Monday, March 17, 2008

ONLY YOU.....


ΕΚΤΑΚΤΟ UPDATE:
Κανείς μας δεν είναι άξιος για γονιός...είμαστε όλοι σιχαμερές ΠΟΡΝΕΣ...





Αν είμαι υπέρ η κατά όσον αφορά στο γάμο ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα???

Αρνούμαι να απαντήσω στα αυτονόητα. Προσωπικά θεωρώ το θεσμό του γάμου τελείως αχρείαστο πλέον μιας και μπορείς μια χαρά να ζήσεις με το σύντροφό σου χωρίς να σε πρήζει κανείς, ή να υπογράψεις αυτό το καινούριο συμφωνητικό για να κατοχυρωθεί το τυχόν παιδάκι σου. Υπάρχει όμως πολύς κόσμος εκεί έξω που θέλει να επισημοποιήσει τον έρωτά του. Και καλά κάνει. Και το δικαίωμα αυτό ανήκει φυσικά σε όλους τους συμπολίτες μας. Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Μεγάλωσα σε επαρχία, όπου τα πράγματα είναι και ήταν (ακόμη πιο) δύσκολα για τους ομοφυλόφιλους. Αρνούμαι να πιστέψω πως σήμερα είναι περισσότεροι από όσο ήταν κάποτε. Απλώς σήμερα αρκετοί από αυτούς και μακάρι όλοι, ακολουθούν τις επιλογές τους. Από μικρό άκουγα τους γονείς μου και τους φίλους τους να σχολιάζουν για τον τάδε ή το δείνα (οικογενειάρχες όλοι τους). Μεγαλώνοντας, μένοντας πια στην Αθήνα αλλά διατηρώντας στενότατες σχέσεις με τους φίλους μου εκεί, κάθε λίγο και λιγάκι τα νέα κατέφταναν σφαίρα. Ο πατέρας του Γιώργου γυρίζει στα μπαρ και την πέφτει σε αγοράκια, ο θείος του Δημήτρη το’σκασε με το Βασιλάκη που δούλευε στο μαγαζί με τις αντίκες για Αθήνα, η κόρη του Παπαδόπουλου του μηχανικού παράτησε τον άντρα της για μια γκόμενα που την είχε γνωρίσει φοιτήτρια, το Μίμη τον πέταξε έξω από το σπίτι ο άντρας της αδερφής του ουρλιάζοντας «Όξω μωρή πουστάρα…»

Στην Αθήνα φυσικά ζούσαν και ζουν πολύ περισσότεροι, εκεί όμως τα νέα ταξιδεύουν μέχρι να καπνίσεις ένα (η να πεις) «τσιγάρο». Άνθρωποι δυστυχισμένοι, που αναγκάστηκαν εξαιτίας μίας κουφής στις ανάγκες τους κοινωνίας να συνάψουν επίσης δυστυχισμένους γάμους με το άλλο φύλο, με συντρόφους που φυσικά και «ήξεραν» αλλά εθελοτυφλούσαν, με φτωχούλες που παντρεύονταν ομοφυλόφιλους γόνους αριστοκρατικών οικογενειών προκειμένου να τεκνοποιήσουν για τα μάτια (και ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών που είχαν με τον άντρα τους φυσικά ισοδυναμούσε μ’εκείνον των παιδιών τους…), με παιδιά που τα έδειχναν με το δάχτυλο στο σχολείο κοροϊδεύοντας τα ολημερίς κι’οληνυκτίς για το «κουσούρι» του γονιού τους αν κάποτε αυτό μαθευόταν, τις περισσότερες φορές δηλαδή. Και όσοι από’σας έχετε μεγαλώσει σε επαρχία θα ξέρετε πως τα Αθηναιάκια είναι αγγελούδια συγκριτικά με τα παιδιά της επαρχίας σε κακία…

Είναι λοιπόν περιττή η διευκρίνιση του αν προτιμώ μια σάπια ως το κόκαλο κοινωνία που καταδικάζει την οποιαδήποτε ιδιαιτερότητά σου, σε σχέση με μια ελεύθερη κοινωνία όπου ο καθένας μπορεί να ζεί όπως θέλει χωρίς να πασχίζει μια ζωή να αποδείξει κάτι στους γύρω του χωρίς τελικά να υπάρχει λόγος. Γιατί η ζωή είναι μικρή. Και θαυμάσια.

Κάποτε, πολύ κάποτε, ήμουν αντίθετη στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους. Όχι από προσωπική μου ιδεολογική κρίση, αλλά επειδή λυπόμουν τα παιδάκια γι’ αυτά που θα άκουγαν στο σχολείο και το δρόμο μέχρι να μεγαλώσουν. Σιγά-σιγά αλλάζω γνώμη…

«Δεν καταλαβαίνεις», μου έλεγε προχτές ένας φίλος που η κοπέλα του δουλεύει στο «Παίδων». «Γυρίζει κάθε βράδυ άρρωστη. Ξέρεις πόσα παιδάκια νοσηλεύονται εκεί κάθε μέρα επειδή οι γονείς τους τα έχουν τσακίσει κυριολεκτικά στο ξύλο? Τους χτυπάνε τα κεφάλια στον τοίχο ,το διανοείσαι?? Και δε σου μιλάω για τίποτα γύφτους, οι περισσότεροι είναι καρμπόν του διπλανού σου στο γραφείο.»
Ομολογώ πως είχα διαβάσει πρόσφατα ένα άρθρο στην εφημερίδα γι’αυτό το θέμα και είχα φρίξει με τους αριθμούς, ειδικά με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών, αλλά πίστεψα πως ήταν υπερβολή…μάλλον δεν ήταν.

Δε μπορώ να καταλάβω λοιπόν

-Γιατί είναι καλύτερο για ένα παιδί να μεγαλώνει με κάποιον που το κακοποιεί σεξουαλικά.
-Γιατί είναι καλύτερο να ζει στο ίδιο σπίτι με κάποιον που το σκοτώνει στο ξύλο επειδή έχει τα νεύρα του.
-Γιατί επιτρέπεται να γεννάνε και να μεγαλώνουν παιδιά άνθρωποι διανοητικά καθυστερημένοι (και μη με πείτε ρατσίστρια, καταλαβαίνουμε όλοι τι εννοώ…)
-Γιατί επιτρέπεται με 2 χιλιάρικα ο οποιοσδήποτε ανώμαλος να αγοράσει ένα παιδί από τις Ανατολικές χώρες.
-Γιατί γεννάνε με το νόμο δέκα και δεκαπέντε παιδιά άνθρωποι που αδυνατούν να τους προσφέρουν τα στοιχειώδη, φαγητό, νερό, σχολείο.
-Γιατί τα ορφανοτροφεία είναι γεμάτα με παιδιά που δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
-Γιατί αυτός ο άρρωστος επιτρέπεται να τεκνοποιήσει…

- Γιατί σας φαίνεται τόσο τραγικό αντί να μεγαλώσει ένα παιδί υπό αυτές τις συνθήκες, να μεγαλώσει πχ. με το Βαλλιανάτο και το σύντροφό του, ή με κάποιο παρόμοιο ζευγάρι ανθρώπων που διαθέτουν ΕΠΙΠΕΔΟ. Το «επίπεδο» αποτελεί γενικότερα λέξη-κλειδί για μένα όταν διαχωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις με το φτωχό μυαλουδάκι μου. Και μη μου πείτε πως φοβάστε πως το παιδί θα γίνει κι’αυτό ομοφυλόφιλος γιατί
- Α: Δε βλέπω και πάλι που το πρόβλημα και
- Β: Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα προέρχονται από τη μέση αστική τάξη, μανούλα και πατέρας τους γέννησε και με μανούλα και πατέρα μεγάλωσαν, άρα το επιχείρημα αν αντιστραφεί δε διαθέτει καμία αποδεικτική αξία.
-
- Εν πάσει περιπτώσει εφ’όσον τα λεσβιακά ζευγάρια εδώ και αιώνες αποκτούν και μεγαλώνουν παιδιά με τις τράπεζες σπέρματος και αυτό είναι κοινό μυστικό, ( το παιδί μεγαλώνει με τη χωρισμένη μαμά και μια φίλη της) προφανώς αδικούνται μόνο οι άντρες ομοφυλόφιλοι.


Τέλος, δε μπορώ να καταλάβω σε τι υστερεί ένας ομοφυλόφιλος γονιός σε σχέση με έναν ομοφυλόφιλο δήμαρχο. Δεν είδα πουθενά δηλώσεις σας περί του θέματος κύριε Κακ......η μου…

ΥΓ1: Η αλήθεια είναι πως θα’πρεπε να κρατήσω και λίγο κακία στους άντρες ομοφυλόφιλους που μου στερούν το κομμάτι που μου αναλογεί από τον αντρικό πληθυσμό της πόλης…

ΥΓ2: Ευχαριστώ όμως τις φίλες από τη Λεσβιακή Κοινότητα που μου το επιστρέφουν πίσω άθικτο! Να’στε καλά κορίτσια!

126 comments:

An-Lu said...

;-) Έτσι ακριβώς (θα έπρεπε) κοριτσάρα μου!

Anonymous said...

ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΟΜΩΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΑΠΑΙΣΙΟ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΚΙ! ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚ.
ΑΗΔΙΑ, ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΜΕ ΠΛΗΜΥΡΙΣΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ.
ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΓΑΜΩΣΠΙΤΟΙ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΚΟΛΟΝΗΣΙ ΤΩΡΑ. ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΩ ΠΑΝΤΟΥ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ...

Stefanos said...

Κοίτα, η μόνη μου διαφωνία είναι πολύ , χμμ τεχνική θα έλεγα. Απλά παρατηρώ σε όλα αυτά τα ποστ, μια πολύ πολύ υφέρπουσα ιδέα που λέει οτι οι ομοφυλόφιλοι γονείς δε θα τσακίσουν ποτέ στο ξύλο το παιδί τους. Προσωπικά δεν καταφέρνω να συσχετίσω τη βίαιη συμπεριφορά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Θεωρώ ότι είτε στρέιτ είτε χομο, τις ίδιες πιθανότητες έχουν να ξυλοφορτώσουν το παιδί τους.
Κατά τα άλλα ναι πλέον και εγώ είμαι ελάχιστα κατά της υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια ομοφυλόφιλων. Κυρίως γιατί είδα μια τέτοια περίπτωση τα Χριστούγεννα, δυό αγγελούδια, παιδιά σε ζευγάρι λεσβιών. Δε με χάλασε τίποτα μα τίποτα στην εικόνα που είδα. Ουτε καν με ξένισε. Πράγμα που σημαίνει πως οι όποιες αντιρρήσεις που είχα πριν ήταν απλά κεκτημένη ταχύτητα, αδράνεια αν θες, σε αυτά που είχα συνηθίσει να θεωρώ νορμάλ.
Θα παραλλάξω επίσης λίγο τα ΥΓ σου :
Υ.Γ1 : θέλω ακομα περισσότερους gay άνδρες, μειώνεται ο ανταγωνισμός, αυξάνονται οι στόχοι.
Υ.Γ2 : Να μειωθούν πάραυτα οι λεσβίες, ή να μου επιτρέπουν τουλάχιστον να βλέπω. Έστω και δεμένος σε καρέκλα. Με το ένα μάτι κλειστό :P
Καλημέρα Πατσιουράκι

Άρης said...

Πατσιουρι μου,

έτσι όπως τα λες και όχι αλλιώς, με ίσως μικρές τροποποιήσεις. Οι Γυναίκες δεν έχουν πιστεύω πρόβλημα κάνουν και δικά τους βρίσκουν κάποιον κάνουν κάτι και γεννούν. Οι άντρες έχουν πρόβλημα.

Το θέμα είναι αν δεις τα ορφανοτροφεία μας και τα ορφανοτροφεία των γειτόνων όπου και να είναι το παιδί πιο καλά θα είναι (γενικεύω)….

Και ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να χτυπήσει παιδί δεν νομίζω ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάνουν λιγότερο επιθετικό έναν άνθρωπο. Μακάρι αλλά δεν το πιστεύω. Φιλιά

.liketobite said...

Πρόκειται για αναφαίρετες αρχές στην ελευθερία του ατόμου. Ή μάλλον για δικαιολογίες που επικαλούνται αυτές τις αρχές. Την ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας και το δικαίωμα της τεκνοποιίας. Αλλά patsiouri μου τα έχουμε ξαναπεί: Δεν όλοι ικανοί και άξιοι να γίνουν γονείς. Το ερώτημα είναι ποιος είναι άξιος να τους κρίνει αυτούς;

demetrat said...

Kατ αρχας ο αντρικος πληθυσμός της πόλης σου ανήκει ολοκληρωτικά.
Στον ομοφυλόφυλο πληθυσμό της πολης απευθύνονται.
Ούτε και γω έχω κανα πρόβλημα, με το να ζουνε μαζί και να έχουν λυμένα τα νομικά τους προβλήματα σαν να είναι ζευγάρι.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί έχουνε λυσσάξει να λεγεται γάμος αυτό.
Απ τη μιά δικδικούνε να μην ασχολούνται οι άλλοι μαζί τους, αλλά απ την άλλη, μιά χαρά δικδικούνε τα ας πούμε στρέιτ δικαιώματα.
Τώρα για το άλλο,.
Αστο καλέ ήσυχο το παλουκάρ.

Anonymous said...

Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους. Δε σημαίνει πως επειδή κάποιος είναι ομοφυλόφιλος δε θα χτυπάει το παιδί του, δεν θα του μιλάει άσχημα κλπ κλπ. όσο για τα υπόλοιπα δίκιο έχεις... όλα είναι θέμα μυαλού ;)

Anonymous said...

Επιτρέψτε μου μια απάντηση στο σχόλιο της Demetrat (χωρίς παρεξήγηση, γιατί είμαι σίγουρη ότι κατά βάση δεν διαφωνούμε): Τα δικαιώματα που αφορούν τη συμβίωση δύο ανθρώπων (είτε αυτή λέγεται γάμος, είτε σύμφωνο, είτε Μήτσος) δεν είναι στρέιτ δικαιώματα, αλλά ανθρώπινα δικαιώματα. Δε νομίζω ότι οι γκέι έχουν λυσσάξει να λέγεται γάμος καλά και ντε, αλλά διεκδικούν (και καλά κάνουν) το δικαίωμα να διαχειρίζονται τη ζωή και την περιουσία τους όπως επιθυμούν. Νομίζω ότι συμφωνούμε σε αυτό! Άλλωστε και εσύ το έγραψες, ότι το σωστό είναι όταν δύο άνθρωποι ζουν μαζί, να έχουν λυμένα τα νομικά τους προβλήματα. Έλα όμως που με την παρούσα κατάσταση αυτό δε γίνεται. Πρόχειρα παραδείγματα: Στεγαστικό δάνειο με το σύντροφό σου, κοινή φορολογική δήλωση δύο ανθρώπων που ζουν μαζί και έχουν κοινά έξοδα, κάλυψη από το ασφαλιστικό ταμείο του συντρόφου σου αν μείνεις χωρίς δουλειά. Ας μη μιλήσουμε για τα κληρονομικά, γιατί εδώ παίζονται τα χειρότερα δράματα.

Πατσιουράκι, έχω μεγαλώσει κι εγώ σε επαρχία και όλα αυτά που έγραψες μου είναι δυστυχώς λίγο πολύ γνωστά...

Anonymous said...

Ο λόγος που δεν θα κακοποιείται ένα παιδί που θα υιοθετήσουν δύο άντρες είναι επειδή είναι υιοθετημένο και όχι επειδη εκείνοι είναι gay.
Τα ποσοστά υιοθετημένων κακοποιημένων παιδιών είναι μηδενικά και αυτό επειδή οι θετοί γονείς γίνονται γονείς με αγώνα και συνειδητά και όχι καταλάθος.

faraona said...

Πατσιουρακι


ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΑ!!!!!!!!
Μπραβο σου κοπελα μου!

Side21 said...

Θέλω να πιστεύω πως κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα 'τανε αντίθετος με το λεγόμενο "συμφωνητικό συμβίωσης" ανάμεσα σε δυο ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου ...
Το φριχτό συμβάν στην Κω με τα σκυλάκια πράγματι συγκλονίζει και φέρνει ανατριχίλα και αγανάκτηση.
Δε μπορούμε όμως να ρίξουμε την ευθύνη σ' όλους τους κατοίκους.
Πριν από χρόνια είχαμε και στο νησί μου ένα παρόμοιο φαινόμενο όπου κάποιος σχιζοφρενής δηλητηρίασε με φόλες δεκάδες ζώα.
Το ζήτημα είναι οι τοπικές κοινωνίες να αντιδρούν με κάθε τρόπο ...

lazinio said...

pats μην αγχώνεσαι η μεγάλη μάχη των gay έχει ήδη κερδιθεί. σιγά σιγά θα έρθουν και τα υπόλοιπα (βλ. υιοθεσία, gay parade κ.α.)

Prince Of The City said...

Υπεροχο αρθρο.

Υπάρχουν κι αλλα ζητηματα βεβαια...

Οσον αφορα στην Υιοθεσια, ενα πραγμα θα πω:

Τα παιδια που τρεχουμε στους ψυχιατρους και εχουμε τα 1002 προβληματα μεσα μας, ειμαστε... "νορμαλ" παιδια.

Για να δουμε τι μπορουν να κανουν κι οι Ομοφυλοφιλοι - Εχω δει ποσο πιο αληθινη ειναι η αγαπη μεταξυ τους γιατι δεν εχουν κομπλεξ. Για να δουμε...

tzonakos said...

Αν λές οτι ο γάμος ειναι άχρηστος ( συμφωνούμε, είναι ) τότε γιατί είναι χρήσιμη η "επισημοποίηση" μιάς σχέσης ;

Πάς στοίχημα για το άν ενα αγοράκι υιοθετημένο απο γκέη άντρες θα βγεί και αυτό γκέη ;
Θα του δοθεί η σωστή ανατροφή ;
Θα μάθει να λέει "ο μπαμπάς μου και ο μαμάς μου " ;

Επιμένω πιο πολύ στο πρώτο μου ερώτημα, για το δεύτερο απο τη στογμή που διαφωνώ κάθετα δεν με ενδιαφέριε και τόσο.

demetrat said...

προς
αλλοτριωμένη.
Μα δε λέμε τίποτα το διαφορετικό.
Απλως λεω ,μιά και η λέξη γάμος είναι καπαρωμένη, και έχει συγκεκριμένη ένοια στην ελληνική γλωσσα, ας βρούνε κάτι άλλο, να το λενε αυτο.
και βέβαια δεν μπαίνει σε συζήτησι η κατοχύρωση ολων αυτων των δικαιωμάτων που ανέφερες.
δ

KitsosMitsos said...

Ώριμη προσέγγιση. Εύγε!

patsiouri said...

-Αν Λου: Εγώ τα λέω, ποιός μ'ακούει όμως!

-Βασίλης: Χαίρομαι που σ'έπεισα! Όσο για τον ψυχανώμαλο, ευχαρίστως του έκοβα τ'αρχίδια χωρίς καμία τύψη (και χωρίς αναισθητικό)..

-Εστάριαν: Μα το διευκρίνισα! Είπα πως θέλω τα παιδιά να μεγαλώνουν με ανθρώπους ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ασχέτως των προτιμήσεών τους. Δεν είπα πως σώνει και καλά οι ομοφυλόφιλοι θαέίναι καλύτεροι γονείς, εννοώ πως ευχαρίστως θα έπαιρνα ένα βασανισμένο από τους φυσικούς του γονείς παιδί και θα το έδινα σε ένα αξιοπρεπές ζευγάρι ομοφυλόφιλων...

Όσο για τα ΥΓ σου...βρε άντε απο'κεί που θα γίνουν λιγότερες οι λεσβίες! Εγώ θέλω να πληθύνουν κι έτσι να ΄εχεις και περισσότερες δυνατότητες να πάρεις μάτι!!!

-Εντροπία: Μα που είσαι εσύ???
Βρε, κοίτα και πάνω την απάντησή μου στον Εστάριαν, δεν είπα εγώ πως όλοι οι ομοφυλόφιλοι είναι ικανοί για γονείς! Είπα πως ΚΑΠΟΙΟΙ από εκείνους αξίζουν πολύ περισσότερο ένα παιδί!
Εννοείται πως ύποπτοι για κακοποίηση παιδιών είμαστε όλοι μας ανεξαιρέτως μέχρι αποδείξεως του εναντίου...

patsiouri said...

-Liketobite: Αν κρίνουμε απότο γεγονός ότι αξιοπρεπέστατα ζευγάρια περιμένουν χρόνια και χρόνια να τα αξιολογήσει κάποιος προκειμένου να δωσουν λίγη στοργή σ'ένα παιδάκι που παραμένει στα αζήτητα...μάλλον κανείς...

-Δήμητρα: Αχ βρε Δημητρούλα...δεν υπάρχουν γκέι και στρέιτ δικαιώματα...και πως να λέγεται δηλαδή???΄"Ενωση"??? Αφού η πράξη η ίδια θα είναι!
Παλουκάρ εννοείς το δημαρχούκο??

-Λαχανάκι: Αχ Λαχανάκι μου, βαριέμαι να τα ξαναγράψω, κοίτα τί απάντησα στον Εστάριαν και τον Εντροπία...πού ισχυρίστηκα εγώ βρε παιδιά πως ο ομοφυλόφιλος δεν θα το χτυπάει??? Ίσα ίσα που εφερα και παράδειγμα το Βαλλιανάτο που τον θεωρώ άνθρωπο με επίπεδο για να σας δείξω με τι στύλ ανθρώπων θα ήθελα να μεγαλώσει το παιδί...

-Αλλοτριωμένη:
Ακριβώς το ίδιο απάντησα κι'εγώ χωρίς να έχω διαβάσει το σχόλιό σου, πως δεν υπάρχουν γκέι και στρέιτ δικαιώματα! Όσο για τα κληρονομικά των ζευγαριών αυτών που ζούν χωρίς κατοχύρωση...είναι μεγάλη και πονεμένη ιστορία...όπως και μια άλλη που είχα ακούσει, ο ένας εκ του ζευγαρίου πέθανε και οι γονείς του πέταξαν έξω με τις κλωτσιές το σύντροφό του από την κηδεία για να μή στιγματιστεί ο γιος τους μέσα στο φέρετρο...Αν τους έτριβε την πράξη γάμου ή το συμφωνητικό συμβίωσης στα μούτρα, να δούμε αν θα είχε κάποιος αντίρρηση πως όντως ήταν ο άνθρωπός του...

patsiouri said...

-Ανώνυμος: Ναι, έχεις δίκιο. Οι άνθρωποι που δεν τους "τυχαίνει" το παιδί αλλά δαπανούν τόσο χρόνο και υφίστανται τόση ταλαιπωρία προκειμένου να το αποκτήσουν,΄σίγουρα έχουν και λιγότερες πιοθανότητες να του φερθούν άσχημα. Μάλιστα, αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει σε μία έρευνα πως τα ζευγάρια που έχουν υιοθετήσει παιδί, έχουν και πολύ μικρότερο ποσοστό διαζυγίων...

-Faraonna: Μα τα'χω πάρει τόσο πολύ με το θέμα που σκέφτομαι να κατέβω και στο gay parade για συμπαράσταση!

-Side 21: Δε νομίζω πως οι κάτοικοι επαρχίας είναι λιγότερο ζωόφιλοι, προς θεού...ο Βασίλης ο φίλος μου μέσα στα νεύρα του μίλησε για "επαρχιώτες". Φαντάζομαι πως εννοούσε πως στις μικρότερες κοινωνίες είναι λίγο πιο εύκολο να ανακαλυφθεί και να τιμωήθεί ο ένοχος μιας και στην Αθήνα δε γνωρίζουμε καν το διπλανό μας...ενώ κάποιος που το κάνει αυτό σε χωριό...δε μπορεί, θα έχει εκδηλωθεί έστω και φραστικά για την "αδυναμία" του στα ζώα, οπότε θα τον υποπτευθούν πιο εύκολα...
Τον βρήκατε τελικά τον ψυχανώμαλο??
Καλωσήρθες..

-Laz: Σαν τα χιόνια!Δεν αγχώνομαι, τσαντίζομαι απλά!

patsiouri said...

-Gothangel: Δε γνωρίζω πολλούς ομοφυλόφιλους, έχω μόνο έναν πολύ καλό φίλο και βέβαια γνωρίζω τον επί χρόνια σύντροφό του. Άνθρωποι μορφωμένοι, με επίπεδο, αξίες και αγάπη + σεβασμό μεταξύ τους...Θα μπορούσα να διαρρήξω ένα ορφανοτροφείο ή το θάλαμο βρεφών του "Μητέρα" που τα μωράκια χτυπιούνται για μια αγκαλιά και να τους το δώσω με κλειστά τα μάτια το παιδάκι αν οι ίδιοι το επιθυμούσαν...

-Τζονάκος:
Είπα πως ΓΙΑ ΜΕΝΑ ο γάμος είναι άχρηστος γιατί βρίσκω ανούσιες τις επισημοποιήσεις...για κάποιους άλλους όμως είναι το πάν, οπότε έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν αφού τους ενδιαφέρει τόσο πολύ.

Δεν πάω στοίχημα για το αν ενα παιδί που μεγαλώνει με ομοφυλόφιλους γονείς θα βγεί γκέι. Φαντάζομαι πως οι πιθανότητες είναι 50/50, αφού όπως εξήγησα όλοι οι γκέι γεννήθηκαν από στρέιτ γονείς.Μπορεί απλά να τους αποκαλεί "Οι μπαμπάδες μου", η "οι γονείς μου". Την Κανέλλη δηλαδή και τη συμβία της πως τις αποκαλέι το παιδί που είχαν υιοθετήσει? Η το Μάνο Χατζιδάκι ο υιοθετημένος γιός του?

Τουλάχιστον στο πρώτο βοήθησα??

-Δήμητρα: Τα βρήκαμε!

-Kitsosmitsos: Να'σαι καλά, αλλά κοίτα μην το γυρίσεις ξαφνικά! Τώρα πάει, το έχεις εκθέσει το κορίτσι!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Ο καθείς είναι ελεύθερος να διαχειρίζεται τη ζωή του όπως επιθυμεί.
Δεν έχω πρόβλημα επομένως με τους ομοφυλοφιλικούς.

Η κακοποίηση των παιδιών που προέρχεται ως επί το πλείστον από τη ρήξη των σχέσεων ενός ζευγαριού, δεν αποκλείεται να συμβεί και με ένα ομοφυλοφιλικό ζευγάρι. Είναι θέμα χαρακτήρων και παιδείας.

Συνεπώς, η υιοθεσία που είναι ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα, χρήζει ιδιαίτερης μελέτης από την Πολιτεία.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Prince Of The City said...

Ετσι ακριβως.

Θα πρεπε να τους σεβονται πολυ περισσοτερο και να τους αφησουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ειναι ελευθεροι να ζουν το μεγαλυτερο δωρο της ζωης - Την αγαπη.

tzonakos said...

Boήθησες :)
Συμφωνούμε και αυτοδιορθώνομαι και εγω, αφου πρέπει να δεχθώ το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης για τον κάθε άλλον.
Στον αντίποδα έχουμε την Εκκλησία επισήμως να αποκαλεί "πορνεία" οτιδήποτε δεν ειναι θρησκευτικός γάμος. Ντ΄'οϊιινγκ...
Ω, μάη γκώντ.

Anonymous said...

Esu giati kseskizesai na tous yperaspisteis afou den eisai lesbia??Gia tetoia se kovw, ama theleis ela na mou pareis mia pipa mpas kai me peiseis.

Stefanos said...

Όχι να μειωθούν οι λεσβίες ξέρω τι λέω.. :P Γιατί είμαι τόσο γκαντέμης που όσο αυξάνονται, θα μειώνονται οι πιθανότητες να πάρω μάτι :P
Επίσης εδώ ετοιμάζομαι να σε πάρω με παπά και με κουμπάρο λόγω του προηγούμενου ποστ σου :P χέστηκα για τις λεσβίες. :P

tzonakos said...

Χαχαχαχαχα ρε ανώνυμε....

patsiouri said...

-Γλαρένια:
Ακριβώς, είναι θέμα χαρακτήρων και παιδείας...είπαμε, όλοι είμαστε αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου!

-Gothangel: Είχα διαβάσει ένα συγκλονιστικό γράμμα ενός παιδιού και ενός πατέρα στο Νανάκο, θα κάνω ίνκ αργότερα που θα περάσω απο'κει.

-Τζονάκος:
Είμαστε όλοι ΠΟΡΝΕΣ! Ψήνεσαι να πάμε για εξομολόγηση στον Άνθιμο να γελάσουμε??

-Ανώνυμε:
Εχουσα σώας τας φρένας δηλώνω επισήμως και μάρτυρες οι αναγνώστες μου, πως αν ποτέ οι straigt άντρες καταντήσουν σάν τα μούτρα σου θα το γυρίσω πάραυτα και δε θα διστάσω να το ομολογήσω ενώπιόν σας με άγρια χαρά!

-Εστάριαν:
Σούπερ! Εσύ θα παρεις το επίδομα γάμου από τη δουλειά κι'εγώ το ανασφάλιστο θα χαίρομαι το ΙΚΑ σου συζυγούκε μου!Τί ευτυχία!

-Τζονάκος:
Χα χα, είδες? Μόλις μου θύμισε ο ανώνυμος γιατί συμπαθώ τους γκέι!

tzonakos said...

Αν ψήνομαι λέει ;
Εδω σκέφτομαι απο καιρό να πάω να εξομολογηθώ και να κάνω πόστ μετά !
Πού να χω και σενα μαζι και να πάμε και στον Ανθιμο !
Ολε !

Trioza Urticae said...

Καλά τα λες!
Μόνο που δεν "πάω" τον ετεροφυλόφιλο, θρησκευτικό γάμο, άρα τι το διάφορον να πω για τον ομοφυλόφιλο?
Τίποτα!
Η παραφιλολογία στα παράθυρα αυξάνεται αυτό το διάστημα, μετά τις ειδήσεις των 8 τα ξεχνάμε όλα όμως! Τις διακρίσεις, τις αδικίες, το ρατσισμό!...

Anonymous said...

για αλλη μια φορα γλυκο μου πατσιουρι εκανες τη διαφορα με το κειμενο αυτο. αθ ελεγα πες τα χρυσοστομη,αλλα καθοτι συνηθιζω να μην τοποθετουμαι, θα πω μονο οτι ο καιρος θα δειξει, οπως αλλωστε γινεται παντα. τι αλλο να πεις;

Anonymous said...

kali mou, gia alli mia fora tha proskinisw.

den fantazese poses fores exw anatrixiasei sigormi akougontas gia friktes kakopioiseis mwrwn pediwn ap tous goneis tou, kai pistepse me otan to kaneis to pedi kai plimiriseis kiriolektika ap aftin tin apistefti agapi, afto to zwodi enstikto stin ousia pou einai to na se gonios, se ponan kai ta entera akomi otan akous gia kakopioimena pedia. Apo papapres goneis. Otan de kaneis mia volta sta edw sindikata i ston edw OAED (antistoixo) kai deis posoi loosers xwris dontia, sto epidoma edw kai 10 xronia xwwris tin paramikri epithimia na vgoun apo kei mesa, kikloforoun me kati malakismenes pitsirikes pou zigizoun 25 kila giati den exoun na fan me kai sernoun 3 koutska ap ta xeria, ena sto karotsi ki ena stin koilia...
otan to 2005 exasa stous dio mines egimosinis to prwto mou mwro, o ginekologos mou xe pei to klassiko "einai apofasi tis fisis, na xerese pou xereis oti mporeis na meineis egios" kai to mono pou skeftomoun itan afta pou perigrafeis. Giati i fisi na dinei pedia s aftous tous papares pou tous spane ta kefalia ston toixo kai svinoun ta tsigara panw tous kai oxi se mena.
kai ston kathe anthrwpo pou thelei pragmatika en pedi kai pou mporei na to anathrepsei.
Doxa ton Theo egw to apektisa, makari na ginei to idio kai me opion allon to epithimei. Giati ta pedia einai mikra thavmatakia.

koulpa said...

Δεν έχω να προσθέσω κάτι.. συμφωνώ σε όλα:):)
Την καληνύχτα μου:):)

Anonymous said...

Άμα ακούσεις και διαβάσεις διάφορα άρθρα για το θέμα θα δεις εκφράσεις του τύπου "κουσούρι" ή κάτι παρόμοιο.Ποιός χαρακτηρίζει μία πράξη για φυσιολογική;Στην Αυστραλία "πρωτόγονες" φυλές έχουν όχι σαν έθιμο αλλά σαν φυσιολογιότητα,να τρώνε ανθρώπους σε κάποιες περιπτώσεις.Γι αυτούς αυτό είναι φυσιολογικό.Αν ρωτήσεις άλλους λαούς για το θέμα της ομοφυλλοφιλίας θα σου απαντήσουν πως δεν ασχολούνται γιατί έχουν πιο σοβαρά θέματα να σκεφτούν.Και έτσι είναι.Τα θέματα είναι λάιτ σε σχέση με κάποια άλλα.Μαγκιά τους μάλιστα που έχουν βρει κάποιο ταίρι ο ένας με τον άλλο και ζουν καλά ανάμεσα σε μια τέτοια κοινωνία όπως είναι η ελληνική.Απλά μαγκιά τους.Και όσοι τάσσονται εναντίων τους ψυχαναλητικά ταξινομούνται ή σε αυτούς που φοβούνται να δουν μια πραγματικότητα δική τους,ή σε αυτούς που ζηλεύουν την άλλη πλευρά γιατί τα καταφέρνει καλύτερα από αυτούς τους φυσιολογικούς!!!

Θα συμφωνίσω με τα τσαρούχια στα ΥΓ του εσταρινάκη...

Hades said...

Εγώ να κάνω μια ερώτηση; Λες, γιατί να ζει κάποιο παιδάκι με κάποιον που το κακοποιεί. Σωστά.
Μια βασικη΄υποσημείωση όμως: αυτό είναι στον άνθρωπο μέσα. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι ομοφυλόφιλος, αρχιάντρακλας μουστακαλής, γεωργός, περιπτεράς. Ο οποιοσδήποτε ψυχασθενής μπορεί να κακοποιήσει ένα παιδάκι.
Η αρρώστια δεν είναι προνόμιο των στρέητ, ούτε φυσικά και των ομοφυλόφιλων. Το να υιοθετήσει ένα παιδί ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων δεν αποκλείει και το ότι δεν θα το κακοποιήσει στο μέλλον. Το ποιόν ενός ανθρώπου δεν καθορίζεται από τις οποιεσδήποτε άλλες επιλογές του, παρά από τις πράξεις του.

Laplace said...

πατσιουρακι φοβερο κ απολαυστικο το κειμενο σου..
τα χωνεις για τα καλα!μαζι σου ειμαι κ εγω..

Zaphod said...

Στο μυαλό μου είσαι; Προσυπογράφω μετά μανίας. Και με καλύπτει στις παρατηρήσεις του ο προφήτης estarian :)

? said...

''Γιατί η ζωή είναι μικρή. Και θαυμάσια'' .-

Laplace said...

Πατσιουρακι ξεχασα,εχεις κ εσυ βλεπω ανωνυμους φαν :P :P
εγω εβαλα φιλτρο σχολιων :P

Stefanos said...

Ολες πως θα μας τα μασήσουν ρε διάολε...
αλλά χαλάλι σου ρε, η έλλειψη γκρίνιας δε πληρώνεται με φράγκα :P

ΣΠΙΘΑΣ said...

@patsiouri
Αυτή είναι η νέα πρόσκληση γάμου, που μου έγραψες;!! Του ψευδοπροφήτη ;;;!!
1.Κατ'αρχήν, προηγούμαι -)
2.Λέει ψέμματα !
3.Την πέφτει και όπου πιάσει-)
4.Μου "έφαγε" την αρραβωνιαστικιά μου, προ ημερών.
5.Τώρα θέλει να μου πάρει και την μέλλουσα γυναίκα μου ;;!!

@estarian
Ούρτ, ρε, .. που θα μου πάρεις και το patsiouri μου.
Κοπελλάρα μου, εμεις έχουμε συμφωνήσει, μην ψήνεσαι με τον αγύρτη, τον ματάκια!

demetrat said...

πατσιούρι καλημέρα,
τώρα που το σκέφτηκα.
Γιατί παιδάκι μου παρέμεινες στην τοπική αυτοδιοίκηση;
Γιά κοίτα και λίγο πιο ψηλά.
δ

oKyrios said...

Mεγάλο θέμα έπιασες Πάτσυ,
μού αρέσουν τα ανοιχτά μυαλά όπως το δικό σου και των φίλων σου αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να το δεχτούμε στην πόρτα μας πχ να σταθμίσω αντιδράσεις όταν ο μια χαρά γυιός μας θα μάς γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του Μήτσο.
Θεωρώ καφρίλα να στερούνται οι ομοφυλόφιλοι οποιοδήποτε συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών αλλά σόρρυ δε θα θεωρούσα ποτέ ιδανικό το περιβάλλον ανατροφής ενος παιδιού με περισσότερους του ενός μπαμπάδες. Κάποιοι διερωτήθηκαν ποιός ορίζει το φυσιολογικό, νομίζω δε θα το πούμε εμείς το λέει η λέξη απο μόνη της.
Και στο όνομα μιάς μοντερνίζουσας ανεκτικότητας δεν μπορώ να δεχθώ την εξιδανίκευση του αφύσικου και την προβολή του σαν εναλλακτικού τρόπου διαβίωσης.

Stefanos said...

Αμα σε έχει καβατζώσει ο Σπίθας, χαρισμά του. Αισθάνομαι γενναιόδωρος σήμερα. Ας τον αφήσουμε και αυτόν να φάει κανα κοκκαλάκι... :P

kakaskimos said...

Αποκλείεις αυτός που έβγαλε την ψυχή του στα ζώα (γιατί αυτό έκανε) να είναι gay?

Για το αν οι στρέιτ, gay, στραβοί, έξυπνοι, χαζοί, όποια κατηγορία θες βάλε, έχουν ανθρώπινα δικαιώματα δεν χρειάζεται κανένα άλλο επιχείρημα, εκτός του ότι είναι άνθρωποι.

Καλημέρα

Υ.Γ. Κάποιες φορές μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι αυτός που έκανε ότι έκανε στα ζώα, δεν πρέπει να έχει ανθρώπινα δικαιώματα ...

Anonymous said...

Alla ti lew afou den exeis PERIODO, to grafeis apo kato kai epibebewnomai!

geokalp said...

την τελευταία σου απορία την κρατάω από τότε που την πρωτο-άκουσα!!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Η λέξη «γάμος» χρησιμοποιείται συνοπτικά από τους LGBT. Εννοούν να έχεις το δικαίωμα να κλείσεις εσύ τα μάτια του συντρόφου σου (και να τον κληρονομήσεις) κι όχι ο ξάδερφός του, που πουστάρα τον ανέβαζε, λούγκρα τον κατέβαζε. Ακόμη εννοούν να μπορείς να απολαύσεις τα νομικά και οικονομικά δικαιώματα των παντρεμένων.
Υπάρχουν ματαιόδοξοι ομοφυλόφιλοι/ες, που θένε να ντυθούν τα καλά τους και να μπούν στο δημαρχείο/εκκλησία/άσραμ/τζαμί/συναγωγή; Φυσικά και υπάρχουν!
Αλλά ακριβώς όσοι και ετεροφυλόφιλοι/ες, που μπορούν και να το κάνουν.

Anonymous said...

emena mou tin exei dwsei sta nevra o malakas twra....


giati den vazeis filtro? Oxi gia sena, gia na min eknevrizomai egw!!!

patsiouri said...

-Τζονάκος: Μου'βαλές ιδέα, γαμώτο και είχα πάει Τήνο πρόσφατα!

-Biologist: Κι'εγώ δεν τον πάω το γάμο αλλά σέβομαι τους ανθρώπους που τον πάνε...ειδικά με τους ομοφυλόφιλους, νομίζω πως έχουν περισσότερους λόγους να συνάψουν γάμο, αφού όπως είπα πιο πάνω η κοινωνία αν δεν της τρίψεις το χαρτί στα μούτρα αδυνατεί να καταλάβει το πώς οι άνθρωποι αυτοί χτίζουν ζωές μαζί...

-Lifewispers: Όντως, ότι και να πούμε εμείς...ο καιρός θα δείξει. Κάποτε άλλωστε ανώμαλη θεωρούσαν και μια γυναίκα που κάπνιζε η δούλευε!

-Μαράκι: Αυτό που έγραψες πάρτο όπως είναι και κάντο πόστ! Γαμώτο, κι'εγώ φρικάρω πολύ όταν πηγαίνω στον ΟΑΕΔ και βλέπω ζευγάρια να σφραγγίζουν κάρτα μαζί, το επίδομα να έχει λήξει και να σέρνουν μαζί 3 πιτσιρίκια, άλλο ένα στο καρότσι και η κοιλιά φουσκωμένη...συνηθισμένη εικόνα.

-Κούλπα: Καλησπέρες, σε είδα στην Κρότ...εσύ πότε θα πάρεις σύνταξη???????

patsiouri said...

-Island: Ελα ντε, κι'εγώ αυτό πιστεύω, πως έχουμε πολύ σοβαρότερα ν'ασχοληθούμε αντί να μας απασχολεί ποιός συμπολίτης μας ζεί με ποιόν και άμα θέλουν να παντρευτούν...πιστεύω πως σε καμιά εικοσαριά χρόνια που θα γίνονται άπειροι τέτοιοι γάμοι θα περνάνε απαρατήρητοι...

-Hades: Βρε παιδιά γιατί μου βάζετε στο στόμα λόγια που δεν τα είπα??? Είπα απλώς πως ΚΑΠΟΙΟΙ ομοφυλόφιλοι είναι πολύ πιο άξιοι για γονείς από ΚΑΠΟΙΟΥΣ ετερόφυλους. Εννοείται πως ψυχασθενείς υπάρχουν εξίσου και στις δύο πλερές, όίτα και τις πρώτες απαντήσεις μου να δείς...

-Laplace: Να'σαι καλά, αν και μισείς τις γυναίκες!! Χα χα!!

-Zaphod: Thanks αδέρφι, κοίτα τώρα να καθόμαστε να χτυπιόμαστε στα πληκτρολόγια νέα παιδιά για τα αυτονόητα!

-Νίκος Κ.: Ε, δεν είναι?????????

patsiouri said...

-Laplace: Ευτυχώς έχω πάντα πολύ καλούς ανώνυμους, σπάνιες οι εξαιρέσεις καλή ώρα!

-Estarian: Η έλειψη γκρίνιας και η έλλειψη δικαιολογίας, μωρό μου δε μπορώ, έχω περίοδο!

-Σπίθας: Χμ...θα έρθω για μια επιτόπια πρόχειρη αυτοψία στα σπίτια σας...ιδιόκτητα φαντάζομαι...και τα ξαναλέμε!!!

-Δήμητρα: Α, τον Παλούκη Λούκ λές??? Μακάρι να είμαι εγώ εκείνη που θα τον βρεί και θα τους στείλει τους αδερφούς Βάλτον...

patsiouri said...

-Okyrios: Πριν μερικά χρόνια κι'εγώ κάπως ε΄τσι σκεφτόμουν...βλέπω όμως τελευταία πως η κοινωνία νοσεί. Άσχημα. Και δε θέλω κανένα παιδάκι να μεγαλώνει με νοσηρούς ανθρώπους. Αν είχα ένα παιδάκι και μάθαινα πως θα πεθάνω σε τρείς μήνες, από μόνη μου χίλιες φορές θα το έδινα στο φίλο μου το Χ. με το σύντροφό του που λατρεύουν τα παιδιά και τα πάνε μια χαρά με τα ανήψια τους, παρά στην ξαδέρφη μου τη Ρ. που ο άντρας της σαπίζει τα παιδιά με τη ζώνη σαν τον παλιό καλό καιρό...
Αυτό εννοούσα.

-Εστάριαν: Κοκκαλάκι, καλά το είπες! 48 κιλά πάω!

-Kakasximos: Σε πειρασμό είπες μπαίνεις? ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν έχει κανενός είδους δικαίωμα μετά από αυτό. Του αξίζει ότι πιο φριχτό μπορεί να σου φέρει η ζωή. Είμαι αμείλικτη σ'αυτά. Και βέβαια, μπορεί να είναι γκέι. Αν όμως είναι στρέιτ, μπορεί να μεγαλώνει και παιδιά...

-Ανώνυμε:
Μου φαίνεται την έχασα εγώ την περίοδο και σου κατέβηκε εσένα, άιντε άλλαξε καμιά σερβιέττα, πλημμυρίσαμε εδώ μέσα...

patsiouri said...

-Geocalp: Εσύ την τοπική αυτοδιοίκηση εννοείς φαντάζομαι...

-Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα: Το καλυψες μπάμ μπάμ και απόλυτα...μπράβο!

-Μαράκι: Είχα πάντα πολύ καλούς ανώνυμους εδώ μέσα, άντε άλλη μια φορά ή δύο πιό παλιά να έχει τύχει.΄..αν ξεφτυλιστεί ποτέ το θέμα όπως πχ στον Πρέζα φυσικά θα βάλω φίλτρο.

ΥΓ: Αστο μωρέ το ζωντανό να παίξει...

koulpa said...

χαχα.. το ρώτησε και η κροτ.. δε με βλέπω να προλαβαίνω..:):)

Stefanos said...

"starian: Η έλειψη γκρίνιας και η έλλειψη δικαιολογίας, μωρό μου δε μπορώ, έχω περίοδο!"
Θα ανακληθεί η γενναιοδωρία μου πάραυτα..
Σπίθα κάνε πίσω και σ'έφαγα :p

Androgeos said...

Θα σου μιλήσω σαν μηχανικός : Αν ο άνθρωπος ήταν μια άψυχη μηχανή χωρίς συναισθήματα, θα έλεγα ότι οι gay λειτουργούν "εκτός εγγύησης". Όμως από τη στιγμή που μπαίνουν στη μέση τα συναισθήματα και οι προτιμήσεις, το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δε με αφορά. Αλλά ρε γμτ, μου τη δίνει που προσπαθούν πολλοί να εμφανίσουν τους gay σαν κάτι το φυσιολογικό, γιατί απλά δεν είναι.

Ασφαλώς και ένα παιδί ΔΕ μεγαλώνει σωστά σε μια οικογένεια που το κακοποιεί. Το ίδιο λάθος θα μεγαλώνει και ένα παιδί χωρίς ανδρικό ή γυναικείο πρότυπο. Για να μπορέσει μια οικογένεια να δείξει ισορροπημένα στο παιδί όλο τον πλούτο των δυνατών επιλογών συμπεριφοράς (σεξουαλικής ή μη) είναι απαραίτητη η ύπαρξη ΚΑΙ του μπαμπά ΚΑΙ της μαμάς.

koulpa said...

Zούμε σε μιά παρα φύσιν κοινωνία.. ποιός μπορεί να ξέρει τι θα μπορούσε να είναι φυσιολογικό.. χωρίς φονταμενταλιστικές θρησκευτικές δεμονοποιήσεις.. το ότι μας έχει περαστεί κάποια πληρωφορία στο υποσυνίδητο δε την καθυστά αυτομάτος σωστή..:):)

geokalp said...

τοπική αυτ/ση, υπουργείο, κυβέρνηση, δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...

cinderella said...

Κακά τα ψέμματα το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν έχει τίποτα να προσφέρει στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια από τη στιγμή που ισχύει νομοθετικά ο πολιτικός γάμος. Είναι όμως μια μικρή έστω βοήθεια για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που ζουν σαν παντρεμένα και πολλές φορές καλύτερα από παντρεμένα όπως πολύ σωστά επισημαίνεις κι εσύ στο κείμενό σου πατσιουρί μου. Παραφράζοντας λοιπόν το ρητό ότι "η γυναίκα του Καίσαρα δεν θα πρέπει να είναι τίμια αλλά να φαίνεται κιόλας", μια κοινωνία δεν θα πρέπει να θεωρείται απλά ελαστική. Θα πρέπει να το αποδεικνύει κιόλας.

Pan said...

Καλησπέρα πατσιουρί!

Όπως βλέπεις, οι (τραγο)παπάδες φροντίζουν για το καλό όλων μας, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

neropistolero said...

Dear Πατσιούρι.
Δε διάβασα όλα τα σχόλια, κάποιος μπορεί να το είπε. Το ταργκετ γκρουπ των ομοφυλόφιλων και το δικό σου, δεν είναι ακριβώς ίδιο υποθέτω.
Σίγουρα άλλες κοινωνίες είναι πιο ανεκτικές από την ελληνική. Κι εγώ είμαι/ήμουν κατά στην υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά σίγουρα υπάρχει χώρος για σκέψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Zaphod said...

@patsiouri

Έλα και απο το μαγαζι μου και δώσε και κανένα χεράκι :)

love&kisses
zaphod

Anonymous said...

Symfono se genikes grammes an kai to mono pragma gia to opoio 8a agonizomun einai i katargisi genikotera ton 8esmon opos o gamos kai giati alloste na xriazomaste kai tetoia symbolaia symbiosis, den to katalabainw, ostoso einai dikaioma ton ypoloipwn pu to 8elun na to diekdikun.
Eimai yper mia euriteris koinonikis apodomisis, giati mono etsi 8a mporesume na xanaftiaxume enan kosmo kalytero apo tin arxi (epeidi omos einai diadikasia makroxronia, fadazomai oti prepei aplos na arxisume na ton apodomume kai na 8esume tis baseis kai tis idees oste na olokliro8ei to ftiaximo ek neou apo tis epomenes genees).
Tora an to dume apo tin optiki oti o 8esmos tu gamu katareei mprosta sti symbiosi (me h' xoris symbolaio), tote sigura einai ena 8etiko bima.

ΩΣΗΕ said...

pats περνώ μόνο για καλησπέρες γιατί είμαι έτοιμος για νανάκια...


χχχχχ

elf said...

Thumb up!

Νιώθω πως στην ελλάδα ανακαλύπτουμε τον τροχό ΞΑΝΑ και νιώθουμε περήφανοι.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

XAXAXA..Tα υστερόγραφα ήταν το κερασάκι...
Πολύ σωστά τα λές..Ωστόσο την μεγαλύτερη αλήθεια την λές όσο αναφορά τον γάμο..Τι τον χρειάζονται οι άνθρωποι δεν μπορώ να καταλάβω..
Καλησπέρα patsiouraki μου.

mmexer said...

Γι αυτό και προχώρησαν στο σύμφωνο συμβίωσης. Για να μπορείς να το κάνεις πιο εύκολα χωρίς γραφειοκρατικά προβλήματα.

Έχει να κάνει με τα κληρονομικά ζητήματα οπότε έχει μια βάση ως θεσμός... τίποτα περισσότερο...

Είχα την ίδια συζήτηση με ένα γνωστό εισαγγελέα... Ο μόνος λόγος που δεν επιτρέπεται ακόμη ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι γιατί "φοβούνται" πως θα ανοίξει ο δρόμος για υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια....

Να σου πω παρόλο που δν έχω κάτι με τους γκέι... έχω και φίλους γκέι.. με τρομάζει η ιδέα να υιοθετούν παιδιά....

Δηλαδή ωραία τα επιχειρήματά σου... Αλλά κι αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Άρα εκ φύσεως θα υπάρχουν τέτοια περιστατικά! Θα κακοποιούνται παιδιά από ομοφυλόφιλους πχ. Δεν σημαίνει πως αλλάζει κάτι αυτό.

Αλλάζει ολόκληρη η δομή της κοινωνίας όμως χωρίς πατέρα-μητέρα.
Και δεν είναι τόσο απλό το θέμα.

Takiz said...

Η αγάπη δεν έχει «μάτια». Δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση στο συναίσθημα.
Βαρέθηκα τα κηρύγματα από βετεράνους της οικογένειας .
Είμαστε ανεξάρτητες μονάδες και καλό είναι να πράττουμε σαν ανεξάρτητη.
Είμαι σίγουρος πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον αγάπης για μία οικογένεια διότι έχουν περάσει πολλά περισσότερα για να συντηρήσουν την αγάπη που έχουν με τον σύντροφο τους

patsiouri said...

-Κούλπα: Δέ φτάνει που είμαστε όλοι Πόρνες, θα πεθάνουμε και στην ψάθα!

-Εστάριαν: Πρόσεξε, είναι Σπίθας, θα εκραγεί πάνω σου!!!

-Ανδρόγεως: Υπάρχουν όμως και τα παιδιά που έχουν χάσει τον ένα γονιό, ή έχουν χωρίσει και ο ένας δεν ενδιαφέρεται και δεν τον βλέπουν ποτέ. Και τα παιδιά ανύπαντρων μητέρων. Κι'εκεί λείπει το ένα πρότυπο, αλλά δεν τους τα παίρνει κανείς. Για ορφανά που μεγαλώνουν με τη γιαγιά..δεν το συζητώ. Πιστεύω όμως πως όλοι οι τύποι οικογένειας είναι προτιμότεροι από το ίδρυμα, εξειρώντας μόνο την "άρρωστη" οικογένεια...

-Κούλπα: Διάβαζα στο Zaphod και αποθέωσα, πως οι πιστοί θεωρούσαν πρότυπο τον Αβραάμ που φιστίκωνε την υπηρετριούλα για να του κάνει παιδί επειδή η γριέτζω δεν έκανε, αλλά όταν έμεινε έγκυος η γριέτζω στον Ισαάκ, εκείνος έδιωξε την υπηρετριούλα με το παιδί της από το σπίτι μ'ένα καρβέλι ψωμί! Αργότερα, δέχτηκε πρόθυμα να σφάξει και το άλλο του παιδί...

-Geokalp: Το κακό είναι πως εμείς οι κοινοί θνητοί δε θα δούμε Ντι Βι Ντί ποτέ!!!

patsiouri said...

-Cinderella:
Ναί, κι'εμένα δε μου λέει τίποτα το σύμφωνο, για έναν ομοφυλόφιλο όμως αποβαίνει σωτήριο καθώς ρυθμίζει οικονομικά αλλά και πιό ουσιαστικά ζητήματα.

-Παν:
Γιατί το λές αυτό??? Δε βλέπεις πόσο προοδευτικοί είναι οι παπάδες??? Θέλουν να ζουν τον έρωτά τους ελέυθερα, χωρίς συμφωνητικά και μαλακίες!

-Νεροπιστολέρο: Τα σχόλια είναι πιό ενδιαφέροντα από το πόστ, διάβασέ τα! Ούτε εγώ είπα να γίνει αμέσως, καμία αλλαγή δεν πρέπει να γίνεται τόσο γρήγορα...να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε, αυτό...

-Zaphod: Ήρθα και έγραψα ποστάρα, θα την αντιγράψω και θα την κορνιζάρω στο μπλόγκ μου το τριήμερο που θα λείπω!!

patsiouri said...

-Κειμ: Ποσο ανόητο έχει καταντήσει το αυτονόητο...Το θέμα είναι όμως να υπάρχει μια κοινωνία όπου ο καθένας που δεν ενοχλεί φυσικά, να κάνει ότι γουστάρει...ο κόσμος ακόμη γουστάρει να παντρεύεται...άρα όποιος θέλει, ας παντρέυεται. Προσωπικά τζάμπα πεταμένα λεφτά τη θεωρώ την υπόθεση, αλλά σε κανα χρνο που δε θα έχω ασφάλεια μπορεί να υπογράψω το συμφωνητικό με τον κολλητό μου οπότε μπαίνω στου αντρούλη μου το ταμείο!

-Ωσηέ: Τώρα πια...καλημερούδια!

-Ελφ: Και τι έγινε που ανακαλύψαμε τον τροχό?? Είμαστε όλοι πόρνες...

-Νίκος: Όντως, δεν τον χρειαζόμαστε, άμα γουστάρει ο άλλος όμως...δημοκρατία έχουμε(?)

-Mmexer: Η δομή της κοινωνίας ΠΡΕΠΕΙ να αλλάζει, 'ομως αργά και σταθερά...έγραφα πριν στου Zaphod πως όταν ήμουν μαθήτρια είχαμε μόνο ένα παιδάκι στην τάξη που είχαν χωρίσει οι γονείς του. Είχε το κόμπλεξ της αρκούδας...έβαζε τα κλάματα όταν η δασκάλα ρωτούσε "Που πήγατε με τη μαμά και το μπαμπά" και τέτοια...
Σήμερα ακούω από τους μαθητές μου πως τα μισά και πάνω παιδιά της τάξης έχουν χωρισμένους γονείς και το θεωρούν φυσιολογικότατο!!
Τα πράγματα αλλάζουν λοιπόν..

(Σε λίγο θα είναι ανωμαλία να είναι μαζί οι γονείς σου..)

Takiz:
Μεγάλη κουβέντα είπες..."έχουν περάσει πολλά περισσότερα για να συντηρήσουν την αγάπη που έχουν με τον σύντροφο τους"
Αυτό μόνο.
Άλλοι ετερόφιλοι χωρίζουν γιατί "Δεν αρέσει στη μαμά" η "δεν είναι από καλή οικογένεια..."

oKyrios said...

Kαλα το φαντάστηκα!
Όλοι οι πόρνοι εδώ μαζευτήκατε, πορνόσφαιρα την κάνατε τη μπλογκόσφαιρα...

Όποιος είναι ανύπαντρος να περάσει απο το ΑΤ της περιοχής του να τού βγάλουμε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (μπας και κολλήσετε κάνα ένσημο αχαίρευτοι...)

ceralex said...

Ένα έχω να πω! Τα χω πάρει στο κρανίο με τον Ανώνυμο!!!!

AVRA said...

πατσιουρακι ειμαι 100% υπερ της κατοχηρωσης των σχεσεων των ζευγαριων αν το επιθυμουν ειτε ειναι ομοφιλοφυλα ειτε ετεροφυλα ζευγαρια.Ειναι οπισθοδρομικο, υποκριτικο και ακαρδο να μην μπορουν ολοι ανεξαρτητα της φυσης των σχεσεων του να ακολουθουν την καρδια τους και τις επιλογες τους.

Ομως στο θεμα των παιδιων υπαρχει ενα μεγαλο ΑΛΛΑ ..... ειναι μεγαλη κουβεντα .... πατσιουρακι!
Ο μπαμπας και η μαμα ειναι απαραιτητα στη ζωη των παιδιων.Δεν ειναι ολες οι οικογενειες ευτυχισμενες, δεν υπαρχουν σε ολες τις οικογενειες οι μπαμπαδες αλλα το αν συμβαινει με το αν ΠΡΕΠΕΙ να συμβαινει ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα.Δεν ειναι τοσο απλο το θεμα πατσιουρι μου.

Οχι στην καφριλα , οχι στην υποκρισια τα ομοφιλοφυλα ζευγαρια πρεπει να μπορουν να νομιμοποιουν τη σχεση τους και να απολαμβανουν σαν πολιτες ολα τα νομικα δικαιωματα αλλα το ζητημα παιδι ας μην εκει που του ανηκει....

Αν ηταν φυσιολογικο θα μπορουσαν να τεκνοποιουν δυο γυναικες μαζι ή δυο αντρες δεν θα χρειαζοταν η συμβολη και των δυο φυλων για να προχωρησει μια τεκνοποιηση!!!!!

Σπιτόγατος said...

Τελικά πάλι οι ετεροφυλόφιλοι άντρες κερδισμένοι: και μικρότερος ανταγωνισμός και περισσότερες πιθανότητες εκπλήρωσης της υπέρτατης αντρικής φαντασίωσης(ξέρετε φαντάζομαι για ποια μιλάω...)
:ΡΡΡ

koulpa said...

χαχα ναι πόντιες πόρνες..:):)
Τι να πεις ο καθένας με τη θρησκία που του ταιριάζει.. εγώ πάλι έχω βρει πιο απλές λύσεις για τα υπαρξιακά μου..:):)
πήγα αλλά δε είχα χρόνο να τα διαβάσω όλα.. δε μπορεσα να μη διαβάσω το ποστ σου που κατέπεσε στα σχόλια..:):)
Θα το σχολιάσω το ΣΚ λοιπον..:):)

miss little sunshine said...

Προς ανώνυμο:

Και να θελε να σου πάρει πίπα ρε βρωμιάρη κωλύεται λόγω α)μεγέθους (ξέρεις για να σου πάρει πίπα πρέπει να έχεις κάποια στοιχειώδη cm) και β) οι γυναίκες συνήθως παίρνουμε πίπες από ΑΝΤΡΕΣ και όχι απο χιμπατζήδες τύπου μακάκα, αυτούς τους αφήνουμε στη μαλ...ία που όπως δείχνει και ο Λαζόπουλος, ξέρουν να την κανουν καλύτερα απο ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε. Τα λες τέλεια Patsiouraki, ο φίλος μου ο γκέι ο Τομ μπορεί να μεγαλώσει μωρό με την ίδια στοργή που θα το έκανα κι εγώ γιατι είναι υπέροχος άνθρωπος και γεμάτος χιουμορ. Φιλιά!

miss little sunshine said...

Και επίσης να προσθέσω για την ερώτηση που έκανες στο blog της Μερόπης και σου απάντησα και από κει: "Καλό μου Patsiouri, ξέρεις, σε εχω κανει block και γι αυτό δε μπορείς να μπεις στο blog μου. Χαχα, αστειεύομαι φυσικά. Δεν έχω δική μου σελίδα, έχω μόνο λογαριασμό για να μπαίνω και να κάμω σχόλια, μεγάλη αδυναμία τους έχω. Μ αρέσει να διαβάζω άρθρα άλλων(έχω μεγάλη αδυναμία και στα δικά σου) αλλά βαριέμαι πολύ να γράφω...Σε φιλώ γλυκά"

doctor said...

Συμφωνώ, επαυξάνω και συνυπογράφω με χέρια και με πόδια!

Έξοχη σκέψη και ανοιχτό μυαλό. Αν αυτά τα διαβάσεις στον ...πνευματικό σου, έχεις κερδίσει 5-6 χρόνια αποχή από το αλκοολούχο ψωμάκι...!!!

doc

doctor said...

ΥΓ1: Η αλήθεια είναι πως θα’πρεπε να κρατήσω και λίγο κακία στους άντρες ομοφυλόφιλους που μου στερούν το κομμάτι που μου αναλογεί από τον αντρικό πληθυσμό της πόλης…

*****

Παρομοίως ισχύει και για εμάς τους άντρες το παρακάτω στατιστικό πόρισμα: "όσοι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι άντρες, τόσες περισσότερες γυναίκες μας αντιστοιχούν".
Αν συνυπολογίσουμε και το ότι πάντοτε οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες (θενξ γκοντ) τότε ...πάμε καλά!

doc

Meropi said...

Πατσιούρι μου,
καλησπέρα σου. Και βέβαια τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα, κατά τη γνώμη μου, να μετέχουν στο Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και να ρυθμίζουν τη σχέση τους ως ενήλικα άτομα, όπως όλοι μας άλλωστε. Και να ξέρεις γι' αυτό έκανε αυτή την υβριστική επίθεση τώρα η Εκκλησία κατά των ετερόφυλων ζευγαριών που θέλουν να ρυθμίσουν τη σχέση τους εκτός των οπισθοδρομικών επιταγών της. Για να κόψει τη φόρα στην Κυβέρνηση και να μην τολμήσει να περιλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια. Σου λέει αφού κάνουμε τόσο σφοδρή επίθεση στα ετερόφυλα ζευγάρια, φαντάσου τι θα γίνει αν τολμήσετε να περιλάβετε τα ομόφυλα....
Η μόνη μου επιφύλαξη Πατσιούρι μου είναι η δυνατότητα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επειδή πρόκειται για την τύχη ανηλίκων και όχι ενηλίκων κρατώ μια επιφύλαξη αν πρέπει να προχωρήσουν μέχρι εκεί...

rain said...

Εγώ τώρα τι να πω ρε πατσιουράκι? Καλά όλα αυτά αλλά δεν μπορώ ρε γαμώτο να το δεχτώ σαν κάτι άκρως φυσιολογικό και δη όσον αφορά ανατροφή παιδιών. Βέβαια ότι ισχύει για τα ετεροφυλλα ισχύει και για τα ομόφυλλα ζευγάρια γονείς αλλά πόσο μάλλον ρε παιδί μου. Δύσκολο μου'ρχεται πολύ

manetarius said...

Πολύ ωραίο το post σου το διάβασα με φοβερό ενδιαφέρον και συμφωνώ σε όλα!
Κάνοντας μια περαντζάδα από τα blogs, παρατήρησα με μεγάλη χαρά οτι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ίδια άποψη!
Εκτός βέβαια από κάποιους άξεστους "άντρες" ανώνυμους!
Έχω κι εγώ κάτι ψιλοπροβληματάκια με τον κύκλο μου...λες να είμαι λεσβία; ;))

Anonymous said...

παιδια ας είμαστε σοβαροι !
Μιλάμε αυτή τη στιγμή γιά το ΑΝ τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα μεγαλώνουν παιδιά την στιγμή που υπάρχουν πατεράδες που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους ?

Περάστε μιά βόλτα από τα δικαστήρια πρώτα να δείτε αποφάσεις-παρωδία. Εδώ μεγαλώνει η δεύτερη γενιά ορφανή πατρός και το αν θα υιοθετήσουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια παιδιά μας πείραξε ?

Στο κάτω κάτω ναι να υιοθετήσουν. Καλύτερα υιοθετημένο παιδί από ομοφυλόφιλο ζευγάρι παρά να μεγαλώνει στο δρόμο ή σε "ιδρύματα"

patsiouri said...

-Okyrios:
Όταν έρθω στον Άνθιμο για εξομολόγηση θα με φιλοξενήσετε?????????

-Ceralex: Αυτό θέλει, οπότε μήν τα παίρνεις! Καλύτερα να του χαρίσεις ένα χαμόγελο και το ταμπόν σου!

-Αύρα: Σίγουρα τη χρονιά αυτή, το 2008, δεν είναι η πιο ώριμη στιγμή να γίνει τέτοιο βήμα. Και ναί, τα παιδιά χρειάζονται μαμά και μπαμπά. Όταν δεν έχουν όμως, δέ θέλω να πηγαίνουν στο ίδρυμα, θέλω να πηγαίνουν σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Δεν είπα πως μπορούν οι ομοφυλόφιλοι ν'αρχίσουν και να μένουν...έγκυοι! Είπα πως αν έχω να διαλέξω ανάμεσα σ'ένα ξηγημένο ζευγάρι ομοφυλόφιλων και σε μία από τις περιπτώσεις που ανέφερα στο πόστ, για το πού θ'αφηνα το παιδί μου αν πάθαινα κάτι, θα διάλεγα αυτούς...κι'εσύ νομίζω...γιατί πάνω απ'όλα κοιτάς που θα περάσει το παιδί πιό ανθρώπινα...

-Σπιτόγατε: Είναι όμως τόσο σπαστικό που στο αντρικό φύλο πάνε όλα όπως τα θέλει!! Γκρρρ!! Μή χάνεσαι ρε σύ!

patsiouri said...

-Κούλπα: Εντάξει λοιπόν, αλλά εγώ θα φύγω το Σαββατοκύριακο! Θα σε δώ τη Δευτέρα!

-Miss Little sunshine: Ευχαριστώ πολύ πολύ για όλα! Κι'εγώ άνετα μπορώ να φανταστώ το φίλο μου το Χ. με το σύντροφό του να αναλαμβάνουν ένα παιδί. Πιό άνετα από την αδερφή μου που ένα τόστ να φτιάξει κινδυνεύει να πάρει φωτιά το σπίτι και το παιδί μαζί!

-Doctor: Δε μπορεί να είστε πάντα τόσο τυχεροί! Θ'ανοίξουν οι ουρανοί και α la baby boom θα γίνει και το Lesbian Boom!! Kαι τότε θα τρέχετε, χε χε!
Αλλά ξέχασα, εσύ είσαι παντρεμμένος, με θρησκευτικό ελπίζω αλλιώς γρήγορα στο νταβατζή σου!!

-Μερόπη: Όπως είπα και στην Αυρούλα πιο πάνω, κι'εγώ θα προτιμούσα όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν με αγαπημένους μαμά και μπαμπά που θα τα νοιάζονται. Αν όμως το παιδί ήδη υπάρχει και δεν έχει μαμά και μπαμπά ή συμβαίνει κάτι φριχτό σαν αυτά που έγραψα, η επόμενη επιλογή μου είναι ένα ζευγάρι ώριμων και συνειδητοποιημένων ομοφυλόφιλων...αυτό εννοώ. Σου γράφω κάτι και παρακάτω από τα σχόλιά μου στο Zaphod.

patsiouri said...

Κάποτε έκανα μία εργασία στο "ΜΗΤΕΡΑ". Πήγαινα καθημερινά.
Μέχρι τότε ήμουν αντίθετη στην υιοθεσία παιδιών από gay.

Εκεί μέσα υπήρχαν άπειρα παιδάκια, από βρέφη ώς και 4 ετών, μετά πήγαιναν σε ίδρυμα. Στα μεγάλα παιδάκια, φυσικά μειωμένη νοητική ανάπτυξη, όχι εκ γεννετής, αλλά επειδή κανείς δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί μαζί τους, 3 άτομα ΓΑΜΙΟΝΤΟΥΣΑΝ όλη τη μέρα γι'αυτά τα παιδιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Τα μικρότερα ήταν ένα δράμα. Ήθελαν μιά αγκαλιά. Μόνο αυτό. Τίποτα άλλο. Τους χαιδευες μια φορά το κεφάλι και σε ακολούθούσαν κρεμασμένα από τη φούστα σου όπως τα αδέσποτα. Τα περισσότερα ξέρετε, α υ τ ο τ ρ α υ μ α τ ί ζο ν τ α ι. Πάιρνουν φόρα και χτυπάνε στον τοίχο για να ματώσουν. Ξέρουν πως μόνο αν τρέξει αίμα θα τα πάρει κάποιος αγκαλιά και θα ασχοληθεί πέντε λεπτά μαζί τους.

Μετά απ'αυτό, αποφάσισα πως το παιδί πρέπει να βρίσκεται με κάπιον που μπορεί να του δώσει ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ. Παρά εκεί μέσα. Έναν άνθρωπο επιπέδου που μπορεί να το ζήσει και να το αγαπήσει. Και κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι.

Κι'αυτές οι παπαριές του Παπακαλιάτη που το παιδί πηγαίνει στο σχολείο και ζωγραφίζει δύο μαμάδες όταν του λένε να φτιάξει την οικογένειά...και τρέχουν οι παιδοψυχολόγοι...πρώτον απευθύνονται στο κοινό του Παπακαλιάτη και δεύτερον προτιμώ το παιδάκι να ζωγραφίζει δύο μαμάδες παρά η κόλλα να μένει λευκή...η να μη μπορεί να ζωγραφίσει γιατί του έχουν στραμπουλήξει το χέρι...

patsiouri said...

-Rain: Ούτε εγώ είπα πως πετάω τη σκούφια μου να γίνει αύριο το πρωί. Είπα πως το προτιμώ, είναι η δεύτερη επιλογή μου μετά την "κανονική" οικογένεια, τί να προτιμώ, τα φανάρια και τα κολοορφανοτροφεία???

-Μane tαrious:
Φυσικά και είσαι λεσβία! Και πόρνη φαντάζομαι! Α πα πα, γέμισε και το νετ αποβράσματα! Αν έχεις προβήματα με τον κύκλο σου, σοβαρά τώρα, τσέκαρέ το...

-Ανώνυμε: Πές τα! Λες και όλα τα παιδιά ζούνε σε νορμάλ καταστάσεις.
Το παιδί πρέπει να το παίρνει η να το γεννάει κάποιος σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να το ζήσει, δεν παίρνει ναρκωτικά ή ψυχοφάρμακα και διαθέτει την αρετή του να αγαπάς...τέλος.
Καλωσήρθες!

ο δείμος του πολίτη said...

Εξαιρετικό κείμενο. Μοναδικό. Εμμένω κυρίως στο ζήτημα του δικαιώματος του καθενός μας να μπορεί αν διαμορφώσει τη ζωή του όπως θέλει (και αν ακόμα θέλει οικογένεια).

diva said...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Δείμο
Και το κείμενο σου αξιοπρεπέστατο
Η γονεϊκή ικανότητα δεν είναι θέμα γονιδίων
Η εγκεφαλική δυσλειτουργία δεν είναι θέμα σεξουαλικής επιλογής
Η σεξουαλική διάθεση της παρουσίας μας δεκάρα τσακιστή δεν ζητά από κανέναν.-

Artanis said...

Καλησπέρα κι από μένα...Πρώτη φορά γράφω στο ποστ σου, ήθελα να σου γράψω ένα σχόλιο και στην προηγούμενη ανάρτηση, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα τελικά...Πάντως οι απόψεις σου είναι καταπληκτικές, συμφωνούμε...Εγώ ήμουν σαφώς πιο επιθετική σε αντίστοιχα σχόλια σε άλλους φίλους, αλλά εσύ μεταχειρίστηκες τα σωστά επιχειρήματα τονισμένα με χιούμορ...Να είσαι καλά, καλό βράδυ...

If...ιγένεια said...

Έτσι..

purple said...

ας ζησει ο καθενας οπως επιτελους θελει... τι ζορι τραβανε οι αλλοι για τι κρυβει το βρακι του καθενος δεν καταλαμβαινω!

Anonymous said...

Tha sou fanei koyli h aporia mou alla gia pes mou se parakalw, moiazeis me to Mitsaki sto sirial??? Kapws etsi se fantazomai!
Gia osa les simfwnw kai epayksanw, o theios mou ekane allagi filou sta 40 tou kai eixe dio paidia. Fisika meta to diazigio me ti theia mou kai katoikos exwterikou!

φάβα said...

Το διαβασα προχθες το κειμενο σου, αλλα σημερα θα σχολιασω
Εγω που ζω? Ειναι ο Κακλαμανης γκει? Ε δεν ειμαι πουθενα

Anonymous said...

Φάβα μαζί ενημερωνόμαστε ;)

Μετά από τόσα σχόλια τι διαφορετικό και πρωτότυπο να πει κάποιος.

Μα για τα παιδιά... είναι κάπως.. και πείτε με οπισθοδρομική. Οχι πως δεν το αξίζουν, όχι. Μα να πάρει η ευχή θέλει λίγο σκψη το πράγμα. Είναι μεγάλη η ευθύνη για την ζωή των πλασμάτων αυτών, για να την αναλαμβάνουμε και να την κράζουμε τόσο ανώδυνα. Θέλει πολύ ζύγισμα το πράγμα! Και η δυστυχία πάντα θα βρίσκει τρόπο να χώνεται από τις γρίλιες, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να την μετριάσουμε, όχι να την ενισχύσουμε, αν το κάνουμε.

patsiouri said...

-Δείμος:
Ευχαριστώ πολύ. Το θέμα είναι όποιος αξίζει οικογένεια να την έχει, (και όποιος δεν αξίζει να μην την έχει αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία...)

-Diva
Να'σαι καλά κι'εσύ, τί άλλο να προσθέσω???

-Artanis: Όσον αφορά στο προηγούμενο πόστ, σιγά, δεν είσαι υποχρεωμένη να έχεις άποψη! Ούτε αποτελεί για μένα θέμα, απλά παραξενεύτηκα από κάποιες συμπεριφορές και γι'αυτό το ανέβασα...χαίρομαι που συμφωνούμε και είμαστε και αρκετούτσικοι!

-Ιφιγένεια: Αμ πως...

patsiouri said...

-Purple: Μάλλον έχει πρόβλημα το δικό τους το βρακί φαντάζομαι! Ξεκουραστήκαμε?????

-Fiadra:
Όνομα κανονικό είναι αυτό??? Χα χα, λες την Αλικάκη από το σήριαλ??? Να σου πώ, ψιλομοιάζουμε, είμαι κι'εγώ αρκετά αδύνατη, όχι τόοοοσο γυμνασμένη και το μαλλί παρόμοιο αλλά το δικό μου με ανταύγειες. Όσο για το στυλάκι ναί, κάπως έτσι ντύνομαι και συμπεριφέρομαι κι'εγώ!
Εντωμεταξύ την Αλικάκη ποτέ μου δεν τη συμπαθούσα και ποτέ δεν τη θεωρούσα σέξι, αλλά φέτος την έχω αποθεώσει, μ'αρέσει πολύ η εξέλιξή της!
Μου ρίχνει όμως κάτι χρονάκια, μην ξεχνιόμαστε! Επί Αναστασίας εγώ πήγαινα Γυμνάσιο!
Όσο για το θείο σου, χαρά τα συμπεθέρια, έ?????

-Φάβα και Freedula:
Καλέ που ζείτε??? Είναι γνωστό τοις πάσι εδώ και χρόνια, αν δεν απατώμαι το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, αλλά επειδή πάντα ήταν low profile τα ΜΜΕ τον σέβονται και ποτέ δεν έχει διαρρεύσει κάτι σχετικό με τα προσωπικά του...όπως και για τον κολλητό του το Λαζόπουλο άλλωστε.
Ε, από το να παντρευόταν καμιά κακομοίρα για ξεκάρφωμα κι'αυτός όπως αρκετοί πολιτικοί, του εξωτερικού ιδίως που συνέχεια ακούμε πως τους πιάνουν με αγοράκια...μια χαρά έτσι και μπράβο του!
Απλά συγχίστηκα γιατί έβλεπα μια εκπομπή που έπαιρναν τηλέφωνο δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και αρκετοί δήλωναν πως δεν έχουν πρόβλημα αν πάει σ'αυτούς γκέι ζευγάρι να το παντρέψουν...κι'εκείνος τσιμουδιά!

Κατουρημένη ποδιά said...

όταν η Φωτεινή Πιπιλεί, η Όλγα Τρέμει !!

(έτσι για σπάσιμο)

patsiouri said...

....και το πλήθος ξερνάει!!

Aggelos Spyrou said...

Yeap!

Aggelos Spyrou said...

Έχω το 101 και το 102 σχόλιο!!!

Aggelos Spyrou said...

Τι να πει κι ο Πασχάλης...

(άσχετο)

(και το 103 σχόλιο έχω!).

... said...

Καλησπέρα. Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτε μαζί σου.
Συμφωνώ να υπάρξει μια νομική πράξη, που άς μην ονομαζεται γάμος ρε αδερφέ, άς ονομάζεται κάπως αλλιώς και επιτελους να μπορούν να κατοχυρώνονται άνθρωποι που μοιράζονται την ζωή τους μαζί.
Να έχουν δικαίμα σε σύνταξη, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και περιουσικά στοιχεία.
Συνληθως, το σόγια πετάνε έξω τους ομοφυλόφιλους-ες, αλλά όταν έρχεται η διαθήλη τρέχουν σαν τα αρπακτικά....έλεος πια.
Φυσικά η εκκλησία άς το βουλώσει, δεν έχει κανένα λόγο στις ζωές των ανθρώπων....άς βάλουν επιτέλους την υποκρισία τους εκεί που ξέρουν....
Και φυσικά όσον αφορά το μεγάλωμα παιδιών, εξαρτάται....φυσικά και μπορούν 2 άντρες ή δύο γυναίκες να μεγαλώσουν με αγάπη ένα παιδί, όπως και ένα ετερόφυλο ζευγάρι....ίσως και να μην μπορούν όπως ένα ετερόφυλο ζευγάρι....
Γιατί δεν ρωτάται ένα ή δύο από τα εκατοντάδες χιλιάδες κακοποιημένα παιδιά, άστεγα παιδιά, παιδιά σε ορφανοτροφεία, χρήστες ουσιών, φυλακισμένους;;;; Κανείς από αυτούς δεν μεγάλωσε με δύο μπαμπάδες ή 2 μαμάδες......
Και δυστυχώς δεν υπάρχει σχολή γονέων

ceralex said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!
Καλως ήρθες στο clubaki των 30!!!

Να είσαι πάντα καλά αγαπητή!!!!!!!

Axis Mundi said...

συμφωνώ και συνυπογράφω!
Πολύ δυνατό και αληθινό το κείμενό σου γενικότερα.
Καλό σαβ/κο

m_stelios said...

Το γνωρίζεις φυσικά ότι θα αφοριστείς από τον παπά της ενορίας σου έτσι;
If you ask me τα κράτη και οι θρησκείες είναι δηλητήριο.Αλλά το πρόβλημα της Ελληνικής πραγματικότητας είναι ότι ο πολιτισμός μας είναι άρικτα συνδεμένος με την θρησκεία.Γιατί νομίζεις ότι τα θρησκευτικά είναι υποχρεωτικό μάθημα στο σχολείο;Αν με βγάλετε πρωθυπουργό μια μέρα το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να ανακαλέσω το αφορόλογητο της εκλλησίας και τα θρησκευτικά να γίνουν επιλογής :D

patsiouri said...

Σας χαιρετώ! Είμαι από τους τυχερούς(???) που δε δουλεύουν Δευτέρα! Ετοιμάζω βαλιτσάκια!
Ceralex δεν είναι ακριβώς σήμερα αλλά ευχαριστώ πολύ-πολύ-πολυ΄!!!
Λες να φάω πόρτα στο κλαμπάκι?????

Αγγελε σε ορίζω υπεύθυνο του μπλόγκ για την εβδομάδα που ξεκινάει, εγώ θα απουσιάσω!
(Και μή βρώ 300 comments όταν έρθω!)
Φιλιά πολλά!

Skouliki said...

εγω σε ολα υπερ ειμαι...δεν χαμπαριαζω ας κανουν οτι θελουν

δεν ξερω γιορταζες??? αν ναι χρονια πολλα τοτε βρεεεεεεεε ατιμο

MTdoggie said...

με τα δυο ΥΓστο τελος εδωσες ρεστα χαχαχαχαχα!!!!
δικιο εχεις σε αυτα που λες, το μονο επιχειρημα που θα αντιπαρεβαλα στην υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια ειναι το οτι τα παιδια για να εχουν μια ισορροπια χρειζονται ενα μητρικο και ενα πατρικο προτυπο.ενα προβλημα βεβαιαπου υπαρχει και στις μονογονεικες οικογενειες..ποιος ξερει μπορει η αγαπη προς το παιδι να υπερνικαει ολα αυτα τα προβληματα.

SGT said...

το αλλο το ειδατε ?
δηλωσε λεει ο νέος αρχιεπίσκοπος ότι η εκκλησία λέει δεν θα γίνει όπως τη θέλει ο κόσμος αλλά θα μείνει όπως την έφτιαξε ο Χριστός

και αναρωτιέμαι-
1-κάτι τέτοι δεν πρεσβεύουν και οι Ταλιμπάν ? Να σταματήσει ο χρόνος στο 600 μχ

2- και ποιός θα μας πει πως την έφτιαξε ο Χριστός ?
Οι σημερινοί του εκπρόσωποι ?

3-ακούσατε ποτέ την εκκλησία να καταδικάζει τα ομοφυλόφιλα ή διεφθαρμένα μέλη της?

4-ακούσατε να αρνείται τον οβολό των "ειδικών ομάδων"?

5-ακούσατε γιά την διαχείρηση των περιουσιακών της ?

Αντε να δούμε ισολογισμό.....

ceralex said...

αν θες..έχεις πρόσκληση!

Πότε έχεις γενέθλια μωρέ??
Πόρτα δεν θα φας..εκτός αν θές...

PD said...

Pats αγαπημένο, μου λειψες βρε...
το έμφυτο σου ταλέντο να ασχολείσαι με τα πιο "πιασάρικα" θέματα, θα το συζητήσουμε άλλη φορά. Προς το παρόν, θα ενστερνιστώ την άποψη που διάβαζα χθες το βράδυ σε ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα ποτέ, του τρισαγαπημένου Φίλιπ Ροθ, The Dying Animal, όπου αναρωτιέται γιατί οι ομοφυλόφιλοι, άνθρωποι δηλαδή που ορίζουν ουσιαστικά την ύπαρξη τους (κοινωνικά τουλάχιστον) από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, που πάντα ανήκαν σε έναν εξω-μικροαστικό κύκλο, και συνηθέστερα στο περιθώριο, έχουν τέτοια κωλοπιλάλα να ταυτοποιηθούν με την πιο παλιομοδίτικη και comme il faut συνήθεια των politically correct, τον γάμο. Μπορώ απολύτως να αντιληφθώ την νομική ανάγκη να μοιράζονται τις ζωές τους (όπως δηλαδή διευκολύνει το σύμφωνο συμβίωσης ή τέλος πάντων όπως λέγεται αυτό το νέο νομικό υβρίδιο), αλλά αρνούμαι τον δήθεν "ρομαντισμό" που μεταδίδουν σε ένα ξεπερασμένο εκκλησιαστικό μυστήριο.

mmexer said...

Κατανοώ αυτό που λες αλλά και πάλι δεν πείθομαι και να σου πω γιατί:

Γιατί τότε δεν υπήρχαν τόσα πολλά διαζύγια και οι γονείς κακώς δεν έλεγαν στα παιδιά 5 πράγματα.

Εννοείται πως πρέπει να αλλάζει αλλά εννούσα στο ότι εκ φύσεως ένα παιδί μεγαλώνει καλύτερα με 2 γονείς (πατέρα-μητέρα) παρά με 1 εις διπλούν! :)

Δεν ξέρω... πες με συντηρητικό αλλά δεν ξέρω ακόμη αν είναι καλύτερα ένα παιδί με χωρισμένους γονείς παρά ένα παιδί με γκέι γονείς και μαζί!

anima rana said...

patsiouraki, λίγο σε άφησα και βλέπω ότι απέκτησες αμέτρητους θαυμαστές και φίλους! Πολύ χαίρομαι για σένα, τρελλιάρα μου!!! φιλούμπες! κουάξ

demetrat said...

σε προλάβαμε στη πουτανιά μωρό μου.
δ

MATRIX said...
This comment has been removed by the author.
MATRIX said...

Ζωή η...γάμος;

Artanis said...

Καλησπέρα καλή μου...

Το μεγαλο μας τσιρκο said...

...ρε συ έχεις σκεφτεί να βάζεις
10cents είσοδο για όποιον θέλει να σου αφήνει comment???

Κάθε φορά θέλω να σου γράψω κάτι αλλά μέχρι να διαβάσω τα σχόλια των άλλων έχω ξεχάσει τι θέλω να πω.....

;-)))))))))

oKyrios said...

Το πατσιούριον το ξεκαθάρισε,άμα δε μαζευτούν 300 σχόλια δε πρόκειται να εμφανιστεί.
Λοιπόν την παρέα σας ρεμάλια και όλοι μαζί κουπί μπας και τη φέρουμε πίσω

patsiouri said...

Γύρισα.....

Anonymous said...

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα που οφείλω να ομολογήσω με κα8ήλωσε σήμερα στο blogg σου, Πατσιούρι μου.
Με αυτό το ποστ σου 8ίγεις ταυτόχρονα πολλά 8έματα .. ( τον γάμο ομοφυλοφίλων , την εκκλησία, τη βία )
Και είναι τόσο πολλά και τόσο εύστοχα τα σχόλια όλων ....
Παρ όλα αυτά λεω να τοπο8ετη8ώ κι εγώ ..

Νομίζω πως σε γενικές όλοι συμφωνούμε .. κανένα πρόβλημα, με το να ζούνε μαζί ομοφυλόφυλα ζευγάρια ( είναι αναφαίρετο το δικαίωμα της αυτοδιά8εσης).
Και να έχουν λυμένα Και τα νομικά τους προβλήματα σαν είναι ζευγάρι.
( Ισότητα πολιτών κατοχυρομένη συνταγματικά ).
Ετσι 8α μπορούν να μοιράζονται τις ζωές τους - « η κοινωνία μας δυστυχώς αν δεν της τρίψεις το χαρτί στα μούτρα αδυνατεί να καταλάβει το πώς οι άνθρωποι αυτοί χτίζουν ζωές μαζί..» .- Μόνο έτσι ( έχοντας κατοχυρομένα νομικά τα οικογενειακά τους δικαιώματά , και σαν ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ αυτής της κοινωνίας 8α έχουν δικαίωμα σε σύνταξη, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και περιουσικά και κληρονομικά στοιχεία .
Σίγουρα σε αυτό σαφώς 8α διευκολύνει το σύμφωνο συμβίωσης ή οπως αλλοιώς 8έλουν την πουν τη νομική αυτή πράξη !

Πιστεύω ότι έχουνε λυσσάξει όχι για το αν 8α επιτραπεί σε αυτούς ( όπως στην Ολλανδία) ένας πολιτικός ή και 8ρησκευτικός γάμος ( γραμμένο στα @@ τους το έχουν το τυπικό -δεν τους νοιάζει να λέγεται γάμος ή Μητσος αυτό .Απλά και μόνο για να κατοχυρώσουν νομικά αυτά τα δικαιώματά τους, χωρίς περι8ώρια για αμφισβητήσεις ...από το παπαδαριό , από κάποιους στενόμυαλους-συντηρικούς-υποκριτές κόφτονται οι άν8ρωποι.
Μας αρέσει η όχι αυτές είναι οι επιλογές τους. Ας τις αποδεχτούμε ...

Ομως στο θέμα των παιδιών υπάρχει ενα μεγαλο ΑΛΛΑ όπως έ8ιξε και κάποιος/α παραπάνω
Εμένα δεν με νοιάζει το 8έμα που που απασχολεί τον Johnako αν το παιδί 8α μά8ει να λέει μαμά του ή μπαμπά του ( μπορεί κάλλιστα να τους αποκαλεί με τα ονόματά τους όπως κάνουν πολλά παιδιά ετερόφυλων ζευγαριών .) ,...
Με απασχολεί ότι τα παιδιά ( και είναι αποδεδειγμένο) για να εχουν ψυχική ισορροπία χρειάζονται δυο πρότυπα -ενα μητρικό και ενα πατρικό .
(πρόβλημα βέβαια που υπαρχει και στις μονογονεικές οικογένειες αλλά εκει είναι άλλη ιστορία) ..
Μπορεί η αγάπη τους προς το παιδί που έχουν να συμβιώνει μαζί τους να είναι τέτοια, που να φτάνει ή να ξεπερνάει αυτή την ανάγκη για να το κρατήσει σε ψυχική ισοροπία στην μετέπειτα ζωή του?
Αν ναι, χίλιες φορές, χαλάλι τους ! ( Μακάρι αλλά για να μην πω σπάνιο , δύσκολο.. . κατα την ταπεινή μου άποψη ... )


Όσο για τη βία ή την κακοποίηση ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να χτυπήσει ή μη το παιδί, το ίδιο όπως και ενας ετεροφυλος φυσικός του γονιός(?) ! Ολα είναι θέμα μυαλού παιδείας και νοοτροπίας
Οσον αφορά το μεγάλωμα τους 8α σας παραπέμψω στο σχόλιο του ΚΕΡΜΙΤ «εξαρτάται....φυσικά και μπορούν 2 άντρες ή δύο γυναίκες να μεγαλώσουν με αγάπη ένα παιδί, όπως και ένα ετερόφυλο ζευγάρι....ίσως και να μην μπορούν όπως ένα ετερόφυλο ζευγάρι....
Γιατί δεν ρωτάται ένα ή δύο από τα εκατοντάδες χιλιάδες κακοποιημένα παιδιά, άστεγα παιδιά, παιδιά σε ορφανοτροφεία, χρήστες ουσιών, φυλακισμένους;;;; Κανείς από αυτούς δεν μεγάλωσε με δύο μπαμπάδες ή 2 μαμάδες......
Και δυστυχώς δεν υπάρχει « σχολή γονέων»

Anonymous said...

.... Και να να κλείσω το σχόλιο μου οσον αφορά το 8έμα αυτό μάλλον 8α ταχ8ώ σαφώς υπέρ της άποψης του, προλαλήσαντος, Androgeos εστω κι αν αυτό στερεί απο τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια την χαρά του γονιού. Η κά8ε επιλογή μας έχει το αντίτιμό της... όσο ψυχρό κι αν ακούγεται αυτό..

Anonymous said...

@ tzonako χωράω στην παρέα σας για επισκεψη στον Αν8ιμο με στόχο την εξομολόγηση? Ποιός 8α εξομολογήσει ποιόν!
Λέτε να παρεκτραπεί και να μας πει
για το πως και γιατί οι έχοντες ομοφυλοφιλικές τάσεις παπάδες δεν διεκδικούν κι αυτοί τα κοινονικά και νομο8ετικά δικαιώματά τους? αλλα χαίρονται έτσι απλά και ανενόχλητα απο την εκκλησία τα δικαιώματα τους?
Σε ποιούς αναφερόταν μόνο ο Αν8ιμος όταν μίλησε για πορνεία?

Lina said...

πατσιουράκι μου πολύ ωράιο το ποστ σου =)

για την υιοθεσία όπως καταλαβαίνεις, ακόμα και για τη συζήτηση περι αυτής είναι πολύ νωρίς. Πρώτα πρέπει τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να ζουνε κανονικά και όχι σαν "το κρυμένο άσηχμο παιδί της πλούσια όμορφης οικογένειας" και μετά να μιλήσουμε σε σωστες βασεις για την υιοθεσία.