Thursday, May 22, 2008

ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ??? ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ!


Σε ζηλεύω Θωμά γιατί εγώ κάνω μαύρα μάτια να το δώ το σπιτάκι μου και όχι γιατί θα πας στη Χαβάη (που σε ικετεύω να πάς για να μη σε φάμε στη μάπα ΟΛΟ το καλοκαίρι ρε φίλε...)

Και δε μας έφτανες εσύ, έχουμε και προβλήματα...


Ποτέ μου δεν είχα νταραβέρια με παιδική εγκληματικότητα και παιδικές συμμορίες.Τελευταία έχω. Όχι εγώ αλλά ένας μέχρι πρότινος αξιαγάπητος μαθητής μου που αγνοείται εδώ και 5-6 μέρες. Πάλι. Είναι κρίμα γιατί είναι πολύ-πολύ μικρός. Και πανέξυπνος. Και έμπλεξε. Κι εγώ τον φοβάμαι. Ποτέ δεν πίστευα πως μπορώ να φοβηθώ ένα δεκατετράχρονο. Κι όμως γίνεται. Το ότι κάποια παιδάκια ληστεύουν άλλα συνομήλικα παιδάκια αφαιρώντας τους κινητά και χρήματα μπορεί και να το είχα δεί στον Ευαγγελάτο. Τώρα γνωρίζω ένα παιδάκι που το κάνει. Το ότι κάποιοι πατεράδες μεγάλοι άνθρωποι πηγαίνουν στην Ομόνοια και πλακώνονται στο ξύλο με τελειωμένα πρεζάκια και νταβατζήδες του ελέους μπας και αφήσουν ήσυχο το παιδί τους το είχα ακουστά. Ότι οι ίδιοι πατεράδες αγοράζουν με δικά τους χρήματα καθαρή πρέζα για να μην τους μείνει το παιδί στον τόπο μετά το shopping το είχα επίσης ακουστά. Αυτές τις μέρες αφιερώνω μία ώρα την ημέρα σ' έναν τέτοιο πατέρα. Σε μια τέτοια οικογένεια.Και τρομάζω. Κάποτε φοβόμουν όσο τίποτα την αρρώστια, τη φτώχια και το θάνατο. Τώρα μιλάω με ανθρώπους που φοβούνται πως θα τους ξεκοιλιάσει μια νύχτα το ίδιο τους το παιδί.


"Θα με δείς στις ειδήσεις σύντομα, να μου το θυμηθείς", ήταν τα χτεσινά λόγια του κύριου Κ. "Την επόμενη φορά που θα θέλει επειγόντως λεφτά θα με σκοτώσει". Δε με τρόμαξε μόνο αυτό που είπε. Με τρόμαξε το ύφος του. Ήταν τόσο αδιάφορο σα να είχε πεί "Πετάγομαι για τσιγάρα, θες τίποτα?"


Επίσης , -"Καλώστηνα, θα μου πείτε, που'σουνα εσύ χαμένη..." - δηλώνω υπεύθυνα και με σώας τας φρένας πως οι μπάτσοι είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Πήγα και ήρθα αρκετές φορές στο τμήμα αυτές τις μέρες. 2-3 ήταν μια χαρά και προσπάθησαν να βοηθήσουν. Το σύστημα όμως δε θα τους βοηθήσει ποτέ να βοηθήσουν εμάς. Οι υπόλοιποι είναι γάμησέ τα από διάθεση, γάμησέ τα από οργάνωση και mind the gap από επιπεδο. Και απίστευτοι μαλάκες. Λυπάμαι απλώς αυτούς τους 2-3 καλούς τύπους που ήταν νορμάλ και η ζωή τους καταδίκασε να δουλεύουν σ'αυτό το βόθρο και να συναναστρέφονται κάθε μέρα μ'αυτά τα παπάρια.


Και από την άλλη πλευρά, περνάω την υπόλοιπη ημέρα, είτε στο φροντιστήριο είτε στα ιδιαίτερα, με αγγελούδια που δεν πειράζουν κανέναν και οι γονείς τους τα αντιμετωπίζουν λες και πρόκειται για το τελευταίο Motorola που κολλάει η οθόνη και πρέπει να το πάνε για επισκευή ή αντικατάσταση. Ποτέ, ποτέ, ΠΟΤΕ, δεν κατάλαβα την ψυχολογία αυτού του γονιού. Νόμιζα πως όποιος κάνει παιδί έχει σα μοναδικό όνειρο να βλέπει αυτή τη φατσούλα για πάντα χαμογελαστή. Και ευτυχισμένη. Το παιδάκι των 13ων και των 14ων είναι πια πολύ ωριμο σε κάποια θέματα.


Το ξέρει βρε μαλάκα πως είτε πάρει 15 είτε 20 στα θρησκευτικά, είτε 16 είτε 18 στα Αρχαία, ΤΙΠΟΤΑ δε θ' άλλάξει στη ζωή του.


Το ξέρει πως είτε ξέρει 15 γλώσσες είτε μία, την ίδια δουλειά θα βρεί.


Το ξέρει πως ο Γιαννάκης που πήρε 20 κι εσύ ουρλιάζεις "Τί παραπάνω έχει ο Γιαννάκης από σέεεναααα", αντέγραψε από το διπλανό του.


Το ξέρει πως εκείνη την ημέρα που γράφανε διαγώνισμα και του έδωσες εκείνο το βρωμόξυλο γιατί δε στο'χε πει, το έκανε μόνο γιατί ήθελε το Σάββατο το απόγευμα να κατέβει στην πιλοτή να παίξει ενώ εσύ θα το έκλεινες μέσα όλο το Σ.Κ να διαβάζει Οικιακή Οικονομία και να πάρει 20.


Το ξέρει πως ο ξάδερφός του ο μεγάλος που όλο το σόι τον επαινεί γιατί έχει πεντακόσια πτυχία, δε βρίσκει δουλειά. Και πως ο χαζός ο ξάδερφος που δεν εχει τελειώσει ούτε Λύκειο "βολεύτηκε"από ένα συγχωριανό στο Δήμο.


Τα ξέρει γιατί μπροστά τους τα συζητάς βρε μαλάκα. Και την ψυλλιάζεται πως θέλεις να το κάνεις κι από τα δύο, καί μ'εκατό πτυχία και γλείφτη. Κι εσύ που ρίχνεις στο παιδί σου 35 και 45 χρόνια, δεν καταλαβαίνεις Χριστό!


Χτές ήμουν κατάκοπη όταν εμφανίστηκε ο πατέρας μίας μικρούλας μαθήτριάς μου. Είναι στρατιωτικός (και δεν τραβάω κανένα ζόρι, ίσα ίσα). Έσκασε στο φροντιστήριο 10 το βράδυ με τη στολή και διακόσια τριανταπέντε παράσημα πάνω, τύφλα να'χουν οι Active Member!Και είχε όρεξη να συζητήσει για τον Όμηρο..."Μ'αυτό μαζί κοιμόταν ο Μέγας Αλέξανδρος', ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που δόξασε την Ελλάδα μας! γκάριζε κραδαίνωντας στη μούρη μου το βιβλίο της Ιλιάδας...και μόνο ΕΓΩ, εγώ και λίγοι άνθρωποι ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ!!!"


"Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ"ήθελα κι εγώ να ουρλιάξω που το τελευταίο που περίμενα μετά από 12 ώρες δουλειά και μια ώρα στο τμήμα ήταν ένας παράφρων τίγκα στο Βιλδιρίδη να μου πλέκει το εγκώμιο του φρικιαστικού και τρελού για δέσιμο κατ'εμέ Άλεξ (και ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους θαυμαστές του). Έβαλα μπροστά τον αυτόματο και συνέχισα ν'ακούω τις διαμαρτυρίες του πως τα παιδιά σήμερα βγαίνουν αμόρφωτα και άχρηστα και γιατί??? Επειδή αντί να κοιμούνται με την Ιλιάδα στο μαξιλάρι τους όπως ΕΚΕΙΝΟΣ κοιμούνται αγκαλιά μ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ!!! (Είχε ανακαλύψει στην τσάντα της πιτσιρίκας τη Σούπερ Κατερίνα...). Το γεγονός πως στην εποχή του τα παιδιά δεν ηταν υποχρεωμένα να μάθουν ΚΑΙ υπολογιστή ΚΑΙ γλώσσες ΚΑΙ εκατό καινούρια σχολικά μαθήματα ακόμη δεν το έχει ανακαλύψει.


Μα το Θεό, αν η κορούλα μου στα 14 αντί να κοιμάται με τη Σούπερ Κατερίνα, κοιμόταν αγκαλίτσα με την Ιλιάδα μεταφρασμένη θα την πήγαινα για εξορκισμό. Αν είχε το πρωτότυπο θα την πήγαινα στο 18 Άνω απ'το μαλλί χωρίς δεύτερη συζήτηση. Κι αν είχα κάνει το λάθος να παντρευτώ έναν τέτοιο καραγκιόζη (που αποκλείεται γιατί προτιμώ να με δέρνει μετά το καπηλειό δις ημερησίως παρά να είναι fun του Άλεξ) θα σκηνοθετούσα ένα ατύχημα με το υπηρεσιακό σιδερικό να γλυτώσουν τουλάχιστον τα παιδάκια μου...Η θα του έφτιαχνα ένα παιδάκι σαν τον προαναφερθέντα μαθητή μου να το ψάχνει κάθε μέρα στο Ανηλίκων...


Αυτά...


ΥΓ: Ευχαριστώ πολύ για τα mail με αφορμή την Κυράτσα. Σόρι που σήμερα δε γελάσατε...

86 comments:

Artanis said...

Με τί να αρχίσω από όλα αυτά, και πως να τελειώσω...Δεν θα κάνω λοιπόν κανένα σχόλιο, αντ' αυτού σου σημειώνω τα εξής: Πήγα με τις κόρες μου να πάρουμε ρούχα για την παρέλαση (λύσσαξαν τα μικρα να παρελάσουν, έ είπα να μην τους χαλάσω το χατήρι...)
Μπαίνουμε στο μαγαζί, ψωνίζουμε, εν τω μεταξύ καταφθάνει μια σούπερ μοντέρνα μαμά, με το παχουλό 10χρονο κοριτσάκι της...Δυσκολευόταν το παιδί να βρει νούμερο, γυρνάει η μαμά και τί λέει νομίζεις: "Έτσι που έχεις γίνει σα βόδι, δεν θα βρείς πουθενά ρούχο, να χωράει τον κώ.. σου..."
Το φαντάζεσαι; Και άρπαξα τα παιδιά μου, που είχαν μείνει άφωνα και φύγαμε τρέχοντας...Για να δεις τί γονείς υπάρχουν...
Σιγά να μην βάλω τα παιδιά μου να ακούνε ορατόρια και να διαβάζουν Νίτσε...Και πότε θα μεγαλώσουν σαν παιδιά; Πότε θα ζήσουν την παιδική ηλικία; Γι' αυτό σου λέω, άβυσσος η ψυχή του γονέα...

Я верю в Сталина said...

Καλά,ναι... join the club, καλή μου!..

ξέρεις λόγω δουλειάς, πόσα τέτοια βλέπω κάθε μέρα;;; άσε καλύτερα... καμιά φορά αναρωτιέμαι αν θέλουν οι ναρκομανείς ή οι δικοί τους, εισαγωγή...

neropistolero said...

Με το προηγούμενο και μ'αυτό το ποστ περιγράφεις με μεγάλη ακρίβεια σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Και ναι, το προηγούμενο είχε πολύ γέλιο, αλλά όπως είπε η industrial daisies, είναι από αυτά που τα διαβάζεις και γελάς κι από μέσα σου κλαις, αυτό το ποστ απλά δεν έχει το αστείο κάλυμμα.
Τι να πει κανείς βρε πατσιούρι. Όλα είναι θέμα παιδείας κι αυτό στην περίπτωση της Ελλαδάρας μας είναι μάλλον το πιο ανησυχητικό. Δε βλέπω πάτο στο βαρέλι...

αντωνης said...

παρα πολυ ομορφη αναρτηση (και ας μη γαλασαμε οπως γραφεις).

Αυτος ο καραβανας απο που τα πηρε τα παρασημα, δεν τον ρωτας καμια φορα;

Οσο για το παλληκαρακι με τα ναρκωτικα, πικραμενη ιστορια. Ασε γιατι την εχω ζησει απο κοντα.

Καλο βραδυ πατσιουρακι
:)))

marianaonice said...

Τι να πω φίλη μου.
Όπως πάντα έδωσες τα ρέστα σου στην περιγραφή χαρακτήρων και καταστάσεων! Με τα παιδιά που έχουν παραβατική συμπεριφορά (ληστείες, μαχαιρώματα κλπ.) είχα ασχοληθεί κάποτε λόγω της δουλειάς μου! Το ξύλο το θέλουν οι γονείς τους, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων!! Αυτά θέλουν αγάπη και μόνο αγάπη που την έχουν στερηθεί!
Όσο για τα ναρκωτικά, άλλη φρίκη αυτή! Κάποτε μια μάνα που ζούσε με το ναρκωμανή γυιό της 35 ετών, στο τελευταίο στάδιο ηρωϊνης, με όλες τις ηπατίτιδες μαζεμένες, εγκαταλειμένοι από τον πατέρα ναυτικό, που μόνο λεφτά τους έστελνε, έτρεχε και τον μάζευε από τα στέκια της Καλλιθέας για να κάνει τη δόση του στο σπίτι, μη της πεθάνει στο πεζοδρόμιο. Έφθασε στο σημείο να αγοράσει δηλητήριο!!! για να το βάλει στο γάλα του δικό του και το δικό της και να πεθάνουν μαζί! Τελευταία στιγμή σταμάτησε γιατί σκέφτηκε ότι από βρέφος το έκανε άνδρα, και πώς να το σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια!!! Περιττό να σου πω, ότι διέκοψα τη συνέντευξη και έτρεξα να κρυφτώ για να κλάψω!....
Και όλοι αυτοί με τα γαλόνια και τα αστέρια στις επωμίδες πράγματι αυτό που λες θέλουν για τα παιδιά τους να πάρουν 20 πτυχία και να τα κάνουν και γλύφτες για να βολευτούν!!
Αλλοίμονο στα παιδιά μας!!
Είσαι μοναδική και υπέροχη!!
Μπράβο σου!!

Pan said...

Καλησπέρα πατσιουρί.

Συγνώμη κιόλας, αλλά εγώ γέλασα με τον καραβανά.

Και είμαι βέβαιος ότι αν δεν ήσουν κατάκοπη και εσύ θα γέλαγες.

Prince Of The City said...

Συμφωνω με PAN, patsiouraki.

Λυθηκα στα γελια...!

Τα αισθηματα ειναι νωπα ακομα απο το σχολειο, και απο οσο θυμαμαι, τοσο καλα δε μπορουσα να το θεσω!

Μου αρεσει οταν δουλευεις εκφρασεις τυπου "Τα αρχιδια μου κουνιουνται, βοθρος, παπαρια, Αλεξ (LOL)" etc

Αψογη αψογη!!

koulpa said...

αχ.. μπορεί να γέλασα με τον καραβανά.. αλλά κατα τα λοιπά..
καληνύχτα πατσιουράκι μου:):)

Μιμης Ζερβος said...

εγώ επειδή τα έχω πιο πρόσφατα όλα αυτά απο τους άνωθεν συμπαθέστατους κατα τα άλλα κυρίους και κυρίες,απλά θλίβομαι..

και θλίβομαι πιο πολύ γιατί πάλι όλοι θα ξαναθυμηθούν ότι κάτι δεν πάει καλά - γαμώ το στανιό μου (συγγνώμη) - όταν συμβεί κάτι τρομερό,όταν υπάρξουν θύματα (όποιας μορφής)..Τότε πάλι θα ξυπνήσουν όλοι οι ειδήμονες και θα μας ενημερώσουν ότι μας είχαν προειδοποιήσει..Λύση δε μας είχαν δώσει..

Anonymous said...

Μου είναι τόσο οικεία όλα αυτά, που ώρες ώρες νιώθω ότι μπαίνω κι εγώ σε αυτό το λούκι της αδράνειας και παρακολουθώ.

Μαριονέτες τα παιδάκια τρεχουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ, να γίνουν αύριο ένα τίποτα ολοστρόγγυλο που θέλει 100 ψυχοθεραπευτές για να πάρει εμπρός. Ευτυχώς που υπάρχουν παιδάκια σαν τον Αντωνάκη και ελπίζουμε λίγο πως δεν ακούνε τις μπαρούφες των μεγάλων.

Προχθες προσπαθούσα 2 ώρες να εξηγήσω σε μια μητέρα γιατί δεν αξίζει να βάλει το παιδάκι της β γυμνασίου από τώρα στην διαδικασία να πάρει το ecdl. Βρε χρυσή μου μέχρι να πάει 18 της λέω να το χρειαστεί στο γαμωδημόσιο που δεν θα υπάρχει μέχρι τότε, θα το έχουν στην κυριολεξία γαμώ, θα έχουν γίνει γουιντους 2050. Οχι να παει να το πάρει να ξεμπερδεύει και με αυτό έλεγε η τύπισσα. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

snikolas said...

Νομίζω το έχουμε ξαναπεί, θα έπρεπε να περάσεις από ψυχολογικό τεστ για να σ΄ αφήσουν να γίνεις γονιός.

(ελπίζω το παιδί της πρώτης περίπτωσης να ¨συνέλθει¨ και να ξεφύγει)

Tanila said...

"του φρικιαστικού και τρελού για δέσιμο κατ'εμέ Άλεξ "
E ποιος Άλεξ ρε παιδιά;
Ο Τσίπρας;

geokalp said...

o καραβανάς νομίζω οτι απλά ολοκλήρωσε την ημέρα!

όπως και να το δεις, αυτά είναι μαθήματα ζωής, μια φευγαλέα ματιά στους γύρω μας που αποτελούν αυτή τη κοινωνία
όπως και να το δεις, είναι χρήσιμη εμπειρία

KitsosMitsos said...

Και αφορά σε παιδιά ρε γμτ. Αυτό είναι το κακό, γιατί είναι ανυπεράσπιστα. Και εκεί βγάζει ο άλλος τα απωθημένα του, ο κάθε γονιός τα κόμπλεξ του γι αυτά που δεν κατάφερε ή κατάφερε ο ίδιος. Και τα βγάζει στο παιδί του ο εκάστοτε καραγκιόζης, χωρίς να βλέπει ό,τι για όσα παθαίνει το παιδί ευθύνεται κατά κύριο λόγο ο ίδιος...
Σταματάω εδώ.
Την καλημέρα μου πατσούριον.

ΥΓ Και ας με μισείς! Φιλιά!

faraona said...

Eμ τετοιοι ειμαστε!
Για πεταμα ολοι κοριτσι μου.
Βγαζουμε πανω στα παιδια το αχτι μας ,ζηταμε μετα και τα ρεστα!
Μετα οταν ακουμε για παιδια που σκοτωνουν και μαχαιρωνουν λεμε τσ τσ τσ!ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.

εΜεις φταιμε και ειμαστε για δεσιμο.

να ειδες πρωι πρωι μου κολησες ειχες δεν ειχες την οργη σου!

Καλα εκανες.
πολλα φιλια

unlearn... said...

Πωπω...μας γάμησες πρωινιάτικα...αλλά καλά έκανες.

Είναι όλα αυτά που δεν βλέπουμε ή κάνουμε πως δεν βλέπουμε για να μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωούλα μας.

Όσο όμως συνεχίζει η ελληνική κοινωνία να συμπεριφέρεται έτσι στα παιδιά της τόσο βαθύτερα στο βόθρο χώνεται και στο τέλος δε θα μπορεί να βγει με τίποτα.

Γαμώ.

purple said...

αν κανω ποτε παιδια σε θελω καθηγητρια τους... ΤΕΛΟΣ!!!

Υ.Γ συμφωνει και ο υποψηφιος πατερας που σε εχει σε μεγαλη συμπαθεια!!!

Ellie said...

Για το επεισόδιο με τα ναρκωτικά, δυστυχώς έχω ζήσει μια ανάλογη ιστορία από πολύ κοντά. Με αίσιο τέλος ευτυχώς!!Τώρα είναι 22-23 ετών και τελειώνει το Λύκειο (άμα μπλέξεις από τα 14 δεν παίζει να τελειώσεις λύκειο στα 18).Τουλάχιστον ξέφυγε (ελπίζουμε!) Θυμάμαι την θεία μου όμως όταν μας έλεγε τα γεγονότα, αρχικά ήταν φρικαρισμένη μετά από λίγο καιρό κάθε καινούριο περιστατικό γινόταν ένα με τα υπόλοιπα, χθες πήγα για σέρβις το αμάξι και πριν φύγω ανακάλυψα ότι είχε κλέψει όλα μου τα κοσμήματα... Είναι μια φρίκη, από την οποία θα ξυφύγει μόνο άμα θέλει ο ίδιος. Όσα μαγικά και να κάνουν οι γονείς, μόνο αν θέλει ο ίδιος θα ξεφύγει από αυτόν τον κυκεώνα (και άμα τον αφήσουν επίσης).
Όσο για τα υπόλοιπα, τα παιδιά είναι παιδιά δεν μπορούμε να τα κάνουμε στρατιωτάκια. Και ειλικρινά δεν έγινε απολύτως τίποτε αν στην Οικιακή Οικονομία ή στα θρησκευτικά ή στην Ιλιάδα πάρουν 15 και όχι 18 ή 20. Και δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος γονιός που είναι έτσι. Οι περισσότεροι πλέον έτσι ακριβώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους. Λίγους ξέρω που προσπαθούν να διατηρήσουν μια ισορροπία και αντιλαμβάνονται πότε αξίζει να πιεστεί το παιδί και πότε όχι.
(Όσο για την διαφήμιση στον Άλεξ, σκέψου τι γράφουν μέσα οι σχολικές ιστορίες, τι μαθαίναμε εμείς τόσα χρόνια στο σχολείο-και νομίζω και στο Πανεπιστήμιο τις ίδιες παπαριές μας έλεγαν απλά εκεί είχες την δυνατότητα να αντικρούσεις- και το κήρυγμα του στρατιωτικού περί ιδιοφυίας του μέγα στρατηλάτη δικαιολογείται....4 χρόνια πλύση εγκεφάλου στην Ευελπίδων φτάνουν...αν και ο συγκεκριμένος για να κυκλοφορεί με τη στολή βραδιάτικα πρέπει να ήτανε τρελά πειραγμένος...το Τσίρκο Μεντράνο βγήκε για παράσταση στην πόλη σας!)
Ταύτα και μένω!!
Τις καλημέρες μου!

manetarius said...

Καλημέρα!
Κι εγώ γέλασα με τον κύριο που είχε την Αρτα και τα Γιάννενα στο πέτο! Βέβαια αν το δεις σοβαρά το πράγμα είναι για χοντρό κλάμα!
Επίσης έχω να σχολιάσω οτι ο μπαμπάς που είπε με τόση απάθεια οτι μπορεί να τον σκοτώσει το παιδί του, νομίζω οτι ευθύνεται για την κατάντια του παιδιού του αφού έτσι φαντάζομαι οτι θα το αντιμετώπιζε πάντα και γι' αυτό το παιδί βρήκε αυτή τη διέξοδο.
Σκατά...ωχ με σχωρνάτε για το επίπεδο!

Anonymous said...

Μερικά πράγματα αν δεν τα ζήσεις δύσκολα τα καταλαβαίνεις κακά τα ψέμματα. Το ότι συναναστρέφεσαι μικρές ηλικίες κάθε μέρα σε κάνει να σκέφτεσαι έτσι και να μείνεις για πάντα μικρή. Ο καραβανάς και ο κάθε τέτοιος που έχει αποκοπεί από την εξέλιξη της κοινωνίας έχει μείνει στον όμηρο... Οι γονείς δεν καταλαβαίνουν... νομίζουν ότι τα παιδιά τους είναι super ήρωες, ότι ότι ότι... Μου θύμησες μια μαμά (όταν έκανα μάθημα σε ένα φροντηστήριο- είχα τμήματα με παιδάκια), που επέμενε πως το παιδί της είναι αστέρι και πρέπει να το έχω στο τμήμα μου (έκανα computer). Το παιδάκι ήταν α δημοτικού και δεν ήξερε τα γράμματα στα ελληνικά, πόσο μάλλον στα αγγλικά!!!! Αλλά η μαμά επέμενε πως το παιδί της είναι πανέξυπνο... (και εγώ το αυτόματο το είχα για την πλάκα τότε χιχιχιχι). Υπομονή :)

Skouliki said...

συμφωνω με αυτα που διαβασα και παιδια δεν θα κανω οχι ζητω τα κατοικιδια

marilia said...

...:(

Laplace said...

τι να πρωτοσχολιασεις σε αυτη την αναρτηση..
πρεπει να εχουμε τα παιδια μας απο πολυ κοντα..τελος..

An-Lu said...

Έχω να πω τόσα πολλά, γιαυτό δε λέω τίποτα....


Μόνο καλό ΣΚ να έχεις πάτς!

Rizobreaker said...

Να σου πω ότι συμφωνώ πλήρως με αυτό το κείμενο ή είναι υπερβολή??

kat. said...

τελικά ο θωμάς που είναι;;;

patsiouri said...

-Αρτάνις:
Μα φυσικά. Η κλώσσα βλέπει το παιδάκι σα μια προέκταση του (υπέροχου) εαυτού της...και βασικά αυτή είναι μάνα του άρα αυτή είναι και υπεύθυνη για τον κώλο της μικρής, n'est pas???

-Δημοσθένης:
Έχεις δίκιο. Κι εγώ αν είχα κάτι γονείς σα μερικές περιπτωσάρες που βλέπω στάνταρ στην πρέζα θα το'χα ρίξει!

-Νεροπιστολέρο:
Βράστα, είδα και τον Κούλογλου χτες...σκέφτομαι να την κάνω για Άμστερνταμ και σύντομα!

-Αντώνης:
Το μόνο παράσημο που αξίζει αυτός ο ηλίθιος είναι το βραβείο της ανοιχτής παλάμης και του τεντωμένου μεσαίου δακτύλου, ευχαριστώ!

-Μαριάννα:
Σ'ευχαριστώ πολύ-πολύ καλή μου για τα καλά σου λόγια. Έχω ακούσει κι εγώ τη φρίκη που περιγράφεις, να θέλει η μάνα ν'αυτοκτονήσει σκοτώνοντας το παιδί της. Δεν είναι λύση. Από την άλλη, και συγγνώμη που αλλάζω θέμα, συμφωνώ απόλυτα με τον Κολλάτο (το σκηνοθέτη με το αυτιστικό παιδί, δεν ξέρω αν τον ξέρεις...) που δήλωσε πως όταν φύγει από τη ζωή θα πάρει αυτό το παιδί μαζί του. Και καλά θα κάνει. Δε ζούμε σε χώρα που μπορείς ν'αφήσεις ορφανό ένα παιδί που δε μπορεί ούτε να αυτοεξυπηρετηθεί, θα πάθει πολύ χειρότερα.

Dr_MAD said...

Πες το ψέματα! Εγώ να σου φέρω όσα παραδείγματα θες... γιατροί τελειωμένοι με άριστα στις ΗΠΑ και στην Αγγλία να μη βρίσκουν θέση στο ΕΣΥ και να βολεύονται βουλγαροφερμένοι με κομματικά και εκκλησιαστικά (παρακαλώ) βύσματα. Σημασία έχει το κονέ φιλενάς. Το κοννέ και ένας καλός γάμος ;-)

patsiouri said...

-Pan:
Τώρα που το σκέφτομαι όντως λύνομαι στο γέλιο, αν δεν τον ήξερα θα νόμιζα πως το'χει σκάσει από το Δρομοκαίτειο και πιστεύει πως είναι ο Ναπολέων! Το κακό είναι ότι για πολλά χρόνια ακόμη θα βασανίζει ένα παιδάκι..και ότι ψηφίζει Ακροδεξιά!!!

-Gothangel:
Τί έπαθε το nickname σου καλέ???

-Kούλπα:
Κατά τα λοιπά...συμβαίνουν παντού γύρω μας και δεν είμαστε ικανοί να βοηθήσουμε, δυστυχώς.

-Μίμης Ζερβός:
Μα πώς, χτίσανε κι άλλες φυλακές, δεν τα'μαθες??? Εντωμεταξύ τα μονοθέσια σχολεία τα κλείνουν το ένα ΄πίσω απ'τ'άλλο...

-Freedula:
Πες στη μαλακισμένη πως τα ecdl θα έχουν διάρκεια τρία χρόνια οπότε το παιδί της θα το ξαναδώσει εκατό φορές μέχρι και άν κάποτε βρει δουλειά. Ήμαρτον!

-Νικόλας:
Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο πόστ τέλος! Για να γίνεις γονιός και να έχεις δικαίωμα ψήφου πρέπει να περνάς από τέστ απλών δεξοτήτων, τέλος λέμε!
Όσο για το παιδί κι εγώ το ελπίζω αλλά δύσκολο, δεν έχω ξαναδεί τόσο μικρό σάπιο άνθρωπο ποτέ.

patsiouri said...

-Τανίλα:
Ο Κούγιας ρε...μπας και το'χει τ'όνομα????

-Geokalp:
Δέ θέλω να διδαχτώ άλλα, είμαι ήδη πολύ πολύ σοφή, βοήθειααααα!!!!!

-Κίτσοσμίτσος:
Δε βαριέσαι, κοίτα πόσοι τα βιάζουν κι από πάνω...δε σε μισώ, σε ζηλεύω!

-Faraona:
Είναι μεγάλο θέμα η παιδική παραβατικότητα, σίγουρα σε ποσοστό 90 κάτι τοις εκατό φταίνε οι γονείς, αλλά όχι και εκετό τοις εκατό. Έχω δει και μια χαρά παιδιά που μεγάλωσαν με άχρηστους και αδιάφορους γονείς. Και τα δύο πάντως προκαλούν οργή, την αδυναμία του κράτους δεν τη συζητώ...

-Unlearn:
Και πόση φαιά ουσία χρειάζεται πια για να συνειδητοποιήσουμε πως κοινωνία + κράτος τέρμα, πάπαλα! Από'δω και πέρα ή κάτι πρέπει να γίνει από μας ή να σταματήσουμε να γεννάμε μπας και εισακουστούμε...

Meropi said...

Ναι Πατσιούρι μου,
το πιστεύω ότι οι τοξικομανείς μπορεί να σκοτώσουν για τη δόση τους και τον πατέρα και τη μάνα τους. Χάνεται το συναίσθημα, χάνεται η ανθρωπιά. Τα παίρνει η ουσία. Μπορεί μερικοί (όσοι δεν έχουν έλθει σε τακτική επαφή με τοξικομανείς) να το θεωρούν υπερβολή, αλλά έτσι είναι.

patsiouri said...

-Purple:
Μου πέφτεις κοματάκι μακριά αλλά σα θέλει η νύφη, ο γαμπρός και η καθηγήτρια...όλα γίνονται!!!

-Έλλη:
Έχεις δίκιο. Αν δε θελήσει ο ίδιος δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει. Διαπιστωμένο. Όσο για την Ευελπίδων, συμφωνώ πως ένα μεγάλο ποσοστό των στρατόκαυλων είναι για τον πούτσο αλλά αφού υπάρχουν και νορμάλ...προφανώς δε φταίει μόνο η Ευελπίδων...

-Μανετάριους:
Όχι μωρέ, το βλέμμα και η φωνή της απάθειας ήταν το βλέμμα και η φωνή του κενού. Δεν ξέρει τι άλλο να κάνει πια ο άνθρωπος και είναι και από έμφραγμα...κατα τ'άλλα σίγουρα ευθυνονται κι αυτοί σε κάτι, δεν το συζητώ.

-Λαχανάκι:
Τι θα πει όμως μωρέ "έχει αποκοπεί από την κοινωνία???"
Όταν έχεις παιδί είσαι υποχρεωμένος να είσαι μέσα στην επικαιρότητα, αλλιώς να μην έκανες. Και πόσος κόσμος που γνωρίζω, και μεγάλοι άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ παιδί, δεν είναι καθόλου αποκομμένοι από την κοινωνία και ξέρουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι (με τα σημερινά πάντα δεδομένα!)
Όσο για τη μαμά...διάβασες και τη Freedula??? Αρκετός κόσμος έχει ξεφύγει τελικά!! Κι εγώ έχω μία που έχει αποφασίσει να γίνει το παιδί δικηγόρος ενώ το παιδί δεν ξέρει να γράψει ούτε το επίθετό του!!!

-Σκουλήκι:
Ζήτω!!!!! Το Χοντρό Όνειρο σε ευχαριστεί!

patsiouri said...

-Μαριλία:
Καλησπέρες κούκλα!

Laplace:
Σίγουρα, αλλά κι αυτό ως πότε???
Κινδυνεύεις να το καταπιέσεις και να ξεσπάσει πολύ άσχημα. Κι αν περάσει στα Γιάννενα αργότερα θα πας κι εσύ??? Και πως να τα έχουν από κοντά οι έρμοι οι γονείς που οι περισσότεροι για να πούμε και του στραβού το δίκιο δουλεύουν δωδεκάωρα???

-Αν Λου:
Κι ότι σκεφτόμουν γιατί δεν έχεις γράψει τόσες μέρες, καταφτάνω!

-Rizobreaker:
Γιατί καλέ να είναι υπερβολή???Ευχαριστώ και για το κάτω comment! Κι εγώ πηζω στη δουλειά κι έχω αραιώσει από πολλά μπλογκάκια που τα διάβαζα μανιωδώς!

-Κατ:
Στη χώρα του mute ελπίζω! Δεν τον αντέχω άλλο!!

patsiouri said...

-Μαd:
Εμένα η μαμά μου μου έχει δώσει ευχή και κατάρα να παντρευτώ γιατρό με θέση στο ΕΣΥ και δικό του ιατρείο!!! Και με καλά κονέ ει δυνατόν!!

-Μερόπη:
Κι εγώ το πιστεύω και το έχω ζήσει μάλιστα (ευτυχώς όχι φόνο) από κοντινή μας οικογένεια. Είναι ικανοί για τα πάντα. Προτείνω να τους δίνουν από ένα σημείο και μετά εφ'όσον δε σώζονται τη δόση δωρεάν προκειμένου να μην καθαρίζουν γριούλες για εικοσάευρα. Το ξέρω πως θα με πείτε τρελή αλλά μία χώρα με τα χάλια μας τελικά τέτοιες λύσεις μόνο μπορεί να υποστηρίξει. Ντροπή.

Anonymous said...

Ε, οχι και δε γελας με αυτο το κειμενο, πως δε γελας!!απλα γελας πικρα και ειρωνικα!! τα παιδια ειναι ευπλαστα, αλλα τα καημενα με τοσες διαφορετικες νοοτροπιες καποια στιγμη τα χανουν. Και ενα απο τα πιο "δηθεν" διεξοδα ειναι δυστυχως αυτό που παρουσιάζεις, ρε πατσιούρι. αλλα στο χω ξαναπει, το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.Αφηνω στην κριση σου ποιο ειναι ποιο..
καλο βραδυ !

rvagos said...

Σχολίασες όλη την κοινωνική δομή, αυτή που ψηφίζει , αυτή που ψωνίζει, αυτή που απαντάει στα γκάλοπ.
Αφού το αποτέλεσμα το ξέρεις.
Μελαγχόλησε λοιπόν.

Anonymous said...

…’’σιωπο’’’’σβούρα’’…με…’’σιωπο’’’’βόμβα’’..: Νο 2…
…επίκαιρο σχόλιο..: «…και πάλιν ερχόμενος…»…

…κι ακόμα τον περιμένουν σε ‘’δεύτερη’’…παρουσία.., βασιζόμενοι σε ανάλογες φράσεις, και, –του.., ως, λ.χ..:
* Ιησούς /προς Καϊάφα και πρεσβυτέρους/ : «Αλλά σας λέγω, ότι από τώρα θα ιδήτε
τον Υιόν του ανθρώπου να κάθεται εις τα δεξιά της Δυνάμεως
και να έρχεται επάνω εις τα σύννεφα του ουρανού» : [Ματθαίος, κεφ. 26, εδ. 64.]..,…
* Ιωάννης : «Ιδού, έρχεται με τα σύννεφα. Κάθε μάτι θα τον ιδή και εκείνοι που τον εκέντησαν,
και θα θρηνήσουν δι’ αυτόν όλαι αι φυλαί της γης» : [Κεφ. 1, εδ. 7.]...,..!…

Σαφώς.., και, αυτό θα γίνονταν…εάν θα…‘’τα έσταζαν’’…τα σύννεφα -- οι τότε ιμπεριάλ πολεμοεπενδυτές
και πολεμοχορηγοί πλούσιοι του…γεω…ουρανού –τους :
του πέραν του…«ουρανού -- ουράνιου θόλου» -- ‘’F.I.R’’ και «διαχωριστή των…υδάτων -- λαών…»..: Γένεσις.: 1 : 6..,
του εκτός Ισραήλ -- γης τότε ‘’θεού’’ -- «Μεγάλου Αδελφού’’ -- ‘’μετενσάρκωσης’’
του κατά εποχές ενσαρκωτού Γιαχβέ.., «νοητής Ιδέας» κι αυτού..,
που…πολλοί : 7 εκεί και τότε, ‘’ουρανοί’’ -- έδρες ‘’Θεών’’ -- Βασίλεια…με γαίες -- υποβασίλειά –τους υπήρχαν..!

Κι αυτό συνέβαινε συνηθεστάτως και παντού της Γης.., έτσι…όπως και τότε στο Ισραήλ..:
* Μωυσής : «Τότε η νεφέλη εκάλυψε την σκηνήν της συναντήσεως
και η δόξα του Κυρίου επλήρωσε το κατοικητήριον…Οσάκις δε η νεφέλη ανυψούτο από το κατοικητήριον
οι Ισραηλίται πάντοτε εξεκίνουν /για τις κατακτήσεις τους/, συνεχίζοντες την πορείαν των.
Εάν όμως η νεφέλη δεν ανυψούτο, δεν εξεκίνουν, μέχρι της ημέρας κατά την οποίαν ανυψούτο» :
[Έξοδος : 40 : 34,…36, 37.]

Ναι.., ‘’μάλλον’’, μόνον, εάν θα…‘’έσταζαν τα σύννεφα’’ του ουρανού : εξωτερικού..,
που…ο ουρανός, πλην από σκουλήκια, βρέχει και πολεμιστές..,
να, σύννεφα…με νεροσταλίδες -- ύδατα -- νερά..: πηγονερά, λιμνονερά, ποταμονερά, ρυακονερά, θαλασσονερά,..:
«Τα νερά που είδες, όπου κάθεται η πόρνη /η Βαβυλών/ είναι λαοί και όχλοι, έθνη και γλώσσαι» :
Αποκάλυψη Ιωάννη : 17 : 15..,
να, «παρθένοι», ‘’Μύριοι’’, πολεμιστές πλούσιας πολεμικής τεχνολογίας
και του δόγματος της παρθενίας του μυστικοπαθούς θρησκευτικού ιμπεριαλισμού…Νο 777, Νο 666, Νο 888,…
οι, εκτός και για δημόσια έργα, βασιλοδανειζόμενοι.., /…πάντα, για την αιτία του…‘’Γιαχβαλλαχβραχμοδία’’…/
νερά...με νερο’’κάθιστους’’..: βλέπε..: ο Βιρακόσα..,
ο, αλά Διόνυσο, ορεσιβιόφιλος -- πλουσιόφιλος και πλουσιότροφος
και «ορθός χρήστης του άδικου Μαμωνά» Ιησούς,…χμ, ‘’ο εν…αερίοις την γ,Γ,ην κρεμάσας…’’..,..!

Κι εδώ…τα υγρά σύννεφα : κυρίως, πολεμικά ‘’πτωχά αέρια’’.., είναι τα…αλλού…βουνά -- πλούσιοι..,
ενώ τα λιγότερο υγρά έως ξηρά σύννεφα ή νεφέλες..: πολεμικά ‘’κροτούντα αέρια’’ -- Η2Ο
είναι τα…αλλού…όρη -- ζάπλουτοι.., όλα –τους…κεραυνοφόρα και ‘’νεφελιο’’φόρα..,
και, ως κάτοχοι της ‘’μυστικής’’ πολεμοτεχνογνωσίας.., ακόμα κι αν αυτή ανακαλύπτονταν απ’ το λαό -- νερά..,
να., που…, διαβαθμιστικά…, γεωστρωμάτωση και ταξεωστρωμάτωση…, χημεία…και αλχημεία…,

((…λόφοι..: ιερείς ή άρχοντες.., βουνά..: αρχιερείς ή αντιβασιλείς.., όρη..: αρχιαρχιερείς ή…συν…βασιλείς..,
αντίστοιχα.., τράγοι ή ‘’άστρα’’ ή ‘’κέρατα’’.., αρχιτράγοι ή άστρα ή κέρατα…
και αρχιαρχιτράγοι ή γαλαξίες ή αρχικέρατα..,
όλοι –τους «αλληγορικά ‘’τέτοια’’».., κοσμοπλάστες και ‘’Μοιρο’’πλάστες..,
υπέρνεροι -- υπέρλαοι σε ‘’μυστικό’’ ‘’Ιστορικό Συμβιβασμό’’..,
ω τρισάθλιοι λογοφακίρηδες κωδικοποιητές όλου, σχεδόν, του ‘’επίσημου’’ ανθρώπινου λόγου
της αρχαιόθεν και σε ‘’σκυταλοδρομία’’ αντιλαϊκής και πάντα καλυμμένα σατανικής Διεθνούς Συνωμοσίας..,
οι που, ‘’ποτέ’’, δεν κυριολεκτούν τα γεωσκάνδαλα…κι όλο αλληγοριοπαίζουν…οι του Κυρίου Κυριακοί..,
μη λέγοντας.., ως μαφιόζοι.., τα σύκα…σύκα και τα σταφύλια…σταφύλια.., μα…‘’σύκα’’ και ‘’σταφύλια’’..,..!))

ναιαιαι.., και στις 5 Μεγάλες θρησκείες..: Ινδουισμό /Βραχμανισμό/,
Βουδδισμό, Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό και Ισλαμισμό.., μα και στην Ελληνική Μυθλολογία..,..!

Π. χ..:…ο δήθεν προκαλέσας στην εκεί και τότε γη ‘’τοπολογικές ανωμαλίες’’ Ιωάννης ο Βαπτιστής..:
ωσεί…Υπουργός Δημοσίων Έργων.., χξς΄ςς, στην «αιώνια» βασιλεία του Ιησού..,
οδοστρωτήρας -- ’’Μπουλντόζα’’.., ήτοι, στρωτήρας βουνών, λ.χ, αλά…Ιώβ της Παλαιάς Διαθήκης…
και, «το βουνό», Τμώλο της Ελληνικής Μυθολογίας..,
να, τον μαζί με τον βασιλιά της Φρυγίας Μίδα κριτή του Απόλλωνα και του σάτυρου Μαρσύα
σε διαγωνισμό οργανοπαιξίας.., που, τελικά, «τον έγδαρε ζωντανό, καθώς δεν αρέσει στους θεούς να τους προκαλούν»..,
//…ή και το ‘’βουνό’’ που πήγε, «για την αιτία του Αλλάχ» στον Μωάμεθ.., αφού δεν πήγε ο Μωάμεθ σε αυτό…//
μα και στρωτήρας…λόφων : αντικυριακών αρχηγών κι υπαρχηγών..,…
φαραγγιών : αντιστασιακών ανταρτών και αντιβασιλικών -- αντικυριακών.., |…ε, ‘’αυτού’’ του Κυρίου…|
δρόμων : των του λαού -- γεω:λαο,νερο:θαλάσσης.., λες, ‘’αγενή ύδατα και αγενή μέταλλα’’…
σε αντιδιαστολή με τα…’’ευγενή ύδατα και ευγενή μέταλλα’’..,
τα, συνήθως, μεταμορφωμένα -- αεριοποιημένα -- εξαερωμένα -- εξατμισμένα ύδατα..,
{…Ο, Η.., νερό : Ο2Η.., εξαέρωσή του και…Ο, Η…κ. ο. κ..!}
α, που υπάρχουν /πλην κι απ’ τον Αιθέρα/ και, και, τα…αβαρή και ξηρά ’’ευγενή αέρια’’..,
να, τα με…‘’χαριτωμένους’’ ευγενείς τρόπους της καθελογής «σεπτής ηδονής» ιμπεριάλ ‘’πολεμικά αέρια’’..,
χα, τα με ‘’νεφέλια’’ των ‘’κεραυνών’’ του Δία.., τα νερο,λαο,’’κάθιστα’’.., που, ω του θ,κ,αύματος, ‘’την τρώνε’’ τα ‘’νερά’’..,…
όλων αυτών ‘’στραβών’’ ως προς τον τότε κι εκεί ‘’θεό’’…και ‘’ισιωτέων’’..,..!

Σαφώς.., οι ως άνω ‘’ισιωτέοι’’, ‘’ίσως’’ ήσαν και φιλοβασιλικοί : φιλοκυριακοί.., μα άλλου Κ,κ,υρίου -- ‘’θεού’’..,
ννναι.., που…αλλιώς…«υπό την συκήν»…κι αλλιώς «υπό την άμπελον»..,
αλλιώς…«υπό την φραγκοσυκήν»…κι αλλιώς «υπό την φραγκοάμπελον»..,…κ. λ. π..!

Βεβαίως.., έτσι κι αλά Ιώβ της Παλαιάς Διαθήκης των Εβραίων.., γίνονταν και ταξικοί υποβιβασμοί..,
να.., από ‘’ξηρά αέρια’’…‘’υγρά αέρια’’ -- πνοή ή ατμός.., /…αλλού.., ξανά, χαμονερό -- ‘’πάτος λαός’’…/
ως, λ.χ.., μα από..’’σ,Σ,τυγερή’’…‘’θεία’’ τιμωρία.., ο ταξικός υποβιβασμός του και για την…δαμαλο,κωδικο,κλεψιά του..,
ο πριν νερένιος : λαϊκός…και μετά αεριοποιηθείς -- ‘’θεο’’ποιηθείς -- μεγαλοαστοποιηθείς Ερμής..,
που.., μόλις γεννήθηκε ο συστηματοποιητής της κλεψιάς και της απάτης αυτός.., ενσαρκωτή ιδέα γαρ..,
«με το ηλιοβασίλεμα κινάει για την Πιερία,
εκεί που τα αθάνατα |…ε, κι εδώ, «αλληγορικά βόδια»…| βόδια των μακάριων θεών
έχουν τους στάβλους τους {…ε, εδώ, σε ‘’στάβλους’’ -- κωδικοποιητήρια βρίσκονται τα δαμάλια -- κώδικες…}
και βόσκουν σε χαρωπά βοσκοτόπια που ποτέ δε θερίζουν.
Αρπάζει 50 δαμάλια…, […κώδικες της πολεμικής τεχνογνωσίας, κυρίως..., λες…]
που τα παίρνει μαζί του, φροντίζοντας να μπερδέψει με τέχνη τα χνάρια..! Τέλος, γυρίζει βιαστικά στην κούνια του.
Μπαίνει στην κατοικία του «από την κλειδαρότρυπα, σαν…φθινοπωρινή πνοή ή σαν…ατμός»..:
Ζαν Ρισπέν : Ελληνική Μυθολογία..!…
(…κι αυτός ο…ανα’’στοιχειωμένος’’, από ‘’νερό’’ : ‘’πάτος λαός’’ : Η2Ο αρχίνησε…
και κατάντησε ‘’κροτούν αέριο’’ : μεγαλοαστός : Η2Ο…)

Κι εδώ, λοιπόν, όρη : μεγαλοαστοί άρχοντες και ζάπλουτοι..,
βουνά : αστοί υπάρχοντες και πλούσιοι.., οι δίνοντες και μη για την Γιαχβοαιτία..,
χμ, τα/οι προεξέχοντα/ντες…της γης.., |…της γης --‘’επιφάνεια λαός’’ -- μικροαστοί…|
ανώμαλο έδαφος : οι άτακτοι του καθελογής λαού..,
πεδιάδα ή κάμπος : οι φιλήσυχοι πολίτες.., χμ, οι «ομαλοί» και ‘’πάτος λαός’’….,
τραχέα υψώματα : δυσ’’ίσιωτοι’’ υπάρχοντες -- υπαρχηγοί..,
κοιλάδα : «μικρή πεδιάδα ανάμεσα σε βουνά ή λόφους» -- οι ‘’ουδέτεροι’’ μεσοαστοί..,..!
Εχχχ, κι εδώ, γεωστρωμάτωση…και ταξεωστρωμάτωση.., ναι, και…αλέ…μη ιμπεριαλέ..!

…Εμ, «αλληγορικά ‘’τέτοια’’» είναι τα που υπονοούσε κι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής..:
* Ιωάννης ο Βαπτιστής : «Αυτός /ο Ιησούς.., τάχα.., που για άλλον ‘’τέτοιον’’, σύγχρονό του και «εγγύς» του, μιλά…/
είναι εκείνος, διά τον οποίον εμίλησε ο προφήτης Ησαΐας,
(Ησαΐας Β΄ : 40 : 1, 2, 3, 4, 5 : «Παρηγορία εις τους εν Βαβυλώνι αιχμαλώτους»..,
«Εγγύς η λύτρωσις».., «ότι ο καιρός της δουλείας της /της Ιερουσαλήμ/ ετελείωσεν…»..,
«Πάσα φάραγξ ας υψωθή• και παν όρος και βουνόν ας ταπεινωθή,
το ανώμαλον έδαφος ας γίνη πεδιάς και τα τραχέα υψώματα κοιλάς»..!)
όταν είπε, Φωνή ενός που φωνάζει εις την έρημον• ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου,
κάμετε ίσιους τους δρόμους του» : [Ματθαίος : 3 : 3.]

Ναι.., κι αυτό, καθώς κι οι γαίες ‘’ήταν’’, αναμεταξύ τους, διαφορετικής ποιότητας και ποσότητας..,
μάλιστα, άλλες με υψηλότερα βουνά /…‘’βουνά’’ : μεγαλοαστικές τάξεις…/...,
(…αναλόγωςςς.., στα Κ,κ,ορφοβούνια οι…’’τέτοιοι’’..:
‘’Θεοί’’ και ‘’Θέαινες : ‘’Θεές’’…και ‘’θεοί’’ και ‘’θέαινες : θεές’’..,
πάντα, περιστοιχιζόμενοι με ανάλογους αυλικούς ‘’τέτοιους’’, να, σε ‘’ο,Ο,υρανούς και γ,Γ,αίες’’…)
κι αυτά με προεκτάσεις τους βουνίδια /…‘’βουνίδια’’ : αστικές τάξεις…/
και…λόφους, βράχους,… /…διαβαθμίσεις αστικών τάξεων…/…
ώς και πεδιάδες ποικίλης γεωστρωμάτωσης -- ταξεωστρωμάτωσης.., /…κατώτερες, λαїκές, τάξεις…/
κ. ο. κ..,…εεεεε.., σε άλλη.., πλην από…ύδατική -- ’’υδατική’’.., διάσταση όλα..,..!

…χξς΄ςς.., γαϊτανάκι με υπογαϊτανάκια.., υπογαϊτανάκια με υποϋπογαϊτανάκια..,
υποϋπογαϊτανάκια με υποϋποϋπογαϊτανάκια..,…
α, και το περικλεισμένο με περισυμπάντειο Σύμπαν είναι η με ζωντανούς ‘’παίκτες’’ ‘’τηλεόραση’’ του Θεού..!
‘’Γαϊτανάκι’’ γεωστρωμάτωσης μαζί και ταξεωστρωμάτωσης αλά Σατάν..: Αιθέριος,
αέριοι, υγρασιακοί, ατμικοί, πνοϊκοί, δροσικοί, παχνικοί, νερικοί, παγικοί..,…σε Κορφοβούνι ή ‘’πιο πάνω’’..,
σε βουνο,Κορφο,πλαγιά.., σε βουνά.., σε λόφους.., σε βράχους.., σε βουνίσιες ή μη πηγές..,
σε ρυάκια.., σε ποτάμνια..., σε θάλασσα.., σε υποθαλάσσια γη..,..!
Ναι, το ζείτε…κι αντιστοιχίστε ‘τα εσείς σ’ αυτό ‘’Γαϊτανάκι’’ –τους.., καθώς υπάρχουν ποικίλα άλλα..,
που…σαν σε σκόρπιο ‘’παζλ’’…τα δίνω κι εδώ..,
ε.., κι ονειρευτείτε : φανταστείτε : σχεδιάστε το, απτωτικά και παραδείσια, Θείο Γαϊτανάκι -- Κοινωνιο’’DNA’’..,..!…

Χαίρεται…εν ‘’Κυρίοις’’.., πάντοτε.., ω εσείςςς..!…
Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση..: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής (ψυχοDNA, ψυχογραφήσεις),
σιωπής (λόγου : άλεξου – ενείκονου -- ενκώδικου),…
Σχηματοποίηση λόγου (‘’ποιημάτων’’ μου), θεογονία, κοσμογονία,…

ampelofilosofos said...

Δεν ξέρω τι φταίει περισσότερο: οι επιρροές του περίγυρου ή η επίδραση των γονιών. 'Η μήπως οι επιρροές του περίγυρου, στις επιδράσεις των γονιών , που ασκούνται στα παιδιά. Όπως και αν το πάρεις η ουσία είναι μία: τα σημερινά παιδιά καταλήγουν συχνότερα να γίνονται μικροί ενήλικες, πριν φτάσουν καλά-καλά στην εφηβική ηλικία. Και όταν περάσουν την εφηβική ηλικία γίνονται προβληματικοί ενήλικες, με όλες τις μανιοκαταθλιπτικές τάσεις που χαρακτηρίζουν το σημερινό πολιτισμό μας.

Anonymous said...

Μαμά προς τον 7-8 χρονών γιό της μπροστά στο ΑΒ: "Περπάτα ρε ΜΑΛΑΚΙΣΜΈΝΟ.Περπάτα ΜΗ ΣΟΥ ΓΑΜΗΣΩ"

Αυτό έγινε πριν από 7 χρόνια περίπου. Ο μικρός τώρα θα είναι στην ηλικία που περιγράφεις...

Οσο γιά τον καραβανά, σας θυμίζω ότι εκείνη την εποχή (προ 1980/1)οι "παραγωγικές σχολές" (χα χα) ήταν εκτός Πανελληνίων και πήγαιναν εκεί συνήθως οι ηλίθιοι

marianaonice said...

Τον Κολλάτο τον ξέρω, αυτό που είπε για το παιδί του δεν ήξερα!!
Είναι συγκλονιστικό και αφοπλιστικό!!
Τι να του απαντήσει κανείς;;;
ΤΙΠΟΤΕ!!!
Είναι ντροπή μας αυτή η Χώρα!!!!

Stefanos said...

πωπω τσαντίλα....
καλέ, ηρέμησε...
όχι πως έχεις και άδικο βέβαια..
(θα με συγχωρέσεις όμως αν δηλώσω fan του Αλέξη; :D)

patsiouri said...

-Lifewispers:
Μωρέ εδώ βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο οι μεγάλοι, τα παιδάκια δε θα βραχυκυκλώσουν??? Το θέμα είναι τουλάχιστον να δείχνεις κατανόηση και να βοηθάς...

-RVagos:
Δηλαδή η λύση είναι μία, γενοκτονία...και τι θα κάνουμε???

-Αλέξανδρος Ζήβας:
Αν δεις το μαθητή μου στην Ομόνοια πες του να γυρίσει γιατί ανησυχούμε.

-Αμπελοφιλόσοφος:
Η αληθεια είναι πως κι εγώ αν ήμουν γονιός θα είχα βραχυκυκλώσει σχετικά πχ με τον επαγγελματικό προσανατολισμό του παιδιού μου έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα...Ακούς διάφορα, η κοινωνία πιέζει, πιέζεις κι εσύ γιατί μεθαύριο μπορεί να γυρίσει το παιδί να σου πει "Γιατί δε με πίεσες", μπορεί και όχι αλλά πάει λέγοντας...

-Ανώνυμος:
Έτσι είπε η μαλακισμένη???? Απίστευτο! Όσο για μπάτσους και καραβανάδες, πάλι καλά που τους έβαλαν στις Πανελλήνιες και μαθαίνουν πλέον να γράφουν καμιά έκθεση. Παλιότερα το επίπεδο ήταν ΠΟΛΥ χάλια! Εκτός βέβαια από παιδιά που πήγαιναν για καθαρά οικονομικούς λόγους, δεμπορούσαν οι γονείς να τα σπουδάσουν ακι τα στέλνανε καρφί, κάτι που ακούω ακόμη και σήμερα. Τώρα που η αστυνομία θεωρείται τοπ σχολή για άμεσο διορισμό, 10άρι Έκθεση θα πρέπει να γράφουν, θα εχουμε το νέο Μπάτσο-Μπαμπινιώτη!

-Μαριάννα:
Ειλικρινά, τίποτα δε μπορείς να του απαντήσεις...εγώ πάντως μαζί του.

-Εστάριαν:
Ποιού Αλέξη??? Το παραπάνω σχόλιο εννοείς???Χε χε, πάω κάτω να σου απαντήσω γι αυτή την ψόλα που εύχομαι να πεθάνει πολύ πριν τον παππού σου!

K-Top said...

Ότι και να γράψεις εγώ δεν βγαίνω από την κοσμοσφαίρα μου +ευλόγησον+.

Εγώ ζω στη χώρα που όλοι είναι μάγκες και γαμάνε σε σχέση με τους ξενέρωτους ξένους.


Εγώ ζω στη χώρα που είναι οι καλύτερη και τα κάνουμε όλα καλύτερα γιατί είμαστε οι καλύτεροι.


Εγώ ζω στη χώρα που περνάνε όλοι στα πανεπιστήμια.


Εγώ ζω στη χώρα που πήρε το Euro 2004.


Εγώ ζω στη χώρα που "το μαχαίρι φτάνει πάντα στο κόκκαλο" (φήμες που θέλουν τη χώρα να κατοικείται αποκλειστικά από γυμνοσάλιαγκες και γι' αυτό δεν βρίσκουμε κόκκαλο κρίνονται ανακριβείς και κακοπροέραιτες).


Εγώ ζω στη χώρα που περιμένει την Γιουροβύζιον απόψε και μου τη σπας με αυτά τα σοφιστικέ! ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ!

ΥΓ. Μαζέψου, τον Κούλογλου τον κόψανε επειδή είπε ότι ζούνε νέοι με 700e, θες να μας πεις ότι έχουμε και πρεζάκια στη χώρα? Και βλαμμένους γονείς? Και άχρηστους μπάτσους? Ε όχι! Cuuuuuuuuuuuuuuuut!

ZouZouna said...

Hρθα να πω ευχαριστώ που ήσουν κι εσύ στην γιορτή για την επέτειό μου. Μάααααααααααατς

If...ιγένεια said...

εύγε μας...

rvagos said...

Είπα εγώ για γενοκτονία η μελαγχολία δημιουργεί θυμό και ο θυμός πείσμα και έκρηξη.Την έκρηξη των πνευματικών ανθρώπων αποζητούμε.

Anonymous said...

τι να φταιει περισσοτερο απο εμας?

ο ωχαδελφισμος?

nakupenda said...

Σαν εκπαιδευτικός κι εγώ, τραβάω τα μαλλιά μου από το σοκ όταν τυχαίνει να γνωρίζω τέτοια παιδιά. Σαν να βλέπω όμως στο βλέμμα τους καμιά φορά όμως ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα τους, απλά λόγω του νεαρού της ηλικίας, δεν ξέρουν από πού να πιαστούν που να αξίζει... Υποσυνείδητα δε σταματούν να ψάχνουν, όσο μένουν βολεμένοι στη παλιοζωή που κάνουν.
Πιστεύω πολύ στο δυναμικό του ανθρώπου. Δεν έχω ίσως συναντήσει αρκετά παραβατικά παιδιά ή παιδιά με "προβληματικούς" γονείς, ώστε να τα θεωρήσω ανεπανόρθωτα καμμένα, και χαμένα.... Λέτε να υπάρχουν τέτοια; Περιπτώσεις όπου να μην υπάρχει τίποτε απολύτως να μπορεί να κάνει κάποιος που νοιάζεται;

Anonymous said...

Έχουμε στερήσει απο τα παιδιά το δικαίωμα να μεγαλώσουν "σαν παιδιά"
Τα τρέχουμε απο το ένα μάθημα στο άλλο
Θέλουμε να μάθουν 10 γλώσσες
Υπολογιστές
Μουσική
και και και

Να παίξουν όμως οχι δεν επιτρέπεται ούτε να χαρούν...πρέπει να είναι ενήλικα απο τα 6τους χρόνια.

Καλή εβδομάδα κούκλα μου

Aggelos Spyrou said...

Είναι κρίμα.

Προκαλεί απόγνωση όταν τέτοια γεγονότα αναφέρονται σε παιδιά.

Έχεις δίκιο.

Κοιμόμαστε όρθιοι...

Siddhartha said...

Ε λοιπόν, από σήμερα είμαι πάλι σπίτι ;) έλειψα για καιρό αλλά I am back. Ελπίζω να είσαι καλά. έχω ένα σωρό ποστς σου να διαβάσω. Τα λέμε...

? said...

ω θεέ μου

aa-duck said...

Γλυκό πατσιουράκι,

σου έχουν γράψει περίπου όλα όσα ήθελα να σου πω.

Ευτυχώς όμως που υπάρχεις κι εσύ και κάθε εκπαιδευτικός που είναι σε θέση ακόμη να νιώθει και να συμμετέχει όπως εσύ. Όσο ''έξοδο'' και αδιέξοδο κι αν νιώθει.

Ευτυχώσ!

[κι εγώ σε θέλω για καθηγήτρια του παιδιού μου - κοίτα να αντέξεις σε παρακαλώ (με συντηρητικούς υπολογισμούς, για να δω, χμχμχμχμχμχμχμ) μέχρι το 2040.

Ευχαριστώ

Anonymous said...

Το να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδί είναι πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και δεν είμαστε όλοι ικανοί να την φέρουμε είς πέρας δ υ σ τ υ χ ώ ς!
Γινόμαστε γονείς έτσι απλά και καλούμαστε να διαμορφώσουμε προσωπικότητες στηριζόμενοι στην παιδεία μας τις αρχές και το ένστικτό μας. Κι όλα αυτά σε μια κοινωνία που επιβραβεύει τη λαμογιά τη τζάμπα μαγκιά, την ευκολία και το "να περνάω εγώ καλά κι ολοι οι άλλοι να πάνε να ..."
Σαν γονιός 2 μεγάλων πια παιδιών μπορώ να πώ ότι θά ’πρεπε υποχρεωτικά τα ζευγάρια πρίν κάνουν παιδί να παρακολουθούν κάποια σεμινάρια, να μαθαίνουν
πέντε πράγματα για την ψυχολογία του παιδιού και σωστούς τρόπους συμπεριφοράς απέναντί του. Ίσως να βοηθούσε γιατί δυστυχώς μόνο η αγάπη (αν υπάρχει γιατί βλέπετε τι βγαίνει στην δημοσιότητα τελευτάια) δε φτάνει.
Πάντως το πόστ έπιασε τόπο, μπράβο σου Πατσιουράκι !
Εβίτα.

Agobooks said...

Για φαντάσου που φτάσαμε ε ; :(

Anonymous said...

Καλησπερα κι απο μενα πατσιουρι

Σε διαβαζω εδω και καιρο, αλλα αυτο σου το ποστ πραγματικα κατι μου εκανε...
Ζω στο Λονδινο τα τελευταια εξι χρονια και η νεανικη παραβατικοτητα ειναι αυτο που κυριολεκτικα με τρομαζει. Απο την αρχη του χρονου εχουν δολοφονηθει 14 εφηβοι, ολοι με μαχαιρι και ολοι απο συνομιληκους τους! Τυφλη, ανεξελεγκτη βια,σχεδον υποκαταστατο η ακομα και συμωνυμο της διασκεδασης, απο παιδια παρατημενα στην τυχη τους. Οι γονεις αποντες (κυριολεκτικα η μεταφορικα) με βασικη ασχολια το αλκοολ και την τηλεοραση και με μοναδικη φιλοδοξια την επομενη επιταγη απο την Προνοια. Αλλη χωρα, αλλα προβληματα, το ιδιο αποτελεσμα...παιδια που εχουν τελειωσει πριν τους δοθει η ευκαιρια να υπαρξουν.
Νασαι καλα κι ελπιζω στο επομενο ποστ να ξαλλεγραρουμε λιγο.

Νινα

Pan said...

"-Αλέξανδρος Ζήβας:
Αν δεις το μαθητή μου στην Ομόνοια πες του να γυρίσει γιατί ανησυχούμε."

Αχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!

Σοφία said...

To πρόβλημα είναι ότι όταν κάποιος αποφασίζει να κάνει παιδί, συνήθως το κάνει επειδή σκέφτεται τι ωραία θα είναι να έχει ένα μωράκι. Ενώ στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να του αρέσουν τα μωράκια αλλά τα παιδάκια και κυρίως τα εφηβάκια. Γιατί όσο το ντύνεις, το ταΐζεις και το ξεσκατίζεις, τα πράγματα είναι *πολύ απλά* και δυσκολεύουν όταν πρέπει να το συναναστραφείς και να δεχτείς όλα τα κουσούρια και τα προτερήματά του. Δυστυχώς κανείς δεν σκέφτεται ότι μπορεί να κάνει παιδί δύστροπο, άσχημο, χοντρό, χαζούλικο, ανίκανο να μάθει κομπιούτερ/μπαλέτο/μπάσκετ και τρεις γλώσσες άψογα πριν κλείσει τα 10, απαιτητικό, στριφνό, ανάποδο ή απλά ένα παιδί που χρειάζεται πολλή φρονίδα και δεν εννοώ την σωματική. Όλοι νομίζουν ότι θα κάνουν όμορφα και έξυπνα αγγελάκια, που θα τους λένε πάντα ναι, θα πράττουν πάντα το σωστό, θα διαβάζουν θρησκευτικά & οικιακή οικονομία με ζήλο, και μόλις πιάσουν εφηβία θα βρουν λίγο πολύ το δρόμο τους μόνα τους, χωρίς να πολυσκοτίζουν τους γονείς τους...

cinderella said...

Βασικά έχω διαβάσει το κείμενο σου από την πρώτη μέρα που το έχεις αναρτήσει και περνώ ξανά και ξανά. Έχω φρικάρει. Με όλα. Με τον καραβανά, με τον πιτσιρικά, με την κοινωνία που είναι τελείως σάπια. Το πιτσιρίκι τουλάχιστον γύρισε σπίτι του; Σκατά. Τι άνθρωποι γίνονται γονείς γαμώτο...

cinderella said...

Κι ο πατέρας που σου είπε οτι θα μας δεις στοις ειδήσεις σύντομα... καλά τι να πω ρε γαμώτο. Και πάλι: Το πιτσιρίκι γύρισε; Τι έγινε;
Σορρυ για το διπλό και μαλακισμένο σχόλιο αλλά ειδικά με τα παιδιά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία.

elf said...

Πάντως, πράγματα σαν αυτά, πιστεύω, πως δε ξεκίνησαν να συμβαίνουν τώρα τελευταία. Πάντα υπήρχαν τέτοια θέματα. Απλά όσο περνάει ο χρόνος πέφτουν στην αντίληψή μας ολοένα και περισσότερα άσχημα γεγονότα. Είτε επειδή μεγαλώνουμε (damn!) και ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που ανήκουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο , είτε λόγω του τεράστιου όγκου πληροφορίας που έχουμε στα χέρια μας από τα ηλεκτρονικά μέσα.
Θυμάμαι την κοπέλα που μου έκανε φελολογικά, πριν από 10+ χρόνια, που μου είχε περιγράψει σκηνικό με μαθητή της. Πήγε για μάθημα και τον βρήκε μόνο του στο σπίτι μέσα στη μαστούρα.
Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι το σοκ κάποιων ανθρώπων όταν τα ακούνε. Σε τι κόσμο πιστεύουν πως ζούνε;
Και πως γίνεται να κυκλοφορεί ακόμα η super κατερίνα ενώ έχει εξαφανιστεί η βαβούρα; Σε τι κόσμο ζούμε τελικά;

NY ANNA said...

Πρώτα πρώτα, κάθε μέρα δεν είναι για γέλια... Οπότε, άστα sorry, αυτό έλειπε τώρα να 'χεις και... τύψεις που δεν μας... διασκέδασες. Λέμε τώρα. Όπως άλλωστε έχω πει πολλές φορές, εμένα οι "ευθείες" μού τη δίνουν και με κάνουν ν΄ανησυχώ - τουτέστιν, που θα έλεγε και ο "Μικές" της γνωστής ελληνικής, "δεν γίνεται" κάθε μέρα μόνο να γελάμε ή μόνο να κλαίμε ή τίποτα από τα δύο. Κι αν "γίνεται", τότε αυτό σημαίνει πως κάποιος ή είναι "άρρωστος" ή υποκρίνεται. Αφού δεν μας συμβαίνει τίποτα τέτοιο λοιπόν, ας πάμε παρακάτω. Picture this: έχω πάει ταξίδι επαγγελματικό στη Ρουμανία. Μου λένε σε ένα διάλειμα, να πάμε να δούμε το μεγαλειώδες παλάτι του Τσαουσέσκου (πολύ... "κομμουνιστής" μιλάμε ο σκατόψυχος!), αλλά εγώ δεν θέλω. Θέλω να αναπνεύσω και να ανιχνεύσω την πόλη. Βαδίζω. Μαζί με κάτι άλλους που δεν θέλανε να δούνε το παλάτι. Μπροστά λοιπόν από κάτι Μακντόναλντς και μπροστά στα μάτια μας, σηκώνονται κάτι σιδεριές από τους υπονόμους και σκάνε από της γης τα έγκατα (κυριολεκτώ) κάτι 12άχρονα αγόρια, βία 14χρονα. Και μου (μας) την πέφτουν να μας κλέψουν! Στην αρχή, απλώς ζητιανεύουν και μετά μας την΄πέφτουν κανονικά. Δεν έχει σημασία η συνέχεια, είναι πολύ μεγάλη ιστορία με πολλές παραμέτρους, και δεν είναι της παρούσης γιατί πολύ χώρο σου πήρα, αλλά θα σου πω αυτό: έμεινα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ κι έκανα αιώνες να συνέλθω. Δεν ξέρω αν ταιριάζει με την ιστορία σου, μα φτωχοδιάβολοι υπάρχουν παντού, για τον έναν ή τον άλλον λόγο και δυστυχώς οι ηλικίες μικραίνουν όλο και πιο στενάχωρα. Το να κάνουμε πως ΔΕΝ τους βλέπουμε είναι είτε αδιαφορία, είτε στρουθοκαμηλισμός, ή σταρχιδισμός ή... ευδαιμονία. Και με τα μυαλά που έχουμε, λέω το εξής: οι μέρες της ευδαιμονίας μας είναι μετρημένες. Για να μη σου πω πως σχεδόν το εύχομαι κιόλας. Σε φιλώ πολύ γλυκά και 1000 ΣΥΓΝΩΜΗ για το άπλωμα, αλλά μου το βγάζεις, τι να κάνω...

Skouliki said...

ελα χοντρο ονειρο εδω μικρο γυμνο συννεφο

καλησπερα

Artanis said...

Πέρασα να σου αφήσω πρόσκληση και την "άφησα" στο προηγούμενο ποστ...
Τεσπα, ξέρω οτι είσαι πολυάσχολη, αλλά αν δεν βαριέσαι και έχεις χρόνο, πέρνα να δεις την ανάρτηση, κι αν το αποφασίσεις, παίζεις...Ο.Κ;
Φιλιά πολλά...

Μυαλά με Θέα said...

Καθένας στο μέτρο που μπορεί ας κάνει κάτι καλό για τους γύρω του, για τα παιδιά του, για τον εαυτό του. Ίσως αν αλλάξουμε όλοι ατομικά να καταφέρουμε κάτι συλλογικό, που θα μετεξελιχθεί σε πάγια μορφή κοινωνικής συμπεριφοράς. Και συ ακόμα εδώ αυτό κάνεις, με τον τρόπο σου.

"Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί, παρά να διαμαρτύρεσαι για το σκοτάδι"

Ταχυδρόμος! said...

Μου συμβαίνει συχνά τελευταία να συναντώ φίλους/γονείς που ψάχνουν σχολείο για το παιδί τους. Άλλοι τρελαμένοι μήπως κάνουν την λάθος επιλογή και εξαιτίας αυτής το παιδί τους καταδικαστεί σε αιώνια "μαλακία"..

Υπάρχουν φορές, βέβαι, που πολλοί φίλοι που λένε πως η επιλογή του σχολείου του παιδιού τους εμεπριέχει και το στοιχείο ότι δεν θέλουν το παιδί τους, να μεγαλώσει σε ένα πολύ ανατγωνιστικό περιβάλλον γιατί αυτό δεν είναι το παν.

Και τότε χαμογελό από ικανοποίηση. Πως όλοι οι γονείς δεν ε΄΄ιανι σάϊκο. Κι ελπίζω πως δεν θα γίνω κι εγώ, γιατί οι άλλοι οι γονείς μόνο άγχους μου φέρνουν..

patsiouri said...

-Atron:
Στείλε μέηλ με τα σχόλιά σου για την εκπομπή του Κούλογλου, είμαι βέβαιη πως συμπίπτουμε!

-Γλυκοκερασοζουζούνα:
Να'σαι καλά και πάντα τέτοια!

-Ιφιγένεια:
Δυστυχώς...

-RVagos:
Φυσικά και δεν είπες εσύ για γενοκτονία, ΕΓΩ το είπα!

-Exofthalmi:
Νομίζω πως ναι. Κάθε γονιός, οι περισσότεροι τουλάχιστον που γνωρίζω, κάνουν το χρέος τους και προσπαθούν υπερβαίνοντας τις δυνάμεις τους γι αυτό το παιδί. Και οι καλύτεροι όμως να είναι, το παιδί θα βγεί στην κοινωνία. Και η κοινωνία είναι η χειρότερη. Και αγγελούδι να είναι θέλει πολύ εγκράτεια για να μην παρασυρθεί...(και φυσικά φταίει ο ωχαδερφισμός στο μεγιστο βαθμό!)

patsiouri said...

-Nakupenda:
Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν, τα παιδιά πχ στους διάφορους ξενώνες που τα στέλνει το κράτος όταν αφαιρείται από τους γονείς η επιμέλεια, ή όταν ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι γονείς αδυνατούν και παραδίδουν την επιμέλεια στο κράτος. Έχω γνωρίσει μία ομάδα τέτοιων παιδιών. Εμειναν στους ξενώνες, πήγαν φαντάροι...μετά τι??? Για βγάλε ένα εικοσάχρονο σήμερα στη ζωή να ζήσει με το μισθό ανειδείκευτου αν και όταν βρεί δουλειά και για όσο, χωρίς μανούλα και πατερούλη...εκείνα τα παιδιά που γνώρισα παντως μπήκαν κατευθείαν στην παρανομία.
Θα μου πείς, κάποια απ'αυτά μπορεί και να πάνε καλά. Θα κάνω όμως μια ερώτηση από περιέργεια...

Πόσοι από'σας έχετε από δουλεια, κοινωνικές συναναστροφές κτλ,αρκετούς γνωστούς που μεγάλωσαν ορφανοί ή παρατημένοι και από τους δύο γονείς σε ίδρυμα???
Υποπτεύομαι πως δε θα μαζευτούν πολλοί...

-Τρελλοφαντασμένη:
Ναι ρε σύ, πρέπει να ξεκινήσουμε εκστρατεία διάσωσης της παιδικής ηλικίας. Και ποιός μαλάκας λέει πως τα σημερινά παιδιά βγαίνουν χαζά??? Με αφορμή κάτι περιπτωσάρες που πετυχαίνουν οι κάμερες?? Έχω να πώ πως τα περισσότερα είναι πανέξυπνα, ετοιμόλογα, με χιούμορ και δύο φορές πιο ώριμα και πιεσμένα απ'ότι εμείς στην ηλικία τους.

-Άγγελος:
Και που'σαι ακόμη...πήζω ρε γαμώτο και δεν ήρθα να δω φωτογραφίες του κούκλου, ελπίζω να μη με πάρει ο ύπνος μέχρι να τελειώσω τις απαντήσεις σας!

-Λένε πως:
Αντε ντέεεεε!!!!!! Να θυμηθώ ν'αλλάξω και το λινκ! Θα γυρίσει και ο άλλος????

patsiouri said...

-Νίκος Κ.
Φοβάμαι πως δεν έχουμε δει τα χειρότερα...

-Aaduck:
Μπα, μήπως δε μπορέσω μωρέ γιατί λέω μέχρι τότε να κάνω κι εγώ παιδιά, μπου χα χα!!!

-Ανώνυμε:

Λες "Σαν γονιός 2 μεγάλων πια παιδιών μπορώ να πώ ότι θά ’πρεπε υποχρεωτικά τα ζευγάρια πρίν κάνουν παιδί να παρακολουθούν κάποια σεμινάρια, να μαθαίνουν
πέντε πράγματα για την ψυχολογία του παιδιού και σωστούς τρόπους συμπεριφοράς απέναντί του."

και όχι μόνο συμφωνώ, αλλά θα προχωρήσω στη φασιστική λύση που πρότεινα στο προηγούμενο πόστ και για το δικαίωμα ψήφου.
Το παιδί σήμερα είναι είδος πολυτελείας, οικονομικής και ψυχικής πρωτίστως. Θες να κάνεις???
Θα περνάς από κρατική επιτροπή με φορολογική δήλωση, χαρτί από ψυχίατρο-ψυχολόγο και εξετάσεις αίματος. Είσαι ο.κ?? Σε αφήνουν να προχωρήσεις. Είσαι πάμφτωχος, νοητικά καθυστερημένος, μςε τάσεις παιδεραστίας ή ναρκομανής??? Σόρι, στείρωση. Και μην αρχίσετε να μου φωνάζετε για την καταστρατήγηση του δικαιώματος της μητρότητας γιατί έχει και ο αγέννητος άνθρωπος δικαίωμα στη ζωή...

-Ν.Ago:
Και δε μπορώ να πω και "μακριά από'μας " γιατί πάει για ωχαδερφισμό! Καλησπέρες!

-Ανώνυμε 2 :
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα μαχαιρώματα έχουν αρχίσει κι εδώ. Συμμορίες υπάρχουν σε πολλές γειτονιές, ένα φίλο τον λήστεψαν με μαχαίρι προχτές κατι δεκάχρονα!
Την υπόθεση Άλεξ την παρακολούθησες???
Και ναι, το επόμενο πόστ θα είναι πολύ-πολύ light γιατί κι εγώ αυτές τις μέρες εχω ένα κεφάλι καζάνι!

patsiouri said...

-Νίνα:
Σόρι που σε είπα ανώνυμο, απάντησα στα γρήγορα και δεν έβαλα το όνομά σου!

Παν:
Όλοι οι Αλέξανδροι αυτού του κόσμου έχουν βαλθεί να με εκδικηθούν που έβρισα το THE GREAT όπως κατάλαβες!

-Σοφία:
Έλα ντε, όλοι νομίζουν πως θα ζησουν όπως στις διαφημίσεις με τα παχουλά πανέμορφα και jenius πλσματάκια με εμφάνιση Μπάρμπι-Μπέκαμ και μυαλό Ανστάιν! Άλλη προσωπικότητα κάθε παιδί καλέ Μίστερ Τέλειε Γονιέ! Επίσης κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως το moto "Εγώ στην ηλικία σου περπάταγα 40 χιλιόμετρα με τρυπια παπούτσια για να μάθω γράμματα" έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί! Γιατί στην εποχή σου φίλε όποιος μάθαινε γράμματα πρόκοβε και το'ξερες. Σήμερα μαθαίνουν όλοι και το 600άρι τα περιμένει χαρωπό!

-Cinderella:
Τι συγγνώμη ρε χαζό??? Ναί, γύρισε ο μικρός, προβλέπω όμως πως θα ξαναφύγει σύντομα. Αυτές τις μέρες πάντως να μην τον ματιάσω τα παέι μια χαρά!

-Ελφ:
Εγώ αυτό με τη μαστούρα δεν το βρίσκω τόσο τραγικό, όλοι οι συμμαθητές μου (σχεδόν), ειδικά στη φάση Β και Γ Λυκείου είχαν πέσει με τα μούτρα στους μπάφους, για εφέ περισσότερο! Κανείς δεν πήγε παραπέρα και κανείς δε σέρνεται στην Ομόνοια. Εφηβεία ήταν, πέρασε, κι αν πίνουν και τώρα κανα τσιγάρο στα γεράματα δεν τρέχει και τίποτα! Καμιά φορά δηλαδή χειρότερο κακό κάνουν οι γονείς που πανικοβάλλονται μ'αυτά τα θέματα και τα αντιμετωπίζουν λες και είναι ο...Ρωχάμης!

patsiouri said...

-Anna:
Κατά πρώτον έχω να πω πως το αρχίδι ο Τσαουσέσκου κατέχει επισης ξεχωριστή θεση στην καρδιά μου μετά το Απόλυτο Ειδωλο Άλεξ!
Κατα δεύτερον, μην εύχεσαι να τελειώσει η ευδαιμονία, please! Μ'αρέσει και δε μπορώ να φανταστώ πως θα είναι όταν είμαι γριούλα να κινδυνεύω 59 φορές παραπάνω απ'όσο οι γριούλες που ακούμε που τις σφάζουν μέσα στα σπίτια τους σήμερα. Θα μου πείς "Σιγά μην προλάβουμε να γίνουμε και γριούλες", ορθόν! Δεν είναι απαραίτητη η βία, αλλά η κοινωνική επανάσταση και σ'αυτό είμαστε μέσα. Το πρόβλημα των παιδιών αυτών δεν είναι η φτώχεια. Και παλιά υπήρχαν πολύ περισσότεροι φτωχοί. Το πρόβλημα είναι η ΑΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΕΠΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΟΥ που παρελαύνει μπρός στα μάτια τους κάθε μέρα. Και μιλάμε για ΠΟΛΥ πλούτο και ΠΟΛΛΟΥΣ πλούσιους. Πρέπει να είσαι πολύ ισορροπημένος άνθρωπος πλέον για ν'αρκεστείς στο εισόδημά σου και να μην αρχίσεις να βουτάς.
Προχτές μιλούσα μ'ένα φίλο, πολύ νορμάλ παιδί που έχει μπάρ δικό του και δουλεύει μια χαρά. Ξέρεις τι μου είπε???
"Ρε μαλάκα, βλέπω τόσο κόσμο που σκοτώνεται στη δουλειά για ψίχουλα και έχω φρικάρει. Μα τω Θεώ, αν δε μου είχαν πάει καλά τα πράγματα και δούλευα σαν το σκυλί για 7 κατοστάρικα, ή θα αυτοκτονουσα ή θα έμπαινα στην παρανομία, ναρκωτικά, βίζιτες, ότι να'ναι! Θα ένιωθα απίστευτος μαλάκας να ζώ έτσι..."
Φαντάσου λοιπόν για να το βλέπει έτσι ο τριανταπεντάρης, πως το βλέπουν τα μωρά...

Σεντόνιασα κι εγώ!

-Σκουλήκι:
Έλα ρε σκουληκάκιιιιιι!!! Η Miss Υπερκόπωση και η Miss "Στρώνω Δέρμα" ( Χοντρός Μπελάς ) σε καλησπερίζουν!

-Αρτάνις:
Ούτε που θυμάμαι καλό μου πόσες προσκλήσεις έχω μαζέψει! Αν καταφέρω κάποτε, θα τις παίξω μαζεμένες να μην παρεξηγηθεί κανένας, αν όχι θα με συγχωρέσετε!!! Προς το παρόν μόλις που προλαβαίνω να σας απαντήσω εδώ! Καληνυχτούδια!

-Μυαλά με θέα:
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Έλα όμως που δε μπορούμε να συνεννοηθούμε ( εμείς οι άνθρωποι ) πλέον για τα βασικά, θα τα βρούμε και στα ζόρικα??? Τι Λές??? Καληνύχτα!

-Ταχυδρόμοοοοος:
Πολύ τους χαίρομαι τους φίλους σου που δεν είναι ανταγωνιστικοί τύποι! Έχω βαρεθεί ν'ακούω να παραδειγματίζουν τα παιδάκια με βάση άλλα παιδάκια. Και να βλέπω παιδάκια να μισούν όχι το παιδί που τος έκλεψε το κορίτσι αλλά το παιδί που τους έκλεψε το 18!! Αηδία! Τα συγχαρητήριά μου1

Ηλιας....Just me! said...

Patsiouraki δεν το ήξερα ότι είσαι εκπαιδευτικός! Και από αυτά που διαβάζω, εκπαιδευτικός που ενδιαφέρεται! Μην περιμένεις και πολλά από αυτήν τη χώρα... Τα καταφέρνεις πολύ καλύτερα μόνος σου.... Καλή ασυνέχεια με το μικρό και εύχομαι όλα να πάνε καλά!

βιολιστης στη στεγη said...

Πατσιουράκι,
δεν υπάρχει πιό σκληρό πράγμα, από το να αντιληφθείς με πόσα τεράστια λάθη, μεγάλωσες τα παιδιά σου! Που δε μπορείς να τα επανορθώσεις πιά!
Οι γονείς που περιγράφεις, μπορεί και να μη καταλάβουν ποτέ, το κακό που κάνουν στα παιδιά τους. Το χειρότερο που πιθανόν θα τους συμβεί, θά είναι, ν'αναρωτιούνται αργότερα, γιατί οι γυιοί κι'οι κόρες τους τούς έχουν χεσμένους...
Μακάρι να γύριζε ο χρόνος πίσω, γιά τούς άλλους. Γι'αυτούς που όψιμα αντιλαμβάνονται, αυτό, που τόσο έγκαιρα, εσύ, εντοπίζεις!
Πιστεύω κι'εύχομαι, να κάνεις πολύ ευτυχισμένα τα παιδιά σου! Το αξίζεις και το αξίζουν...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

PATSIOURAKI αν δέχεσαι συμβουλές απο αγνώστους θα σου έλεγα να το στείλεις σε ψυχολόγο το παιδί και τους γονείς για να μιλήσουν και να μην κάνεις εσύ αυτή την δουλειά.Και χρόνο θέλει και ψυχοφθόρα είναι...και δεν ξέρω πόσο θα μπορούσες να βοηθήσεις.
Όσο αναφορά τους στρατιωτικούς είχα πετύχει πολλούς τέτοιους(όταν κάποτε δούλευα σε ένα φροντιστήριο στον Χολαργό)να σκάνε με στολές και να νομίζουν οτι εγώ είμαι φαντάρος.Το χειρότερο ήταν οτι έτσι τους έβλεπα να φέρονται και στο παιδί και σάλταρα.
Αυτά δυστηχώς είναι τα κατάλοιπα και οι νοοτροπίες προηγουμένων δεκαετιών που "πέρασαν"οι παππούδες στους γονείς μας και οι γονείς περνάνε σε εμάς..
Ας ελπίσουμε στις επόμενες γενιές οι σημερινοί νέοι και αυριανοί γονείς να χρησιμοποιήσουν το τεράστιο "όπλο" της αυτοκριτικής και να προσπαθήσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τουλάχιστον με βάση την κοινή λογική(;)...

Trioza Urticae said...

Το ξέρει πως εκείνη την ημέρα που γράφανε διαγώνισμα και του έδωσες εκείνο το βρωμόξυλο γιατί δε στο'χε πει, το έκανε μόνο γιατί ήθελε το Σάββατο το απόγευμα να κατέβει στην πιλοτή να παίξει ενώ εσύ θα το έκλεινες μέσα όλο το Σ.Κ να διαβάζει Οικιακή Οικονομία και να πάρει 20.

το χειρότερο είναι όταν δεν αντιδρούν, δε λεν ψέμματα, δεν κάνουν τίποτα και ξεχνάν στην τελική τι είναι η πιλοτή!
Κλαψ μετά. Μόνο αυτό. Κρίμα!

Φιλακια!!!!

Skouliki said...

ρε φιλεναδα σου εστειλα μαιλ ..

καταλαβαινεις τι κουτσομπολα ειμαι ..απαππαπα και εχω μπλεξει και με λαχανο και κιτσο

dyosmaraki said...

Το παράδειγμα με τον καραβανά το έχω ζήσει στο συγγενικό μου περιβάλλον. Τα ξαδελφάκια μου βγήκαν προβληματικά, αφού δρούσαν πάντα υπό τους ήχους στρατιωτικών παραγγελμάτων. Για να μην πω για τις διαρκείς μετακινήσεις (λόγω επαγγέλματος) όπου τα παιδάκια άλλαζαν σχολεία και έτσι δεν μπόρούσαν να κοινωνικοποιηθούν, να κάνουν φίλους.
Το παιχνίδι,η ψυχαγωγία και η ανάπτυκη της κριτικής σκέψης είναι εκείνα τα στοιχεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά. Είναι ξεχωριστές προσωπικότητες και θάπρεπε όχι να τις καπελλώνουμε μα να τις αφουγκραζόμαστε. Εχουν και αυτά φωνή.
Οσο για τα ναρκωτικά, άστα να πάνε! Θλίβομαι, δεν θάθελα να βρεθώ στη θέση εκείνης της μάνας που το παιδί της έχει μπλέξει.
Πολύ επίκαιρα τα θέματα που θίγεις μα και ανεξάντλητα....
Καλο Σαββατοκύριακο εύχομαι

patsiouri said...

-Hλίας:
Να'σαι καλά Ηλία μου...αλλά είδες?? Εγώ που τ'αγαπώ τόσο τα παιδάκια δε θέλω δικά μου με τίποτα. Ίσως φοβάμαι πολύ πως θα καταντήσω έτσι!

-Βιολιστής στη στέγη:
Ποτέ δεν ήθελα δικά μου παιδιά.
Αν κάποτε μου'ρθει, θα πάω να βουτήξω ένα από κανέναν τέτοιο! Από το να φέρω άλλη μια ψυχή στον κόσμο καλύτερα δε θα'ταν να σώσω μία???

-Νίκος:
Φροντιστήριο στο Χολαργό έ???
Να υποθέσω πως στου Παπάγου δε δίνουν άδειες γιατί η συγκέντρωση πάνω από 5 ατόμων στον ίδιο χώρο είναι ύποπτη?????????????

patsiouri said...

-Βιολογία:

Είδες??? Το "κάνε κι εσύ την επανάστασή σου" είναι τρομερά επίκαιρο!

-Δυοσμαράκι:
Έχω γνωρίσει και μια χαρά καραβανάδες γονείς φίλων, αλλά λίγους. Ένα μεγάλο ποσοστό πάσχει από Ναπολεόντειο σύνδρομο και πρέπει το κράτος να αντιμετωπίσει την πιθανότητα εγκλεισμού τους στο εξωτικό Χαιδάρι. Λυπάμαι για τα ξαδέρφια σου. Πως εξελίχτηκαν???

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

-Νίκος:
Φροντιστήριο στο Χολαργό έ???
Να υποθέσω πως στου Παπάγου δε δίνουν άδειες γιατί η συγκέντρωση πάνω από 5 ατόμων στον ίδιο χώρο είναι ύποπτη?????????????


ΧΑΧΑΧΑ..Δίνουν και εκεί βρε..:)

dyosmaraki said...

Πως εξελίχτηκαν τα ξαδελφάκια με μπαμπά καραβανά? Τα παιδάκια εθίστηκαν από την παιδική τους ηλικία στο να θέλουν τον Ναπολέοντά τους και έτσι....

Σήμερα ως ενήλικες πλέον είναι παντρεμένοι η ξαδέλφη με έναν Ναπολέοντα και ο ξάδελφος με μια Ιωσηφίνα!!!! lol

Καλημερούδια

vlacha said...

Πράγματι, αυτή τη φορά δεν γέλασα...

FuSmOKer said...

Xωρίς παρεξήγηση εμένα με έπιασαν τα γέλια με τον καραβανα :D
Όλα τα υπόλοιπα είναι δυστυχώς η γλυκόπικρη αλήθεια..

Anonymous said...

Γράψε κάτι με ενδιαφέρον. Αυτές οι αποψούλες, φάγαν ήδη μια δκαετία πριν τα ψωμιά τους. Είναι ο χειρότερος λαικισμός που γνωρίζει η σύγχρονη ιστοριούλα μας, και την διακινεί προ πάντων ο Ταρζάν στη ζούγκλα. Οι νέοι έχουν πάντα δίκιο.
Αγαπάει κι αυτός τα παιδιά του κόσμου, πιο πολύ από τις μανάδες και τους πατεράδες τους. Εύγε.

ATHENA said...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΟΥ,
ΕΧΩ ΓΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΕΧΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΩΡΑΚΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ.
ΑΠΟ ΝΗΠΙΟ ΕΧΕΙ ΕΡΘΗ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ, ΔΕΝ ΒΟΥΤΟΥΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ,ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΙΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΤΑΝ "ΠΡΕΖΑ, ΗΡΩΙΝΗ, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ Η ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΗΘΙΚΟΠΛΑΣΤΙΚΟ).
ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΙΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΛΑΣ (ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΙΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΡΟΚ ΕΙΔΩΛΟ...

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΚΙΚΟΠΟΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 14ΧΡΟΝΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΠΤ ΠΑΛΙΟΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ...) ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΝΤΑ (ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΝΤΑ) ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΚΛΠ.
ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΠΤ, Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΑ 12 Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ "ΑΚΥΡΟΣ"

ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ, ΟΧΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ...

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΣΩΝ, ΠΡΟΡΩΣΠΙΚΑ ΛΕΩ ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ (ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ) ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ ΕΝΑ ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΙΣΘΟ ΘΑ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.
ΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ: ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΜΙΣΗ, ΔΙΠΛΗ ΚΛΠ ;-)

ΦΙΛΙΑ

GeekGoddess said...

I loved this post. It reminds me of when I was at school. :) I came home one day and told my father, "Dad, I got 99% for my Maths test!" He took the paper from me, looked at it, then looked up at me and said, "What happened to the 1%?"

Needless to say, I have 3 degrees from university and no job now. Ax! It's nice when people tell it like it is. I could write a song for you patsiouraki. Just say the word. I can dance for you too. :)

Kisses,
GG
XXXXXXX