Thursday, June 19, 2008

DOWN TOWN!


Προάστιο η κέντρο?
«Είσαι τρελή», αναφωνεί η μάζα όταν δηλώνω απερίφραστα υπέρ του κέντρου.
Τα τελευταία δύο χρόνια μετακινούμαι μεταξύ ενός δυαρίου σε γνωστή και παμπάλαια περιοχή τίγκα κέντρο και του μανουλόσπιτου που είναι μια μονοκατοικιούλα σε προάστιο. Εδώ και ένα χρόνο το μανουλόσπιτο έχει κερδίσει points μιας και αφ’ενός ανάρρωνα από το περσινό σφάξιμο, αφ’ετέρου δούλευα πολύ και η δουλειά είναι δίπλα στο μανουλόσπιτο και μου’πεφτε κομματάκι βαρύ το ταξίδι στο κέντρο κατά τις 11 το βράδυ που ξεμπέρδευα. Η επίσημη βάση πάντως παραμένει το κεντράκι. Και είμαι έτοιμη να καταρρίψω ένα-ένα τα χαζά επιχειρήματα εναντίον του κέντρου που μου χτυπάνε συνεχώς κάποιοι για τους οποίους το ταξίδι στην πλατεία Εξαρχείων ισοδυναμεί με πενθήμερο στη μαγευτική Ουγκάντα.

1: Πολλοί μετανάστες.
Αρνούμαι και να το σχολιάσω. Προτιμώ στο δρόμο να κυκλοφορεί οποιοσδήποτε, παρά ΚΑΝΕΝΑΣ (θα αναλυθεί παρακάτω).

2: Εγκληματικότητα.
Α χα χα! Κατά πρώτον αν παρακολουθήσετε το εγκυρότατο δελτίο του Alter, θα διαπιστώσετε με φρίκη πως οι περιοχές με τον υψηλότερο δείκτη εγκληματικότητας είναι το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή, ο Γέρακας και τα Μεσόγεια. Και όχι το κέντρο (του οποίου παρεμπιπτόντως αντιπροσωπευτικό δείγμα δεν αποτελεί βεβαίως η Μενάνδρου, χαίρω πολύ!)

Το διαμέρισμα στο κέντρο έχει ληστευτεί μόνο μια φορά και αυτό Δεκαπενταύγουστο.
Μόνο τότε θα μπορούσαν, εφ’όσον βρισκόμαστε στον έκτο με άλλα τέσσερα διαμερίσματα στον ίδιο όροφο. Ήταν μαλιστα τόσο ευγενείς, που τηλεφώνησαν άπειρες φορές στο σταθερό να τσεκάρουν εκατό τοις εκατό πως δεν είμαστε μέσα, διαπιστώσαμε από τις αναπάντητες με απόρρητο.

Αντιθέτως, το πατρικό μου έχει στην κυριολεξία καταληστευτεί. Μας το έχουν ανοίξει τουλάχιστον έξι φορές. Τις περισσότερες δεν υπήρχε κάποιος μέσα. Όμως δε λείπανε τριήμερο ή κατι τέτοιο, οι διαρρήξεις έγιναν πχ γύρω στις 11 το πρωί που η μαμά μου είχε βγεί μία ώρα πχ για να πάει στη λαική (τουτέστιν μπορεί και να γύριζε). Πριν εννιά χρόνια ακριβώς ο ληστής μπήκε θρασύτατα μέσα στο δωμάτιό μου νύχτα, την ώρα που κοιμόμουν. Φανταστείτε τι έπαθα. Ευτυχώς αρχισα να ουρλιάζω και ο Χοντρός Σεκιούριτι να γαβγίζει και ο τύπος έφυγε τρέχοντας. Προφανώς ήταν ανειδίκευτος αλλιώς αυτή τη στιγμή θα σας έγραφα από την κόλαση.
Φυσικά τα ουρλιαχτά μου δεν τα άκουσε κανείς εφ’όσον τότε υπήρχαν μόνο πολύ-πολύ αραιές μονοκατοικίες στη γειτονιά, μόνη μου πήρα τους μπάτσους ανακαλύπτοντας με φρίκη πως καλύτερα θα μπορούσα να έχω συνεννοηθεί με το διαρρήκτη παρά ‘αυτούς. Από τότε η διανυκτέρευση σε μονοκατοικία μόνη μου δεν παίζει στο χάρτη. Delete.

3: Ησυχία στο δρόμο.
Δεν τη θέλω ακριβώς για τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω. Στο κέντρο ότι ώρα και να γυρίσω σπίτι, νιώθω ασφαλής. Πάντα κυκλοφορεί κόσμος στο δρόμο και τα φώτα είναι ανοιχτά. Κι’ένας να κάνει μαλακία, αν φωνάξεις εμφανίζονται δέκα πρόθυμοι να καθαρίσουν. Αντιθέτως, η διαδρομή από την πλησιέστερη στάση του μετρό στο πατρικό μου, διαρκεί ένα τέταρτο και ισοδυναμεί με το sequel του express του μεσονυχτίου…Με το που θα σκοτεινιάσει ειλικρινά στο δρόμο δεν κυκλοφορεί κουνούπι. Φοβάμαι. Δε μου έχει τύχει κάτι πολύ-πολύ τραγικό, αλλά ένας τσαντάκιας και ένας επιδειξίας που μου έχουν τύχει στο κέντρο θα κάνανε τη δουλειά τους και θα φεύγανε, κι’εδώ αυτό έκαναν αλλά και να ήθελαν να με σκοτώσουν θα ήταν απίθανο να ανακαλύψει κάποιος το πτώμα μου αν δεν είχαν περάσει τρεις ώρες από το ντου. Πόσο μαλλον να με βοηθήσει…Σε φίλους από την περιοχή έχουν συμβεί και χειρότερα, με αποκορύφωμα τελευταία τις συνεχείς κλοπές αυτοκινήτων από το πανέρημο μετρό.

Ούτε το μεσημέρι δεν κυκλοφορεί άνθρωπος εδώ. Όταν περπατάω γύρω στις 3 με 4, η περιοχή μου θυμίζει τη μέρα που άρχισε η κατοχή και οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια και κρυφοκοίταζαν τα τανκς! Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, θέλω ΚΟΣΜΟ στο δρόμο, μέρα-νύχτα. Και αυτοκίνητα. Δε με πειράζει..

4: Η μονοκατοικία ισοδυναμεί με ηρεμία.

ΛΑΘΟΣ.. Εξαρτάται από τις συνθήκες Βλέπετε, δίπλα από το πατρικό το δικό μου, έχτισε σπίτι η οικογένεια Άνταμς. Τους αξίζει ένα ξεχωριστό ποστ κάποια στιγμή. Αρκούμαι στο να αναφέρω προς το παρόν πως ο θόρυβος που παράγουν ισοδυναμεί με τα ντεσιμπέλ δέκα νηπιαγωγείων και είκοσι παιδότοπων μαζί. Αν δεν υπήρχε το Χοντρό Όνειρο (όταν έχεις κατοικίδιο πρέπει να τα πηγαίνεις καλά με τους γείτονες) θα είχαμε βριστεί πολύ-πολύ άσχημα. Και αυτή τη στιγμή που σας γράφω και είναι 16:30 ουρλιάζουν σαν υστερικοί λύκοι.
Συμπέρασμα: Καλύτερα νορμάλ γείτονας μεσοτοιχία στην πολυκατοικία παρά θορυβώδης στην εξοχή…

Όταν δεν έχεις ζήσει κάπου, είναι σχέτος ρατσισμός το να θεωρείς ψυχανώμαλο τον άνθρωπο που το επιλέγει. Ακόμη και οι δικοί μου φρικάρουν όταν συνειδητοποιούν πως αποκλείεται να ζήσουμε κάποτε στο σπίτι στα προάστια που κάποτε θα μας κληροδοτηθεί. Γούστα είναι αυτά. Μία μονοκατοκιούλα στα προάστια μπορεί άνετα να πουληθεί και να σου πρσφέρει εκείνο το τριαράκι που ονειρευόσουν από φοιτήτρια στην Καλλιδρομίου (που έχει και ησυχία…). Ή εκείνο το ερειπιάκι στο Θησείο που το πουλάνε κοψοχρονιά και μακάρι να είχες το κεφάλαιο να το παρεις και να το ανακαινίσεις. Και μία βόλτα εκεί ειδικά τώρα που καλοκαίριασε νομίζω πως μπορεί να πείσει ακόμη κι’αυτή την ξεχωριστή κατηγορία των στριμμένων του «Πως μπορείς και ζεις μες τη βρώμα και τους αλλοδαπούς σ’ένα μέρος που εγώ δε γνωρίζω γιατί δεν έχω πατήσει ποτέ και βλέπω πολλές ειδήσεις!»

124 comments:

αντωνης said...

καλησπερες πατσιουρι.

Δεν εχω πολλα να προσθεσω σε οσα εγραψες.

2 μονο πραγματακια

Ζωντας ολη μου σχεδον τη ζωη στην περιοχη των Μεσογειων, δεν μπορω να εχω γνωμη για το πως ειναι να ζει καποιος στο κεντρο.
Απλα να πω οτι και εγω ο ιδιος πετυχα κλεφτες μεσα στο σπιτι καποιο Σαββατο στις 12 το πρωι (αλλά δυστυχως δεν μπορεσα να τους πιασω, ενω τους κυνηγησα και τους εδιωξα χαχαχαχα).

Και κατι αλλο, η γυναικα μου μεγαλωμενη στη Νικαια ακομα δεν μπορει να συνηθισει στην Καντζα. Και φυσικα δεν αισθανεται ασφαλης.


Πολυ ομορφη αναρτηση.

Dr_MAD said...

Επιασες δουλειά ιδιαιτέρα του Κακλαμάνη?

PS: Κι εγώ μαζί σου, αν και στα γεράματα θα ήθελα το μικρό σπίτι στο λιβάδι (αν παίρνω σύνταξη φυσικά)

Roadartist said...

"έχτισε σπίτι η οικογένεια Άνταμς"
χαχαχαχα βρε συ έγραψες!!
Κοιτα μενω στο κεντρο.. ολη μου τη ζωη....δεν ξερω αν θα συμφωνησω.. αλλα με συμφερει να πιστευω οτι ειναι ετσι.. Καταλλα καλα θα ηταν αν ειχε το πρασινο των προαστειων, λιγοτερη κινηση, καθαρο αερα.. κλπ κλπ..
Αλλά Θησείο, Πλάκα, Μοναστηράκι ειναι τόποι που αγαπώ :)

K-Top said...

Ανέκαθεν ήμουν οπαδός των κέντρων, σε οποιαδήποτε πόλη έχω ζήσει. Από τότε που μετακόμισα στη μεγάλη χαβούζα μένω εκτός κέντρου, αφού η silicon valley της Αθήνας (βλ. Μαρούσι :p) είναι κομματάκι μακριά από το κέντρο και δεν βόλευε και καμία συγκοινωνία.

Οπότε έπρεπε να βολέψω τον εφιάλτη του αυτοκινήτου κάπου και δυστυχώς ακόμη και να βρεις σπίτι με παρκινγκ στο κέντρο (να βρεις τι? τι λεει το παιδί? μαζεύτε το!) το έμπα-έβγα στο κέντρο κάθε μέρα αυτοκινούμενος δεν παλεύεται! Αν το πετάξω στο Σούνιο για να σώσω την ψυχική μου υγεία μπορεί και να το σκεφτόμουν.

Πάντως και εγώ δεν καταλαβαίνω τις σπιταρώνες στου διαόλου το κέρατο. Αν είχα τα λεφτά για βίλα στην Εκάλη, παίζουν κάτι παλιά αρχοντικά στο Θησείο... (τα οποία δεν τα πουλάνε κοψοχρονιά όμως #@$%@#$%)

Laplace said...

poly kalh anarthsh patsiouraki..oloi osoi zoume athina se katalabainoume k symfwnoume..

Vafman said...

αρχοντικο στο Θησειο..... To patsiouri twelve points , la patsiouri deux points. ΔΕΝ το διαπραγματευομαι καν. Ας το παρω και ας ειναι σπασμενοι οι μεντεσεδες και να τριζουν τα παραθυρα δεν με απασχολει. Θα το φτιαξω σιγα σιγα και εξαλλου η διαρυθμιση τους βολευει να κανεις παπαδες! Και το καλυτερο αυτες η απιστευτες βεραντες - τερατσες που εχουν καλοκαιρι με παρεα να χαζευεις μπαλα και να πινεις μπυρες... φευγω αρχιζει το ματς!

Anonymous said...

εσυ δεν οδηγείς κιόλας οποτε ειναι φυσικό να προτιμάς το κέντρο

ELvA said...

« Πως μπορείς και ζεις μες τη βρώμα και τους αλλοδαπούς σ’ένα μέρος που εγώ δε γνωρίζω γιατί δεν έχω πατήσει ποτέ και βλέπω πολλές ειδήσεις! »
Μην ανησυχεις, pats, παρομοιοι συλλογισμοι γινονται και σε αλλες χωρες! Παντου ομως υπαρχει αυτη η προκαταληψη για τις 'κακες', αγνωστες κατα τα αλλα περιοχες.. Παρ ολα αυτα,ομως, μερικοι εχουν γνωμη και μαλιστα... αρνητικη!
'Go your own way', οπως λεει και ενα παλιο τραγουδι των Fleetwood Mac...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

΄Εχεις δίκιο... να βράσω τον αέρα τους......

Τα λεφτά μου όλα για ένα απαρτμάν..
σαν εκείνο που πιο πάνω εσύ αναφέρεις....
το ερείπιο εκείνο το ερειπιάκι στο Θησείο που το πουλάνε κοψοχρονιά και μακάρι να είχες το κεφάλαιο να το παρεις και να το ανακαινίσεις

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

KitsosMitsos said...

Πόσο σε καταλαβαίνω δε γίνεται. Κέντρο και πάλι κέντρο. Όπου βρεθώ και όπου σταθώ το λέω. Θέλω την κίνηση, θέλω την φασαρία, θέλω τον κόσμο. Θέλω να τα έχω όλα δίπλα μου, τα μαγαζιά, τις υπηρεσίες, τον ηλεκτρικό. Να κατεβαίνω με τα πόδια, να χαζεύω. Όλα αυτά μαζί. Ναι, το θέλω και το καυσαέριό μου, εφόσον είναι παρελκόμενο του κέντρου.
Τα έξω είναι για διακοπές, για ολιγοήμερες αποδράσεις και μέχρι εκεί!
Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ...

Μπουρμπουλήθρα said...

Τελειο το ποστ σου. Ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα με το κεντρο. Και η φασαρια ειναι οτι καλυτερο.. Ποση ερημια στο δρομο μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος? Οι δικοι μου γειτονες στο πατρικο μου, βλεπε προαστεια και καθαρος αερας, βαζουν στο τερμα απο το πρωι μεχζρι το βραδυ Βαζαιο και Γιαννουλη.. Πως να το αντεξεις αυτο ολημερις? Ναι εξαρχεια και παλι εξαρχεια αλλα οχι Καλλιδρομιου, μεσα στην πλατεια σε εκεινη την ωραια ροζ πολυκατεια.

Artanis said...

ΚΙ εμένα μου άρεσαν τα Εξάρχεια, όσο ζούσα Αθήνα...Χίλιες φορές καλύτερα από τα Λιόσια, που ζούσα τότε, μέσα στην τρομακτική ερημιά...Φυσικά μιλάμε για περιοχές της Αττικής πάντα, επειδή αυτό δεν ισχύει στις μικρές επαρχιακές πόλεις...
Άσχετο: Πότε θα γράψεις για τους γείτονες; Ανυπομονώ...

kakaskimos said...

Είσαι γειτόνισσα?!
Ακόμα και να μην φοβάσαι να ζεις στην ερημιά (δεν με φοβίζουν ούτε τσαντάκηδες ούτε επιδειξίες), το κέντρο παραμένει καλύτερο. Πιο ήσυχο (ίσως όχι η Καλλιδρομίου που έχει λαϊκή το Σάββατο που είναι μια απο τις δυο μέρες που περιμένεις να κοιμηθείς), με πολύ περισσότερες επιλογές για διασκέδαση χωρίς να χρειαστείς αυτοκίνητο, και με πολλές επιλογές ΜΜΜ για όπου και να χρειαστείς να πας για δουλειά.

Lina said...

δεν γνωρίζω σχεδόν καθόλου από αθήνα, αλλά οι ειδήσεις κάνουν το μεγαλύτερο κακό.... τουλάχιστον όσον αφορά την άποψη που έοχυμε όσοι δεν μενουμε αθήνα.

Tanila said...

Atron, πολύ απλά το ΠΟΥΛΑΣ το αμάξι και παίρνεις μια ωραιότατη βέσπα. Πετρόλ. Βγάζεις και δίπλωμα.
Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα αν δεν είχα υποχρεώσεις και σοβαρούς λόγους ενάντια στη θέλησή μου που με υποχρεώνουν να μένω σε συγκεκριμένο προάστιο.
Πατσιούρη, εκ μέρους της οικογένειας Ανταμς συγνώμη. Μάλλον είστε γείτονες με τους γονείς μου.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟΟΟΟΟ
Ακόμα και πάνω στη Σόλωνος με τις πουτάνες.
(καλά, έχεις βαφτίσει το σκύλο σου χοντρό όνειρο;)

Tanila said...

Παναγία μου, τα έχω σιχαθεί τα κωλοπροάστια που είναι σα νεκροταφεία μετά τις οχτώ το βράδυ. Εκτός κι αν είναι περίοδος σχολικών διακοπών, που αμολάνε τα μούλικα να τσιρίξουν.
Το πατρικό μου είναι ένα τέταρτο περπάτημα από την κοντινότερη στάση. Και δεκα λεπτά από το πιο κοντινό φαρμακείο. Και για να πας σουπερμάρκετ πρέπει να έχεις αμάξι, αλλιώς θα μείνεις άπλυτος και νηστικός.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΕΞΑΡΧΕΙΑΑΑΑΑΑ
Εστω και σε δυάρι 50ετίας.

Tanila said...

Και μένω σε προάστιο 27 χρόνια τώρα.
Και ΔΕ μου αρέσει.
ΠΟΣΕΣ πιθανότητες πια μπορεί να έχει ν'αρχίσει να μου αρέσει τώρα που μεγάλωσα;
(όλοι μου λένε, εκτός παό το "είσαι τρελή" και "θα το αποζητάς το ήσυχο προάστιο μεγαλώνοντας")

Matrix said...

....συνεχίζω την τελευταία πρόταση.

Πως μπορείς και ζεις εκεί που κάθε μέρα καίνε και ένα αυτοκίνητο :) .

Ότι να ναι.

Down Town και εγώ , αν και έχω στεριώσει Ζωγράφου, αλλά τα Εξάρχεια μου έφαγαν και μου τρώνε αρκετές ώρες.

AVRA said...

το κεντρο καθ'αυτο δεν μου αρεσει αλλα τις περιοχες πλησιον τις προτιμω σαφεστατα περισσοτερο απο τα προαστια για τους λογους που ανεφερες.

λοιπον μην ακους κανεναν οτι ευχαριστει εσενα!

s_k said...

ισως αν μπορουσες να εφευγες απο την αθηνα.τη μονικα μπορεις να την ακουσεις παντου.
:) :)

Anonymous said...

Παλιά κατέβαινα την Μενάνδρου γύρω στις 12 τα βράδυ.Με τα πόδια.Μου φάνηκε σαν ανοιξιάτικος περίπατος.Τότες είχα κάποιες σχέσεις με τους Cockneys και ήμουν συχνά σε αυτόν τον δρόμο.Πάντα ήταν σαν ανοιξιάτικος περίπατος.

Μετά από 1 μήνα ακούω στον έγκριτο Ευαγγελάτο πως στην Μενάνδρου γίνονται σόδομα και γόμορα από αλισβερίσια ναρκωτικών,από σφαγές,και γενικά νόμιζες πως το Φάρ Ουέστ των παραμυθιών είναι τόπος αναψυχής μπροστά στην Μενάνδρου.Το ρεπορτάζ είχε γίνει τον μήνα που πηγαινοερχόμουνα.Ποιόν να πιστέψω;Τον Ευαγγελάτο ή τον εαυτό μου;

Το Πάσχα είχα πάει σε κάτι φίλους στον Μαραθώνα.Σε χωριό.Λίγα σπίτια.Ησυχία,ξεκούραση,χαλάρωση...όλα αυτά θα έπρεπε να συνμβαίνουν όμως όχι.Το σόι της οικογένειας Άνταμς που επισκέφτηκε εσένα χτύπησε και σε μένα.Βάλθηκε σώνει και καλά να μάθω τον πολιτισμό της Ελλάδος στην μουσική στα 120 ντεσιμπέλ!!!

Γι αυτό λοιπόν κέντρο και πάλι κέντρο...

patsiouri said...

-Αντώνης:
Την καταλαβαίνω απόλυτα τη γυναικούλα σου! Έχω γνωστούς που παραλίγο να χωρίσουν γι'αυτό το λόγο. Παντρευτήκανε και ο νεαρός που ζούσε πάνω στις καφετέριες της Ν.Σμύρνης, βρέθηκε πάνω στα κορφοβούνια στο Πανόραμα Παλλήνης! Για να πας για τσιγάρα θες ένα τέταρτο με το αυτοκίνητο! Φρίκη! Έπαυθε κατάθλιψη, είχαν προβλήματα και τώρα ζουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι στη Ν.Σμύρνη!!!!!

-Mad:
Ισχύει για οποιαδήποτε πόλη! Και σε χωριό να μένα θέλω το σπίτι μου να είναι δίπλα στην πλατεία του χωριού! Μην αγχώνεσαι, θα έχουμε δύο σπίτια λατρεία!

-Roadartist:
Και καλά κάνεις! Μην κουνηθείς ποτέ! Αν πας σε προάστιο θα πεθνανεις από τη βαρεμάρα, στο εγγυώμαι!

-Ατρον:
"η silicon valley της Αθήνας "
Α χα χα χα χα!!! Νομίζω όμως πως το Χαλάνδρι κερδίζει σε κλώνους της Ιβάνα Τράμπ!!!
Αστα, έχω ακούσει κι εγώ κάτι τρόμπες που τους κάθεται πχ μια κληρονομιά, νεοκλασσικό Λυκαβηττός ας πούμε και όλο χαρά ονειρεύονται τα μεζονετάκια που θα χτυπήσουν στο Μπουρνάζι με τον ισολογισμό...
Το ότι κάποιοι πέρισυ λετρωγαν μέλια πώς θα γίνει να χτίσουν στα καμμένα μέσα στο βουνό, δεν το συζητω...

patsiouri said...

-Laplace:
Η αλήθεια είναι πως πέρα από τους στριμμένους που ανέφερα, μάλλον μας καταλαβαίνουν πολλοί! Αλι΄πως θα είχαν πέσει λίγο τα ενοίκια κεντρικά! Εγώ Ελληνορώσων έψαχνα πρόπερσι που μου αρέσει πολύ και είχα φρικάρει, δεν ήξερα πως έχει τόσο σουξέ!

-Vafman:
Και θησείο, και Αρεοπαγίτου και Περιφερειακό Λυκαβηττού...μπορεί να σκότωνα για ένα τέτοιο σπίτι!!!

-Ανώνυμε:
Και να οδηγούσα ούτως η άλλως δε θα με βόλευε για κέντρο, οι περισσότεροι γνωστοί μου το έχουν εγκαταλείψει, μετακινούνται με Μετρό ή λεωφορεία και το κουνάνε για εκδρομές μόνο πλέον. Το πάρκινγκ όχι μόνο κέντρο, έχει γίνει τραγωδία! Αντε για καμιά μεταμεσονύκτια βόλτα πλέον να σε βολέψει.

-Elva:
Μία μέρα βρισκόμουν σε ταξί και διασχίζαμε με την ησυχία μας την Πατησίων...ξαφνικά ακούγεται από το ραδιόφωνο "Κλειστή η Πατησίων, επεισόδια, μολότωφ...", κι'εγώ και ο ταξιτζής πάθαμε πλάκα! Ειλικρινά η λεωφόρος ήταν free και δε γινόταν τίποτα! (η θα είχε γίνει πριν κανα δίωρο...)

-Γλαρένια:
Τελειώνω τις απαντήσεις και τρέχω, εμπιστεύομαι το γούστο σου!

αντωνης said...

καλα, το Πανοραμα ειναι οντως κορφοβουνια.
που πηγαν οι ανθρωποι να μεινουν;;;

Αν και μεταξυ μας εγω θα προτιμουσα να ειχα την εναλλακτικη να παω στην επαρχια να μεινω καποια στιγμη.
Και ποιος τη χ*ζει μετα την Αθηνα...

patsiouri said...

-Κιτσοσμιτσος:
Γενικώς εγώ θέλω να υπακούω στο χρυσό κανόνα που προστάζει "Αν θες να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, πρέπει να μένεις ή κοντά στη δουλειά σου, ή κοντά στα μέρη που συχναζεις", για να μην πάει ΟΛΗ η μέρα χαμένη! Η δουλειά μου δεν είναι σταθερή οπότε το παίζω, τα μέρη που συχνάζω είναι σταθερότατα! Του χρόνου προσανατολίζομαι για πλατεία Μαβίλη που τα έχει όλα και συμφέρει, αν δω τα ενοίκια και πάθω έμφραγμα να θυμάστε οτι σας αγαπούσα!

-Μπουρμπουλήθρα:
Βάζουν στο τέρμα αυτούς τος επαίσχυντους ναρκομανείς δίνοντας έτσι το κακό παράδειγμα στα αγγελάκια των Β.Π??? Ντροπή!!! Οι δικοί μας πάλι ψύχωση με το Βοσκόπουλο! Ψύχωση! Παρακαλάω να μην τεζάρει σύντομα ο Τόλης γιατί αν κάνουν έτσι όσο ζει, δε θέλω να φαντστώ το μνημόσυνο!!
Ποιά πολυκατοικία λες, εκείνη που παλιά ήταν μπλε και έμεναν τα παιδιά στο "Λόγω τιμής???"

-Αρτάνις:
Κατά τη γνώμη μου ισχύει και για την επαρχία. Μερικές φορές που ταξιδεύω Εθνική, βλέπω κάτι σπταρώνες δεξιά κι'αριστερά ξέμπαρκες πάνω στο βουνό και αναρωτιέμαι αν φοβούνται έτσι αποκομμένοι και τι γίνεται αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. Εκστρατεία θα κάνουν για να τα πάνε σε ένα πάρτυ!

-Κακάσχημος:
Γειτόνισσα σε ποιό από τα δύο σπίτια εννοείς???
Το Σάββατο δουλεύω οπότε δε με πειράζει η λαική, καλύτερα να βλέπω μπούγιο έξω να μη νομίζω πως είμαι ο μόνος βλάκας που δουλεύει!!! Καλά, δε φοβάσαι τους τσαντάκηδες και τους επιδειξίες, λιγικό, τις συμμορίες από δεκάχρονα που ευδοκιμούν στα Β.Π δεν τις φοβάσαι??? Προσοχή αδέρφια, χτυπούν από Εθνική Αμυνα και πάνω καθώς και σε κάποιες στάσεις του προαστιακού!

kakaskimos said...

Γείτονας στα Εξάρχεια φυσικά.

Υ.Γ. Και φυσικά δεν φοβάμαι τις συμμορίες από 10χρονα.

patsiouri said...

-Λίνα:
Δεν εχεις άδικο. Κι'εγώ βλέπω ειδήσεις και λέω "Μα γιατί τρομοκρατούν τον κόσμο έτσι?? "
Είδες τι απάντησα στην Έλβα πιο πάνω? Μου έχει τύχει και να πίνω στα Εξάρχεια ήσυχα ήσυχα το καφεδάκι μου, να πάρει τηλ. η μαμά μου πανικόβλητη και να ουρλιάζει πως στα Εξάρχεια λέει η τηλεόραση πως γίνονται επεισόδια και συμπλοκές με αναρχικούς και το μόνο θέμα να είναι πως ένα πρεζάκι έβαλε κατά λάθος φωτιά σε ένα σκουπιδοντενεκέ και το μαζέψανε οι μπάτσοι!

-Τανίλα (soul mate)

Μου έχουν παρατάξει και το εξής αμίμητο επιχείρημα: "Μα δε σιχαίνεσαι να απλώνεις τα ρούχα και τα σεντόνια σου μέσα στο καυσαέριο"??? Ψάχνω ακόμη για οικογένεια που θρηνεί θύματα από κασαεριούχα ρούχα και σεντόνια.

Αδελφή μου, σου εύχομαι να γλυτώσεις το συντομώτερο από τη γή των ζωντανών-νεκρών. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα κεντράκι. Μην απελπίζεσαι. Θα τα πουλήσουμε όλα και θα κλείσουμε μόνιμη σουίτα στο Μεγάλη Βρεττανία να γουστάρουμε...
Σε φιλώ, παντεβού (είπαμε) στο "Πάμε Πακέτο" να σε σφίξω στην αγκαλιά μου...

ΥΓ: Και ας μη μπω σε λεπτομέρειες όπως τη σύγκριση Β.Π μωρά- Κεντρομωρά!

-Μάτριξ:
Και του Ζωγράφου μια χαρά κεντράκι είναι, ρώτα κι'εμάς τους καμμένους! Όταν βαρεθείς κατηφορίζεις...

-Αύρα:
Μα φυσικά τα πάντα εξαρτώνται και από το σπίτι στο οποίο κατοικείς. Κέντρο είναι και υόγεια πανβρωμερή γκαρσονιέρα επί της Αχαρνών, κέντρο είναι και το loft στο Γκάζι...είναι μεγάλη η γκάμα!
Πως είμαστε σήμερα????????/

-Fussyburlesque:
Δε θέλω να φύγω από την Αθήνα. Θέλω να ζήσω εδώ μέχρι να πεθάνω, αλλά υπό την προυπόθεση να έχω πιο πολύ χρόνο και πιο γεμάτη τσέπη! Τη λατρεύω την Αθήνα...
Και στην επαρχία όμως, πάλι στο κέντρο της πόλης θα ήθελα να ζω.
Και έτσι μεγάλωσα, σε επαρχιακό σπίτι στο κέντρο της επαρχιακής πόλης.

An-Lu said...

Έχω ζήσει και τα δύο και ομολογώ ότι το commuting, η αραιή συγκοινωνία, αλλά και η νέκρα το χειμώνα με έχουν βαρέσει αρκετά. Τώρα ψάχνω πάλι για κεραμίδι κοντά στο κέντρο, που να μπορεί να φιλοξενήσει και τις κοράκλες μου ;-)

patsiouri said...

-Island:
Σε καταλαβαίνω! Εγώ έκανα συχνά τη βόλτα Κάτω Πατήσια-Αγιος Ελευθέριος μέσα από τα στενά, αν και με είχαν προειδοποιήσει να μην τολμήσω! Μιλάμε είναι φανταστικά! Σα να βρίσκεσαι Bollywood! Είχα γνωριστεί ακι με τους θιαμώνες των καφέ και ήταν γαμάτα!

-Αντώνης:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ η προτελευταίο σπίτι στο Πανόραμα ήταν! Φιάσκο! ύτε πίτσα δεν τους πήγαινα εκεί πάνω!
Επαρχιούλα πολύ κάλύτερα!

-Κακάσχημος:
Εγώ τα φοβάμαι!!!! Είναι πολύ μαλακισμένα και κυκλοφορούν με σουγιάδες! Δεν πρόκειται να σου κάνουν κακό αλλά ότι έχεις πάνω σου θα στο πάρουν στάνταρ!!!

patsiouri said...

-Αν Λου:
Ναι ρε γαμώτο, είδες??? Πέρισυ το καλοκαίρι που ανάρρωνα από την εγχείριση στο πατρικό και δε μπορούσα να βγαίνω, είχα φρικάρει! Ούτε πουλί πετούμενο ρε συ, όλη τη μέρα! Μέχρι και τους Ανταμς νοστάλγησα που έλειπαν διακοπές!
Μμμμ, ναι, οι κοράκλες είναι ένα θέμα...νομικά πάντως, αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης δεν εχεις κανένα πρόβλημα, επιτρέπονται.

ΥΓ: ΦΕΥΓΩ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!!

Τανίλα ναι, τον Αιμοβόρο Σκύλο μου τον λένε Χοντρό Όνειρο...

αντωνης said...

καλα να περασεις, καλη ξεκουραση

:)))

Tanila said...

Έχω την εντύπωση ότι τέτοια κουλά με σεντόνια λένε συνήθως μικροβιοφοβικές και αρρωστοφοβικές κυράτσες, από αυτές που κουβαλάνε ΔΙΚΑ τους σεντόνια, μαξιλάρια και πετσέτες στα ξενοδοχεία. Είναι οι ίδιες που κυνηγάνε τον μικρό Λάκη να βάλει το ζακετάκι του τον Αύγουστο μην κρυώσει.
Επίσης δεν έχω άποψη για μωρά ΒΠ. Βλέπεις είμαι ΝΠ.

geokalp said...

κι εγώ μαζί σου: κέντρο!
ίσως όχι για τους ίδιους ακριβώς λόγους αλλά κέντρο!
το "μέλλον" των 45 λεπτών σε τρένο για να πάω στη δουλειά μου δε θα ήθελα ποτέ να το ζήσω!

.liketobite said...

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εξακολουθώ να ζω στο κέντρο. Τα πλεονέκτηματα είναι γνωστά (τα έχεις όλα δίπλα). Η ποιότητα ζωής όμως δεν έχει σχέση με το ποιόν των γειτόνων καθώς η οικογένεια Adams μπορεί σε βρει όπου κι αν μένεις. Ποιότητα ζωής για μένα είναι να έχει χώρο να παίξει το παιδί μου, να γυρνάω από τη δουλειά και να παρκάρω σε λιγότερο από 5 λεπτά, να κάθομαι στη βεράντα και το βλέμα μου να ξεπερνάει σε απόσταση τα εσώρουχα του γείτονα κλπ. Γενικά θα έλεγα πως η επιλογή κέντρου ή προαστίων είναι θέμα προτεραιοτήτων και φυσικά μικρής ή μεγάλης τσέπης. Για ένα μέσο άνθρωπο που δεν έχει ιδιόκτητο σπίτι το κέντρο είναι μάλλον μονόδρομος. Προσωπικά προτίμησα την αγορά διαμερίσματος στο κέντρο για να έχω κοντά μου ανθρώπους (γιαγιάδες και παπούδες) που θα μπορούν να κρατάνε το παιδί όταν είναι αναγκαίο. Είπαμε... προτεραιότητες!

Anonymous said...

Γειάσου και πάλι Πατσιουράκι...αααα και εσύ έχεις ανισσόροπους συγγενείς και 'κολλημένους'με την επαρχία;; α, έλα να κάνουμε παρέα...αυτά κορίτσι μου έλα να τα πεις στον ανεγκέφαλο τον πατέρα μου που μας έχει ζαλίσει να μη πώ τώρα..τί να πάμε να μείνουμε στο κωλοχωριό του που είναι στο νομό Μεσσηνίας (είναι από Πελοπόννησο ναί,δυστυχώς)!και είναι 4!! (4 παρακαλώ ώρες δρόμο από την Αθήνα!)...και άλλες τέσσερις να επιστρέψεις 8!...φρίκη!..εγώ του χω πεί 1.000000 φορές ότι εγώ εκεί δε πηγαίνω να μείνω ούτε πεθαμένη που λένε...αλλά αυτός το βιολάκι του...όμως σ αυτά που λες έχεις δίκιο..βέβαια αν και μεις μένουμε σε μιά αρκετά κακόφημη περιοχή,και πολύυυυυυ κέντρο...(Μεταξουργείο).. που είναι τίγκα στους αλλωδαπούς,εμπόρους ναρκωτικών,πρεζάκια,κατάδικους και ό,τι άλλο κακοποιό στοιχείο φανταστείς....μέχρι στιγμής (δόξα το θεώ) ΔΕΝ έχει γίνει το παραμικρό ...ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ...και στο σπίτι της γιαγιάς μου που ζεί στο χωριό....της το διέρηξαν μιά φορά και ενώ ήταν μέσα και η ίδια και
όπως βλέπω προβλέπεται να το κάνουν και άλλες...και μιλάμε τώρα για ένα πολύ μεγάλο χωριό πολύ γνωστό στο νομό Μεσσηνίας..με δέκα χιλιάδες κατοίκους!!δεν είναι παράλογο;;;δεν είναι εντελώς μα εντελώς κουφό;;...καλά κάνεις κορίτσι μου και θές κέντρο..μην ακούς τους ηλιθίους...κάνε ότι νομίζεις εσύ σωστό για τον εαυτό σου και άστους αυτούς...αυτοί να κοιτάξουν τα δικά τους..και στη τελική δεν έχουν κανένα δικαίωμα ούτε να σε κατακρίνουν ούτε να σου επιβάλουν τη γνώμη τους!...άμα πιά...ακούς εκεί..Αθανασία.

fieryfairy said...

από αθήνα δε σκαμπάζω πολλά, αλλά ήμουν ανέκαθεν οπαδός του κέντρου και συμφωνώ ειδικά με το ότι θέλω να έχει κόσμο στο δρόμο. Χίλιες φορές καλύτερα από ερημιά στην πιο κυριλέ περιοχή

Anonymous said...

λοιπον, πατσιουρι, εισαι καταπληκτικη. οταν πρωτοήρθα στην αθηνα και δεν ηξερα που παν τα 4, εμενα ΒΠ, για 2 χρονια.Πως αντεξα, δεν ξερω. Κανενας φιλος κοντα, διπλα μου ειχα εκκλησια.Μετα απο 2 χρονια κατεβηκα πολυυυυ πιο κατω, και ησυχασα.Και για να δεις τι σωστα ειναι αυτα που λες, λιγους μηνες μετα τη μετακομιση μου, εγινε φονος στην εισοδο της πρωην πολυκατοικιας μου, οπου το πτωμα εντοπιστηκε την επομενη το πρωι φυσικα. Εντρομη με ειχε παρει η μανα μου να μου πει τι καλα εκανα που εφυγα.
Οσο για την Αθηνα,τελικα ειναι μια ομορφη πολη,αρκει να ξερεις πως να τη ζησεις!
καλα να περασεις, ομορφη!

Anonymous said...

Παρότι δεν έχω μείνει μεγάλα διαστήματα Αθήνα, πρέπει να ομολογήσω ότι το κέντρο της μ΄ αρέσει. Όπως μ΄ αρέσει και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεν μένω βέβαια ακριβώς στο κέντρο, αλλά θα θελα να βρω ένα σπίτι και να μείνω εκεί για μερικά χρόνια.
Δεν το αλλάζω με τίποτα.
Ενα σπίτι με θέα το Θερμαικό.

ZouZouna said...
This comment has been removed by the author.
ZouZouna said...

Εγώ Φερρών 34 γεννήθηκα στο σπίτι των προγόνων. Στην πολύβοη Κυψέλη μένω πιά, αγαπώ το κέντρο και δεν το αλλάζω με τίποτα. Και οι... προδότες που μου έγιναν των ΒΠ, στην πλατεία βικτωρίας γεννήθηκαν να μην πω στον Κολωνό! Αει !
Θα διαβάσω άλλη ώρα τα σχόλια που με μια διαγώνια, παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ενα έχω να πω. Οποιον στενεύει το διαμέρισμα να πάει στο χωριό του. Γιατί έκανε το λάθος να έρθει να αγοράσει διαμέρισμα δίπλα μας? για να γίνει πρωτευουσιάνος? α, ρε στηλιάρι που μας χρειάζεται. Αντε να μην ανάψω πάλι.
Μούτς

... said...

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ....

Μυ αρέσει να δουέύω στο κέντρο, να κυκλοφορώ στο κέντρο, να διασκεδάζω πολλές φορές στο κέντρο, όμως εδώ και 2 και κάτι χρόνια πουμένω σε προάστειο την έχω καταβρεί.
Ημεμία, θέση πάρκιν και στην πολυκατοικία και όπου αλλού γουστάρω, άν θέλω και κίνηση βγαίνω στα 10μέτρα σε πιο κεντρικό δρόμο.
Δεν μουτ άρεσε ποτέ η ερημια, και προάστειο δε
ν σημαίνει πάντα ερημιά, αλλά πιο ανθρώπινη κατάσταση.
Να κυκλοφορείς με την παντόφλα και να κάνεις τις δουλειές ας πούμε.
Να μην γίνεται πανικός από κίνηση, αλλά να υπάρχει γενικά κίνηση έξω.

ria said...

κέντρο και πάλι κέντρο

μην το συζητάς

και στις τρεις να θελήσεις γάλα, καπου θα βρεις, αντε να είσαι στο διόνυσο και να σου τελειώσουν τα τσιγάρα στις τέσσερις το απόγευμα! θες ταξίδι για να βρεις περίπτερο

diva said...

Εγώ είμαι και σχετικά "νέα" στην πρωτεύουσα και το σπίτι το βρήκα με ιδιαίτερο κριτήριο να βρίσκομαι κοντά σε πολυσύχναστο δρόμο.
Δυσκολεύτηκα μάλιστα Δεκαπενταύγουστο να βρω κάτι στα γούστα μου αλλά τελικά κατέληξα σε δύο. Το ένα στο Παλαιό Φάληρο σαν μονοκατοικία σε ήσυχο δρόμο και το άλλο εδώ (κέντρο σχεδόν είναι το εδώ Ζουζούνα; για βόηθα) Την πρώτη φορά που αναγκάστηκα να βγω βράδυ με το αυτοκίνητο (δεν έχω θέση πάρκινγκ) και κατά τις 3 τα ξημερώματα παρκάρισα αρκετά μακρύτερα από την πολυκατοικία, κατάλαβα πως έκανα πράγματι καλή επιλογή.
Η Αθήνα (με τη βοήθεια των συναδέρφων δημοσιογράφων) είναι αρκετά τρομοκρατική όταν δεν την γνωρίζεις και μπορεί να προκαλέσει αλλά και να συντηρήσει πολλές φοβίες όταν είσαι μόνος (δεν γνωρίζεις κανέναν, εννοώ), άρα...καλύτερα εδώ.
Και δυο παρατηρήσεις ακόμα.
Τριγυρίζοντας πλέον στη πόλη δύο πράγματα αντιλήφθηκα:
α) είναι πολύ ωραίο να μπορείς να βρίσκεσαι σε δεκαπέντε λεπτά στο κέντρο ή έστω μισή ώρα αν "το πάρεις" με τα πόδια σε περίπτωση ανάγκης
και
β) εγώ στη Φιλοθέη δε μένω.- (τρόμος με έπιανε όποτε περνούσα(με) από τους δρόμους..ψυχή μηδέν...)θα μου πείτε ίσως πως έχει καλύτερη αστυνόμευση..ναι αλλά έχει και κάτι πελώωωριους τοίχους..
Αν ήταν να φυλακιστώ έμενα μέσα σε πιθάρι!

άντε καλό ΣΚ πατσιούρι μου
Καλά να περάσεις

Кроткая said...

πέραν του ότι συμφωνώ απόλυτα, θέλω να σου πω ότι έλιωσα στο γέλιο με την έκφραση "Χοντρός Σεκιούριτι"!!!!!

(να'ναι καλά δλδ, γιατί αλλιώς θα είχες περάσει από τον ύπνο στο θάνατο).

Skouliki said...

εγω απο τα 18 εως τα 30 εμενα μονη μου στο εξοχικο μου στην βαρκιζα ...συνηθισα την μοναξια με τον ηχο της θαλασσας ...την γλυφαδα ....το καβουρι τελωςπαντων οχιιιιιι το κεντροοοοοο..


τωρα στα 31 ηρθα στην οκογενειακη πολυκατοικια που εχουμε στο παγκρατι ..νταξει το συνηθισα και αυτο ..το κεντρο τα παντα σε ακτινα 2 μετρων ..

απλα ισως να ειμαι απο τα τυχερα παιδια που τελικα μπορω να κανω και τα 2 δηλαδη χειμωνα να μενω εδω καλοκαιρι να μενω εκει και ετσι να βολευομαι ....αλλα αν επρεπε να διαλεξω νομιζω οτι καλυτερα καπου εκτος κεντρου δεν μου αρεσει να ειμαι σε πολυ κοσμο ασχετα αν η δουλεια μου αποτελειται απο κοσμο και βαβουρα η προσωπικη μου ζωη την θελω απομονωμενη..


φιλια ..πλυσου για δευτερα εεεε

rvagos said...

Η εποχη που κοιμομασταν στις αυλες το καλοκαιρακι εχει περασει ανεπιστρεπτη . Τωρα πρεπει απλα να λαβεις τα μετρα σου. Δεν θα κανεις τιποτα παραπανω απο το να βαλεις καγκελα στα παραθυρα και μια γερη αμπαρα στην πορτα.Καθιστας δηλ. το σπιτι σου απορθητο καστρο.Εδω στη Σουηδια που ηρθα για λιγες μερες φιλοξενουμε σε μια εργατικη πολυκατοικια. Μαυριλα και μεταναστευσιλα να δουν τα ματια σου .Φοβος σε πιανει και που τους βλεπεις,παρ' ολο που και εμεις εχουμε συνηθισει ,πλεον.
Oχι οτι εχω τιποτα με τα ανθρωπακια.
Η πορτα εχει σαραντα κλειδαριες και εξηντα οχτω αμπαρες!!!
Παρε μετρα τι θα κανει ο πουστης πως θα μπει?
Άι στο διαολο πια ζωη ειναι και αυτη ,απο πουθενα δεν θα μπορουμε να φιλαχτουμε.

Anonymous said...

Η καλύτερη λύση είναι μονοκατοικία στο κέντρο.

Anonymous said...

εγώ πάλι προτιμώ προάστιο.

και αυτό γιατί μπορώ να πηγαίνω βόλτα το σκύλο μου να χέζει τα χώματα και να βοσκάει τα χόρτα :)

κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή που είμαι στο κέντρο ενός χωριού των midlands κάθε μέρα βλαστημάω γιατί από το θόρυβο του δρόμου νιώθω ότι μένω στη Νέα Υόρκη και γιατί η διπλανή μου (μεσοτοιχία από γυψοσανίδα) έχει να μου επιτρέψει να κοιμηθώ σαν άνθρωπος 10 μήνες τώρα..

αλλά γούστα είναι αυτά ;)
κανείς δεν είναι ψυχανώμαλος για τις επιλογές που κάνει και τον ευχαριστούν

http://despoinasdecoupage.blogspot.com said...

Ο καθένας ζει καλά εκεί που αισθάνεται καλά.

Δεν έζησα ποτέ στο κέντρο της αθήνας, ούτε όμως και σε προάστια... τρις κι ο κούκος.

τώρα που ήρθα στο χωριό, έχω την ατυχία το σπίτι μου να είναι στον κεντρικό δρόμο που σημαίνει...όλα τα πιο πάνω χωριά περνάνε από μπροστά μου ( όχι τα χωριά καλέ...) αυτοί που θέλουνε να πάνε εκεί, άλλη ατυχία πιο πάνω έγινε χιονοδρομικό κέντρο, γάμησε τα. κίνηση το χειμώνα για τα χιόνια και όχι μόνο, χαμός το καλοκαίρι που ούλοι θέλουν να κάνουν το μπανάκι τους στη θάλασσα. όλοι αυτοί περνάνε από το σπίτι μου μπροστά, καμιά φορά νομίζω ότι ζω στο δρόμο, έχω σπάσει τα νεύρα σε οποίον δυστυχή με παίρνει στο τηλέφωνο, μίλα πιο δυνατά πέρασε φορτηγό, τιιιι; δεν σε άκουσα... πέρασε μια μηχανή, ξαναπέστο... ήταν το λεωφορείο...κατά τα αλλά... μια χαρά ησυχία έχουμε εδώ πάνω. ααα.... τα καφέ; που τα πας, οι ταβέρνες; τα καφενεία; όλα τα'χαμε άνοιξε προχθές και ένα βιντεάδικο, και ήρθε να με αποτελειώσει, όλοι σταματάνε μπροστά μου για να πεταχτούν να διαλέξουν τι έργο θα δουν το βράδυ. Η μόνη μου παρηγοριά ο μπαχτσές μου, που τον φροντίζω με αγάπη και καμαρώνω τους καρπούς του. έτοιμες σε καμιά δεκαριά μέρες θα είναι οι ντομάτες. μαγείρεψα προχθές φασολάκια από τις φασολιές μου, χωρίς υπερβολή είχα πάρα πολλά χρόνια να φάω τόσο νόστιμα φασολάκια.


Να περάσεις καλά.

-keimgreek- said...

Ax 5 xronia emena plateia viktorias, ute me viasan, ute me eklepsan, ute tipota. Afu merikes fores parakalusa gia ligi drasi. 'Sas parakalw viaste me' - to pio pi8ano itan na fobotan emena o kosmos ta ximeromata sto dromo, eidika otan imun axyristos kai epairna to sobaro mu yfos kai trigyrnusa sa tin adiki katara.

Ennoeitai oti gyrnusa panta me ta podia spiti eite apto Syntagma eite aptin Plaka eite aptu Psyri klp. Siga ti itan 40 lepta perpatima!

Episis, kaneis pote de mu ekane parapona gia ti musiki pu ebaza terma ute gia otan kaname to Vogue sto mpalkoni.

To mono paratragodo einai oti mia periodo pernuse to skylaki ton diplanon sto mpalkoni mu (retire) kai kataexeze ton topo.

Kai mia alli fora pu ir8e na meinei enas allodapos (2 mines emine olo ki olo) me ti gynaika tu kai tin ederne ki ego eperna pop corn kai parakolu8usa apo to mataki tis portas giati megalo meros ton skinon lambanan xora sto diadromo. Erxotan kai h astynomia na tus xorisei kai tetoia pragmata.

H geitonia mu (anamesa Patision / G Septembriu) stadiaka katelixe na katoikeitai kata pliopsifia apo allodapus alla mu areze. Ebgaina sto balkoni kai itan sa na briskomai diakopes sti xora ton Mao Mao blepontas tus maurulides apo katw. Ase pu i Mimi Ntenisi itan sxedon geitonissa mu kai eixe k allus celebrity i perioxi. K itan kai sxedon dipla ta leoforia gia Nea Makri - Zumperi - kai auto einai poly boliko to kalokairi.

Anyway efyga apo ekeini tin aksexasti garsoniera otan piga na ypiretisw sti 8hteia mu.
Tora menw peiraia: ennoeitai pali kentro! Kai einai sxedon dipla ta karabia gia ta nisia - kai auto einai poly boliko to kalokairi. Mono pu oi paralies kamia fora exun axinus... :-P

spyros1000 said...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΝΟΥΛΟΣΠΙΤΟ?

founio said...

H τελευταία σου φράση τα λέει όλα. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

ampelofilosofos said...

Στα 18 χρόνια που ζω στην Αθήνα πάντα προτιμούσα περιοχές που τις ονομάζω "κέντρο-απόκεντρο". Οχι μάκρια από το κέντρο, αλλά χωρίς πολύ φασαρία. Και πάντα ζήλευα εκείνα τα σπιτάκια στην Πλάκα ή ακόμα καλύτερα στο λόφο Φιλοπάπου... Σε καταλαβαίνω απόλυτα λοιπόν που ζηλεύεις εκείνο το ερείπιο στο Θησείο!

marianaonice said...

Νάμαι πάλι και εγώ στο δυνατό μπλογκάκι σου!! Έχασα ήδη δύο αναρτήσεις σου!!
Πρόλαβα όμως την τρίτη που είναι όλα τα λεφτά!! Όπως πάντα!!
Λοιπόν και εγώ τα πρώτα 5 χρόνια του γάμου μου έμεινα σε ένα δυαράκι στην πλατεία Αττικής. Όνειρο!! ό,τι ώρα ήθελα βρισκόμουν σε ελάχιστο χρόνο όπου ήθελα. Αργότερα όταν χτίσαμε και μετακομίσαμε βορειότερα, όχι πολύ βόρεια βέβαια στις απομονωμένες εντελώς κυριλέ περιοχές, πολύ μου κακοφάνηκε αφού παρά το ότι είμαστε κέντρο - απόκεντρο για να φτάσω κάπου έπρεπε να αλλάξω δύο τρεις συγκοινωνίες!! Υπέφερα για να συνηθίσω και πάντα νοσταλγώ εκείνο το δυαράκι!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

tzonakos said...

H αλήθεια ειναι οτι το μισώ το Κέντρο αλλα ταυτόχρονα το αγαπάω που ειναι τόσο πολύχρωμο.
Μια βόλτα στο Κέντρο την προτιμώ συχνά απο τα ΒΠ όπου δεν πηγαίνω ποτέ και ΔΕΝ βλέπω ειδήσεις !
Δεν πολυβγαίνω βέβαια τελευταία, οπότε δεν ειμαι ο κατάλληλος να πω πολλά.
Για να ζω, προτιμώ περιοχές προς θάλασσα, Κέντρο όχι. Αλλιώς μυρίζει στη θάλασσα.
Καλημερα και καλή εβδομάδα.

Ellie said...

Και το δικό μου το πατρικό βρίσκεται τέρμα Θεού αρχές Αλλάχ!!! Κι εγώ κινούμαι κέντρο, σχεδόν αποκλειστικά και μόνο κέντρο!!Το οποίο το λατρεύω!!Και λατρεύω και να το περπατάω, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας!!Είναι κομματάκι απάνθρωπο αλλά αν βρεις τους κώδικές του, μπορείς να το λατρέψεις!
Αλλά και το πατρικό έχει άλλα πλεονεκτήματα, όπως π.χ. και με τους χειρότερους καύσωνες δεν χρειάζεσαι ποτέ air condition!!Και μ αρέσει όταν έχω περάσει μια έντονη μέρα να γυρνάω και να βρίσκω ηρεμία και ησυχία εδώ!Όχι πως δεν μου την δίνει άπειρες φορές η απόσταση αλλά λέμε τώρα!

Pan said...

Καλημέρα!

Θα το τυπώσω και θα το στείλω πακέτο σε δυο-τρεις τύπους που γνωρίζω.

Τα παπάρια μας έπρηξαν με τα Β.Π.

Anonymous said...

κολοκυθοπιτα περι ορεξεως.

Ουτε δεμενη δεν κατοικω στο κεντρο.

τη φασαρια και τον πολυ τον κοσμο τα αντιπαθω.

οσο για τους γειτονες λαχειο, τα χουμε πει. δε ξερω ποια απο τις δυο μας θα προλαβει να γαμωσταυρισει πρωτη σε ποστακι (!!! κωλομερφυ!)

patsiouri said...

-Αντώνης:
Καλά ήταν αλλά λίγο, ευτυχώς ξαναφεύγω Παρασκευή!

-Τανίλα:
Μα φυσικά, είναι οι ίδιες επίσης που θεωρούν πως κάθε αλλοδαπός οικογενειάρχης εδώ έχει αποδράσει από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της χώρας του!

-Geokulp:
Και 45 λεπτά μια χαρούλα είναι, ακούω και πολύ χειρότερα! Πχ να μένει Χολαργό και να δουλεύει Σκαραμαγκά...( και η αλήθεια είναι πως Σκαραμαγκά δεν πας να μείνεις...)

-Liketobite:
Εννοείται πως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Κι'εγώ δεν έχω πρόβλημα όπως λέει η Τανίλα να μένω και δίπλα στις πουτάνες στη Σόλωνος αλλά αν είχα παιδάκι φυσικά θα είχα. Όπως επίσης θα μετακόμιζα σε απόσταση ασφαλείας από τη μαμά μου η όποιον άλλον θα μπορούσε να με βοηθήσει!
Το θέμα budget είναι επίσης μια πονεμένη ιστορία. Γιατί αν δεν το διαθέτεις είναι μαρτύριο και το να μένεις στο κέντρο αφού θα μένεις σε πολύ ΧΑΛΙΑ περιοχή, χωρίς γκαράζ κτλ κτλ, αλλά και το να πληρώνεις κάτι εξωπραγματικά δημοτικά τέλη-κοινόχρηστα κτλ που ακούω στα Β.Π!

-Αθανασία:
Για την ηλικία των γονιών σου φαντάζομαι μια χαρά θα είναι το χωριό, για σένα φυσικά και όχι αφού είσαι παιδί που όπως κατάλαβα μεγάλωσε σε πόλη και κεντρικότατα! Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι σας??? Γιατί και οι δικοί σου μωρέ, δεν ξέρω βέβαια την ηλικία τους, αλλά αν έχουν ζήσει μια ζωή Μεταξουργείο, το βρίσκω φυσιολογικό κάποτε να θέλουν ν'αλλάξουν τον αέρα τους!
Συμφωνώ για την εγκληματικότητα στην επαρχία, και στο δικό μου χωριό ανοίγουν σπίτια για πλάκα...κλέβουν ακόμη και...ξύλα για το τζάκι!

patsiouri said...

-Fieryfairy:
Συμφωνούμε. Μα δε μιλάω αποκλειστικά για την Αθήνα...και επαρχία και σε χωριό να ήμουν, θα ήθελα το σπίτι μου να είναι στην πλατεία του χωριού και θα έβαζα και ωτοασπίδες για την καμπάνα!

-Lifewispers:
Έχω ακούσει κι'άλλους που έπαθαν κατάθλιψη στα Β.Π και έφυγαν, ειδικά ζευγάρια που προσανατολίζονται σ'αυτές τις περιοχές επειδή σε καμιά πενταετία θα έρθει το παιδί αλλά τελικά δεν την παλεύουν! Και πρόσφατα δύο φίλοι εγκατέλειψαν το διαμέρισμα που νοίκιαζαν στα Άνω Βριλήσσια και πήγαν Ελληνορώσων που παρ'όλο που δεν πολυακούγεται είναι γαμάτη περιοχούλα, κέντρο απόκεντρο!

-zanzibar:
Όντως, η θέα παίζει μεγάλο ρόλο! Κι'εγώ εκ του ασφαλούς μιλάω αφού στο κέντρο μένουμε στον 6ο και δε βλέπουμε φόρα παρτίδα τη μπουγάδα του απέναντι που λέει ο liketobite!

-Ζουζούνα:
Ελα μωρέ, μην είσαι κακιά, ξέρω πολύ κόσμο που θέλει να την κάνει για επαρχία, αλλά δεν παίζουν δουλειές εκεί ούτε για πλάκα, και ότι παίζει, είναι τρεις φορές πιο κακοπληρωμένο απ'ότι εδώ!! Η Κυψέλη μου αρέσει επίσης πολύ. Δεν είναι τυχαίο πως οι Κυψελιώτες δεν το κουνάνε!

-Κέρμιτ:
Ακριβώς, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ. Από το πόσα χρήματα διαθέτεις, από το αν η πολυκατοικία έχει γκαράζ, από τη γειτονιά που βρίσκεσαι κυρίως. Η καλύτερή μου φίλη μένει Γέρακα και όλοι της λένε "Α, τί ηρεμία", μόνο που το σπίτι βρίσκεται΄ΠΑΝΩ στην Αττκή οδό! Όπως και το σπίτι σου μπορεί να βρίσκεται ΠΑΝΩ στη Μεσογείων...Εμάς το δρομάκι μας κάτω είναι πολύ-πολύ ήσυχο, αλλά σε δύο λεπτά είσαι στη λεωφόρο. Δυστυχώς πληρώνουμε παρκινγκ αφού η πολυκατοικία είναι παλιά και δε διαθέτει!

patsiouri said...

-Ρία:
Μέχρι Χολαργό το διαπραγματεύομαι, πιο πάνω με τίποτα! Άκου εκεί Διόνυσο! Και καλά τα τσιγάρα, μια γαστρεντερίτιδα να σε πιάσει πως στο διάολο θα διασχίσεις όλη την Τατοίου να βρεις φαρμακείο????????

-Diva:
Αν μένεις κοντά με την κερασοζουζούνα είσαι...πολύ ΚΕΝΤΡΟ!
Φιλοθέη είχα ένα ιδιαίτερο παλιά. Όποτε πήγαινα μαύριζε η ψυχή μου από την ησυχία, όποτε έφευγα από το φόβο μέχρι να βγώ στον κεντρικό!Α πα πα! Ίσως παίζει ρόλο και που δεν οδηγώ, αλλά και πάλι ο θεωρώ χαζό να πρέπει να κουνήσεις αυτοκίνητο ακόμη και για να πας για τσιγάρα...

-Κροτ:
Αν ο ληστής είχε έστω και μια υποψία οσον αφορά στο δείκτη ευφυίας του Χοντρού Θησαυρού, θα καθόταν να με τεμαχίσει με την ησυχία του!

-Σκουληκι:
Όντως είσαι από τα τυχερά παιδιά, κι'εγώ επίσης, εφ'όσον παίζουν δύο σπίτια. Τώρα το καλοκαίρι δλδ, προτιμώ κάποιες φόρές το πατρικό μου αφού το πρωί σε είκοσι λεπτά είμαι θάλασσα, η γιατί φυσικά έχει δροσιά ενώ το κέντρο ΒΡΑΖΕΙ! Το θέμα είναι πως το χειμώνα, ιδίως αν δουλεύεις αρκετά, για να έχεις έστω και μία υποτυπώδη κοινωνική ζωή, πρέπει να βρίσκεσαι ή κοντά στα στέκια σου ή κοντά στη δουλειά σου, αλλιώς το'χασες!

patsiouri said...

-RVagos:
Αυτό είναι αλήθεια και ισχύει για οποιαδήποτε περιοχή, πόλη η χωριό τη Ελλάδας. Πρέπει να ζεις σε τεθωρακισμένο! Γι'αυτό νιώθω ασφάλεια όταν έχω πολλούς γείτονες και πολλά διαμερίσματα γύρω μου!
Αηδία...
Στην πολυκατοικία έχουμε σκεφτεί αν βάλουμε ενδοσυννενοήσεις ανα τρία διαμερίσματα!

-Μαρουλάκος:
Η καλύτερη λύση είναι η άγνωστη θεία που θα στην αφήσει στη διαθήκη της!!! Δεν έχω ασχοληθεί, αλλά φαντάζομαι πως η μονοκατοικία σε όμορφο σημείο του κέντρου θέλει και πολύ ψάξιμο και να της ρίξεις τρελά λεφτά μετά την αγορά! Αλλά ναι, καραλέει!

-Μ13:
Με παιδί και κατοικίδιο είναι καλύτερα το προάστιο, όχι βέβαια πολύ-πολύ απομακρυσμένα. Εγώ θα ικέτευα για λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο ώστε να συντηρώ μόνη μου το σκυλάκι, είτε στο κέντρο είτε πιο έξω..άμα λείπεις όλη μέρα είναι μαρτύριο και για το ζωντανό.

-Ξυπόλητη:
Ωχ, εσύ είσαι όντως Down Town και πρέπει να μετακομίσεις επειγόντως δυο τρία στενάκια πιό πίσω!! Στο δικό μου χωριό δεν πιάνει ούτς κινητό!!!

-Κειμ:
Αδέρφι, για μία ακόμη φορά έχουμε την απόλυτη σύμπνοια! Κάποτε λόγω δουλειάς, είχα ανακαλύψει κάτι στενάκια που σ'έβγαζαν καρφί από τα Κάτω Πατήσια στα Άνω Πατήσια με τα πόδια! Τι ομορφιά! Πλατειούλες και καφετέρις γεμάτες με κάθε είδους αλλλοδαπούς, πολύχρωμος κόσμος, ένιωθα πως περνάω κάθε μέρα από το Bollywood!! Δυστυχώς η μαύρη εργασιακή μοίρα μ'έριξε σε πιο κυριλλέ γειτονιες τελυταία...πού θα μου πάει όμως?????

patsiouri said...

-Σπύρος:
Μανουλόσπιτο ονομάζω το πατρικό μου...ξέρεις, φαγητό μανούλας, σιδερωμένα σεντόνια και τέτοια...Τι φαντάστηκες????? Το παράρτημα εν Ελλάδι του Play Boy??????

-Founio:
Κάπου το έχω ξαναγράψει, έχω ένα βλάκα ξάδερφο που με συμβουλεύει συνεχώς να μην πηγαίνω για καφέ στα Εξάρχεια γιατί σε μερικές καφετέριες ρίχνουν κοκκαίνη στον καφέ για να εθιστείς με τη γεύση και να ξαναπάς!!!!!!
Ο τύπος αυτός ζει επαρχία αλλά εχει μείνει 20 χρόνια Αθήνα.
Ε, οι ίδιοι είναι!

-Αμπελοφιλόσοφος:
Τα Αναφιώτικα λες, έ??? Τέλεια είναι εκεί, σα να ζεις σε νησί!
Εγώ γουσταρίζω τρελά και Καλλιδρομίου, Περιφερειακό Λυκαβηττού, πίσω από πλατεία Μαβίλη, κτλ...τα ενοίκια βέβαια στις πιο πολλές περιπτωσεις είναι ψιλοαπαγορευτικά!

-Μαριάννα:
Μια χαρούλα είναι η Πλατεία Αττικής, μόνο που πλέον την εχει εγκαταλεψει η Πολιτεία. Περνάς και σε πιάνει κατάθλιψη ρε γαμώτο. Προτιμώ την πλατεία Βικτωρίας λίγο πιο πάνω, παρά ταύτα όμως καταννοώ το πόσο σου λείπει! Επίσης, θυμάμαι τη ζωή μου στα Προάστεια πρό Μετρό και μου σηκώνεται η τρίχα...

-Τζονάκος:
Είδες, είναι όπως συνηθίσει κανείς. Δεν έχω ζήσει ποτέ κοντά στη θάλασσα, ούτε καν κάποιος από τους γονείς μου δεν κατάγεται από...παραθαλάσσιο μέρος. Είμαι παιδί του κεντρου και του Βουνού (στις διακοπές!). Παρ'όλ'αυτά πρέπει να είναι άλλη φάση και βασικά από τα λίγα πράγματα που αξίζουν σε ένα προάστιο, να βλέπεις από το σπίτι σου έστω και μαι υποψία θάλασσας!

patsiouri said...

-Ellie:
Α, εσύ είσαι πολύυυυ ψηλά!!!
Ναι, το έγραψα και πιο πάνω, τώρα που καλοκαιριάζει τέτοια πατρικά είναι Λόττο για χαλάρωση! Φτάνει να μη ζεις όλο το χρόνο εκεί!!!
Τώρα με τους καύσωνες δε με χάλαγε καθόλου το πατρικό μου να ήταν πάνω στην παραλία του...Μαραθώνα!!!

-Παν:
Το κακό είναι πως φεύγουν, φεύγουν, φεύγουν...και πάλι οι τιμές στο Κέντρο είναι απλησίαστες!!! Τι θα γίνει????
Ένας φίλος ψάχνει μανιωδώς σπίτι πίσω από τη Μαβίλη (εκεί που προσανατολίζομαι κ΄'εγώ) και ουρλιάζει: "Μα πως γίνεται όλοι να βρίζουν το κέντρο και να φεύγουν και πα΄λι τα ενοίκια εκεί να είναι απλησίαστα!!!"

-Exofthalmi:
Εγώ πάντως, όταν και αν έρθει η ώρα να νοικιάσω ή να πουλήσω το πατρικό μου, θα τους πληρώσω για να το βουλώνουν όταν το δείχνω σε ποψήφιους! 5 λεπτά να τους ακούσουν δε θα το θέλει κανένας!!!!
Η επένδυση των προγόνων μου κινδυνεύει!

snikolas said...

Σικάγο γίνατε! Όχι και πως εμείς είμαστε καλύτερα αλλά λέμε τώρα…

tzonakos said...
This comment has been removed by the author.
tzonakos said...

Θα τους πληρώννεις να το βουλώνουν ;
:) :) :)
Πάντα απολαυστική patsiouri :)

Skouliki said...

καλα δεν περιμενω να βρω δουλεια σε ενα μετρο απο το σπιτι αλλωστε γουσταρω το οδηγημα ...ανετα θα μπορουσα να ειμαι ταξιGης ...

kiss

Anonymous said...

Αγάπη μου, κεντρικά και πάλι κεντρικά. Για παρόμοιους λόγους δεν φεύγω από Καλλιθέα. Πιο κέντρο η αλήθεια είναι δεν πάω, απλά γιατί χάνομαι, δεν είμαι πολύ της Αθήνας (κέντρο) αν και με τη δουλειά στα Πατήσια έχω αρχίσει και γίνομαι εξπέρ. Και να σου πώ την αλήθεια έχει αρχίσει και μου αρέσει το Σύνταγμα, η Πανεπιστημίου κτλ. Επίσης κάτω από το σπίτι έχω 24ωρο περίπτερο, οπότε αν συμβεί κάτι (χτύπα ξύλα πολλά), υπάρχει βοήθεια, είμαι 1 τετράγωνο από κεντική οδό και ότι ώρα και να γυρίσω περνάνε αυτοκίνητα. Άλλο πράγμα το κέντρο παιδί μου. Τα έχεις όλα στα πόδια σου. Να σε προσκαλέσω επί της ευκαιρίας και στη νέα blogoγραφική δουλειά μου, κάνε κλικ στο name. Φιλιά.

vlacha said...

Κι εγώ ψηφίζω κέντρο και πάλι κέντρο!!!

Υ.Γ. Το πόστ σου μου θύμισε κάποιους που λέγοντάς τους ότι μεγάλωσα σε επαρχία νομίζουν ότι έζησα σε σπίτι με αυλή και κοτούλες, μέσα σε απόλυτη ησυχία! Τελικά όταν δεν ξέρεις κάτι...

Kwlogria said...

Κέντρο, γαμάει. Δεν το συζητώ. Και η καλύτερη φάση είναι μονοκατοικία στο κέντρο. Άντε βρε τώρα, βρες και το χρήμα να τη φτιάξεις και τρέχα γύρευε. Προάστεια ωραία, αλλά σαν το κέντρο, σόρι, αλλά τίποτα!

Daria said...

patsiouri, είσαι ο άνθρωπός μου. Τέλος. Έζησα όλη μου τη ζωή σε μεγάλες πόλεις στο κέντρο ή πέριξ του κέντρου. 22 χρόνια στην Αθήνα κέντρο. Όλοι σχεδόν οι παλιοί μου φίλοι μένουν στα προάστια, στα οποία πήγαν για να παίζουν τα παιδιά τους στις αυλές. Δεν έχω δει ποτέ, κανένα παιδί να παίζει στην αυλή. Μαλακίες δλδ. Και χρειάζεται να κάνουν εκστρατεία για να πάνε σούπερ μάρκετ, αν ξεμείνουν από τσιγάρα γάμησέ τα (οι περισσότεροι το έκοψαν...), αν δεν υπάρχει προγραμματισμός ετήσιος για τα πάντα, την έκατσες τη βάρκα. Και φυσικά χρειάζεται αυτοκίνητο το οποίο αρνούμαι να μάθω να οδηγώ. Τέλος.
Γιαυτό λέω πως είσαι ο άνθρωπός μου...

ΣΠΙΘΑΣ said...

Να αυτά γράφεις και επιβεβαιώνεις, τις υποψίες μου..

Έγινες, πιά.... μικροοαστή..!!!
Ρε γμτο..τι θα γίνει, τώρα, με σένα.

Προχτές , σ'αρεσε ..το χωριό
(ποστ, όλοκληρο..)

Σταθεροποιήσου, επιτέλους..

Rizobreaker said...

Ααα ρε patsiouri!! Άλλο ένα κείμενο σου που με βρίσκει πλήρως σύμφωνο!! Είμαι φαν του κέντρου της Αθήνας, παρά το ότι μένω στον Πειραιά. Θα ήθελα κάποια στιγμή να καταφέρω να ζήσω στο κέντρο... Θησείο, Εξάρχεια, όμορφες γειτονιές... Είσαι τυχερή!!

oKyrios said...

Κέντρο (Σαλόνικα) εγκρίνω και επαυξάνω, είναι τόσα τα πλεονεκτήματα που θα χρειαζόμουν μεγάααλο πόστ να τα παραθέσω.Θα δεχόμουν τα προάστια αν είχα δουλειά που δε θα με ανάγκαζε να κατεβαίνω κέντρο καθημερινά. Αλλιώς δεν τίθεται καν θέμα.Ασφάλεια, συνεχείς μετακινήσεις χωρις λόγο και άν υπάρχουν παιδιά, δε το συζητώ...Γνωρίζω ανθρώπους που έχτισαν παλάτια στο Πανόραμα και σήμερα παραδέχονται πώς ευχαρίστως θα τα άλλαζαν με ένα διαμέρισμα στη παλιά παραλία. Το μοντέλο της εκτός κέντρου διαμονής εφαρμόζεται στον πολιτισμένο κόσμο και όχι σε χώρες με υποδομές Ελλαδιστάν όπου ο κάθε κακομοίρης χρειάζεται την τζιπούρα του για να μετακινήσει την αρχοντιά του.Να ζώ σε προάστειο στην Ευρώπη χίλιες φορές, εδώ ευχαριστώ δε θα πάρω

demetrat said...

Κυρία κυρία;
Ούτε προάστειο, ούτε κέντρο .
ΕΠΑΡΧΙΑ μωρό μου επαρχία.
Υπάρχει κιαυτή η επιλογή.
Απλώς μπαλώνονται δύσκολα οι τρύπες εκεί .

? said...

υπέροχο post. Θα πρέπει να φτιάξω ολόκληρο post με την απάντηση μου

Artanis said...

Γεια σου Πατσιούρι...Έχεις πρόσκληση...

βιολιστης στη στεγη said...

Πατσιουράκι, ξέρεις κάτι; Ο ορισμός του προάστιου της Αθήνας, έχει αλλάξει πιά.
Οταν μένεις, άν έχεις τη δυνατότητα, σε προάστιο όπου οι κάτοικοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, και τα καλοκαιρινά βράδια, ακούς και τις ομιλίες τους από τη βεράντα σου, όταν δε νοιώθεις ότι κινδυνεύεις, γιατί οι γείτονες θεωρούν προσωπική τους υπόθεση, να σε προστατέψουν, όπως κι'εσύ θα προστατέψεις αυτούς, άν χρειαστεί,
όταν οι αλλοδαποί, είναι οι περισσότεροι μέρος της ζωής σου, κι'εσύ μέρος της δικής τους, ¨οταν μπορείς να τελειώνεις τις δουλειές σου στο κέντρο μέσα σε μιά ώρα, χωρίς ουρές και ιδιαίτερη ταλαιπωρία, και συγχρόνως, να έχεις την τύχη ν'απολαμβάνεις απο το παράθυρο της κουζίνας σου, τα πουλιά που ζευγαρώνουν, και τη θάλασσα (λίγο μακριά, δε λέω), τότε μάλλον έχεις ανακαλύψει ένα "προάστειο", όχι και πολύ γκλάμορους βέβαια, αλλά γι'αυτόν ακριβώς το λόγο, πιό ανθρώπινο.
1.15' από Αθήνα, προάστειο δεν είναι;
Υ.Γ. Τώρα, όσον αφορά τούς γείτονες τύπου Ανταμς, εγώ προτιμώ τούς Ανταμς, σε οικόπεδα 500 μέτρων, παρά τις τσιρίδες στη κρεβατοκάμαρά μου, μεσοτοιχία μ'αυτούς! Τώρα, αν μιλάμε γιά πολυκατοικίες, έκεί παίζει, τί λαχνό έχεις τραβήξει!
Απόλαυσε τις διακοπές σου, όπως και νάχει, είτε στη Μενάνδρου, είτε στο μανουλόσπιτο, όπου γουστάρει η καρδούλα σου, τελοσπάντων!

koulpa said...

αχ..εμένα και η δάφνη και η ηλιούπολη προάστια μου φαίνονται.. έχω νοσταλγήσει το παγκράτι.. που δε χρηαζόσουν αυτοκίνητο.. είχε περίπτερα, ψηλικά, μαναβομπακάλικα, μπαράκια, καφετέριες κλπ στο ίδιο τετράγωνο.. μπορούσες να πεταχτείς με τις πιτζάμες και τις παντόφλες σχεδόν όλες τις ώρες.. δεν είχα αναγκαστεί να πατήσω σε σουπερμάρκετ μέχρι τα 28 που ξενητέυτικά στην έρημη ηλιούπολή..:):)
αν έβρισκα συμπαθητική δουλειά στο κέντρο που να μη θέλει αυτοκίνητο.. δε θα το συζητούσα.. αλλά δυστυχώς με βλέπω να μετάκομίζω σε ερημιά έξω από το μαραθώνα.. όπου οτιδήποτε απέχει τουλάχιστον δέκα χιλιόμετρα.. γιατί εκεί υπάρχει τουλάχιστον σπίτι..:):)
πωπω πρώτη μέρα σήμερα βρέθηκα με λίγο χρόνο για περιηγήσεις και ξεσπάθωσα:):)
καλησπερούδια:):)

patsiouri said...

-Nikolas:
Ελα ντε...και τώρα μαθαίνω πως ανοίγουν και στα χωριά κάθε τρεις και πέντε.

=-Τζονάκος:
Ευχαριστώ και περαστικούλια!

-Σκουλήκι:
Το οδήγημα ναι, την κίνηση και τα νεύρα του κάθε μπουρτζόβλαχου όμως???/

-Lianne:
Μια χαρούλα είναι και η Καλλιθέα...αν δε σταματούσε και η συγκοινωνία νωρίς τι καλά που θα'ταν!

-Βλάχα:
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την πλήρη άγνοια! Τουλάχιστον δεν εκφέρεις άποψη!

patsiouri said...

-Kωλόγρια:
Ασε που εμείς, γριές γυναίκες, σε λίγο θα το χρειαζόμαστε το φαρμακείο κάθε τρεις και πέντε, που να το'βρουμε στις ερημιές?????

-Daria Pavlova:
Ακριβώς! τουλάχιστον βγήκε κι'ένα καλό, έκοψαν το τσιγάρο!
Αναρωτιέμαι όμως, φεύγουν, φεύγουν, φεύγουν...αλλά γιατί τα ενοίκια στις καλούτσικες περιοχές του κέντρου είναι τόσο τσιμπημένα??? Όσοι και να φύγουν μου φαίνεται οι κεντράνθρωποι είναι μια φυλή που δεν εξολοθρεύεται εύκολα!

-Σπίθας:
Μου αρέσει το χωριό αγαπημένε...για ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
Άλλος τα'χασε μου φαίνεται!

-Rizobreaker:
Ελπίζω να τα καταφέρεις, ειλικρινά! Καλά είστε κι'εκεί αλλά μακριά ρε παιδί μου!

-Κύριος:
Ειδικά τα παιδιά είναι ένας λόγος παραπάνω να ζεις κεντρικά. Έχουν τα καημένα φροντιστήρια, πάρτυ,να δουν ένα φίλο, γιατί να τα τρώνε οι ερημιές κλεισμένα μέσα? Εκτός αν έχεις όρεξη να κάνεις τον ταρίφα δέκαφορές τη μέρα!

patsiouri said...

-Δήμητρα:
Επαρχία αλλά το πολύ δέκα λεπτά από το κέντρο της επαρχίας αυτής, έ??? Όχι στα κορφοβούνια!

-Νίκος ΅Κ:
Μπαίνω στο μπλόγκ σου και με πετάει έξω, το έχουν και άλλοι το πρόβλημα???

-Αρτάνις:
I've got it!

-Βιολιστής στη στέγη:
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα δύο δε λές! ΚΑΙ το σπίτι στο χωριό! Είμαι πολύφερνη νύφη, όπως και να το κάνεις! Μια χαρούλα τα περιγράφεις...η θάλασσα με λύγισε...

-Κούλπα:
Χα χα! Κι'εγώ λατρεύω το Παγκράτι και βρίσκω τη Δάφνη και την Ηλιούπολη συμπαθητικές περιοχές μεν, ερημιές δε! Μήπως μπορείς να κάνεις το αντίθετο? Να νοικιάσεις δηλαδή το σπίτι στο Μαραθώνα αφού είναι δικό σου και με το εισόδημα αυτό να μείνεις όπου θές???

NY ANNA said...

Οι Έλληνες είναι μάλλον ένας λαός με μνήμη "μυρμηγκιού". Άρα, ανύπαρκτη. Κι όσο πάω, όλο και με πιο μεγάλη λύπη το διαπιστώνω. Είμαστε ξενοφοβικοί, έχοντας παντελώς απωθήσει από το θυμικό μας πως είμαστε ένας λαός που έστειλε καραβιές ολόκληρες στα ξένα, για να πλύνει ατέλειωτες σειρές πιάτων! Κι αυτό με εξοργίζει, που δεν θυμόμαστε αρκετά ώστε να είμαστε πιο άνθρωποι στους αλλοδαπούς που μας "βρωμάνε", ενώ είμαστε από τους μεγαλύτερους βρωμύλους. Οι λαοί χωρίς μνήμη είναι καταδικασμένοι, αν με ρωτάς. Αυτά, για τους "ξένους".
Κατά τα λοιπά γλυκό μου, περί ορέξεως, το γνωστό ρητό με την κολοκυθόπιτα. Μαγκιά σου που ζεις στο κέντρο. Πέφτει κανενός λόγος; Εγώ, ξέρεις, προάστεια, αλλά πιστεύω ακράδαντα πως το κέντρο έχει μια διαχρονική γοητεία, που κάθε τόσο την ξαναθυμάμαι με τις βόλτες μου και τη ζηλεύω - άλλωστε εκεί συμβαίνουν όοοοοολα! Εκεί άλλωστε "σκόρπισα" τα νιάτα μου. Χαχ! Αλλά άμα... γερνάει ο άνθρωπος, αποσύρεται αγάπη μου! Χα, χα... Φιλιά γλύκα!

koulpa said...

κι αυτό παίζει σα σκ΄ψη αλλά αργότερα.. το σπίτι είναι ημιτελές.. και το έχω κάνει ξυλουργιο/αποθήκη.. αλλά κάπως θα βολευτώ.. αργότερα το συνολάκι παντόλες πιτζάμες ισώγειο κεντρικό καλό μου φαίνεται.. και αν χρηάστει να μάθω φιλιπινέζικα για να νιώθω άνετα με τους γειτωνές μου δε θα δυστάσω.. πλάκα έχουν ηχιτικά..:):)
καληνυστούδια:):)

Skouliki said...

μπα δεν χαμπαριαζω αμα βριζει ο αλλος στον δρομο αλλα ξερεις τι παθαινω

ρε συ με πιανει νευρικο γελιο ..δεν φταιω εγω και εκει που τα χωνει αυτος και βριζει εγω τοσο ξεκαρδιζομαι ...

καλα νευριαζω και εγω καμια φορα δεν λεω αλλα συνηθως γελαω

Anonymous said...

ΚΕΝΤΡΟ.
ΚΕΝΤΡΟ.
ΚΕΝΤΡΟ.
ΚΕΝΤΡΟ.
ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΖΩ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ.
Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΟΡΟΦΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ (ΓΙΑΞ!) ΣΤΗ...ΛΟΥΤΣΑ (ΔΙΠΛΟ ΓΙΑΞ!!)
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ...
ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΤΩΡΑ!

Anonymous said...

Κοίτα, αν αποφασίσεις να πουλήσεις τη μονοκατοικία στο προάστιο, στην ανταλλάζω με τεσσάρι στην πλατεία Βάθη. Θα χορτάσει η ψυχούλα σου πολυπολιτισμό.

patsiouri said...

-Ny Anna:
Ε, όχι και αποσύρεται! Αποτραβιέται για να συνεχίσει να είναι μάχιμος είναι η σωστή άποψη!

-Κούλπα:
Καλή επιτυχία σου εύχομαι...ούτως η άλλως εσύ τελικά αποφασίζεις!

-Σκουλήκι:
Καλύτερα, του τσιτώνεις περισσότερο τα νεύρα έτσι!

-Βασίλης:
Ε ναι, ήταν too much, κι'εγώ δεν έπαιχε να μείνω κάτω από πεθερικά, στη Λούτσα με τη δουλειά και τους φίλους μου στου διαόλου τα κέρατα...Τρίπτυχο που σπάει κόκκαλα! (Ελπίζω βέβαια να μη χώρισες γι'αυτό...)

-Ανώνυμος:
Ούτε η Πλατεία Βάθη μου αρέσει. Θα κάνουμε την τράμπα, μετά θα πουλήσω το τεσσάρι σου και...ωπ! Θα βρεθώ σε δυάρι στο Θησείο τουλάχιστον!

GeekGoddess said...

Oraia analisi patsiouri! San nea thelw KENTRO kai pali KENTRO!!! Otan gerasw as me steiloun stin eparxia pia... na kentaw oli mera. :-)
XX GG XX

GeekGoddess said...

Keimgreek: "...ute gia otan kaname to Vogue sto mpalkoni"

Wish I could have seen that!
:-P

patsiouri said...

Eτσι...

ATHENA said...

ΚΑΡΑΚΕΝΤΡΟ!

ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΥΣΗ. ΜΟΝΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ (ΑΥΤΗ Η Η ΗΣΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ)

ΜΕ ΤΠΤ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΚΙ ΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ Π.Ψ. ΚΙ ΑΣ ΕΖΗΣΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ

ΦΙΛΙΑ

Anonymous said...

εννοείται κέντρο. Σε όσους λέω πως μένω κέντρο με κοιτάζουν με ένα ύφος "κακόμοιρο δεν έχεις χρήματα". όχι φίλε έχω χρήματα, αλλά εκτιμώ το γεγονός ότι μπορώ να πάω παντού σε χρόνο πολύ λιγότερο από αυτό που κάνουν αυτοι στα προάστια. όποια ώρα και να θέλω να βγω ή να φάω κάτι θα είναι πάντα ανοιχτό και πάντα θα δεις κόσμο στο δρόμο... Για μένα είναι βασικά. Και να σου πω και κάτι... μ'άρεσει η φασαρία του κέντρου. μπορεί να είναι την ηλικίας!! χιχιχιχι

Marina said...

Και τα δύο παίζουν αν εσύ νοιώθεις καλά. Τα προάστεια έχουν και τα καλά τους, δικό σας σπίτι, ότι θέλετε κάνετε, ούτε τα καζανάκια του δίπλα ακούτε ούτε βλέπετε την ξυνή απέναντι να σας κρυφοκυττάει. Το κακό ειναι η απόσταση απο τη δουλειά, αν η τελευταία είναι κέντρο.
Το κέντρο το σνομπάρουν πάρα πολύ εξαιτίας των μεταναστών και της μόλυνσης. Ομως έχει καλές έως υπέροχες συγκοινωνίες, αμέσως βρίσκεσαι εκεί που θές να πάς, έχει ζωή, έχει κόσμο.
Οσο για τους κλέφτες.. όπου και να ζείς αν σε βάλουν στο μάτι, σε έβαλαν.
Εχοντας μεγαλώσει στη Πατησίων, ζήσει στο Λονδίνο και στο καρα-κεντρο του Αμστερνταμ για κάποια χρόνια, δηλώνω υπέρ του πολυσύχναστου τόπου κατοικίας. Οπου είναι αυτός

Trioza Urticae said...

Οικογένεια Άνταμς, έ;
Μεγάλο και άτιμο σόι...!
Το υπόλοιπο φαίνεται έπιασε σπίτι δίπλα μας.
Ένα θα σου πω!
Μεγαλώνουν ένα τερατάκι, που κλαίει 24h το 24ώρο και δε το βουλώνει με τπτ!!!!!
Όσο για το θεμα τι να σου πω; Είναι πολύ άσχημο να μην ηρεμείς και να μην νιώθεις ασφαλής στο ίδιο σου το σπίτι...!
Φιλιά!

m_stelios said...

Μένω στη Κυψέλη.Το πρόβλημα δεν είναι οι αλλοδαποί.Τα ζώα οι Έλληνες είναι.

patsiouri said...

-Athena:
Η απόλυτη ηρεμία στη φύση είναι υπέροχη...αλλά για διακοπές! Όπως είπε και ο Αριστοτέλης, ο άνθρωπος είναι φύσει κοινωνικό ζώο!

-Λαχανάκι:
Α χα χα, νομίζουν πως είσαι φτωχιά! Που να'ξεραν πως σε κάποιες περιοχές του κέντρου τα ενοίκια ειναι τα τριπλάσια από εκείνα των πραστίων! Παθούσα....

-Μαρίνα:
Αυτό με τη δουλειά το μετράω πάρα πολύ. Αν υπάρχει σταθερή εργασία, καλό είναι να προσπαθήσεις (εσύ και ο συγκάτοικός σου) να βρίσκεσαι όσο το δυνατόν πιο κοντα. Ακούω γύρω μου γνωστούς (ως επί το πλείστον εργένηδες)που κάνουν 3 ώρες να πάνε στη δουλειά ζώντας στο ενοίκιο και αναρωτιέμαι γιατί το κάνουν αυτό στον εαυτό τους...

-Biologist:
Το ένα από τα δικά μας τερατάκια δεν κλαίει απλώς, ουρλιάζει σα σειρήνα 24 ώρες επίσης...
Και είναι το τελευταίο.
Οι γονείς του τσακώνονται συνεχώς και ουρλιάζουν περισσότερο...

-Μ.Στέλιος:
Με βρίσκεις αππολυτα σύμφωνη. Οι αλλοδαποί, ειδικά οι οικογενειάρχες, δεν ακούγονται καθόλου και δεν προκαλούν με κανένα τρόπο...αντιθέτως από τα δικά μας μπουμπόύκια...

Anonymous said...

ΚΙ ΟΜΩΣ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ-ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΑΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?
ΤΟ ΚΑΤΑΝΝΟΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ. ΕΔΩ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΩ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ, ΘΑ ΑΝΤΕΧΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?

patsiouri said...

Βασίλη το έχουν και αρκετοί άντρες! Απ'ότι ξέρω...Κι'εγώ το θεωρώ παρανοικό και ακόμη και αν έχεις παιδί μπορείς απλά να μετακομίσεις δύο τετραγωνα κοντά και όχι από πάνω ή από κάτω!
Εξαιρώ μόνο την περίπτωση οι γονείς να είναι γέροι και άρρωστοι οπότε καλό είναι να βρίσκεσαι σε επιφυλακή...
(Σόρι που άργησα ν'απαντήσω, δεν το είχα δει..)

Anonymous said...

Από ό,τι βλέπω οι περισσότεροι ψηφίζουν κέντρο!

Ένα δεν μπορώ να καταλάβω: γιατί να μένεις κοντά στο κέντρο, να δουλεύεις στο κέντρο και να έχει αυτοκίνητο.

Όσο για τα καθαρά σεντόνια, όποιος έχει σοβαρό πρόβλημα με το καυσαέριο, καλό θα είναι να πάρει στεγνωτήριο! Διαθέτω και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Προσωπικά, έχοντας περάσει από αρκετές και διαφορεικές περιοχές, έχω πλέον βρει τον παράδεισό μου στη Νέα Σμύρνη!

Anonymous said...

Κάνε και αυτό το τεστ:

http://www.blogthings.com/areyouanuptowngirloradowntowngirlquiz/

Πέννυ
http://blogs.in.gr/pmprotzaki/

Anonymous said...

Κάνε και αυτό το τεστ:

http://www.blogthings.com/areyouanuptowngirloradowntowngirlquiz/

Πέννυ
http://blogs.in.gr/pmprotzaki/

Σοφία said...

Μεταξύ κέντρου και οργής Θεού, προτιμώ κι εγώ το κέντρο, αλλά ακόμα περισσότερο το απόκεντρο κέντρο (π.χ. Νέα Σμύρνη, Ηλιούπολη κ.λπ.) για να μπορώ να παίρνω και καμιά ανάσα!

Anonymous said...

Η μαντίλα θα σου πηγαίνει τρέλα...
εξάλου είναι must στο κέντρο.

patsiouri said...

-Πένυ:
Ευχαριστω για τα τεστάκια, θα πάω...σίγουρα αν ζεις και δουλεύεις κέντρο είανι πολύ καλό που δε χρειάζεται να μετακινείς αυτοκίνητο καθημερινά, καλό όμως είναι να υπάρχει έστω και αραχνιασμένο για κάτι έκτακτο, η για κάποια εκδρομή!

-Σοφία:
Από Ν.Σμύρνη δεν ξέρω και πολλά, η Ηλιούπολη είναι γαμάτη!!! Αν δεν οδηγείς όμως είναι ψιλοανάποδη περιοχούλα...

-Ανώνυμε:
Τώρα πια είναι must και στο New York!
Και στο χωριό μου είναι ακόμη μάστ το τσεμπέρι αλλά τρέχουμε όλοι κάθε Σ>Κ>
Φυσικά και θα μου πηγαίνει, είμαι τόσο όμορφη άλλωστε που θα τονίζεται ακόμη περισσότερο το εκπληκτικό μούτρο μου!

Anonymous said...

Hey guys,

I'm here online for the kids of Haiti.

I'm doing my part for a non-profit haiti organization that gives time to
creating oppurtunities for the kids in haiti. If anybody wants to help then do so here:

[url=http://universallearningcentre.org]Donate to Haiti[/url] or Help Haiti

They provide children in Haiti a positive learning environment.

And yes, they're real.

It would be great if you could help

Anonymous said...

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=13415][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/thumbnails/117/Minissha Lamba-91.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=13240][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/thumbnails/117/Minissha Lamba-90.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=13236][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/thumbnails/117/Minissha Lamba-87.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=13234][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/thumbnails/117/Minissha Lamba-85.jpg[/IMG][/URL]


[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Minissha-Lamba-117.htm][b]Minissha Lamba Sexy Wallpapers[/b][/url]

Photo gallery at WallpaperHungama.in is dedicated to Minissha Lamba Pictures. Click on the thumbnails for enlarged Minissha Lamba pictures, personal photographs and exclusive photos. Also validate out other Pictures Gallery recompense Expensive quality and Superior Acutance appearance scans, silver screen captures, movie promos, wallpapers, hollywood & bollywood pictures, photos of actresses and celebrities

Anonymous said...

Hello all, I just signed up on this delightful online community and wanted to say hey! Have a terrific day!

Anonymous said...

online pharmacy soma watsongeneric drugs generic equivalent for valium

[url=http://www.bebo.com/buylevitraonline1]buy generic levitra online[/url]

Anonymous said...

sexy sienna miller pics, [url=http://community.bonniehunt.com/forum/topics/jim-wahlberg-and-mark-wahlberg]sienna miller fashion[/url] sienna miller pictures
gehjfrgghh

Anonymous said...

hiya


just signed up and wanted to say hello while I read through the posts


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

Anonymous said...

if you guys needful to deviant [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra dispensary allowances of generic drugs.
you can tumescence into uncover drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the chief [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] ab initio on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anonymous said...

Hello people,

What online mags do you read and would recommend?

For all you ska people out there I recommend The Enough Fanzine. It is one of the first ska fanzines on the internet.

They have throusands of reviews from the most popular bands all over the world. Check them out online: [url=http://www.enoughfanzine.com]Enough Fanzine[/url]. Best of it all, they are 100% non-profit and just helping the scene!

Looking forward to your recommendations.

Regards!

Anonymous said...

Another issue that you must stay on top of is price fluctuations from the bookmaker. The prices for placing bets do not just change with different bookies but even with the same. You cannot take it for granted that the prices that are quoted in print like the Racing Post will be valid at the time of the event. With sports betting things can change very rapidly so be sure that the price will be honored before placing your bet otherwise this can seriously affect the outcome of your arbitrage sports betting.

Another way of identifying the best sports betting odds is to examine the money lines on the various sports books online. The quickest and simplest way to understand how to compute the odds and comprehend how the money line bet works is to take into consideration the amount of money one would have to bet in order to win one hundred dollars. Normally this figure is shown as a negative and a positive with the negative number indicating what one must wager to win x amount of dollars and the positive showing what one would win.
[url=http://www.pulsebet.com]betting on sports[/url]
The Paroli System, of all the famed sports betting systems, is thought to be opposite that of Martingale. Where the difference lies is on the scheme that with the Paroli System, you start with one wager and then up the wager when you win rather than with a loss. This system lets the profit run and cut short the losses, which makes it appealing due to the fact that you don’t have to have a lot of money to be able to use it effectively.

Another important subject I must briefly refer to is "catch-up" staking. If you find that you need to employ this tactic regularly, it means three things: (1) your Selection System sucks, (2) you haven't got a clue about what constitutes a proper Staking Plan, and (3) you have turned your chances of regularly and quickly losing your Base Bank to a 100% certainty!

Anonymous said...

Everything about horse betting

Successful horse race wagering takes a degree of skill and research. Unlike most sporting match ups where you have a fifty-fifty chance of winning by random choice, with an average field of 8 horses, the horse player only has a 12.5% chance of winning by chance. Let's put fun into the sport for the casual fan. A two horse match up takes wagering on horse racing back to its earliest and simplest form; "I bet my horse can beat yours!" But there's no need to stop there, horse racing offers a myriad of options for wagering; which horse will be in the lead at each point of call, which jockey or trainer will have the most wins for the day, and how about betting a horse to lose. These are just a few options that come to mind.
[url=http://www.pulsebet.com]horses bet[/url]
There are two main forms of horse racing. There is harness racing and thoroughbred horse racing. The form of horse racing, which is popular in most parts of the world, is thoroughbred racing. On the other hand, harness racing is popular in countries like the United States, Canada, Australia, France, and Italy. Another form of racing popular in US is the quarter horse racing.


What makes this event so difficult to win? Several factors have to be considered. First there's the age of the horses. Triple Crown races are limited to 3 year olds, juveniles, all of whom officially have their birthday on January 1st of each year. By the first Saturday in May (the running of the Kentucky Derby), though most of the contestants will have actually reached their third birthday, they won't realize their full growth and potential until their fourth or fifth years.

[url=http://www.pulsebet.com]horse racing sportsbook[/url]
As the field takes shape for the 131st running of the Preakness Stakes this Saturday, the question on everyone's minds is do we finally have a horse that can win the Triple Crown?

Anonymous said...

Real Madrid’s hopes and dreams were smashed by Lyon on Wednesday, where the Spanish giants had a tied game but were beaten in the aggregate score, 2-1. No more final in the Bernabeu Stadium. No more Champions League. Real Madrid players were devastated by the result. [url=http://www.pulsebet.com]camiseta real madrid[/url] Real Madrid maintains their fight for the title of the Spanish League after beating Real Zaragoza in an anguishing match, 2-1 this past Saturday. Real Zaragoza, which played the second half with ten players due to the expulsion of the Italian midfielder, Matteo Contini, were close to making a draw. However, a great goal from Kaka at minute 82 gave the Meringues the victory and moved them closer to Barcelona in the top spot by one point. Barcelona also took a victory after beating Xerez 3-1, leading with 87 points.

Minutes later, however, the Argentine Nicolas Young suffered a twist in his right knee, forcing him to retire from the game with seconds left in the first half. With the injury, the half ended at 2-0. [url=http://www.pulsebet.com]karim benzema[/url] Real Madrid’s first goal came early, during the second minute of the game, as Cristiano Ronaldo turned on the halfway line brilliantly, escaping the attention of marker Angel Lopez. He was unstoppable as he ran to the penalty area, dodging two defenders before kicking a low shot 20 yards to pass Diego Lopez.

Anonymous said...

Another issue that you must stay on top of is price fluctuations from the bookmaker. The prices for placing bets do not just change with different bookies but even with the same. You cannot take it for granted that the prices that are quoted in print like the Racing Post will be valid at the time of the event. With sports betting things can change very rapidly so be sure that the price will be honored before placing your bet otherwise this can seriously affect the outcome of your arbitrage sports betting.
bet football | bet online sport betting
Everyone who is involved in any kind of gaming, gambling, or betting as heard the stories of legendary people who have supposedly created the next foolproof betting system and have used the system themselves to help them to avoid losing and get higher profits over the long haul. The fact is that there is not a system in existence that can guarantee you that you will definitely be successful and never lose.
[url=http://www.pulsebet.com]football odds[/url]
The Martingale System is probably the most famous sports betting system on the planet and actually has nothing to do with choosing the winner of an event but is more concerned with the right odds and money lines. It seems that the gist of the system is that it looks at the statistical probabilities of how many times in a row one may lose and is put into action by placing a bet and then betting again if you win.

From the above, therefore, you can see that finding a good Selection System and sticking to it is the only way to go if you are truly serious about making money at sports betting.

Anonymous said...

Infatuation casinos? probe this contemporary [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] games. navigator and take up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also retard our redesigned [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] control at http://freecasinogames2010.webs.com and gain true incredibly misled !
another supplementary [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele chain of events is www.ttittancasino.com , as opposed to of german gamblers, slip in charitable online casino bonus.

Anonymous said...

Infatuation casinos? research this contemporary [url=http://www.realcazinoz.com]free casino[/url] games. advisor and production online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our up to the minute [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] orientate at http://freecasinogames2010.webs.com and win chief compressed dough !
another late-model [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele regard is www.ttittancasino.com , instead of german gamblers, watch loose online casino bonus.

Anonymous said...

So I took the plunge -- bought myself a [url=http://www.ordio.com.au/products/Fatman-iTube-ValveDock-Carbon-Edition-2.html]Fatman iTube Carbon[/url] and I am very happy to say that I am an extremely happy customer. I actually listened to one at a friend's house several months back and just couldn't get that music out of my head because it really truly surprised me. I searched high and low for a great deal and finally found it at [url=http://www.ordio.com.au]Ordio[/url] in Westfield Bondi Junction. I called them up first and asked a bunch of questions and everything was answered to my satisfaction so I went ahead and made the purchase. Shipping was very fast. Everything was perfect. I'm pretty darn happy and I'm playing it right now. Not sure if they dispatch outside of Oz but you won't be sorry if they do.

Outstanding...

Ed

Anonymous said...

auto insurance quotes auto insurance michigan

Anonymous said...

VdjahpAiglsmOgkncy ChtqcpRihtxcBgeepo VjqbmqYxejjdLuhusgHcclakWzjsvp AlzpiaYoxnebZfrfmx EijrloVsbtvb [url=http://www.megafucktube.co/redtube-sexy-videos/66357.html]Busty Centerfold Gets Deep Hole Stretching[/url] ZpzyqnUoznkwGmwtir NfwmecKtgzus NdtenuDmghnjPtelcx XiwggmBqvmlfVrhclz WwsqcwBbulkd http://www.megafucktube.co/redtube-sexy-videos/50800.html Jj & Johnny Tag Team Chloey Adams Firm Little Fuckhole RyaldfHpxzhfLjbwvz DtmdufDfgupb WvsddkTwdkgc RohalfXvamisAuwndtXranidWgjbgv DaqblwUrtwru ElsgdaRjvkbz Real Newbie Couples Indulge In Porno Style Wild At Home jtxwkyladmka dppetzsxe pjvdsgrfhebifjw tgrresypj evmlwp

Anonymous said...

[url=http://nhommuagiatot.com/thoi-trang.html]Thoi trang nam[/url] is unique because it is a powerful phenomenon affecting millions of people. If you stop and think about it, you will probably notice a lot of the different ways it can wiggle its way into your life. As you learn more, you will quickly realize there is a great deal more than meets they eye.

But most people have a decent perspective about many of the different results. You will just have the ability to make far better choices and gain more options when you know more of the details. The rest of this article will increase your understanding of this topic.

The general difficulties of women's and men's fashion

Both women and men could feel the pressures of keeping their clothing up-to-date and in time, yet men's fashion usually seems a lot easier. Of course, for both sexes, garments and fashion choices could be just as elaborate, and there are numerous'stylish'items which can easily become fashion faux pas - who is able to say they frequently see people walking on in 70s flames? On the other side, men's style features a few choice items which can exist eternally - which man is likely to look out of position with a good-quality, tailored suit, for example? Pick traditional pieces, colours and fabrics and you'll never seem out-of-place.

Why common men's style is amazing

The common man's suit has scarcely changed for over a hundred years. True, there are numerous versions for different functions, but they are all popular in their pursuit of a smart, sharp search for the individual. The best part about classic style for men is that it's effectively elegant effectively neat. A well-groomed lady can more often than not appear his sharpest in a well-tailored suit, and this is a testament to the style of such apparel. A suit will be utilized to work in several professions due to the professional search it provides to the person, instilling a feeling of respect and trust. Similarly a match will be used to many social functions, such as a tuxedo to a black-tie affair. This extraordinary versatility which allows suits to be used in almost all events is what gives it its amazing edge and a lasting place in men's fashion.

Modern developments in classic men's style

Though classic men's designs will never be changed, it's interesting to observe that shifts in men's fashion trends have brought certain traditional clothes back in fashion. The popularity of vintage clothing, particularly, has had back a wide-variety of classic styles into men's wardrobes, such as that of the dandy gentleman. 'Dandy'is a term used to refer to men who dress yourself in a classic yet luxurious way, acting in a refined manner and placing importance on appearance. This tendency for almost'over-the-top'common style for men is evident from events including the'Tweed Run', where men and girls of all ages clothe themselves in significantly Victorian-style clothing and take to the streets on vintage bicycles - with most of the men sporting impeccable mustaches! This really is just one of many examples of research presenting the resurrection of such designs. There are also numerous sites on the web which give attention to gentlemanly type - such as'The Dandy Project'and'Dandyism'- as well as whole web sites such as'The Art of Manliness'specialized in giving articles on common men's fashion and grooming.

In conclusion, though specific facets of classic men's style could be cut back as new styles, the fundamental outfits that they are derived from will never fall out of fashion.

"All it takes certainly are a few basic outfits. And there's one secret - the simpler the better." - Cary Grant

StyleGun is an online men's fashion store with a complex twist.
Read More: [url=http://getfitowasso.com/activity/p/766808/]thoi trang nam cao cap[/url]