Monday, April 27, 2009

MAFIA AND I...

UPDATE: Οι νησιώτες τελικά έχουν χάσει τη μπάλα...

Ο Προμηθέας ούρλιαξε ξανά....

Βοήθεια...


Το πενθήμερο που άραξα το Πάσχα ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Πολύ πιεσμένη, ψυχικά και σωματικά, περίμενα πως και πώς να την κοπανήσω ή ΄εστω ν’αράξω σπίτι, να κατεβάσω τηλέφωνα, να παραγγείλω ένα σκασμό φαί και να μαλακίζομαι όλη τη μέρα στο νετ. Θα έβλεπα ΚΑΙ τηλεόραση.
Τα δύο κερασάκια στην τούρτα ‘ήρθαν να επιβεβαιώσουν όλη αυτή τη φόρτιση, μόλις δύο μέρες πριν την άδεια.

Σκηνικό 1:
Βρίσκομαι στο αυτοκίνητο με τη μητέρα μου, αυτή οδηγός, εγώ συνοδηγός.
Εχουμε πεταχτεί στο Τζάμπο να ψωνίσουμε κάτι χαζά δώρα για βαφτιστήρια, ανηψάκια κτλ και γύρω στις 11 το πρωί διασχίζουμε έναν σχετικά κεντρικό δρόμο του προαστίου μας προκειμένου να με παρκάρει στη δουλειά.
Και ξαφνικά…Μπράααααααφφφφφφφφ!!! Ένας τρομακτικός κρότος και το τζάμι του συνοδηγού πέφτει θρύψαλλα πάνω μου. «Πέτρα»! «Σας ρίξανε πέτρα!» αναφωνούν οι περαστικοί που μαζεύτηκαν σε χρόνο dt. Εδώ η πέτρα, εκεί η πέτρα, που είναι η πέτρα όμως?? Παίρνουμε κατευθείαν τους μπάτσους, ευτυχώς δεν έχω πάθει τίποτα γιατί την ώρα που έσπασε το τζάμι μιλούσα στη μαμά μου και είχα γυρισμένο το κεφάλι οπότε τα γυαλιά μου σκάσανε στο σβέρκο.
Εμφανίζονται μετά από λίγο δύο βαριεστημένοι νεαροί με το υφάκι του στυλ «-και-τι-θες-να-κάνω-τω-ρα-που-μου-‘κο-ψες-το-φρα-πε- πρω-ι-νια-τι-κα»…
Μετά από μερικές ηλίθιες ερωτήσεις, μας αποτρέπουν παντελώς από το να κάνουμε μήνυση κατ’αγνώστων ( δε-θα-βγα-λε-τε-ά-κρη…) και εξαφανίζονται.

Την επόμενη μέρα, καθώς διηγούμαι την περιπέτεια στη γειτονιά, ανακαλύπτω πως δεν είμαστε τα μοναδικά θύματα και πως ο δράστες είναι κάτι μαλακισμένα που έχουν σα χόμπι το να ρίχνουν με αεροβόλο σε αυτοκίνητα εν κινήσει καθώς και σε βιτρίνες καταστημάτων. Μάλιστα, ένας κύριος μου έλυσε την απορία για το πώς γίνεται ένα αεροβόλο να σπάσει τζάμι πληροφορώντας με πως υπάρχουν διαφόρων τύπων αεροβόλα πράγμα που δε γνώριζα, είδες τι μαθαίνει κανείς? Έχουν και ξεχωριστό όνομα αυτά που χρησιμοποιούν τα κωλόπαιδα αλλά δεν το θυμάμαι.

Ειρήσθω εν παρόδω, έμαθα και από μία ενθουσιασμένη γειτόνισσα πως συνέλαβαν και το «βιαστή της γειτονιάς» που είχε κάνει τουλάχιστον είκοσι βιασμούς και να, σ’αυτή την πολυκατοικία έμενε!!!
Να με ενημερώσει κάποιος καλός γείτονας τόσο καιρό ότι κυκλοφορούσε βιαστής στη γειτονιά δεν έπαιζε, τώρα που τον έπιασαν μου το έχουν πεί τρείς!
Τον ήξερα φατσικά τον τύπο. Ένας σαραντάρης με τα πάντα «κα-νο-νι-κά», σπίτι, δουλειά, οικογένεια κτλ…
Προτιμώ τα βλαμμένα με το αεροβόλο τελικά.

Σκήνή 2:
Κάνω μάθημα σ’ένα παιδάκι δημοτικού που μου έχει κάνει τη ζωή μάυρη.
Πάντα υποστήριζα ότι για τη συμπεριφορά των παιδιών φταίει πρωτίστως το σπίτι και όχι τα ίδια, αλλά εκείνη την ώρα δυστυχώς μόνο το παιδί έχω μπροστά μου και μέχρι να πάρω τηλ. Τους δικούς του να τος διαολοστείλω μου έχουν περάσει τα νεύρα.
Το ρωτάω κάτι πάρα-πάρα πολύ εύκολο που το έχουμε πεί πέντε φορές μέσα στο τελευταίο τέταρτο. Φυσικά δε μου απαντάει. Το ξαναρωτάω, το ξαναμαναξαναρωτάω, τίποτα. Απελπισμένη του σχηματίζω την απάντηση με τα χείλη μου, χωρίς να βγάλω ήχο.
«Γιατί κουνάς έτσι το στόμα σου, από τα τσιμπούκια σου’μεινε»??? με ρωτάει.
Αυτόματα μάζεψα την τσάντα μου και έφυγα γιατί αν έμενα θα του έστριβα το λαιμό.

Σκηνή 3:
Έχουμε καλέσει τη μάνα του παραπάνω παιδακίου για συστάσεις. Της αναφέρουμε ενδεικτικά μερικά κατορθώματα του κανακάρη της και της επισημαίνουμε πως μ’αυτή τη συμπεριφορά θ’αναγκαστούμε να τον σουτάρουμε.
«Δεν έχουμε πεί δε θα βρίζεις έξω???» μαλώνει αυτή το οχτάχρονο καμάρι της που ακούει.
(Μέσα μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα να βρίζει…)
-Βούλωστο εσύ μωρή καρ….α, της απαντάει ο μικρός Βέλτσος.

Και το βούλωσε….

93 comments:

lazinio said...

jesus christ superstar

Laplace said...

εχω σοκαριστει..
ΜΕ ΟΛΑ..
δεν ειναι δυνατον..
ουτε στην ζωνη του λυκοφωτος να ημασταν!!!!!!!!
καλη εβδομαδα..

KitsosMitsos said...

Βρε τον Βέλτσο...Έχει μέλλον μπροστά του, αυτό είναι το μόνο σίγουρο...
Όσο για τα λοιπά, έχουμε ξεφύγει γενικότερα ή μου φαίνεται;
Αν και τώρα που τα ξαναδιαβάζω, αλληλένδετα μου φαίνονται: το ζοχαδιάρικο παιδί που βρίζει μεγαλώνει και πυροβολάει με αεροβόλα και όταν μεγαλώσει καταλήγει σε ακόμη πιο ακραίες συμπεριφορές... Βρε λες;

patsiouri said...

-Laz:
Και που'σαι ακόμα...

-Laplace:
Καλή βδομάδα!
Ε, εσύ έχεις πάθει χειρότερα!

-Κιτσοσμήτσος:
Επίτηδες τα έγραψα όλα μαζί, για να φανεί αυτό που εύστοχα παρατήρησες!

m_stelios said...

Και μη χειρότερα συνάνθρωπε.Τώρα καταλαβαίνω γιατί η γυναίκα μου δε θέλει να πάει για δασκάλα.Αλλά έτσι είναι άμα τα μούλικο αυτό δε τρώει χαστούκια να του πέσουν τα δόντια στο πάτωμα με αυτά που λέει η μέρα που θα σπάσει στο ξύλο αυτή την ανεκδιήγητη μάνα δεν είναι μακριά.

€lisavet said...

Είναι αυτό που λεν, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία!!!

manetarius said...

Νεολαία... βράζει το αίμα της..χαχαχαχααα... άκου βούλωστο μωρή καρ...λα... χαχαχαχχαααα... απίστευτο!

το πόσο μου τη δίνει όταν βρίζουν τα παιδάκια... αλλά τι να σου κάνουν κι αυτά τα κακόμοιρα;

.liketobite said...

Δεν θα σχολιάσω τα γεγονότα! Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για μεγάλη γκαντεμιά. Δεν κάνεις κανένα ευχέλαιο;

Unknown said...

Η αλήθεια είναι πως ζούμε γιατί κανείς δεν επιβουλεύεται την κεφαλή μας. Αν τώρα αρχίσει η τυχαία επιλογή στόχων.. τη βάψαμε...

(Ε να τί κάνεις τώρα... δε τους στρίβεις το λαιμό εσύ και έρχονται μετά και ταλαιπωρούν εμένα...)

aa-duck said...

Πατσιούρι μου :|
νιώθω πολύ άσχημα όταν κάνω κριτική σε θέματα που δεν γνωρίζω, αλλά, πστ μου, μου τη δίνουν εντελώς οι γονείς που δε συμμαζεύουν τα παιδάκια τους, επειδή δήθεν τα αγαπάνε και δεν μπορούν να τους φωνάξουν, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούν να σηκώσουν την ευθύνη του καβγά. Μιλάμε για τεράστια ευθύνη.
Και από την άλλη με εκνευρίζουν ορισμένοι εκπαιδευτικοί χώροι -κυρίως ιδιωτικοί- που δεν κάνουν κάτι δραστικό για όλα αυτά. Π.χ. διώξε δυο-τρία μούλικα και θα δεις... Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και φίλος που κάνει μαθήματα σε ΚΕΚ, όπου οι σπουδαστές επιδοτούνται κιόλας μη χσω, και αν τύχει και είναι γόνοι κανενός μεγαλο@ίδη της εποχής, η διεύθυνση δεν τους αγγίζει καν!

Υπομονή, δξ τι άλλο να πω...

gregory said...

ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟΛΥΤΑ....ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ Η ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ....
ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ...ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΤΟΥς ΤΟΥς ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ...

ΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΚΛΠ.. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ..

ΥΣ1..ΕΑΝ ΤΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΑΜΠΑς ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ..

BUTTERFLY said...

Ωραια πραγματα....

Εμενα πιο πολυ με σοκαρε το τριτο παντως! Γιατι αυτο το παιδι, το καθε τετοιο παιδι, κουβαλαει πολλα στην πλατη του και θα γινει πιθανοτατα το κωλοπαιδο με το αεροβολο, η ακομα χειροτερα ο βιαστης της γειτονιας και ο δολοφονος του μελλοντος!!!

Τι να πω...Χρονια Καλα!

Tanila said...

Πότε είπαμε θ'ανοίξουμε εκείνον τον παιδικό σταθμό που λεγαμε;





(ρε τι καλά που κάνω'γω και δε παντρεύομαι)

Unknown said...

αγαπητό patsiouri,
μου φαίνεται ότι τρίτωσε το κακό...
πάντως για σκέψου, ο βιαστής της γειτονιάς σου ίσως να μην ήταν ποτέ ούτε κωλόπαιδο με αεροβόλο, ούτε Βέλτσος.
όσο για την αντιμετώπιση στο αστυνομικό τμήμα ένα έχω να προσθέσω: την προηγούμενη βδομάδα κατέφυγε σε αστυνομικό τμήμα γυναίκα, που την είχαν ληστέψει, σπάζοντας το τζάμι του αυτοκινήτου και είχε τρελλό επεισόδιο με τον αξιωματικό υπηρεσίας που δεν της επέτρεπε να παρκάρει κοντά στο τμήμα. τους ζητούσε η καυμένη να το αφήσει κάπου κοντά για να μην της το κλέψουν, αφού ήταν τέντα ανοιχτό αλλά εκείνοι ανένδοτοι...

Anonymous said...

συνεχίζοντας τη σκέψη της Butterfly και του Κίτσουμήτσου, έχω να πω ότι η εναλλακτική εξέλιξη είναι το πιτσιρίκι του περιστατικού 3 να γίνει πρώτα το μαλακισμένο με το αεροβόλο και μετά το μπάτσος του περιστατικού 1.

Καλά κρασιά.

Αλλοτριωμένη said...

Καλή επιστροφή (γκρουμφ)
Μόνο διαβάζοντας τα περιστατικά, μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι και βγάζω καπνούς από τα αυτιά. Αν τα βίωνα κιόλας, δε θέλω να σκέφτομαι τι θα έβγαζα από τα αυτιά...

Αλλοτριωμένη said...

Αλήθεια, σε ποιο προάστιο μένεις παιδάκι μου; Στην οδό Τρέλας της Βαβούρας;;;

Daria said...

Και μετά εγώ απορώ γιατί μου έρχονται στο τεχνικό λύκειο και είναι γαϊδούρια ξεκαπίστρωτα.....

Έχεις δίκιο όμως, για τις συμπεριφορές των παιδιών φταίει το σπίτι σε μεγάλο βαθμό. Ένας συμμαθητής του γιου μου έβριζε σαν λιμενεργάτης από την πρώτη δημοτικού. Ο μπαμπάς του ποτέ δεν τον μάλωσε, αντίθετα φαινόταν ένα καμάρι στο βλέμμα του. Ξέρω πως κι ο δικός μου, όταν είναι μόνοι με τους συμμαθητές του, ρίχνει κανένα μπινελίκι για να το παίξει μάγκας και να επιβιώσει. Ποτέ όμως δεν επιβράβευσα τέτοια συμπεριφορά και του τη λέω άσχημα αν του ξεφύγουν βρωμοκουβέντες μπροστά μου. Αλλά και μεις αποφεύγουμε να μιλάμε άσχημα μπροστά του, ακόμα κι όταν μου τσαταλιάζουν τα νεύρα στο δρόμο. Τι νόημα θα είχε να απαγόρευα στο παιδί να μιλάει άσχημα αν εγώ έβριζα μπροστά του σαν λιμενεργάτης;

Maria Tzirita said...

Το μόνο που δε μου έκανε εντύπωση Πατσιουράκι μου, απ'όσα έγραψες, είναι το σκηνικό με τη μαμά. Θα μπορούσα να το φανταστώ, μόνο από τη συμπεριφορά του παιδιού. Κι από όλους όσους ανέφερες, αυτήν θα πυροβολούσα πρώτη! Τουλάχιστον οι άλλοι βλάπτουν ξένους ανθρώπους, αυτή εγκληματεί στο ίδιο της το παιδί...
Ελπίζω να πέρασες καλά κατά τ'άλλα, φιλιά πολλά!

Princess said...

κοιτα πατσιουρινο μου... η μαμα καλα να παθει, δε φυτρωσε το παιδάκι, γεννηθηκε, κι αυτη το μεγάλωσε, και καλυτερα που της το ειπε ο μικρός αυτο, διοτι εσυ αμα το ελεγες θα ήσουν αγενης -και ενδεχομένως ναχανες και τη δουλειά σου. Και ο βιαστης δεν ειναι βιαστης πριν πιαστει, ενας κανονικος και καθωσπρέπει κυριος ειναι, αλλιως θα τον ειχανε παρει πρεφα με τη μια... Τα κωλοπαίδια με τα αεροβολα με απασχόλησαν περισσοτερο: διοτι αν ειχαν το πνευμα του... μικρου Βελτσου, θα επρεπε πρωτιστως να πυροβολάνε τα τζάμια των πατεράδων τους. Γιατι εμεις δε μπορουμε να τα πυροβολήσουμε -υπαρχει αστυνομία.
Αντε βρε, καλο κουράγιο. Its a wild wild world..

Σοφία said...

Ο Χριστός και η Παναγία!!!!

gerasimos said...

Σε παρέες παιδιών, όσοι ξέρουν να βρίζουν αποκτούν τεράστιο στάτους, δεν ξέρω - και δε θυμάμαι, πάνε καμιά τριανταριά χρόνια από τότε που θαύμαζα κι εγώ τους νταήδες/βωμολόχους της γειτονιάς μου - για ποιο λόγο. Δεν αποκλείω το εν λόγω παιδάκι να έχει αποκτήσει super star status μεταξύ των ομηλίκων του. Εκτός αν άλλα παιδάκια βρίζουν ακόμα χειρότερα. Αν και το συγκεκριμένο, βρίζοντας έναν 'μεγάλο' κατάμουτρα κατ' αυτόν τον τρόπο θα κέρδισε οπωσδήποτε έξτρα πόντους...

SkinLikeSand said...

Λοιπόν Πατσιούρι μου.
Σπάσιμο του λαιμού δεν θέλει το παιδί. Οι μαλάκες κομπάρσοι γονείς του θέλουν.

Ναι, θα μπινελικώσει το παιδί. Όχι τόσο για να επιβιώσει ανάμεσα στα άλλα, όσο για να βγάλει την οργή του ενάντια σε όσους έχουν στόχο να το εκμεταλλευτούν, να το χρησιμοποιήσουν ή να το κακοποιήσουν.

ΜΑΘΕ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΡΕ ΓΟΝΙΕ ΤΟΥ, Γ**Ω ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ το ότι πρέπει να ΣΕΒΕΤΑΙ όσους το βοηθούν με όλη τους τη θέληση και του χαρίζουν ΓΝΩΣΕΙΣ και ψυχοπνευματικά εφόδια, υψηλες αξίες και ιδανικά, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτή τη ζωή, κερδίζοντας τον ειλικρινή σεβασμό και όχι την αποστροφή των άλλων.

ΜΑΘΕ ΤΟΥ το πόσο όμορφο είναι το να ΑΓΑΠΑ όσουν το αγαπούν. Μάθε του το ότι τα ψυχικά χαρίσματα έχουν αξία πολύ υψηλότερη από αυτή του κάθε υλικού αγαθού.

Μην του μαθαίνεις της ασχήμια της ζωής. Θα την γνωρίσει μόνο του στην πορεία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το να το βοηθήσεις να μην υποταχτεί σε αυτή ή ακόμα χειρότερα, να γίνει κομμάτι της.

Side21 said...

Όμορφος κόσμος ...
Αγγελικά πλασμένος !!!
Εύχομαι μια ήρεμη ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ...

Prince Of The City said...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Μαλάκα μου τί είν' τούτα;;;;;

Τη μία τα πιτσιρίκια, την άλλη ο βιαστής, και το γαμάτο το μυξιάρικο!??

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧαα Απίστευτοοοοο όμως απίστευτο!??

Και μετά λένε εμένα βλαμμένο που το 'χω πει πως πάνε από το κακό στο χειρότερο!!!

anima rana said...

...το παιδάκι με μεγάλη χαρά και συγκίνηση συνάμα, ΘΑ ΤΟ'ΠΝΙΓΑ!!!!
Υ.Γ. ...το σκυλάκι της φώτο, άπαιχτο????

ria said...

ένα τέτοιο παιδάκι, προφανώς, είχε ο ηρώδης και πήρε την ηρωική απόφαση!!!!!!!!

An-Lu said...

Aaaaaaaa??????
Μήπως να αναβάλω την επιστορφή μου στα πάτρια? Λεω...μήπως;;;;;

K-Top said...

Και νόμιζα ότι το δικό μου πάσχα ήταν σκατά επειδή έφαγα 2 μέρες να φτιάχνω οχυρωματικά έργα στον κήπο για να μην μπαίνει το τρελλό κοπρόσκυλο της γειτονικής πολυκατοικίας και ενοχλεί το δικό μου κοπρόσκυλο...

Άντε βρε, ευτυχισμένος ο καινούριος πάσχας!

Leviathan said...

apapa...an einai dinaton...dimotikou kiolas...eleos...de pame kala...

filia!

Κώστας said...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Θεός ο μικρός!!!

ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ

Καλησπέρα patsiouri !!

marianaonice said...

Απίστευτες σκηνές φρίκης και αλλοφροσύνης!!
Τι έπαθες κι εσύ Πατσιουράκι μου!!
Πώ πω !! καλά λες μας μούτζωσαν πασχαλιάτικα!!
Αλλά και τα ...όργανα της τάξεως στην κοσμάρααα τους!! Αυτοί είναι χειρότεροι από τα βλαμμένα με το αεροβόλο!! Τύχη είχες κι εσύ!! κάποιος καλός άγγελος μάλλον δεν θέλει το χαμό μας ακόμη!!! χαχα!!

Όσο για το κω***παιδο απορώ με την υπομονή σου!! Εγώ μπορεί και να τούστριβα το λαιμό!! χαχαχα!!
Μου θύμισε η μαμά του μία άλλη μαμά ενός οχτάχρονου που είχε μανία να παλαμιάζει τα τζάμια μου όταν έρχονταν στο σπίτι και όταν κάποια στιγμή απεγνωσμένη το παρακάλεσα να μη βάζει τα χέρια του και τη μουσούδα του στις οθόνες που έχω στο σαλόνι και που μόλις τις είχαμε καθαρίσει με την κοπέλα που έρχεται και βοηθάει μία φορά την εβδομάδα η μαμά λέει:
Όχι τα τζάμια της Μαριάνας, στα δικά μας τζαμια μόνο θα βάζεις τα χέρια σου!!!!!!
Κόκκαλο εγώ!! δηλαδή η παράξενη ήμουν εγώ ενώ το παλάμιασμα των τζαμιών ήταν μία φυσιολογική απόλυτα συμπεριφοράααα!!!!
Αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε στον κανακάρη της η κυρία!!!
Έλεοςςςς!!!

vlacha said...

Καλά, όλες οι περιπτώσεις σε σένα τυχαίνουν;
:)

Ra Ma said...

Από τη μια γελάω και από την άλλη λυπάμαι.
Θα συμφωνήσω με όλους τους από πάνω! Μου αρέσει η ενεργητικότητα, η ευράδεια και η εξυπνάδα στα παιδιά αλλά καθημερινά βλέπουμε πως έχει χαθεί το μέτρο, ...σε όλους τους τομείς για να είμαι δίκαιος.
Καλημέρες!!!

Ηλιας....Just me! said...

Δεν είμαι υπέρ της βίας, αλλά μερικά παιδάκια σαν το προαναφερθέν, τα ζητά ο οργανισμός του.... Εάν μιλάει τόσο άσχημα από τόσο μικρή ηλικία και μάλιστα στους γονείς του φαντάσου τι σεβασμό θα δείχνει αργότερα και πόσο θα σέβεται και τον ίδιο του τον εαυτό.... L.A. γίναμε.....

p.s. Χρόνια σου πολλά, αν και λίγο καθυστερημένα! (Ένεκα η έλλειψη νετ στο πατρικό!:P)

tdjm said...

Καλά εεεεεεεε , ευτυχώς που δεν είμαι εκπαιδευτικός....

Ανετα ....θα μου έκαναν μυνήσεις συνεχώς...

Δεν έχω λόγια!!!!

Marina said...

Μα πώς σου πέφτουνε για ιδιαίτερα κάτι σκατόπαιδα!! Κατά μάνα κατά κύρη πάει η ιστορία με το παλιόπαιδο.

Αν τους μάγκες με τα αεροβόλα τους ξέρουν στη γειτονιά σου, φρόντισε να μάθεις ποιοί είναι. Ενα ωραίο φτυσιματάκι εις είδος μπορεί να τους συνεφέρει. Μήνυση θα κάνεις προς εκείνους και θα απαιτήσεις τον εγκλεισμό τους σε κάποιο κελί..να φάνε λίγο τρομοκρατία τα σκατόπαιδα που έχουν μάθει να καταστρέφουν ατιμώρητα.

ανεστης said...

Εχω μια ωραία συνταγή για κέικ καρότου με φυτοφάρμακο για την οικογένεια που μεγαλώνει το "παιδί" αυτό. Θα τους το τραταρεις;

gnik said...

Γεια σου pats
Πριν από μερικούς μήνες, βράδυ σε κεντρικό δρόμο ακούω ένα δυνατό κτύπημα στο παρμπρίζ, κόβω ταχύτητα κοιτάω μπροστά αλλά το αυτοκίνητο μπροστά από μένα είναι αρκετά μακριά για να έχει στείλει πετραδάκι από τα λάστιχα του και η ταχύτητα όχι τέτοια που να δικαιολογεί τόσο δυνατό θόρυβο.
Κοιτάω το τζάμι λεπτομερώς και βλέπω ένα σημάδι στη θέση του συνοδηγού.
Σταματάω κατεβαίνω και παρατηρώ το σημάδι. Δείχνει αρκετά μεγάλο και ¨περίεργο¨. Δεν μου μοιάζει για πετραδάκι. Το σκέφτηκα από δω το σκέφτηκα από εκεί και το ανώμαλο μυαλό μου πήγε σε αεροβόλο ή σφεντόνα.
Παρκάρισα σε πάροδο και κατέβηκα με τα πόδια ψάχνοντας τις πολυκατοικίες για ύποπτη κίνηση για μισή ώρα περίπου αλλά δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι.
Με κοιτάγανε και οι περαστικοί περίεργα.
Τελικά έφυγα με την απορία και το λαβωμένο παρμπρίζ.
Πάντα με βασάνιζε η σκέψη του αεροβόλου αλλά από την άλλη το θεωρούσα απίθανο.
Σήμερα που διάβασα τα δικά σου βεβαιώθηκα ότι τελικά δεν είναι απίθανη μια τέτοια επίθεση.
Άσε που έμαθα ότι στα καταστήματα κυνηγετικών ειδών έχουν γίνει ανάρπαστες από τους πιτσιρικάδες οι απομιμήσεις πραγματικών πιστολιών που πετάνε διάφορα βλήματα. Από τα γνωστά με την φουντίτσα πίσω έως περίεργα μολυβένια ικανά να προκαλέσουν αρκετή ζημιά.
Μακάρι να μην μας ξανασυμβεί.

αντωνης said...

Ρε το παιδακι, ωραια ανατροφη εχει απο το σπιτι (εδω να φτυσω τον κορφο μου γιατι ποτέ δεν ξερεις το αυριο).

Οσο για τα αεροβολα, τι να πω.
Εμεις στο "χωριο" που μεγαλωσα, αντε να καναμε πως παιζουμε σχοινακι οταν πλησιαζε κανενα αυτοκινητο.

leondokardos said...

Βρε τι έπαθες Αρτιστάκι μου !!
Με πολλά κωλόπαιδα έμπλεξες. Δε συζητάμε για τον απαίσιο σαραντάρη. Σε θαυμάζω όμως για την υπομονή σου με το.. ξεφτέρη που έμπλεξες.Πως συγκρατιέσαι και δε του αμολάς καμιά ανάποδη. Γιατι σ΄αυτές τις περοπτώσεις μήπως σωστά το ξύλο βγήκε απο το Παράδεισο;;
Βλέπεις απο την άλλη μεριά οτι η παιδία, η διαμόρφωση του χαρακτήρα, αρχίζει απο μέσα απο την οικογένεια.
Καλή.. δύναμη.

curious said...

Πού ζούμε ρε Πάτσυ? Ζούμε? θα μου πείς, ε όσο, ότι τελοσπάντων...
Οι μόνοι νορμάλ θα είναι αυτοί που τάχουν παίξει εντελώς, δεν είναι δυνατόν να εξακολουθει αυτο το τροπάρι αδιαμαρτύρητα. Από όλους και πρός όλους...

Και εκείνη το βούλωσε...τα είπες όλα μεσα σε δυό λέξεις... τι συζητάμε ασκοπα

Ellie said...

Τρία πουλάκια κάθονταν....για τα κωλόπαιδα με το αεροβόλο δεν σχολιάζω!!! Μου φαίνεται ότι έχω παντελή άγνοια κινδύνου εγώ, ποτέ δεν έχω σκεφτεί ότι μπορεί να συμβεί κάτι και γυρνοβολάω ό,τι ώρα να ναι και όπου να ναι...Μήπως να το ψάξω γιατρέ μου;
Όσο για το έτερο κωλόπαιδο, να ανταλλάξουμε εμπειρίες...πάντως αυτά που χω ακούσει από παιδιά Δημοτικού δεν τα χω ακούσει ούτε καν από Γ΄ Λυκείου...και μετά την τελευταία περίπτωση αποφάσισα ότι δεν ασχολούμαι ξανά με Δημοτικό

demetrat said...

θές να πεις πως σου τύχανε πραγματικά όλα αυτά;
γιατί κοντεύω να ζουρλαθώ με σένα.
δ

Trioza Urticae said...

1ον Ευτυχώς δεν έπαθες τίποτα σοβαρό
2ον Τουλάχιστον τον έπιασαν
3ον Ακριβώς η ίδια κατάσταση με τους γειτονές μου. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ κατά τη γνώμη μου. 4η δημοτικού ο γιός και δοκίμαζε τσιγάρα υπό την επίβλεψη του πατέρα. Φυσικά, από το νηπιαγωγείο ροδάνι η γλωσσίτσα του.
Τελικά, μάλλον δε γεννιούνται όλοι γονείς. Αυτά βλέπω και εκνευρίζομαι...!

Anonymous said...

εχουμε ξεφυγει ή μου φαινεται? μου φεινεται, ε? να παω να κοιταχτω? μισο να βαλω το αεροβολο στην τσαντα....

patsiouri said...

-M.Stelios:
Αν δεν έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπομονή η γυναίκα σου καλύτερα να μην πάει.
Ας διαλέξει μία δουλειά που να της τρώει τις διπλάσιες ώρες μεν, να είναι πιό ήρεμη δε. Κατά καιρούς που κάνω δύο δουλειές ταυτόχρονα συνειδητοποιώ πως ένα οχτάωρο γραφείου είναι εξίσου κουραστικό με ένα τρίωρο μάθημα...ειδικά σε δημοτικό!

-Ελισσάβετ:
Συμβαίνουν καθημερινά όλα αυτά, απλά μάλλον πρέπει να μας τύχουν για να το συνειδητοποησουμε!

-Manetarius:΅
Εγώ λέω, αν δε μπορείς να κουμαντάρεις τα πολλά παιδιά ( η συγκεκριμένη είναι πολύτεκνη), ένα και καλό. Η δύο και καλά. Τα πολλά άστα για εκείνους που έχουν τον τρόπο και την ηρεμία, γιατί από τα νεύρα στο σπίτι ξεκινάνε όλα...

-Liketobite:
Έλα μου πυο δεν τους θέλω τους παπάδες!!! Αλλά θα το σκεφτώ αν συνεχιστεί η γκαντεμιά...

-Darthiir:
Τουλάχιστον βρίσκεσαι στην πλεονεκτική θέση του να μπορείς να τα στείλεις στο διάολο????

patsiouri said...

-Aaduck:
Δυστυχώς είναι όπως τα λές και ο ιδιωτικός τομέας όντως δείχνει τεράστια ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Στο δημόσιο σχολείο τουλάχιστον τρώνε και καμιά αποβολή...Συλλυπητήρια στο φίλο σου από τα ΚΕΚ. Έχω περάσει και από νυχτερινό. Όπου οι συνάδελφοι ερχόντουσαν με συγκοινωνία ακόμη και αν έμεναν στο διαόλου τη μάνα γιατί φοβόντουσαν να φέρουν αυτοκίνητο around...

-Gregory:
Αγαπητέ σύντροφε...μου έχει τύχει όντως να μου εξηγήσει παιδάκι κεπτομερώς τι κάνει ο μπαμπάς του στη μαμά του...
Τους τα λέει το πρωί και χαχανίζουν όλοι μαζί...

-Butterfly:
Τη συγκεκριμένη προσωπικά θα την ψέκαζα με στειρωτικό σπρέι....

-Tanila:
Είπαμε, θα τον δουλεύουν άλλοι!!
Μη σου πω θα προσλάβω το Βέλτσο όταν μεγαλώσει να δεις πως θα τα κάνει να βγάζουν το σκασμό!

-Κοκκαλίνα:
Ω ναι, μην ανησυχείς, δεν έχω καμία ψευδαίσθηση για τους υπεράνω υποψίας συνανθρώπους μας με λευκό μητρώο και ουδεμ΄΄ια ένδειξη παραβατικής συμπεριφοράς που ξαφνικά αποκαλύπτεται πως κάνουν τα απίστευτα...
Ο κάθε μικρός Βέλτσος με εκνευρίζει απλώς γιατί απεχθάνομαι τους γονείς που δε μαθαίνουν στα παιδιά τουςόύπτε τα απολύτως στοιχειώδη...Αν είχα τολμήσει να μιλήσω έτσι στη μάνα μου, είτε στα 8, είτε στα 18 είτε και στα 28...η τιμωρία φαντάζομαι θα ήταν ανάλογη...

patsiouri said...

-Κροτ:
Ας ελπίσουμε να μη γίνει έτσι...Πάντως, έχει όλα τα φόντα, πέρα από αυτά που ανέφερα εδώ μέσα.

-Αλλοτριωμένη:
Μη μου συγχίζεσαι! Χρειάζεται άπειρη υπομονή για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή εκεί έξω! Όσο για το προάστιο...χμ...θεωρείται και από τα κυριλλέ φαντάσου!

-Daria:
Μια φίλη είχε διοριστεί σε ένα δημοτικό σε ορεινό χωριό της Κρήτης. Με έπαιρνε κλαίγοντας να μου διηγηθεί τι της συνέβαινε εκεί. Ένα βράδυ μου είπε με λυγμούς: "Με κατούρησε ένα παιδάκι".Ο μικρός όντως την έβγαλε και την ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ στη μάπα!
"ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΑΊΡΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΊΣ ΤΟΥ????????" ούρλιαξα εγώ η αθώα νευριασμένη...
Με πληροφόρησε πως ο πατέρας το βράδυ κέρναγε μπύρες στο καφενείο που ο μάγκας ο γιος του κατούρησε τη δασκάλα....

-Μαρία Τζιρίτα:
Είπες μεγάλη αλήθεια. Το να κάνεις κακό σε κάποιον που εσύ δημιούργησες από τη σάρκα σου και φέρεις την υποχρέωση να τον κάνεις σωστό άνθρωπο, είναι πολύ χειρότρο από το να κάνεις κακό σε κάποιον ξένο...

-Princess:
Βασικά θα'πρεπε τα βλαμμένα με το αεροβόλο να περιποιηθούν το αμάξι του μπαμπά και ο βιαστής τη μαμά.
Το story θα τελειώνει με το κολοπαιδάκι να μου ζητάει γονατιστό συγγνώμη...

patsiouri said...

-Σοφία:
...και όλοι οι Άγιοι μαζί...

-Γεράσιμος:
Μπά, το συγκεκριμένο όντως δέρνει όλο το σχολείο αλλά ταυτόχρονα κανείς δε θέλει να τον κάνει παρέα γιατί κάνει και διάφορα άλλα, κλέβει τα φαγητά, τα λφτά και τα στυλό των άλλων...κτλ...
Οπότε θαυμαστές δεν έχει!

-De soy lew:
Έγραψες απίθανο σχόλιο. Ελπίζω να κάνεις μια δουλειά σχετική με παιδιά ή να είσαι ο ίδιος γονιός.
Ειδικά αυτό

"ΜΑΘΕ ΤΟΥ το πόσο όμορφο είναι το να ΑΓΑΠΑ όσουν το αγαπούν. Μάθε του το ότι τα ψυχικά χαρίσματα έχουν αξία πολύ υψηλότερη από αυτή του κάθε υλικού αγαθού.

Μην του μαθαίνεις της ασχήμια της ζωής. Θα την γνωρίσει μόνο του στην πορεία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το να το βοηθήσεις να μην υποταχτεί σε αυτή ή ακόμα χειρότερα, να γίνει κομμάτι της"

κρύβει μέσα του όλη την αλήθεια της ζωής...

-Side 21:
Προς το παρόν ήρεμα τσουλάει!
Το αυτό εύχομαι και δι'υμάς!!!

-Gothangel:
Καλέ η μπάλα έχει χαθεί γενικώς, δεν το συζητώ, και τα παιδιά είναι εδώ που τα λέμε οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης...
Και τι να περιμένουμε δηλαδή από παιδάκια τα οποία μεγαλώνουν σε μία χώρα στην οποία ακούνε κάθε μέρα πως κανείς ποτέ δεν τιμωρείται για τίποτα???????/

patsiouri said...

-Ανιμα:
Το σκυλί αν δεν απατώμει έχει πάρει βραβείο σε καλλιστεία για κακάσχημα σκυλάκια!!!!!!

-Ρία:
Αν μας κοροιδεύουν και τα πράγματα είχαν γίνει ακριβώς έτσι...τότε ο Ηρώδης αξίζει μία θέση ανάμεσα στους Αγίους Της Εκκλησίας Μας!

-Αν Λου:
Μπά, βλαμμένοι κυκλοφορούν παντού!!!!
Φρόντισε μόνο να ενημερωθείς για τα τελευταία κους κους της γειτονιάς σου!!!

-Άτρον:
Οχυρωματικά έργα, χε χε! Το Χοντρό Όνειρο όταν ήταν ακόμη νεαρό είχε κάνει ένα απίστευτο ριφιφί για να μπορεί να εξαφανίζεται μυστηριωδώς από τον κήπο!!!

-Leviathan:
Ναι ρε πούστη μου...και όπως είδα και από τα σχόλια (αλλά έχω δει και στη δουλειά τόσα χρόνια), δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο μόνο!

patsiouri said...

-Κώστας:
Να σου δώσω το τηλέφωνό του να του το πείς??? Μόνο που αν ακούσει το "Θεός" μπορεί ν'αρχ΄σιει να σου κατεβάζει τίποτα Παναγίες, θα νομίζει ότι το βρίζεις!!!

-Μαριάννα:
Α χα χα χα χα!!!! Γαμάτη η ιστορία με το οχτάχρονο!!! Είδες, γι'αυτό ο καλός Θεούλης μας άφησε να ζήσουμε, για να έχουμε να λέμε και να γελάμε!

-Βλάχα:
Όχι μωρέ, τα περισσότερα είναι νορμάλ, απλά όταν τύχει περιπτωσάρα στάνταρ την αναφέρω στο μπλόγκ!!

-Radio Markoni:
Κι'εγώ συμπαθω τα ζωηρα παιδάκια, είναι η φύση τους άλλωστε. Με φοβίζουν ας το πούμε τα μοναχικά, κάτι άλλα που περπατάνε με σκυμμένα τα κεφαλάκια,καθώς κι'εκείνα του κατηχητικού...
Η ζωηράδα όμως δεν έχει καμία σχέση με αρετές όπως το θράσσος, η απίστευτη αναίδεια και η παντελής έλλειψη μέτρου για την οποία προφανώς και φταίει το σπίτι...

-Ηλίας:
Και???? Πώς είναι ξανά η ζωή στο πατρικό????? Άντε να βρω λίγο χρόνο να περάσω από τα μπλογκάκια σας να μάθω νέα!!!

Ασκαρδαμυκτί said...

Αυτά τα πωποπαιδάκια τα οχτάχρονα θα σπάνε αύριο με αεροβόλα τα τζάμια και θα βιάζουν περαστικές!
Και οι μαμάδες τους θα λένε "δεν σου είπα να μην σκοτώνεις και να μην βιάζεις έξω;"...

patsiouri said...

-Τdgm:
Μπά...θα συνήθιζες σιγά σιγά!!! Κι'εγώ με τα πρώτα κρούσματα είχα φρικάρει, έκλαιγα, έπρηζα τους φίλους μου...τώρα απλώς τα μαζεύω και φεύγω!!!

-Μαρίνα:
Δυστυχώς όχι, δεν είναι γνωστοί. Απλώς μου είπαν πως έχει τύχει σε πολλούς άλλους στην ίδια περιοχή και πως μάλλον το κάνουν από την ταράτσα κάποιου κοντινού σπιτιού η πολυκατοικιας...Εκείνη την ώρα ενωμεταξύ, σοκάρεσαι τόσο πολύ που μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι έγινε προφανώς έχουν γίνει καπνός!

-Ανέστης:
Ευχαρίστως!
Άσε που μπορεί και να τους ξέρεις κιόλας, χε χε!!!

-Gnik:
Εννοείται ότι ήταν αυτό.
Ευτυχώς σου έριξαν στο παρμπριζ που δε σπάει με τίποτα.
Όχι πως θα πάθαινα κι'εγώ τίποτα γιατί δε κόβουν τα γυαλιά από το τζάμι του αμαξιού, αλλά μπορεί να μου έβγαζε κανα μάτι ή η μητέρα μου να έχανε τον έλεγχο...
Προσοχή από'δω και πέρα...( θα μου πείς και τι να κάνεις, να κυκλοφορείς με τα πόδια και κράνος???)

-Αντώνης:
Να μη φτύνεσαι γιατί το δικό σου παιδί έχει πατέρα εσένα και μάνα τη μαμά του, οπότε εφ'όσον είστε άνθρωποι κάποιου επιπέδου δε διατρέχεις τέτοιο κίνδυνο...αν ακούσεις η δεις τους γονείς του συγκεκριμένου θα καταλάβεις!!!
Όσο για τα αεροβόλα, όπως είπε και η gnik από πάνω, έχουν τρομερό σουξέ τελευταία!

patsiouri said...

-Λεοντόκαρδος:
Εχω υποστηρίξει ξανά εδώ μέσα τη θέση μου υπέρ της επιλεκτικής στείρωσης ή γενικότερα του ελέγχου όσων επιθυμούν να γίνουν γονείς από κάποιον υπεύθυνο κρατικό φορέα...
Αλλά τελικά το πιο σημαντικό είναι το ότι δεν έπεσα στην αντίληψη του σαραντάρη με το αθώο πρόσωπο...

-Curiouss:
Έτσι ακριβώς, το βούλωσε..και τότε σήκωσα τα χέρια ψηλά και κατάλαβα πως δεν υπάρχει σωτηρία...μακάριοι οι ελαφρότατοι τω πνέυματι!!!

-Έλλη:
Θα συμφωνήσω εκατό τοις εκατό πως η νέα γενιά του Δημοτικού είναι σαφέστατα απάλευτη! Καμία σχέση με Γυμνάσιο και Λύκειο! Τουλάχιστον να χτυπήσω ξύλο δεν έχει τύχει ακόμη κάτι πολύ συνταρακτικό (μεγαλύτερες περιπτωσάρες σε γονείς έχω παρά σε παιδιά...)

-Δήμητρα:
Ω ναι....αν και όπως είδες από τα σχόλια δεν ήταν και τίποτα τραγικό. Έχουν τύχει και σε πολλούς άλλους...Εγώ είμαι ήσυχη που δε μου έτυχε φάντης μπαστούνι ο σαραντάρης...

-Biologist:
1: Ακριβώς! Θα μπορούσα να ανεβάζω πόστ τώρα ζητιανεύοντας λεφτά από'σας για πλαστική στη μούρη...

2: Άργησαν όμως. Είχε χτυπήσει πολλές φορές. Δυστυχώς. Γιατί μπροστά σ'αυτό τα υπόλοιπα είναι αστεία...

3: ΕΒΑΖΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ Ο ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ??????????
Αν πάρεις την Πρόνοια γίνεται τίποτα για κάτι τέτοια ή δεν προλαβαίνουν ούτε τα βρωμόξυλα????

-Εξώφθαλμη:
Βάζεις το αεροβόλο, βάζω το πουλόσκυλο...μην πηγαίνουμε και ψάχνοντας...

-Ασκαρ:
Θα του πηγαίνει και τη δόση του στη φυλακή ίσως, από φόβο μη τη σφάξει κανά βράδυ που θα είναι έξω με άδεια για να ψάξει να βρει τις οικονομίες της με την ησυχία του...

Pan said...

Καλησπέρα.

Άλλο ένα παράδειγμα υπέρ της τεκνοποίησης και της διαιώνησης του ανθρώπινοι είδους.

patsiouri said...

...από ανίκανους...των οποίων το dna θα'πρεπε να απομονωθεί χάριν της προστασίας του οικοσυστήματος...
Καλησπέρα!@

aris53m said...

Γειά σου patsiouri:

Όσον αφορά το παιδάκι δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Όπως έχουμε ανίκανους πολιτικούς, έχουμε και ανίκανους γονείς ... που γίνονται πολιτικοί κάποια ώρα ... και συνεχίζουν να είναι ανίκανοι ... κλπ ... φαύλος κύκλος.

Όσον αφορά τις κότες, ε τι να πεις?

Skouliki said...

εεε
αουτς
πωςςςςςςςςςςςςςςς
τιιιιιιι
αμανννν
κωλοπαιδααααααααααα
δεν θα γινω ποτε μανα
αει σιχτιρ

VAD said...

1.Ειναι να μη σου κάτσει...
2,3.Εδώ πια ξεχνάς καθε παιδαγωγική μέθοδο που διδάχτηκες από κάτι άσχετους που δεν πιάσανε ποτέ κιμωλία στα χέρια τους,περιλαβαίνεις τη"μάνα",την ξεχέζεις από πάνω μεχρι κάτω,"κρεμάς" ανάποδα και το κακομαθημένο,άι σιχτίρ κωλόπαιδο,κι ας τολμήσει κανεις να μιλήσει,μα,μη,όχι,να,καταπιέζουμε τα παιδιά και έτσι,ποια παιδιά καταπιέζουμε μωρέ,εμεις εργαζόμαστε για να ανεχόμαστε του καθενός τη μ@λ@κί@;
Απορία:-Τι ειπε η μαμά;Να, παιδί ειναι και τέτοια;

Σταματάω ,γιατί άμα συνεχίσω,με τόσα που εχω δει μέσα στην τάξη, θα μου βγει βιβλίο και όχι σχόλιο:)

Καλημέρα...

Unknown said...

Ουσιαστικά η δυνατότητά μου να τα στείλω στο διάολο είναι παρόμοια με τη δική σου.
Ενώ εγώ θα υποστώ περισσότερα, believe me, όταν μεγαλώνουν αποκτούν και "δικαιώματα"...

Lina said...

σχετικά με το παιδί, τα βλεπω κι εγω καθε μερα και παορμοια περιστατικά , ευτυχώς και πολύ διαφορετικά.
συνήθως όταν μετα απο μια βρισιά μεινω αταραχη με ύφος "είπες κάτι;" και ρωτήσω λες κι ακουσα κάτι πολύ απλό "τι θελεις να πεις;" ψαρώνουν πολύ άσχημα.
βεβαια, αν έχεις κανα παιδί όπως ένα περσινό, που η μανα του το εντυνε γυναικεία και με το μπαμπα του βλεπανε σκληρό πορνό, εννοειται οτι δεν θα βγαλεις άκρη.


αα! σήμερα είναι παγκόσμια μερα κατα της βιας, ο υπουργούλης το κανε το χρεος του. μας έστειλε επιστολή =Ρ

moutro said...

χαχαχαχαχαχαχαχα
έλιωσα όμως με τον πιτσιρικά. Έπεσα κάτω κανονικά. Σε καταλαβαίνω. Η μητέρα μου είναι καθηγήτρια και το τι σκηνικά μας περιγράφει καθημερινά είναι μόνο για ταινίες του σεφερλή. Αναρωτιέμαι αυτοί που ασχολούνται με το "αύριο" και αγωνιούν γιατί το κάνουν? Αφού τα σύγχρονα κωλόπαδια έχουν ένα σκοπό. Επιχείρηση "ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ"
Φιλιά

Litanie des Saints said...

Ο μικρός έχει πλούσιο λεξιλόγιο. Εσύ ήξερες τι θα πει «τσιμπούκι» στα οχτώ;

ria said...

καλό μήνα!

και καλό τριήμερο!

SkinLikeSand said...

Πατσιούρι, ενημερωτικά σπουδάζω ακόμα (άσχετες με παιδαγωγικά οι σπουδες μου και μάλλον απέχω αρκετά από την ηλικία που θα κάνω οικογένεια. Ωστόσω με απασχολεί αρκετά το θέμα της σωστής διαπαιδαγώγησης, γιατί πιστεύω πως μια σωστά παιδαγωγημένη γενιά είναι ικανή να ανατρέψει πολλά από τα 'κακώς κείμενα' που προήλθαν από μας. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Για το update, πραγματικά σοκαρίστικα με τη photo του σκύλου... Θα 'θελα να ξερά τι έχουν κάνει σε αυτούς τους ανθρώπους και τους έχουν προκαλέσει τέτοιο μίσος για τα ζώα. Ή μήπως για τη ζωή των άλλων γενικότερα;...

spyros1000 said...

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝ ΧΑΘΕΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ.

leondokardos said...

patsiouri μου,συγνώμη για το γραφτό...σαρδάμ μου, να σε πω Αρτιστάκι. Περνούσα απο τα διάφορα μπλόγκ και ενω το κείμενο ήταν για σένα, σε ονόμασα.....roadartist.
Τέλος πάντων, φίλες μου είσαστε και οι δύο !!
Καλό μήνα.

habilis said...

Φοβερός ο μικρός !
Τρομεροί οι γονείς του.
Αντε τώρα να τους μαζέψεις τα μυαλά.
Ούτε ψίλος στον κόρφο σου.

panagiota said...

Πατς μου,εγώ έφαγα κίτρο στο δόξα πατρί και η μάνα γελούσε από το μπαλκόνι με την ευστοχία του κανακάρη της.
Οσο για τον οχτάχρονο, έπρεπε να τον είχα γιο!
Θα φώναζε "ήμαρτον" ολημερίς.
Κι από ότι ομολόγησε η κόρη μου, ακόμα και για μαλακό παιδικό κώλο έχω βαρύ χέρι...

Καλό μήνα και φιλιά κούκλα.

Artanis said...

OMG!!!!!!!!!!
Πού ΄σαι Ηρώδη μερακλή!!!
Πατσιούρι μου ψυχραιμία!!!
Θα μου πεις, "πώς;", αλλά πάντως προσπάθησε!!!
Καλό μήνα και καλή βδομάδα νά 'χουμε...

Αθανασία said...

Γειάσου καλό μου Πάτσ...άααααμάν καλέ τι λέεεεες!...ε,δε βγάζεις άκρη κοπέλα μου,με τη γμμένη την αστυνομία...απορώ πως σας έδωσαν και σημασία,οι μαλκες κιόλας...τι σας έδωσαν...έκαναν πως σας έδωσαν...ε,είναι ελλεεινοί οι τύποι τι να λέμε τώρα...άσε μην αρχίσω τώρα τα μπινελίκια,γιατί θα με πάρει μέχρι άυριο το πρωί,και δε λέει..καλά...(αναρωτιέμαι τώρα εγώ) λέω τώρα,έτσι;; σε τι σκ..τό περιββάλον οικογενειακό ζεί αυτό το τσογλανάκι που σε σκυλόβριζε έτσι;;;,ακούς εκεί το βλαμμένο!, για μένα πρώτον θα έπρεπε,να του αστράψεις δυό τρίς μπούφλες να του φύγουν τα δόντια,και τα σαγόνια να μάθει ξανάμιλάει έτσι;;...και κατά δέυτερον θα έπρεπε να τα σούρεις γερά στην ηλίθια,τη μάνα του που το αφήνει να προσβάλει και να μιλάει άσχημα,σε ξένους και ξένους ανθρώπους που δε τους ξέρει,και που θα πρέπει,και ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΤΑΙ οκ;;;..αν κάνει έτσι σήμερα,φαντάσου τι θα κάνει άμα μεγαλώσει,λίγο...άι σιχτίρ εκνευρίστηκα με το βλαμμένο!..ακούς το κ...λό παιδο... τι να πώ δηλαδή τι να πώ....μα καλά τι διαπαιδαγώγηση είναι αυτή....έλεος πιά...φιλάκια Πάτσ μου..καλό μήνα και μας έλειψες....

diva said...

S**t happen
Για τα μαθήματα, μετά από 15 χρόνια ιδιαιτέρων [και όχι μόνο], ένα έχω να σου πω.
Υπομονή [δεν πρόκειται να αλλάξει το ποσοστό..]

Zaphod said...

Ψυχραιμία!!!!

Πάντως μπράβο για την ...ψυχραιμη αντίδρασή σου στο κωλοπαίδι. Εγώ θα το κοπάναγα ακριβώς έτσι και για τους λόγους που εξηγεί ο Άρτσι!

Stefanos said...

Εσύ είσαι μαγνήτης χαζομάρας αγάπη μου. Πρέπει να κανονίσουμε να βγαίνουμε συχνά! Τώρα τελευταία δε μου συμβαίνει τίποτα περίεργο!!!
Καλά ο πιτσιρικάς.. γαμάτος..
τι να πεις.. σανίδα βρεγμένη που θέλει η μάνα..

Ταχυδρόμος! said...

Από την περιγραφή μάλλον στο πρόσωπό σου έβλεπε την μάνα του, που κατά δική του ομολογία ήταν κ..α. Οπότε μην αγχώνεσαι! :)

Anonymous said...

Σε αυτό το κράτος αυτοί οι μικροί διάολοι επιβιώνουν, εις βάρος των υπολοίπων!

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί, να στο θυμήσω :))

Πνίξε άφοβα :))

Kwlogria said...

Άφωνη. Δεν γίνονται αυτά. Έχω γίνει τούρμπο. Τι θα πρέπει να γίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις που περιέγραψες:

1) Αρχίδια με αεροβόλα: βάζεις κάμερες, γείτονες, ό,τι γουστάρεις και τα πιάνεις. Τους χώνει τα αεροβόλα στον κώλο και χαλάς όλα τα σκάγια. Αν πεθάνουν γελάς. Αν δεν πεθάνουν, λυπάσαι. Α. Βασικό. Πριν τα σκοτώσεις, ανάμεσα από τους πυροβολισμούς, ρωτάς που είναι οι γονείς τους. Όταν τα ξεκάνεις, πας στους γονείς και ξεκάνεις κι αυτούς.

2. Βιαστής: καταρχάς καταλαβαίνεις τι σημαίνει έλληνας γείτονας και πλέον κουβαλάς μαζί σου μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, όπλα, ό,τι γουστάρεις. Πιάνουν όλοι μαζί το βιαστή και του κόβουν τα αρχίδια από τη ρίζα. Το ίδιο και στους γείτονες που ήξεραν και δε μίλησαν. Στη γυναίκα του κόβεις τα χέρια, τα γλώσσα και τα πόδια. Έτσι, για να μάθει.

3. Στο μούλικο που σου μίλησε έτσι: Το φτύνεις στη μούρη και καπάκι το σκουπίζεις για να μην μπορεί να το αποδείξει στη μάνα του. Κάτι άλλο δεν μπορείς να κάνεις, αν και να χαρίσεις το θάνατο σε μάνα και γιο ίσως είναι ό,τι καλύτερο.

Πάμε κατά διαόλου. Αίσχος. Ντροπή. Δεν το πιστεύω.

maria λεμονατη! said...

το καημενο το παιδακι των σκηνων 2 και 3 ποσο μονο πρεπει να νιωθει μες την ανικανοτητα των γονιων του, ποσο απροστατευτο και αδυναμο. και ποσο επιζητα την προσοχη μας με αυτον τον ακραιο τροπο.

Pan said...

Ρε'συ πατσιουρί, πάλι τα ίδια.

Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

snikolas said...

Την πέτρα που την είδαν οι μάγκες που φώναζαν πέτρα;
βλέπω περνάς υπέροχα με τα παιδάκια!

Anonymous said...

Τίποτα δεν με συγκλονίζει πια … απλά θλίβομαι για την κατάντια και συμμερίζομαι την αγανάκτηση .. γιατί και σε μένα τώρα τελευταία συμβαίνουν τα πιο κουφά. Παλιά μιλούσαμε για γειτονιά .. λες και ήταν ο παράδεισος .. το οικείο καταφύγιο μας. Τώρα ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν εγκληματίες ανάμεσα μας. Προσπαθώ να κατανοήσω. Να τα εξηγήσω όλα … να δώσω ελαφρυντικά ειδικά σε παιδάκια του δημοτικού. Αλλά τώρα τελευταία πυκνώνουν οι φάσεις που χάνω τον έλεγχο και θέλω απλά ν’ αρχίσω να δέρνω και να σπάω. Τι να πω ;; Κουράγιο ;; Νομίζω ότι όλοι έχουμε εξαντλήσει τα όρια μας. Ευτυχώς που τα λέμε εδώ και κάπως ξεθυμαίνει η κατάσταση.

βιολιστης στη στεγη said...

Λαμπρό διαγράφεται το μέλλον του μικρού Βέλτσου!
Στα 13 του θα πετάει πέτρες με αεροβόλο σε αυτοκίνητα, γάτες και σκυλιά, και στα 20 του θα προαχθεί σε βιαστή της γειτονιάς...
Στα 30 του μπορεί να στείλει νοσοκομείο την υπέροχη μητέρα του απο σφαλιάρες....
Μπορεί να είναι και το μόνο σωστό που θάχει κάνει στη ζωή του!

island said...

Τί τραβάς και εσύ καημένο Πατσιουράκι. Καλό μήνα να έχεις. Ευχή χωρίς αεροβόλο

patsiouri said...

-Αρης:
Τελικά οι κότες έχουν χάσει τη μπαλα εντελώς μου φαίνεται..

-Σκουλήκι:
Όχι καρδιά μου, εσύ να γίνεις μάνα! Αν γινόντουσαν γονείς κάτι ατομάκια σαν εσένα θα είχαμε ελπίδα! Μόνο που αυτοί είνα που έχουν σταματήσει να γεννάνε...

-Vad:'
Όχι, δεν είπε έτσι,ίσα ίσα κατέβασε το κεφάλι και είπε πως βρίζει ο άντρας της αρκετά και έτσι μαθαίνουν και τα μικρά...
Τι να πεις, κάνω κουράγιο και σκέφτομαι τους συνάδελφους στα ιδιωτικά σχολεία που βλέπουν τρισχειρότερα!

-Darthiir:
Οπότε δεν υπάρχει σωτηρία...
Κάνε κι'εσύ κουράγιο και κοίτα την περίπτωση που έγραψε και η Λίνα από κάτω σου!

-Λίνα:
"βεβαια, αν έχεις κανα παιδί όπως ένα περσινό, που η μανα του το εντυνε γυναικεία και με το μπαμπα του βλεπανε σκληρό πορνό, εννοειται οτι δεν θα βγαλεις άκρη."

Χριστέ μου! Καλά, για το σκληρό πορνό εσύ πως το έμαθες????????

patsiouri said...

-Μούτρο:
Πολλά συλλυπητήρια στη συντρόφισσα μαμά σας!
Αν δε, είναι σε δημόσιο σχολείο, θα είναι και σχετικά κακοπληρωμένη...
Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς και, υπομονή πες της, το καλοκαίρι πλησιάζει!

-Litanie des saints:
Τσιμπούκι???????/
Ούτε το "άει γαμήσου" δεν ήξερα τι πα να'πει στα οχτώ!
Μόνο το "μαλάκας" μου φαίνεται ήξερα...

-Ρια:
Άργησα λίγο αλλά...καλή Κυριακή!

-De soy lew:
Το update έχει άμεση σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Γιατί απευθυνόμαστε στο ίδιο target group. Όποιος έχει την ψυχραιμία να βασανίσει ζωάκι, είναι ικανός και για όλα τα υπόλοιπα. Φυσικά.

-Σπύρος:
Το δημόσιο σχολείο σίγουρα προσφέρει καλύτερη πειθαρχία. Τουλάχιστον πέφτει και καμιά αποβολή, ωριαία η πολυήμερη. Το πρόβλημα το έχει η ιδιωτική εκπαίδευση μιας κι'εκεί οι διδάσκοντες όχι μόνο δε βρίσκουν κανέναν να τους συμπαρασταθεί, αλλά βρίσκουν και το μπελά τους απο πάνω.

patsiouri said...

-Λεοντόκαρδος:
Σιγά μωρέ, δεν έγινε τίποτα!!
Καλό υπόλοιπο μήνα!!!

-Habilis:
Το ότι έχει χαθεί η μπάλα είναι πασιφανές..από'δω και πέρα τι κάνουμε όμως???

-Παναγιώτα:'
Α, αυτή η σκοποβολή από το μπαλκόνι με τους γονείς παρόντες είναι πολύ της μοδός τελευταία...
Το μόνο που πορείς να κάνεις είναι να τους κάνεις ρόμπα στη γειτονιά, τίποτα άλλο..
Σε φιλώ!

-Αρτάνις:
Χρόνια πολά μανούλα!!!
Βλέπεις, κάτι καλούς και νορμάλ γονείς που περισσεύανε εδώ κάτω, μας αφήνουν και πάνε στα ξένα!

-Αθανασία:
Κι'εσείς μου λείψατε αλλά λόγω εξετάσεων πήζω στη δουλειά, δουλεύω τις τριπλάσιες ώρες και γι'αυτό έχω αραιώσει!
Δυστυχώς δεν είναι στη δικαιοδοσία μου το να πάρω δραστικά μέτρα, αλλιώς θα'βλεπες!
Όσο για την αστυνομία...δε μου αρέσει να κρίνω συλλήβδην μία ομάδα ανθρώπων, αλλά οι προχτεσινοί μου όντως ήταν γάμησέ τα!

patsiouri said...

-Diva:
15 χρόνια ιδιαίτερα έ??
Μ'αρέσει που κάποιοι μας θεωρούν ευτυχέστατους επαγγελματίες και κυκλοφορεί και ο μύθος ότι βγάζουμε πολά λεφτά!! (Το οποίο ισχύει μόνο αν έχεις συγκεκριμένο πελατολόγιο που περιλαμβάνει γόνους της σχολής Μωραίτη...)
Οι περισσότεροι "ιδιαιτεράδες" που ξέρω κάνουν κρα να τα παρατήσουν και να μπουν σε μια σταθερή εργασία εστω και με χάλια χρήματα...

-Zaphod:
Μπου χα χα!
Δε γίνεται.
Θα πάω φυλακή.
Οπότε προτιμώ να κάνω γιόγκα και να μην αφήνω τα νεύρα μου να παίζουν άσχημα...

-Εστάριαν:
Επειδή εγώ δε μπορώ να τη παραφυλάξω και να την κοπανήσω, προτείνω να το κάνετε εσείς!!
Δε θα μας υποπτευθεί κανείς!
Έχεις δεί το "Πέτα τη μαμά απ'το τρένο???"

-Ταχυδρόμος:
Την Παρασκευή μας είπε και "τσιμπουκογλείφτρες"!
Εξελισσόμαστε όσο περνάνε οι μέρες...

-Freedula:
Είμαι μικρή ακόμα.
Αν αυτά μου συνέβαιναν γύρω στα εξηνταπέντε μου μπορεί και να μην είχα αντισταθεί στον πειρασμό...
Και τώρα να μπλόγκαρα από τον εξωτικό Κορυδαλλό, εγώ και η ΗΣΥΧΙΑ μου!

patsiouri said...

-Κωλόγρια:
Πολύ μ'αρέσεις!!!
Μπορώ κι'εγώ να σκεφτώ και να καταστρώσω ένα σωρό καταχθόνια σχέδια με μία μόνο συνισταμένη: Να μη με πιάσουν!!
Αλλά χρειάζεται χρόνος.
Και χρήμα.
Ούφ!
Φιλιά πολλά κουκλάρα μου..

-Μαρία Λεμονάτη:
Έχεις δίκιο.
Όταν μου περνάνε τα νεύρα πάντα τα λυπάμαι αυτά τα παιδάκια.
Αλλά δε μπορώ να σώσω εγώ τον κόσμο.
Μακάρι να μπορούσα.
Δυστυχώς όμως, σ'αυτά τα πλασματάκια έχει ήδη εισχωρήσει το ΚΑΚΟ.
Και δε θα ξεριζωθεί εύκολα.

-Παν:
Τα'χουμε ξαναπεί.
Δε θα σταματήσει.
Σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο που με καλύπτει είναι ο Μωσαικός Νόμος.

patsiouri said...

-Νικόλας:
Χα χα χα, έλα ντέ!
Άκουσαν το "μπαμ", είδαν το σπασμένο τζάμι και όλοι φώναζαν για την πέτρα!
Η αλήθεια είναι πως προς στιγμήν, μέσα στον πανικό μου, κι'εγώ πίστεψα ότι ήταν πέτρα, αν και μέσα μου κάτι φώναζε πως αποκλείεται γιατί δε στέκει με τη λογική!

-Μεταλλαγμένος:
Το κακό είναι πως κανέναν μας πια δε μας εκπλήσσει τίποτα...
Το σταυρό μας και μη χειρότερα...

-Βιολιστής:
Κάποιος το ανέφερε και πιό πάνω, ότι η μάνα τελικά θα το βρει απο το ίδιο της το παιδί.
Και ναι, όντως θα είναι το πιό σωστό που έχει κάνει στη ζωή του.
Η συγκεκριμένη έχει άλλα τρία παιδιά.
Όλα καλά Θάλεια μου?

-Island:
Προς το παρόν, απόλυτη ησυχία...
Η ευχή σου έπιασε!
Ευχαριστώ!

marianaonice said...

Xaxaxa!!!
patsiouri μου το σχόλιο σου στη freedula με έκανε πάλι να σκάσω στα γέλιααα!!
Είσαι άπαιχτη παιδί μου!! Πάει και τελείωσε!!
Καλησπέρααα!!
Καλό απογευματάκι Κυριακής!!
:)))

marianaonice said...

Αα! να σου πω και το καινούριο!
Χθες το βράδυ κάτι κωλόπαιδα στη Λυκόβρυση πέταξαν πέτρες στον πρώτο όροφο και έσπασαν το διπλό τζάμι της κρεββατοκάμαρας της πεθεράς του αδελφού μου!
Η γυναίκα αναγκάστηκε να βάλει νάϋλον για να περάσει το Σαββατοκύριακο, μιας και τζαμάς τέτοιες ώρες δεν βρίσκεται!
Οι γονείς των παιδιών όταν κλήθηκε η αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό όρμηξαν στην ηλικιωμένη γυναίκα με μία γλώσσα να!! και τη χλεύασαν γιατί τόλμησε να καλέσει την αστυνομία μια και τα κωλόπαιδά τους αυτό το κάνουν επανειλημμένα με τις πέτρες και συνέχισαν να το κάνουν και μετά τη ζημιά.
Δεν υπέβαλε μήνυση η έρημη ζήτησε μόνο να καταγραφεί το γεγονός μήπως και γίνει καμιά σύσταση και συνετιστούν οι κάφροι γονείς με τα καφρόπουλά τους!
Μάταιος κόποςς!!!
Επειδή η κόρη της παθούσας άρπαξε το χέρι ενός παιδιού με την πέτρα στην παλάμη για να το αναγκάσει να την πετάξει κάτω, η μάνα ούρλιαζε:
"Μωρή που έπιασες το χεράκι του παιδιού μου, που έχει ευαισθησία και πρόβλημαα... και τώρα πρέπει να το πάω στο γιατρό...."

Κατάλαβαν όλη την υπονοούμενη απειλή!!
Πώς να προστατευτούν οι άμοιροι πολίτες από τέτοιου είδους θρασίμια???

Ατέλειωτη η κατάσταση αυτών των περιστατικών!!!
Φιλιά!!
:))

zekia said...

καλέ που μένεις;;; στο χάρλεμ;;;