Sunday, March 18, 2007

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ...

Δέ σκόπευα ούτε σκοπεύω να γράψω κάτι νέο σήμερα, όμως πρίν λίγο με είπανε κακιά...
Συζητούσα με μία παρέα για το θέμα κάποιων συμβασιούχων που έκαναν λόγο τα δελτία ειδήσεων αυτές τις μέρες...
Σε κανα τεταρτάκι πρέπει να ξαναφύγω, θυμήθηκα όμως΄μία συζήτηση στο blog της Κωνσταντίνας πρίν κάμποσο καιρό, όπου είχα παραθέσει 2-3 σεντονάρες πάρε να'χεις...
Εκεί ευτυχώς δέ με είχαν πεί κακιά...
Έψαξα, βρήκα το πόστ, αντιγράφω εδώ τα τότε σχόλιά μου και έτσι από περιέργεια, συμφωνεί κανείς???
Διευκρινίζω πως τα σχόλια αυτά αφορούν τη νεότερη γενιά συμβασιούχων, ούτε τους μεγάλης ηλικίας, ούτε τους απλήρωτους...( Από αυτό μεγαλύτερη γυφτιά δέν έχω ξανακούσει...)

1: Άργησα αλλά θα μιλήσω και θα πώ μιά ιστορία:Ήμουν κι εγώ συμβασιούχος κάποτε σε κάποιο υπουργείο.Αντιθέτως με τους χιλιάδες που ουρλιάζουν δέ μου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως θα μονιμοποιηθώ, ειλικρινά. Όντως δουλεύαμε πολύ, βασικά βγάζαμε τη δουλειά των μόνιμων που ξυνόντουσαν και το συγκεκριμένο υπουργείο είναι ζόρικο…Εξάντληση, χάλια και όποτε το θυμόντουσαν λεφτά αλλά με βόλευε όσο κράτησε γιατί συμπλήρωνα από τη βραδινή δουλειά μου.Ξέχασα να πώ ότι το πρόγραμμα ήταν του ΟΑΕΔ οπότε είσαι και ανασφάλιστος,ο.κ?Στο ίδιο πρόγραμμα με μένα ήταν και 3-4 κλώσσες περίπου στη ηλικία μου ή λίγο μεγαλύτερες. Αυτές δέν ένιωθαν πως το κράτος τις εκμεταλλεύεται. Κόυράζονταν, είχε και κουβάλημα και εξωτερικές, έπαιρναν 360 ευρώ για 7ωρο και ήταν στην τρελλή χαρά.Όταν η σύμβαση-ντροπή έληξε μαζεύτηκαν, αγόρασαν μία χρυσή πένα και πήγαν όλο χαρά στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού να του την προσφέρουν και να τον ευχαριστήσουν που τους έδωσε την ευκαιρία να εργαστούν στο ελληνικό δημόσιο…..Τις γυναίκες αυτές επαναλαμβάνω τις περίμενε η στάνταρ ανεργία..Και πείτε μου ρε παιδιά, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΩΝΙΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ?????Για τον υπουργό λέω, έχεις μπροστά σου κάθε μέρα οχτακόσους (γιατί σιγά μήν ήταν οι μόνες) ηλίθιους που σου παίρνουν πίπες επειδή δουλεύουν ανασφάλιστοι, προσωρινοί και με 360ευρώ, βγάζουν δουλειά, όχι αστεία, τους πετάς και ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗ!!!Μόνο αυτοί οι μαλάκες οι πολιτικοί φταίνε μετά ή κι εμείς που η δουλοπρέπειά μας έχει φτάσει στο απροχώρητο και λέμε κι ευχαριστώ τρομάρα μας όταν βρούμε μιά δουλίτσα για λίγους μήνες αντί να μαζευτούμε και να τους λιθοβολήσουμε στο Σύνταγμα???Είναι όπως παλιά ρε με τους δούλους που τους απελευθερώνανς και αυτοί γύριζαν στο αφεντικό και τον παρακαλούσαν να τους κρατήσει και ας τους μαστιγώνει ολημερίς, άει σιχτίρ λοιπόν με τα γλειψίματα γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα, θα συνεχίσω σε λίγο γιατί πρέπει να πάρω τηλ. το μπαμπά μου, μόλις έμαθε πως φαλήρισε το ταμείο του, Αγροτική τράπεζα αν ακούσατε, δέν έχουν μπεί συντάξεις, δέν ξερουν τί μέλλει γενέσθαι και ο μπαμπάς μου κλαίει και λέει πως θα πεθάνει, και δέν ήταν συμβασιούχος, δούλευε κανονικά και πλήρωνε φόρους 45 χρόνια…


2: Συνεχίζω λοιπόν και συμφωνώ απόλυτα με funel και J95…Εκνευρίζομαι τρομακτικά όταν βλέπω κάτι άτομα στην τηλεόραση που κλαίγονται, είμαι 10 χρόνια συμβασιούχος, η γυναίκα μου άνεργη και έχουμε και 7 παιδιά!!! Σώπα ρε boy, να τα εκατοστήσεις, κι εμείς τί να κάνουμε δηλαδή???Κι άν έχεις και παιδιά και ξέρεις πως η δουλειά σου είναι με σύμβαση, το λέει και η λέξη, ΣΥΜ_ΒΑ_ΣΗ,θα τελειώσει, πού πά ρέ? Να πάς να ιδιωτεύσεις ζώον, δηλαδή εμείς που γαμιόμαστε σε κάτι κωλοδουλειές στον ιδιωτικό τομέα τόσα χρόνια μαλάκες είμαστε???Έχω βαρεθεί επίσης να γνωρίζω νέα παιδιά που κάθονται σπίτι τους και μυξοκλαίνε περιμένοντας να βρεθεί κανένας να τους φυτέψει δημόσιο..ΕΛΕΟΣ, άν είσαι 25 και 30 χρονών να πάς να γίνεις σερβιτόρος, μπάρμαν ή ότι άλλο αξιοπρεπές, κι εμείς έχουμε πτυχία και τα κάνουμε, κι εγώ δούλευα μπάργούμαν, δέν κλαψούριζα στους γνωστούς μου ότι δέν πάω γιατί φοβάμαι ότι θα με χουφτώσουν!!!Και έχω πτυχία και πολύ θα ήθελα να δουλέψω κάπου σταθερά σάν άνθρωπος.Όσο καριόλης είναι ο πολιτικός, τόσο μαλάκας είσαι κι εσύ ανθρωπάκι που αντί να ψηφίζεις ιδεολογικά πουλάς την ψήφο σου για 30 αργύρια, νισάφι πιά, μή σου πώ κιόλας πως ο πολιτικός είναι πιό άντρας από σένα γιατί σε δουλεύει στα μούτρα ενώ εσύ δουλεύεις στα μουλωχτά τον εαυτό, την αξιοπρέπεια και τα παιδιά σου…Καθαρίστριες και όλες οι άλλες κατηγορίες που αναφέρει ο J95 υπάρχουν εκατομμύρια σε αυτή τη χώρα, έτσι, σέρνουν τη δυστυχισμένη ύπαρξή τους και δέν πάνε να δουλέψουν μόνοι, γιατί??Θα τους φάει ο μπαμπούλας???Λίγη κατανόηση έχω μόνο για τις πολύ μεγάλες ηλικίες που τους λείπουν λίγα ένσημα και τέτοια, τα βλαμμένα που αράζουν με τη φραπεδούμπα που τους πληρώνει ο έρμος ο πατέρας τους και περιμένουν τον Πανάγο να τους ξελασπώσει να πάνε να γαμηθούνε…-Μιάς και είπα πατέρας, γι αυτό που ρώτησες Κωνσταντίνα, το ταμείο της Αγροτικής τα τίναξε και τώρα σκέφτονται να το ενοποιήσουν με το ΙΚΑ (μεγάλη επιτυχία!), αύριο έχουν διαμαρτυρία οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ, απ”ότι ξέρω τα λεφτά τα παίξανε οι διοικητές στα χρηματηστήρια και τώρα βόσκουν ευτιχισμένα στα λιβάδια της Ελβετίας, δέν τα έμαθα από τον πατέρα μου αυτά, κατά σατανική σύμπτωση γνωρίζω συγγενικό πρόσωπο μεγαλοστελέχους της τράπεζας...

Σίγουρα θα δείτε και κάτι άσχετα μέσα, αλλά το ζουμί είναι αυτό..Ελπίζω να μή στενοχωρήσω κάποιον, με ενδιαφέρουν πολύ οι απόψεις σας..φιλάκια σας!!

22 comments:

Σπιτόγατος said...

Συμφωνώ. Απολύτως.
._

snikolas said...

Δούλευα κάποτε σε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, φυσικά δούλευα και στον ιδιωτικό τομέα γιατί τα 300+κάτι ψιλά δεν έφταναν ούτε για το καλημέρα. Όπως λες και εσύ, δεν μου περνούσε από το μυαλό, ούτε για αστείο πως μπορεί και ίσως να με κρατήσουν. Αυτό που πραγματικά με εξόργιζε, ήταν πως ενώ το κράτος επιβάλει (και πολύ καλά κάνει) σε μια ιδιωτική επιχείρηση να ασφαλίζει τους υπαλλήλους της, το ίδιο το κράτος ΔΕΝ σε ασφαλίζει! Έλεος; Που ακούστηκε αυτό; Άσε που το έπαιζε μούρη η τότε κυβέρνηση πως τα ποσοστά ανεργίας μειώθηκε! Κοροϊδία απίστευτη. Όπως λες, είχαμε και τα βλαμμένα που νόμιζαν πως θα μονιμοποιηθούν και τι καλά που τους χώνουν να κάνουν τις δουλειές των άλλων!

Anonymous said...

Μια φίλη μου την πήραν πριν λίγες μέρες με σύμβαση στα ΕΛΤΑ την ρώτησα για πόσο καιρό θα είναι και λέει ένα χρόνο και μετα θα μονιμοποιηθώ....υπάρχει άγραφος νόμος γι αυτό????
Ας μην μιλήσω για τις φορές που έκανα αίτηση σε δήμους που προκυρήσαν θέσεις με σύμβαση και οι εκ του δήμου μου λέγαν μην παιδεύεσαι άδικα αυτοι που έχουν μπάρμπα θα μπουν και είχαν την απαίτηση να γίνουν και μόνιμοι???

Δεν λέω να φωνάξεις αν δεν σε πληρώνουν αλλά οχι που δεν σε κάνουν μόνιμο λες και στο χρωστάνε!!!

Και αν δεν βγαίνεις οικονομικά ποιος σου είπε να αραδιάσεις 7 παιδιά?
Τα προφυλακτικά κοστίζουν λιγότερο απο τα έξοδα ενος παιδιού, αφού δεν μπορείς να το ζήσεις αξιοπρεπώς πάρε τα μέτρα σου!!!

An-Lu said...

Συμφωνώ απολύτως!
Άλλωστε μην ξεχνάς ότι και στο ίδιο το "Δημόσιο" υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων. Δλδ κάποιοι που κάθονται και κάποιοι που τους βγαίνει ο τάκος κι ας είναι και "μόνιμοι"...

patsiouri said...

Ούφ, μου'φυγε ένα βάρος,δέ μπορείτε να φανταστείτε τί άκουσα χτές,τί κακομαθημένο, τί κρυφοαρεία φυλή...ούτε που θυμάμαι τώρα...

Μαράκι ειδικά εκεί πάνω το θέμα του να μπείς και να δουλέψεις έστω με μία σύμβαση σε μία δημόσια υπηρεσία έχει καταντήσει αηδία,με ενημερώνουν συχνά γνωστοί από την πόλη!

Τραβάει όμως και ο ιδιωτικός τομέας τόσα χάλια, γι αυτό ο κόσμος απελπίζεται και φρικάρει για μία θέση στο δημόσιο, ίσως προς τα 'κεί θα έπρεπε να κατευθυνθούν οι "έξυπνοι" που "πολεμούν" την ανεργία..
Οι περασμένης ηλικίας πχ, δέν παίζει να βρούν δουλειά έξω, αυτό είναι ξεφτίλα και κρίμα...

Anonymous said...

Patsiouri ήσουν για μια ακόμα φορά... σαρωτική! Δεν έχω κάνει ποτέ αίτηση για το δημόσιο πα'όλο που μου το λένε φίλοι και γνωστοί... δεν θέλω όμως να μιζεριάσω από τα 26 μου απλά και μόνο για να έχω την δουλίτσα μου και τα λέφτάκια μου... δεν λέω, καλό είναι να έχεις κάθε μήνα σταθερό εισόδημα βρέξει χιονίσει. Δηλώνω υπέρ του ιδιωτικού τομέα.
ουπς got to go.... συνέχεια σε λίγο....
φιλάκια....

Anonymous said...

τελείωσα την δουλίτσα που έκανα και συνεχίζω.
Δηλώνω λοιπόν υπερ του ιδιωτικού τομέα και ας γκρινιάζουν όλοι. Βέβαια μου έχει κάτσει καλά ο ιδιωτικός τομέας γιατί είμαι πολύ χαλαρή στην δουλειά μου. Μ' αρέσει όμως να είμαι δημιουργική σε αυτό που κάνω και στον δημόσιο τομέα δεν μπορείς να είσαι και ιδιαίτερα δημιουργικός. Άσε που όλοι μας βρίζουμε το δημόσιο, γιατί λοιπόν να βρίζουν και εμένα??? Εμένα περισσότερο από όλα μου τη δίνει να ακούω αυτούς που από την μία κατηγορούν το δημόσιο και από την άλλη παρακαλάνε να χωθούν και οι ίδιοι. Δεν μπορώ όμως άλλη μιζέρια... ούτε φιλελευθερισμούς του στυλ "είμαστε στην Ε.Ε. και θα πρέπει να είμαστε ίσοι με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και μας αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση και καλύτερος μισθός, κλπ κλπ." Πως θα γίνουμε ίσοι με τους υπόλοιπους όταν 1 στους 2 Έλληνες θέλει να μπει στο δημόσιο??? και όταν καταφέρει και μπει στο δημόσιο ιυοθετεί σε δευτερόλεπτα την ρουτίνα του δημοσίου υπαλλήλου και κοπροσκυλιάζει ολημερίς και μόλις του πεις ότι στο εξωτερικό δεν αντιμετωπίζονται οι πολίτες κατα αυτό τον τρόπο σε κοιτάζει ειρωνικά και σου λέει ότι οι Ευρωπαίοι είναι ξενέρωτοι...! Δεν με νοιάζει που είναι ξενέρωτοι αρκεί που κάνουν την δουλειά τους και με εξυπηρετούν!!! Και πληρώνονται και με το παραπάνω!!!!!! Και μάλιστα είναι και μερικοί που βρίζουν το κράτος γιατί δεν μας βοηθάει οικονομικά ενώ στο εξωτερικό μέχρι και σπίτια δίνουν στα νέα ζευγάρια για να μείνουν και να ξεκινήσουν την ζωή τους. Πως θα μου δώσει σπίτι το κράτος όταν πρέπει να πληρώσει όλους τους χαραμοφάηδες σαν και εσένα???
Δεν περιμένω κανέναν κερατά να με βοηθήσει σε αυτή την χώρα.
Patsiouri μου σε έπρηξα αλλά τα έβγαλα και εγώ από μέσα μου. Τώρα μπορώ να ησυχάσω......
φιλάκια....

patsiouri said...

Καθόλου δέ με έπρηξες βρέ! Μόνο μία διαφωνία έχω, πως στο εξωτερικό δέ σκίζονται να μπούν στο δημόσιο γιατί οι εκεί συνθήκες ζωής είναι πολύ πιό ανθρώπινες...στον ιδιωτικό εννοώ..Κάποτε δούλευα σε μία μεγάλη εταιρεία, μου έβγαινε ο πάτος όλη μέρα για φριχτά χρήματα, ο.κ??Όταν όμως τηλεφωνούσα στι;ς αντιπροσωπίες σε Ισπανίες κτλ γύρω 3-4 το μεσημέρι, οι υπάλληλοι βρίσκονταν όλοι στο ω-ρι-αί-ο διάλειμμά τους..
Μετά τις 5 δέ, εννοείται πως τα τηλ.δέν απαντούσαν..τους φαινόταν τρομερά περίεργο όταν έβλεπαν στο mail τους μήνυμα από μάς στις 9 το βράδυ..(που αρκετές φορές είμασταν εκεί).
Τότε λοιπόν αποφάσισα πως κι εγώ θα ήθελα να μπώ στο δημόσιο, ούτε για να ξύνομαι, ούτε για τη μονιμότητα ούτε για τα φράγκα ούτε για τίποτα..
Γιατί μόνο εκεί πλέον, και σε ορισμένες εξαιρέσεις του ιδιωτικού, κάποιος σέβεται τον ελύθερο χρόνο του κάθε εργαζόμενου..μόνο γι αυτό!!
Εκείνα τα δύο χρόνια απλά δέν υπήρχα, τα θυμάμαι με φρίκη, ούτε έρωτα είχα το κουράγιο να κάνω, ούτε βόλτα να βγώ, και την Κυριακή, ολόκληρη, κοιμόμουνα να πάρω δυνάμεις..

Το θέμα απλά είναι πως, άν δέν υπάρχει άλλη λύση, αντί να κλαίγεσαι, θα κάνεις αυτό, δυστυχώς..τελεία και παύλα!

ο δείμος του πολίτη said...

Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Σωστό το post και ειδικά η τελευταία σου παρέμβαση.

Anonymous said...

Αχ τι είπες τώρα!!!!

Στο καταστατικό της εταιρίας μας λέει πως δικαιούμαστε μισή ώρα διάλειμμα για φαγητό και τρια πεντάλεπτα διαλείματα για τσιγάρο.

Το τσιγάρο απαγορεύεται μέσα στην εταιρία και φυσικά αν βγείς έξω για τσιγάρο οι μισοί θα σε στραβοκοιτάνε μετά.

Το μισάωρο διάλειμμα οταν το ανέφερα στο διευθυντή μου επειδή έκανε παρατήρηση σε εναν συνάδελφο επειδή έτρωγε στην κουζίνα φαγητό σε ταπεράκι απο τη γυναικα του (αντι για κρακεράκια και μπισκοτάκια και άλλες μαλακίες ενω δουλεύεις τα οποια είναι αποδεκτά) μου είπε οτι δεν υπάρχει και 1η φορά το ακούει....χαιρομαι που ήξερα κάτι παραπάνω απο κάποιον που θα βγει στη σύνταξη σε ενα χρόνο μετα απο 30 χρόνια εργασίας σε ΑΥΤΗ την εταιρία.

patsiouri said...

-Δείμο χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν άτομα που έχω εκτιμήσει μέσα από τα blogs συμφωνούν μαζί μου, τα σημερινά σας σχόλια ομολογουμένως ήταν μία ανακούφιση...

-Μαράκι άστα, δράμα, δέν ξέρω πώς θα γίνει να αλλάξει αυτό το βιολί, μάλλον κυκλοφορεί και τρελλή δουλοπρέπεια, ή ανάγκη για εργασία, δέν ξέρω..και όλοι κάνουν όχι απλά εκπτώσεις, ξεπούλημα κανονικό! Της κολλητής μου της εκαναν προχτές παρατήρηση στην εταιρεία επειδή η τσάντα που κρατούσε δέν ήταν ασορτί με το ταγιεράκι..και η κοπέλα βρίσκεται εκεί μέσα από τις 9 ώς τις 10 το βράδυ..για 720 ευρώ ακριβώς και ανατριχιάζω γιατί σίγουρα θα το ξαναπεράσω κι εγώ αυτό κάποια στιγμή..ούφ, καληνύχτα!

Άρης said...

Ένα θέμα είναι βέβαια και οι υποσχέσεις που δίνει η κάθε πιθανή κυβέρνηση. Παίζουν με τους πόθους και τις προσδοκίες του κάθε λαουτζίκου. Ο κόσμος στην Ελλάδα αλλά και εδώ στην Γερμανία βλέπει τον δημόσιο υπάλληλο σε μια δουλεία που δεν κάνει σχεδόν τίποτα, παίρνει τον σταθερό μισθό βρέξει χιονίσει και ονειρεύεται τα ίδια. Βλέπουν και οι κυβερνήσεις τον πόθο και υπόσχονται στον κοσμάκη ότι θέλουν να ακούσουν. Βέβαια η βλακεία δεν έχει όρια αλλά σε όλα έτσι δεν είναι, όλοι παίρνουν τον πουλο αλλά προεκλογικά πιστεύουν ότι θα πάρουν αυτό που τους υποσχέθηκαν.

Τι να πεις ;;;

Κάτι άλλο τώρα: αυτό το «ηλίθιους που σου παίρνουν πίπες» εχεμ γκουχ γκουχ χεχε επαφές έχεις ακόμη με τις κοπέλες καμία Φωτογραφία ;;; χαχαχαχα πλάκα κάνω …. και δεν είμαι υπουργός ;)

Φιλούμπες

patsiouri said...

Μπορούμε να τους πούμε πως είσαι γυιός υπουργού,δέ νομίζω να έχουν αντίρρηση τα βλήτα!

Είδες βρέ για τους φίλους μου? χαλί να με πατήσεις!

Shades said...

Θα συμφωνήσω απόλυτα σε όσα λες και θα ήθελα να προσθέσω εδώ και μια άλλη παράμετρο.. κάποια παιδιά σπουδάζουν και τελειώνουν ας πούμε δάσκαλοι, ποιος τους είπε ότι υπάρχουν κενές θέσεις στο δημόσιο; Γιατί να θεωρούν ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να τους διορίσει; Οι ίδιοι επέλεξαν να σπουδάσουν αυτό το τομέα..
Δηλαδή αν εγώ είχα σπουδάσει αστροφυσικός με ειδικότητα στη σελήνη πρέπει το κράτος να με διορίσει δημόσιο υπάλληλο στο φεγγάρι; Δε κατάλαβα δηλαδή..

lazinio said...

μερικές φορές η σύμβαση σου απαγορεύει να σκέφτεσαι :Ρ

patsiouri said...

Καλώς τους και θα συμφωνήσω απόλυτα και με τους δύο..
Κι εγώ επέλεξα να σπουδάσω Φιλοσοφική γιατί
1: Ήμουν ένα ηλίθιο 18χρονο με πλήρη άγνοια του τί συμβαίνει στην αγορά εργασίας
2: Υπήρχε ακόμη η επετηρίδα οπότε ήξερες πως κάποια στιγμή, έστω στα 40 σου, θα έρθει ο διορισμός οπότε τουλάχιστον θα έχεις εξασφαλισμένα γεράματα..
3: Δέν υπήρχε η δυνατότητα από το σπίτι να φύγω έξω+ ακόμα δέν είχα ανακαλύψει τις υπόλοιπες κλίσεις μου..
Τελειώνοντας τις σπουδές όμως και με καθαρό πιά μυαλό προσγειώθηκα, είπα νέα είμαι, έξυπνη είμαι, έχω και άλλου είδους προσόντα πέρα από το άχρηστο πτυχίο ( και μήν πάει το μυαλό σας στο πονηρό! ), οπότε,μπορώ να κάνω οτιδήποτε άλλο αντί να κλαίγομαι μιζεριάζοντας στο πατρικό μου!

Είναι όντως δύσκολα εκεί έξω και το δημόσιο όντως φαντάζει όαση, αλλά όχι ακατόρθωτα, έλεος πιά!

patsiouri said...

Κάντε κι ένα τέστ: Ρωτήστε τους γνωστούς σας από ποιό ρήμα προέρχεται η λέξη "σύμβαση" .
Πάμε στοίχημα πως οι περισσότεροι θα απαντήσουν το "συμβιβάζομαι" αντί το "συμβάλλω"που είναι και το σωστό!!
Γλώσσα λανθάνουσα...

Αυτό για σένα lazinio!

~~kindergarden teacher ~~ said...

ΑΡΕ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΚΙ ποσο ικιοεχεις τωρα εγω μιλαω εκ του ασφαλους βεβαια αλλα μεχρι ναγινω μονιμη 14 χρονια ημουν με συμβαση αναπληρωτρια ,,δεν εχω παραπονο οχι μην ειμαι αχαριστη ,,απλα καθε χρονο ειχα την εννοια θα δουλεψω ; που θα με στειλουν φετος;΄
μετα απο 15 χρονια εγινα μονιμη κιενω δουλευα τοσα χρονια και εξυπηρετουσα το κρατος παραλιγο να δωσω κιεξετασεις για να δουν αν ειμαι καλη εκπαιδευτικος ,,τοτε με την καταργηση επετηριδας επι αρσενη αν θυμασαι ...δεν μιλαω ομως και δεν συγκρινω καταστασεις εσεις σιγουρα ειστε σε χειροτερη θεση τωρα ..μακαρι να γινει κατι ..να τακτοποιηθουν ολα αυτα τα παιδια ..

tiranoulis said...

2 πράγματα σιχαίνομαι και απεχθάνομαι στη ζωή μου…
1.τους δημόσιους υπάλληλους που έχουν μπάρμπα στη Κορώνη και όχι γνώσεις, αλλά για τα δικά τους δεδομένα τους αξίζει και με το παραπάνω αυτή η θέση γιατι πολύ απλά θεωρούν ότι τους ανήκει….
2.τα παιδάκια που βρίσκουν έτοιμες δουλειές από μαμά και από μπαμπά και στο παίζουν ότι έχουν ψηθεί στη δουλειά και ότι πήζει κάθε μέρα το μ…νι τους και ότι τα λεφτά που βγάζουν είναι πολύ λίγα, λογικό σήμερα 1200 ευρώ μισθό για έναν πλήρως ανειδίκευτο είναι ψίχουλα….
Βρε δεν παν όλοι στο διάολο αν δεν έχεις μπαρμπα στη Κορώνη πατέρα τον Νιάρχο η έτοιμη δουλειά από γονείς θα σε φάει η μαύρη πείνα….

patsiouri said...

Σεβάκι μου κι εγώ μας λυπάμαι όλους στην ηλικία μας, επαναλαμβάνω όμως πως μου τη δίνει τρομερά όταν κάποια νέα παιδιά μυξοκλαίνε ενώ ΥΠΑΡΧΟΥΝ δουλειές για αυτούς, εκτός του αντικειμένου τους όμως...Ας αποφασίσουν, θέλουν να είναι φτωχοί πτυχιούχοι που αρνούνται να εργαστούν οπουδήποτε εκτός από το δημόσιο και μας πρήζουν με την κλάψα τους, ή αξιοπρεπείς εργαζόμενοι σε κάποια άλλη απασχόληση άσχετη με το αντικείμενό τους??

Προσωπικά έχω αλλάξει ένα εκατομμύριο δουλειές, κάποιες φρικτές, δέν πρόκειται πο-τέ όμως ούτε να γλείψω, ούτε να μιζεριάσω, ούτε να ξαναγυρίσω στο πατρικό μου επειδή δέν πρόκειται να διοριστώ.Προς το παρόν νέα είμαι, ελεύθερη είμαι, μπορώ να κάνω τα πάντα..

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι βέβαια τί θα γίνει σε 10 και 20 χρόνια που άν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι δέ θα με θέλουν σε καμία δουλειά λόγω...ηλικίας.

Τυραννούλη ναί, κι εμένα μου τη σπάνε αυτά τα βλαμμένα που τα βρήκαν όλα έτοιμα και το παίζουν και γνώστες χωρίς να έχουν στείλει ούτε ένα βιογραφικο στη ζωή τους, από την άλλη όμως κι εγώ άν είχα έτοιμη δουλειά- την οποία θα γούσταρα και να την κάνω- δέ θα είχα αντίρρηση!

patsiouri said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ....
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΣΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ...ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ