύχραιμη για τα δικά μου δεδομένα...Τουλάχιστον κατάλαβε την μαλακία που έκανε, ή απορεί ακόμα;

K-Top said...

Καλά τόση πλάκα έχουν τα λεωφορεία? Στο μετρό δεν έχει τόσο γούστο! Ίσα ίσα που έχω καμαρώσει κιόλας επειδή καμία κυράτσα δεν μου έχει ζητήσει ποτέ να σηκωθώ. Σκέφτικα πως έχουμε εκπολιτιστεί πλέον!

Τι να πω... πάντως έχει πλάκα αυτό με τις κατάρες. Ριχτε καταρεςκαταριπαςρε!!!

patsiouri said...

-Cinderella:
Καλησπέρες και σε σένα κούκλα και καλό ξεσάλωμα απόψε, σνίφ σνίφ!!!

-Zaphod:
Δεν αρκεί η υπογραφή σου, πρέπει ν'αρχίσεις να καθαρίζεις κυράτσες για να αποδείξεις πως όντως συμφωνείς!!!

-Σκουλήκι:
Κεφάκια, κεφάκια?????

-Αλέξανδρος Ζήβας:
Φίλε αν ξαναδείς κανα όραμα με το Μωυσή ρώτα τον από που ψώνιζε, μια χαρά το stuffάκι, ενδιαφέρομαι!

-Μαμα:
Ποιό από τα δύο εννοείς????

patsiouri said...

-Gnik:
Μόλις διάβασα το σχόλιό σου!!! Είχαμε σύμπνοια!!! Ευχαριστώ και πάλι!

-Λαχανάκι:
Δεν την ξέραμε!! Ο άντρας της ήταν παλιός συμμαθητής και μας κάλεσε στα γενέθλιά του! Από μικρός φαινόταν πως θα μπλέξει με καμια τσαούσα με 5 μέτρα γλώσσα αλλά τέτοια κατάντια δεν την περίμενα!

-Purple:
Εμένα θα με καλύψει ο ντήλερ του αναφερόμενου!!!

-Έλλη:
Είδες??? Τελικά οι περισσότεροι εδώ μέσα αναφέρουν κρούσματα μικρών ηλικιών στην κυρατσοσύνη. Πως είχαμε το baby boom, τώρα ζούμε το "Κυράτσα boom"!

-Exofthalmi:
Αφού σας κάλυψε όλους ο Ζήβας θα του παραδώσω τους κωδικούς του μπλόγκ να το συνεχίσει εκείνος!
Καλό ταξίδι σε όλους σας...στον εξωτικό ΟΚΑΝΑ!

patsiouri said...

-Αμπελοφιλόσοφος:
Όπως το είπες ακριβώς! Μέχρι το απέναντι παράθυρο...καλύτερα δε θα μπορούσες να το θέσεις...

-Island:
Έχω πέσει κάτω από τα γέλια!!! Μα της χρειαζόταν!!! Εγώ πάλι έχω αρχίσει να σας ζηλεύω τους ψυχοθεραπευτές! Σταθερή πελατεία για πάντα...

-Αρτάνις:
Εγώ είμαι ανάλογα με τις ώρες μου, μπορεί να μου φανεί αστείο, μπορεί και να φτάσω "εν βρασμώ ψυχής". Ειδικά όταν προβάλλουν άλλον μπροστά μου, ο οποίος άλλος μάλιστα είναι ανήμπορος να αντιδράσει. Στην περίπτωση του island ας πούμε κι εγώ θα γελούσα ακόμη!

-Ατρον:
Τώρα που θα στο κόψουν το μετρό 6 μήνες θα δείς τη γλύκα, μπου χα χα!!!

ceralex said...

A ρε patsiouri!!!
Kάθε φορά...σου βγάζω το καπέλο!!!

Καλό βράδυ!

Anonymous said...

Τελικά Πατσιούρι δεν έγινα ψυχοθεραπευτής γιατί δεν μπορούσα να ακούσω κάτι τέτοιες Κατίνες.Είχα από μικρός και μία κλίση εις το ρεύμα και έγινε το πάντρεμα.Παντρεύτηκα με το ρεύμα.Οπότε έχω άλλου είδους πελατεία.Πάντως όχι ότι οι ψυχοθεραπευτές έχουν σταθερή πελατεία.Μόνο οι σελέμπριτι.

If...ιγένεια said...

Πες τα..

φάβα said...

respect baby! (τις ξερω καλά, πιστεψε με...)
(αυτο με την καταρα, γαμοτο δεν το ειχα σκεφτει οταν επρεπε! φτου!)

ΣΠΙΘΑΣ said...

Σε πάω, μια χαρά τα λές...
αλλά με κάλυψε ο Αλέξανδρος !!!
Τι να πώ, με αποστόμωσε.-))

Marina said...

Ακουσα για κυράτσα σε λεωφορείο
και ήρθα να σου δώσω συμβουλή με λοφίο
Αν σου ζητάει να σηκωθείς
δεν της μιλάς
αδιαφορείς
κλείνεις τα ματια στωϊκά
και αμολάς
γερή την κλανιά..
Αν αυτό δεν την τρελλάνει
υπάρχει το τακούνι
ξέρεις τώρα, υψηλό
μόδα του Αρμάνι.
Τσάκ! Της βαράς κλωτσιά
απο μπροστά και συγχρόνως
σπρωξιά απο τα δεξιά
θα πέσει πάνω σε κάποιον απο πίσω
που θα τη ρίξει πρός τα μπρός
εκεί θα την περιμένει ο Αρμάνι
να τη ξανά-σουβλίσει στο κάλο
μάνι-μάνι

Θ' αρχίσει να τσιρίζει
να ουρλιάζει,
να σε βρίζει
εσύ ..αδιαφορια..
κουνάς το κεφάλι σου
για δέσιμο η "κυρία"

Οσο δίνεις σημασία στη κυράτσα
θα στρώνεται στη πόρτα σου
σαν μία παλιο-λινάτσα
με την αδιαφορία
δεν έχει τι να πεί
γιατί η κόντρα της δίνει φαϊ.
Θα πάει πάρα κεί.
Αν και πιστεύω ότι
ένα μπουγέλο
κάνει καλό
στο άτομο που
έχει εγκέφαλο λειψό!

Μαράκι said...

Εγώ ένα έχω να πώ....υπάρχει έλλειψη απο καλά ναρκωτικά σε αυτή τη χώρα...τα χημικά μερικούς τους χαλάνε...

suspiria said...

Το έχω ξανά-αναφέρει κάπου και θα το ξανά-αναφέρω κι εδώ :P Αισθάνομαι ότι αυτές οι "κυράτσες" αδικούνται. Κατά βάθος είναι θύματα των φαλλοκρατικών κλειστών κοινωνιών που ακόμα και σήμερα ,στις περισσότερες επαρχίες, διατηρούνται αναλλοίωτες παρά τους πειρασμούς του διαδικτύου, των fast food και των σίριαλ.

Επειδή κι εγώ μένω στην επαρχία, και μάλιστα μετακόμισα και σε χωριό της επαρχίας ενώ μέχρι προσφάτως έμενα σε «πόλη» ή «χώρα» όπως τη λένε, γνωρίζω πολλές περιπτώσεις, και από τον οικογενειακό μου κύκλο ακόμα, γυναικών από 18 έως και 70-80 χρονών οι οποίες ακριβώς «κουτσομπολεύουν» τον καθένα, φέρονται ρατσιστικά στους αλλοδαπούς που πλέον έχουν ενσωματωθεί σε όλες τις γειτονιές, είναι υπεύθυνες για τον κοινωνικό αποκλεισμό συγκεκριμένων ατόμων του χωριού, που είτε είναι «γυναικωτοί» (γιατί οι λεσβίες ακόμα δεν έχουν το δικαίωμα να εκδηλώνονται) είτε είναι «γεροντοκόρες» και «γεροντοκόροι». Κυράτσες, λοιπόν, όπως τις χαρακτήρισες.

Ωστόσο όταν πάω να τις κατηγορήσω κάτι με κρατάει. Νιώθω σα να ζητάω από ένα μουσουλμάνο της Σ. Αραβίας να ασπαστεί τη μονογαμία και να ξυπνήσει ένα όμορφο πρωινό για να σερβίρει γαλλικό πρωινό στην γυναικούλα του. Και έτσι είναι πιστεύω. Μπορεί να μην είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, να μην έχουμε τον «λιθοβολισμό» και το «μαστίγωμα», αλλά σίγουρα μία πιο ήπια μορφή φαλλοκρατισμού ευρέως οι επαρχίες την επικροτούν.

Για τις περισσότερες κυράτσες γνωρίζω ότι έχουν παντρευτεί από τα 18 τους, μόλις τελείωσαν με το ζόρι το λύκειο (που και πάλι το θεωρούν εκσυγχρονισμό) και στην καλύτερη στα 22 τους (και ακόμα οι φίλες τους στις συζητήσεις αναφέρουν υποτιμητικά «η Γεωργίτσα παντρεύτηκε μεγάλη, κόντευε να πεθάνει από τον καημό η μάνα της» ) και σίγουρα μέσω συνοικεσίων, κοινώς με «προξενιό».

Αν θες ακόμα, στα πιο «αριστοκρατικά» χωριά της επαρχίας, η κόρη στην οικογένεια, η σημερινή κυράτσα, ήταν κατάρα για την οικογένεια της και τα ερεθίσματα που είχε δεν ήταν και τα καλύτερα για την υγιή κοινωνικοποίηση της ειδικότερα αν είχε και μεγαλύτερο (ή και μικρότερο) αδερφό. Η μάνα την έκλεινε το πρωί στο πλυσταριό και το βράδυ την μάθαινε να κεντάει, ώστε όταν μεγαλώσει να είναι «δούλα» του κυρίου της και μη σου φανεί καθόλου περίεργο ότι η κυράτσα που σου ζητάει να σηκωθείς στο λεωφορείο και να την σεβαστείς το βράδυ πιθανόν δέχεται σεξουαλική κακοποίηση από τον άντρα της.

Εγώ και εσύ –ευτυχώς- έχουμε δεχθεί κάποια συγκεκριμένα ερεθίσματα και κατανοούμε ότι ο γάμος δεν είναι φυσικός προορισμός και ο Αλβανός είναι ένας άνθρωπος και έχει την ίδια αξία με εμάς που μπορεί να λεγόμαστε Έλληνες. Ωστόσο τα ερεθίσματα που έχουν δεχθεί οι κυράτσες δεν τους επιτρέπουν να βλέπουν αυτή την αλήθεια.

* τέλος σχολίου *

PS.Το γράψιμο τα σπάει κ θέλω κι εγώ να γράφω έτσι ( ^ , ^ )

tzonakos said...

Aφού πιστεύουν στις κατάρες, καλά θα ναι να παίξουμε με αυτην την αγωνία των θεούσων κυράτσων.
Που τα ξέρουν όλα, τα σκέφτονται όλα σωστά και οι άλλοι λάθος και πρέπει να τους φέρουν σε ίσιο δρόμο.
Αλλα αυτό που με λυπεί αφάνταστα με τις κυράτσες ειναι οτι οταν έρθει η ώρα, ψηφίζουν.
Ναι, αποφασίζουν για το μέλλον όλων, στο όνομα μιας ισότητας που δεν λαμβάνει τίποτα άλλο υπ όψη παρα το οτι εισαι έλληνας πολίτης.
Αρε θεωρείται η κυράτσα κομμάτι της κοινωνίας μας άρα έχουμε την κοινωνία που τρέχει αυτη τη στιγμή εκει εξω και πολυ φοβάμαι οι κυράτσες κάνουν το κουμάντο.
Προσωπικά απλά αδιαφορώ για τις κυράτσες γι αυτό και μια μόνο που ξέρω την τρομάζω συνέχεια με διάφορα κουλά που της λέω και κεινη τα πιστεύει και τα διαδίδει :)
Χεχε...

ΣΠΙΘΑΣ said...

Κινδυνεύω..
να γίνω ο γιός της.. κουκουβάγιας ;!!
Πιάνει ότι, λές ?

Καλή βδομάδα..

suspiria said...

τι λέει ρε ο tzonakos?

καλά μιλάτε σοβαρά τώρα; θεωρείστε , να 'ούμε και πολύ ανώτερα άτομα

ανατρίχιασα ντίαρ

Skouliki said...

παντα εχω κεφακιααααα οταν ερχομαι σε σενα ανεβαστικια μου χεχεχχε

tzonakos said...

Aν η "suspiria" ξαναμπεί θα ηθελα πολυ να δω τι λέω λάθος. Μπορεί να ειμαι και λάθος και δεν το παίζω ανώτερος γιατι το μάθημά μου το εχω πάρει :)
Δυο ωρες πριν απο το σχόλιο της εδω, πέρασε -πρώτη φορά- απο το μπλόγκ μου. Κοίταξα και δεν διαθέτει κάποιο μπλόγκ για να μπορέσω να διαβάσω τι λέει και να βγάλω συμπέρασμα ωστε να καταλάβω τι την ενοχλεί.
Εκτος αν ... χμμμμ οκ ...

suspiria said...

Here I am dear :D

Αγαπητέ Tzonakos, πράγματι πέρασα από το blog σου, λίγα λεπτά μετά το σχόλιο μου εδώ και μάλιστα πρέπει να άφησα και σχόλιο και στο δικό σου το blog.

Ωστόσο κατά τη (μικρή ίσως) διάρκεια της ζωής μου, καιτοι δεν είμαι συνεπές και πειθαρχικό άτομο, έχω καταφέρει να κρίνω απόψεις και όχι πρόσωπα (σε περίπτωση που υπήρχαν υπονοούμενα για κάτι τέτοιο)

Για το που έχεις λάθος τώρα, ή που κατά τη γνώμη μου έχεις λάθος:

Λίγα μόλις μηνύματα πιο πάνω έχω γράψει ένα τεράστιο κείμενο (μιας και ακόμα δεν μπορώ να κατακτήσω τη χάρη της σκρόφας της λακωνικότητας) που νομίζω ότι αν το διαβάσεις θα καταλάβεις σε ποια σημεία διαφωνώ.

suspiria said...

( btw εδώ λέει λάθος ώρα στα σχόλια )

tzonakos said...

Ok suspiria το σχόλιο σου το ειχα διαβάσει πριν και μου διέφυγε οτι το γραψες εσυ. Σόρρι γι αυτό.
Ενδιαφέρουσα η άποψή σου αν και διαφωνώ σε ενα σημείο.
Εγω πιστεύω οτι δεν ειναι όλες οι "κυράτσες" θύματα φαλλοκρατισμού ούτε όλες κακοποιημένες. Ειναι σαν να λέμε οτι οι άντρες φταίνε και γι αυτό ωστόσο δεν λεω οτι δεν εχουν μερίδιο ευθύνης και αυτοί ειδικά σε μικρές κοινωνίες.
Ξέρω τι συμβαίνει στην επαρχία όπου εχω ζήσει και η απέναντι κυράτσα κάθε φορά που μ έβλεπε να βγαίνω ή να μπαίνω στο σπίτι με ρωτούσε φωναχτά δημόσια " πού πας ; " και " πού ήσουν ; " θεωρώντας οτι πρέπει να ξέρει τα πάντα στη γειτονιά.
Μέχρι που τα πήρα και της ειπα "παράτα με" και τότε ειπε σε όλη τη γειτονιά οτι είμαι στριφνός !
Προτιμώ τον όρο "κακογ*μημένες" για να αποδώσω το γιατι κάποιες ειναι κυράτσες και σαφώς υπάρχουν και μερικοί "κυράτσοι" που δεν θα γίνουν ποτέ φίλοι μου.
Οπως φυσικά ποτέ δεν θα ειχα σχέση με "κυράτσα".
Το οτι ειναι κακογ*μημένες δεν το αποδίδω πάντα στους άντρες τους. Εχουν και αυτές ευθύνη αλλα ζωντας στον κόσμο τους νομίζουν διάφορα.

Ναι, ειναι ενα καταδικαστέο είδος οι κυράτσες και δεν συμβάλλουν σε καμμία πρόοδο, αλλα δεν θα τις καταδικάσω παρα απλά αδιαφορώντας γι αυτές. Τις αφήνω στην κακομοιριά τους.
Δεν ειμαι εγω ρατσιστής με τις κυράτσες, απλα δεν με απασχολούν.
Λένε οτι η ηλιθιότητα ειναι ανίκητη, οπότε δεν την παλεύω :)
Μακριά απο μενα ας ειναι κι αγαπημένοι :)

suspiria said...

Καταρχάς, ένα μικρό σημείο, δεν είπα οτι οι φταίνε οι άντρες ή τέλος πάντων δεν εννοούσα κάτι τέτοιο λέγοντας "φαλλοκρατικές κοινωνίες". Στην φαλλοκρατική κοινωνία τον φαλλοκρατισμό τον υποστηρίζει και η γυναίκα και ανέφερα και παράδειγμα της μάνας που προετοιμάζει την κόρη να γίνει δούλα του άντρα της.

Για εμένα ο ίδιος ο άνθρωπος είναι μία κοινωνική κατασκευή η οποία έχει αξία όσο κακή κι αν είναι, γιατί είναι άνθρωπος όπως και να το κάνουμε.

Βλέπεις ένα φτωχό πεινασμένο παιδί 3 χρονών στο δρόμο και νιώθεις την ανάγκη να το σώσεις. Θυμώνεις, οργίζεσαι, φωνάζεις και δακρύζεις. Θες αυτό το παιδί να μεγαλώσει και να ζήσει.

Αν αυτό το παιδί όταν γίνει 40 χρονών είναι κυράτσα και σε ρωτάει που πας και τι κάνεις θα θες να πεθάνει;

Και πάμε στοίχημα οτι αν έβλεπες αυτές τις κυράτσες που μισείς όταν ήταν 8 χρονών θα τις λυπόσουν και θα έκλαιγες κάθε βράδυ ; Δεν είναι μικρά και ασήμαντα πράγματα. ο ψυχολογικός πόλεμος που δέχοντα αυτά τα άτομα στην μικρή τους ηλικία δεν είναι μάι βρισιά ή μία φωνή! Είναι καθημερινή πίεση, μείωση και προσβολή!

tzonakos said...

Οκ σε παραδέχομαι, εισαι άξιος συζητητής :)
Ξεκαθαρίζω οτι δεν τις μισώ, απλα τις αποφεύγω όσο μπορώ. Εχει διαφορά, δεν τις θέλω γύρω μου.
Και δεν νομίζω ενα 3χρονο φτωχό πεινασμένο να γίνει κυράτσα ! Θα αναγκαστεί να δει την ζωή αλλιώς.

υγ το patsiouri θα μας μαλώσει στο τέλος :)

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Τζονάκο είναι περίπτωση h suspi..Γι'αυτό την έβαλα συντάκτη στο blog.Να γράφει εκεί..να ηρεμώ εγώ..:)-
Μην την προκαλείς ρε σύ..:)-
Αφού βλέπεις οτι έτσι αρχίσει και μιλάει δεν βάζει γλώσσα μέσα..Έχουμε τις γυναίκες να μας τρελλαίνουν στην πάρλα στην ζωη μας θα τις ακούμε και εδω μέσα; χαχα..
Y.Γ:Το ανακοντα του πατσιουριου ζεσταίνεται..

marilia said...

Ποιο πατσιουράκι βούτηξε... γλιστρίδα στο γάλα; :):):):):) Καλά, καλά! Δεν ξαναμιλώ! Τι μέρα γεννήθηκες, είπαμε;

tzonakos said...

Ok νίκος :)
Αν ειναι και δική σου φίλη είμαστε οκ ακόμα καλύτερα.
Ετσι και αλλιώς συζήτηση κάνουμε και διαφωνούμε σχεδόν.
Μπορεί στο τέλος να μάθουμε πολλά ο καθένας απο τον άλλο.
Ελπίζω η suspiria να ειναι οκ μαζι μου. Μη μας στείλει η patsiouri το ανακόντα !

suspiria said...

@ τζονάκος

Καταρχάς είμαι άξια και όχι άξιος :P

Ο ίδιος λες οτι το πεινασμένο παιδί, λόγω των ερεθισμάτων που είχε όταν ήταν μικρό, θα διαμορφώσει μία βασισμένη σε αυτά άποψη για τη ζωή.

(Παρενθεσούλα: Έχω παρατηρήσει οτι συνήθως αυτός που πληγώνεται ύστερα πληγώνει, αν και δεν ξέρω αν πράγματι είναι έτσι)

Το δεν τις θέλω γύρω μου, το δεν τις συναναστρέφομαι και δεν βρίσκονται στην παρέα μου είναι επιλογή σου, πέρα ως πέρα αποδεκτή.

Ωστόσο το "Θεωρώ μόνο τον δικό μου εαυτό, ο οποίος (δεν αντιλέγω) είναι πνευματικά καλλιεργημένος, άξιο ψήφου και απόφασης" δεν είναι ΑΠΛΑ ρατσιστικό, είναι φασιστικό και καταπατά προδήλως τις αρχές της δημοκρατίας. Με συγχωρείς, αλλά γι αυτό με τσάτισες, και μόνο ένας ΜΗ δημοκρατικός άνθρωπος θα μπορούσε να το πει αυτό (Χέσε με τώρα στο κράξιμο :P)

@νίκος

Η ακαταμάχητη αδολεσχία μου σε ενοχλεί ; :P

tzonakos said...

Ειλικρινά δεν θα πρεπε να τσαντιστείς.
Ειμαι ρατσιστής απέναντι στις κυράτσες ;
ΚΡΑ :)

tzonakos said...

...και πλιζ δεν είπα οτι θεωρω μόνο εμένα άξιο ψήφου.
Εσυ το εξέλαβες ετσι.

Κρα ;)

patsiouri said...

Να'μαι κι εγώ αλλά είμαι πτώμα ρε παιδιά...έκλεισα 13ωρο σήμερα, θα εκφέρω άποψη αύριο με καθαρό μυαλό!

Μόνο να υπενθυμίσω στο κορίτσι πως κυράτσες δεν είναι μόνο οι μεγάλες που τις ετοίμαζε η μάνα τους για δούλες, αλλά και κάτι 28χρονες με τρία τεσσάρια στην Πεύκη προίκα "για να μην έχουν κανέναν κερατά ανάγκη", τουλάχιστον η περίπτωση που αναφέρω...

Κι εγώ είμαι υπέρ του περιορισμού της ψήφου και μη με δείρεις! Πιστεύω πως στο εκλογικό κέντρο πρέπει να σου δίνουν ένα απλούστατο ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις του στύλ "Ποιόν έχουμε πρωθυπουργό", "Τι πολίτευμα έχουμε" και τέτοια...όποιος δεν απαντάει, σόρι παιδιά, δεν ψηφίζει.
Με φρίκη βλέπω κάθε φορά που πάω να ψηφίσω κάτι δυστυχισμένες γριούλες με αλτσχάιμερ που δεν πατάνε στα πόδια τους και το καθίκι ο γιός τις σέρνει με το ζόρι στο τμήμα κι εκείνες κλαίνε μέσα στο παραβάν γιατί δε θυμούνται που είναι τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια...

suspiria said...

@ patsiouri

Ok, δεν θα σε δείρω, θα κρατηθώ.

Ναι, συμφωνω ότι απαραιτητη προυποθεση της δημοκρατιας είναι η πολιτικη συνειδηση. Ακομα θυμαμαι ποσο ομορφα ηχησε μεσα μου εκεινη η απολυτη φραση του Θεωδορακοπουλου «Δεν νοειται δημοκρατια χωρις πνευματικη καλλιεργεια» και δεν διαφωνω ότι πραγματι η δημοκρατια ως εννοια είναι απορροια εσωτερικου εκπολιτισμου και διαφορετικα υπαρχει μονο ως τιτλος .

Ωστοσο ειμαι κατα της λογικης «Χερι ποναει και χερι κοβει». Αν υπαρχει συνειδησιακο προβλημα σε καποια ατομα δεν θα λυθει με την στερηση της ψηφους των αλλα θα διορθωθει συνετα με τον εκπολιτισμο τους. Και πως θα γινει αυτό; Με μια δοση υπεραυξημενης ελπιδας και αισιοδοξιας η οποια θα οδηγησει σε προσπαθεια και κοπο ώστε να μην χαθουν (ως κυρατσες αν θες, αν και δε νομιζω ότι είναι οι μονες προβληματικες του εκλογικου σωματος) και οι νεες γενεες.

Σιγουρα η 28 χρονη φιλη σου θα μπορουσε να σταματησει τις σποντες και να αλλαξει γενικως αντιληψη επι του θεματος αν υπηρχε ενας λογος με πειθω στην παρεα εκεινη τη στιγμη.

@tzonakos

Ισως θεωρεις τοτε μονο τους πνευματικως καλλιεργημενους αξιους ψηφου;

Αυτό εννοουσα ουτως η αλλως. Μιλουσα γενικως και όχι συγκεκριμενα για εσενα 

patsiouri said...

Οχι ρε συ, δε μιλάω για τις κυράτσες, αναφέρομαι σε άτομα που ψηφίζουν μή έχοντας σώας τας φρένας.Κάτι γειτονές μου έχουν ένα θείο στο Δρομοκαίτειο και ρε φίλε στις εκλογές τον βγάζουν και καλά να τον παρουν βόλτα, τον σέρνουν να ρίξει τα ψηφοδέλτια και ο άνθρωπος είναι ακτουρημένος πάνω του...και ΔΕ διαθέται ο έρμος πολιτική συνείδηση, πως να το κάνουμε???
Νομίζω πως η πρότασή μου για το ερωτηματολόγιο είναι πρακτικότατη, όσο για τη φράση του Τ.Θ «Δεν νοειται δημοκρατια χωρις πνευματικη καλλιεργεια» όχι απλά επαυξάνω, αλλά προσθέτω και του Παντελ Μπουκάλα "Κανένας λαός δε θα έχει σωστή Δημοκρατία αν οι πολίτες της χώρας δεν είναι οι ίδιοι άξιοι της Δημοκρατίας..."

Όσο για την 28χρονη, δεν είναι φίλη μου. Και η συζήτηση γινόταν τετ α τετ, εμείς ξαφνικά είδαμε απλώς τη φίλη μας από μακριά να κλαίει...

Καληνυχτούδια!

Κατουρημένη ποδιά said...

άντε δεν αλλάζεις τη φάτσα (νέο ποστ δηλαδή). Αηδία είναι..

patsiouri said...

Δεν προλαβαίνω όχι πόστ να γράψω, ούτε τα νύχια μου να βάψω...δυστυχία σνίφ!

Άρης said...

Τι να σου πω τώρα ένα σλόγκαν δικό μου είναι ότι είμαι ρατσιστής στους ρατσιστές μόνο ….. τεσπα η αλήθεια είναι ότι όσο χειροτερεύει η κατάσταση, χειροτερεύουν και ο ρατσισμός απέναντι στο ‘άλλο’ οι «Κατίνες» ψάχνουν ένοχο οπουδήποτε και οποιωνδήποτε μόνο όχι στον εαυτό τους και στην αδράνεια τους

Πρώτα την πληρώνουν οι ‘άλλοι’ άσχετος ποίοι είναι αυτοί … τι να πεις

Αναμοχλευτης said...

«Δεινόν προς κέντρα λακτίζειν», Πατσιουράκι μου, και το κέντρο του δικού μας απελέκητου κόσμου είναι οι κατίνες, το θέλουμε ή όχι.

Πως να στο εξηγήσω δεν ξέρω... Έχεις ακούσει που λένε ότι οι ηλίθιοι είναι αήττητοι; Ε, βάλε κάτι παραπάνω και θα δεις πως η μέση κατίνα μπορεί να υπερκεράσει ακόμα και τον άκρο κρετίνο γιατί αυτή διαθέτει ένα παραπάνω όπλο. Την έμφυτη κακία.

Αδύνατον να την τιθασεύσης την εν λόγω, αν δε το προσπαθής καιρό μπορεί να καταλήξης κι εσύ στο καφενείο μαζί με τους αμίλητους γέρους, που για σένα δεν θα το 'θελα ποτέ.

Να σου αφιερώσω και τον κυρ-Μιχάλη του Γκάτσου, που τον έκανε τραγούδι ο Χατζιδάκης;
«Μα λένε όχι στους πολλούς;
Τα βάζουνε με τους τρελούς;»

Αυτό γιατί και πάμπολλες είναι και τελείως τρελαμένες, οι φτωχές.

suspiria said...

@ patsiouri

Εγω παντως αναφερομουν συγκεκριμενα στις "κυρατσες".

Αυτο με τους τρελους δεν το ηξερα αν και θυμαμαι παρομοια κατασταση με την προγιαγια μου φυτο (σχεδον) στο κρεβατι, για την οποια ειχε παει στο σπιτι της καποιος υπευθυνος απο τα εκλογικα κεντρα για να ψηφισει η κατακοιτη γιαγια!

Αυτο ειναι περα ως περα κοροιδια...Δεν αφηνουν ας πουμε τους ανηλικους να ψηφιζουν γιατι θεωρουν οτι δεν εχουν την απαραιτητη ωριμοτητα και δινουν αυτο το δικαιωμα σε ανθρωπους που δε θυμουνται το ονομα τους. Ο,τι να'ναι.

Ηλιας....Just me! said...

καλά μιλάμε έγραψες!!!! Δεν έχω τίποτα άλλο να πω... Να αφησοκοληθεί πάραυτα και να το συμπεριλάβουν στα σχολικά εγχειρίδια στο μάθημα ΚΥΡΑΤΣΙΚΑ (Ι) [Υπάρχει και ΚΥΡΑΤΣΙΚΑ (ΙΙ) καθώ πρ΄ψωτα ρπέπει να μάθεις ποιες είναι και μετά πως τις αντιμετωπίζεις!!!]

industrialdaisies said...

Αχαχαχαχα, πατσιουράκι, κάθε φορά με κάνεις και πεθαίνω στα γέλια. Ξέρεις, αυτά πιυ μέσα σου κλαις με την ουσία, αλλά απέξω γελάς γιατί ο άλλος έχει καταφέριε να στα σερβίρει τόσο ωραία... Να 'σαι καλά, ευτυχώς που γράφεις και δεν έχεις πάρει τα βουνά!

Αχαχαχαχα, άκου "πίσω Τσάκι", αχαχαχαχαχαχα!!!! (όπως κατάλαβες από τον τίτλο κιόλας είχα λυθεί...)

Φιλιά! :)

Rizobreaker said...

Βλέπω τα κείμενα σου και σκέφτομαι ότι έχασα πολλά τόσο καιρό που είχα να σε επισκεφθώ!!!
Αλλά ποτέ δεν είναι αργά έτσι??
Κέρδισες έναν φανατικό αναγνώστη!!

Ειδικά με ορισμένα από όσα γράφεις, συμφωνώ απολύτως!!! Όπως αυτό εδώ, ειδικά με τα λεωφορεία!! Χαχαχα! Νομίζω ότι η συμπεριφορά μας είναι ίδια ακριβώς!!
Τελευταία φορά θυμάμαι που σηκώθηκα για να κάτσει κάποιος άλλος, ήταν πριν κάνα μήνα... Για ποιον όμως? Για έναν μετανάστη (υποθέτω ότι ήταν μετανάστης αφού μιλούσε ισπανικά αλλά θα σας γελάσω από ποια χώρα ήταν - μιλούσε και καλά ελληνικά πάντως, καλύτερα από πολλούς Ελληνάρες!!) που είχε μαζί του και έναν υπέροχο πιτσιρικά 2-3 χρονών!!
Καλά για παπά δεν το συζητώ!! Δεν σηκώνομαι με την καμία (τι έκφραση κι αυτή!!)...
Γουστάρω να είναι πήχτρα το λεωφορείο και να μπαίνουν κι άλλοι μέσα... Τότε οι καρακάξες αναφωνούν "που πάτε καλέ? σαρδέλες γίναμε"!! Ενώ αν ήταν αυτές απέξω θα άρχιζαν τα "προχωρήστε λίγο προς τη μέση! τι κάθεστε μπροστά στην πόρτα??"...

Διαγόρας ο Μήλιος said...

Πω-πω, τι λογοδιάρροια είναι αυτή εδώ μέσα βρε παιδιά;

Λυπάμαι, αλλά δεν μπόρεσα να διαβάσω παρά το πρώτο 20% των σχολίων. Είναι πάρα πολλά. Ελπίζω αυτό που θα πω να μην έχει ειπωθεί ήδη από άλλον.

Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεστε, αλλά αυτή η κυράτσα της οποίας πλέκετε το εγκώμιο είναι η μέση Ελληνίδα.
(Από ηλικία τεκνοποιίας και πάνω.)

Όχι, η μπάλα δεν σας παίρνει και εσάς, γιατί αν α) ξέρετε πως να αγγίξετε ηλεκτρονικό υπολογιστή, και β) ξέρετε και τι εστί ιντερνέτ, (το "ντ" βαρύ, όπως "ντέρτι",) και μάλιστα γ) ξέρετε να γράφετε και σε πληκτρολόγιο, τότε όχι μόνο απέχετε παρασάγκας απ'τη μέση Ελληνίδα, αλλά είστε μάλιστα η "κρεμ ντε λα κρεμ" της ελληνικής κοινωνίας.

Stefanos said...

Ναι δυστυχώς υπάρχουν πολλές τέτοιες ακριβώς. Πέτυχες μπαμ την περιγραφή. Ξέρω και γω μια που τη βλέπω συχνά και με το που τη συναντω δε σεληνιάζομαι απλώς, διαολίζομαι κανονικα.. Γίνομαι εγώ ο Τσάκι..
Και η πλάκα με αυτές είναι πως συνήθως τα μισά απο αυτά που κατηγορούν τα λούζονται..
Πριν κανα μήνα, τη μέρα που έφυγε η γιαγιά μου, με κράτησαν να μην αρπάξω μια τέτοια απο το λαιμο και την πετάξω έξω, όταν είπε στον παππού "αντε τι να κάνεις και συ μονος σου τώρα, ετοιμάσου να φύγεις γρήγορα". Χτύπαγα μπουνιές στον τοίχο κανα μισάωρο...
γαμω το σπίτι τους γαμώ

patsiouri said...

-Eστάριαν:
Σε σένα δεν έγραφα κάποια στιγμή πόσες τέτοιες ήθελα να καθαρίσω στην κηδεία της κολλητής μου?????
Φαίνεται πως οι κηδείες γι αυτές είναι το απόγειο της δόξας...κριμα που δεν είναι και το κύκνειο άσμα...

-Mαργαριτάκι, Ηλία, Διαγόρα, Εντροπία, Rizobreaker, ευχαριστώ για τα σχόλια, καλό υπόλοιπο Σ.Κ!!!

-Λυκάων έγραψες απίστευτο σχόλιο! Εγώ γιατί δε μπορώ να σχολιάσω το πόστ σου και με πετάει έξω?????

Stefanos said...

Ναι σε μένα το χες γράψει άσε..
Και χτες ειχαμε και τα 40.. άλλο σόου απο κει...

Artanis said...

Πέρασα για να σου αφήσω πρόσκληση...Αν θες και μπορείς, παίζεις...Ξέρω οτι είσαι πολυάσχολη...
Φιλάκια...

GeekGoddess said...

Exeis to gift of the gab. Prepei na grapseis vivlio re patsiouraki. :)

Oso gia tis ratsistes, enas einai o tropos antimetopisews... steilte tes stin Australia! Kai otan sinithisoun edw na niwthoun san 2nd class citizens apo tous ratsistes tous Australous, tote isws na valoun ligi katanoisi stin kardia tous gia ton xeno.

Oso gia tis mikroules kuratses, sigoura yparxoun. Einai autes pou stravokitoun tis anipantres pou exoun to filo, vgazontas tes 'sluts' kai otan vriskoun kapoio kakomoiro paidi oi idies, kathontai kai filiountai mazi tou mprosta stis alles gia na tis zilevoun oles. ;-(

fieryfairy said...

apsogo kai spot on