Thursday, December 18, 2008

go on...



Η διάθεσή μας να γιορτάσουμε Χριστούγεννα φέτος φαντάζομαι πως συμβαδίζει απόλυτα με την πτώση της καταραμένης αυτής κυβέρνησης. Δεν είμαι αντικειμενική, το γνωρίζω, καθώς η αφεντιά μου διεκδικεί τον τίτλο του απαισιοδοξότερου όντος ever, όμως αυτή τη φορά φαίνεται πως έχω όλους τους γνωστούς και φίλους στο πλευρό μου. Μια άρνηση, μια σπαρίλα, μια βαρεμάρα, μια οργή, ένα συνοθύλευμα όλων αυτών πλανάται στον αέρα. Στους καφέδες. Στις από τηλεφώνου συζητήσεις. Στα γραφεία.
Αυτό που ψάχνουμε φυσικά όλοι να ανακαλύψουμε, είναι το «Που σκατά βρίσκεται αυτή η περιβόητη οικονομική κρίση». Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχει, κάθε άλλο. Ο κόσμος όμως γύρω μου κυκλοφορεί φορτωμένος ψώνια, όλοι θα ταξιδέψουν για τις γιορτές, όλοι έχουν κλείσει δωμάτιο κάπου για κάποιες μέρες αλλά ταυτόχρονα όλοι γκρινιάζουν για την ακρίβεια.
Ο.Κ, συμφωνώ. Όλα είναι πανάκριβα ( και το πρόβλημα φυσικά είναι τα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και τα πάγια των λογαριασμών γιατί απ’όλα τα’άλλα μπορούμε κάλλιστα να κόψουμε ), το μεγαλύτερο ποσοστό των μισθών είναι τραγικό, η γενιά των 700 και των συνταξιουχων αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα, κτλ…ναι, όλα αυτά ισχύουν. Αλλά ισχύουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, άντε κάτι λιγότερο. Συφιλιάζομαι όταν ακούω τον κόσμο να κλαίγεται πως περνάμε κρίση επειδή τώρα χτύπησε στην Ευρώπη. Hellow!! Εμείς την κρίση την έχουμε μόνιμη, τώρα το θυμηθήκατε??? Τσεκάρω τα οικονομικά μου και τα βρίσκω εξίσου χάλια με πέρισυ και πρόπερσι. Δε βλέπω καμία σημαντική διαφορά φέτος. Εκτός πια αν αποτελώ την πεμπτουσία της κωλοφαρδίας και μόνο εμένα δε με χτύπησε η περιβόητη κρίση!
Τελειώνω μ’αυτό το γελοίο θέμα κάνοντας μια ευχή. Να μην έρθουν τα χειρότερα και να ξεκουνηθούμε (κάποτε, με την ησυχία μας παιδιά, χαλαράαααα) επιτέλους μαζικά έτσι ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο.

Εύχομαι σε όλους να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται μέσα στις γιορτές.
Ιδίως το εύχομαι στη φίλη μου τη Ρίτα.
Η οποία φέτος μάλλον θα περάσει τις καλύτερες γιορτές της ζωής της.
Η Ρίτα ήθελε πάντα να γίνει μητέρα.
Πως χτυπάει εμένα το βιολογικό μου ρολόι όταν βλέπω μπάρ των είκοσι τετραγωνικών με άδειο σκαμπώ στη μπάρα να βγάζει χεράκια και να μου φωνάζει «Έλααααα!», έτσι και της Ρίτας το βιολογικό ρολόι έχει χτυπήσει όπως η ίδια ισχυρίζεται, από τα εικοσιπέντε της. Μία γνωριμία, ένας θυελλώδης δεσμός, ένας αρραβώνας, ένας παραλίγο γάμος, ο ξαφνικός θάνατος του αγαπημένου της σε τροχαίο…το όνειρο γκρεμίστηκε.
Κάποτε η Ρίτα μάζεψε τα κομμάτια της και συνήλθε.
Γνώρισε κι’άλλους άντρες. Καμία ιστορία όμως δεν προχώρησε. Δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία της κυοφορίας ούσα μόνη της.
«Το θεωρώ μαλακία να φέρω άλλο ένα παιδί σ’αυτό το γαμώκοσμο με την τράεζα σπέρματος.», θυμάμαι πως ισχυριζόταν. «Αηδία. Τόσα παιδάκια με έχουν ανάγκη. Θέλω ένα απ’αυτά».
Και προσπάθησε να αποκτήσει ένα από αυτά. Μάταια. Παρ’όλη την οικονομική άνεσή της, παρ’όλη τη λαχτάρα της, παρ’όλα τα δάκριά της κάθε φορά που άκουγε για κάποιο κακοποιημένο παιδί η για κάποιο άλλο που η μάνα του το πέταξε στα σκουπίδια, το κράτος δεν τη θεώρησε ικανή να γίνει μητέρα. Επειδή ήταν μόνη, ανύπαντρη.
Η Ρίτα συνέχισε ν’αρνείται πεισματικά να μείνει έγκυος. Καβάτζωσε πια και τα σαράντα και φοβόταν. Μόνη λύση, ο λευκός γάμος. Της το πρότεινε ένας φίλος που δε σκόπευε ούτως η άλλως να παντρευτεί ποτέ. Η τελευταία της ευκαιρία.
Ήταν έτοιμη να προχωρήσει, μέσα από χίλιους δισταγμούς όταν έγινε το θαύμα.
Παιδάκι. Στα αζήτητα. Παραγγελία ενός ζευγαριού από κάποια γειτονική μας χώρα ώστε να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με το Γολγοθά της γραφειοκρατίας.
Τους έχω καταραστεί να μη σώσουν και αποκτήσουν παιδί ποτέ τους.
Ο μικρούλης ταξίδεψε, πέρασε τα σύνορα και κατέληξε στη Θεσσαλονίκη όπου θα τον παραλάμβαναν οι νέοι του γονείς.
Για κακή του τύχη όμως, οι άνθρωποι δεν είχαν παραγγείλει καφέ τραπεζάκι αλλά μαύρο..και εξοργίστηκαν με το λάθος. Ήθελαν κορίτσι βλέπετε. Είχαν συνεννοηθεί και πληρώσει για κορίτσι. Και το μωρό ξέμεινε. Σ’ένα βρεφοκομείο η κάτι τέτοιο.
«Τώρα είναι η ευκαιρία σου», ούρλιαξε στο τηλέφωνο η γνωστή γνωστής που σκέφτηκε κατευθείαν τη Ρίτα και τηλεφώνησε στην Αθήνα. Είναι Ρουμανάκι, δε θα ενδιαφερθεί κανείς ιδιαίτερα. Αν στάξεις και κάτι παραπάνω σε δύο μήνες θα το έχεις.
Η Ρίτα είναι νομοταγής άνθρωπος. Όμως παρανόμησε. Σκέφτηκε με φρίκη το μωράκι που το πετάξανε σα να τους έπεσε μεγάλο το Large. Σκέφτηκε με πόνο τι το περίμενε από’δω και πέρα. Σκεφτηκε άλλο ένα απαίσιο μακρινό ταξίδι πέρα απ’τα σύνορα, τη μάνα του που δεν το θέλει, που θα το ξαναπουλήσει. Σκέφτηκε την κοινωνία που ποτέ δε θα της επιτρέψει να γίνει μάνα, να σώσει ένα καταδικασμένο παιδί από τη μαύρη μοίρα που το περιμένει.
Και αποφάσισε να παρανομήσει.
Η απόδειξη του «Σ’αυτή τη χώρα αν πληρώσεις όλα γίνονται», βρίσκεται από χτες στην αγκαλιά της. Και κλαίει. Και η Ρίτα κλαίει. Ο μικρούλης όμως δεν καταλαβαίνει γιατί. Δεν ξέρει πόσα παιδάκια θα κάνουν Χριστούγεννα φέτος ΧΩΡΙΣ ΜΑΜΑ. Και πόσο τυχερούλης είναι…

Από’δω και πέρα σου εύχομαι τα καλύτερα μικρέ Παναγιωτάκη! ( έτσι θα βαφτιστεί).
Και καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Θα τα ξαναπούμε!

82 comments:

Unknown said...

Και όπως και να το κάνεις, παγκοσμίως το παράνομο έιναι πιό γλυκό ;)
Αρνούμαστε να γιορτάσουμε τα χριστούγεννα βρε γιατί κρατάμε τις σαμπάνιες για το βράδυ της μεγάλης πτώσης ;))

Πάντως η "κρίση" αφορά στην ελάττωση αγοραπωλησιών η οποία οδηγεί τελικά στην ελάττωση της "ανάπτυξης" όπως έχει ορισθεί από το παρόν μοντέλο, με αποτέλεσμα φυσικά να ελαττώνεται η διάθεση για επενδύσεις και έτσι να αυξάνει η αβεβαιότητα εργασίας.

Laplace said...

καλημερα πατσιουρακι
σαφως κ δεν εχουμε το προβλημα που εχει φερει η οικονομικη κριση στην ευρωπη(ακομα)αλλα ανεκαθεν -οπως εγραψες κ εσυ - ειχαμε κριση..
τωρα γιατι εχουμε τοσο κοσμο εξω,ε λογικο..
η χαρα του ελληνα π..α-λουσα κ χορος..

την αλλη ιστορια δεν θελω να την σχολιασω..

καλα να περνας..

KitsosMitsos said...

Μακάρι να ευτυχήσουν. Ξεκινάνε με καλές προϋποθέσεις.
Και μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά το κλίμα των Χριστουγέννων αυτό είναι, όχι τα ψώνια. Εμείς έχουμε παρασυρθεί και προκαλούμε "κρίσεις". Ας μαζευτούμε λίγο, μπορούμε.
Καλές γιορτές και σε σένα.

mistiriO/S said...

Φοβάμαι ότι μετά τους καταραμένους θα έρθουν οι ... τρισκατάρατοι.

Τα συγχαρητήρια μου στη φίλη σου που το τόλμησε.

ria said...

μπράβο στη ρίτα!!!
για τέτοιο λόγο και εγώ θα παρανομούσα. έκανε τα παντα για να αποκτήσει ένα μικρό παιδάκι που κάποιοι καταδίκασαν να μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα.

πολύ πολύ καλές γιορτές στη ρίτα και την οικογένειά της. εύχομαι γρήγορα να μεγαλώσει η οικογένειά της και να είναι πάντα ευτυχισμένοι και υγιείς.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Κλαίω βρε άτιμο... κλαίω.
Βροχή το δάκρυ, πρισσότερο και από τη σημερινή μπόρα.
Από συγκίνηση.
Για τη Ρίτα.
Για τον Παναγιωτάκη ΤΗΣ!
Για την τρυφερή σου ψυχούλα!!!!!

΄Ολα τα άλλα τα ξέχασα....
Και την πολιτική μας γκαντεμιά...και την οικονομική μας.... και όλα...΄Εστω για λίγο, ό,σο κρατήσει, χαμογελάω ικανοποιημένη!!!!
Ας ζήσουμε για λίγες μέρες το θαύμα της ΑΓΑΠΗΣ (εγώ δεν το λέω των Χριστουγέννων...)
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ patsiour-άκι ΜΟΥ!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

m_stelios said...

Σε μια εποχή όπου ο απώτερος σκοπός είναι το χρήμα και η ανθρώπινη ζωή είναι σε δεύτερη μοίρα κάποιος βάζει πιο πάνω την ζωή χρησιμοποιώντας το χρήμα.Βολικό και ορθό και γιατί όχι.Κάτσε να σου πω πως μετριέται η οικονομική κρίση σήμερα στην Ελλάδα.Πριν 4 χρόνια πήγα ταξίδι στην Ευρώπη.Πήρα από εκεί ρούχα,παπούτσια,καλλυντικά και πέρασα γαμάτα.Πριν 3 χρόνια αγόρασα ένα σπίτι ένα αυτοκίνητο και κάτι έπιπλα.Ακόμη τα ξεχρεώνω.Το ίδιο καλοκαίρι προ τριετίας αποφάσισα ότι μου άξιζαν καλές διακοπές τόσα πράγματα έκανα και χρεώθηκα και ένα διακοποδάνειο.ΠΩ ΠΩ ΔΕ ΒΓΑΙΝΩ ΝΑ ΠΑΩ ΤΑΞΙΔΙ ΦΕΤΟΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. give me a break faggots.

Olga said...

Mεγάλο μάθημα μας δίνει η Ρίτα για τη ζωή Πατσιουράκι μου..! Κι ας θεωρείται παράνομο.. Πόσο παράνομο είναι άραγε να προσφέρεις μία αγκαλιά, απεριόριστη αγάπη και ένα σπιτικό σε ένα παιδάκι που θα κατέληγε σε ίδρυμα..
Συγκινήθηκα..

Καλή σου μέρα και καλές γιορτές~:)

gnik said...

Μπράβο και από μένα στην Ρίτα ρε Patsiouri.
Τι να τις κάνεις τις γιορτές άμα δεν παίρνεις δώρα.
Έστω και πληρωμένα.

Skouliki said...

συγκινητικο ..και παραλληλα τοσο αληθινο...σαν να ειναι κομματι του χτες τουσ ημερα του αυριο

καλες γιορτες να εχουμε ολοι

Aggelos Spyrou said...

Σε κάτι τέτοιες στιγμές,

το σωστό με το λάθος μπερδεύονται,

το "νόμιμο" με το "παράνομο" συγχέονται,

το "καλό" με το "κακό" ανακατεύονται...

Σε κάτι τέτοιες στιγμές,
και μπροστά στα Χριστούγεννα που έρχονται,
- περίεργο ε, νομίζουμε όλοι ότι κάθε Χριστούγεννα λύνονται τα προβλήματά μας-
δεν μπορείς παρά να εκτιμήσεις τη δύναμη της Ρίτας
που ενάντια στον "κόσμο", τις "γνώμες", τις προκαταλήψεις, τις "δήθεν ηθικές αξίες" και την "οικονομική κρίση"
-αυτή τη μόνιμη κρίση που έχουμε όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, κι όσο οι γονείς μου θυμούνται τους εαυτούς τους, για να μην πάω και παραπίσω-
κατάφερε να κάνει την αγάπη της θέληση, τη θέληση θαλπωρή, τη θαλπωρή ουσία.

Μου αρέσει και το "Παναγιώτης", είναι σαν του γιου μου.

Υ.Γ. Οι Ρουμάνοι-γονείς και οι υποψήφιοι Θεσσαλονικείς αγοραστές εξαιρούνται των Χριστουγέννων.

island said...

Αυτή η Ρίτα μου γάμησε και μου αναπτέρωσε μαζί τα σωθικά. Ας είναι καλά η γυναίκα και εσύ που τα μεταφέρεις.

Φιλιά Πατσιουράκι και να περάσεις όμορφα

ATHENA said...

ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ
(ΚΙ ΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !)

ΦΙΛΙΑ

Swell said...
This comment has been removed by the author.
Swell said...

Υπέροχη η ιστορία σου. Να "αισιοδοξείς!" Στη Ρόδο έχουμε AΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

manetarius said...

αΠΊΘΑΝΟ!!!
Εύχομαι ο Παναγιωτάκης να μην κλάψει ποτέ ξανά...!
Καλές γιορτές σε όλους και στην Ρίτα καλύτερες!!!!!
φιλιά!

Matrix said...

Τυχερός ο συνονόματος.

Να και κάτι ευχάριστο.

τώρα γιατί παρανόμησε η Ρίτα εγώ δεν κατάλαβα...

Independent said...

Patsiouri
Κάποτε είχες γράψει, πως σε κάποιο ίδρυμα που έκανες μια εργασία, τα παιδάκια αυτοτραυματίζονταν γιατί ήταν ο μοναδικός τρόπος να τους πάρει κάποια νοσοκόμα αγκαλιά. Και αυτό θα το θυμάμαι πάντα. Είχα ανατριχιάσει.
Ο μικρούλης αυτός, έχει ήδη την μεγάλη αγκαλιά της φίλης σου. Και είναι πολύ όμορφο αυτό ε; Τόοοοοση αγάπη υπάρχει γύρω μας και όμως την στερούν πολλές φορές αναίτια από παιδικές ψυχές. Χρόνια τους πολλά.

Χρόνια πολλά και σε σένα εύχομαι και το 2009 αμήν Παναγία μου, να ξεκουμπιστούν και όλα αυτά τα ζώα που μας κυβερνούν (τρόπος του λέγειν) μπας και ξημερώσει και κάτι άλλο στη χώρα αυτή. Όχι ότι είμαι αισιόδοξος γι αυτούς που θα ρθουν, παρόλ'αυτά το ράπισμα σε εκλογές θα ναι ένα ηχηρό λαικό "άει σιχτίρι" στην κλεφτιά και την ανικανότητα

Prince Of The City said...

Ante να δουμε... Καλες γιορτες.

gregory said...

εαν ο καραμαλης ειναι πολιτικος αντρας τι επρεπε να κανη...
να βγη στον ελληνικο λαο και να πη
εκανα λαθος ειμαι ανικανος..και φευγω απο την πολιτικη...και να παρη το καπελακι του και να παη δια διακοπες.[εχει λεφτα να ζησουν και τα εγγονια του]
οσο για την ριτα.να της ζηση το παιδι να το χαιρετε τον παναγιωτη της....καλες γιορτες σε ολους μας...

ELvA said...

Bravo sti Rita pou tolmise na kanei kati 'paranomo'(!?)Exei poly kouragio kai dynami!
Bravo kai s´ osous,es den thewroun tin elefteria kai tin axioprepeia sti politiki zwi,'paranoma' pragmata!
Kales yiortes,pats,ki as mas tin exei stimeni i oikonomiki krisi sti gwnia...
Syggnwmi yia ta greeklish, grafw apo allo PC.

leondokardos said...

'Εχει κότσια η Ρίτα και καρδιά μεγάλη. Μπράβο της.
Για την οικονομική κρίση ;;
Μα την Ελλάδα τη συντηρεί μόνο η... παραοικονομία, ναι, μη σας παραξοφαίνεται. Και για να προχωρήσω, τη παραοικονομία θα πρέπει να αφήσουν τη περίοδο αυτή να "δουλέψει", ώστε να παράσουμε τη κρίση ανώδυνα.
Τώρα οι μεγαλειώδεις οικονομικές πολιτικές των ...καθηγητών ; Οι Γερμανοί λένε "τρείς καθηγηταί, χάθηκε η πατρίδα" 'οπερ και αληθινό.

Princess said...

Δε νομιζω να παρανόμησε η Ριτα. Σε ενα παρανομο κοσμο, επραξε το νομιμο: εδωσε σπιτι και αγκαλιά σε μια παιδικη ψυχούλα. Και πληρωσε γιαυτο, γιατι ετσι οριζει ο παρανομος κοσμος. Νομος ειναι η αγαπη για τον ανθρωπο. Ολα τα αλλα ειναι παρανομα και παρανοικά.
Οσο για την κριση.. τοχω πει εγω, ειναι που ερχεται απο Κηφισιας με μποτιλιάρισμα, ή με το Μετρο που απεργεί.. Αλλα μπροστα στο χαμόγελο του Παναγιωτάκη, ποιος την μπιιιιπ την κριση ρε πατσιουρικι μου;

Maria Tzirita said...

Μπράβο στη Ρίτα, συνειδητοποιημένη μάνα, εύχομαι όλα να πάνε καλά στη ζωή της από δω και μπρος. Να της δώσεις την αγάπη μου και κράτα κι ένα μεγάλο μερίδιοκαι για σένα! Χίλια φιλιά, να είσαι πάντα καλά!

aa-duck said...

ΑΑΑΑχ Πατσιούρι μου, με τσάκισες όσο δεν παίρνει.
Όλο το ρισπέκτ του κόσμου για τη Ρίτα και για όσα θα κάνει για τον Παναγιωτάκη. Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας :'')

Dory said...

Θέλει κότσια αυτό που έκανε η Ρίτα. Μπράβο της... Όταν λες "παρανόμησε", θα εννοείς μάλλον ότι θυσίασε τα φτερά και το φωτοστέφανό της για πάρει στην αγκαλιά της τον μικρούλη... Δεν πειράζει, οι αληθινοί άγγελοι τα καταφέρνουν και χωρίς αυτά.
Καλές γιορτές :)

marianaonice said...

Λοιπόν γι' αυτήν την κρίση που κυκλοφορεί κι εγώ αναρωτήθηκα πολλές φορές ειδικά κάτι Σάββατα ελάχιστα που με πιάνει κι εμένα να βγω από το καβούκι μου και πάντα την τελευταία στιγμή δεν βρίσκω ούτε καρέκλα!! Πουθενά!!

Όσο για τη Ρίτα τη φίλη σου εγώ θα πω παραφράζοντας τη ρήση κάποιου ...μεγάααλου ανδρός ότι:

Το ηθικό δεν είναι πάντα και νόμιμο!!

χαχαχα!! Καλό ξημέρωμα και κάθε ευχή για τη Ρίτα να χαίρεται το μικρούλη Παναγιώτη της!!

neropistolero said...

Η κρίση είναι για τα αμερικανάκια και τους χαρτογιακάδες τους ευρωπαίους. Ο large o Έλληνας δεν κωλώνει. Και απόψε άμα λάχει θα πάει και μπουζούκια γιατί έτσι του τη βάρεσε.
Η Ρίτα ζεί το greek dream: λαδώνεις και όλα γίνονται. Ακόμα και του σπανού τα γένια.

faraona said...

Μπραβο στη Ριτα!
Τυχερος ο μικρούλης Παναγιωτακης!
Ατιμο Πατσιουρακι με κατασυγκινησες βρε!
Καλες γιορτες οπου κι αν πας!!!!

Tanila said...

Τι τρέχει παιδιά με τη Ρουμανία;
Έχει ρεύμα στις παράνομες υιοθεσίες;
Προ δεκαετίας ,τουλάχιστον, ξαδέλφη μου που δε μπορούσε να κάνει παιδιά και ήταν νέοι ακόμα αυτή κι ο άντρας της, άρα είχαν ακόμα πολύ δρόμο για αναμονή υιοθεσίας, πήγαν στη Ρουμανία ταξίδι κι έφεραν ένα ξανθό γαλανομάτικο ζουζουνοΓιάννη πίσω.

tzonakos said...

Mε πέθανες με αυτη την ιστορία της φίλης σου. Τους εύχομαι να ευτυχήσουν πολύ.
Μια παλιά μου συνάδελφος έφερε παιδάκι στο τσακ-μπαμ απο Ρουμανία, Γιάννη το ειπαν κι αυτο, το ζευγάρι ητνα κάπως μεγάλης ηλικίας αλλα ειναι μια χαρά οικογένεια τώρα.

Οσο για την κρίση, εχω να πώ οτι σε ενα κύκλο μου 40 ανθρώπων περίπου, μόνο τρείς θα ταξιδέψουν κάπου για διακοπές, οι πόλοιποι χωριό, γονεις, εδω κι εδω, ξέρεις, οικονομικά.
Κι όπως λες τη βιώνουμε χρόνια την κρίση μας γι αυτο ισως δεν το χουμε καταλάβει πολυ έντονα ακόμα.
Και να λες πάλι καλά που ειναι χαμηλά το πετρέλαιο, 37,5 $ έπιασε σημερα ΝΥ.

geokalp said...

με μελαγχόλησες κι εμένα!

μιας και είσαι από τους πρώτους που το θέτουν έτσι (από αυτούς που εγώ ξέρω), η κυβέρνηση αυτή είναι όντως καταραμένη...
ούτε εκείνη του δράκουλα των χανίων δεν έπαθε τέτοια...
μόνο πόλεμος με τη Τουρκία ή τρακάρισμα υποβρυχίου με αεροπλάνου δεν έχει συμβεί...

καλά να είμαστε και ακόμα καλύτερα ο Παναγιωτάκης

Tf said...

δύσκολη η κατάσταση και πέρσι και φέτος και του χρόνου, όχι λόγω μακράς απαισιοδοξίας αλλά δύστροπης νοοτροπίας. Οι γιορτές φωτεινές, ψυχικά γκρίζες, οικονομικά σκοτεινές. Ρίτα και Παναγιώτης θύματα της σκυλοζωής, όπως όλοι μας. Χαρούμενη και δυνατή συνύπαρξη τους εύχομαι.

koulpa said...

εμένα η κρίση με ακουμπησε από το πάσα το 2006.. και δε χωριστήκαμε έκτοτε.. και μιά κι εξατράμαι άμεσα από την οικοδομή.. αντλαμβάνομαι το κάθε σήμερα χειρότερο απο το χθές.. αλλά δε πρωούμαι κι όλας.. γιατί δεν εχω προστατευομενα μέλη.. δε θα τα βάψω και μαύρα..:):)
είναι παράλογο όλο αυτό.. γιατί δεν βάζουν όρους στην τεκνοποίηση.. μια ζαριά ειναι.. και μου φαίνεται πιό πιθανό να σου τ΄χει βιολογικός γωνεας καθήκι παρά θετός.. που το επιζητά τέλος πάντων.. α και η νομιμότητα στην ελλάδα νομίζω ότι υπάρχει μόνο.. για να κερδίζουν όσοι από θέσεως μπορούν να την παρακάμπτουν..:):)
καλές γιορτές πατιουράκι:):)

spyros1000 said...

ΟΝΤΩΣ,ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ?
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ...
ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΡΙΤΑ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Λινα said...

Για άλλη μια φορά έχεις απόλυτο δίκιο patsiouri μου. Η κρίση μας χτύπησε εδώ και πολλά χρόνια. Απλά τώρα εξιγχρονίστηκε, και άλλαξε ονοματεπώνυμο, "Διεθνής Κρίση" το νέο και εμείς τρέχουμε για "δώρα"..

Όσο για την Ρίτα;

Απίστευτη η δύναμη της και η θέληση της, η πράξη της μόνο παράνομη δεν θα έπρεπε να θεωρείται. Είναι κρίμα να κολλάνε ψυχούλες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Εύχομαι, αν και είμαι σίγουρη, αυτές οι γιορτές και όσες έρθουν να τους χαρίσουν χαρά μεγάλη και να είναι ευτυχισμένη με τον Παναγιωτάκη της!

Ένα φιλί και ένα χάδι όλο αγάπη να τους δώσεις και τις θερμότερες ευχές!!

*Την καλησπέρα μου:-)

zekia said...

μπράβο στη ρίτα και καλή ζωή με το νέο μέλος της οικογένειας... φοβερή ιστορία και με καλό τέλος. Να τους έρθουν όλα καλά! Καλά Χριστούγεννα!

Artanis said...

Ένα μωρό σώθηκε, αυτό έχει σημασία...Να μεγαλώσει, να γίνει σωστός άνθρωπος και να καμαρώσει τα δικά του παιδιά να γενιούνται και να μεγαλώνουν...
Να μου φιλήσεις την φίλη σου...Έδωσε και πήρε ελπίδα...
Καλό Σ/Κ να έχετε, φιλιά και στον Παναγιώτη...Να είναι καλά...

Ellie said...

Μελαγχόλησα, δεν ήθελα και πολύ!Ειδικά σήμερα...θα επανέλθω μου φαίνεται με κανονικό σχόλιο!!!Φιλιά

Dr_MAD said...

Ας είναι ο Πάνος η ελπίδα όλων μας για κατι καλυτερο. Τέτοιες μέρες μόνο σκεφτόμαστε πιο αναλυτικά τα θέλω μας και το πού πάμε. λυπηρο για μένα να το συνειδητοποιω

Side21 said...

Περνώ κατ' ευθείαν
στο συμπέρασμα ...
Μια αισιόδοξη νότα μέσα στις
άσχημες μέρες που ζούμε ...
Ένα παιδάκι σε μια ζεστή αγκαλιά...
Μια μαννούλα κλαίει από χαρά κι αγάπη.
Να ζήσει ο Παναγιωτάκης ...
και να ευτυχήσει όπως κι όλοι μας ...
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ...

Meropi said...

Καλή τύχη στη Ρίτα και το μικρό Παναγιωτάκη. Και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε σένα Πατσιουράκι μου

ΣΠΙΘΑΣ said...

Μπράβο της !
Αυτά που να τα καταλάβουν οι ηθικολόγοι ξενέρωτοι της πολιτικής.
Καλέ γιοτρές!

Ασκαρδαμυκτί said...

Μπορεί ο μικρός να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας και να μας σώσει απ' αυτή τη μαυρίλα!
Ποιος ξέρει;

βιολιστης στη στεγη said...

Νά κι' ένα χαμόγελο, γλυκό μου Πατσιουράκι, μετά πο τη μαυρίλα..
Και συγκίνηση, και χαρά και χίλιες ευχές απο μένα μέσα απ' την καρδιά μου, στην Ρίτα την Παράνομη, που ελπίζω και πιστεύω πως θα έχει τεράστια αποθέματα παράνομης αγάπης να προσφέρει στον μικρό Παναγιώτη!
Νάσαι καλά γλυκειά μου, και καλές γιορτές!

unlearn... said...

Γεια σου ρε πατσιουράκι με τα ωραία σου!!

Να είσαι καλά και όλοι μας καλύτερα!

Αμην...


Φιλιά πολλά και λαλαλαααα μέσα σ'ολα αυτά*

http://despoinasdecoupage.blogspot.com said...

Χέστηκα για την κρίση, σάματις την καταλαβαίνω; έτσι κι αλλιώς ... Πάντα στην κρίση ζω εγώ, οπότε ... μια από τα ίδια.

Η ιστορία της Ρίτας όμως, με έκανε να βουρκώσω. Αυτή η γυναίκα καλύπτοντας την ανάγκη της να γίνει μάνα, διάλεξε τον πιο δύσκολο δρόμο, αποφασίζοντας να κάνει μια ψυχή ευτυχισμένη.Να τις δώσει ένα καλύτερο αύριο. μια ψυχή που δεν βγήκε από μέσα της. Δω στης της ευχές και τα συγχαρητήρια μου.

Και για σένα ... Κράτα την αγάπη μου.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Πεσ στη Ρίτα παιδίτης είναι όταν το ταίσει, το πλύνει, το φροντίσει στον πυρετό, το πάει σχολείο, νιαστεί για τις επιδόσεις του, πάει στη γιορτούλα του, μάθει τα όνειρά του, τις ανησυχίες της εφηβίας του, πάει μαζί στο θέατρο, στο μουσείο και στην πρώτη του διαδήλωση, το παιδί της.

fieryfairy said...

παρτ ουάν: αυτό λέω κι εγω τελευταία - ποια κρίση; Μόνο για να κάνουν ειδήσεις τα λένε τα κανάλια. Έχω ακούσει από πολλούς ότι θα πάνε κάπου στις γιορτές. Να κλείσεις ξενώνα για το τετραήμερο ήταν αδύνατο. Όταν βγαίνω, τα μπαρ γεμάτα. Ειναι όπως τα λες δεν άλλαξε δραστικά η κατάσταση όπως στην αγγλία πχ. που ήμουνα και έγινε χαμός.

παρτ του: μπράβο στη ρίτα, είμαι μεγάλη υπέρμαχος της υιοθεσίας. ΝΑ της ζήσει ο μικρούλης! :-)

aKanonisti said...

Πολύ τρυφερή ιστορία για το τέλος.. για να μαλακώσει έτσι λίγο η καρδιά μας....

(έχει και φορμίτσες αγιοβασίλιδες για τα βρεφάκια... άμα βρεις.. να της πάρεις μία.. είναι απίστευτα αστείες...)

:-))))

K-Top said...

Αυτή την απορία με την ακρίβεια την έχω και εγώ πάντως... Ούτε τα τσερόκι είδα να λιγοστεύουν, ούτε τα μπουζούκια να αδειάζουν... (Η αλήθεια είναι πάντως ότι έχουν ακυρωθεί πολλές παραγγελίες αυτοκινήτων, αν έχεις cash παίρνεις καλό κομμάτι σε σούπερ τιμή :p)

Για το δεύτερο μέρος του ποστ ένα έχω να πω: υιοθετήστε παιδιά και μεζέψτε σκυλίά από το δρόμο! Να συμβάλλουμε βρε παιδί μου στην βελτίωση της ποιότητας και όχι της ποσότητας στον κόσμο! :p (Αν και τα λυπάμαι απίστευτα τα κουτάβια στα pet-shop, αλλά αυτό είναι άλλο ποστ)

Marina said...

Κάτι τέτοια ακούω Πάτς και παίρνω ανάποδες. Δεν 'εδωσαν παιδί τα ιδρύματα σ' αυτή την καλή γυναίκα επειδή ήταν μόνη και ανύπαντρη!!!Ενώ στη Ντενίση, στη Κανέλλη και σε άλλες επώνυμες γιατί να δώσουν; Αει στα διάλα απο δώ τους κωλονόμους τους μέσα. Σ' αυτή τη χώρα αν δεν πληρώσεις, πάλι μλκς θα είσαι!.

Marina said...

Τυχερός ο μικρούλης, τυχερή η φίλη σου. Τα δύσκολα τέλειωσαν. Να τους φιλήσεις εκ μέρους μου πολύ-πολύ

maria λεμονατη! said...

καλα χριστουγεννα στον μικρο παναγιωτακι και τη μαμα ριτα ευχομαι και σε ολους εμας

kikop80 said...

Καλά να περάσεις πατιουράκι αυτές τις μέρες!!!
Με χαρούμενες στιγμές ευτυχισμένες!!!
Και με υγεία!!!
Και με καλές ευχές για όσους πέρνάν άσχημη ζωή!
μακάρι να αλλάξουμε όλοι και να μην είμαστε πια τόσο εγωιστές!
Λίγη βοήθεια αρκεί για να χαρήσεις χαμόγελα!!!!
:-)))

KΑΡΜΕΝ said...

Χρόνια πολλά και καλά! Σε σένα, στην Ρίτα και σε όλα τα παιδιά του κόσμου! Με αγάπη, υγεία και ευτυχία! Ότι επιθυμείς!

Pan said...

Καλησπέρα.

Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ για την Ριτα και το παιδάκι, να μου γυρίσουν τα άντερα για τους "υποψήφιους" ή να συχτιρίσω άλλη μια φορά την μαλακία του ""κράτους"" (δεν είναι τυχαία τα δύο εισαγωγικά σε κάθε πλευρά, κάθε άλλο).

Ελπίζω πατσιουρί να ευχαριστηθείς κάνοντας αυτό που γουστάρεις.

Υ.γ.: "Πως χτυπάει εμένα το βιολογικό μου ρολόι όταν βλέπω μπάρ των είκοσι τετραγωνικών με άδειο σκαμπώ στη μπάρα να βγάζει χεράκια και να μου φωνάζει «Έλααααα!»" Αχαχαχαχαχα!!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

mamma said...

Την τέλειωσα την ανάρτηση κλαίγοντας. Εύχομαι όλα να πάνε καλά για τη φίλη σου τη Ρίτα και το υπέροχο υίο της, τον Παναγιώτη.

Eva F. said...

Και εγώ θα πω μπράβο στην φίλη σου την Ρίτα...
Χρόνια τους πολλά μαζί με το νέο μέλος της οικογένειας....
Εσένα θα σου ευχηθώ ό, τι καλύτερο για το 2009.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

spyros1000 said...

ευχομαι σε ολους σας καλες γιορτες......

gregory said...

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ....
χαρηκα για την γνωριμια..ελπιζω του χρονου να γνωριστουμε καλιτερα...

mistiriO/S said...

Χρόνια πολλά με υγεία σε εσένα και σε όσους αγαπάς!

Artanis said...

Πατσιούρι μου, Χρόνια σου πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2009...
Φιλιά πολλά...

Λινα said...

Καλά Χριστούγεννα patsiouri μου,
Να ΄σαι καλά, και να περνάς όμορφες στιγμές που θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου, θα αναπτερώσουν το ηθικό και θα γλυκάνουν την ψυχούλα σου!!

Χάρηκα που έστω και από εδώ σε γνώρισα λίγο!!

Χρόνια πολλά και καλά!!!
:-)

panagiota said...

Χρόνια πολλά Πατς μου! Και καλά Χριστούγεννα στην Ρίτα και τον συνονόματο μικρο Ρουμανάκο.
Αει σε καλό σου, μ έκανες και έκλαψα Χριστουγενιάτικα.(ούτως ή άλλως μου χρειαζόταν μάλλον)
Αυτοί είναι οι πραγματικοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

Kwlogria said...

Μαλάκα, έχει ανατριχιάσει το κεφάλι μου! Μπράβο ρε πούστη μου, μπράβο! Αυτή είναι πράξη αγάπης! Τι παρανομίες και μαλακίες! Κι άργησε να το κάνει!! Μπράβο!! Όχι, να παίρνουμε δώρα σε μαλάκες αφεντικά στη δουλειά και να αγοράζουμε τα dvd και να μην τα αντιγράφουμε είναι τα νόμιμα και τα σωστά, όχι να βοηθάμε δίνοντας αγάπη!!! Μπράβο ρε πούστη μου μπράβο!!! Συγκινήθηκα!! Χρόνια Πολλά να έχει ο Παναγιωτάκης, να είναι ευτυχισμένος, Χρόνια Πολλά με τις καλύτερες ευχές του κόσμου στη Ρίτα και Χρόνια Καλά και Γλυκά σε σένα κούκλα μου!!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

To μήνυμα του κειμένου με πονάει και επειδή θέλω τουλάχιστον αυτές τις μέρες να σκέφτομαι μόνο θετικά πράγματα σου εύχομαι(χωρίς να σχολιάσω το post):
Καλές γιορτές patsiouraki!

Anonymous said...

Ευτυχισμενα Χριστουγεννα, Patsiouraki !
Με χαρά ευτυχία και χαμόγελα σαν αυτά που μας χάρισε τούτο δω το ποστ!
Φιλια Πολλά

issallos said...

Χρόνια πολλά και σε σένα και στην οικογένειά σου με υγεία πάνω απ'όλα! Καλή χρονιά να εχουμε !!!

Anonymous said...

ομοιωμά σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω!

Αυτό πρέπει να έχεις πατσιούρι συνέχεια στο μυαλό σου. Η απλοική αντίληψη "φύγε εσύ -έλα εσύ" δεν είναι λύση.

Μιλάς γιά μιά κοινωνία που έχει φτιάξει ένα κράτος όμοιό της: έκτρωμα σαν αυτή.

Κοινωνικό κράτος ΜΗΔΕΝ- όποιος διαφωνεί ας μου ονομάσει 3 δημόσια ορφανοτροφεία στο Νομό Αττικής

(θα μου πεις τι ψάχνεις όταν υπάρχουν πατεράδες που δεν τους αφήνουν να δουν τα παιδιά τους...)

Κράτος δικαίου ΜΗΔΕΝ (ψάξτε να βρείτε εισαγγελέα υπηρεσίας Σάββατο ή Κυριακή- δεν υπάρχει)

Κράτος νηφαλιότητας ΜΗΔΕΝ (απόδειξη ότι κανείς δεν λεει το προφανές ότι και οι χειρότεροι εγκληματίες δικαιούνται υπεράσπισης)

Δομές =0
Θεσμοί=0
Παιδεία=0
Υγεία=0
Ασφαλιστικό=0

Τι λες λοιπόν είναι θέμα κυβέρνησης? Μακάρι να ήταν διότι τότε θα υπήρχε λύση. Αλλάζεις κυβέρνηση και καθάρισες.

Εδώ πρέπει να αλλάξεις πολίτες, νοοτροπία, ήθος.

Και δεν φαντάζομαι να ισχυριστεί κανείς ότι με τις καταλήψεις των σχολείων (απόλυτα παράνομες αλλά κανείς δεν θέλει να βγάλει το φίδι από την τρύπα)
ή με τον ξεφτυλισμό του πανεπιστημιακού ασύλου πετυχαίνει τίποτα.

Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, δημιουργώντας την επόμενη γενιά αγράμματων και μειωμένων προσόντων.

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε όλοι- ανεργία, μισθοί των €700, καταχρέωση.

Είπαμε: ομοιωμά σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.
Τέτοιο κράτος δημιουργήσαμε εμείς οι Ελληνες, αυτά τα αποτελέσματα εισπράτουμε

lazinio said...

des to oroskopio sou gia fetos mhpws leei pali gia krish sta oikonomika sou.

kales giortes na xoume

NY ANNA said...

Πάντα μα πάντα πίστευα πως μερικά πράγματα είναι πολύ πέρα και πάνω από το νόμο. Δεν ξέρω αυτό τι με κάνει, αλλά αυτό πίστευα πάντα... Και με κάποιον τρόπο το εφάρμοζα. Το να αγκαλιάσεις ένα παιδί λοιπόν είναι ιερό πράγμα - τουλάχιστον κατά πώς λογιάζω εγώ το ιερό μέσα μου... Το να αγκαλιάσεις όμως ένα παιδί που δεν είναι σάρκα από τη σάρκα σου, είναι ένα μεγάλο θαύμα...
Αυτά.
Τα πιο γιορτινά φιλιά μου...

annamaria said...

Αλλά παιδάκια γεννιούνται από την κοιλιά και αλλά από την καρδιά έτσι δε λένε??
Ο Παναγιωτακης είναι ένα από αυτά τα ευλογημένα λοιπόν!
Να είναι πάντα ευτυχισμένος με τη μανούλα του.
Ευχές πολλές και σε σένα γλυκό μου patsiouraki για μια χρονιά γεμάτη απο υγεία, ευτυχία και ο,τι άλλο τραβά η όρεξή σου!!
Φιλάκια πολλά!!

ΣΠΙΘΑΣ said...

Καλή Πρωτοχρονιά!!
Υγεία και δύναμη!
Αντοχή στα ζόρια του 2009..

KΑΡΜΕΝ said...

Σου εύχομαι μια Καλή Χρονιά και καλή δύναμη! Χρόνια Πολλά! Υγεία, ευτυχία, επιτυχίες, αληθινή αγάπη!
Υ.Γ. Και καλές εμπνεύσεις σε όλους μας, για αναρτήσεις που να ξυπνάνε συνειδήσεις! Πάντα να μείνουμε αληθινοί και να πράττουμε αυτά που λέμε… Ας φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο για όλα τα παιδιά! Ας έρθουμε επιτέλους αντιμέτωποι με την ευθύνη μας σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που έχουν το «σήμερα» για να δημιουργήσουν το μέλλον!

Leviathan said...

Xronia polla!Euxomai i nea xronia na sou ferei ola osa epi8imeis!igeia kai poli poli agapi gia sena kai ta agapimena sou prosopa!filia!

Βαγγέλης Μπέκας said...

Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και ό,τι επιθυμείς να το πάθεις!

Daria said...

Καλή Χρονιά να έχεις και υγεία. Όλα τ' άλλα βρίσκονται...

Anonymous said...

Διάλεξε τρείς ευχές.
Πρόσεξε καλά. Γιατί θα εκπληρωθούν.(Και μη μού πείς μετά ότι φταίω...)
Καλή Χρονιά Πάτσυ
o Kyrios

Δήμητρα said...

Θεέ μου πόση δυστυχία μοιράζεις καθημερινά στα παιδιά...Πάλι καλά που υπάρχουν γυναίκες σαν την φίλη σου.
Καλή χρονιά !!

Anonymous said...

Καλά ελιωσα με αυτό το ποστ. Δεν τα μπορώ αυτά τώρα, ξέρεις! Καλή ζωή θα έχει ο Παναγιωτάκης. Και η Ρίτα θα ξαναγεννηθεί. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Να της δίνει ο Θεός όσα καλά επιθυμεί. Είναι μεγαλείο ψυχής να αποφασίζεις να αγαπήσεις με αυτό τον τρόπο.

Για την κρίση δεν συμφωνώ. Καταλαβαίνω και βλέπω ότι αρκετός κόσμος είναι μια από τα ίδια. Ομως πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, βλέπω φίλους μου να χανουν τις δουλειές τους και το δικό μου ταμείο να είναι υπερβολικά μείον γιατί όλο περικοπές έχουμε και άντε μίλα άμα θες και κάνε τσαμουκά. (όχι εσύ, εγώ που περικόβομαι λέω) :))