Saturday, May 31, 2008

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ.




ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ.



ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ε.Σ.Υ


ΚΑΛΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΨΗΦΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.


Μπράβο πιτσιρίκο, ελπίζω να μην πειράζει η αντιγραφή.
UPDATE: Και δεύτερο μπράβο!!!!!!
Και τώρα γράψε το σενάριο!

Φτήνια
Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, επιτέλους. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι φτωχός - απλώς, υπάρχει ακρίβεια. Δεν υπάρχει φτώχεια - απλώς, έχουν ακριβύνει τα πράγματα. Ποτέ άλλοτε τόσοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν τη λέξη ακρίβεια για να αποφύγουν να πουν τη λέξη φτώχεια. Φτήνια...

52 comments:

Laplace said...

συγχαρητήρια στον δημαρχο,

μακαρι να ηταν ομως μονο αυτος ο λογος για μαυρο στην ΝΔ..

εισαι ετοιμη να κλεισουμε τα blog μας πατσιουρακι?περναει νομο φιμωσης η ΝΔ..

οπως επισης ανοιγει ιδιωτικα αει..

οπως κ αλλα πολλα..

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ..

neropistolero said...

Καλημέρα Πατσιούρι.
Από το Άμστερνταμ γράφεις ή ακόμα?

kakaskimos said...

Εχουμε φτάσει να δίνουμε συγχαρτήρια σε αυτούς που πράτουν το αυτονόητο.

Για το ΕΣΥ μην ξανοίγεσαι ...

Φτηνοί και φτωχοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει φτώχια

KitsosMitsos said...

Η φτώχεια όντως βρίσκεται παντού. Στον κόσμο που ψάχνει στα σκουπίδια, στην παιδεία μας, στα όνειρά μας. Και ενώ το πρώτο είναι περισσότερο επικίνδυνο για την υγεία μας, τα δύο άλλα είναι αλυσίδες που μας κρατάνε δεμένους...
Φτώχεια και φτήνια παντού, λοιπόν.

Anonymous said...

....φτωχια? με τοσο παντεσπανι γυρω μας?

τς τς τς (sic)

faraona said...

Φτωχια?
Και που ειμαστε ακομη δεν ειδαμε τιποτα!

καλο μηνα
με υγεια

Anonymous said...

Να κάνω κι εγώ την συνεισφορά μου-

Η Ελλάδα του 2008 βρίσκεται σε κρίση απ'όπου κι αν το δεις
κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική.

Το ζήτημα είναι αν θα επιτρέπεται ο γάμος ατόμων ιδίου φύλου ?
Δεν είναι ομοίως ζήτημα το αν θα μπορούν οι χωρισμένοι πατεράδες να επικοινωνούν με τα παιδιά τους ?
(Σημειωτέον ότι οι υπέρ τους δικαστικές αποφάσεις δεν εκτελούνται)
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ.
Παπάδες και πολιτικάντηδες επομένως δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα.

Φτώχεια ? Είναι πράγματι φτώχεια ή μήπως τώρα βλέπουμε το χάλι μας ?
Είναι έλλειψη ανταγωνιστικότητας & έλλειψη παραγωγικότητας.

Στη χώρα που δεν παράγει τίποτα (εκτός απο φιλοσοφία) με νόμισμα που δεν υποτιμάται και επιτόκια που ελέγχονται απ' έξω η ακρίβεια είναι η άλλη όψη αυτού του "τίποτα"

Η "βαριά βιομηχανία" μας είναι ο τουρισμός θα πείτε. ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Εχετε δει ως τουρίστες τα μούτρα των υποτιθέμενων "ταγμένων στην εξυπηρέτηση" του τουρισμου ?

Δεν θέλουμε τα Σκόπια να λέγονται Μακεδονία και τώρα δεχόμαστε "σύνθετη ονομασία". Θυμάται κανείς το πακέτο Πινέιρο(1995) ?
Ρίξαμε στο τραπέζι εμείς ονόματα αποδεκτά από εμάς ή περιμένουμε μακαρίως ελπίζοντες ?

Πολιτισμός- 99% των εκδηλώσεων σε επίπεδο Δήμων εκφυλίζεται σε βλαχο-λαικά και σουβλάκια με μπύρα.
΄
Και μην προσπερνάτε το γεγονός ότι πήγε στη Βουλή ο Βγενόπουλος και τους τα είπε κατάμουτρα και δεν μπορούσαν καν να αντιληφθούν τι τους έλεγε- αυτοί ξέρουν μόνο την ξύλινη γλώσσα που μιλούν

koulpa said...

Οταν περιμένω στην ουρά στο σουπερμαρκετ και βλέπω τα καρότσια ξέχειλα.. πιθομαι ότι εμείς φταίμε.. ας δοκιμάσουμε για ένα διάστημά να παίρνουμε μόνο τα απολήτως απαρέτητα.. και να επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες..:):)
καλημερούδια και καλό μήνα:):)

Ηλιας....Just me! said...

Α ρε Πατσιουράκι, θυμήθηκες την Αμαλίτσα.... Μπορεί να της έκαναν πολλά αλλά πλέον είνια ελεύθερη και μας βλέπει από εκεί πάνω χαμογελώντας.... όσο για την φτώχεια, ε΄΄ινια ένα αναπόφεκτο γεγονός... που θα πρέπει να οτ αποδεχτούμε(?)... Να κινηθούμε πρέπει, αλλά όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση και όχι σαν σκορποχώρι..... Καλμέρα καλή εςβδομάδα και καλό μήνα!

ΣΠΙΘΑΣ said...

Πρόσεξε, πώς μιλάς..στον δήμαρχο!

ΕΝΔΕΙΑ...
έτσι, το λένε..τώρα
πολιτισμένα..
να μιλάμε, σ'αυτή τη χώρα!

(Καλόν μήνα δι υμας και δι ημάς.
1τη.1ουνίου
Κυρία μου ..
τας ευχάς μου!!!

Dr_MAD said...

@ laplace78

Μα ζούμε στο Μεσαίωνα ρε παιδιά? Από πότε λειτουργεί το ICBS? Το CITY? Το Metropolitan? Το Νew York College? Τα πανεπιστημιακά τμήματα του Anatolia και πόσα άλλα! 22 ξένα ιδιωτικά Πανεπιστήμια εν Ελλάδι έχουν ισότιμους τίτλους με ελληνικών ΑΕΙ! Γιατί παίζετε το παιχνίδι των παρατάξεών σας χωρίς να βλέπετε τριγύρω? Συγχίζομαι γαμώτη μου

[εννοείται πως στηρίζω την ύπαρξη ξένων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. ΚΑΙ για να μη γίνεται τόση εξαγωγή συναλλάγματος ΚΑΙ για να αποκτήσει ανταγωνιστή επίσημα το δημόσιο σύστημα της τριτοβάθμιας]

Συγγνώμη pats για το άσχετο σχόλιο

Anonymous said...

Επειδή σεμνά και ταπεινά μας γαμάνε χωρίς σάλιο,έτσι σεμνά και ταπεινά πρέπει να τους γαμήσουμε.Δεν ξέρω αν πεοτάσεις όπως αυτή του πιτσιρίκου ευδοκιμήσουν γιατί υπάρχει μία τεχνική δυσκολία.Πρέπει να βρεθεί πρώτα ικανοποιητικός αριθμός ατόμων που έχουν όντως καταθέσεις σε τράπεζα.Συνήθως όμως αυτοί που έχουν καταθέσεις δεν τους νοιάζουν τέτοιες ανατροπές.

Θα γούσταρα όμως να τρομοκρατούνταν οι τράπεζες.Πρέπει να βρεθεί ένας πιο σίγουροις τρόπος.

Μπράβο δήμαρχε.Υπάρχουν και άτομα διαφορετικά από την μάζα και έχουν τα ίδια δικαιώματα με την μάζα.

Αμαλία δεν σε ξεχνάμε.(Τουλάχιστον οι εφτακόσιοι και κάτι ψιλά που υπογράψαμε την διαμαρτυρία....Οι υπόλοιποι υποστηρικτές και φωνασκούντες όλον αυτόν τον καιρό...απλά κάνουν κοκοκό και από αυγό τίποτα.)

Καλησπέρα αγαπητό μου Πατσιούρι...

rain said...

Εμείς τα συντηρούμε όλα κοριτσάρα μου.
Οσο για το προηγούμενο ποστ, άψογο και συμφωνώ και επαυξάνω!
Πολλά φιλιά και καλο μήνα

Artanis said...

Γεια σου Πατσιούρι...Είναι πολύ ωραίο το ποστ αυτό, πέρασα και από τον Πιτσιρίκο, νόμιζα οτι το είχε κλείσει, ευτυχώς όμως είναι εκεί...
Καλό σου βράδυ, φιλιά...

Anonymous said...

Συμφωνω με koulpa.

Να βάλουμε μυαλό. Καλά μας κάνουν. Βουλιάζουν οι καναπέδες. Οι επαναστάσεις με λόγια στο νετ και μπράβο σε λίγες φωνές δεν γίνονται. Θέλουν δρόμους, πόνο και κόπο.

oKyrios said...

Φτώχεια λοιπόν.
Πιστεύετε ότι η Ελλάδα σήμερα ζεί στη φτώχεια. Εγώ κρίνοντας απο τη καταναλωτική συμπεριφορά του ΜΕΣΟΥ έλληνα έχω την εντύπωση ότι ζώ στη πλουσιότερη χώρα του πλανήτη. Υπάρχει λαός που να έχει ξεφτυλίσει την έννοια της εργασίας όσο ο έλληνας? Γιατί οι περισσότερες δουλειές δεν είναι για μάς αλλά μόνο για τους μετανάστες? Και πώς κάποιοι απο αυτούς προοδεύουν, αγοράζουν σπίτι και φτιάχνουν την δική τους μικρή επιχείρηση μέσα σε αυτό το υποτιθέμενο καθεστώς "φτώχειας".Ο έλληνας δημιουργεί 3 με 4 φορές περισσότερα απορρίματα απο τον μέσο Γερμανό, οι κάδοι μας είναι γεμάτοι με πεταμμένα χρήματα Άς μου εξηγήσει κάποιος γιατί στο πιο απομακρυσμένο χωριό της πατρίδας μου δε βρίσκω να παρκάρω, άς μού πεί κάποιος πού βρίσκεται το μεγαλύτερο καζίνο της Ευρώπης και τι πετιέται καθημερινά στο τζόγο και πόσο κοστίζει σε ετήσια βάση το γαμημένο το τσιγάρο που το θεωρείτε οι περισσότεροι αναντικατάστατο "αγαθό"
Είχα την "τύχη" να βρεθώ σε παραγκουπόλεις τις Ινδίας αλλά και σε κάποιες πίσω γειτονιές της εντυπωσιακά αναπτυσόμενης Κίνας. Νομίζω ότι έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων. Άν κάποιος έχει ή γνώρισε παππούδες άς τους ρωτήσει για τη φτώχεια και άς ξανασκεφτεί μηπως τελικά φτώχεια δεν είναι το ότι δε μπορώ φέτος να πάω Μύκονο.
Πολύ φοβάμαι ότι με τα μυαλά μας η φτώχεια δεν είναι μακρυά και απ ότι λένε όσοι την έζησαν είναι μία κατάσταση που ούτε να τη διανοηθούμε θα μπορούσαμε εμείς οι χρήστες των κινητών και του ίντερνετ.
Σόρρυ Πάτς αλλά τη μιζέρια που αναπαράγουν τα κανάλια δε τη βλέπω στη χώρα που έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ στις παραγγελίες των Πόρσε...

Zaphod said...

Πολύ καλό ποστ... ουκ εν τω πολλώ το ευ :)


love&kisses
zaphod

geokalp said...

συμφωνώ, πολύ καλό ποστ!

patsiouri said...

-Laplace:
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η φίμωση των μπλόγκς δε με τρομάζουν, αν θέλουμε τρόπο επικοινωνίας μην ανησυχείς, όλο και κάτι θα βρεθεί, υπενθυμίζω ωπς η Ρωσική επανάσταση ξεκίνησε με...χαρτάκια! Ανοιχτά μυαλά μόνο χρειάζονται, σαν τον προαναφερθέντα δήμαρχο.

-Κιτσοσμήτσος:
Νομίζω πως η φτήνια είναι πολύυυυυ μεγαλύτερη από τη φτώχεια...

-Νεροπιστολέρο:
Αποτη δουλειά, που είναι το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο του Άμστερνταμ! Αν και με κανα μπάφο μπορεί και να'στρωνε η κατάσταση εδώ μέσα!

-Κακάσχημος:
Η αλήθεια είναι πως μία φορά που ήταν να μου τύχει το κακό, τομ ΕΣΥ μου έσωσε τη ζωή και οι γιατροί μου ήταν κάτι παραπάνω από αξιέπαινοι. Γενικώς, στα πολύ επείγοντα περιστατικά πιστεύω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά, σε πείσμα των απαράδεκτων συνθηξκών εργασίας γιατρών και νοσηλευτών ( εκείνοι που με χειρούργησαν είχαν ήδη δουλέψει 30ωρο σερί και πάνω που ξεντύνονταν να πάνε σπιτάκια τους...εμφανίστηκα εγώ και τους κράτησα άλλο ένα οκτάωρο!
Σε περιπτσεις χρονίων παθήσεων όμως και θεραπειών, το ΕΣΥ νοσεί άσχημα...

-Exofthalmi:
Ξέρεις για πόσο μα πόσο κόσμο έχω την απορία "Πού τα βρίσκουν"??????????

? said...

φτήνια όσο δε πάει

patsiouri said...

-Aνώνυμος:
Είπες πολλά και ενδιαφέροντα, στέκομαι όμως στο γεγονός πως κάποιοι πατεράδες δε μπορούν να διεκδικήσουν ή -έστω- να βλέπουν τα παιδιά τους. Είναι μία από τις χειρότερες μορφές ρατσισμού που κυκλοφορούν στη χώρα αυτή. Γνωρίζω αρκετά χωρισμένα ζευγάρια και για πάρα πολλές περιπτώσεις πιστεύω πως ο πατέρας είναι πολύ πιο ικανός να μεγαλώσει το παιδί.
Για να μη γινόμαστε άδικοι όμως, ξέρω και άπειρες άλλες περιπτώσεις που ο πατέρας δεν πληρώνει τη διατροφή. Και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα.
Πρέπει να βρεθεί λυση και για τα δύο αυτά θέματα.

-Faraona:
Για μας ( εφ'όσον έχουμε την πολυτέλεια να πληκρολογούμε αυτή τη στιγμή στο pc, σίγουρα ζήτημα φτώχιας δεν υφισταται, ή τουλάχιστον είναι πολύ μακριά ακόμη. Το πρόβλημα είναι πως πλέον αρκετοί δεν εχουν να φάνε ή να πληρώσουν τους λογαριασμούς, όντως.

-Κούλπα:
Είδες??? Γι αυτό λέω πως είναι γελοίο να μιλάμε για φτώχια. Εννοείται βέβαια πως με ένα μισθό των 600 δεν παίζει κάποιος να έχει το καρότσι του σούπερ μάρκετ γεμάτο. Είναι μεγάλο θέμα...

-Ηλίας:
Όντως, χρειάζεται κινητοποίηση πριν αρχίσει η πραγματική φτώχια...Όσο για την Αμαλία και κάθε Αμαλία..απορώ πως μερικοί άνθρωποι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

-Σπίθας:
Ο Δήμαρχος νομίζω πως είναι πατριωτάκι μου, οπότε του μιλάω όπως θέλω! Και λέω να πάω και στο νησάκι του γιατί το είδα στις ειδήσεις και μου φαίνεται γαμάτο! Η τζάμπα διαφήμιση άρχισε να φέρνει ήδη αποτελέσματα!

patsiouri said...

-Mad:
Συμφωνώ γενικώς μαζί σου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με μία μικρούλα ένσταση βέβαια! Πως στη συγκεκριμένη χώρα, από ένα σημείο και μετά, σχεδόν τίποτα δε γίνεται για καλό και χωρίς να παίζει τρελή κονόμα από πίσω. Αν είμασταν αλλού θα σου έλεγα ΝΑΙ σε κάθε καινοτομία με κλειστά τα μάτια. Και για εδώ "ναι" λέω, αλλά με την επιφύλαξη πως πάλι θα γεμίσουν άσχετες τσέπες από το πουθενά!

-Island:
Η πρόταση του πιτσιρίκου ήταν όλα τα λεφτά! Καλά που μου θύμισες να την κάνω update!
Όσο για την Τήλο, μου έκανε εντύπωση παρακολουθώντας δηλώσεις κατοίκων του νησιού, πώς γίνεται άνθρωποι με πατημένα τα 80 και μόρφωση δημοτικού, να έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ σε σχέση με κάτι διδακτορικούς της Αθήνας που το μυαλό τους είναι πιο σκουριασμένο κι από τ'@ρχ...@ τους!

-Rain:
Ευχαριστώ κοριτσάρα μου και καλά ξεμπερδέματα και σε σας!

-Artanis:
Για μένα ο πιτσιρίκος είναι κατι σαν drug και τώρα που δεν προλαβαίνω να μπαίνω κάθε μέρα τσαντίζομαι!

-Freedula:
Κι εγώ συμφωνώ. Επίσης τσαντίζομαι με το χαρακτηρισμό "φτώχεια" στην περίπτωση που κάποιος (όλοι μας βασικά) στενεύεται. Ο ορισμός της φτώχειας είναι "Δεν έχω να φάω ή να ταίσω τα παιδιά μου". Αυτό.

patsiouri said...

-Ο Κύριος:

Όπως είδες σε πρόλαβα στη αμέσως προηγούμενη απάντησή μου στη Φριντούλα. Φυσικά και ο μέσος Έλληνας ΔΕΝ είναι φτωχός, με καμία δύναμη. Και φυσικά εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος χρήστης pc από'μας δε μπορεί να χαρακτηριστεί φτωχός. Όπως και κανείς από τον κύκλο μου ή το δικό σου φαντάζομαι. Γιατί είμαστε ο μέσος Έλληνας.

Όμως πρόσεξε, υπάρχει όντως κόσμος που ζεί με μισθό 600 ευρώ και αυτό δεν είναι αναπαραγωγή δελτίου ειδήσεων, γνωρίζω αρκετό κόσμο που δουλεύει γι αυτά τα χρήματα. Φυσικά και οι περισσότεροι δεν είναι φτωχοί εφ'όσον είτε ΄ζουν στο πατρικό τους οπότε ναί, το 600άρι φτάνει και περισσεύει φυσικά, είτε έχουν υποστήριξη από τους δικούς τους, οπότε πάλι φτάνει. Ξέρω όμως και περιπτώσεις ατόμων που δεν έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ στήριξη από τους δικούς τους. Που οι γονείς τους είναι πάμφτωχοι και ζούν σε απομακρυσμένα χωριά. Που ο ένας από τους δύο είναι άρρωστος οπότε πρέπει και το παιδί να συνεισφέρει στο σπίτι με αυτά τα 600. Που εν πάσει περιπτώσει μ'αυτά τα 600 ή 700 ή 800, χωρίς κανένα άλλο έσοδο και χωρίς δικό σου σπίτι ναί, είσαι φτωχός. Και μη μου πείς πως υπερβάλλω.

Δεν ανήκω σ'αυτή την κατηγορία. Βγάζω γύρω στα 900 και ζω σε διαμέρισμα που μου έχουν παραχωρήσει οι δικοί μου, μαζί με συγκάτοικο φυσικά, οπότε είμαστε μια χαρά. Χωρίς περιττά και ηλίθια έξοδα εννοείται (ούτε καν οδηγώ).
Φυσικά, αν για απράδειγμα ήθελα να γίνω μανούλα ναί, θα στενευόμασταν άσχημα.Και παλι δε θα είμασταν φτωχοί. Ο διπλανός μου όμως που έχει μάνα με σκλήρυνση και δουλεύει ντελίβερι ζώντας στο ενοίκιο ναί, είναι φτωχός και δεν πρόκειται να γίνει πατέρας.

Αυτά όσον αφορά στους συνομηλίκους μου. Ο μέσος τριαντάρης δεν είναι τόσο χάλια αλλά υπάρχει και μια κατηγορία τριαντάρησων που ένα γεγονός από ένα χαλασμένο καζανάκι ως μια απόλυση θα του τινάξει το budget στον αέρα.

Με μεγαλύτερους δε συναναστρέφομαι άμεσα, όμως σίγουρα υπάρχουν αυτές οι συντάξεις των 300 ή 400 που ακούω.Κι αυτό το ονομάζω φτώχια. Και η μάνα μου 700 παίρνει. Αλλά έχει και τον πατέρα μου.

Θέλω να καταλήξω πως ο Μέσος Έλληνας σίγουρα φτωχός δεν είναι, αλλά υπάρχουν μεγάλες ομάδες πληθυσμου που κινδυνεύουν.

Και ο.κ, εφ'όσον είμαι νέα, δουλεύω πολύ, δεν έχω υποχρεώσεις κτλ...θεωρώ αλητεία το να πληρώσω το 1/4 του μισθού μου για μία Σαντορίνη αλέ-ρετούρ!

Παραλίγο να σου γράψω αυτολεξεί το επόμενο πόστ μου στο οποίο σκόπευα ν'ασχοληθώ με το τί είναι ακριβώς φτώχεια, εξ'ού και η φωτογραφία του ζητιάνου σ'αυτό εδώ το ποστ και όχι κάποιου από'μας!

patsiouri said...

-zaphod:
Ευχαριστώ! Έχεις πήξει ε???

-Geokalp:
Ευχαριστώ ρε συ, άμτε να χαλαρώσω να αρχίσω τις βόλτες στα μπλογκάκια σας να δω τι γράφετε κι εσείς!

-Νίκος Κ:
Τα πάντα είναι φτήνια σ'αυτό το συστημα. Και πρέζα επίσης.

Anonymous said...

Άλλη μια φορά ο pitsirikos δείχνει έναν δρόμο στη blogosfera. Ας ακολουθήσουμε!

m_stelios said...

Λιτότητα πατσιούρι μου το είπε και ο Κωστάκης...

Skouliki said...

Καλο μηνα με πλουσια χαμογελα

oKyrios said...

Συμφωνώ με όσα λες, το βλέπω ότι μαζεύονται σύννεφα για όλους μας εκείνο που λέω είναι ότι ακόμη στην Ελλάδα τα κουτσοκαταφέρνουμε (τσοντάρουν μπαμπαδο-παπουδο-θειές για να το παίζει ο μπούλης μπρούκλης)Αυτό που με ενοχλεί σήμερα είναι το ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι δε γίνονται γονείς γιατί δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν τα απαραίτητα στο παιδί όπως και το γεγονός ότι γίνεται ντελιβεράς αυτός με τα μεταπτυχιακά και τα πτυχία των καλύτερων πανεπιστημίων.Απο την άλλη όμως έχουμε κακομάθει θεωρώντας ότι μπορούμε με το καλημέρα να έχουμε όλα αυτά που μάς επιτάσσει το σύγχρονο λάιφ στάιλ και αντιδρούμε ως κοινωνία σε οτιδήποτε θα τάραζε αυτή την αιώνια γαλήνη μας. Έχουμε μείνει κολλημένοι σε αγκυλώσεις του παρελθόντος, ο κόσμος προχωράει με τα χίλια και μείς μιλάμε για κεκτημένα στον 21ο αιώνα. Πιστεύω ότι αν μπορούσαμε να δούμε το μέλλον μας σε 10 ή 20 χρόνια, θα λέγαμε ότι σήμερα ζούμε στον παράδεισο σε σχέση με αυτά που μάς περιμένουν...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Χααα... ΩΡΑΙΟΣ ο πιτσιρίκος
και
href="http://pitsirikos.blogspot.com/2008/05/blog-post_1992.html">ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ...

Είσαι; Είστε;
Εγώ...ΜΕΣΑ...
;-)))

KAΛO SOY MHNA!!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

και ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ!!!!
:-)))

demetrat said...

Και γιατί σου κάνει εντύπωση πατσιούρι μου;
Όλες οι λέξεις έχουν πιά άλλες έννοιες.
Ξέρεις κανέναν να σου λέει:θα σε γαμήσω ;Όοοοοχι.
Δίκιο έχεις λένε, αλλά το χάνεις γιατί το διεκδικείς με λάθος τρόπο.
Έτσι και με τη φτώχεια.Τη λένε ακρίβεια τώρα.

mamma said...

Άτιμο πράγμα η φτώχεια. Κάθε μήνα τα περνάς και λίγο πιο δύσκολα. Σιγά σιγά κόβεις από τούτο κι από κείνο κι από το άλλο...
Δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ όμως, όλα αυτά που έχουμε ήδη αγοράσει τα χρειαζόμαστε ή μας έπεισαν πως τα χρειαζόμαστε;

miss little sunshine said...

Eγω θα παω με τη σειρα μου ευγε στην ομαδα αναρχικων που εκαναν πλιατσικο σε σουπερ μαρκετ στα Εξαρχεια, μοιραζοντας μετα ολα τα προιοντα που αρπαξαν σε συνταξιουχους στην γειτονικη Λαικη Αγορα, αξιας 5000 ευρω ως ενδειξη διαμαρτυριας στην ακριβεια. Σοβαρα το καταυχαριστηθηκα ρε παιδια! Πατσιουρακι ελπιζω να αντεχεις ακομα, κουραγιο οι εξετασεις τελειωνουν!

Μιμης Ζερβος said...

υπομονή..συντομα θα πεσουν και τα προσχηματα..αναγκαστικά..

snikolas said...

Δε ξέρω ρε παιδιά τι να πω, ειλικρινά είναι να τρελαθείς όταν ξέρεις τα περιθώρια κέρδους που έχουν τα προϊόντα της αγοράς.

patsiouri said...

-N.Ago:
Ο πιτσιρίκος είναι η προσωποποίηση της ευφυίας!

-M.Stelios:
ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ κι'από 'δώ!
Ε, άμα το είπε ο Κωστάκης χαλάλι του...εξάλλου ότι και να τύχει από υγεία, εκείνον θα τον χειρουργήσει η γυναικούλα του...

-Σκουλήκι:
Πολύ καλό μήνα και παρε καμιά άδεια να πας παραλία!

-Κύριος:
Εννοείται πως τα κουτσοκαταφέρνουμε! Απλά το γεγονός πως εστω κι ένας νέος άνθρωπος δουλεύει δωδεκάωρα για μισθό που δε φτάνει ούτε για ενοίκιο και λογαριασμούς, είναι από μόνο του τραγικό.

Προσωπικά έπαθα σόκ πέρισυ μετά την εγχείριση (και ακόμα το παθαίνω ) όταν συνειδητοποιώ πως ο.κ, έτυχε και πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο και δεν πλήρωσα δραχμή, αλλά η θεραπεία μου (που ακόμη συνεχίζεται και είναι πανάκριβη - από το ταμείο παίρνω τα @..@ μου) καθώς και οι πέντε μήνες που έμεινα off χωρίς να πληρώνομαι, φυσικά δε θα έβγαιναν αν δεν υπήρχαν οι δικοί μου. Επίσης, αν η μαμά μου ήταν ηλικιωμένη ή άρρωστη ή φτωχή, θα αδυνατούσε και να με φροντίσει και σίγουρα θα χρειαζόμουν γυναίκα στο σπίτι μιάς και δε μπορούσα ούτε στο μπάνιο να πάω μόνη μου. Πες πως ήμουνα ορφανό ρε παιδί μου, ποιό κράτος θα με στήριζε αυτή την ώρα (και κυρίως, ποιός θα πλήρωνε τους λογαριασμούς, τα φάρμακα και το φαγητό μου τους μήνες που δε δούλευα???)
Και μόνο που το ξανασκέφτομαι συγχίζομαι!

patsiouri said...

-Γλαρένια:
Είμαι από εκείνα τα χαζά που δε χρησιμοποιούν καθόλου ούτε πιστωτικές, ούτε καν τράπεζες!! Δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο. Τα λεφτά μου ειλικρινά τα έχω ΟΛΑ σε κουμπαρά γουρούνι, είναι δε τόσο γελοίος που ούτε ο κλέφτης δεν πρόκειται αν τον πάρει χαμπάρι!
Παλιά τα είχα σε τράπεζα, τώρα πιά που η λέξη "τόκος" κοντεύει να σβηστεί από το λεξικό ούτε καν, απλώς βρίσκονται σε ασφαλές μέρος!

Μου έχει μείνει ψυχικό τραύμα από τον παππού μου, είχε άπειρα χρήματα στην τράπεζα και αντί να αγοράσει ένα εμπορικό τρίγωνο που παζάρευε...( σήμερα θα ήμουν δισεκατομμυριουχάκι αν είχε γίνει αυτή η αγορά...), τα άφησε banka και χάθηκαν ΟΛΑ με το κράχ! Ο ίδιος πέθανε από τη στενοχώρια του...

-Δήμητρα:
" Θα σε γαμήσω????"
Κι εμένα που μου λένε "θα σε κάνω βασίλισσα"?????????
Κι επειδή έχω νεύρα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη λέξη "εργοδότης" με τη λέξη "φιάσκο"????????

-Μαμμα:
Δύσκολη ερώτηση. Οι κοινωνίες εξελίσσονται και έχω τη γνώμη πως είναι άσχημο για τον οποιοδήποτε να μένει "πίσω". Αυτό το "μπροστά" όμως είναι σχετική έννοια..

Φερ'ειπείν: Εσύ δε χρειάζεται σίγουρα να φοράς φιρμάτα ρούχα ή να βγαίνεις κάθε μέρα για φρέντο καπουτσίνο.
Το παιδί όμως έτσι όπως είναι τα πράγματα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να έχει υπολογιστή στο σπίτι.
Δε χρειάζεται να το στείλεις σε ιδιωτικό σχολείο, θα του κάνεις όμως αγγλικά έξω ή ιδιαίτερο όταν έρθει η ώρα.
Όταν βγάλει δίπλωμα, δε θα του πάρεις Πόρσε, θα του πάρεις όμως ένα μεταχειρισμένο γιατί θα βλέπεις πως θα έχουν και όλα τα άλλα παιδιά.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Από τη μία μεριά καταννοώ πως έχουν εφευρεθεί καινούριες ανάγκες κάποιες από τις οποίες ίσως τελικά δεν είναι τόσο απαραίτητες, όμως τις απολαμβάνουν όλοι και θέλω αν νιώσω πως το χρειάζομαι να το απολάυσω κι εγώ. Αυτό δε σημαίνει πως θα χρεωθώ για να το χρυσοπληρώσω. Η θα το βρω σε λογική τιμή (π.χ παπούτσια), ή δε θα το΄πάρω καθόλου.

Γιατί με το να μπαίνουμε στη λογική πως όλα μας πιά τα πράγματα είναι άχρηστα, ο.κ, και χωρίς παπούτσια μπορούμε να περπατήσουμε και να ταίζουμε κάθε μέρα το παιδί φασολάκια μπορούμε. Ε, τότε να βάλουμε λουκέτο να γυρίσουμε στις σπηλιές μιά και καλή! Δεν κινδυνεύουμε από άμεσο θάνατο!

patsiouri said...

-Μιss Little sunshine:

Καλώστο! Κι εγώ αποθέωσα τους Ρομπέν! Αποθέωσα!! Ευτυχώς ανταποκρίθηκε θετικά και ο κόσμος. Ικανή την είχα καμιά γριά να φωνάξει "Βοήθεια, αναρχικοί, φέρτε την αστυνομία"!!!

-Μίμης Ζερβός:
Παρ'όλο που φοβάμαι τρομερά την απόλυτη ανέχεια, δε μπορώ να πώ πως κάποιες στιγμές δε θα φάω μέλια βλέποντας μυτούλες να πέφτουν!

-Νικόλας:
Έλα ντε, σήμερα μιλούσα με ένα φίλο δικηγόρο σε μεγάλο γραφείο. Έχει καταπιαστεί με μια δικογραφία που θα του φάει πέντε μέρες και μόλις έμαθε πως ο εργοδότης του χρεώνει στον πελάτη (άλλη μεγάλη εταιρεία)200 ευρώ την ώρα! Κοινώς, στις 5 μέρες, ο εργοδότης του φίλου μου θα βγάλει 5 επί 8άωρο= 40 ώρες, επί 200 ευρώ = 8000 ευρώ!
Ο φίλος μου βγάζει 800 μηνιαίως, οπότε για τη συγκεκριμένη εβδομάδα θα πάρει μόλις 200 ευρώ!

ο δείμος του πολίτη said...

Για το Δήμαρχο δε θα δώσω συγχαρητήρια, γιατί νομίζω εκανε το αυτονόητο (αν και στην Ελλάδα το αυτονόητο αποτελεί επαναστατική πράξη).

Η φτώχεια όμως δίνει και παίρνει και ήδη αρχίζουν οι κλοπές των καταστημάτων για είδη διατροφής. Ο Γιάννης Αγιάννης θα επιστρέψει, ο Ιαβέρης ήρθε ήδη πριν το έγκλημα και η εγκληματικότητα θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Ο φτωχός θα κλέψει και το φαγητό θα γίνει είδος κατανάλωσης.

purple said...

ετσι ειναι πατσιουρακι μου και ας μην το ζω καθημερινα απο κοντα.. απλα βλεπω.. ακουω.. απορω.. πως εγινε ετσι η Ελλάδα...

Ταχυδρόμος! said...

Ρε παιδιά, ακόμα 3,5% πάνω είναι η ΝΔ. Είναι σαν λέμε, βαράτε με γιατί γουστάρω!!! Τί να λέμε τώρα. Δεν υποκρίνομαι πως το ΠΑΣΟΚ, οΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ/Λάος θα τα έκαναν κλαύτερα. Αλλά το υγιές σε ένα πολιτι(σ)τικό σύστημα είναι πως, αν τα σκατώνει κάποιος θα ψηφίζουμε τον άλλο.

Αλλά στην Ελλάδα του 2008..

Η μαλακία έχει γίνει επάγγελμα..

marayia said...

@patsiouri τι να πω? Με καλυψε με τα λόγια του ο kitosmitsos..
που 8α βρίσκεσαι το Σ/Κ Δευτερο?
Ισως βρε8ώ κοντά στη γειτονιά σου ...
Πρόσ8εσέ με αν 8ες στο gμαιλ σου...

Sigmataf said...

Με λιγα λογια και πολυ σεβασμο...


ΓΑΜΗΣΕ αυτο το ποστ!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Ζούμε σε μια καπιταλιστική κοινωνία που όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.
Επίσης, υπάρχουν διάφορες κλίμακες όσον αφορά τον πλούτο των πολιτών. Υπάρχουν οι πάρα πολύ πλούσιοι και κονομημένοι, οι πολύ πλούσιοι, οι πλούσιοι, οι ευκατάστατοι, η μεσαία τάξη, οι ζοριζόμενοι, οι πολύ ζοριζόμενοι, οι φτωχοί, οι πολύ φτωχοί και αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Από ένα σημείο και κάτω, για τους φτωχούς, μιλάμε για έναν σύγχρονο Καιάδα. Η κοινωνία τους έχει πεταμένους και τους βλέπει σαν βάρος. Είτε ζουν (θα είναι και βάρος), είτε δεν ζουν, δεν ενδιαφέρει και πολλούς. Το κράτος θα έπρεπε να είναι η ασπίδα για αυτές τις τάξεις. Στην Ελλάδα, αυτό λειτουργεί εν μέρει. Δεν δουλεύει το πράγμα όπως θα έπρεπε, δεν είναι και εντελώς τραγικό από την άλλη. Προσωπικά, οι φτωχοί και κατατρεγμένοι με ενδιαφέρουν με τον τρόπο μου. Δηλαδή, πληρώνω εφορία και περιμένω από το κράτος να διαχειριστεί σωστά τα χρήματα, για να δουλεύει σωστά η κοινωνία. Άτοπο ίσως με τους πολιτικούς που έχουμε, αφού δεν έχουν δείξει να κάνουν σωστή διαχείριση των πόρων και γενικά φαίνεται να τα χρησιμοποιούν προς ιδίων όφελος και προς όφελος συγκεκριμένων τάξεων. Δεν με ενδιαφέρει η ακρίβεια καθόλου. Πραγματικά. Είπαμε, ζούμε σε κοινωνία και σε εποχή που όλα είναι προσφορά και ζήτηση. Αν κάτι είναι ακριβό και δεν έχω δεν το καταναλώνω. Πολύ απλά. Για μένα δεν υπάρχουν αναγκαία αγαθά.
Αυτό που με ενδιαφέρει και πιστεύω θα έπρεπε να γίνεται, είναι το κράτος να παρέχει μερικά σημαντικά αγαθά για την κοινωνία μας οπωσδήποτε σε όσο καλύτερο επίπεδο γίνεται. Συγκεκριμένα το αγαθό της υγείας και το αγαθό της παιδείας.
Η υγεία δεν χρειάζεται να διακαιολογήσω την αναγκαιότητά της, ακόμα και για ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ο θάνατος και η αρρώστια είναι άτιμο πράγμα για τον καθένα.
Η παιδεία δημιουργεί καλούς πολίτες, με την πραγματική σημασία της λέξεως. Άσε που ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, έχει λύσεις ή βρίσκει λύσεις για την επιβίωσή του και ποιοτικές συνήθως.
Τουλάχιστον αυτά τα αγαθά είναι σημαντικά και θα έπρεπε το κράτος να τα παρέχει σε όλους τους πολίτες του. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά αγαθά για τον άνθρωπο, όπως πχ η στέγη, αλλά εδώ δεν έχουμε φτάσει να υλοποιήσουμε τα δύο πρώτα που ανέφερα. Είναι και ένα θέμα υπό συζήτηση βέβαια αυτό, για το πόσο "κρατική προστασία" χρειάζονται οι πολίτες.
Από την άλλη, θεωρώ λογικό να υπάρχουν και φτωχοί άνθρωποι. Ή μάλλον να το πω διαφορετικά, ο άνθρωπος χωρίς τίποτα γεννιέται. Από τις προσωπικές του ενέργειες και τις ενέργειες ίσως αυτών που το φέρνουν στον κόσμο εξαρτάται αν θα αποκτήσει ότι αποκτήσει. Δεν είναι απαραίτητο ότι όλοι πρέπει να αποκτήσουμε τα πάντα. Ρεαλιστικώς, κάτι τέτοιο δεν γίνεται με τους πόρους που υπάρχουν στον πλανήτη. Επίσης δεν γίνεται και να τα μοιράσουμε όλα στην μέση. Νομίζω ότι αυτό δεν αρέσει γενικά στους ανθρώπους και θα έλεγα δεν είναι στην ανθρώπινη φύση. Ίσως ούτε στην φύση γενικότερα. Το ισχυρό πάντα επιβάλλεται του ανίσχυρου, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό κλπ.
Γι' αυτό, ο καθένας μας θα πρέπει να βρίσκει λύσεις για την ζωή του και να κάνει τις επιλογές του, μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας, χωρίς να ενοχλεί όσο αυτό είναι δυνατόν τους διπλανούς του. Αν γίνεται και αυτό, αφού είναι και αυτό ένα θέμα υπό συζήτηση.
Γενικά νομίζω ότι βρισκόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο, γιατί αν σκεφτείτε καλά πως όπως μιλάμε για τους φτωχούς στην Ελλάδα θα πρέπει να μιλήσουμε και για τους φτωχούς όλου του πλανήτη, δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που να τους σώζει από την φτώχεια και την ανέχεια όλους μαζί. Βασικά δεν σώζει ούτε πολλούς από αυτούς.
Γενικά θα έλεγα η ζωή είναι λίγο περίεργη, όπως και οι άνθρωποι.
Αυτό που μπορεί να μας την κάνει καλύτερη είναι η φιλοσοφία. Να φιλοσοφήσουμε το πράγμα.
Ανέφερε κάποιος πριν πως η Ελλάδα το μόνο που παράγει είναι φιλοσοφία. Ε, αυτό είναι από τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου. Το κακό είναι ότι δεν το παράγουμε πλέον. Και θα πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι την παραγωγή του, δεν είναι κάτι εύκολο πάντως. Οι παπούδες μας νομίζω ότι το κάνανε και σε πολύ δυσκολότερα χρόνια επιβίωσαν με αξιοπρέπεια. Δεν θα ξεχάσω πολλά ταξίδια μου σε βουνά ξεχασμένα της Ελλάδας που στα καφενεία του χωριού, κάθε παππούς που έβλεπα, ήταν και ένας φιλόσοφος. Οι εμπειρίες μου αυτές και η επάφή με τέτοιους φιλοσόφους της ζωής, θα έλεγα με έχουν οπλίσει με πολλές ικανότητες που με κάνουν να θεωρώ ευτελές να ασχοληθώ με το άκουσμα μιας είδησης, όπως ότι ακριβαίνει το πετρέλαιο, ή ότι το γάλα έχει φτάσει στα ύψη. Αλήθεια σας λέω, το όνειρό μου, δεν χρειάστηκε ποτέ βενζίνη για να παραχθεί, ούτε γάλα αγελαδινό.

βιολιστης στη στεγη said...

Γειά σου Πατσιούρι.
Ολη η ιστορία περι φτώχειας, είναι απλά και μόνο, λογική συνέπεια του υπερκαταναλωτισμού. Και ο υπερκαταναλωτισμός, είναι λογική συνέπεια, του καπιταλιστικού συστήματος που ζεί και βασιλεύει και το κόσμο κυριεύει, το οποίο (καπιταλιστικό σύστημα), είναι η ΙΔΑΝΙΚΗ συνέπεια του "συστήματος" γενικά, συνέπεια προσεκτικά στοχευμένη, και μεθοδευμένη.
Απλά:
Αν σε βάλουνε μπροστά σ'ένα πάγκο με 100 λιχουδιές για να διαλέξεις μία, γιατί τα λεφτά σου μόνο για μία φτάνουν, θα νοιώσεις φτωχός.
Αν σου δώσουνε ΜΙΑ λιχουδιά, ενώ δεν έχεις ούτε ένα ευρώ στη τσέπη σου, θα νοιώσεις πλούσιος!
Θάπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε ανάγκη το σύστημα, για να φτάσουμε το σύστημα στο σημείο να μάς έχει αυτό ανάγκη!
Μπορεί. Κάποτε...

patsiouri said...

-Ο Δείμος του Πολίτη:

Το δήμαρχο τον βλέπω να τρέχει στο Επικρατείας και να γινόμαστε ρεζίλι (ΚΑΙ) εκεί...

-Purple:
Κι εγώ απορώ...όχι πως αντιμετωπίζω πρόβλημα προσωπικά, αλλά σκέφτομαι τί μπορούσαν και τι έκαναν οι γονείς μου με δύο μισθούς την εποχή που μεγαλώναμε και τί μπορούμε εμείς σήμερα...

-Ταχυδρόμος:

Νομίζω πως δεν κυβερνά η Ν.Δ...
Ούτε το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε...

-Χειμωνιάτικη Λιακάδα:
Το Σ.Κ εδώ θα είμαι αλλά δουλεύω σα μαλάκας, ΚΑΙ την Κυριακή το βράδυ. Anyway στείλε μέηλ σ'αυτό που έχω, patsiouri@yahoo.com, g -mail δεν παίζει!

-Sigmataf:

Τα σέβη σου στο πιτσιρίκι!!! Πώς πάει???

-Όσκαρ:

Τα λόγια σου έχουν μεγάλη δόση αλήθειας, όμως...παρατηρώ πως πολλοί με παρεξηγήσατε, δεν αναφέρομαι σε υπερκαταναλωτικά όντα, ούτε σε περιττά έξοδα. Διευκρίνισα πιό πάνω πως κι εγώ με 900 ευρώ ζω και μια χαρά είμαι. Όμως, αν αρρωστήσω (που συνέβη), αν χρειαστεί να κάνω κάποιο έκτακό ταξίδι (που συνέβη), αν έχει διαρροή το καζανάκι και μου'ρθει ένας εξωπραγματικός λογαριασμός (που συνέβη), αν θέλω να γίνω μάνα...αυτόματα τίθεμαι εκτός και δε βγαίνω να καλύψω αυτά τα έξοδα. Και νιώθω άσχημα γι'αυτό. Εννοείται πως και να'θελα να καταναλώνω σα χαζό δε με παίρνει ούτως η άλλως να το κάνω. Και ναι, έχω οστεοπόρωση και δυστυχώς χρειάζεται να πίνω πολύ-πολύ γαλατάκι. Αντιθέτως, δεν οδηγώ, απορώ πως χαλάτε τόσα λεφτά για να συντηρείτε αυτά τα απαίσια τετράκυκλα!

-Βιολιστής στη στέγη:

Λοιπόν, το επόμενο ποστ μου θα εχει μέσα παραδείγματα ανθρώπων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή που βρίσκονται ήδη μέσα σ'αυτήν όπως ο κύριος της φωτογραφίας και όχι κακομαθημένα που γκρινιάζουν γιατί δε μπορούν να πάρουν κυριλλέ γυαλί ηλίου! Όταν λέω φτώχια αναφέρομαι σε κόσμο που ο υπερκαταναλωτισμός ούτως η άλλως δε μπορεί να τους αγγίξει. Αναφέρομαι στην έλλειψη βασικών αγαθών. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως διευκρίνισα και πιο πάνω, είναι πως ακόμη και να κουτσοβγαίνεις με ένα χαμηλό μισθό καλή ώρα, αδυνατείς να καλύψεις βασικά έξοδα παιδείας και υγείας τα οποία δεν είναι πια δωρεάν...

Εννοείται πως τα πάντα είναι σχετικά, ο.κ??? Υπάρχει ο νέος των 700 ευρώ που ζεί στο πατρικό του. Αν χαλάει αυτά τα 700 το μήνα σε μαλακίες χωρίς να βάζει τίποτα στην άκρη, εννοείται πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και είναι απλώς ένα κακομαθημένο γουρουνάκι.

Υπαρχει όμως και ο νέος των 700 ή 800 που ζεί μόνος. Ή έχει μωρό. Η πληρώνει ενοίκιο. Σόρι αλλά αυτός δε βγαίνει.

Υπαρχει και ο μεσήλικας των 1500. Μια χαρά. Μέχρι να δώσει το παιδί του Πανελλήνιες και να περάσει σε καμιά Θεσσαλονίκη...

Τα πάντα επαναλαμβάνω, είναι σχετικά...

marianaonice said...

Φτήνια!!!
Έτσι όπως τα λες!! Φτηνήναμε τη ζωή μας, την κάναμε μίζερη και τη φτώχεια την ξορκίζουμε ονομάζοντάς την ακρίβεια!!

Καλό σου ξημέρωμα!!

Anonymous said...

Αγαπητή,
μιλάμε σε εντελώς διαφορετική βάση, δεν είναι ότι δεν σε κατάλαβα. Σε κατάλαβα μια χαρά και πως εννοείς τα πράγματα. Αλλά για μένα, το θέμα δεν είναι λογιστικό. Αυτό το μήνα μου χάλασε το καζανάκι, ή αρρώστησα και βγήκα έξω από τον προϋπολογισμό και προβληματίζομαι άσχημα. Αλοίμονο να το δεις έτσι. Μιλάω για εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση. Μιλάω για αλλαγή ζωής, αν αυτή που ζεις δεν είναι αυτή που ονειρεύτηκες. Το θέμα είναι να σκεφτείς. Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις και σου αρέσει και σε αυτό να στοχεύσεις και πιστεύω ότι μπορείς να το κατακτήσεις. Δεν μιλώ σε εσένα προσωπικά, μιλώ για τον καθένα μας. Ξέρεις, καμιά φορά τα πράγματα είναι πολύ απλά, αλλά δεν κάθεται κανένας να σκεφτεί από πριν. Για παράδειγμα, σου αρέσει η θάλασσα, θέλεις το μπαλκόνι του σπιτιού σου να είναι μέσα στην θάλασσα. Πέρα από την Γλυφάδα και την Βουλιαγμένη που "μας έχουν μάθει" πως υπάρχουν για να αποκτήσεις σπίτι στην θάλασσα και που πρέπει να δώσεις την ζωή σου, ή ακόμα και την ζωή δικών σου ανθρώπων για να το αποκτήσεις, υπάρχει και η Ροδιά στην Αχαϊα που το σπίτι μέσα στην θάλασσα κοστίζει το 1/10 της τιμής του σπιτιού στην Γλυφάδα, αλλά και αυτό είναι μέσα στην θάλασσα και σε καλύτερη θάλασσα μάλιστα. Το παράδειγμα είναι μεταφορικό φυσικά.
Γενικά θέλω να πω, δεν σου κάνει αυτό που ζεις, σκέψου πως θα το αλλάξεις. Όσο πιο πολύ απόσταση έχεις από αυτό που θέλεις, τόσο πιο δραματικές αλλαγές θα πρέπει να κάνεις. Γενικά πιστεύω στον άνθρωπο και πως μπορεί να καταφέρει αυτό που θέλει. Το θέμα είναι να ξέρει τι θέλει. Να μην βλέπει τα "θέλω" των άλλων και να τα κάνει δικά του. Ας βρει τι θέλει και αυτό που θέλει, μπορεί να το καταφέρει ο καθένας μας.
Και πως να μην μπορεί εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον άνθρωπο που προσωπικά πιστεύω ότι έχει πολλές δυνατότητες αρκεί να τις βάλει μπρος και να τις λειτουργήσει. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι ανάπηροι που κατάφεραν και ξεπέρασαν καταρχήν το τεράστιο ψυχολογικό σοκ της απώλειας μέλους του σώματός τους και μπήκαν ξανά στην κοινωνία, ορθοπόδησαν, έφτιαξαν μέχρι και επιχειρήσεις, έβγαλαν χρήματα, δημιούργησαν θέσεις εργασίας, μορφώθηκαν και τέλος πάντων έκαναν το κάτι παραπάνω από το πεπρωμένο τους. Μιλάμε για το τεράστιο ον που λέγεται άνθρωπος και αυτό το ον έχει φτάσει σε σημείο να το πειράζουν οι ανατιμήσεις; Ε όχι, δεν το δέχομαι. Ταρακούνημα χρειάζεται.

marayia said...

@topatsiouri του κουφου την πορτα όσο 8ελεις βρόντα λένε.. Μονο η .htmlψηφος 8α τους κάψει ! ¨Αλλωστε τι να σου κανει ο αν8ρωπ΄ς? τουρίστα είναι κι αυτός! Ενας απο τουσ πολλους με τα σακίδια που αναμένονται να κατακλύσουν τη χώρα μας φέτος
Δες ! http://xeimwniatikhliakada.blogspot.com/2008/06/blog-post_03

marayia said...

topatsiouri 8αμαι και δευτερα! χεχεχ 8α σε αντ σε Yahoo να τα πουμε..
φιλια κι ελπιζω συντομα κι απο κοντα οι κουβεντα μας

Anonymous said...

patsiouri μου εχεις δίκιο
υπάρχουν πράγματι και πατέρες που δεν πληρώνουν τη διατροφή

πρόσεξε όμως ένας λεπτό διαχωρισμό-

αφ' ενός υπάρχουν οι κόπανοι
και αφ' ετέρου υπάρχουν και οι διαμαρτυρόμενοι, διότι το να μην μπορείς να δεις το παιδί σου και να σου ζητάνε και να πληρώνεις χωρίς να παίρνεις ανάλυση του που ξοδεύτηκαν αυτά τα λεφτά ε πάει πολύ

tzonakos said...

Οπως απάντησα και σοτ μπλογκ μου περι Πιτσιρίκου :
΅Η πρόταση που έκανε ο Πιτσιρίκος αγαπητή @ patsiouri θα μπορούσε να ειχε γίνει απο άλλον μπλόγκερ και να ειχε περάσει απρατήρητη.
Ειναι ουτοπική επειδη δεν υπάρχιε περίπτωση να γίνει συντονισμένη δράση για να πετύχει αυτο που λέει.
Ωστόσο αν πετύχαινε θα ηταν καλό, μόνο εφ όσον απέσυραν τα λεφτά τους και πολλοί μεγαλοκαταθέτες.
Εκτος αν νομιζει ο Πιτσιρίκος οτι έχουμε πολλά λεφτα στην άκρη.
Αλλα αυτος ειναι ήδη ενας των ΜΜΕ δεν λογίζεται ως μπλόγκερ σαν εμάς, δεν σχολιάσει αλλού και δεν συμφωνώ με πολλά απο οσα γράφει.
Ωστόσο ειναι μια κάποια καλή ιδέα αν μπορούσε να γινει.

Για τον δήμαρχο και τα άλλα δεν θέλω να σχολιάσω.
Κυκλοφορεί περίεργος κόσμος :)