Tuesday, June 9, 2009

ΠΑΡΑΛΟΓΟ???????


Ενεργός πολίτης Νο1:
Περπατάω στη γειτονιά μου και μια κοπέλα λίγο μικρότερή μου περπατάει μπροστά μου και ωρρύεται στο κινητό:
"Τους έχω πάρει οχτακόσιες φορές! Μα καλά είναι εντελώς μαλάκες?? Τι κάνουν γαμώ το μπουρδέλο το κράτος μου μέσα, άσε που τις μισές φορές δεν το σηκώνουν!"
Κλείνει το τηλέφωνο, με βλέπει που την κοιτάζω και αρχίζει να μου μιλάει σα να είμαστε γνωστές.
"Παίρνω τη ΔΕΗ και το Δήμο εδώ και δύο ώρες και μ'έχουν γραμμένη στα παπάρια τους! Κοίτα, τα φώτα στις κολώνες στους δρόμους είναι αναμμένα! Κάθε μέρα! Και μεθαύριο θα μας πουν ότι σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια και να μην ανάβουμε τα κλιματιστικά! Είναι τρεις το μεσημέρι και ΟΛΑ τα φώτα είναι αναμμένα αό τις 8 το πρωί που ξύπνησα, μέσα στον καύσωνα γαμώ το σπίτι τους, ήμαρτον!"
Δε μπορώ να της πω κάτι.
Της ζητάω τα τηλέφωνα, τα περνάω στο κινητό μου και υπόσχομαι να τηλεφωνώ κι'εγώ.
Και ντρέπομαι που δεν το παρατήρησα εγώ.
Ενεργός πολίτης Νο2:
Φίλος χάνει το σκυλάκι του την ώρα της βόλτας. Του έφυγε. Ψάχνει απελπισμένος αλλά δεν το βρίσκει.
Όταν γυρίζει σπίτι, τα παιδάκια του στο άκουσμα της είδησης αρχίζουν να ουρλιάζουν. Μαζί με τη γυναίκα του αρχίζουν ξανά την αναζήτηση. Χτενίζουν τη γειτονιά, αλλά τίποτα.
Αρκετές ώρες αργότερα κι'ενώ η μισή οικογένεια ερευνά απελπισμένη την περιοχή και η άλλη μισή κλαίει απαρηγόρητα, χτυπάει το κινητό του φίλου μου. Είναι ο κτηνίατρός του.
"Εχω το Σπούκι εδώ, έλα να τον πάρεις", του λέει γελώντας.
Τι είχε συμβεί:
Ενας νεαρός γύρω στα 25 βγήκε για τσιγάρα και συνάντησε τον απελπισμένο Σπούκι ο οποίος ψάχνοντας το αφεντικό του κόντευε να βγει στη Βουλιαγμένης. Το παιδί κατάλαβε πως το σκυλί είναι από σπίτι και έχει χαθεί. Δεν ήξερε τι να κάνει αλλά δε μπορούσε και ν'αντισταθεί στο ικετευτικό βλέμμα του Σπούκι. Τον φόρτωσε λοιπόν στο αυτοκίνητό του και πήρε σβάρνα τους κτηνίατρους της περιοχής που τους ήξερε μιας και ήταν η γειτονιά του. Ο τρίτος κτηνίατρος ήταν ο κτηνίατρος του Σπούκι που τον αναγνώρισε και ενημέρωσε τα αφεντικά του.
"Ούτε να το συζητάτε" απάντησε ο νεαρός όταν ο φίλος μου του πρόσφερε αμοιβή. Δεν έκανα και τίποτα.
"Μα θα έβαζα αύριο πρωί-πρωί αγγελία με αμοιβή", διαμαρτυρήθηκε ο φίλος μου. "Τα παιδιά μου δε θα μου ξαναμιλούσαν αν δε βρισκόταν ο Σπούκι. Εξάλλου, έχασες και τόση ώρα!"
"Για τσίγάρα είχα βγει και μετά θα γυρνούσα σπίτι και θα συνέχιζα να μαλακίζομαι στο ίντερνετ", απάντησε επιθετικά ο νεαρός. "Ούτε μου πήρε παραπάνω από τρία τέταρτα, σιγά, το αυτονόητο έκανα".
"Μα σε παρακαλώ, έστω κάτι ελάχιστο", επέμενε ο φίλος μου. Θα νιώσω άσχημα να μη σε ανταμείψω".
"Άσχημα να νιώσεις που νομίζεις πως τα πάντα αγοράζονται", απάντησε ατάραχος ο νεαρός. "Και άλλη φορά να προσέχεις το σκύλο σου, εγώ το καθήκον μου έκανα".
Χάιδεψε το κεφάλι του Σπούκι και την κοπάνησε ενώ ο κτηνίατρος σχολίαζε πως αν και φιλόζωος το παλληκάρι πρέπει να ήταν και λίγο μισάνθρωπος...
Ενεργός πολίτης 3:
Η κολλητή μου απέκτησε καινούριο αυτοκίνητο. Δεν έχει πληρώσει καν τη δεύτερη δόση. Προχτές το απόγευμα πήγε να το πάρει από το στενάκι που το είχε παρκάρει και...φεύ! Το αμάξι ήταν χτυπημένο, προφανώς από κάποιο βλάκα που ξεπάρκαρε.Η ζημιά ήταν μεγαλούτσικη. Η φίλη μου ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα όταν...
"Κοριτσάκι, έ κοριτσάκι, εδώ στον έχω!!"
Μια γιαγιά ( μπορεί να ήταν και τριακοσίων ετών μου είπε αργότερα η φίλη μου γελώντας), είχε βγει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου γελώντας και ανεμίζοντας θριαμβευτικά ένα χαρτάκι!
"Πήγε να την κοπανήσει ο αληταράς και κοίταζε αν τον είδε κανένας αλλά εγώ, χι χι, το έγραψα το νούμερό του"!
Περιττό να σας πω πως η φίλη μου πέρασε το απόγευμά της πίνοντας καφέ με το θηλυκό υπέργηρο Αρτέμη Μάτσα...
Ενεργός πολίτης 4:
Ζευγάρι οικογενειακών μας φίλων, με τεράαααστια περιούσία και δύο παιδιά σχεδόν στην ηλικία μου, είχαν εκφράσει προ καιρού στους δικούς μου την επιθυμία τους να υιοθετήσουν ένα παιδί.
"Ήθελα να κάνω και δικά μου αλλά όσο μεγαλώνω βλέπω ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να σώσω κάποιο", εξομολογήθηκε μια μέρα ο σύζυγος στον πατέρα μου. Χρήματα έχουμε, χρόνο έχουμε, γεροί είμαστε, αν δεν το κάνω νομίζω πως δε θα μπορώ να κοιμηθώ πια το βράδυ..."
Προχτές η μητέρα μου μου είπε πως το παιδάκι βρίσκεται ήδη στο σπίτι τους.
"Αποκλείεται", απάντησα εγώ. "Αυτές οι υποθέσεις παίρνουν χρόνια. Η μάλλον, πές μου πόσα σκάσανε γιατί μάλλον το κάνανε αλα Ρίτα..."
"Αν πάρεις παιδί με σύνδρομο Down το έχεις την άλλη μέρα", απάντησε παγερά η μάνα μου.
"Δεν τα θέλει κανένας".
Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί αντί να ξύνονται στις θαλαμηγούς αποφάσισαν να αφιερώσουν από'δω και πέρα το χρόνο, το χρήμα και την ενέργειά τους σε ένα "άρρωστο" παιδί από ίδρυμα. Τα παιδιά τους τους στήριξαν εκατό τοις εκατό. Και το αγαπάνε. Και είναι όλοι ευτυχισμένοι + ο κύριος Δημήτρης μπορεί πια να κοιμηθεί τα βράδια χωρίς να στριφογυρίζει...
Και σας ρωτάω:
Αντί να βρίζουμε τα κόματα, μπορούμε να μοιάσουμε όλοι στους παραπάνω ανθρώπους? Γιατί κατά βάθος, ας μην κοροιδευόμαστε, μέσα μας βρίσκεται η πηγή του κακού...

96 comments:

Stefanos said...

Τι λές τώρα!! Μπράβο σε όλους τους... χίλια μπράβο..

Stefanos said...

Θεός ο τύπος που βρήκε το σκυλάκι!!

Maria Tzirita said...

Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο. Το κράτος είμαστε εμείς κι ό,τι παθαίονουμε είναι αυτό που μας αξίζει. Αν όλοι μας είμασταν ενεργοί πολίτες με ΤΕΤΟΙΟ τρόπο, τέτοιοι πολιτικοί θα ήταν και οι πολιτικοί μας και σίγουρα άλλο κράτος θα είχαμε. Μπράβο σου Πατσιούρι μου, μπράβο. Αντί να γκρινιάζουμε, ας κάνουμε επιτέλους κάτι... Τι κάτι; Μα το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ βέβαια, το καθήκον μας, χωρίς ανταμοιβή...

Anonymous said...

ΚΑΛΑ, Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!
ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ (45) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΟΜΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ.
ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΟΥΝ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ.

ΒΑΣΙΛΗΣ

aKanonisti said...

Ετσι είναι....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Γ Α Μ Ω Τ Ο ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!!

BUTTERFLY said...

Χειροκροτηματα!
Συμφωνω και επαυξανω με την τελευταια προταση σου!
Φιλια!

koulpa said...

καλά σε κάθε σου ποστ θα μιξοκλαίω σα την παρθενόπη;..:):)
έτσι είναι.. εγώ τους ψηφορόρους βρίζω.. όσο μπορώ.. οι πολιτικοί βρίσκουν και τα κάνουν.. "αν με γελάσεις μια φορά.. ντοπή σου.. αν με γελάσεις δέυτερη.. ντροπή μου..":):)
καλησπερούδια:):)

K-Top said...

Μπράβο! Αρκετά με την προβολή των κάφρων. Υπάρχουν και σωστοί άνθρωποι τριγύρω μας, ας τους αφιερώσουμε λίγο χρόνο και το κυριότερο, ας εμπνευστούμε από αυτούς.

Meropi said...

Υπάρχει ελπίδα λοιπόν Πατσιούρι μου. Ας μη τη χάνουμε. Εγώ έχω κουραστεί να κολλώ χαρτιά με αυστηρή παρατήρηση σε όσους παρκάρουν, για ευκολία, στη θέση των αναπήρων. Μ' αυτά όμως που γράφεις τώρα, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου

mamma said...

Μπράβο που ποστάρεις αυτά που μας δίνουν κουράγιο!

Princess said...

Με μονη ενσταση το χαμένο σκυλάκι -αν το αφεντικο του ειχε βαλει τσιπάκι, οποιος το εβρισκε θα σπαταλουσε πολυ λιγοτερο χρονο, και η αγωνια του θα κρατουσε σαφως λιγοτερο- χαιρομαι γιατι υπαρχουν ανθρωποι που τολμουν να ειναι απλα ανθρωποι. Και που σιγα σιγα κανουνε και τους αλλους ανθρωπους. Γιατι δυσκολα θα πεις ξανα "δε βαριεσαι" οταν ξερεις πως καποιος αλλος δε βαρεθηκε οταν ειχες την αναγκη του...

Anonymous said...

κλαπ κλαπ κλαπ.

(αλλά φοβάμαι πως όλοι μας εκεί θα μείνουμε, στο χειροκρότημα).

gerasimos said...

Όμορφα όλα αυτά, αλλά δυστυχώς υπάρχουν διαρκώς περισσότερο και κάποιοι άλλοι 'ενεργοί πολίτες'. Όπως αυτός που σήμερα μου σχολιάζει στο ποστ γύρω από τον Καρατζαφέρη και την άνοδο των ποσοστών του (κάνω κόπι πέιστ): 'ΧΑΧΑΧΑ Πόσο πολύ τσούζει... Ακόμα δεν το αισθανθήκατε καλά για να συνεχίζετε να μιλάτε για ακροδεξιές και κακούς δράκους του παραμυθιού σας, έχει και συνέχεια... αναμείνατε. Απλά οι Έλληνες ξυπνάνε, συνεχίστε εσείς να μιλάτε για ακροδεξιές να δείτε που θα φτάσει η ακροαριστερά και ο θολοπροοδευτισμός σας...'. Μ' αυτούς τι κάνουμε; Ως ενεργοί πολίτες πάντα;

KitsosMitsos said...

Είμαστε τελικά πολλοί ρε συ. Απλώς είμαστε σκόρπιοι. Και δεν το λέω χαριτολογώντας. Γιατί ενεργός πολίτης δε γίνεσαι ψηφίζοντας μία στο τόσο (που εξακολουθώ να το θεωρώ βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα). Ενεργός πολίτης γίνεσαι προσφέροντας, κάνοντας το κάτι εποικοδομητικό και διαφορετικό.
Εύγε και πάλι εύγε.
Αλλά τρις φορές εύγε στο τελευταίο παράδειγμα με το παιδάκι με το σύνδρομο Dawn. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ετοιμάζονται να περάσουν έναν Γολγοθά.
Αυτές είναι θετικές ειδήσεις. Αλλά σπάνια θα τις βρει κανείς μαζί με τις άλλες, τις πιασάρικες. Συγχαρητήρια, λοιπόν.

ΥΓ Μήπως αν προβάλαμε αυτά τα θετικά παραδείγματα, παραδειγματιζόταν και άλλος κόσμος; Μήπως γεμίζαμε με περισσότερη "θετική ενέργεια";

VAD said...

Τα επεισόδια που καταγράφεις ειναι η απάντηση στην μαυρίλα της εποχής μας,ειναι η ελπίδα ότι δεν τα πήρε όλα σβάρνα η απανθρωπιά...

Giorgia_is_coming_to_town said...

Συμφωνώ απόλυτα και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται και πράττουν, όπως τα άτομα που ανέφερες. Και εν τέλει έτσι "αλλάζει" ο κόσμος, από το μέσα μας! Αυτό με τα παιδιά με σύνδρομο down, είναι επιβεβαιωμένο? Δεν απαιτείται να τηρούνται όλα όσα προϋποθέτει μια υιοθεσία?

patsiouri said...

-Εστάριαν:
Τους είπε και κάτι άλλα καλά το τυπάκι, του στύλ "αν έβρισκα το πορτοφόλι σου μπορεί και να μη στο'φερνα γιατί δεν παίζει σάλιο" αλά δεν τα θυμήθηκα εκείνη την ώρα να τα γράψω!

-Μαρία Τζιρίτα:
Είναι τόσο απλό τελικά. Και τον καταχάρηκα το νέαρό που έκραξε το φίλο μου γιατί κατά βάση του είπε την αλήθεια της ζωής...

-Βασίλης:
Βλέπω αποκτά σιγά σιγά φαν κλάμπ το παλληκάρι! Και όντως ρε πούστη μου, αν μπορείς να κάνεις το καλό γιατί δεν το κάνεις???
Όσο για το ζευγάρι, πάντα τους εκτιμούσα...που να δεις τι σχόλια ακούσανε (αρνητικά εννοώ) για την απόφασή τους αυτή. Όχι που υιοθετήσανε παιδί, αλλά που δεν πήρανε ένα υγιές...

-Ακανόνιστη΅:
Φως στο τούνελ, έ??

patsiouri said...

-Butterfly:
Μα ρε παιδιά έτσι πάει, όλα ένας καθρέφτης είναι...

-Κούλπα: ΑΠΟΘΕΩΝΩ παροιμία!!!!

-Άτρον:
Όντως, δεν το είχα σκεφτεί και έτσι...
Αρκετά με την προβολή των κάφρων λοιπόν...

-Μερόπη:
Όχι, να συνεχίσεις να κολλάς...
Μη σου πω σιγά-σιγά να τα κάνεις και πιο απειλητικά!!
Κυκλοφορούν ε΄πίσης και κλήσεις-μαιμού έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω που να τις βρω ρε γαμώτο!

patsiouri said...

-Mamma:
Να'σαι καλά. Ούτως η άλλως εσένα η ζωή σου και όχι μόνο τα γραπτά σου, αποτελεί το θρίαμβο της ελπίδας!

-Princess:
Εκτός από τσιπάκι θα μπορούσε απλά να αντικαταστήσει το βαρελάκι με τα στοιχεία του σκύλου του το οποίο είχε χάσει. Έφαγε πολύ βρίσιμο γι'αυτό...

-Κροτ:
Το'πιασες...

-Γεράσιμος:
Έρχομαι στο μπλόγκ σου. Πάω να φέρω και μια λεκάνη πρόχειρη πρώτα.

An-Lu said...

Every little helps πατς μου!

patsiouri said...

-Κίτσος:
Θα συμφωνήσω. Αυτά είναι που πρέπει να ακούγονται, όχι μόνο τα κακά. Μπας και δώσουμε το καλό παράδειγμα τουλάχιστον...

-Vad:
Ειδικά για ένα μεγάλο μέρος της νέας γενιάς, διατηρώ πολλές ελπίδες. Και όντως αρκετά παιδιά σαν το νέο με το σκυλάκι ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ακόμα και ν'ακούσουν ευχαριστώ για κάτι που το θεωρούνε αυτονόητο...

-Giorgia:
Όχι. Σίγουρα περνάς κάποιες συνεντεύξεις και τέτοια, αλλά επειδή είναι στα αζήτητα ενώ για τα "υγιή" παιδιά περιμένουν ορδές και οι διαδικασίες καθυστερούν και για άλλους λόγους...η δουλειά γίνεται νωρίτερα.
Φαντάζομαι όμως πως θα το προώθησαν και εκείνοι κάπως.

patsiouri said...

-Ναι ρε συ γοργονάκι!!

Dr_MAD said...

υπέροχοι άνθρωποι και σε αυτούς πάντα θα πιστεύω. όλοι μας είμαστε υπέροχοι, αρκεί να ξεφύγουμε από τα κολλήματά μας

*η 3η ηλικία από τον όροφο πώς είδε μέχρι το δρόμο τις πινακίδες??? εδώ εγώ στα 30 και έχω μυωπία -2!!! ζηλευωωω

patsiouri said...

Έχουν κάτι μάτια γερακιού οι παλιότεροι!!!!'
Δεν έχουν μυωπία εννοώ, και το πρόβλημα θα ήταν αν το νούμερο βρισκόταν πολύυυυυ κοντά της!!
Κι'εμείς βασανιζόμαστε με τις δίαιτες Atkins...
Βασικά εγώ καμιά παχυντική δίαιτα ψάχνω!

mamma said...

Βρε παλιόπαιδο, τι είπες!
:)

patsiouri said...

Θρίαμβο της ελπίδας επί της εμπειρίας εννοούσα, χε χε!!!

mamma said...

:-P

ria said...

μπράβο σε όλους!
ειδικά στον κύριο δημήτρη, αυτό που έκανε ήταν μοναδικό!
τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη η κοινωνία μας!

Marina said...

Οτι υπάρχουν και ενεργοί συνειδητοποιημένοι πολίτες ανάμεσά μας είναι γεγονός και καλά κάνεις και τα γράφεις. Ελπίζω να αυξάνονται μέσα στη πληθώρα των αδιάφορων φιλοτομαριστών συμπολιτών μας, τόσο ώστε να υπερισχύσουν
Ο τύπος με το σκύλο με κόλλησε!. Απίθανη η εξυπνάδα του και βέβαια η αντίδρασή του σχετικά με την "αμοιβή του" Τι καλύτερη αμοιβή που βρήκε η οικογένεια τον αγαπημένο πάλι; Που φωτίσθηκαν τα προσωπάκια των παιδιών;

Skouliki said...

συμφωνω ολα αρχιζουν και τελειωνουν με μας
παντα ετσι ηταν και παντα ετσι θα ειναι

φιλια

ellinaki said...

Ελπιδοφόρα τα 4 παραδείγματά σου. Καθόλου ελπιδοφόρα η στάση των "ανενεργών πολιτών" των ευρωεκλογών...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι.

Μπράβο στην οικογένεια για την υιοθεσία.
Κι' εγώ ευχόμουν παρά τα πέντε μου, να "ρίξουν" στην πόρτα μου ένα, αλλά (να ντραπώ; δεν είχα τα κουράγια για προβλήματα υγείας.
΄Ισως, αν είχα πολύ λιγότερα δικά μου.

Φιλί και γλαρένιεςαγκαλιές

Dory said...

Ωραίοι...

Artanis said...

Η τελευταία ιστορία ήταν η καλύτερη απ όλες...Μπράβο στους φίλους σας...
Φιλιά πολλά απο ΝΖ, καλό καλοκαίρι, μικρό μου...

Pan said...

Καλησπέρα!

Κάποιος κάποτε έγραψε "με αυτά που βλέπω γύρω μου αγάπησα τα ζώα και μίσησα τους ανθρώπους".

Σε διαβεβαιώ ότι όλο και περισσότερο του μοιάζω.

marianaonice said...

Μπράβο τους!!
Ενεργοί πολίτες!!
Αυτό ακριβώς σημαίνει!!
Αυτό ακριβώς πρέπει όλοι μας να κάνουμε!!
Η πηγή του κακού βρίσκεται μέσα μας!!
Πόσο δίκιο έχεις!!!
Όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να είμαστε επιτέλους ενεργοί πολίτες!!!
Μπράβο σου που ανέδειξες αυτές τις ιστορίες!!

Το χοντρό σου όνειρο πώς πάει αλήθεια??

Τα καημένα τα σκυλάκια στη Σητεία, σκέφτομαι ακόμη και τρελλαίνομαι!!
Κάτι σκεφτήκαμε με τον @Ανεμο.
Πέρνα να δεις!

Aνεμος said...

Ενεργός πολίτης
γαμ..........σε ταα.........τι ενεργος πολιτης θελω να παω σουηδία που ειναι κράτος αλλα τι δουλειά θα κανω ??

ZouZouna said...

Yπάρχουν Ανθρωποι, αλλά για να τους βρεις, πρέπει να ψάχνεις με το κυάλι!!
την καλημέρα μου !!

Laplace said...

καλημερα Πατσιουρακι..

φοβερη αναρτηση..

καλα η γιαγγια ολα τα λεφτα αλλα το τελευταιο περιστατικο ειναι απιστευτα συγκινητικο κ ομορφο..

αυτοι ειναι οι πραγματικοι αγωνιστες της ζωης,αυτοι ειναι οι συμπολιτες που θελω να εχω...

ολα τα παραδειγματα ενεργων πολιτων ηταν πολυ ομορφα παραδειγματα(εκτος απο την μαλακισμενη που εβριζε ετσι που αν κ ειχε δικιο θα εκουγε τα μπινελικια της αν μου μιλουσε με αυτες τις λεξεις χαχαχΑ)..


καλημερες...

Laplace said...

ασχετο,ο κωλοgoogle reader δεν μου εμφανιζει τις νεες σου δημοσιευσεις,γιαυτο δεν την ειχα δει χθες..
δεν ξερω τι εχει παθει
φιλια

Tanila said...

Ναι, αλλά δε το έχω πια το αμάξι, το πούλησα για ανταλλακτικά.
Άντε να με βρει η φίλη σου που την τράκαρα και την παράτησα.

Ellie said...

Με κάτι τέτοια περιστατικά φαίνεται καθαρά η δική μας ανεπάρκεια!!!Πάντως ο τύπος που βρήκε το σκυλάκι το χε το θεματάκι του νομίζω!!

Unknown said...

Δε θα διαφωνίσω διόλου.
Απλά πιστεύω πως όποιος είναι ενεργός, είναι γιατί του το προστάζει η συνείδησή του. Ο κόσμος όμως δε θ' αλλάξει απ' τους ενεργούς πολίτες διότι η πορεία του κατευθύνεται.

constantinos alexacos said...

Συγκινητικές όλες οι ιστορίες...
Εμείς θα αλλάξουμε την χώρα!
Δεν περιμένουμε ουρανοκατέβατες λύσεις - η ευθύνη είναι δική μας και θα την χαρούμε!

mahler76 said...

μπράβο σε όλους τους ανθρώπους που περιγράφεις. Μακάρι να υπήρχαν και περισσότεροι σαν αυτούς.

Prince Of The City said...

Απίστευτο!!

SkinLikeSand said...

Χμμμ...

Υποθετικά μιλώντας, πάντα...

Δεν ξέρω το πως συμπεριφέρεται η τύπισσα που τηλεφώνησε στη ΔΕΗ στο γείτονά της. Ούτε ξέρω το αν το παλικάρι που έκανε αυτή την πραγματικά σποιυδαία πράξη με το σκυλάκι είναι όντως μισάνθρωπος. Ούτε και το αν η γριά κάρφωνε τα παιδάκια που έκλεβαν λίγα μήλα από τη διπλανή μηλιά στον ιδιοκτήτη της, όπως και το αν η γυναίκα που υιοθέτησε το παιδάκι συμπεριφερόταν άσχημα σε ΑΜΕΑ όταν ήταν νεότερη.

Οι πράξεις που έκαναν για τους συνανθρώπους τους ήταν πραγματικά υποδειγματικές. Ας αγνοήσουμε λοιπόν την ιστορία του κάθε ανθρώπου, έστω για λίγο, και ας σταθούμε στο τι έκανε αυτος για κάποιον ή κάποιους άλλους, χωρίς να θελήσει να διεκδικήσει κάτι μέσα από αυτές.

Στην τελική, τα πεπραγμένα μας, καλά ή άσχημα, είναι αυτά που θα αφήσουν κάτι από εμάς για πάντα σε αυτόν τον κόσμο.

Απλά μπράβο τους!!!

Litanie des Saints said...

Γαμάτο ποστ, Πατς! Απ' τα πιο αισιόδοξα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό...

dyosmaraki1 said...

Υπάρχουν πολλοί "άνθρωποι" ανάμεσά μας σαν τα υπέροχα παραδέιγματα που αναφέρεις. Απλά είναι θέμα να μισανοίξουμε την πόρτα μας και να τους χαρίσουμε την εμπιστοσύνη μας. Να τους θεωρήσουμε ως πρότυπα.

Αλλωστε πράγματι δεν εξαντλείται η "υπευθυνότητα" κάθε πολίτη στο αν ψήφισε η δεν ψήφισε και στο τι κόμμα ψήφισε, αλλά στο εάν αυτά που ζητά από τα κόμματα τα εφαρμόζει ο ίδιος στη καθημερινότητά του.

maria λεμονατη! said...

ΣΥΜΦΩΝΩ

Ασκαρδαμυκτί said...

Χμμμ ... αρχίζω ήδη να νιώθω ενοχές!

Γιάννης Καραμήτρος said...

Παραδέχομαι και τους 4 συμπολίτες μας και περισσότερο την πρώτη λόγο Οικολογικών ευαισθησιών...

demetrat said...

στ' αλήθεια ;
δεν ξέρω.
δ

kwstask said...

Πολυ ωραιο ποστ..Αυτο ειναι που λενε:Οσο υπαρχουν ανθρωποι.Ανθρωποι με Α κεφαλαιο.. Ομως εγω στο μπλογκ μου εχω την αλλη"ποικιλια ανθρωπων¨".Αυτη των υπανθρωπων.Πατσιουρακι ελα μια βολτα απο το kinwniawramiden2.blogspot.com και θα δεις τι εννοω.Σε προειδοποιω.Οι εικονες που θα δεις ειναι σκληρες!

leondokardos said...

Αχ κούκλα μου,έχουμε το καλό μέσα μας, αλλά τη σημερινή εποχή δύσκολα το βγάζουμε. Δυστυχώς. Αντίθετα βγαίνει μόνο η κακία, η εκδίκηση, ο φθόνος, η ζήλια.

TzinaVarotsi said...

Καλώς σε βρήκα :)

Anonymous said...

Τελικα υπαρχουν ακόμα πολλοί ενεργοί πολίτες όπως και ναθρωποι! μόνο που είναι σκορπιοι .. Μπραβο τους σε ΄΄ολους όσους ανέφερες!
Ενεργός πολίτης δεν σημαίνει ψηφίζω όποτε έχει εκλογές και μετά αφήνομαι.. στο χάος. Ενεργός πολίτης σημαίνει πάνω από όλα ανθρωπος πιστευω!
Καλησπέρα Πατσιουράκι !

Besixdouze said...

σπάνιοι άνθρωποι!

Όπως περιέγραψες τη γιαγιά πάντως γέλασα πολύ! Μοναδική μορφή!

ELvA said...

Pats

Πολυ συγκινητικα ολα τα παραδειγματα που παραθετεις! Αν ολοι ηταν ετσι ισως δεν θα ειχαμε να διαβαζουμε για αποτροπαια εγκληματα κατα μικρων, ανυπερασπιστων ζωων οπως αυτο που διαβασα και σε blogs αλλα και σε εφημεριδες! Το εβαλα ηδη σε post και στο metanastis! Mακαρι να βρεθει γρηγορα το κτηνος και να πληρωσει για αυτα τα εγκληματα, που δεν τα χωραει ανθρωπινος νους!

Τη καλησπερα μου απο Σουηδια!

Nikos Lioliopoulos said...

Αισθανομαι πολυ ομορφα που διαβασα την αναρτηση. ιδαιτερα η τεταρτη περιπτωση μου εκανε πιο μεγαλη εντυπωση αφου πανω που ημουν ετοιμος να βρίσω που πήραν οι υπερήλικες παιδι οταν αλλα νεα ζευγαρια δεν μπορουν να υιοθετήσουν, μας σκας το εκπληκτικό μυστικο οτι πρόκειται για παιδακι με νταουν. Ειληκρινα δεν εχω λόγια. ...

habilis said...

Oμορφο post !!!

Lina said...

να σαι καλά για το ποστ, μου έφτιαξε τη μέρα μετά από τοσα άσχημα που ακουω απ το πρωί....

takis said...

TΙ ΩΡΑΙΑ..
με τόσους ενεργούς πολίτες και τόσα ενεργά σχόλια πάω να ξαπλώσω στον καναπέ μπροστά στη TV χωρίς ενοχές που ανήκω στη θλιβερή μειοψηφία του μη ενεργού πολίτη...

zekia said...

να και μερικοί Άνθρωποι ανάμεσα στο πλήθος..

Αθανασία said...

Γειάσου αγαπητό Πάτσ...έχεις απίστευτο δίκιο...να ναι καλά αυτός ο χρηστιανός που πήρε το παιδάκι..μεγάλο ψυχικό έκανε και η καλή γριούλα που βοήθησε τη φίλη σου...και όλοι οι άλλοι..έτσι αυτά τα παραδείγματα μας δείχνουν ότι δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά...από τον κόσμο..ότι υπάρχει έχει απομείνει έστω και λίγη από αυτή... κάπου.....χαιρετώ...

Anonymous said...

ακριβως! παιδεια μπορει να μην εχει κανείς, αλλα ανθρωπιά και σωστη κριση, μπορει να εχει ο καθένας μας!

Ταχυδρόμος! said...

Βρε εσύ καλά τα λες..

marianaonice said...

Αν θέλεις στείλε μου το λινκ της Χριστίνας που μου λες ότι ο Ταχυδρόμος ανέβασε την επικήρυξη στα 5.500 Ευρώ..
Φιλιά!!
και περαστικά κι από εδώ!!!
:)))

Anonymous said...

α δεν κατάλαβες!

σιγα που εγώ θα υποκαταστήσω αυτό το γαμοκρατος που μας φορολογεί αφ ενός και αφ ετέρου αναβει τα φώτα στους δρόμους απο τις 6 καλοκαιριάτικα

να διαλυθει και στη σήψη του επάνω θα χορέψουμε όλοι
Οποιος διαφωνεί ας ονομάσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ 3 δημόσια ορφανοτροφεία

Γαμοκράτος διαλύσου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπας και δούμε άσπρη μέρα όλοι εμείς

Crazy Tourists said...

Δυστυχώς το εύνηθες είναι άλλο....

Τρελοτουρίστρια

Crazy Tourists said...

συνηθες, εννοούσα!! χιχι!!

elf said...

Είναι πραγματικά απίστευτο και εξοργιστικό αυτά τα γεγονότα να είναι η εξαίρεση του κανόνα και αυτά που προκαλούν τον εντυπωσιασμό των πολλών!

Όπως τις προάλλες που για πρώτη φορά στα 20 μου... άντε 30 χρόνια μπήκα σε λεωφορείο όπου η οδηγός δε ξεκίνησε μέχρι να κάτσει η ηλικιωμένη κυρία.(Στην ελλάδα)

"Πάμε καλά, προχωράμε μπροστά" και σκατά στα μούτρα μας.

Πως τα πας χωρίς τα σάλια ενός χοντρού ονείρου;

geokalp said...

μπορούμε!!!

cinderella said...

Υπέροχο ποστ ρε κορίτσι!! Πολύ αισιόδοξο, πολύ γλυκό. Μακάρι να μην ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Δεν ξέρω αν έχεις δει αυτή την εκπομπή του Θεοδωράκη για τα εγκαταλελειμένα μωρά του Αλεξάνδρα. Την είδα προχτές και πλάνταξα στο κλάμα. Σου βάζω το λινκ. Μόλις την είδα την ανάρτησή σου σκέφτηκα.

http://video.google.com/videoplay?docid=5387275278311589847

koulpa said...

patsiouri μου τι έγινε; ο κατάσκοπος μου είπε ότι πόσταρες 3 τελίες.. αλλά ήλθα και δε τις βρήκα.. όλα καλά;:):)
καληνυχτούδια:):)

patsiouri said...

ΚΟΥΛΠΑ:

Γάμησέ τα!
Υπάρχει πρόβλημα με το μπλόγκερ και δε μπορώ να ανεβάσω τίποτα εδώ και πολλές μέρες!
Οι τελίτσες που είδες ήταν μία απεγνωσμένη προσπάθειά μου να ανέβει κάτι!
Δεν ξέρω τι γίνεται, θα το ψάξω και θα σας πω.
Δε μπορώ ούτε να κάνω update σ'αυτό το πόστ για να σας ενημέρώσω!

dsquared said...

Ελα ρε συ και εγω νομιζα οτι εχουν γινει ολοι γιαδουρια.
din

tzonakos said...

Μπορείς να στείλεις ενα μέηλ ατον Blogger να δεις τι θα σου πούν για το πρόβλημα ;

marianaonice said...

Και εγώ τις τελίτσες είδα στο reader μου και άνοιξα αλλά βρήκα κλειστά.
μου έλεγε:

Page not found
Sorry, the page you were looking for in the blog topatsiouri does not exist.

Για να δούμε.
Πάντως άνοιξε τον πανόπτη σου, πήγαινε στη διάταξη, μετά πάνω πήγαινε στην Επεξεργασία ΗΤΜL και πάτα αποθήκευση πρωτύπου, και κράτα το αρχειάκι που θα σου κατεβάσει στο p.c. σου να το μεταφορτώσεις στο νέο σου μπλογκ αν ό μη γένοιτο χρειαστεί ν' ανοίξεις.

patsiouri said...

Τζονάκο επειδή έχω μία υποψία πως μπορεί να είναι και θέμα υπολογιστή (αν και κουλό μου φαίνεται), θα κάνω μία προσπ΄θεια το βράδυ από ένα φιλικό σπίτι, αλλιώς ναι, θα επικοινωνήσω με το μπλόγκερ.
Σε ποιό mail να στείλω?
Φαντάζομαι υπάρχει στο μενού του..

ATHENA said...

ΞΑΝΑΔΑΚΡΥΣΑ, ΑΠΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. ΝΑ΄ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΝΩΤΙΚΑ ΠΟΣΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕΝΑΔΑ!

ΦΙΛΙΑ

Unknown said...

υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι; δεν υπαρχουν λεμε!

patsiouri said...

Οι καθυστερημένες μου απαντήσεις τώρα!

-Ρία
O κύριος Δημήτρης και ο κάθε κύριος Δημήτρης, θα έπρεπε να επιδοτούνται για να συνεχίσουν να υπάρχουν...

-Μαρίνα:
Όντως.
Κι'εγώ αποθέωσα την αντιμετώπισή του.
Δεν ένιωσε καν πως έκανε κάτι.
Προφανώς δε θα καυχιέται στην παρέα του πως δεν πετάει χαρτάκια στο δρόμο.

-Σκουλήκι:
Ετσι είναι σκουληκάκι, απλά είμαστε λίγοι.

-Ελληνάκι:
Συμφωνούμε και στα δύο δυστυχώς.

-Γλαρένια:
Οχι, να μη ντρέπεσαι.
Αυτό κανείς μας νομίζω δε θα το αποφάσιζε.
Απλώς αν μας τύχαινε σε δική μας εγκυμοσύνη θα κάναμε ότι καλύτερο.
Από'κει και πέρα, ο κύριος Δημήτρης έχει τεράααστια περιουσία και καλά παιδιά, άνω των τριάντα. Τουτέστιν έχει προβλεφθεί ακόμη και το μέλλον του παιδιού σε περίπτωση που το ζευγάρι "φύγει".

patsiouri said...

-Ντόρι:

Να'σαι καλά.
Πάντα τέτοια μας εύχομαι.

-Αρτάνις:

Μέχρι να σου απαντήσω, έβαλες και σύνδεση!!!

-Παν:

Χμ, μετά τα τελευταία ειδικά, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω. Πως αλλιώς?

-Μαριάννα:

Το Όνειρο ζει ακόμα και μάλιστα μας έχει καταπλήξει γιατί εκεί που το κλαίγαμε έχει αναλαμπές αυτές τις μέρες και μέχρι που σηκώνεται και περπατάει!

-Ανεμος:

Αν είχα σπουδάσει έξω, στάνταρ δε θα γύριζα ποτέ.
Τώρα που θέλω διακαώς να φύγω, έχουμε το ίδιο πρόβλημα.
Δε θα μπορώ να εργαστώ.

patsiouri said...

-Ζουζούνα:
Και που υπάρχουν πάλι καλά, κι'ας ξεματιαστούμε με τα κυάλια γριές γυναίκες!!

-Ρομποτάκο:

Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Προτιμώ τις κοπέλες που ψιλοβρίζουν την ώρα που μιλάνε αλλά είναι αυθεντικές, παρά κάτι τσουτσέκια χαμηλοβλεπούτσικα που είχα γνωρίσει κατά εκατοντάδες στη Φιλοσοφική, μιλούσαν με το "σεις" και με το "σας" κι'από πίσω...μπαίνουν τρένα!!!
Χίλιες φορές να βρίζει μπροστά μου!

-Τανίλα:
Να δω αν θα πουλήσεις και το aircool!!!

-Ellie:
Υπάρχει "υγιής" παραξενιά και "επικίνδυνη" παραξενιά.
Νμίζω πως ευτυχώς το αγόρι ανήκει στην πρώτη κατηγορία!

patsiouri said...

-Darthiir:

Είπαμε, μια βδομάδα έλιωσα στον πυρετό και έκανα επανάληψη Όργουελ...οπότε μη νομίζεις πως ευελπιστώ κι'εγώ.
Απλώς την καταβρίσκω με τις μεμονωμένες χαρές.

-Alexacos:
Ευχαριστώ πολύ!
Μου αρ΄σει η (συγκρατημένη μας) αισιοδοξία...

-Mahler:
Ποτέ δε θα είναι αρκετοί δυστυχώς.
Αυτό που λέει ο Darthiir είναι πιο δυνατό.

-Prince:
Κι'όμως....
Κι'εμένα επειδή όλα συνέβησαν τώρα τελευταία, μου φάνηκε too much!!!

marianaonice said...

Για το μόνο που έχω μετανοιώσει στη ζωή μου είναι για το ότι δεν έφυγα εξωτερικό τότε που μου δόθηκε η ευκαιρία!
Τώρα καλά λες... είναι αργά!

Πολύ χαίρομαι για το Χοντρό σου Όνειρο!
Έχω μία γάτα που το Φεβρουάριο έκλεισε αισίως τα 17 της και βαδίζει στα 18!!
Και εκεί που λέμε μάλλον δεν τη βγάζει πια, επανέρχεται καλύτερα από πριν!!
Για να δούμε! Φαίνεται η αγάπη τους για μας τα κρατάει ζωντανά για να μη μας αποχωριστούν!
Φιλάκια και κουράγιο!!
:)

patsiouri said...

-Irthe i pitsa

Όπως πάντα έχεις δίκιο.
Ανεξάρτητα από την ιστορία μας όμως, μία καλή πράξη είναι μεμονωμένα μια καλή πράξη.
(Ξέρεις, όπως ένα ποίημα δεν έχει πάντα σχέση σαν έργο τέχνης με τον ποιητή του που μπορεί να είναι ψυχανώμαλος/σαδομαζό/βασανιστής/τα πάντα.)

-Litanie des saints:
Ναι, καλή φάση δεν είναι?????

-Dyosmaraki
Από τους παρά πάνω, βάζω στοίχημα πως μόνο η πρώτη κοπέλα ψήφισε.
Ο κύριος Δημήτρης σίγουρα όχι γιατί τον ξέρω.

-Μαρία Λεμονάτη:
Χι χι, αυτό έλειπε!!

-Ασκαρ:
Εγώ να δεις!
Για το τελευταίο τουλάχιστον.
Τα πρώτα θα τα έκανα κι'εγώ έτσι ακριβώς.

patsiouri said...

-Ιωάννης:
Πολύ τις χαίρομαι τις ευαισθησίες σου!

-Δήμητρα:
Ξέρω γω μωρέ...δεν ελπίζω, αλλά κακά δείγματα εν πάσει περιπτώσει δεν είναι...

-Κώστας Κ:
Σκατά.
Σκατά.


-Λεοντόκαρδος:

Εμένα περισσότερη εντύπωση από όλους μου έκανε το παλληκάρι με το σκύλο, επειδή θυσίασε ΧΡΟΝΟ. Και φαιά ουσία.
Καλά, οι τελευταίοι θυσίασαν όλο τους το χρόνο από'δω και πέρα.

-Νιόβη:
Καλωσήρθες!!

-Χειμωνιάτικη Λιακάδα:

Σκόρπιοι...αλλά να που κάπου κάπου συναντιούνται!

patsiouri said...

-Besixdouze:

Φαντάσου η γιαγιά στα νιάτα της να δούλευε στην Ε.Υ.Π η όπως την έλεγαν τότε!

-Ελβα:

Σ'ευχαριστούμε πολύ.
Αν και δεν ελπίζω ούτε αυτή τη φορά.

-Νίκος Λολλιόπουλος:

Κι'εγώ ακριβώς το ίδιο με σένα σκέφτηκα.
Εντωμεταξύ με τις υιοθεσίες τραβάω φοβερό κόλλημα.
Εκτός από το Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ του να μένουν τόσα παιδάκια στα σκατοιδρύματα ενώ απ'έξω τα λαχταράνε τόσα ζευγάρια, με προβληματίζει και το εξής.
Στη χώρα μας τουλάχιστον 1/10 ζευγάρια έχει πλέον πρόβλημα γονιμοποίησης.
Στο περιβάλλον μου υπάρχουν 3-4 και΄όχι μεγάλης ηλικίας.
Κάποιοι δε θα μπορέσουν τα τεκνοπόιήσουν ποτέ.
Παρατηρώ όμως ότι το Κράτος, αντί να ενθαρρύνει την υιοθεσία, αντίθετα εξαπολύει μία θετικότατη προπαγάνδα υπέρ ο.κ της πρώτης, ο.κ της δεύτερης, άντε και της τρίτης, αλλά δέκατης??? Δέκατης πέμπτης εξωσωματικής?????
Ήμαρτον δηλαδή και μετά τι παιδί θα βγει μέσα από σαράντα τόνους κορτιζόνη???
Κι'όμως, ενώ η υιοθεσία ακόμη και επισήμως αποθαρρύνεται, οι εξωσωματικές ακόμη και για εξηντάρες καταδιαφημίζονται.

patsiouri said...

-Habilis:

Ευχαριστώ!

-Λίνα:

Και από'δω και πέρα, καλή ξεκούραση κούκλα!!!

-Τάκης:

Έλα μωρέ...αφού είσαι καλό παιδί κατά βάθος!

-Ζέκια:

Σε μερικές μέρες θα είμαστε και ενεργοί επιλεκτικά μή καπνίζοντες!!!

-Αθανασία:

Ο καθένας με τον τρόπο του μας δείχνουν ότι τουλάχιστον, υπάρχει καλή διάθεση...

patsiouri said...

-Εξώφθαλμη:

Ε ναι μωρέ....
Να έρθω από'κει η έφερες και τον ιό μαζί????

-Ταχυδρόμος:

Λες να βγω στο Εξτρα Τρία να μ'ακούσει και κανας άλλος????

-Ανώνυμος:

Αρκετές φορές σκέφτομαι κι'εγώ έτσι.
Τις περισσότερες μάλιστα, ηδονιστικά, φαντάζομαι τη στιγμή που ο πατέρας?μάνα Μου/σου/του/σας θα πάει να πάρει τη σύνταξή του και θα του πουν "Σόρι, δεν έχουμε".
Και τότε δε θα τελειώσουν όλα.
Θ'αρχίσουν.
Και βοήθειά μας.

-Crazy tourists:

Το ξέρω κοριτσάρα μου...

-Elf:

"Η" οδηγός????
Για φαντάσου πριν δέκα χρόνια...
Όσο για την εφτάψυχη Χιονόμπαλά μου, ξαφνικά πήρε τα πάνω της και μάλιστα σηκώθηκε και έκοψε σιγά-σιγά βόλτες στο σαλόνι, οπότε το παλεύουμε λίγο ακόμα!!!

patsiouri said...

-Geokalp:

Λες???
Εγώ παρά τα θετικά δείγματα είμαι λίγο απαισιόδοξη...

-Cinderella:

Την εκπομπή την είδα και γενικότερα με το θέμα των εκαταλελειμένων βρεφών βαράω μεγάλα ζόρια.
Εφριξα ειδικά με την Ιστορία του παιδιού με το λαγόχειλο.
Και πές μου τώρα, αυτους τους..."γονείς" γιατί να μην τους ΣΤΕΙΡΩΝΕΙ η πολιτεία??????
θΑ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΙ ΌΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΈΣΕΙ ΚΆΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΆΝΙΣΉ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΆΝΕ!!!
Ξέρουμε ποιοί είναι, μαζώχτε τους...

Θετικότατο το παράδειγμα του ζευγαριού που υιοθέτησε το Φίλιππο.
Τι γλυκύτατοι άνθρωποι!!
Κάπως έτσι σαν τον άντρα ονειρεύομαι τον Mr Patsiouri, χε χε!!!

ΥΓ: Τώρα κάνω πλάκα.
Την ώρα που έβλεπα την εκπομπή είχα πλαντάξει κι'εγώ...

-D -suqared

Βλέπω όλοι τελικά τους θεωρούσαμε είδος υπό εξαφάνιση!!

-Αθηνά:
Να'σαι καλά και τρίσκαλα πάντα Αθηνούλα μου!
Πως τα πάμε????

-Agit08:
Κι'όμως!!!
4 κρούσματα μαζί ήταν απανωτά έ???
Ούτε η γρίππη των χοίρων!!

-Μαριάννα:
Καταρχήν ευχαριστώ για τις μπλόγκοσυμβουλές!!
Ήταν θέμα pc τελικά και όπως είπα και πιο πάνω λόγω μαλλιού αδυνατώ να καταλάβω τι ζόρι μπορεί να βαράει το ΔΙΚΟ ΜΟΥ pc με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ μπλόγκ!
Αδυνατώ να κάνω το συσχετισμό...
Μάλλον θα το στείλω στο γιατρό σύντομα, προς το παρόν πόσταρα από αλλού.
Και ναι, δυστυχώς είναι αργά να την κοπανήσουμε...

Kwlogria said...

Μαλάκα, μου έχει σηκωθεί η πέτσα όρθια!! ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΩ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!! ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ!!!!!

Doc said...

Σωστή!

suspiria said...

ήρωες. όχι ενεργοί πολίτες. ΗΡΩΕΣ