Thursday, June 26, 2008

ΘΛΙΨΗ.



Θλίψη...

Μια φορά και έναν καιρό, αυτή ήταν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Σήμερα, ο μπαμπάς είναι στη φυλακή, το εξάχρονο κοριτσάκι σε ίδρυμα και η αρκούδα στο κλουβί ενός ζωολογικού κήπου, όπου αρνείται πεισματικά να φάει. Διότι στην περίπτωσή τους, ο ινδικός νόμος εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του χάνοντας τελικά το δίκιο του. Ο 35χρονος Ραμ Σινχ Μούντα, βλέπετε, βρήκε την αρκούδα μωρό, εγκαταλελειμμένη από τη μητέρα της, στα δάση της Ινδίας. Η αρκουδίτσα βαφτίστηκε Rani, Βασίλισσα, και έγινε η χαρά του σπιτιού- ορφανή από μητέρα είχε μείνει πρόσφατα και η κόρη του. Αλλά τελικά η ιστορία μαθεύτηκε και οι αρχές θυμήθηκαν τους νόμους περί αγρίων ζώων. Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων προσπαθούν τώρα να επανενώσουν την οικογένεια.
Και η απορία μου είναι η εξής:
Ο.Κ, ο Νόμος είναι Νόμος, αλλά κάποιες φορές δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψην οι ανθρώπινοι παράγοντες κατα τη διαδικασία μιας απόφασης?
Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Μου έρχονται κι'άλλες στο μυαλό, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

63 comments:

geokalp said...

"θυμήθηκαν τους νόμους περί αγρίων ζώων"...
τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

θλιβερό πάντως

Anonymous said...

Εδώ είναι που λένε το περίφημο "όλα τα χει η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε".
Δεν κοιτάν τα χάλια τους στην Ινδία ο Νόμος περί αγρίων ζώων τους μάρανε. Μη χειρότερα και τι άλλο θ ακούσουμε;
Πάντως με τους ακτιβιστές και μεις!!

Anonymous said...

ειπαν του τρελου να χεσει κι αυτος...

Ksenitemenos said...

Εντάξει παιδιά δεν λέω κακώς κάνανε οι άνθρωποι και του κλείσανε μέσα, αλλά οι νόμοι υπάρχουν για κάποιο λόγο, Αλλιώς θα υπήρχε χάος.
Ελπίζω μόνο η κατάσταση να ξεκαθαρίσει σύντομα και η μικρή να ξανασμίξει με τον πατέρα της. Όσο για την αρκούδα, τι να πώ... Ίσως η καλύτερη λύση (για εκείνη) θα ήταν πατέρας και κόρη να την επισκέπτονται στον Ζωολογικό κήπο και μετά να φεύγουν. Εκεί τουλάχιστον θα είναι μαζί με άτομα του είδους της και θα μπορεί να ζήσει πιο φυσιολογικά αντί σε ένα σπίτι

Laplace said...

συμφωνω με ξενιτεμενο...

το φτυαράτσι said...

Ο Μόγλη που είναι;Ωχ μπέρδεψα τις ιστορίες!Χαχα!
Την κουλησπέρα μου!!!

Dr_MAD said...

Κι εγώ είμαι με τον ksenitemeno. Οι νόμοι υπάρχουν για κάποιο λόγο

ria said...

οι νόμοι υπάρχουν για κάποιο λόγο, αν όμως εφαρμόζονταν οι νόμοι χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν οι συνθήκες αντί για δικαστές θα είχαν ρομπότ. οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά. στην προκειμένη περίπτωση, έχασαν την ουσία και κόλλησαν στη λεπτομέρεια. σαν τον χαζό που του δείχναν το φεγγάρι και αυτός κοίταζε το δάκτυλο.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Καλά αυτός ο άνθρωπος αντί να της πάει της μικρής μια άλλη γυναίκα στο σπίτι και να νιώθει οτι έχει και μια μαμά-έστω και ιμιτασιον-προτίμησε να της πάει αρκούδα;

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

A ξέχασα..μακάρι να γυρίσει η αρκούδα γρήγορα στο σπίτι τους!

βιολιστης στη στεγη said...

Τώρα, για τούς νόμους, και το πόσο σοφοί είναι, ή μάλλον, πόσο σωστά εφαρμόζονται, εγώ έχω τις αμφιβολίες μου. Βλέπε, κάτι περιπτώσεις επιμέλειας παιδιών, ή υιοθεσίας, ή διεκδικήσεις παιδιών από μάνες που τα είχαν ουσιαστικά εγκαταλείψει(κάνοντας χρήση τού όρου "βιολογικός γονιός" κι'εφαρμόζοντας το νόμο, έχουν διαπραχθεί τα μεγαλύτερα λάθη).
Εγώ ξέρω ότι για παιδιά και για αρκούδες ο νόμος ΑΓΑΠΗ είναι ο πιό σοφός.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Απίστευτη ιστορία!!!!
Ακόμη και τα άγρια ζώα εκτιμούν την τρυφερότητα και την αγάπη
Να είσαι καλά δεν το γνώριζα το περιστατικό

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

kakaskimos said...

Βλέπω ότι υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι οι νόμοι υπάρχουν για κάποιο λόγο. Γιατί δεν εφαρμόζουν το νόμο για το πιο άγριο ζώο? ...

marianaonice said...

Μερικές φορές ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος!!
Η ευαισθησία της αρκούδας και οι νόμοι του Ινδικού Κράτους, αποδεικνύουν ποιοί είναι τα άγρια ζώα!!
Ντροπή γι΄ άλλη μια φορά!!

http://despoinasdecoupage.blogspot.com said...

Βρε...Αυτό στη φωτογραφία... είναι η αρκούδα; εμένα πιο πολύ με γαϊδουράκι μου κάνει, έχουν άλλου είδους αρκούδες εκεί στις μακρινές Ινδίες; Δεν θα σχολιάσω την απόφαση, γιατί. θεωρώ ότι τα ζώα, και ειδικά τα άγρια, πρέπει να ζούνε στην ελευθερία της φύσης και όχι σε ζωολογικούς κήπους η ... ακόμα χειρότερα σε σπίτια.

Φαντάσου, και... να σχολίαζα χαχαχα

athinovio said...

καλησπέρα στην ομήγυρη

αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν αντι να βοηθούσαν το αρκουδάκι το σκότωναν ή το έδιναν σε κανα τσίρκο

θα τους έπαιρνε κανείς χαμπάρι?

spyros1000 said...

ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΑΥΤΗ ΧΩΡΑ,ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ,ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΑΡΚΟΥΔΑ?
ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.

snikolas said...

einai polu lepth h grammh metaksh tou nomou kai ths logikhs (opou fusika prepei na apsifiseis toyn nomous). elpizo an einai ontos etsi ta pragmata na valoun ligo mualo oi dikastikoi kai na doun poio einai to sosto.

demetrat said...

Ναι ,ισιώσαμε τώρα.
Το Ινδικό κράτος αποφάσισε να σώσει την αρκούδα.
Τους ινδούς μόνο θα αφήσει γιά ψόφο.
Καμμιά κάστα δεν καταργουν διά νόμου λέω γω, και να αφήσουν τις μαλακίες τοσα εκατομμύρια κόσμος.

GeekGoddess said...

Otan yparxei eutixismenh oikogeneia panta theloun na thn dialisoun...
oi ZILIARITHES! Grrrrr...

Have a nice day. :)

cinderella said...

Το ενδεχόμενο απλά να απομάκρυναν την αρκούδα εφόσον θεωρούν οτι δεν μεγαλώνει στο φυσικό της περιβάλλον και να αφήσουν την οικογένεια ήσυχη δεν τους πέρασε να φανταστώ απο το μυαλό έτσι; Και εδώ κολλάει οτι εδώ δεν έχουνε να φάνε, ραπανάκια για την όρεξη. καπως έτσι. Θέλω και παροιμίες...
Τσαντίστηκα τώρα. Α να χαθούν οι μαλάκες.

Αρμός said...

Καλώς σε βρίσκω και καλό Σαββατοκύριακο!

patsiouri said...

-Geokalp:
Τι, μα τι σου θυμίζει?????????

-zanzibar:
Ελα ντε, δεν κοιτάνε τα χάλια τους??? Όπως και κάτι άλλοι που ασχολούνται ακόμη με το επίθετο της γυναίκας μετά το γάμο ενώ ο κόσμος καίγεται!

-Exofthalmi:
Μ'αρέσετε κι'εσύ και η zanzibar που το ρίξατε στις (ταιριαστότατες ) παροιμίες!

-Ksenitemenos:
Καταρχήν καλωσήρθες.
Κι'εγώ με τη φυλακή στράβωσα. Ο.κ, δεν έκανε κανα έγκλημα. Όσο για την αρκουδίτσα, θα μπορούσαν να τους αφήνουν να τη φιλοξενούν μερικές μέρες η ώρες αφού συνήθισε μαζί τους και είναι τόσο χάλια ψυχολογικά, με φίμωτρο πάντα!

patsiouri said...

-Laplace:
Κοίτα λοιπόν την απάντησή μου σε ξενιτεμένο! Γενικά όμως βαράω σκάλωμα όταν οποιαδήποτε πλάσματα θέλουν και έχουν συνηθίσει να είναι μαζί και ένας απρόσωπος νόμος τα χωρίζει...
Μ'αυτή τη λογική επίσης πρέπει να χωρίσουν όλα τα ντόπερμαν από τα αφεντικά τους, σε πόσους μα πόσους εχουν επιτεθεί???


-Φτυαράτσι:
Καλώστο! Ο Μόγλς φαντάζομαι είναι η αρκουδίτσα στην προκειμένη περίπτωση!

-Mad:
Κοίτα τι γράφει πιο κάτω ο Βιολιστής στη στέγη.Εκεί ήθελα να εστιάσω κι'εγώ και όχι στο συγκεκριμένο περιστατικό...
Εχω ένα φίλο που ο πατέρας του είχε πεθάνει και η μητέρα του η οποία ήταν και ναρκομανής τον είχε παρατήσει. Τον ανέλαβαν τα δύο αδέρφια του πατέρα του, ο ένας παντρεμμένος. Ζούσαν τέλεια όλοι μαζί. Μέχρι που στα 9 του γύρισε η μητέρα του, τον διεκδίκησε, τον πήρε. Σε άλλη πόλη. Παρ'όλο που το παιδί ήταν μεγάλο και κατέθεσε στο δικαστήριο πως δε θέλει να πάει μαζί με μια άγνωστη. Ο νόμος εφαρμόστηκε αλλά ο φίλος μου που τώρα σαρανταρίζει δε θα ξεχάσει ποτέ τις νύχτες στην ξένη πόλη μαζί με μια ψυχρή γυναίκα, που μούσκευε κάθε βράδυ το μαξιλάρι με τα δάκρυά του ενώ δεν επιτρεπόταν ούτε να τηλεφωνήσει σ'εκείνους που τον λάτρευαν και τον μεγάλωσαν.
Τελικά η μάνα του την κοπάνησε πάλι μ'ένα γκόμενο και μετά από τρία χρόνια το κοινόβιο ξανάσμιξε...

-Ria:
Καλύτερα δε θα μπορούσες να το θέσεις. Και συμβαίνει κάθε μέρα χιλιάδες φορές...(κοίτα πάνω), δυστυχώς...

patsiouri said...

-Νίκος:
Ε,εκείνη βρήκε, εκείνη πήρε! Όπως εμείς θα βρίσκαμε ένα αδέσποτο! Μακάρι να ξανασμίξουν σύντομα...(και με φίμωτρο στις βόλτες!)

-Bιολιστής στη στέγη:
Είδες την απάντησή μου στο Mad???
Μερικές φορές οι νόμοι είναι απάνθρωπι και οι ένορκοι πρέπει να αποφασίζουν κατά συνείδηση...
Ειδικά όταν στέλνουν παιδί σε ίδρυμα!!! (Ότι χειρότερο υπάρχει...)

Θυμάμαι-κι'εσύ φαντάζομαι-, μία περίπτωση στου Ζωγράφου, όπου ένας νεαρός, το πολύ 20, σκότωσε με τσεκούρι τον πατέρα του ο οποίος βίαζε κατ'εξακολούθηση τη μάνα τους μπροστά σ'αυτόν και το αδερφάκι του (ζούσαν σε ένα δωμάτιο) + τους εδερνε όλους κτλ..
Τον σκότωσε την ώρα του βιασμού.
Μέτρησε το "Εν βρασμώ" αλλά πήγε στη φυλακή.
Οι γείτονες και όσοι γνώριζαν την οικογένεια ξεσηκώθηκαν. Καλό παιδί, καλός μαθητής, "μακάρι να τον είχαμε σκοτώσει εμείς να μην πάει φυλακή νέο παιδί" και τα ρέστα.

Τελικά έμεινε κάποια χρόνια μέσα και μετά, κατ'υπέρβαση του Νόμου, του έδωσε Χάρη ο Παπούλιας προσωπικά. Και βγήκε. Και το καταχάρηκα. Αν ειχα επιχείρηση θα του έδινα δουλειά αμέσως.

-Γλαρένια:
Φαντάζομαι πως το ζώο αναπτύσσει χαρακτήρα ανάλογα πως το μεγαλώνεις. Αν η αρκουδίτσα μεγάλωσε σα σκυλάκι του καναπέ, θα γίνει σκυλάκι του καναπέ, γι'άυτό έπαθε κατάθλιψη. Απλώς, επειδή είναι φύσει άγριο, υποτίθεται, ζώο, εγώ ψηφίζω να επιστρέψει σπιτάκι τους και απλώς να βγαίνει με το φιμωτράκι της!
Όπως είπα πιο πάνω, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο σκύλος τρελάθηκε και επιτέθηκε στο αφεντικό του...μπορείς να το προβλέψεις???

-Κακάσχημος:
Ειδικά στην Ινδία...εδώ σε κάτι χωριά καίνε ακόμη τις χήρες κι'εμείς νομίζουμε ότι είναι παραμύθια του Φιλέα Φόγκ...

patsiouri said...

-Marianaonice:
Σα νομικός τα ξέρεις καλύτερα. ΠΡΕΠΕΙ όμως να γίνονται εξαιρέσεις, αναλόγως των συνθηκών...και δεν εστιάζω στο συγκεκριμένο ΄λλά όπως συζητήσαμε πιο πάνω σε πολλές άλλες περιπτώσεις που ο Νόμος ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να τηρηθεί κατά γράμμα γιατί τότε είναι εκείνος ο παραβάτης...


-Ξυπόλητη:
Μωρέ κι'εγώ πιστεύω πως το ζώο πρέπει να ζει στο περιβάλλον του, από τη στιγμή όμως που καλάς η κακώς εξημερώθηκε έ, έχει σημασία και η δική του η βούληση...Ας πούμε πως το πηγαίνενε στη ζούγκλα και το αφήνανε ελέυθερο μπροστά στην "οικογένειά" του. Αν δεν έφευγε, πρέπει δικαιωματικά να μείνει μαζί τους (με το φιμωτράκι του, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά!)

-Athiνovio:
Φυσικά και όχι...
Όπως και στα δικά μας, οι χασαποταβέρνες της Χασιάς είναι γεμάτες φρέσκο ελαφίσιο κρεατάκι απ'αυτό που αποκεφάλισε την προηγουμένη παράνομα ο κάθε καβλωμένος στην Πάρνηθα...
Αν δηλαδή το έπαιρνε σπίτι του να το φροντίσει και το μεγάλωνε στον κήπο του αντί να το γδάρει, πρέπει να αντιμετωπιστει σαν εγκληματίας??????????????

-Σπύρος 1000:
Όπου και να ταξιδέψεις η υποκρισία σε πληγώνει...εδώ καίνε ακόμη τις χήρες μαζί με το πτώμα του μακαρίτη λέμε!!! Και μου θυμήθηκαν και το νόμο...

patsiouri said...

-Νικόλας:
Μακάρι...και για την αρκουδίτσα αλλά και για το κοριτσάκι που ξέμεινε από στοργή σε τόσο τρυφερή ηλικία...ήμαρτον! Και για τον άνθρωπο που δεν έκανε και κανα έγκλημα..

-Δήμητρα:
Τα'παμε, το παράλογο ζει και βασιλεύει..κρίμα και για τους τρεις. Και να βγαι ο άνθρωπος, άντε να μεταναστεύσει με παιδί και αρκούδι μαζί...
Εγώ περισσότερο φρίκαρα που στείλανε το παιδί του σε ίδρυμα..

-Greekgodess:
Χμ...όντως, το'χουμε ξαναδεί το εργάκι, και σε παλιές καλές ταινίες αλλά και στη ζωή, welcome!

-Cinderella:
Μωρέ είναι και άδειες οι φυλακές τους, δεν πρέπει να τις γεμίσουν και να πληρώνει το κράτος για έναν ακόμη φυλακισμενο και ένα ακόμη παιδί σε ίδρυμα, χάνοντας φυσικά και τους φόρους που ενδεχομένως θα πλήρωνε ο εργαζόμενος φυλακισμένος???
Δηλαδη κι'έτσι να το δεις...

-Αρμός:
Καλός με βρίσκεις! Θα τα ξαναπούμε από Δευτέρα γιατί όντως το Σαββατοκύριακο θα είναι καλό! Καλά να περάσεις κι'εσύ!

geokalp said...

όχι κάτι τραγικό:
"οι αρχές θυμήθηκαν τους νόμους περί.."

Roadartist said...

Καλησπερα.. Απλα να συμπληρωσω οτι ο βιολιστης στη στεγη με καλυψε πληρως.. Καλο απογευματακι, και καλο σκ :))

Skouliki said...

Άρθρο 1: Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Άρθρο 2: Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου και να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για το καλό των ζώων.

Άρθρο 3: Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση. Αν η θανάτωσή του κρίνεται υποχρεωτική, πρέπει να γίνεται στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμία πρόκληση αγωνίας του ζώου.

Άρθρο 4: Κάθε ζώο δικαιούται να ζει στο φυσικό του χώρο - γη, θάλασσα, αέρα - και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους.

Άρθρο 5: Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο, δικαιούται να ζήσει με τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του.

Άρθρο 6: Κάθε ζώο - σύντροφος του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογη με τη φυσική του μακροβιότητα. Η εγκατάλειψή του θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

Άρθρο 7: Τα ζώα που προσφέρουν υπηρεσίες στον άνθρωπο πρέπει να τρέφονται σωστά και ο εγκλεισμός τους να πληροί όλους τους όρους για τη σωστή διαβίωσή τους.

Άρθρο 8: Οποιοσδήποτε πειραματισμός (πείραμα) πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός κ.λπ., αντιτίθεται προς το δικαίωμά τους εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω σε ζώα από άλλες τεχνικές.

Άρθρο 9: Τα ζώα εκτροφείου, που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου, πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται και να ζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άρθρο 10: Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για την ψυχαγωγία του ανθρώπου. Τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Άρθρο 11: Κάθε πράξη που προκαλεί το θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων είναι "γενοκτονία", είναι έγκλημα απέναντι στο είδος. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Άρθρο 12: Σεβασμός επιβάλλεται ακόμα και στο νεκρό ζώο.

Άρθρο 13: Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν από τους νόμους, όπως ακριβώς τα δικαιώματα του ανθρώπου.

(Το κείμενο είναι βασισμένο στη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, Παρίσι 1978
και είναι παρμένο από το ένθετο "ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ" της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")


οι νομοι ειναι νομοι ..
η ανθρωπια πρεπει να υπαρχει βεβαιως αλλα και αυτο ο δολιος δεν ηξερε δεν ρωταγε

Side21 said...

Οι νόμοι είναι νόμοι ...
Αλλά Νόμοι ποιών ;;;
Φυσικά Νόμοι των Ανθρώπων.
Ρωτήσανε ποτέ για τους νόμους της αρκούδας;
Τους Νόμους που φέρνουν κοντά διαφορετικά πλάσματα της φύσης;
Άρθρο 4: Κάθε ζώο δικαιούται να ζει στο φυσικό του χώρο !!!
Ελπίζω να μην εννοούν το τσίρκο ή
ακόμα χειρότερα ζωολογικό κήπο ...
Καλό Σ/Κ ...

... said...

Ινδία και Νόμος;

Σαν ανέκδοτο ακούγεται να εφαρμόζεται το δίκαιο σε μια χωρα που τα ανθρωπινα δικαιώματα καταστρατηγούνται βάναυσα, οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες, η παιδική θνησιμότητα παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο και ο λαός ζει σε εξαθλίωση μαζί με ασθένειες όπως η χόλέρα και η πανούκλα που έχουν εκκλείψει από το πολιτισμένο κόσμο εδώ και δεκαετίες

Ασκαρδαμυκτί said...

Ο άνθρωπος μπήκε φυλακή επειδή κατείχε παρανόμως "άγριο ζώο";
Ωραίους νόμους έχουν στην Ινδία...
Δεν σκέφτηκαν όμως πως μπορεί η αρκουδίτσα να είναι μετεμψύχωσης της χαμένης μητέρας και συζύγου! Αυτό έπρεπε να ισχυριστεί ο φίλος μας στο δικαστήριο, αλλά φαίνεται δεν είχε καλό δικηγόρο!

Lina said...

είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις που η κοινή λογική λέει ότι θα έπρεπε να αποτελούν εξαίρεση απέναντι στο νόμο.

προσωπικά πιστευω ότι επειδή είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια ώστε να αποφευγεται όσο το περισσοτεορ δυνατό η ύπαρξη εξαιρέσεων.

αν για παράδειγμαυπήρχε η δυνατότητα μόλις οι άνρθωποι αυτοί βρήκαν την ακρουδίτσα να ενημερώσουν έναν φορέα και να την φροντίοσυν εκεί, θα γλιτώναμε και την παράβαση νόμου αλλά και τις ποινές.

Μπουρμπουλήθρα said...

Ο νομος ειναι νο νομις και καλως η κακως δεν κανει εξειρεσεις. Αν συνεβαινε κατι τετοιο δεν θα ηταν νομος αλλα απλα μια συνηθεια. Και ποιος κρινει ποτε πρεπει να κανει ο νομος εξαιρεσεις. Ειναι οντως συγκινητικη η ιστορια αλλα καποια πραγματα δυστυχως δεν αλλαζουν..

Artanis said...

Πολλά ζώα που μεγαλώνουν κοντά σε ανθρώπους, δεν είναι απελευθερώσιμα. λόγω της σχέσης οικειότητας με τα άτομα που τα ανέθρεψαν...Ο νόμος είναι νόμος, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που σε περίπτωση που εφαρμοστεί, θα προκαλέσει κακό στα ζώα που φιλοξενούνται από τους ανθρώπους που τα αναθρέψαν...Δεν μιλάμε για υποθέσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης ζώων, αλλά για περιπτώσεις όπως του Αρίσταρχου που τον βρήκα νεογνό, τον μεγάλωσα και τον κράτησα κοντά μου για τους σοβαρούς λόγους υγέιας που είχε, και που τελικά του στοίχισαν και τη ζωή...
Σε παρόμοια περίπτωση στην Ελλάδα πάντως, τα 2 αρκουδάκια που μεγάλωσαν κοντά σε μια οικογένεια στην Μακεδονία, ο νόμος τους υποχρέωσε να παραδώσουν τα ζώα, στον Αρκτούρο (χωρίς περαιτέρω νομικές συνέπειες), όπου και φιλοξενούνται, αφού κατέστησαν ανίκανα να απελευθερωθούν, λόγω της οικειότητας και της σχέσης εξάρτησης που ανέπτυξαν με τους ανθρώπους...Η μετάβασή τους πάντως από το ένα επίπεδο στο άλλο, έγινε πολύ ομαλά...
Το γεγονός όμως παραμένει: Τα παρακράτησαν και τα κατέστρεψαν...

Anonymous said...

Θα υιοθετήσω αρκουδίτσα. Το αποφάσισα. Μήπως με όλα όσα γίνονται εδώ η λογική πρυτανεύει και μας μάρανε η Ινδία;

Με παρηγορεί που δεν είμαστε οι μόνοι ηλίθιοι σε αυτό τον πλανήτη. Δες το θετικά :)

ATHENA said...

ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΛΛΑ ΕΙΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΣΤΟ 2 ΚΑΠΟΙΝ ΑΝ ΛΕΕΙ ΟΙ ΝΟΜΟΠΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ 3 ΠΡΑΜΑΤΑΚΑΙ

1. ΤΟ ΖΩΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ

2. ΟΙ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΟ

3.ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΣΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ)


ΦΙΛΙΑ

ATHENA said...

ΤΠΤ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ?

ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΙΣΙΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΑΔΑ ΚΛΠ...

ELvA said...

Ιστοριες καθημερινης τρελλας και απειρου μεγεθους βλακειας! Αυτο τους εφταιξε τωρα στην Ινδια; Ολα τα αλλα ειναι καλα, δλδ; Στα εργοστασια τους που δουλευουν ανηλικα παιδια και η εκμεταλλευση παει συννεφο, δεν βλεπω να πεφτει κανενα προστιμο εκει,ετσι;
Η @athena εχει δικιο.Δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε με το να μαζεψουμε πολλες υπογραφες;Δεν μπορει, σε κατι θα βοηθησει!

Kwlogria said...

Α καλά! Τι να σκεφτούν; Ο ποιος υπάρχει; Ο νόμος; Α καλά ξανά.

ds said...

Είναι σίγουρα θλιβερή ιστορία. Όμως δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να λαμβάνεται υπόψη ο ανθρώπινος παράγοντας όταν πρόκειται για καταπάτηση νόμων. Διαφορετικά ο καθένας θα παρανομούσε και ως δικαιολογία θα έβρισκε κάποια συναισθηματικά αίτια.

Σκέψου το κι έτσι: το πιο σωστό θα ήταν να έδιναν την αρκούσα στις αρμόδιες αρχές ή σε κάποιον ζωολογικό κήπο. Αν, λέω αν, δεν την φρόντιζαν σωστά (π.χ. λάθος διατροφή) και η αρκούδα απεβίωνε; Και πως ξέρουμε ότι η οικογένεια μπορούσε να μεγαλώσει το ζώο κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες; Από τη στιγμή που πρόκειται για μία ζωή πιστεύω ότι η νομοθεσία πρέπει να είναι αυστηρή και να παραμένει έτσι.

Μιμης Ζερβος said...

οι συχρονοι νομοθέτες και οι μοντέρνοι νόμοι ακριβώς σ αυτό εστιάζουν- ότι δηλαδή πρέπει να διατηρείται το πνεύμα του νόμου και όχι να τηρείται το γράμμα του νόμου..Τι να πεις..

Anonymous said...

Κρίμα, έτσι γίνεται πάντα δεν το ξέρεις άλλωστε? Ο νόμος δουλεύει μόνο για τους φτωχούς και τους μεσαίους. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Γκρεμίζουν σπίτια και ευτυχίες γιατί δήθεν παραβίασαν τους νόμους, τους νόμους που έφτιαξαν κάποιοι δήθεν πάλι για αρμονική συμβίωση. Ποιά συμβίωση?

m_stelios said...

Άνθρωποι.Τι να πεις...

Ellie said...

Το θέμα είναι να σμίξει πάλι ο πατέρας με την κόρη του!!! Μπορεί να ήτανε όλοι μαζί ευτυχισμένη με την αρκούδα στο σπίτι αλλά δεν πρέπει να το θεωρήσουμε κι άκρως φυσιολογικό και κυρίως για το ζώο.

anima rana said...

ο άνθρωπος είναι το φρικτότερο και σιχαμερότερο ον που κατοικεί στον πλανήτη. Λυπάμαι που το λέω, αλλά το πιστεύω. Και επίσης, αν κάποιος μου έλεγε ότι με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσε να εξαφανιστεί ΟΛΗ η ανθρωπότητα, μηδενός εξαιρουμένου, θα θυσίαζα και την αφεντιά μου προκειμένου ο πλανήτης να ξεφορτωθεί αυτό το καρκίνωμα!

tzonakos said...

Καλημερα και καλό μήνα.
Αυτη την κουβέντα ειχα χτες με μία φίλη, αν οι νόμοι πρέπει ή όχι να εφαρμόζονται τυφλά και ποτέ να μη λαμβάνεται υπ όψη τίποτα άλλο, μα τίποτα.
Ειμαι υπέρ της ελαστικότητας και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ινδικός νόμος ειναι βλακώδης και όπως λες "χάνει το δίκιο του".

kanataki said...

μη με στεναχωρείς και περνάω την εβδομάδα των παθών

υγ ουχί των μαθών όμως!

Anonymous said...

Όποτε ακούω άγρια ζώα να δένονται με οικογένειες μου έρχονται μνήμες από κάτι φυλλάδια που στέλναν σπίτι μου παλιά οι Χριστιανοί του Ιεχωβά όπου οι τίγρεις τρώγαν ειρηνικά με τους ανθρώποι.Ο κάθε ένας πρέπει να ζει στο περιβάλλον του.Βέβαια δεν ξέρω αν οι εξαιρέσεις είναι καλή λύση όπως και στην ιστορία αυτή.Πάντως έχω επιφυλλάξεις.

Καλό μήνα Πατσιουράκι

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Aπό χθες που ο blogger με "κλέίδωσε" αναιτιολόγητα και χωρίς εξήγηση (αποφασίζομεν και διατάσσομε ένα πράμα...) αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα.
Γι' αυτό βρίσκομαι από σήμερα ΕΔΩ στο υπό κατασκευή νέο blog λόγω αγνώστων προβλημάτων στο άλλο.
Πες μου σε παρακαλώ και όσοι ακόμη γνωρίζετε, αν υπάρχει τρόπος να μεταφέρω όλες τις αναρτήσεις του ήδη γνωστού στο νέο.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

Φιλιά και Γλαρένιες αγκαλιές

koulpa said...

χμ.. είναι θέμα ερμηνίας του γράμματος του νόμου και του πνεύματος του νόμου..
καλό μήνα:):)

Artanis said...

Έχεις και πρόσκληση για παιχνίδι...
Όποτε μπορείς, φυσικά...

patsiouri said...

-Geokalp:
Σωστό!

-Σκουλήκι:
Εχω μείνει speachless!

-Side 21:
Τα είπες όλα σε δυό κουβέντες. Μακάρι να σκέφτονταν όλοι έτσι...

-Κέρμιτ:
Μόνο ανέκδοτο??? Φαντάζομαι πόσοι θα χασκογέλασαν στο δικαστήριο με την ανακοίνωση της ποινής. Τώρα το που θα καταλήξει το κοριτσάκι...εδώ τα δικά μας ιδρύματα κοίτα πως είναι, θα μιλήσουμε και για της Ινδίας???

-Ασκαρδαμυκτί:
Χε χε, γαμάτο!! Στη χώρα του παραλόγου πρέπει κι'εσύ να επικαλέστείς επιχειρήματα του παραλόγου!

patsiouri said...

-Λϊνα:
Φαντάζομαι πως πρόκειται για αμόρφωτο άνθρωπο που δεν έχει να φάει, πόσο μάλλον γνωρίζει επακριβώς το Γράμμα του Νόμου. Ότι τον πρόσταξε το ένστικτό του έκανε. Και θα'πρεπε να του δώσουν συγχαρηήρια για το μή αιμοβόρο έμστικτό αυτό...(γιατί για τα ένστικτα των Ινδών πολλά ακούγονται...

-Αρτάνις:
Συγκινούμαι πολύ όταν ακούω για περιπτώσεις ζώων που δένονται με τους ανθρώπους και αρνούνται να αποχωριστούν και να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον...Αν το πάμε μακριά...και το δικό μας φυσικό περιβάλλον είναι οι σπηλιές, απο'κει αρχίσαμε εμείς οι άνθρωποι. Τολμάς όμως ν'αφήσεις τα παιδάκια σου μόνα τους έστω και μια ώρα σε μια άγρια ερημιά???
Η εγώ να αφήσω κάπου μόνο τουτο Χοντρό Όνειρο??? Ξέρω πως σε μερικες ώρες θα ε΄χει πάθει στρέψη στομάχου από το φόβο του!

-Μπουρμουλήθρα:
Σαφώς γιατί τότε θα επικρατούσε η απόλυτη ασυδοσία. Απλά θα έπρεπε να είμαστε όλοι πιο επιεικείς σε περιπτώσεις όπως αυτή κατά τις οποίες δεν ασκήθηκε αν μη τι άλλο κάπου σωματική βία....

-Freedula:
Α χα χα χα χα!!!!!!

patsiouri said...

-Αθηνά:
Η αλήθεια είναι πως η εφημερίδα δεν αναφέρει πολλές πληροφορίες, μόνο το αρθράκι μόνο του. Εννοώ πως μπορεί να είναι και παμπάλαιο...
Petition...μμμ...για την Ινδία μιλάμε, εγώ δεν είμαι και τόσο αισιοδοξη...

-Ελβα:
Αυτό ονομάζεται πεντακάθαρη υποκρισία. Όσο για το petition...κοίτα τι έγραψα στην Αθηνά.

-Κωλόγρια:
Έτσι...

-Dynx:
Δε συζητάμε μόνο για την αρκούδα, αλλά για το χωρισμό του πατέρα από το παιδί του και την παραμονή της μικρής σε ίδρυμα, ινδικό κιόλας...
Εν πάσει περιπτώσει, ο άνθρωπος έκανε αυτό που νόμιζε καλό, ας κοιτάξουν οι Ινδοί να φυλακίσουν πρώτα έναν, έστω έναν απ'αυτούς που ανέφερε η Έλβα και μετά ας τηρήσουν και τους υπόλοιπους νόμους κατά γράμμα...
Κι'εγώ αν βρω ένα αυτιστικό παιδί στην πορτα μου μπορεί να συγκινηθώ και να το φροντίσω πριν πάρω την Πρόνοια. Δε νομίζω πως πρέπει να φυλακιστώ κι'από πάνω!
Θα έπρεπε να φυλακιστώ αν ήθελα να του φάω το νεφρό, όπως και ο τύπος αν πούλαγε το αρκουδάκι σε κανα τσίρκο...

-Μίμης Ζερβός:
Μακριά από'μας να πείς!

patsiouri said...

-Lianne:
Σωστά. Κάτι πλούσιους που έχουμε ακούσει να διατηρούν...ζωολογικό κήπο στο σπίτι τους γιατί δεν τους πιάνει κάποιος??? Στην Ελλάδα τουλάχιστον ξέρω κάποιους που έχουν χιμπατζή, κατι το οποίο απαγορεύεται!

-Στέλιος:
Είναι όμως μαλακία...

-Ellie
Σίγουρα το πρωταρχικό είναι να βγει το παιδί από το ίδρυμα (μπρρρ...μόνο που γράφω τη λέξη ανατριχιάζω...)...Όσο για το αρκούδι, ρε γαμώτο, στοργή του δώσανε. Επαναλαμβάνω πως και το σκυλάκι μου σίγουρα δε γεννήθηκε πλασμένο να ζει σε διαμέρισμα αλλά...από την αρχή μόνο στοργή ζήτησε, δεν καθόταν ούτε έξω από το σπίτι μόνο του και ήθελε συνεχώς ανθρώπινη παρέα..άρα και τα ζώα έχουν χαρακτήρα!

-Βατράχι:
Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις...

-Τζονάκος:
Κι'εγώ είμαι υπέρ της ελαστικότητας. Ανέφερα παραπάνω σε κάποιο άλλο σχόλιο και περιπτωσεις εδώ στην Ελλάδα στις οποίες ο Νόμος ήταν απελπιστικά σκληρός...
Ευτυχώς το παιδί από το Παγκράτι πήρε Χάρη. Είχα φρικάρει όμως που έκατσε τόσα χρόνια φυλακή και γυρνάει με λερωμένο το μητρώο ενώ θα έπρεπε απλώς να του δοθούν συγχαρητήρια ενωπιον όλου του Ελληνικού Λαού...

patsiouri said...

-Κανατάκι:
Τι έπαθες μικρή μου??? (Ελα, σ'έφτιαξα πάλι!)

-Island:
Εγώ πάλι πιστεύω πως τα πάντα είναι θέμα ενστίκτου...Και όταν το ένστικτό σε ωθει προς τη στοργή και όχι προς το Κακό, να πειράξεις δηλαδή κάποιο άλλο ζωντανό πλάσμα, νομίζω πως είναι σεβαστό και όμορφο να το αφήσεις να εξελιχθεί...
Και ΟΧΙ, δεν είμαι του Ιεχωβά!!

-Γλαρένια:
Όχι, δεν το γνωρίζω και με άγχωσες και μένα τώρα! Πως γίνεται να σε κλειδώσει ο μπλόγκερ??????????
Στην ανάγκη αντίγραψέ τα ένα-ένα, είναι μαλακία να χαθύν! Ότι άλλο χρειαστείς μη διστάσεις!

-Κούλπα:
Καλό μήνα και σε σένα!! Και ξεκούραση ελπίζω...

-Αρτάνις:
Μη! Έχουν μαζευτεί άπειρα παιχνίδια και έχω χάσει τη μπάλα!! Έρχομαι από'κει!

patsiouri said...

Γλαρένια:

Ήρθα στο καινούριο σου μπλόγκ αλλά ο μπλόγκερ δε μ'αφήνει να σχολιάσω, τι έγινε, βρήκες άκρη?????????

? said...

και σκέψου αυτούς τους νόμους τους αποφασίζουν και τους ψηφίζουν συνάνθρωποι μας.. ή μήπως όχι?

koulpa said...

xaxa.. ελπίζω κάθε φορά για την επόμενη εβδομάδα..:):)
έχεις πρόσκληση για παιχνίδι:):)
καλησπερούδια:):)

Skouliki said...

εγραψα πολλα ε ..?..χαχαχα

φιλακια

Anonymous said...

To ξέρω πως δεν είσαι του Ιεχωβά.Απλά μου κάναν εντύπωση οι εικόνες που μοιράζαν παλιότερα γι αυτό το ανέφερα.Σωστή για το ένστικτο.

Φιλί...